Yrittäjän omakotitalo

vanhakonna

moni yrittäjä rakentaa virmanrahoilla omakotitalon ja hyvässä lykyssä tekee konkurssin,mutta talo jää yrittäjälle kun kukaan ei valvo ja tarkasta onko edes mahdollista tuloa ollut yrittäjällä rakentaa taloa omilla VERON ALAISILLA TULOILLA.

14

2959

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • CAPSLOCKverolle

      NO, kyllä sitä VALVOTAAN. Valvontatoimisto on nimittäin VEROTOIMISTO, jonne KALTAISESI KATEELLISET ilmoittelevat virmojen rahoista. Ja VALVOO ne itsekin siellä VEROTOIMISTOSSA.

    • Kateellisia_on

      On se huvittavia nuo harhaluulot, etten sanoisi jop sairaanloiset harhaluulot.
      Yrityksestä pidetään kirjanpito.
      Kirjanpidon tarkistaa tilintarkastaja ja pistokokeita tekee verottaja.
      Mikään yritystoiminnan ulkopuolinen ei kelpaa kirjanpitoon vähennyksiksi.

      Se että jos yrittäjä saa tavarantoimittajalta alennuksia ostaessaan tavaraa firman nimellä ei meinaa sitä että laskut menisivät firman kassasta.

      Ihmeellistä jos joku uskaltaa yrittää ja painaa pitkää päivää niin sitten ollaan kateellisia, sopii yrittää jokaisen.
      Suomi on vapaa maa, ei siellä kortistossa tarvitse roikkua.

      • niinmiksi

        -- miksei verottaja tee kirjanpitotarkastusta ??


      • dfgerthyj
        niinmiksi kirjoitti:

        -- miksei verottaja tee kirjanpitotarkastusta ??

        Tilintarkastajat(KHT tai HTM) tarkastaa yrityksen joka vuosi ja siitä saatu tarkastuskertomus menee myös viranomaisten tietoon. Verottaja saa veroilmoituksen liitteenä myös tuloslaskelman, taseen, liitetiedot, poistoerittelyt ja pöytäkirjaotteen. Näistä papereista vähääkään taloushallinnosta perillä oleva osaa tulkita yhtä jos toista. Jos joku asia herättää verottajan mielenkiinnon, ne tekee yksityiskohtaisemman tarkastuksen.

        Verottaja tekee vuosittain kymmeniä tuhansia pistotarkastuksia ja profiloituja tarkastuksia. Se mikä yritys päätyy tarkempaan tarkastukseen valikoituu joko alakohtaisesti, pistotarkastus tai epäilty väärinkäyttö tai muu epäselvyys.

        Jos kaikki kirjanpitomateriaali toimitettaisiin joka vuosi verohallintoon tarkastettavaksi ei verotoimistossa seinät riitäisi ottamaan vastaan sitä paperimäärää eikä niillä verovaroilla kustannetut virkailijat ehtisi millään käymään läpi koko sitä datamassaa joka siitä tulisi.

        Eihän yksityihenkilökään toimita oman veroehdotuksensa liitteenä mitään papereita jotka mahdollisesti on vaikuttanut verotukseen, mutta verottaja velvoittaa kuitenkin säilyttämään tositteet 6 vuotta. Esimerkkinä vaikkapa kotitalousvähennys. Kun yksityishenkilö tekee kotitalousvähennyksen omalla veroilmoituksellaan, ei hän toimita alkuperäisiä tositteita verotoimistoon vaan säilyttää niitä 6 vuotta jotta verottaja voi halutessaan tarkastaa vähennyksen oikeellisuuden.


    • Menee-harmaalle

      >>Yrityksestä pidetään kirjanpito.Kirjanpidon tarkistaa tilintarkastaja ja pistokokeita tekee verottaja. Mikään yritystoiminnan ulkopuolinen ei kelpaa kirjanpitoon vähennyksiksi.>>

      Noi on vähän sellaisia Verotoimiston ämmien länkytyksiä. Meilläkin on ihan yhtiöjärjestyksessä sanottuna että yhtiöllämme *ei ole tilintarkastajaa* olemassa.

