Sorsanmetsästys

eccepo

Kyllä on aika heikoksi mennyt vesilintukanta, pian saa laittaa pyssyt vaseliiniin.

Ennen oli telkkiäkin joka lammessa ja plutakossa nykyään ei niissäkään, enää ei rakennella telkänpönttöjä.

Joissakin päin Suomea kuitenkin vielä rakentavat kosteikkoja hyvällä menestyksellä mutta on myös niitä metsästysseuroja joiden jäseniä kiinnostaa vaan aja ainoastaan hirven liha.

32

2358

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aseetta

      Ei ihme, jos vesilintukanta on pienentynyt liiallisen metsästyksen syystä.
      Kun vesilintujen metsästäjä saa "miehen" jatkeen käteensä ja paukuttelee mielettömästi kaikkea liikkuvaa, niin siinä katoaa sukupuuttoon moni laji.
      Tartu aseeseen ja ammu sudet ja karhut pois. Siinä on tärkeä tehtävä.

      • kyser

        Ei ihme, jos vesilintukanta on pienentynyt liiallisen metsästyksen syystä.
        Kun vesilintujen metsästäjä saa "miehen" jatkeen käteensä ja paukuttelee mielettömästi kaikkea liikkuvaa, niin siinä katoaa sukupuuttoon moni laji.

        Tartu aseeseen ja ammu sudet ja karhut pois. Siinä on tärkeä tehtävä.

        Aseetta nimimerkille tiedoksi !
        voisit kyllä itse miettiä mitä kirjoitat täällä !


    • Muistan vielä -90 luvulla kun juuri mitään muuta vesilintua ei ollut kuin telkkiä. Ja niitä oli paljon. Nykyään syksyisin ei telkkiä näe ollenkaan mutta keväisin ensimmäisissä sulissa on heti telkkäpari. Myös pönttöihin telkkiä ei saa enään vaikka järvi on telkän pönttöä väärällään. Yhdessä tekemässäni liian iso suuaukkoisessa telkän pöntössä pesi kyllä viirupöllö pari joiden touhuja en jäänyt pidemmäksi ajaksi ihmettelemään ilman kypärää. Mutta kiinnostaisi tietää mikä kumma on hävittänyt telkät? Vastaavasti heinäsorsa määrät ovat ainakin meilläpäin runsastuneet huomattavasti. Muita sorsia ei juuri olekkaan.

      • voivoijalämminleipä

        Ryynäsen topi ei taida edes tietää millaiset kannat oli sorsia -60-70 luvulla, nykyään jos sorsia näkee kymmenkunta kerralla niin siinä on jo kuulemma todella paljon! Samoin on metsäkanalintujen kanssa, jos näkee puolen tusinaa teertä niin niitä on runsain määrin.


    • Latailija

      Naakat tunkevat samaan pönttöön. Telkkä lähtee.

      • tarkkailija100

        Ei ole ainakaan täällä päin naakkoja, laitoin sorsan kuvia 4 lammen rantaan ja heti seuraavana iltana kun menin paikalle oli 5 joutsenta piirittämässä kuvia ja olivat höyhentäneet muovikuvaa niin että oli akkasorsan kuva melkein mailla vaikka oli nyrkin kokoinen kivi painona lyhyessä narussa.

        Kyllä esimerkiksi tikatkin osaa ryöstää pesiä. No ruokaahan nekin tarvitsee eli normaalia luonnon kiertokulkua lie.

        Taitaa sorsat olla nyt syömässä muhkeita mustikoita ja voivat olla kaukanakin rannasta.


    • Tänä vuonna hävytön määrä taveja joka paikassa mutta sorsat osaa pysyä visusti piilossa vaikka tiiän että niitäki on.

    • Kwack

      Sorsat on pelto ojissa ja taajamien sekä golfkenttien lampareissa ja ojissa. Eli siellä missä metsästää ei saa. Meidänkin kylän keskustan lutakoissa olen laskenut kymmeniä ja palaavat joka vuosi. Heinuri ja sotka urbanisoituu. Joutsenet ei tule pieniin lutakoihin kun kiitorata ei riitä.

      • pehmohaulit

        Pitäisikö sorsanmetsästäjienkin nyt sitten urbanisoitua. Alkaa metroseksuaaleiksi ja käyttää meikkejä sekä tupsuttaa kainaloihin Viitasaarelaisen parfymistin kehittämiä tuoksuja, maalata haulikko vaaleanpunaiseksi ja ommella maastoasuun pitsejä ja röyhelöitä ja opetalla ampumaan haulikolla pikkusormi pystyssä.


