Koira virtsaa usein!

huolestunut85

Koirani virtsaa n. 13-15 kertaa päivässä, välillä enemmänkin. Pääsee päivässä n.4-5 kertaa ulos, joka kerta siis tekee useamman virtsan. Tuntuu, että se eka jo riittäisi tyhjentämään rakon, mutta silti kyykistyy usein. Narttukoira kyseessä, 1,5-vuotias. Mikähän koiralla voisi olla? Virtsatietulehdusta ei ole, se on katsottu näytteestä...

42

8446

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • foundit

      Se on ihan normaalia. Myös narttukoirat merkkaavat virtsallaan. Koira ei tyhjennä koko rakkoaan vaan lirauttaa viestinsä useampaan paikkaan ihan tarkoituksella. Kastraation/sterilisaation jälkeen merkkaamistarve vähenee samoin virtsaamiskerrat.

      • Joo,koirat merkkaavat ahkeraan kun suurimman osan ajasta ovat sisätiloissa.Laumaeläimiä ja virtsaus on niiden "sähköpostia,facebook'ia".Ikäänkuin ilmoittavat treffi-palstalle "täällä kiimainen narttu/testoja pursuava uros" koska niilläkin alitajunta määrää että pitää lisääntyä.


      • kkfldFKLDKL

        Meillä sterilisaatio ei vaikuttanut merkkaamiseen mitenkään (narttukoira). Se on merkkaillut 6kk vanhasta lähtien ja steriloitu ennen ensimmäistä juoksua. Käyttäytyy muutenkin kuin uros eli sutii tassuilla maata ja pissaa ajoittain nousten etutassuille.


    • huolestunut85

      ^ Jos tosiaan noin on, niin hyvä. Oon kuitenkin kuullut vähän erilaista juttua muutamilta ihmisiltä...

      Kertokaahan muutkin mielipiteitänne, voisiko kyseessä olla jokin sairaus vai vaan merkkailua?

      • normaaalia

        Kysy siltä näytteenottajalta


      • huolestunut85

        Kysyin ja määrättiin hiivatulehdukseen joku voide tms. Käytettiin sitä tosi pitkään ohjeiden mukaan, ei auttanut mitään... Täytyy kai kysyä pian uudestaan.


    • sitäkuseemitäjua

      mitäs sille juotat.

      • Jore52

        Koiralla on diabetes!


    • lilwayn

      Voi olla vielä normaalia, että pissii noinkin usein, jos ei nuoleskele alapäätään. Jos kiinnittää siihen ns. liikaa huomiota, on luultavasti jokin vialla.

    • drgdegrtxdr6

      Onko kyse vain tihentyneestä pissiskelystä, vai liittyykö siihen lisääntynyttä vedenjuontia? Kotiruokaa syövät koirat (jotka saavat ruuan mukana janottavaa suolaa) sekä esim. diabetesta sairastavat koirat ovat usein kerkeitä pissiskelemään.

    • riippuutapauksesta

      Jotkut nartut merkkailee reviiriä.Jos se haistelee, ja valitsee paikan tarkoin, on luultavasti merkkailua.Jos vaan pissaa pakonomaisesti tutkimatta paikkaa sen kummemmin, voi olla jotain muuta häikkää.
      Jos asia askarruttaa, tai koira vaikuttaa sairaalta, eläinlääkäriltä kannattaa kysyä neuvoa.

    • territ

      ystäväni koiralla on rakeenteellinen vika , virtsarakko sijaitsee väärässä paikassa , missä sellä ei ole mahdollista venyä . asia todettu eläinlääkärissä ultraamalla .

    • Koiraaaaa

      Meidän 4-vuotias narttukoira virtsaa useammin, kun sillä on juoksut alkamassa.

    • Lirunen

      Meillä on 8,5 v. narttukoira joka merkkaa aina kun ollaan lenkillä - nostaa siis jalkaa kuten urokset. Tunnin lenkistä menee varmaan puolet merkkailuun, pieniä liruja päästellään joka ruohonkorteen. Tämä käytös vain pahenee juoksujen aikana, silloin ei edes päästä kunnolla eteenpäin. Koira juo ehkä n. 5 dl vettä päivässä (vaikka sitä on tarjolla parikin litraa ja vaihdetaan 2-3 krt/pvä) ja silti onnistuu pissaamaan naurettavan paljon. Jos ongelma ei selviä niin pyydä eläinlääkäriä tekemään verikokeet ja rajaaman pois esim. kilpirauhasongelmat, diabetes tai Addisonin tauti.

    • drpaskahousu

      Tulehdus

    • knaks75

      Tälläiset tuli mieleen: sokeritauti, sydän, munuaiset, maksa
      Tärkeintä: seurata, juoko normaalia enemmän.

    • Kannattaatarkastaa

      Onko virtsanäyte otettu suoraan rakosta neulalla? Ja myös tehty viljely? Ilman niitä, jos näyte on pelkkä purkkiin pissattu, ei tulehdus välttämättä näykään. Jos olet asiasta huolissaan, niin tarkista kaikki kerralla:
      Pyydä eläinlääkäriä katsomaan ultralla rakenne, samalla näkee virtsarakon seinämät ja munuaiset.
      Ottamaan verikokeen paastolla: maksa, munuaiset ja sokeri. Nartutkin tosiaan merkkailevat mutta jos nyt unohdetaan se kun se on jo mainittu.

      Veden juominen tietenkin pissattaa enemmän, nyt on ollut kuuma, joten voihan se olla että jos koiran pissaaminen on lisääntynyt, se johtuu ihan vaan siitä, että sen on kuumalla juotavakin enemmän. Kuitenkin asian voi myös mitata: laske paljonko laitat sille vettä päivän ajalle ja illalla paljonko on jäljellä. Näät siitä (ja voit kysyä eläinlääkäriltä) onko juominen suhteessa sen kokoon jne. sokeritauti on yksi mahdollisuus tai jos virtsa on laimeaa (kysy ominaispaino näytteestä), voin olla ns. vesisokeritauti, mikä on kylläkin vaaraton kunhan koiralla on riittävästi juotavaa aina, mutta nostaa kuivumisen riskiä, mikä on syytä huomioida kuumalla ja kovassa rasituksessa.

      Jos koira on muuten pirteä, syö ja juo, lenkkeilee mielellään eikä ole pahoinvointia, apatiaa, tms. oireita, ei ole syytä olla turhan huolissaan. Jos sillä taas alkaa olla noita muita oireita, on syytä olla.
      Mutta jos virtsaamisen määrä on lisääntynyt tai olet muuten huolissasi nyt tuosta, niin teetä kunnon tutkimukset ja saat tietää varmasti. Sillähän se selviää ja kun kerralla selvität niin kerran se vain kirpaisee.

      • Nm.Kannattaatarkastaa jos luettelosi käy läpi pitää olla aika varakas ihminen,ettet vaan olisi jonkun Klinikan duunari tai lääkäri,kun ei noita aivan jokainen tiedä(vesisokeritauti)?? en ikinä kuulutkaan ja jos on Diabetes niin seon yllättävyytensä ansiosta keljumpi kuin syöpä,voi mennä näkö,tulee Ambutoitavia raajoja,nukahtaa huomaamatta sen viimeisen kerran.Ehdottaisin että kertoisit koiran käytös oireet koska tiedät niin paljon,itse olen opetellut lukemaan koiria,kun ne ovat työssään ja kotona vapaalla ja muutaman kerran jopa onnistunut viemään lääkärille ajoissa.On olemassa aiheesta myös kirjallisuutta joka vastaa(ymmärrettävästi) lääkäreiden vastaavia joista ovat teoriansa opiskelleet,käytäntö on kultaa ja erehtyminen oppia joten kannatan lääkäriä jos epäilee oikeasti,mutten sokko kokeita.


      • voijeenäitä

        Sokeritaudissa koira pissii sisällekkin. Mitä olen narttujen kanssa ollut tekemisissä ollut kyllä ne merkkailee, ei niin tiuhaan kuin urokset mutta pissivät useamman kerran päivässä. Oman uroksen liruja en edes laske, mutta nartut liruttelee myös lenkillä ja koirapuistossa useamman kerran.


      • apinoidplan
        thunderotto kirjoitti:

        Nm.Kannattaatarkastaa jos luettelosi käy läpi pitää olla aika varakas ihminen,ettet vaan olisi jonkun Klinikan duunari tai lääkäri,kun ei noita aivan jokainen tiedä(vesisokeritauti)?? en ikinä kuulutkaan ja jos on Diabetes niin seon yllättävyytensä ansiosta keljumpi kuin syöpä,voi mennä näkö,tulee Ambutoitavia raajoja,nukahtaa huomaamatta sen viimeisen kerran.Ehdottaisin että kertoisit koiran käytös oireet koska tiedät niin paljon,itse olen opetellut lukemaan koiria,kun ne ovat työssään ja kotona vapaalla ja muutaman kerran jopa onnistunut viemään lääkärille ajoissa.On olemassa aiheesta myös kirjallisuutta joka vastaa(ymmärrettävästi) lääkäreiden vastaavia joista ovat teoriansa opiskelleet,käytäntö on kultaa ja erehtyminen oppia joten kannatan lääkäriä jos epäilee oikeasti,mutten sokko kokeita.

        Niin no, siinä nyt oli vain ne vaihtoehdot, mitkä voi olla. Ultra ja verikokeet plus pissanäyte maksaa noin 200 molemmin puolin, riippuu missäpäin asut ja kenelle menet. Mistä minä tiedän kuinka köyhä tai rikas aloittaja on? Tai onko hänellä vakuutusta vaikkapa... Ei tässä sitä kysytty ja minusta jos vakuutus korvaa, niin esim. 250 euron tutkimukset joskus maksoi minulle 100 euroa: ei siinä nyt kovin varakas tarvitse olla. Ei edes sillä 250 eurolla, millä saa jo nuo tutkimukset ja ihan tasan varman tiedon.

        Vesidiabetes taitaa olla se virallisempi lempinimi, koska en ole lääkäri jouduin katsomaan netistä. Ei siitä mene näkö eikä mikään muukaan, se on eri asia kuin sokeritauti eli diabetes. Minkä jos sitten mainitsin, mutta se otetaan paastoarvona taas verikokeesta. Se, että sinä et ole jostain kuullut, ei tarkoita ettei sitä voi olla olemassa tai ettei sitä voi mainita.
        (Seuraavalle tiedoksi: niin siis, sanoin jo, että merkkailuasia oli käsitelty. Täytyykö taas toistaa vai meneekö jakeluun ilman? Pitääkö toistaa sekin, että voi olla että kyse on vain kuumalla ilmalla juomisesta vai tavaanko asian? Pystyykö ymmärtämään ilman piirrosta?)

        Muusta viestistäsi en oikein ymmärtänyt hönkäsen pöläystä. On kyllä niin paskaa suomea ja kirjoittamista.
        Mutta kuten sanoin, tuskin on syytä huoleen jos koira on pirteä jne. enkä jaksa käydä toistamaan itseäni, kuten täällä aina joutuu toistamaan. Anteeksi turhautunut sävy, mutta jos ei viitsi lukea viestiä, ei siihen pitäisi vastata. Jos sen taas lukee, eikä siitä tuon enempää tajua, niin ei hitto, että käy turhauttamaan, kun tuntuu että täällä käy hyvin usein keskimääräisesti aika huomattavan tyhmää porukkaa, jonka on pakko aina vääntää asiat väärin, inttää tyhjästä ja joille pitäisi joko tavata tai toistaa loputtomiin ihan niitä samoja asioita. Ei ole mahdollista. AmButoitavia??? Joo...

        Vähääkään lukutaitoa omaava ihminen saattaisi tajuta, että jos taas koira on päinvastainen: on väsynyt, ruokahaluton ja pahoinvoiva, on syytä huoleen.
        Jos nyt vähääkään käyttää aivojaan, saattaisi tuosta viestistäni saada poimittua seuraavat asiat
        - JOS olet huolissasi oireista, tutkituta kunnolla, niin ei tarvitse murehtia. Jos et ole älä teetä.
        - JOS koira ei oireile muuten, sillä todennäköisesti on joko vain pissatulehdus tai ei mitään... JOS se oireilee niin sillä saattaa olla.
        - JOS virtsaamisen määrä on lisääntynyt tai JOS olet huolissasi.

        Eihän kauhalla voi vaatia jos on lusikalla annettu, mutta herranjumala sentään, opetelkaa edes lukemaan. Ja kyllä, nyt ennen kuin joku nero taas käy arvailemaan että mua varmaan suututtaa, niin oikeastaan en tiedä mikä tunne tämä on. Välillä tuntuu niin kuin olisi kehitysvammaisten kanssa tekemisissä, - ja ei saa suuttua, kun saattaa oikeasti ollakin. Mistä sitä ihan oikeasti tietää, kenelle vastaa, kun netissä ollaan. Joten jätän tämän aiheen nyt tämän enempiä inttämättä osaltani tähän.
        Ommmmmmmmmmmmm...


      • apinoidplan kirjoitti:

        Niin no, siinä nyt oli vain ne vaihtoehdot, mitkä voi olla. Ultra ja verikokeet plus pissanäyte maksaa noin 200 molemmin puolin, riippuu missäpäin asut ja kenelle menet. Mistä minä tiedän kuinka köyhä tai rikas aloittaja on? Tai onko hänellä vakuutusta vaikkapa... Ei tässä sitä kysytty ja minusta jos vakuutus korvaa, niin esim. 250 euron tutkimukset joskus maksoi minulle 100 euroa: ei siinä nyt kovin varakas tarvitse olla. Ei edes sillä 250 eurolla, millä saa jo nuo tutkimukset ja ihan tasan varman tiedon.

        Vesidiabetes taitaa olla se virallisempi lempinimi, koska en ole lääkäri jouduin katsomaan netistä. Ei siitä mene näkö eikä mikään muukaan, se on eri asia kuin sokeritauti eli diabetes. Minkä jos sitten mainitsin, mutta se otetaan paastoarvona taas verikokeesta. Se, että sinä et ole jostain kuullut, ei tarkoita ettei sitä voi olla olemassa tai ettei sitä voi mainita.
        (Seuraavalle tiedoksi: niin siis, sanoin jo, että merkkailuasia oli käsitelty. Täytyykö taas toistaa vai meneekö jakeluun ilman? Pitääkö toistaa sekin, että voi olla että kyse on vain kuumalla ilmalla juomisesta vai tavaanko asian? Pystyykö ymmärtämään ilman piirrosta?)

        Muusta viestistäsi en oikein ymmärtänyt hönkäsen pöläystä. On kyllä niin paskaa suomea ja kirjoittamista.
        Mutta kuten sanoin, tuskin on syytä huoleen jos koira on pirteä jne. enkä jaksa käydä toistamaan itseäni, kuten täällä aina joutuu toistamaan. Anteeksi turhautunut sävy, mutta jos ei viitsi lukea viestiä, ei siihen pitäisi vastata. Jos sen taas lukee, eikä siitä tuon enempää tajua, niin ei hitto, että käy turhauttamaan, kun tuntuu että täällä käy hyvin usein keskimääräisesti aika huomattavan tyhmää porukkaa, jonka on pakko aina vääntää asiat väärin, inttää tyhjästä ja joille pitäisi joko tavata tai toistaa loputtomiin ihan niitä samoja asioita. Ei ole mahdollista. AmButoitavia??? Joo...

        Vähääkään lukutaitoa omaava ihminen saattaisi tajuta, että jos taas koira on päinvastainen: on väsynyt, ruokahaluton ja pahoinvoiva, on syytä huoleen.
        Jos nyt vähääkään käyttää aivojaan, saattaisi tuosta viestistäni saada poimittua seuraavat asiat
        - JOS olet huolissasi oireista, tutkituta kunnolla, niin ei tarvitse murehtia. Jos et ole älä teetä.
        - JOS koira ei oireile muuten, sillä todennäköisesti on joko vain pissatulehdus tai ei mitään... JOS se oireilee niin sillä saattaa olla.
        - JOS virtsaamisen määrä on lisääntynyt tai JOS olet huolissasi.

        Eihän kauhalla voi vaatia jos on lusikalla annettu, mutta herranjumala sentään, opetelkaa edes lukemaan. Ja kyllä, nyt ennen kuin joku nero taas käy arvailemaan että mua varmaan suututtaa, niin oikeastaan en tiedä mikä tunne tämä on. Välillä tuntuu niin kuin olisi kehitysvammaisten kanssa tekemisissä, - ja ei saa suuttua, kun saattaa oikeasti ollakin. Mistä sitä ihan oikeasti tietää, kenelle vastaa, kun netissä ollaan. Joten jätän tämän aiheen nyt tämän enempiä inttämättä osaltani tähän.
        Ommmmmmmmmmmmm...

        Päivitän jos joku vielä lukee tätä. Vesitaudin hoito tuli niin kalliiksi että koiran ostoarvo joka tarkoitus perä oli siitos ,meni heittämällä jo aivokuvissa ja lääkitys 2 kertaa päivässä oli turhaa vaan sitä ei kerrottu ? Vasta Kennelliitto kertoi totuuden,eli pieneläin klinikka rahasti kun köyhä koiraansa rakasti. Joten enpä haukkuisi palstalaisia pöljiksi vaan olisin kertonut heti mitä sairautta tarkoitti,siihen diagnoosiin tarvittiin kaksi erikois lääkäriä ja labra Ruotsista kun ei muuten tietty oli mikä tauti vai tapa. Eli syö suolaista on oireesi samat juot ja ruikit nurkkiin,ei poikkea ihmis lasten tavoista. Vai olet fiksuin ihminen oikein kirjoituksessakin,ei tule kesää joten lopeta Lääkäri kirjan kopiointi ja ota kielioppi tilalle. Helpotti. Kiitos.


    • Tsekkauta myös vesitystauti eli diabetes insipidus eläinlääkärillä.

    • koirn

      Meidän koira, kun alkoin pissailemaan niin oli todella paha sokeritauti tullut.

    • Minulla on iso narttu koira joka ei kyllä tiedä olevansa koira joten se virtsaa aina kerralla ja silti jos pidempi lenkki niin nuuskii jotain kohtaa ja aina sillä näyttää riittävän virtsa omaan virtsapostiin toisille koirille,eli ei mitään outoa ennen kuin alkaa tehdä sisälle merkkejä,ja sekin voi johtua pidätys vaikeuksista ei aina tarvi luulla munuais vikaa,virtsa tie tulehdusta.Toiset pien eläin-klinikat tutkivat täysin turhaan ja määräävät pillereitä ja voiteita vaikka tietävät että olet huolesta sekaisin ja rahastavat sinulta sen varjolla rahat pois.Olen itse Diabetes 2,joten tiedän että koiran käytös paljastaa kyseisen sairauden muuten nopeammin kuin virtsaamis tarve,esim ruoka piristää koiraa selvästi ja jos se ei ruiki sisälle joka on sitten jo epäilyttävää,en usko olevan kyseessä mainittu sairaus. Tuossa oli kysymys mitä juotat koiralle? Älä nyt ainakaan kahvia tai keskikaljaa ne kusettavat ainakin ihmisiä niin olen kuullut en tiedä kun olen absolutisti.Koirasi on vain tarkka reviiristään ja onneton parka juotuu käppäilemään taluttimessa kaikki lenkit,joten hoida asia niin että voit vapauttaa koiran irti ja kiikaroi ja laske mitä se kuseskelee,myös kakit tulee ainakin tuplana,hyvä seon.