      Itse ne tositteet kirjanpitoon valikoidaan ja viedään. Verotarkastajia ei ole näkynyt 12 vuotisen yritystoiminnan aikana koskaan.

      Määrättömästi ei pysty kusetta-maan, että OK-talon kokoisen summan (200.000€ ) pystyisi nopeasti pimittämään. Mutta kymppitonnien suuruiset lisämenot kyllä häviää kirjanpidon syövereihin aika kepeesti.

    • instusie

      Kai sitä yrittäjälläkin on usein puoliso? Jos omakotitalon rakentaa, niin usein pohjalla on kuitenkin joku aikaisempi asunto esim. kerrostalo-osake. Harvoin siis sitä taloa ihan tyhjästä nyhjäistään. Yleensä esim. tontti ostetaan kerralla ja omistusoikeus siirtyy vasta, kun kauppahinta on kokonaan maksettu.

      Yrittäjä saattaa nostaa palkkatuloa ja oikeastaan se on ehtonakin, jotta saa lainaa. Tuloton yrittäjä harvemmin saa asuntolainaa ellei sitten puoliso ole lääkäri tms.

      Henkilökohtaisessa verotuksessakin kyllä katsotaan, että jos on tuloton, niin miten on mahdollista, että henkilöllä on tullut omaisuutena omakotitalo.

      Jos on yrittäjä, niin moni pystyy hyödyntämään suhteitaan esim saamalla erikoisalennuksia. Olisi kuitenkin ihan mahdotonta ajatella, että esim. puolen miljoonan liikevaihtoa pyörittämällä pystyisi upottamaan esim. 200.000 euroa maksaneen omakotitalon kaikki kulut yrityksen kuluihin. Kyllä siinä aika paatunut kirjanpitäjäkin pitäisi olla joka mukisematta kirjaisi kattotuolit, ulko-ovet, pihaistutukset yms. firman kirjanpitoon.

      Ihan toinen juttu on sitten se, jos esim. omakotitalon yhteyteen rakennetaan firman käyttöön varastotilaksi autotalli ja sen yhteyteen varastotila työhuoneeksi tms. Silloin on perusteltua pistää tietyt kulut firman kirjanpitoon.

    • Mie68

      Potaskaa!! Ei firman rahoilla mitään taloja omaan lukuun rakennella. Ainoastaan, jos on rakennusalan yritys, mahdollisuudet nousee teoreettisiksi. Mutta miten esimerkiksi toista sataa neliötä kattopeltiä kirjataan sellaisen yrityksen kirjanpitoon, millä ei ole mitään tekemistä rakentamisen kanssa?!? Ja siinä vasta yksi sadoista omakotitalon vaatimista tarvikkeista. Jos kirjanpitäjällä ja tilnitarkastajalla on edes jonkinlainen itsesuojeluvaisto, niin ei mene laskut läpi !!!

    • TottahanToki

      Aloittajalle:

      "moni yrittäjä rakentaa virmanrahoilla omakotitalon"
      -->miksei rakentaisi, ostaakin voi jos ei halua rakentaa

      "...ja hyvässä lykyssä tekee konkurssin"

      --> konkurssia ei tehdä hyvässä lykyssä. Se on äärimmäinen vaihtoehto jossa pitkän yrittäjäuran jälkeen yrittäjä on revitty aivan kappaleiksi.

      "mutta talo jää yrittäjälle kun kukaan ei valvo ja tarkasta"

      --> konkurssissa ei firman talo jää yrittäjälle vaan se realisoidaan ja rahat jaetaan velkojille. Jos oma talo on firman lainojen vakuutena niin sekin menee.

      "onko edes mahdollista tuloa ollut yrittäjällä rakentaa taloa"

      --> Ihan mahdollista, koska yrittäjä on nostanut palkkaa yrityksestään elättääkseen perheensä ja rakentaakseen talonsa.