    • TurvapaikkaSorsan

      Onkohan kaikki luonnon sorsat siirtyneet kaupunkeihin turvaan metsästykseltä.
      Täällä meilläpäin on kaupungissa eri puolilla olevissa vesilammikoissa satoja sorsia.
      Kaupungissa kun ei saa metsästää, niin saavat sorsat olla täysin rauhassa.

      • Anonyymi

        Täälläkin on satoja sorsia kaupungin halki virtaavassa kanaalissa. Vielä kun kunnostivat pohjapadon, niin kanaalissa on riittänyt reilusti vettä.
        Ihmiset ruokkivat sorsia ja kaupungissa ei saa sorsia ampua eli turvassa ovat metsästäjiltä.
        Kyllä luonnonsorsia hävittävät paljon lokit, joiden määrä on kasvanut.


    • Fatka

      Lyijymyrkytykseen ovat kuolleet.

    • ajatusvainkävi

      Mieleen on hiipinyt ajatus että jospa on talvehtimis ja muutto alueella tehokas syöttäminen ja verkkopyynti. Kun täältä poikueet porhaltaa nälkäisenä pitkän lennon jälkeen.

      • Anonyymi

        Vesilintujahan myrkytetään talvehtimisalueilla, kun eivät tykkää niiden mekastuksesta ja sotkemisesta.


    • 2017hyvälintuvuosi

      Runsaasti oli heinäsorsia vesilinnustuksen alkaessa kun vain metsämiehen sihti olisi parempi. :) Ohi ammuttiin vaikka kyllä sieltä osa porukasta sai ihan hyvin.

    • Anakondaanakonda

      Toivottavasti ruokinnalta metsästys kielletään. Alinta kastia nuo paskahousut jotka jyväkasoille lahtaavat sorsaa ja retostelevat videoilla ja kuvilla. Nuita syntyy vain kahden suvakkihomon rakkaudesta. Jätkät ei tohdi mennä kunnolla metsään.

    • justnäin

      On näköjään sorsat loppu Kankaanpäässä, löytyi eilen järvestä kellumasta kuollut valkoposkihanhi!! Ammuttu oli, 4 haulinreikää vatsassa. Oli sit pitänyt sinne jättää??

    • selfienmetsästäjä

      Ensin ammutaan ja sitten tunnistetaan ammuttu kohde. Eikä nykyään kaikki metsästäjät viitsi salista ruokapöytään saakka viedä, onhan tapauksia joissa ammutaan metsäkanalintuja ja nakataan ne selfieitten jälkeen metsään.

      • Anonyymi

        Ja kaikki tällaiset tapaukset näkee ja tietää vain metsästyksen vastustajat eivätkä silti tee ilmoitusta edes viranomaisille vaan valittavat netissä.


    • isotpopulaatiot

      On niitä sorsia pirun paljon. Mutta ne leireilee kepulaisten navetan taakse tehdyissä #kosteikoissa#.
      Nämä riistakurssin käyneet kaikkitietävät hankemiehet niitä perustaa.

      • Anonyymi

        Suomessa on kymmeniätuhansia järviä, soita, puroja, jokia yms ja en todellakaan ymmärrä mikä ihmeen järki on perustaa lisää kaivettuja lutakoita peltojen keskelle ja nämä saavat vielä rahoitusta hankkeisiin.
        Kuinka sorsakannat on ennen kukoistaneet vaikka "kosteikkohankkeista" ei ollut tietoakaan?


    • vesilinnut.rauhaan

      Punaisessa kirjassa ovat jo melkein kaikki sorsalajit. Puna- ja tukkasotkia oli ennen pilvin pimein, nykyisin enää murto-osa entisestä. Molemmat koskelot ovat vähentyneet, saariston valtavat haahkapopulaatiot ovat muisto vain ja haapanaakin tapaa enää paljon harvemmin. Telkkää ja sinisorsaa vielä riittää, mutta odotetaan vain... Eletään aikoja, jolloin yhtäkään vesilintuamme ei pitäisi saada ampua. Oli vähenemisen syy mikä tahansa, metsästys ei ainakaan lintukantoja kasvata.

