Miksi sairaalahoitoa aina morkataan?

tyytyväinenHoitoon

Olin hiljattain Helsingissä Kulosaaren päiväsairaalassa sen normi 8-viikkoa ja olen erittäin tyytyväinen ja suorastaan kiitollinen, että sain olla siellä. Viikot olivat hyvin organisoituja, henkilökunta todella hyvää ja asiallista. Sinne oli aina aamulla turvallista lähteä.
Olen koko internetin olemassaoloajan ihmetellyt varsinkin täällä suomi.24:ssä esiintyvää psykiatria- ja sairaalakielteisyyttä. Onko esim. se Aurora todella niin kauhea paikka, kuin aina valitetaan? tuntuuu, että jotkut eivät koskaan ole tyytyväisiä hoitoon, haluavat vaan valittaa ja olla tyytymättömiä. Olen ollut myös Laakson Mielialahäiriökeskuksessa aiemmin, eikä mitään huonoa sanottavaa siitäkään. Keskustelut omahoitajien kanssa oli tärkeitä ja merkittäviä, ja auttoivat vähän eteenpäin. Ruoka on ollut noissa paikoissa myös hyvää, mielestäni ei mitään "laitosruokaa".
Askartelua toki oli, mitä itse en erityisenä hoitona pidä, mutta oli ihmisiä, jotka siitä tykkäsivät.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • DD33

      Oliko aloittajalla mitään lääkitystä Kulosaaressa?

    • Itsekkin muistan ruoan olleen osastolla hyvää.

    • julkpuolenhoitoajoo

      En ole ollut osastolla, mä kritisoin sitä kun ne lykkäs mun sinne kunnalliselle puolelle liian myöhään moniongelmaisena, juoksuttivat tyhjää paskaa siellä jauhamassa aivan liian kauan aikaa - edelleen suurin osa vaivoista jäi hoitamatta - senkin ajan ja siihen käytetyn rahan olisi voinut vaikkapa suurimmaksi osaksi käyttää niin, että olisivat huolehtineet että myös kaltaiseni moniongelmainen pääsee hyvän hoidon pariin edes fyysisten vaivojen osalta, se mitä sieltä kautta tuli siihen puoleen ei toiminut minun kohdalla kovinkaan hyvin. Enkä mä ollut mikään kriminaali tapaus, aina yritin hypätä kun käskettiin, voimieni mukaan.
      Lopulta ne vaan lykkäs mut ulos sieltä työkyvyttömyyseläkkeelle - minimi sellaiselle - ja suurimmalta osalta vaivojeni hoito jäi mun niskoille. No, sen tietää miten siinä käy tällaiselle mielenterveysmoniongelmatapaukselle - ehkä siellä arvauskeskuksessa jaksaa käydä kerran pari sillä keikkalääkärillä kuuntelemassa että ei täällä nyt ole varaa alkaa hoitamaan kovin kummoisesti ja lopettaa sen sitten siihen. Vaivat mitä silloin oli on nyt pahentuneet moninkertaisiksi ja kaikenlainen jaksaminen omien asioiden hoitoon siinä mielessä on entistä huonommalla tolalla.
      Ja jos täältä jollain opilla onnistuukin itsensä hinaamaan johonkin isompaan keskittymään vaikkapa leikkaushoitoa saamaan ja ne sitä siellä joten kuten kohtalaisesti onnistuvat tekemään, silti joutuu edelleen näiden käpykylä sen puolen terroristien kanssa olemaan niissäkin yhteyksissä tekemisissä - ne paskoo sitten sitä prosessia omalta osaltaan allikkoon.
      Nyt se muuten on siltä osin tällä hetkellä sitä täällä, että siellä keskittymässä saatetaan vielä yrittää hoitaa asianmukaisesti vaikkapa niiden leikkaushoitojen suhteen, mutta täällä käpykylä päässä nämä palkkaa nostavat julkisen puolen viranhaltijatapaukset pyrkii tekemään tarkoituksella koko prosessista vaikean.
      Yksi esimerkki, kun saat lähetteen leikkaukseen, ne käskee sun mennä vaikkapa päiväkirurgiselle vastuuhoitajalle ensin haastatteluihin. No tämä tapaus sitten saattaa singuttaa sitä haastatteluun meno päivämäärää mahdollisimman myöhäiseen ajankohtaan - tarkoituksella. Sit se laittaa sen kellonajan sille haastattelulle esim. vaikkapa klo 10.00 olevaksi ja komentaa menemään sen päätteeksi labraan verikokeisiin ynnä muuhun. Se vaan kun käpykylässä ne otetut koetuubit pakataan vietäviksi sinne isompiin keskittymiin noin klo 10, ne lähtee yleensä niihin aikoihin menemään jo sinne.
      Tästä seuraa, että siihen pirun verikokeeseen joutuu tulemaan pitkän matkan takaa uudestaan seuraavana arkipäivänä, kun ei sille haastattelupäivälle enää välttämättä kerkeä. Ja tämä kaikki on sillä vastuu hoitajalla etukäteen tiedossa ja se saattaa tehdä sen ruljanssin tahallaan, mut se kaikesta jo ulos syrjäytynyt moniongelmainen ei sitä tiedä, se jää vaan uhriksi tälle viranhaltijalle, mikä pyrkii tietoisesti tekemään siitä sille mielenterveys ongelmaiselle mahdollisimman hankalan koko prosessista. Mun kohdalla se toki ei lopulta mennyt ihan noin, siellä labra päässä oli sitten toinen henkilö mikä paikkas tän terroristin tekoja hieman ja siitä syystä homma joten kuten pelitti, ilman tätä se olis ilmeisesti mennyt noin.
      Sitten leikkauksen jälkeen seuraava prosessi on, kun ne laittaa lappuihin että viikon päästä sun pitää mennä sinne terveyskeskukseen poistattamaan ne leikkaushaavan tikit. No sä teet työtä käskettyä, mielenterveysongelmaisena tosin saat sen ajan sinne varattua vasta paria päivää ennen ja kun menet sinne potilastoimistoon ilmoittautumaan, siellä taas joku toinen akka "mukamas" kirjaa sut sinne saapuneeksi ja käskee mennä odottamaan odotustilaan. Siellähän sitten odotat, ja odotat, ja odotat, siellä on akkoja töissä viranhaltijoina useampia, asiakkaina pääasiassa vanhuksia, siellä kerkeää mennä jokaiselle näistä akoista 5 - 8 asiakasta, suurin osa näistä sun jälkeen sinne tulleita.
      Sitten kun sä parin tunnin päästä karehdut ja lähdet mesoomaan sinne ilmoittautumis luukulle että "mitä tämä touhu oikein on, mullon kotona huolehdittavana muistisairas vanhus, mä olen sille tehnyt lähtiessä selväksi että olen siihen ja siihen kellonaikaan takaisin - jos se saa päähänsä nyt lähteä ulos ja kaatuu sinne, se ei sieltä omin neuvoin ylös enää pääse. Voitte te minua täällä hyppyyttää ja odotututtaa minä siitä enää paskat nakkaan, mut nyt te teette tällä touhulla mahdollisesti vahinkoa sille vanhuksellekin, mä joudun lähtemään täältä huolehtimaan siitä, mut en mää näitä tikkejä itsekään pois saa."
      Sieltä sitten selitellään jotain ja joku viranhaltija akka käy ottamassa ne tikit pois neljässä minuutissa joissain niistä huoneista. Ilman tätä karehtumista ne olis istuttaneet minuakin siellä varmaan yli 7 tuntia ja aivan tieten tahtoisesti tarkoituksella. Eli täällä käpykylä päässä ne pyrkii terrorisoimaan parhaansa mukaan, jos siellä isommassa keskittymässä pyritäänkin hommat hoitaan kunnolla ja asianmukaisesti.
      Tulee väkisinkin mieleen, mitä tämmöisillä käpykylä terrorisointi paikoilla on sitten

    • Ajatusvirhe

      Niin kutsutulla mielisairaalalla, eli todenmukaisemmin psykiatrisella vankilalla, ja päivä'sairaalalla' ei ole mitään tekemistä keskenään. Ensimmäinen perustuu pakottamiseen, jossa asianomaisella ei ole sanavaltaa ja toinen on täysin vapaaehtoinen järjestelmä, josta voi poistua, kun itsestä siltä tuntuu. Kahta ei voi verrata keskenään.

      • Mistä on moinen mielipide muodostunut?


    • ainoastaanvainoa

      Tässä nimenomaan on kyse mielenterveysasioista joka käänteessä.
      Ton fyysisen puolen terveyden kans ei siinä oikeastaan ole kyse vapaaehtoisuudesta, sitä on pakko yrittää joten kuten hoidattaa, jaksoi tai ei - muuten kuolee.
      Jos on jo roppakaupalla huonoja kokemuksia aikaisemmasta elämästä lääkäreistä, niin julkisen puolen kuin yksityiseltäkin jonkin verran, se on mielenterveysongelmaiselle paha nakki. Nämä julkisen puolen käpykylien virkoihin pesiytyneet muutamat palkkaa nostavat mielenterveysongelmaiset, ne toimii siellä ihan vastaavasti kuin jotkin pahimmat psykiatrisen vankilan rankaisijat, ne pahimmat mielisairas tapaukset siellä. Sitten se työyhteisö alkaa suojella niitä piruja, ne ei erota niitä eikä mitään muutakaan, käytännössä niille ei tule seuraamuksia tekemisistään, siellä voi olla pesiytyneenä tällaisia kokonainen klaani, jopa 10 henkeä ja ylikin viidestäkymmenestä.
      Sitten kun ne alkaa kohdistaa sitä mätäpaskomistaan tällaisiinkin mielenterveysongelmaisiin kuin allekirjoittanut, se on aika paha juttu. Kun myös mulle pitäisi olla toimiva terveydenhoito järjestelmä, eikä vaan näitä tällaisia käpykylien mielisairaita paskantajia kohdistetusti paskomassa mun asiointeja.
      Mielenterveysongelmaiselle niiden touhut on paha paikka, sillä menee näiden tekemisten seurauksena ne viimeisetkin luottamuksen rippeet siellä toimiviin ja töitä tekeviin ihmisiin. Vaikka niitä mätiä omenia ei siellä olisikaan kuin muutamia. Ja toistan, ne toimii siellä tarkoituksellisesti, suunnitellusti noin. Voisi oikeastaan näiden kohdalla myös puhua jo järjestäytyneestä rikollisuudesta, ne vaan on pesiytyneet tuonne tuommoisiin työyhteisöihin.
      Kyseessä on tämä paikkakunta, missä se juoppo kävi tekemässä sitä paska tv-sarjaansa, mikä sitten tämän valtiollisen yhtiön ostamana ja kustantamana lopetettiin. Siinäkin pirun paskasarjassa oli jaksoja, missä tehtiin sellaisia kohdistettuja hyökkäyksiä allekirjoittanutta kohtaan. Tämä sama seutukunta, mistä lähti latuuriatoiminta kinuskilandiaan ja soosinkeittovälineet kanukkilandiaan.

    • haahaa

      Sinut siis pakotetiin vastoin tahtoasi laitokseen, jossa sinulta kiellettiin poistuminen osastolta, jossa omaisuutesi takavarikoitiin "hoidon" nimissä ja jossa sinut pakkolääkittiin tajuttomaksi? Kerran viikossa sait siis vähän askarrella (onneksi tämä oli vapaaehtoista tosiaan) sosiaalitantan kanssa vähän kuin päiväkodissa aikoinaan, ja jutella oletetuista ongelmistasi ventovieraalle hoitajasedälle tai tädille, vaikka sinulla ei ole mitään henkilökohtaista tarvetta avautua näille tylsäpäisille läskiperseille? Jotta pääsisit pois laitoksesta, sinun piti näytellä sinua tarkkaileville puoskareille että heidän hermomyrkkynsä olivat erittäin tehokasta lääkitystä ja että sinä todella kiitollisena nautit ihmisoikeuksiesi polkemisesta ja siitä, että sait töistä potkut ja jäit jälkeen opinnoissa näiden idioottien mielivaltaisen "hoidon" ansiosta. Tämän jälkeen sait vielä itse maksaa "hoidostasi" ihan käypä hinnan, olithan nyt parantumassa vakavasta sairaudesta, vaikka hoito itse asiassa traumatisoi sinut loukkamalla itsemääräämisoikeuttasi ja pahensi alkuperäisiä ongelmiasi. Olet siis sitä mieltä, että ihmisten pitäisi olla kiitollisia tällaisesta "hoidosta"? Sinulla ei taida olla mitään käsitystä siitä, miltä kunnollinen mielisairaalahoito tuntuu. Jotkut eivät vaan tykkää askartelusta ihan näin paljon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä haluun vaa oikeesti kuulla

      Että sulla on kaikki hyvin. Ihan oikeasti haluan. Ehkä meitä ei sit ollu tarkotettu yhteen, mut oot mulle äärettömän tär
      Ikävä
      86
      2167
    2. Olisikin se meidän tapaaminen jo liian jännää

      Näin pitkän ajan jälkeen.
      Ikävä
      77
      1359
    3. Mitä tapahtunut?

      Ken tietää mitä viitostiellä betonin kohilla käynyt punaisen auton kanssa?
      Suomussalmi
      21
      1347
    4. Melko hyvin tunnen jo hänet

      Hän ei ole sopiva. Jotain hyvää tässä palstan seuraamisessa on ollut. Omien ajatusten ja tunteiden jäsentämisen lisäksi
      Ikävä
      85
      1134
    5. Eläkeläisiltä leikataan jo asumistukeakin, osalla loppuu kokonaan!

      https://yle.fi/a/74-20102928 Hallitus varmaan vihaa eläkeläisiä, nyt ollaan kajoamassa eläkeläisten asumistukeenkin, os
      Maailman menoa
      284
      1088
    6. Kenen kanssa haluaisit suhteeseen?

      Laita omasi ja hänen nimensä ensimmäinen kirjain 😊
      Ikävä
      51
      1051
    7. Ikävöin kyllä

      En voi ottaa nyt yhteyttä, joten puran tänne järjetöntä ikävääni. Tunteeni sinua kohtaan ovat valtaisat.
      Ikävä
      33
      996
    8. Mies, riittääkö sulle näkemään vilauksen musta?

      Etkö halua ottaa minua kiinni?
      Ikävä
      62
      959
    9. Hesari tunnustaa että Ukraina on häviämässä sodan - Suomen poliittinen eliitti housut kintuissa

      Oliko aivan pakko sitoutua politiikkaan jossa pumpattiin älyttömät summat rahaa Kankkulan Kaivoon eli Kiovan natseille?
      Maailman menoa
      222
      920
    10. Tiedätkö sinä

      Miten lähellä tänään oli että olisin pyytänyt sua treffaamaan. Olin täysin valmistunut siihen, mutta en löytänyt sinua t
      Ikävä
      21
      917
    Aihe