      "omilla VERON ALAISILLA TULOILLA."
      --> Tottakai talo rakennetaan omilla tuloilla ja/tai pankkilainan avulla.

    • Riskillä-eteenpäin

      >>Olisi kuitenkin ihan mahdotonta ajatella, että esim. puolen miljoonan liikevaihtoa pyörittämällä pystyisi upottamaan esim. 200.000 euroa maksaneen omakotitalon kaikki kulut yrityksen kuluihin.>>
      Laittaa 10.000 - 20.000 € joka vuosi, sellaisen 10 vuoden aikana, niin kyllä ne sinne hukkuu.

      >> Kyllä siinä aika paatunut kirjanpitäjäkin pitäisi olla joka mukisematta kirjaisi kattotuolit, ulko-ovet, pihaistutukset yms. firman kirjanpitoon.>>
      Kun tekee itse sekä kirjanpidon ja itse toimii tilintarkastajana (jota firma ei sääntöjen mukaan tarvitse) niin niitä paatuneita henkilöitä ei tarvita kuin 1 kpl. Jos verotarkastuksiakaan ei tule 12 vuoteen, niin chanssit selvitä kaikesta on ihan hyvät.

      Pahimmassa, eli verotarkastuksen tapauksessahan rangaistus on se että joutuu itse jälkikäteen maksamaan "mätkyinä" nuo taloonsa 6 viimeisen tilikauden aikana ostamansa kattotuolit ja muuut tykötarpeet. Sitä aikaisemmat 4 vuoden ostot vanhentuneina sitten kuitenkin hyväksytään.

      Tässä pääsee pahimmassakin tapauksessa ns. omilleen. Menetti voitosta suurimman osan, mutta ei tullut kuitenkaan muuta rapsua päälle.

      • Kannattaa_kokeilla

        Oletko tietoinen että verottaja seuraa eri toimalojen katteita.
        Jos joku yritys poikkeaa huomattavasti normi kaavasta niin verottaja kiinnostuu.

        Kun puhut firmasta niin taidat tarkoittaa ammatinharjoittajaa tai tmi. yrittäjää.
        Nehän eivät oikeastaan ole firma vaan yksityishenkilö joka toimii yrittäjänä.

        Firma on ky ja Oy joka on ihan oma juridinen henkilö.
        Tällaisessa firmassa on 2 kertainen kirjanpito sekä tilintarkastajat.

        Kokeile rakentaa vaikka kesämökki ja ilmoittele meille kuinka nopeasti tuli verotarkastus


    • Toimii-mainiosti

      >>Oletko tietoinen että verottaja seuraa eri toimalojen katteita. Jos joku yritys poikkeaa huomattavasti normi kaavasta niin verottaja kiinnostuu.>>

      Voi, voi kuule, nyt on eletty jo 7..8 vuotta niin vaikeata ja sekalaista aikaa, että mistään "alan keskimääräisistä katteista" ei voi enää puhua. Firmoja menee konkurssiin koko ajan, kun katteet kutistuu ja kutistuu. Verottajan on aivan mahdoton seurata mikä on laman aiheuttamaa katteen kutistumista, ja mikä sitä että 15.000 € edestä kuluja on maksettu OK-talon rakennustarvikkeista.

      >>Firma on ky ja Oy joka on ihan oma juridinen henkilö. Tällaisessa firmassa on 2 kertainen kirjanpito sekä tilintarkastajat.>>

      Ihme sönkötystä, kun et kerta reaalimaailman asioita yhtään tunne. Yhdenkertainen tai kahdenkertainen kirjanpito ei vaikuta eikä voi estää pennin pyörylää siihen että laitetaanko rakennustarvikkeita firman kuluiksi vai ei.
      Ja toisekseen penemmissä Osakeyhtiöissä on ollut vuodesta 2006 saakka mahdollisuus, että ulkopuolista tilintarkastajaa ei tarvita. Kun omistaja/isäntä itse laittaa Oy:nsä rahaa haisemaan kummallisiin maksuihin, niin kukaan ei siitä älähdä eikä asiaan puutu. Toimii.