      • vainheinäsorsia

        En nyt puhuisi telkkiäkään olevan. Vielä -90 luvulla tuntui että täällä ei muita vesilintuja ollutkaan kun telkkiä. Nyt kevät sulassa näet parin tai kaksi ja sitten katoavat. Minulla on noin 15 telkän pönttöä ja pesintöjä ei ole joten ei pitäisi pönttöpulaakaan olla.
        En käsitä mikä linnut hävittää. Heinäsorsat ovat oikeastaan ainoita joita näkyy metsästettävistä vesilinnuista enää.
        Suhteessa harvalukuisia vesilintukantoja ei voi ampua ainakaan määräänsä enempää joten itse metsästys ei ylitä tiettyä prosenttia vaikutukseltaan sen hetkiseen lintukantaan.
        Mutta harva lintukanta ei anna aihetta eikä ole edes mielekästä metsästää. Itse metsästän enää heinäsorsia. Kaikki muut saavat pitää höyhenensä.


      • vesilinnut.rauhaan

        Syyt on listattu uhanalaisuusraporttiin, kyllähän sieltä löytyvät kaikki elinympäristöjen vähenemisestä/muuttumisesta minkkiin ja supiin sekä muuttoaikaisesta kuolleisuudesta pesimäaikaiseen häirintään. Joku rooli on varmasti myös kotimaassa tapahtuvalla metsästyksellä (niin säänneltyä kuin se onkin), särkikalojen aiheuttamalla ravintokilpailulla ja ilmastonmuutoksella. Uudet hanhilajit ja joutsenet voivat tällä hetkellä niin paksusti, että niilläkin lienee oma osansa ainakin paikallisesti. Eli näistä voi valita mieleisensä!

        Kun järvillä ja saaristossa liikkuu niin surku tulee. Niin suuri on muutos niihin aikoihin kun itse pojankoltiaisena veneili vesillä lintuja kiikaroimassa. Arvostan sitä, että osa metsästäjistä kykenee ajattelemaan laajemmassa mittakaavassa ja "rauhoittamaan" harvalukuiset ja taantuvat lajit.


    • Anonyymi

      Pyytäkää minkit ja supikoirat pois, niin sorsakannat elpyvät. Jokainen sorsastaja, olisi velvoitettava myös pienpetopyyntiin.

      • Anonyymi

        Kanu on vireessä ympäri vuoden. Supeja erittäin paljon. Silti loukkuun ei saa tekemälläkään enää. Ehkä pennun tai kaks syyskesällä. Siinä se. Kamera kyllä paljastaa kun supit pyörii loukkua ympäri kuin kissa kuumaa puuroa.


    • Anonyymi

      Jos asuu kaupungissa niin loukkupyynti on aika työlästä kun joka päivä pitää loukut tarkastaa ja mets.maille matkaa.

      Ne vähäiset sorsat on näillä paikoilla haavakoita, todella tehottomia jotkut paukuista, vaikka ammut sopivan läheltä niin ei jää vaikka suora osuma.
      Vihreät teki aika pahan virheen ekopaukku laissa.

      • Anonyymi

        Ei se ole virhe vaan tarkoitus. Korvaavien käyttöpakko vähensi metsästystä joten siksi sitä pyritään nyt laajentamaan muuhunkin metsästykseen. Hiljainen ideologinen näivetys konservatiiviseen "kamalaan" harrastukseen on koko homman ydin. Olen tehnyt blogiini tutkielmaa aiheesta kuinka viimeisen parinkymmenen vuoden aikana pala palalta metsästys pyritään tekemään yhä harvempien harrastukseksi. Kalleus on yksi tapa vähentää samoin kuin perustuslain kiertävät aselait joissa vahingot ja epätietoisuuskin pyritään tekemään lopulliseksi rangaistukseksi ja kielloksi harrastukselle tyyliin "kerran ajoit ylinopeutta ja koskaan et enää metsästä"


    • Anonyymi

      Runsas joutsenkanta on yksi suuri tekijä hanhien ja sorsien vähyydelle. Siellä missä joutsen pesii, ei ole hanhia eikä sorsia. Mitenkähän vahva sen joutsenkannan täytyy olla? Muuttoaikaan pelloilla satoja joutsenia. Hanhia ei ensimmäistäkään.

      • Anonyymi

        Tuota nyt ei usko erkkikään, syökö ne joutsenet sorsia vai😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuota nyt ei usko erkkikään, syökö ne joutsenet sorsia vai😂

        Ei ne syö vaan tappavat poikaset, mm. hukuttamalla painavat siivillään poikaset veden alle.
        Mitähän se kuuluisa Erkki tähän sanoo?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ne syö vaan tappavat poikaset, mm. hukuttamalla painavat siivillään poikaset veden alle.
        Mitähän se kuuluisa Erkki tähän sanoo?

        Tappaajahan ne metsästäjätkin sorsia, miksi ei joutsen saisi tappaa?

        Erkki


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1721
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1323
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe