Asunnon ja työpaikan väliset matkat

Autoilija2015

Hei,
saan vähentää verotuksessa asunnon ja työpaikan väliset matkat matkakulut oman auton käytön mukaan, koska julkista liikennettä ei ole.

Tankaan auton aina huoltoasemalla, josta saan S-bonusta tankkauksista. Onko asunnon ja työpaikan välisiin matkoihin tankattujen bensiinien hankinnasta saadut bonukset veronalaista tuloa? S-bonustahan maksetaan kuukausittain kokonaisostojen mukaan. Yritin asiaa lukea bonusten verotusta koskevasta ohjeesta, mutta en ymmärtänyt. En myöskään ymmärrä miten mahdollinen bonusten verollisuus laskettaisiin. Nykyäänhän myös vakuutusyhtiöt myöntävät tätä S-bonusta esim. autovakuutuksista, joten tällöin kai niistäkin pitäisi laskea tuloa jos tankkauksesta pitää. Liki kaikki varmaan tankkaa jossain bonusjärjestelmässä (S-bonus, Plussa tms.) mukana olevalla huoltoasemmalla, joten jos asunnon ja työpaikan välisten matkojen tankkauksista saadut bonukset on verollista, niin lähes kaikkien oman auton käytön mukaan matkakuluja vähentävien pitäisi sitten ilmoittaa ne verotuksessa.

Bonusten verotusta koskevasta ohjeesta ymmärsin kyllä sen verran, että jos esim. työmatkaan liittyvistä lennoista saa bonukset ja käyttää ne yksityistalouteen niin ne on veronalaista tuloa, mutta em. esimerkkini ei ohjeen perusteella minulle selvinnyt.

12

180

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei ja kiitos kysymyksestäsi.
      Saamasi S-bonukset eivät ole veronalaista tuloa.

      Osuuskunnan jäsenyyden perusteella elantomenojen vähentymisenä saatu etu, esim bonukset ruokaostosten perusteella, ei ole veronalaista tuloa. Veronalaista tuloa ei ole myöskään elantomenoihin liittyvistä ostoista saadut ylijäämänpalautukset.


      Ystävällisin terveisin

      Satu E Verotiimistä

    • Autoilija2015

      Hei,
      kiitos. Tiedän toki, että elantomenojen kuten esim. ruokaostosten perusteella saadut bonukset ei ole veronalaista tuloa. Kysymykseni liittyi siihen, että samaa bonusta saan myös polttoaineen ostosta - ja verotuksessa saan vähentää kodin ja työpaikan väliset matkakulut oman auton käytön mukaan. Mutta siis polttoaineostoistakaan kertyneet bonukset ei ole veronalaista tuloa, vaikka polttoaine on käytetty kodin ja työpaikan väliseen työmatkaan, ja saan vähentää kodin ja työpaikan väliset matkakulut verotuksessa oman auton käytön mukaan (0,25 eur/km)?

    • Hei "Autoilija2015"1

      Asunnon ja työpaikan välisistä matkoista johtuneet menot ovat elantomenoja, jotka ovat poikkeuksellisesti verotuksessa vähennyskelpoisia tietyin edellytyksin. Tästä syystä polttoaineostoista saadut bonukset eivät ole veronalaista tuloa, vaikka polttoaine olisi käytetty asunnon ja työpaikan välisiin matkoihin.

      Bonus on kuitenkin veronalainen, jos se saadaan jonkun verovähennyskelpoisen menon perusteella. Esimerkiksi jos työmatkaan liittyvät polttoainekustannukset vähennetään tulonhankkimismenona, ovat bonukset siltä osin veronalaisia. Huomaathan, että asunnon ja työpaikan välinen matka ei ole verotuksessa työmatka. Tarkemmin asiasta kerrotaan Verohallinnon ohjeessa http://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Verohallinnon_ohjeet/2013/Bonusten_verotus, jonka oletkin jo löytänyt.

      Toivottavasti tämä selvensi asiaa.