      • Päivitä_tietosi

        Myös pienet oy:t tarvitsevat laillistetun tilintarkastajan.
        Niin ja eipä tuolla 15000€ oikein vielä omakotitaloa rakenneta.

        Nyt oli kyse koko omakotitalon rakentamisesta firman piikkiin.
        Tuolla 15 tonnilla menisi 10 vuotta ennenkuin saa valmiiksi.

        Mutta elä sinä vain haavemaailmassa.


      • >> Myös pienet oy:t tarvitsevat laillistetun tilintarkastajan. >>

        Tilkkari tarvitaan jos kaksi seuraavista ehdoista täyttyy:
        - Taseen loppusumma yli 100.000 euroa
        - Liikevaihto yli 200.000 euroa
        - Töissä väh. 3 henkeä

        Noilla ehdoilla kelpaa vielä ns. maallikkotilintarkastaja, siis kuka tahansa kadun mies käy. Suuri osa Suomen oy:stä ovat pieniä (mies, vaimo ja koira), eivätkä tarvitse siis tilintarkastajaa lainkaan.

        "Laillistettu" tilkkari (HTM tai KHT) tarvitaan vasta, jos kaksi seuraavista ehdoista täyttyy:
        - Taseen loppusumma yli 340.000 euroa
        - Liikevaihto yli 680.000 euroa
        - Töissä väh. 10 henkeä

        Näin ollen valtaosa Suomen osakeyhtiöistä voi olla ilman tilintarkastajaa tai käyttää tarkastajanaan naapurin Kallea.


    • Hyvä-yhteistyö-toimii

      >> Tilintarkastajat(KHT tai HTM) tarkastaa yrityksen joka vuosi ja siitä saatu tarkastuskertomus menee myös viranomaisten tietoon. >>

      Alle 200.000 € liikevaihtoa tekevä firma ei tarvitse tilintarkastajaa. Näin siis 2..3 hengen firmat pyörii hyvin ihan porukan keskinäisesti, ei siellä mitkään tilintarkastajat nurkissa pyöri.

      >>Verottaja saa veroilmoituksen liitteenä myös tuloslaskelman, taseen, liitetiedot, poistoerittelyt ja pöytäkirjaotteen. Näistä papereista vähääkään taloushallinnosta perillä oleva osaa tulkita yhtä jos toista. >>

      Meiltä menee tietoina vain ne liikevaihdon ja taseen tiedot jotka Oy Veroilmoituksen viimeisille sivuille täytetään. Ei niistä näköjään ole verottaja päässyt selville, eikä meidän pienten filunkien jäljille. Koska ei nuo tiedot kerro sitä millaisia tositteita kirjanpitoon on meillä hyväksytty ja laitettu:)

      >>Jos joku asia herättää verottajan mielenkiinnon, ne tekee yksityiskohtaisemman tarkastuksen.>>

      Muistaakseni noita on joku 2.500 verotarkastusta vuodessa koko maassa. Ei noilla määrillä meidän pikkuiselle ovelle veroviskaalit koskaan ennätä tulla koputtelemaan. Ne menee isompiin firmoihin.

      >>Verottaja tekee vuosittain kymmeniä tuhansia pistotarkastuksia ja profiloituja tarkastuksia. Se mikä yritys päätyy tarkempaan tarkastukseen valikoituu joko alakohtaisesti, pistotarkastus tai epäilty väärinkäyttö tai muu epäselvyys.>>

      Hoh-hoijaa, niitä veroilmoituspapereita lueskelemalla sitten varmaan "profiloitte ja pistotarkastelette" siellä toimistonne tiekien takana, laiskoilla persiillänne istuen, vai?

      Toivotan samanlaista menestystä jatkotarkastusillenne kuin tähänkin asti. Ihan hyvin on kaikki toiminut, ainakin meidän näkövinkkelistä katsottuna.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      262
      2457
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      86
      1951
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1586
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      155
      1408
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      65
      1244
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1185
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1074
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1010
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe