tuki,alvi,vähennykset,työsuhde-edut, työaika.

normijamppako

tuki tulee jotta yritys voisi toimia, ei tietenkään kaikissa yrityksissä tukea saa vain....
alvi, se mukava hinnanalennus, mutta normijamppa maksaa kiltisti sen täytenä, mutta eräät senkin saavat.
ostetaan vehkeitä yritykselle tuilla ja ilman alvia ja niillä on sitten mukava tehdä ns kotihommia vaikka ei yritykseen liity mitenkään ja tietysti normi jamppa maksaa esim. lumilingosta"täyden hinnan" kuten puhelimestaankin vaikka jotkin senkin saavat laittaa kuluihin...
sähkö, se mukava lasku 2kk välein, normi jamppa maksaa joka ikisen kwh mittarin mukaan, mutta eräillä yrityksillä on navetta ja talot samassa mittarissa niin voidaan todeta"joo navetta söi 99% sähköstä, talomme ei kuin 1%"
työsuhde ns firman auto on kiva ajella vaikka kauppareissuun tai ihan noin vain, normi jamppa ajaa omalla resulla datsunilla ja maksaa kiltisti kaiken.
ja normi jamppa menee töihin 6.00 ja tulee 15.00 kotiin ilman päikkäreitä, jotkin yritykset ottavat päikkäritkin kun "työpaikka" on likellä kotia(50m)"
normi jamppa saa liksaa 30 000e/vuosi...eräissä firmoissa joissa nukutaan päikkärit saavat 160 000 e/vuosi ja mukavat tuet...näinhän sen pitää mennä.
hassua eikö totta?

37

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alvi-veronen

      ”Arvonlisävero (lyhenne alv., alv tai ALV) on tuotteen tai palveluksen arvonlisää verottava vero, joka lisätään tuotteen myyntihintaan. Arvonlisäveron suuruus perustuu tuotteen ostomaan verokantaan ja se tilitetään ostomaahan.” – Wikipedia

      "Arvonlisävero on käytännössä kulutusvero, jota kohdistetaan yleisesti kaikkien tavaroiden sekä palveluiden kulutukseen Suomessa. Se on ns. välillinen vero, mikä tarkoittaa, että sen maksaminen siirtyy aina lopullisen kuluttujan eli tuotteen tai palvelun ostajan maksettavaksi.

      Käytännössä yrityksen ja yrittäjät tilittävä arvonlisäveron valtiolle, mutta kuluttajat toimivat lopullisina maksajina, sillä se maksavat tuotteiden ja palveluiden loppuhinnoissa alv:n yrityksille.

      Kuluttajat siis maksavat arvonlisäveroa käytännössä kaikista ostoksista, joita he tekevät."
      https://www.vero.fi/fi-FI/Yritys_ja_yhteisoasiakkaat/Osakeyhtio_ja_osuuskunta/Arvonlisaverotus/Ostoihin_sisaltyvan_arvonlisaveron_vahentaminen

      • törsäonhullumulkku

        törsien arvonlisä vero jää loppuvuodelle johonka tuetkin keskitetään yksi erä jolla maajussi ostaa koneita ja muita ostoksia ja vähentää alvin näin kätevästi veronmaksajat maksaa törsä sontapäitten alvi verot,ihaa hii haaa.


      • ALVKAIKILLYRITRYKSILLSAM

        NÄKEER ET EIR JOPPE TAJUUAHAN EREHES PERUUS KÄSITREIT YRIITRYS VEROTRUKSEST,,:)))))))))))


    • niiiinpä

      "Vesimaksut
      Yksityiskäytön osuutena maatalouden vesimaksuista vähennetään
      noin 40 m3 /henkilö/vuosi.

      Sähkö- ja lämmitysmenot
      Ilman sähkölämmitystä kotitalouden sähkönkäyttö vaihtelee
      keskimäärin 5000-10 000 kilowattituntiin vuodessa. Tavanomaisissa
      olosuhteissa ilman lämmitystä voidaan yksityistalouden
      osuudeksi sähkömenoista arvioida olevan 8,04 euroa vuodessa
      asuinpinta-alan neliömetriä kohti. Oman asunnon sähkölämmityksen
      korjauseränä voidaan pitää 10,00 €/m2/vuosi ja polttoöljyn
      lämmityskulutuksena 18 l/m2/vuosi.


      Puhelinmenot
      Yksityiskäytön osuutena puhelinmenoista vähennetään puolet
      500 € määrään saakka ja suuremmissa puhelinkuluissa yksityiskäytön
      osuus on 250 €. Matkapuhelimen yksityiskäytön osuus
      arvioidaan samojen perusteiden mukaan puhelinkohtaisesti."
      http://www.mtk.fi/liitot/pohjoissuomi/_yhdistykset/kuhmo/fi_FI/etusivu/_files/87014258555486437/default/Maatalouden%20verotusperusteet%202011%20asiakaslyhennelm%C3%A4.pdf

      "Auto maatalouden tulolähteessä

      Auto, jolla ajetaan yli 50 % kokonaisajokilometreistä maatalouteen liittyviä ajoja, kuuluu maatalouden tulolähteeseen. Tällöin merkitse muistiinpanoihin kaikki autoon liittyvät kulut sisältäen polttoaineet, huollot ja auton poisto. Ajopäiväkirjalla, johon on merkitty kaikki auton ajot, selvitetään auton kulujen jakautuminen maatalouden menoiksi ja elantomenoiksi. Maatalouteen liittyvien autokulujen osuus saadaan, kun auton kulut ja poisto jaetaan ajetuilla kokonaiskilometreillä ja saatu tulos kerrotaan maatalouden ajoilla. Saatu yksityisajojen osuus lisätään maatalouden tulokseen.

      Jos autoa käytetään alle 50 % maatalouden ajoihin tai kyseessä on puolison auto, helpoin tapa on vähentää maatalouden ajot (km) kerrottuna 0,44 eur/km vuonna 2015 (0,43 eur/km vuonna 2014). Tästä käytetään nimitystä lisävähennys. Toinen vaihtoehto on, että voit vähentää todelliset kulut sekä todellisten kulujen ja kilometrikorvauksen (0,44 eur/km) välisen erotuksen. Kyseinen erotus merkitään lisävähennykseksi."
      http://www.vero.fi/fi-FI/Yritys_ja_yhteisoasiakkaat/Maatalousyrittaja_ja_metsanomistaja/Tuloverotus/Maatalouden_tulot_ja_menot/Autokulujen_vahentaminen_maataloudessa(10794)

      "Yrittäjätulo 2014 Kaikki tilat kedkimäärin 17 600€/vuosi."
      https://portal.mtt.fi/portal/page/portal/taloustohtori/kannattavuuskirjanpito/aikasarja/Yrittajatulo_tuotantosuunnittain

      • 103333

        arvaappa pitääkö kukaan täysjärkinen mitään ajopäiväkirjoja kun voi koijata ilman mitään kirjanpitoja, näin ne tekee...vaikka oikeesti pitäs olla kirjat ja koko yrityksen jutut todistettavissa mutta karu totuus, kottin päin vedetään rajusti.
        ja pennut rattorilla kouluun!


      • ihmekäsityksiä

        No jos et ilman ajopäiväkirjaa saa ajoja vähennykseksi, niin tässä tapauksessa se "kotiinpäinveto" tarkoittaa nimenomaan niiden työajojen kirjaamista.

        Traktorin ajoista ei tarvitse ajopäiväkirjaa pitää ja mitä tulee pentujen traktorilla ajeluun, niin "kotiinpäinvetoa" on laittaa ne pennut ilmaisella bussikyydillä kouluun ja ajella itse sillä traktorilla sapuskaa elukoille.


      • yritysverotussamajokaise

        arvaappa pitääkö kukaan täysjärkinen mitään ajopäiväkirjoja kun voi koijata ilman mitään kirjanpitoja, näin ne tekee...vaikka oikeesti pitäs olla kirjat ja koko yrityksen jutut todistettavissa mutta karu totuus, kottin päin vedetään rajusti.


      • ihmekäsityksiä

        No jos ei pidä ajopäiväkirjaa, niin verottajalla on siihen yllä esitetty toimintatapa. Sama käytäntö on jokaisessa yrityksessä.
        Palkansaaja saa kilometrikorvauksen työajoista ja päivärahat työmatkoista, vieläpä verottomana.

        Ainahan voi yrittää koijata, mutta eriasia meneekö verottajalle läpi!


    • LOPETRAHANKURJUUTRESJOPE

      KUULROSTRAHAN HELVETRIHIN TYHMÄGEENISELREEHEN JAMPALL ALOOTRUKSESS,,:)))))))))))

    • ex-maajussitar

      Tuki on korvaus hallinnollisesti alennetusta tuottajahinnasta sekä tukiehtojen mukaisista toimista.

      ALV ei ole hinnanalennus, vaan hinnan päälle lisätty vero, jonka maksaa tuotteen tai palvelun loppukäyttäjä. Yritykset ja maatilat tilittävät valtiolle myynnistä tulevan alv:n ja tuotantopanosten hankinnasta maksettavan alv: erotuksen. Yksityistalouden menoista yrittäjät ja maanviljelijät maksavat alv:n samoin kuin palkansaajat.

      Maatalouden konehankintoihin ei saa tukea, vaan käytännössä kaikki konehankinnat tehdään pankkilainalla arvonlisäveroineen. Jos konetta käytetään myös yksityistalouteen verottaja huomioi sen verotuksessa eli koko koneen hankintamenoa ei voida hyväksyä maatalouden menoksi. Tälläinen kone on juurikin esim. lumilinko, jonka kohdalla on selvää, että sillä aurataan muutakin kuin vain tie maitoautolle navetan oven eteen. Kännykkä on hyvä esimerkki sellaisesta hankinnasta, joka on erikseen todistettava verottajalle, jos sen hankintamenon haluaa kokonaisuudessaan maatalouden menoksi. Puheluista vain osa hyväksytään maatalouden menoiksi.

      Jos maatilalla sekä navetan että kotitalouden sähkömenot pyörivät saman mittarin kautta, verottaja hyväksyy vain tietyn osan maatalouden menoksi. Itse maatalousyrittäjä ei voi tätä ilmoittaa muuksi.

      Yrityksellä voi olla työsuhdeauto, jolla ajetaan firman ajot. Maatilalla verottaja hyväksyy vain osan ajoista maatalouden menoiksi ja nekin on todistettava ajopäiväkirjalla.

      Aamulypsy klo 5-8, aamupala, peltotöitä/kirjanpitoa/huoltoa ja korjausta/eläinten hoito ja siemennykset yms. klo 9-14/15 (pikainen kahvitauko kenties välissä)/ ruoka klo 15/ SITTEN NE PÄIKKÄRIT/ iltalypsy klo 16-19/ TAUKO/ iltatarkki navetalle klo 21/unta palloon ja suuri toivomus, ettei navetalta tule yön aikana hälytystä (kuten niin usein tulee) esim. poi'ittamaan. Tätä rumbaa sitten pyöritetään seitsemänä päivänä viikossa vuoden ympäri lukuunottamatta 26 päivän lypsyttömiä päiviä. Mutta niin, onhan ne päikkärit ja lyhyt työmatka...

      Vertaus palkka vastaan yrityksen/maatalouden liikevaihto ei ole ihan vertailukelpoinen. Suosittelen perehtymään liiketalouden perusteisiin, jotta ymmärrät mistä on kyse.

    • Oletkohiemantyhmä

      Etkö normijamppa ole tietoinen, että sinäkin voit ilmoittaa verottajalle, jos joudut ostamaan työvaatteita ja koneita tai soittamaan omalla puhelimellasi työpuheluja tai ajamaan autollasi työajoja???

      • JOPPELLANSRIOHONMUKAAHAN

        NOOR, KATROS EIR JOPPEHEN KALTRAANEHEN OTRAHAN VASTRUUT KO SOSRU JA SAK PYYHRIIHIN SEN PERSEEHEN VALMIIKSR,,,:)))))))))))))))

        KYL PALKRAHUS MENÖÖHÖN ÄLYYHYN MUKAAHAN,,:)))))))))))


    • aloittajaAHAHHAHAHHAA

      eikö alottajalla ole taitoa alkaa itseyrittäjäksi vaikkapa maanviljelijäksi ostat ensin pienen maitotilan jolla on 3 lehmää ja KÄSINLYPSY alat siitä kasvattamaan
      ensin 10 lehmään ja kannukone
      sitten 25 lehmää ja putkilypsykone
      vuorossa on nyt 100 lehmää ja lypsyasema
      nyt sinulla onkin jo varaa hankkia 300 lehmää ja robotit tai karuselli
      SITTEN TULEE 1000 LEHMÄÄ KOSKA ET OLE NÄENNÄISVILJELIJÄ VAAN TOSI YRITTÄJÄ
      vai oletko niin vajakki ettei sinua kiinnosta ruveta nostamaan tukiaisia tilillesi ja nauttimaan siitä ettei veroja tarvi maksaa
      TAIDATKIN OLLA KOMPETENSSIVAJEINEN TUHNU JOKA EI OSAA KUIN KERJÄTÄ MUITTEN SAAMIA KORVAUKSIA KUN ITSE OLET LAISKA PASKA

      • mkkkkkmmkm

        kuule runkkari paska ,suurrunkku sää oot periny miljoonat ja pummit silti veroeuroi mee saunantaa ja tee hitlerit ja heti


      • TUHNUJOPPETOLLOHO

        HYVIIHIN KOIRAHA ÄLÄHRI,, SATRU ALOOTRAJAHAN KUVAELMA JUST EIRKKÄ MELKEEHEN,,:)))))))))))


    • ex-maajussitar

      Tulin vielä kommentoimaan tuosta työajasta. Lopetimme maidontuotannon kolme vuotta sitten. Siitä lähtien olen toiminut toisessa koulutustani vastaavassa toimessa. Kun aiemmin aloitin päiväni aamuviideltä, saan nyt venyä sängyssä tuntia pidempään ja seitsemältä ajan puolentunnin matkan työpaikalle. Työpäiväni loppuu kello 15.30 (perjantaisin tietysti tuntia aiemmin) ja ellen poikkea kotimatkalla kaupassa, olen kotona kello 16.00. Sen jälkeen olen vapaa harrastamaan tai tekemään ihan mitä lystään koko loppupäivän, kun entisessä maatalon emännän työurallani oli työpäivää jäljellä vielä useampi tunti. Nythän voin nukkua päikkärit työpäivän jälkeen jos haluan, mutta eipä tuo työpäivä tunnu niin raskaalta, että olisi niille edes tarvetta. Jokaikinen viikonloppu ja arkipyhä on vapaa. Kesäloma on monta viikkoa pitkä, kun aiemmassa elämässä pystyi pitämään korkeintaan neljä kokonaista päivää lomaa kesän aikana.

      Eipä tulisi mieleenkään marista työajasta tai edes työmatkasta! Eikä palkastakaan, joka on vuositasolla reilut kymppitonni parempi kuin entisessä duunissa.

    • sekeppikoirassa

      hyvin rupes selityksiä satelemaan...hmmmmm tais osua arkaan paikkaan?

      • setotuus

        Juuri edellinen kertoikin kuin hyvin duunarilla menee.


    • rekkarami

      missä on rekkamiehen yrityksen tuet kun ostetaan miljoonan rekka ja vehkeet päälle, missä?

      • viekääheti

        Hullun huoneelle jos ostaa rekan.


      • yrittäjänakka

        Mene kysymään asiasta paikalliselta elinkeinoasiamieheltä, ellet itse osaa asiaa selvittää. Yritystukia on joka lähtöön ja useampia tuenmyöntäjiä esim. TEKES, Finnvera, ELY-keskus jne.

        Kun ilmeisesti tarkoituksesi oli provosoida, niin siinä hakkasit kirveesi kiveen.


      • nouprovo
        yrittäjänakka kirjoitti:

        Mene kysymään asiasta paikalliselta elinkeinoasiamieheltä, ellet itse osaa asiaa selvittää. Yritystukia on joka lähtöön ja useampia tuenmyöntäjiä esim. TEKES, Finnvera, ELY-keskus jne.

        Kun ilmeisesti tarkoituksesi oli provosoida, niin siinä hakkasit kirveesi kiveen.

        eiköhän tuo jussinkirves osunu omaan jalkaan ennemmin kun ruettiin puhumaan totuuksista.


      • ONSRELUUKUTKIIYKSRIÖS

        :)))))))) JOPPE ULISEEHEN YRIITRÄMISESTRÄHÄN JA EIR TOLRO TAJUUAHAN ET JUURIKIHIN NOI LAITROKSEHET TUKEEHEN YRIITRÄJIÄHÄN,,:)))))))


    • Kertokaapa

      Kun terveydenhoito, koulutus, maanpuoluoludtus, palo ja pelastustoimi sekä jätjestyksen ylläpito ja ruoka saa yhteiskunnan vetovaroja niin mitä siitä voi päätellä.

      • antekeeruokaa

        montakopäivää nämä muut toimisivat jos vain ruuantuottajat söisivät...mikä siis ylläolevista on tärkein,,,
        no tietenkin aloittaja saisi pilttiä vauvvoja kun ei sovi heitteille jättää....


    • törsäpuro

      Heikkolahjaisia pitää tukea jotta eivät katoa sukupuuttoon.

      • KOMIOOLLEKORVATRAHAN

        SOSRUST SAAT TUKEE PUMMI,,,:))))))))))


      • voipikkupilttiä

        veit sanat suusta ja tukea on sulle oikein satanut kaatamalla...mut ilmeisesti sulla lyö isohihna tyhjää ku et vaa meinaa toimeen tulla


    • "Kun terveydenhoito, koulutus, maanpuoluoludtus, palo ja pelastustoimi sekä jätjestyksen ylläpito ja ruoka saa yhteiskunnan vetovaroja niin mitä siitä voi päätellä." - kertokaapa

      Tuossä listauksessaan nimimerkki "kertokaapa" tuo aluksi hyvin esiin, että hän melkein ymmärtääkin jotakin yhteiskunnan rakenteesta. Liittäessään kuitenkin maataloustuotannon niihin tehtäviin, jotka länsimaissa koetaan yhteisesti tuotettavaksi ja maksettavaksi, hän asemoi itsensä halpahintaiseksi propagandistiksi ja surullisen hahmon ritariksi.

      Jo pelkästään länsimaiden vertailu kertoo sen, että yleensä kaikkialla on terveydenhoito, maanpuolustus, palo- ja pelastustoimi sekä järjestyksen ylläpito määritelty yhteisesti hoidettaviksi toimiksi. Myös koulutus enimmäkseen, vaikka siinä eroja löytyykin.

      Sen sijaan maatalous ei yleisesti ottaen kuulu massiivisesti verovaroin hoidettavaksi missään muualla kuin Suomessa. EU:ssa tosin on vielä toistaiseksi jonkin verran tukea, mutta sen on määrä hiljalleen loppua. Muunmuassa ALDE -puolue johon myös Suomen Keskusta mepit kuuluvat on ottanut vaaliangendalleen tukien poistamisen.

      Suomessa kansallinen tuki on 60 % ja EU:lta saatava tuki 40 %. Tästä verovarojen tuhlauksesta voimme päätellä, että kyetäkseen nostamaan EU:n tuen, tarvitsee suomalainen tukijussi tuen nostantatukena
      kansallista tukea puolitoistakertaisen määrän EU-tukeen nähden. Siinä se on kompetenssivajeisuuden syvä ydin.

      Täysin vailla häpyä alentaa ahne, suomalainen talonpoika itsensä nöyristellen loiseksi, parasiitiksi,
      kansakunnan kiviriipaksi joikaamallla:

      "Maksakie tukiaissia, maksakie. Antakkie rahhaaa. Aaah!"

      • EttaTuokinViela

        Kyllä ainut itsensä alentaja näissa keskusteluissa on Jopa itse. Kukaan muu ei tuo tyhmyyttään niin aktiivisesti esiin, johtuisiko siitä, ettei sitä muilta keskustelijoilta tuossa määrin löydy.


      • SOSSUJOPA

        KYLLÄPÄ TÄMÄ JOPA ON TYHMÄ
        LUULISI HÄNEN OLEVAN MUKANA NOSTAMASSA MAATALOUSTUKIAISIA TUON SAIRAALOISEN KATEUDEN SIJAAN JOS KERRAN RAHAA SAA KUKA HALUAA JA KAIKKI TULEE ITSELLE
        JAKOMIELITAUTISENA HÄN TOSIN KIRJOITTAA VÄLILLÄ NIMIMERKILLÄ
        EHKÄ HÄN TAHALLAAN HALUAA ANTAA KUVAN OLEVANSA "HYVÄNTEKIJÄ"
        MUTTA SE ON OSOITTAUTUNUT ITSERAKKAAKSI TYHMYYDEKSI HÄNEN TAIDOILLAAN KUN EI PYSTYTÄ SAAMAAN MAATALOUSTUKIA JA AINOAKSI KEINOKSI JÄÄ RUIKUTTAMINEN
        TIETO TAIDOT JOPA SAIN SOSSUSTA RAHAA RAJOITTUU HÄNELLÄ 2,2 MILJARDIIN PELTOHEHTAARIIN
        JA HETI KÄY NÄIN JOSSEI OLE JOTAIN ARTIKKELIA MISTÄ KOPIOIDA TIETOA
        MUIDEN PILKKAAMINEN ON HÄNELLÄ VERISSÄ SILLÄ HÄNELLÄ ON KIRJASTO KOTONAAN HEILLÄ ON TALOSSAAN NIMITTÄIN 4 ROMAANIA

        HÄNELLE SOPII ENNEMMIN HAME KUIN HOUSUT


    • hyvää-suomesta

      Jopa hyvä, edellisellä hallituksella jossa ei ollut keskustapuoluetta mukana olisi ollut mahdollisuus poistaa ainakin kansallinen maataloustuki.

      Kuinka monta kertaa sinulle pitää jopa sanoa että 3% osuudellaan suomen väestöstä viljelijäväestö ei suomen asioita määrää.

      Kun olet itsekin myöntänyt että esimerkiksi "Saksasta ei löytyisi yhtään niin
      hullua, joka lähtisi luonnottomiin ja viljelyyn lähes kelpaamattomiin olosuhteisiin..."


      Suomen olosuhteissa ei samoilla tuotantokustannuksilla kuin keskieuroopassa ei
      pysty tuottamaan.

      Pitääkö sitten näissä olosuhteissa olla maataloustuotantoa.
      Jos kansa olisi sitä mieltä että ei, esimerkiksi suomalaista alkutuotantoa sisältävissä
      ruoissa ei varmaan kannattaisi mainostaa että ruoan alkuperä on suomesta.
      Kun katselee vaikkapa saksalaisomisteisen LIDLin maitoja, liharuokia, juustoja, leipiä, on kaikissa merkki joka osoittaa että ruoka on suomesta jos se on suomesta.
      Merkki ei ole pakollinen ja jos se suomalaisissa elintarvikkeissa on niin mikä muu syy siinä voisi olla kuin myynnin edistäminen.

    • JOPPEOALHAASSINULISIJA

      JOPPE KERTROO MITREHEN ITSRENSÄ VOIR ALENTRAAHAN,,:))))))))

      NOOR, KOMIIAAT EIR ALENTRELEEHEN TULOJANSRA PUMMIEHEN TASOLL,,:))))))))

    • oppositon-kanta

      Jopa, jos suomalainen talonpoika itsensä nöyristellen joikaisikin: "Maksakie tukiaissia, maksakie. Antakkie rahhaaa. Aaah!"
      Ei päättäjien ole pakko suostua niihin pyyntöihin jos ei halua. 3% osa kansasta
      ei voi asioista päättää, kuten olemme monesti täällä kuulleet.
      Enkä ole kuullut että nykyinen oppositiokaan olisi arvostelemassa hallitusta siitä että ei ole poistamassa kansallista tukea. Vai onko sinulla toista tietoa jopa?

    • miten-on

      minusta jopaa voi verrata Iitin kunnanvaltuutettuun, Hannu Suhoseen.
      Hänen mielestään kaikki päättäjiemme päätökset maatalouspolitiikassamme,
      niin edellisten kuin nykyisenkin, ovat vääriä koska hän on erimieltä.

      Iitin kunnanjohtaja Riku Rönnholm sanoo Hannu Suhosesta: " ristiriitaisena voi pitää toimintatapaa jossa suureen ääneen moititaan demokratian puutetta päätöksenteossa ja päätöksentekokulttuurissa, mutta samalla ei itse hyväksytä demokratian yhtä keskeistä elementtiä, enemmistöpäätöksiä."
      http://yle.fi/uutiset/valituksia_tehtailevasta_miehesta_tuli_riesa__uusimmat_valitukset_maksaneet_kunnalle_liki_50_000_euroa/8132340

    • loogistako

      Korjaus, siis Hannu Suhonen ei ole maatalousasioissa tuota mieltä, mutta vertasin vain jopaa suhoseen jonka mielestä kaikki ne päättäjät jotka eivät samaa mieltä kuin hän, ovat väärässä.

      Jopan mielestä myös maatalouspolitiikassa päätökset ovat epädemokraattisia vaikka
      ne on tehnyt kansan enemmistön valitsemat päättäjät.

      "Suomessa kansallinen tuki on 60 % ja EU:lta saatava tuki 40 %. Tästä verovarojen tuhlauksesta voimme päätellä, että kyetäkseen nostamaan EU:n tuen, tarvitsee suomalainen tukijussi tuen nostantatukena

      kansallista tukea puolitoistakertaisen määrän EU-tukeen nähden. Siinä se on kompetenssivajeisuuden syvä ydin.

      Täysin vailla häpyä alentaa ahne, suomalainen talonpoika itsensä nöyristellen loiseksi, parasiitiksi..."

      Ja sitten...

      Jopalta kysyttiin kerran.
      "Jospa nyt laittaisit vaikka selvityksen mikä tekee KAIKISTA viljelijöista ahneita ja ammattitaidottomia. Voitaiisiin järjestää vaikka koe jossa saksasta tulisi kymmenen viljelijää suomeen eivätkä ottaisi kansallisia tukia, mutta pärjäisivät suomalaisten viljelijöiden kanssa."

      Ja jopa vastasi.
      "Ajatus on kuolleena syntynyt. Saksasta ei löytyisi yhtään
      niin hullua, joka lähtisi luonnottomiin ja viljelyyn
      lähes kelpaamattomiin olosuhteisiin mitään näyttämään."

    • OLETVAJAKKI

      TOSIAANKIN OSAAKO KOMPETENSSIVAJEINEN TAPA PELLE JOPA SANOA MIKSI VALTIO MAKSAA TUKIA MAATALOUTEEN KUN VAIN 0,5% VILJELIJÖISTÄ HUUTAA MAKSAKIE TUKIA
      OLETKO NIIN SUKURUTSATUOTE ETTÄ ET ITSE SAA OMIA ETUJASI OMASSA RYHMÄSSÄ MAKSETTUA TAI 39% KANNATUKSELLA MAATALOUSTUKIA POISTETTUA
      ET VOI VÄITTÄÄ VASTAAN KYLLÄ MAAJUSSIT OVATKIN TEHOKKAIN RYHMÄ SUOMESSA

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      138
      1678
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      113
      1285
    3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1202
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      87
      1110
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      188
      912
    6. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      83
      855
    7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      829
    8. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      90
      813
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      758
    10. Naantalissa kohahtaa

      Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
      Naantali
      137
      692
    Aihe