      Ystävällisin terveisin Tarja Verotiimistä

      • Autoilija2015

        Kiitos. Tämä selvensi asiaa. Asiaa hämäsi tuossa ohjeessa se, että siinä on maininta "Jos hyvitys saadaan yksityishenkilön suorittaman jonkun verovähennyskelpoisen menon perusteella, on saatu etu veronalaista muuta ansiotuloa." Ja koska asunnon ja työpaikan välinen matkasta myönnetään tuo matkakuluvähenys, niin luulin, että bonukset voisi sitä kautta tulla verotettavaksi.

        Mutta jos nyt siis oikein ymmärsin, niin kodin ja työpaikan välisistä polttoainekuluista saadut bonukset eivät ole veronalaista tuloa, vaikka nuo matkat ovatkin vähennyskelpoisia menoja verotuksessa (asunnon ja työpaikan välinen matkakuluvähennys)? Jos sen sijaan omalla autolla ajaa varsinaisia työmatkoja esim. työpailkalta asiakkaan luo ja polttoainekulut saa vähennyksiin, niin silloin myös bonukset tulee verotettavaksi? Ymmärsinhän oikein?


      • Hei!

        Mikäli olet palkansaaja ja työnantaja maksaa sinulle työnantajan ajoista kilometrikorvausta, niin näihinkin ajoihin kohdistuva bonus on verovapaata. Kyseisissä matkoissa kun korvauksena käytetään ns. laskennallista vähennystä.

        Ystävällisesti Aila Verotiimistä


    • Kynsinauha

      Hain juuri takautuvasti vuoden 2009 matkakulut. (Laitoin tänään Postiin). Milloin matkakulut maksetaan minun tililleni? Meneekö maksu joulukuuhun vai jopa ensivuoteen?

      • kokemustaon

        saat erillisen päätöksen. maksetaan aika pian sen jälkeen. Odottaa voit joutua muutaman kuukauden päätöstä


      • Kynsinauha

        Kiitos!


    • Hei Kynsinauha ja kiitos viestistäsi!

      Kuten nimim. "kokemustaon" kirjoittikin, tulet saamaan oikaisuvaatimuksestasi erillisen päätöksen.
      Oikaisuvaatimuksen käsittelyssä voi kestää useampia kuukausia, mutta päätöksen saatuasi saat mahdollisen hyvityksen tilillesi noin parin viikon kuluessa.

      Keväisin terveisin
      Kaisa Verotiimistä

      • Kynsinauha

        Kiitos vastauksesta. eli postia odotellen =)


    • Työnperässä14

      Hei, Olen työskennellyt vuoden 2014;
      *9 kk (tammi-syyskuu) samalla paikkakunnalla A (sama työnantaja)
      *1kk työtön (lokakuu)
      *1kk (marraskuu) (tutustumis/perehdyttämisjakso, uusi työnantaja, toisella paikkakunnalla B , mikä on johtanut työsuhteeseen, uuteen (1kk) joulukuussa avattuun toimipisteeseen toiselle paikkakunnalle C. Työsuhde jatkuu vuonna 2015.

      Miten lasken matkakulut verotukseen, kun kaikille paikkakunnille välimatka on eri ja jaksot ovat eri mittaiset.A) 9x22 työpäivää x edestakainen kilometrIx0,25e/km, B) 1x22x km:tx0,25e/km C)1x22xkmx0,25e/km.
      Sähköisessä vero-ilmoituksessa on vain yksi mahdollisuus ilmoittaa matkakulut verotukseen.
      Vai onko mahdollisuuksia erittelyyn ?

    • ekpk

      Hei,

      miten lasketaan matkakulut työpaikkalle, kun joihinkin vuoroihin pääsee julkisella kulkuneuvolla, ja joihinkin ei?

      Esimerkiksi julkinen liikenne ei kulje töihin mentäessä mutta julkisilla pääsisi pois töistä, ajatteleeko verottaja että ajan omalla autolla töihin ja jätän auton työpaikalle ja tulen bussilla kotiin? Joinain työpäivinä pääsen töihin ja takaisin kotiin julkisilla.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2530
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1940
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1479
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1018
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      66
      893
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      871
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      850
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      51
      826
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      755
    Aihe