Ekaluokkalaiset thaimaassa

aikajärkyttävää

On ollut järkytys seurata thaimaan koulukulttuuria kun lapsi menee ensimmäiselle luokalle n. 3-4-5 vuotiaana. Lapsilta vaadittaan HETI alussa jo aikuismaista käytöstä. Kuri on kuin armeijassa vaikka lapset ovat ensimmäistä kertaa muualla kuin kotona. Lapset itkevät ja opettaja on erittäin ankara siitä kun lapsi itkee, saa jopa rangaistuksen siitä. Ei anneta päivän päättyessä hymykeppiä mukaan.
Alussa kun meidän lapsi meni ensimmäisiä viikkoja (2) lapsi oli iloinen ja halusi mennä kouluun kun siellä on kavereita. Nyt joka ikinen aamu lapsi silmin nähden pelkää opettajaa. Eikä kyllä ihme kun hymyä ei saa sitten millään, on vielä erittäin vihaisen näköinen.
Lapsille annetaan viimeistään 2 kk jälkeen kotitehtäviä jotka sitten pitää olla hyvin tehtyinä. Sellaisia värityskuviä mitä lapset sitten värittävät. Ja jos kuvat eivät ole väritetty opettajan mieleiseksi niin hymiötä ei tule vihkoon.
Ei siinä mitään, mutta kun lapsi tekee tehtävänsä hyvin (5v) ja jälki on hyvää, viisivuotiaalta, niin sitten opettaja toruu kaikkien kuullen että äitisi on tämän tehnyt, jatkossa sinun pitää tehdä itse läksysi.
Itkuhan siitä lapselle tulee kun on kuitenkin itse tehnyt tehtävänsä.
Lapsi ei halua kouluun, tai lähtee kyllä mutta kun eron hetki tulee luokassa, lapselle tulee pelokas ilme ja alkaa itkemään. Suukottelee äitiään ja isää monta minuuttia.
Herkemmälle tulee siinä tilanteessa tippa omaan silmäänkin ja opettaja kun ei siitä tykkää vaan antaa vihaisen silmäyksen.

Minkä hiivatin takia lapsen pitää mennä kouluun jo niin nuorena kuin 3,4 tai viisivuotiaana. Suomessahan on tarhat ja siellä yleensä leikitään, thaimaassa ei leikitä. oppivelvollisuushan on vasta, oisko 6 tai t vuotiaana mutta lapsi on vietävä heti kun on mahdollisuus. Tekeväthän kaikki muutkin niin ja jos ei vie lasta kouluun niin siitähän sitten juttua piisaa naapureissa.

Tätä samaa pelottelua harrastetaan sitten kotonakin. Lapsen pitää totella kaikkia annettuja määräyksiä ja ne annetaan vielä huutaen. Jos ei tottele niin tulee joko keppiä tai sitten avokämmentä, jopa nipistelyä.
Kyllähän se pelottelu toimii ja huomaa kun lapset ovat esim syömässä jossain ulkona. Hyvä kun uskaltavat päätänsä liikuttaa.

Kotona ja koulussa kun pelotellaan niin eihän se hyvää tee ihmisen pitemmän päälle.

27

2168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SeOnKasvatusta

      Thaimaassa ei 10-16 vuotiaat ryöstä kaduilla vanhuksia toisin kuin Suomessa. eikä myös haistattele vanhempia, eikä häiriköi suomi24 palstalla.

      • Jlo

        Ei niillä ole aikaa moiseen,kun pitää myydä itseään että perheelle saadaan tuoloja


    • Emppuliinu

      Kuulostaa samanlaiselta mitä Suomessa lienee ollut joskus 1940-50 luvulla. Kyllähän tuolla kasvatuksella saadaan itsetuntoa murenemaan. Thaimaalaisten pelko kasvojen menetykseen voisi juontaa juurensa noista lapsuuden aikana tapahtuneista nolaamisista ja rangaistuksista.
      Tietenkin ankaralla kasvatuksella on hyvätkin puolensa, mutta traumoja ja huonoja muistoja voi jäädä halventavasta kasvatuksesta. Hyvää tervettä ja vahvaa itsetuntoa ei niin rakenneta.


      Herra seonkasvatusta kommenttiin totean vaan, että epäilen herran matkakohteen olevan Pattaya. Niin fiksu oli hänen kommenttinsa. Ankaraa yleistystä ja "vahva tieto" kasvatuksesta.

      • SeOnKasvatusta

        Emppuliinu taitaa olla vapaan kasvatuksen kannattaja, mistä Suomessa aloitettiin puhumaan -80 luvun alussa. Tuloksethan on Suomessa selvästi nähtävissä.
        Myöskin jonkinlaisia telepaattisia kykyjä tuntuu omaavan. Kirjoituksen perusteella päättelee kirjoittajan lomanvietto kohteen ja sukupuolen. Pieleen vain meni kumpikin.


    • Thaimaantalollinen

      Tämä on kyllä paljolti opettajasta kiinni, ei saa yleistää!
      Vaimoni, hänen sisarensa ja sisarenpoika(17v, nyt), ovat olleet saman opettajan opettamina pienestä pitäen ja heillä on hyvät muistot kouluajoilta ja mekin olemme opettajaa käyneet katsomassa ja näyttämässä lastamme useamman kerran. Opettaja kyllä piti kuria, mutta ilmeisesti oikealla tavalla, koska hauskoja muistoja jäi.

      • 25361478521133

        Suomessa lasten kasvatus päässyt täysin hunningolle. Thaimaassa sentään opetetaan kunnioittamaan vanhempia ihmisiä ja vaaditaan ottamaan opetus
        vastaan. Hieno koululaitos ! Turhaa valitusta !


    • zaphodbbx

      Täällä Thaimaassa on esikoulu ja tarha missä lapsia aloitetaan kasvattamaan noin 3-4 vuotiaina, vanhempia kunnioitetaan, se opetetaan heti, ei ole käsitettä vapaa kasvatus, vain tasapainoinen kuri, ja että lapsi jäsen suuremmassa ryhmässä, yksilöllisyydelle annetaan piupaut, varsinainen koulu alkaa 7-8 vuotiaana, ja kestää noin 7 vuotta...

    • dzzvzvx

      Erittäin hyvä asia että lapset opetetaan käyttäytymään.

      Suomen rappiotila johtuu siitä että täällä on vapaa kasvatus.

    • Thaimaassa11vuotta

      Olen aina ihaillut Thaimaassa sitä kuinka lapset eivät kiukuttele, kilju, eivätkä pompota vanhempiaan eivätkä osoittele sormella. Tulevat syliin eikä heitä ole opetettu pelkäämään vieraitakaan ihmisiä. Nuoret ovat iloisia, fiksuja ja kohteliaita.
      Hienoa yhteisöllisyyttä. Kulttuuriin kuuluu että kukaan ei omista toista vaan kaikki ovat saman arvoisia ja kaikkia kohdellaan samalla tavalla.
      Siitä olen toki samaa mieltä että jos on tyranni opettajana niin sitten pitää vaihtaa opettajaa tai koulua. Syy voi toki olla kotonakin että lapsesta on tullut yhteisöön sopeutumaton. Koulun nimi on koulu siksi että se koulii lasta.

    • vertailevatutkimus

      Asun ison koulun naapurissa,sekä Thaimaassa,että Suomessa.Ero on melkoinen.
      Thaimaassa lapset käyttäytyy hienosti.Samaa en voi sanoa Suomalaisista lapsista.Toki kaikki ei häiriköi Suomessakaan,mutta liian moni kuitenkin.

    • eikaikkiolemiltänäyttää

      Aika naivia kirjoituksia.
      Itse muutaman vuoden thaimaalaisessa koulussa sisällä olleena heidän koulutouhunsa on rajua.
      Opettajat piiskaavat,potkivat koululapsia aivan normaalina touhuna.
      Yks tekee rikkeen,niin kaikki jonoon ja ei muuta kuin bambukepistä sormille ym.
      Ko.koulussa oli noin 15 opettajaa ja pahoinpitelyä heistä harrasti ainakin 10 aivan julkisesti.
      Välitunneilla valvontaa ei ollut ja lapset pelailivat korttia tai kiusasivat toisiaan.
      Opetus oli mitä oli.Opettajien mukaan kunhan oppivat kirjoittamaan ja yksinkertaisia laskuja hallitsemaan,niin hyvä.
      Sitä karaokea ja tanssia ,sitä opetusta riitti.
      Aivan alkeellista touhua,tarkoituksella.
      Eliittikoulut erikseen,mutta tuo maaseutukouluissa

      • Asioillamontapuolta

        Fiksu kirjoitus!
        Ja mistä johtuu suomalaisten koululaisten "kurittomuus"?
        Ala-asteen opettajien kertomana johtuu pitkälti maahanmuuttajataustaisista oppilaista, jotka eivät usko millään pelkällä sanomisella tai puhuttelulla. Opettajalla ei ole muita keinoja.

        Nämä lapset ovat tottuneet tukkapöllyihin yms ja tietävät siitä että nyt on aika totella. Meillä kun ei väkivaltaa käytetä, niin pikkuhiljaa myös kantasuomalaiset lapset alkavat käyttäytyä samoin. "Jos ton ei tarvii totella, nii en mäkään sit".

        Ja ennenkuin se huutomyrsky alkaa, niin tämä todellakin ala-asteopettajien kertomaa...ei minun keksimää juttua.


      • pöllytetty

        74- vuonna aloitin peruskoulun ala-asteen Lahdessa. Ala-asteella meillä oli neljä eri luokanvalvojaa joista 3 harrasti fyysistä väkivaltaa miltei päivittäin ja kaikki neljä harrastivat psyykkistä väkivaltaa.
        Karttakepillä ja viivottimella sormille, niskaan ja kaulaan väänsivät mustelmia, tukasta retuutettiin käytävään, liitutauluun piirrettiin liidulla pilkku jossa piti pitää nenää koko tunnin ajan, kaikki ruoka pakotettiin syömään vaikka se tarkoitti usein oksentamista, vessaan ei päästäneet.
        Lisäksi opettajilla oli suosikkioppilaansa jotka olivat varakkaampien perheiden lapsia. Me köyhien lapset olimme paaria-luokkaa ja meidän mielipiteitä ei koskaan edes kysytty.
        Siltikään ei jäänyt mitään antipatioita eikä traumoja. Useimmiten väkivalta oli välttämätöntä koska me viikarit käytimme opettajan heikkouksia hyväksemme häikäilemättä ja terrorisoimme heti jos saatiin siimaa. Puolueellisuus nyt hieman korpesi mutta oli silläkin asialla toinen puoli sillä me köyhien lapset olimme pahimpia pikku gangstereita. Vaksin autosta renkaat puhkottiin, naarmutettiin hakaristit kylkiin ja perunoita laitettiin pakoputkeen.
        Kyllä me tukkapöllymme ansaittiin.


    • 3lastakasvattanut

      Jotenkin saa käsityksen että monet täälläkin hyväksyvät väkivallan opettajienkin taholta. Lasta nöyryytetään ja arvostustakaan ei anneta, itsetunto tuhotaan jo lastentarha ikäisiltä.
      Jotain pahaa näille opettajille on tapahtunut joko lapsena tai sitten vanhempana kun sitä pahaa oloa pitää purkaa näin pienen pieniin lapsiin...en yleistä mutta yleistä on.

      Kulttuuriin kuuluu että kukaan ei omista toista vaan kaikki ovat saman arvoisia ja kaikkia kohdellaan samalla tavalla.

      Tämä ei sitten koske kuitenkaan opettajia ja suurta osaa vanhemmista?
      Lasten pitää kunnioittaa mutta aikuisten ei, ei ymmärrä.

      Toki ymmän että lapsella pitää olla säännöt joita noudatetaan mutta säännöt voidaan opettaa muullakin tavalla kuin nöyryyttämällä tai väkivallalla.

      Aloittajakin tarkoittaa näillä lapsilla 3,4 tai 5 vuotiaita, joidenka paikka olisi leikkitarka eikä armeijan mallinen koulu.

      Sitä kuitenkin olen aina ihmetellyt että mitenkä thaimaalaiset lapset (isot) kuitenkin kasvavat rakastamaan vanhempiaan, ei ymmärrä.

    • Puhuja

      Thaimaan koulujärjestelmä on meidän vastaavaa vuosikymmeniä jäljessä varsinkin maaseudulla. Kindergarten eli lastentarhat ovat koulujen läheisyydessä ja sielläkin on takana kuten myös kouluissa kuri ja armeija/sotilaallisuus.Se näkyy myös joinakin päivinä opettajien pukeutumisessa ja varmasti myös toisten opettajien käytöksessä valitettavasti.Fyysinen väkivalta on jossain määrin käytössä,mikä on valitettavaa.

      Thaimaan lastentarhoihin/päiväkoteihin lapset menevät hyvin nuorina ja päivät ovat pitkiä.Syy miksi näin toimitaan varsinkin maaseudulla,lapset jäävät usein jo hyvin nuorina isovanhempien tai sukulaisten huolehdittaviksi.Isät ja äidit menevät töihin esim. Bangkok. Näissä tilanteissa lastentarha on todella hyvä tilanne,on kavereita ja oppii monia asioita nuorena.Kyllä siellä sukulaisten kanssa elämiseen ja
      olemiseen jää hyvinkin aikaa viikonloppuina ja lomilla.

      Täytyy muistaa Thaimaan sosiaaliturva on täysin erillainen kuin meillä.

      Erittäin monelle kansalaiselle ainoa sosiaaliturva ovat sukulaiset ja heidän huolenpitonsa.

      Vietnamin sota ja sen seuraukset näkyvät myös vuosikymmeniä ---->väkivaltaisuus

      Maata johtaa nyt sotilaat ja se näkyy kaikkialla jokapäiväisessä elämässä halusivat tai eivät tavalliset kansalaiset ja oppilaat.

      Täällä kirjoittavat monet joiden mielestä siellä kaukana moni asia on väärin,olisi parempi tutustua asiohin paremmin.

      Vanha viisaus pätee varmaan myös tälle sivustolle, Menkää tutustumaan Thaimaan maaseudulle 2-4 viikoksi maan koulutusjärjestelmään ja sosiaaliturvaan niin ymmärrätte elämästä myös enemmän.

      Meillä on vanhainkodit ja saattohoidot siellä sukulaiset hoitavat suuren osan tästä.

      Tämä on kokonaisuudessaaan sitä mikä alkaa sieltä lastentarhasta.

    • sydenius

      En viitsinyt edes lukea loppuun.Ihan täyttä skeidaa

      • opet

        Kuinka kauan "sydenius"on viettänyt aikaa thaimaassa ja tutustunut asiaan?


      • sydenius
        opet kirjoitti:

        Kuinka kauan "sydenius"on viettänyt aikaa thaimaassa ja tutustunut asiaan?

        Varmaan yhtä kauan kuin sinä "opet"


    • Maipenchiangrai

      Indonesiassa lapset on kurittomia ja kolussa ei opettajat lyö. Lienee jo Hollantilaisten ajalta tuo pehmoilu peräisin. Tosin ei Thaimaassakaan yhellekään lapselle opeteta ettei eväspussia saa heittää koulun pihalle. Että se siitä kurista. Ehkä enemmän vain sadismia.

    • 85552236666148722111

      Suomen kouluissa olisi syytä ottaa oppia. Thaimaassa lapset käyttäytyvät hienosti.
      Täällä kasvatusmetodit tuottaa kamalia kersoja,
      Katsokaa ja kuunnelkaa ; v....... v.....

    • vilo

      sinä kirjoittaja tuskin tiedät missä thaimaa on,ilman nettiä.puhumattakaan thaimaan opetuksesta.jätän tämän kirjoituksen "omaan"arvoonsa.

      • menehänkouluun

        vilon kirjoitustapaa, kun katselee, luulenpa ettei ole ala-asteen kolmatta luokkaa eteenpäin päässytkään?


    • perinteetKunniaan

      Kaikki suomalaislapset pitäisi laittaa ainakin vuodeksi thaimaalaiseen kouluun oppimaan tavoille. Vanhemmat ovat unohtaneet / pelkäävät kasvattaa lapsiaan.

      Siitä tämä yhteiskunnan sekamelska johtuu.

    • kaarinana

      Thaimaan kieltä osaan sen verran että pysyn jyvällä tv uutisista.
      Sanotaanko vaikka nätisti näin että Suomessa koulussa väkivaltaa esiintyy äärimmäisen vähän , en viitsi puhua mitään Thaimaan kouluväkivallasta.
      Sanotaan nyt kuitenkin näin että jälki on rumaa ja tapahtumia surullisen paljon.

    • O_M

      En ymmärrä kaikki se, mutta Thai lapset alkavat tutkia alkaen 3 vuotta vanha. 3-5 päiväkoti, 6-11 / 12 peruskoulun, 12 / 13-17 / 18 lukion sitten mennä college. Ymmärtääkseni aihe näyttää, että sinun täytyy puhua opettajalle. Joku ajatella, että opettajan on oltava tiukkoja mutta joskus ajatella heidän ei pitäisi. Nyt meillä on edessämme sukupolven ero kahden ajatus luokanopettajaa. Luulisin.

      Loppusanat Englanti-suomi Googlen kääntää ehkä vähän (tai erittäin) sekava.

    • Asun koulua vastapäätä Thaimaassa oleskeluni aikana.Kyseessä 5000 ihmisen
      kylä.
      Lapsien käytös on moitteetonta.Koulun ulkopuolellakin ovat kohteliaita ja kilttejä.
      Koulun pihalla on kasvimaa,jota oppilaat hoitaa.
      Joskus juttelen oppilaiden kanssa.Ja minulle jää aina fiilis,että siellä on
      onnellisia lapsia.
      Opetan myös englantia isoimmille oppilaille meidän kuistilla,ahkeria ihania koululaisia.

    • paskasakkia

      suomalaiset tarkkisoppilaat mitä Pattayalla käy, niin ei kannattaisi paljoa jutella koulun käynnistä kun on koulu suorittamatta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      206
      4974
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      292
      3085
    3. 134
      1797
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      228
      1647
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1451
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1223
    7. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      76
      1173
    8. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1164
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1129
    10. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1128
    Aihe