itse, minä tekisin näin
kaikkiin korkeakouluihin valittaisiin yo-todistuksessa lukevan kyseisen aineen perusteella, jos se aine on sama kuin kohteena oleva aine. Ei tarvitsisi ehkä suorittaa koko lukiota vaikka matikkaan pyrtkiessä, vaan yksi vaihtoehto olisi vain pitkän matikan numero yo-todistuksessa kriteerinä.
Tätä valintakriteeristöä on mahdotonta optimoida huippuunsa. Toinen vaihtoehto olisi, että enkun numerosta yo-todistuksesta saisi matikan lisäksi vähän pisteitä. Myös suomen kielen rakenneopinnoista voisi ehkä saada vähän pisteitä yo-todistuksen mukaan.
Suunnilleen kuin tehtäisiin, niin se olisi kaikista vaivattominta ja koska valitnamenettelyillä ei ole paljoakaan paremmuuseroa, niin miksei tehdä siitä vaivatonta, mutta kielitaitoa on hieno kannattaa varmaan.
Myös yo-todistuksen arvosanoihin liittyen olisi kaunista se, että niitä saisi korottaa enemmän, kun pääsykokeita vähennettäisiin.
valintavaatimukset korkeakouluun
4
121
Vastaukset
- joopy
toisaalta yksi asia on se, että jos monella on korkeat numerot yo-todistuksessa ehkä he alkavat jahkailla opiskelujen välillä. kun vanhalla menettelyllä on vähemmän jahkailua.
vanhalla menettelyllä jotkut eivät ehkä pääse koskaan haluamaansa ainetta lukemaan, kun esim. Helsingin yliopistoon valitaan matikkaan vain enimmäkseen matikan yo-todistuksen perusteella ja huomaa, jos haluat, että sitä numeroa ei voi montaa kertaa korottaa.
kolmas vaihtoehto voisi saattaisi olla avoimen yliopiston väylä. siinä on asumispaikka rajauksena ehkä - hmhmhm
En kannattaisi tuota ainoaksi valintaperusteeksi.
Ihminen voi muuttaa mieltään jälkikäteen, jossei älynnyt lukioaikoina hankkia hyvää YO arvosanaa jostakin aiheesta se sulkisi sitten tien eteenpäin.
Koulutussysteemi pitää olla joustava, eikä pitäisi tehdä tuollaisia loukkoja mistä ei enää pääse etenemään. Kouluun pääsy pitää perustua sen hetkiseen osaamiseen, joka voidaan helposti mitata pääsykokeella.
Tietysti suoraan lukiosta tuleville saisi kenties olla jonkinlainen kiintiö tai systeemi, joka nopeuttaa heidän pääsemistään opiskelemaan. - raakon
suomen kielen rakenteiden opetteleminen tuottaa pilkunviilausta suomen kielen käyttämiseen, jota viilausta ei tartte.
- 24443
lisään sitten, että lukion suuruutta pienennettäisiin. lisäksi laitettaisiin lukioon esittelykursseja plus tukikursseja plus voisi laajentaa aineita. yliopistoon pääsisi osaksi pääsykokeen kautta, osaksi lukion perusteella plus tukikurssit lukiossa auttaisi tietämään omia halujaan plus tukikurssit tukisi omaa pääainetta.
lukio ei ole ilmaista. se on verrattavissa joihinkin yliopistoaineisiin, joista pääsee paljon vaikeammin työhön kuin vaikka ammattikoululaisesta. tosin on englannin opiskelu parempaa kuin vaikka joku pimeä kulttuurin tutkimus minusta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensitreffit Jenni laukoo viinilasin ääressä suorat sanat Jyrkin aikeista: "Mä sanoin, että älä"
Voi ei… Mitä luulet: kestääkö Jennin ja Jyrkin avioliitto vai päättyykö eroon? Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde192420- 1482214
Ymmärrän paremmin kuin koskaan
Roikut kädessäni ja vedät puoleesi. Näen kuitenkin tämän kaiken lävitse ja kaikkien takia minun on tehtävä tämä. Päästän292112Hullu liikenteessä?
Mikä hullu pyörii kylillä jos jahti päällä? Näitä tosin kyllä riittää tällä kylällä.522099Niina Lahtinen uudessa elämäntilanteessa - Kotiolot ovat muuttuneet merkittävästi: "Nyt on...!"
Niina, tanssejasi on riemukasta seurata, iso kiitos! Lue Niinan haastattelu: https://www.suomi24.fi/viihde/niina-lahti191655Kun Venäjä on tasannut tilit Ukrainan kanssa, onko Suomi seuraava?
Mitä mieltä olette, onko Suomi seuraava, jonka kanssa Venäjä tasaa tilit? Ja voisiko sitä mitenkään estää? Esimerkiks3841560Ano Turtiainen saa syytteet kansankiihoituksesta
Syytteitä on kolme ja niissä on kyse kirjoituksista, jotka hän on kansanedustaja-aikanaan julkaissut Twitter-tilillään961506- 2721371
Varokaa! Lunta voi sataa kohta!
Vakava säävaroitus Lumisadevaroitus Satakunta, Uusimaa, Etelä-Karjala, Keski-Suomi, Etelä-Savo, Etelä-Pohjanmaa, Pohjanm121356- 1301346