Yhden maisteritutkinnon jälkeen toinen tutkinto?

psyka

Onko kokemuksia ihan eri alan opiskelusta ekan maisteritutkinnon jälkeen? Itsellä PsM tutkinto ja nyt hakemassa kauppatieteitä opiskelemaan, takana on tilastotieteen,tutkimusmenetelmien ja kauppatieteiden opintoja sekä tutkintoon kuuluvina että ylimääräisinä, joilla haen. Mutta olen käsittänyt,että 95% hakijoista KTM:n tutkintoon on tradenomipohjaisia, joten olisi kiva kuulla että onko muillakin papruilla päästy. :)

7

2831

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raaka_totuus

      Toista tutkintoa opiskellessasi olet poissa työvoimasta eli elät veronmaksajien kukkarosta. Muutenkin sellaiset opiskelijat, jotka eivät uskalla siirtyä työelämään tai tekevät opintoja harrasteena, muodostuvat ongelmaksi yliopistolle. Niinpä toisen tutkinnon suorittajia ei suosita valinnoissa.

      Jos aiot tehdä toisen tutkinnon työn ohessa, sinun pitää osoittaa hakemuksessa, että todella pystyt siihen. Aiempi nopea valmistuminen ja loistava opintomenestys riittänee todisteeksi, samoin työelämän saavutukset. Menestyvä nero on tervetullut kaikkialle.

      Poliittisesti on hyväksyttävää tehdä toinen tutkinto myös ns. täydennyskoulutuksena, jos on jäänyt rakennemuutoksen takia työttömäksi. Yliopistot vaan eivät herkästi ota maisteriohjelmiin sellaisia, joiden edellisistä opinnoista on vuosia, jollei väliaikana ole kertynyt opintoja tukevaa työkokemusta. Hakemuksesta pitäisi näkyä, että toinen tutkinto on positiivinen valinta eikä ajantäytettä väliinputoajalle, joka ei opintojen jälkeenkään kykene löytämää paikkaa työelämästä.

      • Raaka_totuus

        Yllä kirjoitin kahdesta tutkinnosta yleisesti. Lisään vielä tuosta KTM-ohjelmien valintaperusteita tarkkaan tuntematta, että eduksi voisi yrityksen perustaminen ja johtaminen, nopea eteneminen kaupallista osaamista vaativiin johtotehtäviin nykyisessä työpaikassa tai muu kokemus töistä, joita KTM voisi tehdä. Siihen kun lisää pienen määrän kaupallisia opintoja esimerkiksi avoimessa tai sivuaineena, mahdollisuudet paranevat.


      • ohjelmoitu

        "Toista tutkintoa opiskellessasi olet poissa työvoimasta eli elät veronmaksajien kukkarosta."
        Jos veronmaksajien kukkarosta haluaa elää, niin kyllä opintotuki on huonoin vaihtoehto. Perustoimeentulotuessakin elintasosi on toista luokkaa, eikä tarvitse velkaantua elääksesi. En nyt usko opintotuelle kukaan pääsyn takia kukaan nyt lähtee vaivalloisiin opintoihin, vaan suuremmat rahat ja paremman elintason saa kyllä helpommallakin.

        "Muutenkin sellaiset opiskelijat, jotka eivät uskalla siirtyä työelämään tai tekevät opintoja harrasteena, muodostuvat ongelmaksi yliopistolle."
        Opintotuessa on olemassa suurin määräaika jona sitä saa, ja samoin tutkinto-oikeudessa on aikaraja, ja lisäksi jos opintoja suorittaa vähän, niin silloin myös yliopistolle syntyy vähemmän kuluja. Opiskelu harrasteena loppuu ainakin opintotuen osalta varsin nopsaa jos opintopisteitä ei kerry.

        Eli yliopistolle on oikeastaan aika yhdentekevää, mitkä ovat opiskelijan motiivit opinnoille, vaan enemmänkin niitä vahtii valtio, no yliopiston saama valmistumisraha toki siirtyy, mutta siinäkin on kyse valtion asettamista vaatimuksista ei niinkään itse yliopiston toimintaan liittyvästä vaateesta.

        "Jos aiot tehdä toisen tutkinnon työn ohessa, sinun pitää osoittaa hakemuksessa, että todella pystyt siihen."
        On jokaisen oma asia, kuinka aikoo pitää huolta toimeentulostaan, oppilaitosta kiinnostaa vain se, pystyykö suoriutumaan opinnoistaan.

        "Hakemuksesta pitäisi näkyä, että toinen tutkinto on positiivinen valinta eikä ajantäytettä väliinputoajalle, joka ei opintojen jälkeenkään kykene löytämää paikkaa työelämästä."
        YAMK-valinnoissa noilla voi olla merkitystä, mutta yliopistoja kiinnostaa ensisijaisesti vain se, että onko sellainen joka pystyy suorittamaan opinnot loppuun, eli onko motivaatiota ja riittävästi aikaisempia koulutusohjelmaa tukevia opintoja.


    • ohjelmoitu

      Itse aikoinani pääsin yhteiskuntatieteellisellä tutkinnolla, tosin itselläni oli lähes sivuainelaudaturin laajuiset opinnot pääaineessa johon pyrin. Mutta en nyt nyt lupaa mitään varmaa pääsyä sillä kilpailu on kovaa, ja varsinkin nykyään maistereita otetaan vielä aikaisempaa vähemmän, tosin se riippuu vähän ohjelmasta ja yliopistosta.

      Kokeilla kannattaa, mutta muista että haet ensisijaisesti kandin tutkinnolla, etkä maisterin. Maisterin koulutusohjelma on tavallaan toinen jatko kandille, ja sitten oppilaitos ratkaisee riittävätkö pohjaopinnot.

      Maisterinohjelman ja pohjaopintojen väliin jääneitä opintoja sitten täydennetään siltaopinnoilla, että yleensä kykenee suoriutumaan maisterinopinnoista, mutta nämä siltaopinnot eivät saisi paisua kovin laajoiksi, eli ainakin maisteriohjelman pääaineen aineopinnot tai vastaavat opinnot olisi hyvä ollut suorittaa joko kokonaan tai suurimmalta osin, että voisi realistisesti tulla valituksi.

    • helpottunut

      Maisteripaikka aukeni, joskin pientä pakokauhua pukkaa kun luin noita vaatimuksia.. Opintotukia nyt en missään nimessä saa enkä haekaan, mulla on toiminimi ja teen osa-aikatöitäkin jolla opintoni rahoitan ja veroja maksettu törkeesti jo vuosikymmen,joten mitään huonoa omatuntoa en pode :) Yllätyin vain,että kovinkaan paljon ei pysty etänä suorittamaan, paljon tarvitsee läsnäoloa luennoilla ja harkoissa.

      • niinminäkin

        Onpa mukava lukea, että pääsit maisteriopintoihin. Onneksi olkoon!


        Mutta noista vaatimuksista olisit varmasti saanut tietoa etukäteenkin. Lujalla tahdolla niistä kuitenkin selviydyt hyvin. Menestystä hankkeelle!


    • rtjiuk

      Itse pääsin v. 2013 Vaasaan henkilöstöjohtamiseen aiemmalla HM-tutkinnolla. Ehkä valinnassa painoi 10 v työhistoria alalla ja avoimessa suoritetut johtamisen opinnot. Työn ohessa vedetty, kohtuu hyvällä mallilla. Aika vähän otettiin tänä vuonna esim. Vaasaan henkilöstöjohtamiseen 9 kun v. 2013 yht. 21.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1846
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe