Kuinka kauan myyjällä on myydystä asunnosta vastuu? Kaksi vuotta taitaa olla aika joka käsittää virheet, mutta onko myyjällä minkälaiset vastuut myymästään kerrostaloasunnosta kuinka kauan tämän jälkeen eli pitääkö koko loppuelämänsä olla varpaillaan että ostaja tulee ja valittaa jostain?
Mitään syytä ei tiettävästi ole eli kaikki viat ja ongelmat on kerrottu (ainakin välittäjälle) mitä on tiedetty eikä mitään huijausta tmv ole ilmassa mutta mietityttää vain että missähän vaiheessa sitä voisi hävittää omia papereitaan ja antaa itsensä rentoutua.
Suomessa on tämä ilmapiiri tänä päivänä sellainen että kuluttajan ja ostajan vastuut on tehty melko vähäisiksi eikä se mitään haittaa, hyvä vaan että on tukea itsellekin mutta alkaa vähän epäilyttää omistaa mitään kun jatkuvasti lukee lehdistä juttuja siitä miten ostaja on oikeuteen sen ja sen vienyt homeisesta talosta, ruosteisesta autosta, viallisesta kihartimesta.
Kuinka pitkä on myyjän vastuu?
2
123
Vastaukset
- ettänäinmeillä
No eihän se ihan noinkaan mee. Ostajalla on myös selonotto vastuu, koska asunto on suuri hankinta. Yleinen harhaluulo on että ostaja on kuningas, muttei se ihan niin mee. Me ostettiin vanha talo. Talosta löytyi kosteusvaurio, meille ei korvattu mitään. Syynä oli se että jo osto vaiheessa olisi pitänyt ottaa paremin selville, kun kosteuskartoituksessa oli pieni "vihje"
että näin Nyrkkisääntö: vastuu on kerrostalon ja rivitalon kaupassa 2 vuotta ja omakotitalon kaupassa 5 vuotta.
Ostajalla on selontottovelvollisuus ja jos sen laiminlyö ei saa eikä voi jälkeenpäin vaatia hinnanalennuksia yms. muita sellaisista asioista, jotka huomasi tai olisi pitänyt huomata tutkiessaan asunnon ennen kauppoja. Toisaalta jos myyjä tietää jotain sellaisia asioita, jotka ovat merkityksellisiä eikä niistä kerro ostajalle voi asia muuttua. Myyjällä on siis myös tiedonantovelvollisuus.
Vaikka kuntotarkastajien ammattitaitoa arvostellaan, suojaa mm. kuntotarkastajan käyttäminen aina sitä vastaan, että jos kuntotarkastaja ei ole jotain huomannut ei sitä voida ostajankaan normaalissa tarkastuksessa huomanneen.
Pääsääntö on, että valittaa voi vain sellaisista virheistä, jotka eivät ole normaalissa tarkastuksessa käyneet ilmi kuten home- ja kosteusvauriot. LIsäksi vahingolta edellytetään tiettyä suuruusluokkaa. Turha siis rutista jalkalistojen kunnosta tms.
Lisäksi ostaja voi rutista aiheesta, jos myyjä on vienyt asunnosta tai kiinteistöstä jotain siihen kiiteästi kuuluvaa kuten vaikkapa ovet tai verkotangot tms. jotka olivat asunnossa sitä esiteltäessä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1122735
- 1072102
Ripeyttä asiointiin
Ottaa päähän yhden ja saman asiakkaan hitaus kassalla kun yhdellä kädellä nostelee ostoksia kärrystä ja välillä pitelee221897Marinin ahdistelija - "Lemmenkipeä huippuosaaja Lähi-idästä"
Olikin valtamedialle hankala paikka, kun kyseessä olikin "rikastaja" Vähän aikaa sitä voitiin piilotella, mutta pakko ol2201670Mietitkö tosissasi..
..että olisin tullut sinne jonkun muun vuoksi kuin sinun? Ei näinä vuosina tapahtuneet, myös tapahtumatta jääneet, ole41655Mitä ajattelit hänestä
Ensi kohtaamisesta alkaen? Itsellä pikkuhiljaa syventyi rakkaudeksi vaikka alusta asti ajattelin että hän on samallainen991517Palstan henkisesti sairaat ja lihavat
Täällä on sairaita, työttömiä ihmisiä kirjoittelemassa joilla ei ole tarkoituksena kuin satuttaa ihmisiä. Jos eksyt pals1041220- 621059
Kysyin kaikilta yhteisiltä tutuilta mielipidettä siitä, että kannattaako sinun kanssa alkaa!
Päätös oli lähestulkoon yksimielinen. Minunkin vaisto antoi vaaranmerkkejä, mutta järkytyin mitä sinusta kuulin. Aluksi1261003- 64986