Jotkut väittävät hirsitaloja harakanpesiksi. Meillä valmistui hirsitalo kesällä 2015. Siinä on 202 mm paksut lamellihirsiseinät pellavariveellä, ilmanvaihto lämmön talteenotolla ja maalämpö. Ikkunoiden lämpöluokka on 1. Vuotoluku passiivitalon luokkaa, eli 0,6 (itse tiivistettiin tosi tarkkaan ja pystyttäjät onnistuivat tekemään tiiviit saumat). Energia-arvo A. Ilmanvaihdon prujut koneineen ja putkineen maksoi 6000 euroa.
Hirsitalo A:n energia-arvolla
15
286
Vastaukset
- rane2
Jaa, minusta tuo on lähes normaali puueriste talo, jota kutsutaan ulkonäön perusteella hirsitaloksi ???
http://www.eurohonka.fi/sites/default/files/media/pdf/Eurolog_Thermo_Tuotekortti.pdf- Raksa.mies
Kuvasin lämpökameralla Kuusamo Hirsitalojen Riekamoa talvella reilu 10 asteen pakkasessa, siinä seinät oli tehty 205 mm paksusta lamellihirrestä.
Kameran kuva yllätti, seinä oli hyvin tasalämmin ja nurkka ei ollut sen kylmemmän näköinen kuin elementtitalossa, ikkunan pielissä ne kohdat joissa pellavarive käännetään 2 kerroin, jotta pielet nousisi yhtä tasaisesti oli hieman kylmempiä.
Eli toisin sanoen, ainakaan siinä kohteessa seinässä ei näkynyt lämpövuotoja.
Toki hirsitalon seinä on lämmöneristävyydeltään huonompi kuin normieristeillä eristetty seinä, mutta kuinka paljon se sitten vaikuttaa energian kulutukseen on toinen juttu.
- laitoimpatöllin
Kun kauppoja tehdään, lasketaanko takaisinmaksuaikoja, siitähän pitäisi olla kyse?
-Talo kestää ehkä 5o vuotta? Ellei satu palamaan tai jotain...
-Toinen mitä mietin, miten kylmä ulkopinta tulee olemaan, kuivuuko
syksyllä kunnolla. - Paksuparempi
Hirsitalo on hyvä.
- raksaaja
Strui:
Ilmoitteleppa vuoden päästä toteutuneet ostoenergiat per m2 teidän hirsitalossa.- Strui
Joo, voin ilmoittaa. Tv Strui
- FinnRsaparo
Nyt on ainakin meidän mökissä 150 80m2 kulunut viimevuonna n.6000kWh sähköä, ja vuoden hakkeet maksoivat n.300euroa haketettuna. Ei se hirsitalo niin älyttömän kallis ole asua.
- raksaaja
Kuinka paljon haketta?
Siitä vois laskea tarvitun kilowattimäärän.
Missä talo sijaitsee? Etelä/keski/lappi?
(esim mummulla 120m2 rintsutyylisessä pellettilämmitystalossa menee 10kwh sähköä 2-3tonnia pellettiä) - raksaaja
mummeli on napapiirin korkeudella
- raksaaja
raksaaja kirjoitti:
Kuinka paljon haketta?
Siitä vois laskea tarvitun kilowattimäärän.
Missä talo sijaitsee? Etelä/keski/lappi?
(esim mummulla 120m2 rintsutyylisessä pellettilämmitystalossa menee 10kwh sähköä 2-3tonnia pellettiä)hakkeesta: 1m3 ~ 300kg ~ 900kwh ?
luulis 150 80m2 hirsitalossa tarvittavan 10 kuutiota haketta eteläsuomessa ja 20 kuutiota pohjoissuomessa???? - FinnRsaparo
Täytynee nyt tarkentaa. Talo sijaitsee Pirkanmaalla. Haketta kului 2014 n.14m3. Talo on 20cm hirrellä rakennettu (myös väliseinät) ja ulkoapäin koolattu ja puhallettu n.15cm ekovillaa. Yksikerroksinen, perinteisen mallinen pilareilla seisova talo ilman muoveja. Ala- sekä yläpohjasta löytyy ilmansulkupaperi. Autotalli on pitkästä rakennettu ja sekin ekovillalla eristetty. Autotallin alapohjassa kapilaarikatko 40-45cm finnfoam valu. Ikkunat normaalit 3-lasiset. Urheilullisista taustoista johtuen aamu-, päivä- että iltasuihkujen vedet vaativat jonkin verran enemmän lämmitystä kuin keskiverto suomalaisella, mutta olisi senkin veden voinut lämmittää kalliimmalla sähköllä.
- xcdfvff
Siis mitä? Seinä 20cm paksua puuta eikä mitään eristeitä? Ei tuulensuojia eikä mitään muutakaan? Saako tämmösiä laillisesti edes rakentaa? Meidän seinä on 40cm, ja siinä on vaikka mitä levyjä ja villaa.
- Strui
Juu, just näin. Yksinkertainen, hengittävä rakenne, joka takaa hyvän sisäilmankin.
- raksaaja
Hyvää sisäilmaa ei ole ilman toimivaa ilmanvaihtoa.
- raksaaja
Asumismukavuusaspektia...
Olen hoxinut että jostain syystä kiviseinä heijastaa vähemmän lämpösäteilyä kuin puutalon seinä, vaikka kiviseinän takana olisi enemmän eristettä kuin puutalossa.
Eppäilen että rakenteen varaavuudella on tässä kohdin negatiivinen vaikutus vaikka kivitalo vuositasolla kuluttanee vähemmän lämmitysenergiaa.
En ole puutalon ulkoseinän sisäpinnan lämpötilaa (vs sisäilman lämpötila) vielä verrannut kivitalon vastaavaan. Lämpöeristysten kautta se pitäisi olla sama, mutta mutta...
Pieni epäilys on herännyt että sekasikiö monikerros-seinärakenteet tai puu sisäpinnassa vaikuttaa lämmön tuntemiseen jotenkin. Tavalla jota en osaa fysiikalla vielä selittää.
(karkeasti sanottuna kivitalomme seinän (U=0.25 tjsp) sisäpinta on pakkaskeleillä noin 1 asteen kylmenpi kuin sisäilma/väliseinien lämpö)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
20e Riskitön veto 20e talletuksella VB:lle
Pssst! Vinkki viis rotvallinreunalla eläjille. VB tarjoaa 20 euron riskittömän vedon ensitallettajille vedonlyöntiin.52452- 1161617
Viiimeinen viesti
Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill361356Analyysiä: Kiuru-keissi oli ja meni - demarit hävisi tässäkin
Tapauksen tultua julki alkoi demarit ja muu vasemmisto selittään, että tämä oli poliittista väkivaltaa, siis ennen kuin1561181- 521095
- 1131082
Suomessa on valittava 2 lucia neitoa...
Maahanmuuttajille oma lucia neito ja Suomalaisille oma SUOMALAINEN Lucia neito....sama juttu on tehtävä miss Suomi kisoi1051044- 571041
Olet tärkeä
mutta tunnen jotain enemmän ja syvempää. Jos voisinkin kertoa sinulle... Olen lähinnä epätoivoinen ja surullinen.46919- 60882