Astianpesukoneesta harmaita astioita!

hgjhg

No niin, kehitimpä nyt sitten ongelman, jota aiemmin ei ollut. Eli astianpesukone on huutanut suolaa jo pari vuotta ja nyt sitä sitten ostin ja täytin säiliön.
Aiemmin kone pesi astiat kirkkaiksi, mutta nyt suolan lisäämisen jälkeen kaikki lasit ja aterimet ovat harmaita ja täynnä jotain (suola?)jäämiä. Kauanko kestää että se sonta liukenee pois koneesta? Pitääkö käyttää 20x tyhjänä?

19

6855

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • xuratta

      Ei johdu suolasta vaan suola irrotti kalkin/lian irti- Sitruunahappopesu korjaa asian. Suola on melkein tarpeeton.

      • i8UcFf

        Aivan. Suolaa ei tarvita. Joissain astianpesukoneissa on alempi lämpötila liian alhainen ja siksi ei tule puhdasta. Myös vettä tuntuvat käyttävän liian vähän. Tiski ei puhdistu kuivapesussa kuten ei pyykkikään.

        Happopesu kerran tai pari vuodessa tekee tiski- ja pyykkikoneelle hyvää. Minä käytän sulfamiinihappoa koska sitä sattuu olemaan melkein purkillinen. Varmaankin mikä tahansa hapopohjainen pesuaine käy.


      • tiskimasina

        Kyllä suolaa paikoitellen tarvitaan, vesilaitosten vedet suomessa on valmiiksi pehmennettyjä mutta omasta porakaivosta saattaa tulla sen verran kovaa vettä, että suola on tarpeen. Sitä kannattaa käyttää uudesta lähtien niin ei tule aloittajan kuvailemaa ongelmaa. Tietysti kone kannattaa myös pestä hapokkaalla pesuaineella silloin tällöin niin lähtee töhnät irti ja viemäriin. Jotkut konemallit keräävät poistopuolelle helposti suuria määriä mähjää joka alkaa lopulta haitata koneen toimintaa.


      • sitruuna fairyä tippa välillä sekaan ni lähtee välillä oon usein käytetyt lasit pessy kunnolla käsin


      • pehmeetäseon
        tiskimasina kirjoitti:

        Kyllä suolaa paikoitellen tarvitaan, vesilaitosten vedet suomessa on valmiiksi pehmennettyjä mutta omasta porakaivosta saattaa tulla sen verran kovaa vettä, että suola on tarpeen. Sitä kannattaa käyttää uudesta lähtien niin ei tule aloittajan kuvailemaa ongelmaa. Tietysti kone kannattaa myös pestä hapokkaalla pesuaineella silloin tällöin niin lähtee töhnät irti ja viemäriin. Jotkut konemallit keräävät poistopuolelle helposti suuria määriä mähjää joka alkaa lopulta haitata koneen toimintaa.

        Nyt taisi mennä nuo veden kovuudet väärinpäin. Suomessa on yleisesti hyvin pehmeä vesi. Pehmeä vesi vähentää pesuaineen tarvetta ja lisää pesuaineen vaahtoavuutta, kun taas kova vesi sitoo pesuainetta, jolloin sitä tarvitaan enemmän (katso vaikka pyykin pesuaineen annosteluohjetta).

        Veden kovuuden yksikkönä käytetään usein saksalaisia kovuusasteita (°dH), jossa 1 aste vastaa 10 mg/l CaO:ta. Suomessa 95% prosenttia niin vesilaitosten kuin kaivojenkin vedestä on pehmeää. Tyypillisesti mittaamani veden kovuus Suomessa on ollut välillä 2 - 8 °dH. Kalkkipitoisessa maastossa kovuus saattaa olla suurempikin.

        Keski-Euroopassa taasen on tyypillisesti kova vesi < 12 °dH. Tämän huomaa, esim pöytää tiskirätillä pyyhitäessä, että pöydälle jää harmaa kalvo (vrt ap:n harmaat tiskit) taikka hampaita pestessä hanavesi maistuu hieman mineraali vedeltä, mitä tietyssä mielessä onkin.


    • moottorinpesukone

      Et kai ole pessyt auton moottorinosia siinä :D

      • Suola on tarpeellinen jos on kaivovesi ja meillä on maan ph noin 7 jonka läpi vesi kaivoon suodattuu hiekka savi maan läpi.Onko huuhtelu kirkastetta käytetty?Pesuaineena pidän Fairyn pussukoita,ne kirkasti meillä astiat(vihreä pakkaus).Kannattaa antaa mennä pitkä ohjelma ilman pesuaineita ja jos on skanneri niin laita kattilan kansia koneeseen hämäämään sitä,niin tulee jotain 120 min. ohjelma.Jos laakeri alkaa vinkua kun voitelu jäi kaada tavallista rypsiöljyä niin loppuu.


      • Osta apteekista sitruunahappoa pese tyhjä kone normaalilla 60 asteen lämpötilan ohjelmalla. Voi olla että tarvitset kaksikin happo pesua. Astioiden harmaaksi jääminen saataa johtua siitä, että kone ei pysty vaihtamaan huuhteluvettä tarpeeksi. Mulla kahden sitruunahappo pesun jälkeen kone oli sisältä kuin uusi. Sitruunahappoa tarvitsin 100g kahteen pesukertaan. Tämä ainakin toimi mulla ihan hyvin


    • vatten

      muista pistää vesihanaauku

    • Astianpesukoneeseen saa myös kirkastetta. Se auttaa tuohon lasien harmaantumiseen. Useimmiten kyseinen aine laitetaan luukussa olevaan paikkaan.

      • maalainen329

        Ei auta kirkasteet eikä suolakaan, lasit tulee puhtaiksi, mutta lasiset kahvikupit jäävät harmaiksi:(


    • Mäkkiin

      Pistetään tuo Jokela uudestaan koneeseen kun ei keltainen lähtenyt.

    • VSsuolta

      Täältä tarjoan ruskeaa, hopeaa ja kromia seuraavaksi 13- vuodeksi teidän astiastoon. Ei sovi unohtaa keltaista.

    • Oppia-ikäkaikki

      Sooda ja etikka pesee myös koneet, alaosaan pieneen astiaan soodaa ja yläosalle etikkaa..tyhjänä käy läpi koneet silloin tällöin näillä luontoystävällisilla aineilla..Kahvipannukin pestään etikalla kerran kuussa, puhdistuu rasvaröörit :-)

    • Fosfaatti_takaisin

      Jotkut pesuaineet ovat niin ympäristöystävällisiä, että niillä astiat jäävät harmaiksi. Meillä on paketti Pi...- jauhetta, joka jäi käyttämättä tämän vuoksi. Pesukonekin likaantui.

    • Paras pesuaine Fairy Platinum, ei jää kalkki tms. raitoja:
      https://www.tokmanni.fi/astianpesuaineet/fairy-konetiskitabletit-platinum-lemon-45-kpl-/4015600394585/dp
      ja siihen kylkeen Finish puhdistaja, tosi raikasta tulee ja kirkasta:
      http://www.finishinfo.fi/products/lisaeaineet/odour-stop/finish-odour-stop/

      • samaameillä

        Itse käytän myös platinumia, sitä kerran kokeilin ei ole tullut tarvetta vaihtaa eikä kokeilla muita. Mitään muuta ei koneeseen tarvitse sitten laittaakaan.


      • Eimuutatarvita

        Meilläkin käytössä fairy platinum. Tyyny pesuainelokeroon/koneeseen ja muuta ei ole tarvinnut, pesutulos "täydellinen".


    • yh4w5y

      Osta tiskiharja ja fairya... tulee aina puhdasta..

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5728
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3515
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1895
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1730
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1566
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1483
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1370
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1317
    Aihe