    • onkoeläinseksistätart

      tarkisa onko miehelläsi tai vaimollasi sama tauti.

    • Rööritkuntoon

      onko koira ollut Naapurilla Hoidossa Hmm ?

    • yxkaxvaan

      Eäilen, että virtsarakko saattaa olla vain normalia pienempi, niinkuin jollain ihmisilläkin. Voiskohan sen ultrata?

    • koirapissakakka

      Mun yhden kaverin koiralla oli kohtutulehdus. Kohdun poiston jälkeen virtsaa tuplasti useammin, mutta siihen saattaa vaikuttaa myös ikä, 8v.

    • ToivottavastiEi12

      Meillä on 4-vuotias koira jolla ilmeni maksasuntti, se tutkittiin helsingin yliopistollisessa eläinsairaalassa ja diagnoosi on varma, sitä täällä ei tarvi edes epäillä.
      Sunttihaara on niin hankalassa paikassa maksaa ettei sitä voi/kannata leikata kun ennuste on huono, se on maksan keskellä.
      Koira juo paljon ja virtsaa paljon, ja se liittyy juuri tuohon maksasunttiin sen yhtenä oireena.

      Kerron tämän siksi että jos koirasi juo huomattavan paljon vettä, se on yksi vakavan sairauden mahdollisuus.

    • kumppanimme

      Minun koira pissaa useasti kun juoksu tulossa/menossa..ei sen tarvitse välttämättä mikään sairaus olla..seuraa loppuuko jonkun ajan kuluttua..meillä loppuu muutaman päivä jälkeen ..koiratkin ovat yksilöitä..ei aina tarvitse hätääntyä ja juosta kaikenmaailman kokeisiin /lääkäriin..:)

    • Villiarvaus

      Kusihätä?

    • donetsk

      Onkohan sillä sokeriarvot ok?

      Katsis käyttää lääkärissä.

    • donetsk

      Onko koira lihava? Jos on suosittelen kevyttä laihduttamista, ei mitään ankaraa kuuria. Lenkkejä voisi pidentää ja ruokaa vähän vähentää.

      Luulen, että sokeriarvot koholla. Sama vaiva on minullakin, mutta juon aika paljon kahvia (joka tunnetusti pissattaa). Pitää yrittää kuntoilla ja syödä terveellisesti, ettei tulisi 2. tyypin diabetes.

    • VOISAATANASENTÄÄN

      Hehheh.. Kyllä mä hurttani veisin eläinlääkärille, jos tuo asia alkaisi vaivaamaan tai ainakin vähintään soittaisin sinne. Hehheh.

    • niiiinpä

      Niin,aloittajan koiralla on mitä ilmeisemmin virtsatientulehdus,eli,lekuriin koira.

    • tassuttaja12

      Moi, meidän koira tekee tuota aina ennen juoksuajan alkua. Noin kaksi viikkoa niiailee jatkuvasti ja siitä osaa varautua että juoksu on tulossa. Sinullakin on aika nuori koira, joten sekin voi olla syy tihentyneeseen lirutteluun.

    • Hurttaa

      Voi olla jokin rakenteellinen vika. Vai onko kiima jatkuvaa nartulla.?
      Vuotaako kuinka paljon kerrallaan.
      Kannattaa mitatta vuoto ja siivilöidä se samalla.

      Nuoleeko koirasi muuten toisten koirien alapäät jasen jälkeen emännän kasvot, jos kyseessä onkin jokin paha vamma korvien välissä ja liian läheltä sisruksia risteytetty!

      Käy ihmeessa doctorilla.

    • opcchee

      Nuorempana meidän koiralla oli kohtutulehdus, josta tuli tuota tuollaista pissavaivaa, lopulta myös märkää alapäästä. Nyt koiran ollessa 12v meidän koiralta löytyi ensin pissatulehdus, sitten virtsakivi joka oli niin iso ettei muu kuin leikkaus auttanut.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6629
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4283
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2700
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1588
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1084
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe