Transnaisten dissaaminen

Vähänkäytöstapojaplz

On ihan ok, jos ei tykkää transnaisista ja mun puolesta saatte vaikka vihata, ihan sama. Eikö kuitenkin olisi mahdollista ilmaista ihan asiallisesti, ettei kiinnosta? Vaikka olenkin itse käyttäytynyt asiallisesti, enkä ainakaan ole mitenkään väkisin tyrkyttänyt itseäni, on palaute monesti ollut kuitenkin tätä tasoa: "Painu v*ttuun transu, Etkö sä nyt s*tana tajua, että mä oon kiinnostunu vain naisista," jne. Heitetään päälle kaljaa ja syljetään, ym.

Enkä edes ole mikään nuoria likkoja ahdisteleva vanha turska, vaan reilusti alle kolmekymppinen. Enkä myöskään mikään örveltävä känniääliö.

Minä olen kuitenkin useamman vuoden elänyt tässä naisena jo, ja tiedän kyllä mikä on asemani ihmissuhdemarkkinoilla tällaisena trans-taustaisena naisena. On ihan ok elää yksinkin. Tai ehkä ei ole ihan ok, mutta tajuan kyllä, että eipä sitä naisseuraa minulle oikein ole tarjolla. On kuitenkin jännää, että ihan heteroporukassa pystyn keskustelemaan niitä näitä muiden naisten kanssa ilman ongelmia.

Enpä ole enää aikoihin käynyt missään homobaareissa, mutta nyt kesäloman viimeisen viikon kunniaksi päätin kuitenkin käydä ja erehdyin siellä sitten ihan vaan juttelemaan yhdelle naiselle. Ja voi mikä hyökkäys minua vastaan siitä seurasikaan!

Ihmettelen vaan mistä tuollainen käytös johtuu, mutta jatkakaa samaan malliin, jos se hyvältä tuntuu. Tämä kirjoitus ei tietenkään koske kaikkia. Vain heitä, jotka tunnistavat edellä kuvaillusta käytöksestä itsensä.

56

93

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fault

      asenteissa on niin paljon parantamista monella, mutta surullisinta on ettei monikaan tajua miten vähällä voisi tehdä isojakin muutoksia. Kuten sinun tapauksessa, tosiaankin muutama ystävällinen ajatus, sana, ele. Ihmisen kyvyttömyys ottaa huomioon mitään muuta kuin ne asiat mitkä on oman kädenmitan päässä itsestä, on aika minimaalinen.
      Mutta on hyviäkin ja sekin on fakta että Suomi on pieni maa. Säkin saat enemmän positiivista huomiota ja kohtelua kun astut rajojemme ulkopuolelle.
      Täällä kasvaa vielä paljon ihmisiä joille monet asiat on niin pelottavia ja halutaan pitää kii siitä omasta tilasta ja ahtaasta ajatusmaailmasta niin tiukasti että jos joku koittaa voimakentän läpi edes moikata, reaktio on tuollainen.

      Maailma on kuitenkin iso ja kun käy vähän siellä pyörimässä huomaa että elämä voi olla ihan toisenlaista. Toivon ettet ajattele että nyt kun sinä olet valmis elämään elämääsi aitona itsenäsi, kukaan muu ei sinua hyväksy.
      Älä lannistu tai anna tyhmien ihmisten musertaa itseäsi. Olen ihan varma että kun pysyt rohkeana, avoimena, sosiaalisena, iloisena itsenäsi, elämä tuo sulle hyviä asioita.
      Idioottien käytös ei ikinä muutu, mutta heidän käytöksen takia ei kannata muuttaa omaansa.
      Hyvää jatkoa ja tsemppiä. Ja jos yksikin muuttaa asennoitumistaan kirjoituksesi takia, oli hyvä että otit asian täällä esille.

    • kakskymppinen_lesbo

      Tosi ikävä, että sä oot joutunu kokemaan noin loukkaavia kommentteja toisilta seksuaalivähemmistöjen naisilta! :( Minusta ainakin transnaiset on ihan yhtä hyviä tyyppejä kun muutkin. Oikein pistää vihaksi että vähätellään toisen naiseutta. Älä välitä niistä, ne on vaan luultavasti tosi epävarmoja p**kapäitä. Itse olen pitkäaikaisessa parisuhteessa, mutta jos olisin sinkku, voisin ihan hyvin alkaa seurustella myös transnaisen kanssa. Monet transnaiset on ihan super hottiksia! ;) Ei mulle ainakaan oo mitään väliä onko se tyyppi, jonka kanssa seurustelen syntynyt pillun vai pippelin kanssa, nykyisyys ratkaisee. Tsemppiä sulle tosi paljon!

    • tasa-arvo

      Koska itse dissaat vanhoja turskia ja ilmeisesti hyväksyt että vain nuoret saavat käydä homobaareissa, saati asiallisesti osoittaa kiinnostusta jotakuta kohtaan, saa sinuakin dissata.

      • luluO

        Enkä edes ole mikään nuoria likkoja ahdisteleva vanha turska, vaan reilusti alle kolmekymppinen. Enkä myöskään mikään örveltävä känniääliö.

        * Missä kohtaa AP dissaa ns. vanhoja turskia?


    • CherryLezzy

      Oletpa saanut tylyä kohtelua! Voi olla, että joitakin lesboja pelottaa, etteivät transnaiset ymmärrä kieltävää vastausta suhde-ehdotteluun ja loukkaantuvat, mutta kyllä pitäisi osata käyttäytyä ja selittää asia asiallisesti. Osa lesboista haluaa seurustella vain syntyperäisten naisten kanssa ja siihen on oikeus, mutta ei ketään saisi tylyttää noin. Jotkut näkevät transnaiset miehinä ja kyllästyneinä miesten lähestymisyrityksiin saattavat myös ylireagoida.

      • luluO

        Ja monet sekoittavat trans naiset transvestiitteihin.


    • Ei kyllä tulisi pieneen mieleenkään dissata ketään.
      PAITSI silloin jos minua tullaan lähentelemään, ehdottamaan minulle seksiä tai puhumaan ilkeitä tai hävyttömiä asioita.

      Harmittaa ihan toden teolla miksi joidenkin pitää suhtautua niin keleen kriittisesti meihin arkisesti eläviin transnaisiin jotka elää arkista normaalia naisen elämää ilman mitään taka-ajatusta.. normaalia arkea lähikaupassa ja muuallakin missä menee muutkin arkiset ihmiset ilman sen kummempia ajatuksia.

      Itse törmäsin tähän arkisessa ympäristössä, tampereen koskikeskuksessa ja voin sanoa että loukkaannuin niin verisesti että kun pääsin parkkihalliin, menin ensin itkemään autoon pahan olon pois.. Seisoin hississä lapseni kanssa ja hirveä syyttely alkoi ihan tyhjästä "hirveä pervo, transu, friikki, sekopää, kaikkea mahdollista" kun sanoin vain pojalleni peilikuvastaan liian matalalla äänellä "katto kuka pikkunen kattelee takas" ...

    • Mua ensin ihmetyttää tämä sana "transnainen", jota mä en ymmärrä. Alun perin se tarkoitti henkilöä, joka pyrkii sukupuolenkorjaukseen. Sen jälkeen henkilö ei enää ole mikään transnainen. Eihän raskaanakaan olla sen jälkeen, kun on synnytetty. Olenko minä tuberkuloosinainen, koska minulla on ollut tuberkuloosi kerran? Mä olen sitä buddhalaista mieltä, ettei samaan virtaan voi astua kahdesti eli ihminen ei ole hänen menneisyytensä, ellei hän varta vasten halua olla. Vanki menee vankilaan ja sovittaa tekonsa yhteiskunnan lisäksi uhrilleen ja jos hän sen jälkeen on jättänyt rikollisen elämäntapansa, niin ei siitä häntä kannata muistuttaa. Miksi ihmisiä kiinnostaa kuitenkin yksi, yleensä muinainen operaatio enemmän kuin rikostausta tai esimerkiksi suhtautuminen alkoholiin tai muihin päihteisiin?

      Tällä palstalla oon saanut toisinaan rajua kritiikkiä siitä, että olen kokeillut huumeita. Olen kyllä, mutta se oli silloin ja nyt on nyt. Leimat ovat rasittavia. En käsitä, miksi niitä viljellään tai ketä nyt ylipäätään kiinnostaa. Exälle sanoin, että itsellesi teet lähinnä palveluksen, kun lakkaat vihaamasta.

      • menneisyysjatulevaisuus

        Nykyisyyttä ja tulevaisuutta ei voi elää ilman menneisyyttä. Ihminen on menneisyytensä summa samoin kuin yhteiskunta. Niin kuin yhteiskuntaa niin myös ihmistä on vaikea ymmärtää tuntematta menneisyyttä.

        Moni transnainen varmasti haluaisi olla niin läpimenevä, että kukaan ei huomaisi, että hän on ollut mies. Vaikka moni heistä kuvittelee olevansa läpimenevä, valitettavasti he eivät todellisuudessa sitä ole. Se, että joku lesbo sanoo, että mene pois, ei kiinnosta miehet, tarkoittaa sitä, että ko. transnainen on niin miehen näköinen ja oloinen, että hänestä huomaa mikä hän oikeasti on ja mitä hän haluaisi olla ts. hän ei ole läpimenevä. Tämä on niin kulunut aihe tuolla transpalstallakin.

        Epäkohteliaita ja törkeitä pakkeja voivat saada muutkin kuin transnaiset. Ihan yhtä hyvin heterot, lesbot, biit, ihan kuka vain ja missä vain. Toisaalta iskemisyrityksetkin voivat olla törkeitä, loukkaavia, seksistisiä.

        Colaptes, rikostaustalla on väliä jos meinaat hakea tiettyihin ammatteihin. Siinä myös tulee arvioitua mm. henkilön moraalia noin yleensä. Suhtautumisella päihteisiin on monelle suuri vaikutus. Eivät kaikki halua puolisokseen alkoholistia tai huumeongelmaista. Siitä on myös suuri haitta lähimmäisille monessakin mielessä.


      • Itse ajattelen että olen transnainen siihen saakka kunnes olen saanut sukupuolen vahvistuksen ja käynyt srs leikkauksen läpi... Mutta sille leimalle ei mahda mitään ellei järjestä jonkinlaista informaatiopläjäystä että ihmiset ymmärtäisi sen.

        Oma tyttöystäväni ja muutamat ystäväni eivät edes suostu sanomaan minua transnaiseksi koska olen nainen niiden mielestä... itse olen niin pessimisti että haukun itseäni vielä transnaiseksi koska olen vielä "keskeneräinen" ...

        Mutta... silti toivoisin että seuranhakemisessa, arkisissa tilanteissa ja muissa sen tapaisissa jokainen kohtelisi toisiaan kuin nainen naista ja mies miestä. Eikä vain transnaista tai transmiestä..

        Esimerkiksi minun suhteeni tyttöystävääni on hieno lesbosuhde nykyään. Pidämme toisiamme samanarvoisina naisina ja pidämme toisiamme hyvänä tavalla tai toisella täysin samoin.. oltiin sitten vaikka takkatulen ääressä vain hiljaa halimassa ja olemassa.. viimeksi eilen illalla...

        Jos jotkut lesbot ajattelee että "transnainen" on pervo mies.. Se ei pidä paikkaansa.. (ellei se sitten ole joku ääritapaus..) "transnainen" on sydämessään nainen ja haluaa samoja asioita kuin cis nainenkin. Itse ainakin koen näin eikä esimerkiksi seksi ole edes ajatuksena kuin ainoastaan niin hetkinä kun on halipulassa halannut ja pusinut aivan liikaa ja menee liian helläksi :P


      • menneisyysjatulevaisuus
        mima1981 kirjoitti:

        Itse ajattelen että olen transnainen siihen saakka kunnes olen saanut sukupuolen vahvistuksen ja käynyt srs leikkauksen läpi... Mutta sille leimalle ei mahda mitään ellei järjestä jonkinlaista informaatiopläjäystä että ihmiset ymmärtäisi sen.

        Oma tyttöystäväni ja muutamat ystäväni eivät edes suostu sanomaan minua transnaiseksi koska olen nainen niiden mielestä... itse olen niin pessimisti että haukun itseäni vielä transnaiseksi koska olen vielä "keskeneräinen" ...

        Mutta... silti toivoisin että seuranhakemisessa, arkisissa tilanteissa ja muissa sen tapaisissa jokainen kohtelisi toisiaan kuin nainen naista ja mies miestä. Eikä vain transnaista tai transmiestä..

        Esimerkiksi minun suhteeni tyttöystävääni on hieno lesbosuhde nykyään. Pidämme toisiamme samanarvoisina naisina ja pidämme toisiamme hyvänä tavalla tai toisella täysin samoin.. oltiin sitten vaikka takkatulen ääressä vain hiljaa halimassa ja olemassa.. viimeksi eilen illalla...

        Jos jotkut lesbot ajattelee että "transnainen" on pervo mies.. Se ei pidä paikkaansa.. (ellei se sitten ole joku ääritapaus..) "transnainen" on sydämessään nainen ja haluaa samoja asioita kuin cis nainenkin. Itse ainakin koen näin eikä esimerkiksi seksi ole edes ajatuksena kuin ainoastaan niin hetkinä kun on halipulassa halannut ja pusinut aivan liikaa ja menee liian helläksi :P

        Valitettavasti se vaan ei riitä joillekin, että on sisäisesti nainen, pitää olla myös ulkoisesti nainen. Joskus sekään ei riitä.

        Ihmiset kiinnittää huomiota ensiksi ulkoiseen olemukseen. Kukaan ei voi nähdä sinun sisintä olemustasi tai sitä, mitä sinä itsestäsi ajattelet. Jos sisäisesti olet täysin nainen, mutta näytät mieheltä niin muut ihmiset näkevät sinut miehenä ja vaikka itsensä mielestä näyttää täysin naiselta, niin muiden mielestä ei välttämättä.

        Kyse ei ole pelkästään seksistä ja vaikka olisikin alkuperältään nainen kyseessä, ei sekään läheskään aina riitä.

        Pakkeja voi tulla, törkeitäkin sellaisia, oli sitten kyseessä kuka tahansa ja millainen tahansa. Aina ei voi kelvata. Lesbo voi olla toiselle lesbolle yhtä ilkeä ja julma tai jopa julmempi.


      • menneisyysjatulevaisuus kirjoitti:

        Nykyisyyttä ja tulevaisuutta ei voi elää ilman menneisyyttä. Ihminen on menneisyytensä summa samoin kuin yhteiskunta. Niin kuin yhteiskuntaa niin myös ihmistä on vaikea ymmärtää tuntematta menneisyyttä.

        Moni transnainen varmasti haluaisi olla niin läpimenevä, että kukaan ei huomaisi, että hän on ollut mies. Vaikka moni heistä kuvittelee olevansa läpimenevä, valitettavasti he eivät todellisuudessa sitä ole. Se, että joku lesbo sanoo, että mene pois, ei kiinnosta miehet, tarkoittaa sitä, että ko. transnainen on niin miehen näköinen ja oloinen, että hänestä huomaa mikä hän oikeasti on ja mitä hän haluaisi olla ts. hän ei ole läpimenevä. Tämä on niin kulunut aihe tuolla transpalstallakin.

        Epäkohteliaita ja törkeitä pakkeja voivat saada muutkin kuin transnaiset. Ihan yhtä hyvin heterot, lesbot, biit, ihan kuka vain ja missä vain. Toisaalta iskemisyrityksetkin voivat olla törkeitä, loukkaavia, seksistisiä.

        Colaptes, rikostaustalla on väliä jos meinaat hakea tiettyihin ammatteihin. Siinä myös tulee arvioitua mm. henkilön moraalia noin yleensä. Suhtautumisella päihteisiin on monelle suuri vaikutus. Eivät kaikki halua puolisokseen alkoholistia tai huumeongelmaista. Siitä on myös suuri haitta lähimmäisille monessakin mielessä.

        "Nykyisyyttä ja tulevaisuutta ei voi elää ilman menneisyyttä. Ihminen on menneisyytensä summa samoin kuin yhteiskunta. Niin kuin yhteiskuntaa niin myös ihmistä on vaikea ymmärtää tuntematta menneisyyttä."

        No, tuntuu siltä, että mä ainakin elän vahvasti nykyhetkeä ja menneisyys, hyvinkin lähimenneisyys unohtuu. Minä ajattelin vielä 3½ vuotta sitten, että puolison kuolemasta ei kyllä toivu ikinä, mutta totta puhuen nykyään menee päivät, etten ajattele häntä. Niin suuretkin asiat vain unohtuvat. Kymmenen vuoden takaiset asiat on jo aika utuisia minulle ja joku teini-ikä jokin abstraktio. Samoin se, kun muutin Suomeen, josta on parikymmentä vuotta. Minua ei yleensä pidetä mamuna enää, mutta samaan aikaan muuttaneita somaleita pidetään, koska sen näkee heidän ihon väristään, etteivät he ole täältä alunperin. Silti he voivat olla yhtä sopeutuneita kuin minä.

        "Moni transnainen varmasti haluaisi olla niin läpimenevä, että kukaan ei huomaisi, että hän on ollut mies. Vaikka moni heistä kuvittelee olevansa läpimenevä, valitettavasti he eivät todellisuudessa sitä ole. Se, että joku lesbo sanoo, että mene pois, ei kiinnosta miehet, tarkoittaa sitä, että ko. transnainen on niin miehen näköinen ja oloinen, että hänestä huomaa mikä hän oikeasti on ja mitä hän haluaisi olla ts. hän ei ole läpimenevä. Tämä on niin kulunut aihe tuolla transpalstallakin."

        Niin, on huomattava, että ns. läpimenevyys ei ole absoluutti. Jossain Indokiinassa, jossa transtausta on vahvasti esillä ja jossain Yhdysvalloissa samasta syystä ns. läpimenosta on tullut hankalaa. Sen sijaan vaikkapa Venäjällä, missä tästä asiasta ei olla keskusteltu, läpimeno on helppoa. Ihmisistä on tullut hyvin herkkiä tunnistamaan transtaustaisia ja joskus ne tunnistavat sellaisiakin naisia, joilla transtaustaa ei ole. Tämä sitten johtaa pakotettuun outtaamiseen, mikä ei oo kohteliasta ja on itse asiassa luokiteltu rikokseksi.
        Priden aikaan safari, johon kuului kaksi mustalaista ja yksi valkolainen ensi kutsui minua "jeenaksi" ja sitten kävi käsiksi tisseihin, jossa vaiheessa mulla meni kuppi nurin ja ne katsoivat parhaimmaksi häipyä. Mä tiedän, että transtukipisteellä aiemmin työskennellyt Eeva-Kaisa, jolla ei ole mitään transtaustaa, niin joku oli mennyt kiskomaan hänen tukkaansa ja taisi käydä tisseihinkin kiinni.

        Mitä enemmän julkisuutta on ollut, sitä v i t t u m a i s e m m a k s i tää maa on käynyt kaikille. Sit on tää yleinen persuuntuminen eli vihan lisääntyminen. Voi ajatella, että ihminen, joka vihaa transtaustaisia, vihaa muitakin.

        "Epäkohteliaita ja törkeitä pakkeja voivat saada muutkin kuin transnaiset. Ihan yhtä hyvin heterot, lesbot, biit, ihan kuka vain ja missä vain. Toisaalta iskemisyrityksetkin voivat olla törkeitä, loukkaavia, seksistisiä."

        Onneks mä oon saanut aina pirun hyvät pakit, mut toisaalta, ovat ne mimmitkin olleet laadukkaita.

        "Colaptes, rikostaustalla on väliä jos meinaat hakea tiettyihin ammatteihin."

        Tietty, mutta nyt ei puhuta ammateista, vaan parisuhteesta.

        "Siinä myös tulee arvioitua mm. henkilön moraalia noin yleensä."

        Enpä tiedä, kansanedustajissakin on rikoksista tuomittuja henkilöitä.

        "Suhtautumisella päihteisiin on monelle suuri vaikutus. Eivät kaikki halua puolisokseen alkoholistia tai huumeongelmaista. Siitä on myös suuri haitta lähimmäisille monessakin mielessä."

        Muistaakseni Riikka Kaihovaara, Ylen toimittaja, on kirjoittanut, että 80% huumeita kokeilleista jättää ne ja on tietty riskityyppi, joka addiktoituu. Sanoisin, että samanlaisilla ihmisillä olisi vaikeaa myös parisuhteessa, kun siihen kuuluu esimerkiksi masennus ja traumat. Joka tapauksessa, suurin osa huumeita kokeilleista jatkaa elämäänsä ilman niitä tai käyttää vain silloin tällöin.


      • menneisyysjatulevaisuus
        colaptes kirjoitti:

        "Nykyisyyttä ja tulevaisuutta ei voi elää ilman menneisyyttä. Ihminen on menneisyytensä summa samoin kuin yhteiskunta. Niin kuin yhteiskuntaa niin myös ihmistä on vaikea ymmärtää tuntematta menneisyyttä."

        No, tuntuu siltä, että mä ainakin elän vahvasti nykyhetkeä ja menneisyys, hyvinkin lähimenneisyys unohtuu. Minä ajattelin vielä 3½ vuotta sitten, että puolison kuolemasta ei kyllä toivu ikinä, mutta totta puhuen nykyään menee päivät, etten ajattele häntä. Niin suuretkin asiat vain unohtuvat. Kymmenen vuoden takaiset asiat on jo aika utuisia minulle ja joku teini-ikä jokin abstraktio. Samoin se, kun muutin Suomeen, josta on parikymmentä vuotta. Minua ei yleensä pidetä mamuna enää, mutta samaan aikaan muuttaneita somaleita pidetään, koska sen näkee heidän ihon väristään, etteivät he ole täältä alunperin. Silti he voivat olla yhtä sopeutuneita kuin minä.

        "Moni transnainen varmasti haluaisi olla niin läpimenevä, että kukaan ei huomaisi, että hän on ollut mies. Vaikka moni heistä kuvittelee olevansa läpimenevä, valitettavasti he eivät todellisuudessa sitä ole. Se, että joku lesbo sanoo, että mene pois, ei kiinnosta miehet, tarkoittaa sitä, että ko. transnainen on niin miehen näköinen ja oloinen, että hänestä huomaa mikä hän oikeasti on ja mitä hän haluaisi olla ts. hän ei ole läpimenevä. Tämä on niin kulunut aihe tuolla transpalstallakin."

        Niin, on huomattava, että ns. läpimenevyys ei ole absoluutti. Jossain Indokiinassa, jossa transtausta on vahvasti esillä ja jossain Yhdysvalloissa samasta syystä ns. läpimenosta on tullut hankalaa. Sen sijaan vaikkapa Venäjällä, missä tästä asiasta ei olla keskusteltu, läpimeno on helppoa. Ihmisistä on tullut hyvin herkkiä tunnistamaan transtaustaisia ja joskus ne tunnistavat sellaisiakin naisia, joilla transtaustaa ei ole. Tämä sitten johtaa pakotettuun outtaamiseen, mikä ei oo kohteliasta ja on itse asiassa luokiteltu rikokseksi.
        Priden aikaan safari, johon kuului kaksi mustalaista ja yksi valkolainen ensi kutsui minua "jeenaksi" ja sitten kävi käsiksi tisseihin, jossa vaiheessa mulla meni kuppi nurin ja ne katsoivat parhaimmaksi häipyä. Mä tiedän, että transtukipisteellä aiemmin työskennellyt Eeva-Kaisa, jolla ei ole mitään transtaustaa, niin joku oli mennyt kiskomaan hänen tukkaansa ja taisi käydä tisseihinkin kiinni.

        Mitä enemmän julkisuutta on ollut, sitä v i t t u m a i s e m m a k s i tää maa on käynyt kaikille. Sit on tää yleinen persuuntuminen eli vihan lisääntyminen. Voi ajatella, että ihminen, joka vihaa transtaustaisia, vihaa muitakin.

        "Epäkohteliaita ja törkeitä pakkeja voivat saada muutkin kuin transnaiset. Ihan yhtä hyvin heterot, lesbot, biit, ihan kuka vain ja missä vain. Toisaalta iskemisyrityksetkin voivat olla törkeitä, loukkaavia, seksistisiä."

        Onneks mä oon saanut aina pirun hyvät pakit, mut toisaalta, ovat ne mimmitkin olleet laadukkaita.

        "Colaptes, rikostaustalla on väliä jos meinaat hakea tiettyihin ammatteihin."

        Tietty, mutta nyt ei puhuta ammateista, vaan parisuhteesta.

        "Siinä myös tulee arvioitua mm. henkilön moraalia noin yleensä."

        Enpä tiedä, kansanedustajissakin on rikoksista tuomittuja henkilöitä.

        "Suhtautumisella päihteisiin on monelle suuri vaikutus. Eivät kaikki halua puolisokseen alkoholistia tai huumeongelmaista. Siitä on myös suuri haitta lähimmäisille monessakin mielessä."

        Muistaakseni Riikka Kaihovaara, Ylen toimittaja, on kirjoittanut, että 80% huumeita kokeilleista jättää ne ja on tietty riskityyppi, joka addiktoituu. Sanoisin, että samanlaisilla ihmisillä olisi vaikeaa myös parisuhteessa, kun siihen kuuluu esimerkiksi masennus ja traumat. Joka tapauksessa, suurin osa huumeita kokeilleista jatkaa elämäänsä ilman niitä tai käyttää vain silloin tällöin.

        Huumeet sekoittaa aivokemiaa ja pistää mielenterveyden sekaisin, vaikka olisi vain kerran kokeillut huumeita tai siitä kokeilusta olisi parikyt vuotta aikaa, siis toisin sanoen huumeet aiheuttaa mielenterveysongelmia samoin kuin viina itsessään aiheuttaa masennusta. Sen lisäksi, että ne aiheuttavat itsessään mt-ongelmia niin niillä on liuta monia muitakin negatiivisia ominaisuuksia mm. fyysiset haitat ja jopa kuolema. Kuolema saattaa tulla jo ensimmäisestä kokeilukerrasta. Vainoharhat, psykoosi yms. voivat tulla ja olla hyvinkin kauan, jopa lopun elämän. Henkilön rikostausta voi vaikuttaa hyvinkin negatiivisesti parisuhteeseen yhtä hyvin kuin päihteet. Useimmiten ei ainakaan vaikuta positiivisesti parisuhteeseen.

        Joidenkin kirjoituksista jo sanomattakin näkee, että kyseessä on entinen tai nykyinen huume/sekakäyttäjä. Teksti on hajanaista, epäselvää, epäloogista, vainoharhaista, rikollista elämää ihannoivaa, hörhömäistä, ei mitään järjen häivää, henkilö ei laisinkaan elä tai käsitä reaalielämää vaan elää jossain kuvitelluissa fantasiahötöissä, sääntöjä ja auktoriteettia kapinoivaa...

        Huumeet/sekakäyttö/viina voi vaikuttaa parisuhteeseen hyvinkin voimakkaan negatiivisesti. Onko mukava seurustella sellaisen kanssa, joka ei ole ollenkaan tässä maailmassa mukana, riitelee kaiken aikaa, kaikissa muissa on se vika, seksielämä ei kiinnosta tippaakaan, makaa kuin kuollut lahna silmät sojottaen, riehuu, huutaa kaikille tai sitten on totaalisen flegmaattinen jne. ja jonka ainut elämän tärkein kiintopiste on vain ja ainoastaan päihteet, parisuhteella tai kumppanilla ei ole mitään väliä?


    • Foxxy-

      Ihan törkeetä kohtelua oot saanut, mut toisaalta en ole yllättynyt. Mul on pari transnaiskaveria ja kyl sivusta oon nähnyt, kuinka paljon paskaa he saavat niskaan. Niin raivostuttavaa.

      Joo tosiaan kauhean moni ei vaan tajua transihmisiä. Kun ei tajuta, niin hyökätään.
      Kyllä tollaselle käytökselle tulee muutosta tai ainakin ei saa useammalta paskaa kohtelua. Siinä kyllä saattaa mennä tovi.

    • menneisyysjatulevaisuus

      Transnainen on aina sydämessään nainen. Etenkin korjauksen jälkeen, jolloin transnainen kokee itsensä naiseksi ei transnaiseksi.

      Valitettava tosiasia on vaan se, että vaikka itse kokisitkin itsesi naiseksi ei muu ympäristö välttämättä koe sinua naiseksi vaan transnaiseksi. Vaikka itsensä mielestä näyttää ja tuntuu ainoastaan naiselta, voi se olla niin, että ulospäin näytät jollain tavalla kuitenkin vielä mieheltä ja siksipä muu ympäristö kokee sinut transnaisena ei naisena. Omat haaveet voi olla toinen juttu kuin reaalielämä. Tottakai jokainen varmasti haluaisi olla niin läpimenevä, että kukaan ei tunnistaisi transnaiseksi vaan naiseksi, harva sitä on, mutta onhan niitäkin tapauksia. Toki, toki, on heitä, joista ei koskaan tulisi mieleen, että tosiassa kyseessä on transnainen. Tähän varmasti monet pyrkivät, mutta harvat saavuttavat. Tuttavat ja lähipiiri voi kutsua naiseksi ihan kohteliaisuussyistä, mutta kaikkihan sitten pohjimmiltaan tietävät, että kyseessä on oikeasti transnainen. Vaikka kuinka haluaisi itse unohtaa oman transtaustan, tosiasia on se, että se on aina olemansa.

      Se mitä itse koet olevasi sisältäpäin voi ollakin toisten mielestä ihan toista. Tässä mielessä oma minä, omat haaveet ja reaalielämä törmää toisiinsa. Voihan se olla toisinkin, ympäristö kokee sinut miehenä ja itse koet itsesi naisena. Peilikuvasta katsoo aivan toinen ihminen kuin miten muut sinut näkevät.

      • fault

        jotenkin kertoo ihmisistä tai tietyistä se että habituksen mukaan leimataan joksikin. Kyllä on heteronaisiakin jotka menis miehestä ihan kevyesti ja jne. Jotenkin surullista että sanotaan että ikävää ettet ole uskottava naisena tai miehenä koska näytät poikkeavalta. Asenteisiin todella pitäisi saada muutoksia mutta idiootteihin kun ei tieto eikä valistus eikä ymmärrys tartu.
        Niin kurjaa kuin elämä joskus onkin ja kohdalle sattuu ne ihmiskunnan mulkut, niin kannattaa nostaa vain sitä leukaa korkeammalle ja kiittää mihin sitten ikinä uskookin, ettei ole niin perunakuopassa itse kasvanut.

        Eikä se ole oikein vain kohauttaa olkapäitään ja sanoa että ikävää jos et ole läpimenevää sorttia niin kyllä sitten varmaan saat kuraa niskaasi. Jokaisen pitäisi osata kunnioittaa toista ihmistä ihmisenä, ei se sen vaikeampaa ole.
        Ja ne ihmiskunnan geenipoolin pohjamudat jotka ei näin tee, niin kyllä heitä tulee opastaa huomatessaan haukkumisen yms. Jos ajatellaan että näkee kuinka joku aukoo päätään esim ap:lle ja menee siihen ap:n tueksi, niin ihan varmasti se huono kokemus saa pikkuisen aurinkoisemman lopun. Kellään meistä ei ole varaa kävellä ohi välinpitämättömänä kun vääryyttä tapahtuu. Itse näin en tee enkä ole pulaan joutunut, ihmisten tarvii vain tarttua ongelmakohtiin eikä vain katsoa muualle.

        Minä en tiedä miksi transnaista sanottaisiin vain kohteliaisuuden takia naiseksi tai transmiestä mieheksi. Kyllä se oma sisin on se juttu ja jos toista ihmistä ei osaa kunnoittaa, niin varmaan joo, sitten siellä taustalla voi kummitella trans sana.


      • menneisyysjatulevaisuus
        fault kirjoitti:

        jotenkin kertoo ihmisistä tai tietyistä se että habituksen mukaan leimataan joksikin. Kyllä on heteronaisiakin jotka menis miehestä ihan kevyesti ja jne. Jotenkin surullista että sanotaan että ikävää ettet ole uskottava naisena tai miehenä koska näytät poikkeavalta. Asenteisiin todella pitäisi saada muutoksia mutta idiootteihin kun ei tieto eikä valistus eikä ymmärrys tartu.
        Niin kurjaa kuin elämä joskus onkin ja kohdalle sattuu ne ihmiskunnan mulkut, niin kannattaa nostaa vain sitä leukaa korkeammalle ja kiittää mihin sitten ikinä uskookin, ettei ole niin perunakuopassa itse kasvanut.

        Eikä se ole oikein vain kohauttaa olkapäitään ja sanoa että ikävää jos et ole läpimenevää sorttia niin kyllä sitten varmaan saat kuraa niskaasi. Jokaisen pitäisi osata kunnioittaa toista ihmistä ihmisenä, ei se sen vaikeampaa ole.
        Ja ne ihmiskunnan geenipoolin pohjamudat jotka ei näin tee, niin kyllä heitä tulee opastaa huomatessaan haukkumisen yms. Jos ajatellaan että näkee kuinka joku aukoo päätään esim ap:lle ja menee siihen ap:n tueksi, niin ihan varmasti se huono kokemus saa pikkuisen aurinkoisemman lopun. Kellään meistä ei ole varaa kävellä ohi välinpitämättömänä kun vääryyttä tapahtuu. Itse näin en tee enkä ole pulaan joutunut, ihmisten tarvii vain tarttua ongelmakohtiin eikä vain katsoa muualle.

        Minä en tiedä miksi transnaista sanottaisiin vain kohteliaisuuden takia naiseksi tai transmiestä mieheksi. Kyllä se oma sisin on se juttu ja jos toista ihmistä ei osaa kunnoittaa, niin varmaan joo, sitten siellä taustalla voi kummitella trans sana.

        Sori vaan, mutta jos vaikka ulkoisesti täysin maskuliininen mies tuntee sisäisesti itsensä naiseksi, niin tosiasia on se, että muut ihmiset näkevät hänet miehenä, sillä kukaan muu ei voi lukea sen miehen ajatuksia eikä nähdä sen sisimpään. Sama toisinpäin, jos näytä hyvin feminiiniseltä naiselta ulkoisesti niin ei kukaan sua ajattele mieheksi, vaikka itse kokisit sisimmässäsi olevasi mies.

        Nämä ovat näitä tosiasioita, joita on hirveän vaikea myöntää joidenkin. Jos ulkoisesti hyvin maskuliini mies vetäsee mekon, peruukin ja meikkiä, niin hän on muiden silmissä edelleen mies, mies, jolla on peruukki, meikkiä ja mekko. Jos kävelee horjuvin askelin korkkareilla ja ääni on miehen, niin hyvin tunnistaa naiseksi. Jos meikki on jotenkin tavallista voimakkaampi, vaatetus tavallista "hutsumpi" arkikäyttön näin rumasti sanottuna, jos tyyli on jotain kasaria jne. Ei voi mitään, mutta näin se vaan on.

        Ihmiset vaan nyt katsovat ulkonäköä, etenkin ensi alkuun. Jos näytät ulkoisesti mieheltä niin sä olet mies muiden mielestä. Siitä huolimatta vaikka kuinka itse haluaisi olla nainen tai itse kokisi itsensä naiseksi sisäisesti. Se on se ulkokuori, mihin ihmiset kiinnittää huomiota. Eikä kukaan voi sukeltaa kenenkään sisäiseen olemukseen.

        Moni trans tai transihmisiä puolustava ei vaan halua tätä myöntää. Ihan oikeasti, ei kukaan voi sinun ajatuksia jatkuvasti lukea. Se on se ulkoinen olemus millä me näemme ensi alkuun onko kyseessä mies vai nainen. Aivan epärealistista odottaa, että jos näyttää mieheltä niin pitäisi ajatella, että hän on nainen. Osa näistä transihmisistä ei edes halua näyttää läpimenevältä ja sitten kitistään kun ei häntä kohdella naisena.

        Joo, voi voi, kun on kurjaa, voi voi. Kuule, jokainen joutuu pettymään ja käymään vastoinkäymysiä oli sitten trans tai ei. Se on sitä elämää se. Kaikki ei ole kilttejä ja kohteliaita. Joskus taas on hyvä sanoa suoraan totuus, vaikka se satuttaakin.


      • YliKolkyt

        Kyllä monista transnaisista näkee, että ovat olleet biologisia miehiä pelkästään mm. kasvoja katsomalla ja ääntä kuuntelemalla, pukeutumisesta ja käsien suuruudestakin. Ihan hyvältä voivat näyttää, mutta tietyt piirteet erottuvat maskuliinisina. Toisia nämä piirteet voivat kiinnostaa, itse näen liian maskuliinisina kun pidän naisellisista naisista. Silti osaan kieltäytyä asiallisesti, jos ei kiinnosta, kaikki ansaitsevat kunnioitusta :)


      • Foxxy-

        Ihan ymmärrettävää, jos ensinäkemältä olettaa ja luulee transnaisen mieheksi. Sitä en vaan ymmärrä, vaikka kyseinen henkilö korjaa ja sanoo olevansa nainen, niin silti edelleen oletetaan mieheksi. Katsotaan kummasti vinoon, kun vaaditaan muita kutsumaan oikealla nimellään, ei syntymänimellään. Ei siis minkäänlaista kunnoitusta toista kohtaan.


      • YliKolkyt kirjoitti:

        Kyllä monista transnaisista näkee, että ovat olleet biologisia miehiä pelkästään mm. kasvoja katsomalla ja ääntä kuuntelemalla, pukeutumisesta ja käsien suuruudestakin. Ihan hyvältä voivat näyttää, mutta tietyt piirteet erottuvat maskuliinisina. Toisia nämä piirteet voivat kiinnostaa, itse näen liian maskuliinisina kun pidän naisellisista naisista. Silti osaan kieltäytyä asiallisesti, jos ei kiinnosta, kaikki ansaitsevat kunnioitusta :)

        "Biologinen mies" ja vastaavasti "Biologinen nainen" ovat paljolti harhaa. Moderni tutkimus on vahvistanut, että transsukupuolisen taustan omaavilla on omaan sukupuoleensa kuuluvia ruumiinosia tai oireita sellaisesta, BSTc, SRY-antigeeni, sormien pituuksien suhde, haamutuntemusten puute jne., kaikkea en edes tiedä, kun en seuraa tutkimusta, mutta nämä ovat tietysti ihan yhtä "biologiaa" kuin jotkin kromosomit, joista niistäkään ei tiedetä paljon mitään. Tällä tarkoitan sitä, että voi olla monenlaista variaatiota kromosomeista ja totuuden löytäminen on kuin etsisi neulaa Länsi-Euroopan kokoisesta heinäsuovasta. Jotenkin ihmiset vain pystyivät elämään ja harrastamaan seksiä ennen kuin koko kromosomeista tiedettiin yhtään mitään, nyt taas niistä on tullut joillekin pakkomielle, mikä osoittaa, kuinka paljon yhteiskunnan asenneilmapiiri on taantunut.


      • YliKolkyt kirjoitti:

        Kyllä monista transnaisista näkee, että ovat olleet biologisia miehiä pelkästään mm. kasvoja katsomalla ja ääntä kuuntelemalla, pukeutumisesta ja käsien suuruudestakin. Ihan hyvältä voivat näyttää, mutta tietyt piirteet erottuvat maskuliinisina. Toisia nämä piirteet voivat kiinnostaa, itse näen liian maskuliinisina kun pidän naisellisista naisista. Silti osaan kieltäytyä asiallisesti, jos ei kiinnosta, kaikki ansaitsevat kunnioitusta :)

        https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/11217574_712470575547425_7532291081788752990_n.jpg?oh=f154855fd58909b04448392f75cd1d38&oe=56806B63

        ;) kumpi.. minä vai minun pikkusiskoni? ;) Olemme meinaan kuin kaksi marjaa. Okei, siinä olen minä mutta siskoni on prikulleen minun näköinen.. ainoa ero oikeastaan on siinä että minulla OLI vahvemmat kädet ja sillä on isommat rinnat.


      • Nätti kuva!


      • menneisyysjatulevaisuus kirjoitti:

        Sori vaan, mutta jos vaikka ulkoisesti täysin maskuliininen mies tuntee sisäisesti itsensä naiseksi, niin tosiasia on se, että muut ihmiset näkevät hänet miehenä, sillä kukaan muu ei voi lukea sen miehen ajatuksia eikä nähdä sen sisimpään. Sama toisinpäin, jos näytä hyvin feminiiniseltä naiselta ulkoisesti niin ei kukaan sua ajattele mieheksi, vaikka itse kokisit sisimmässäsi olevasi mies.

        Nämä ovat näitä tosiasioita, joita on hirveän vaikea myöntää joidenkin. Jos ulkoisesti hyvin maskuliini mies vetäsee mekon, peruukin ja meikkiä, niin hän on muiden silmissä edelleen mies, mies, jolla on peruukki, meikkiä ja mekko. Jos kävelee horjuvin askelin korkkareilla ja ääni on miehen, niin hyvin tunnistaa naiseksi. Jos meikki on jotenkin tavallista voimakkaampi, vaatetus tavallista "hutsumpi" arkikäyttön näin rumasti sanottuna, jos tyyli on jotain kasaria jne. Ei voi mitään, mutta näin se vaan on.

        Ihmiset vaan nyt katsovat ulkonäköä, etenkin ensi alkuun. Jos näytät ulkoisesti mieheltä niin sä olet mies muiden mielestä. Siitä huolimatta vaikka kuinka itse haluaisi olla nainen tai itse kokisi itsensä naiseksi sisäisesti. Se on se ulkokuori, mihin ihmiset kiinnittää huomiota. Eikä kukaan voi sukeltaa kenenkään sisäiseen olemukseen.

        Moni trans tai transihmisiä puolustava ei vaan halua tätä myöntää. Ihan oikeasti, ei kukaan voi sinun ajatuksia jatkuvasti lukea. Se on se ulkoinen olemus millä me näemme ensi alkuun onko kyseessä mies vai nainen. Aivan epärealistista odottaa, että jos näyttää mieheltä niin pitäisi ajatella, että hän on nainen. Osa näistä transihmisistä ei edes halua näyttää läpimenevältä ja sitten kitistään kun ei häntä kohdella naisena.

        Joo, voi voi, kun on kurjaa, voi voi. Kuule, jokainen joutuu pettymään ja käymään vastoinkäymysiä oli sitten trans tai ei. Se on sitä elämää se. Kaikki ei ole kilttejä ja kohteliaita. Joskus taas on hyvä sanoa suoraan totuus, vaikka se satuttaakin.

        Nykyään, jos sanoo totuuden ääneen, niin saa herkästi puukosta tai joku tulee sotkemaan sun facebookin väittäen sun ottamiasi kuvia omikseen tai päästää hommabotit valloilleen kiusaamaan sua päivät ja yöt. Kun sä sanot, että on hyvä sanoa joskus totuus ääneen, niin sä tarkoitat, että puolustuskyvyttömille vähemmistöille on hyvä sanoa totuus ääneen. Mene sen sijaan kertomaan vaihteen vuoksi se totuutesi vaikkapa Stubbille tai hommailijoille!


      • menneisyysjatulevaisuus
        colaptes kirjoitti:

        Nykyään, jos sanoo totuuden ääneen, niin saa herkästi puukosta tai joku tulee sotkemaan sun facebookin väittäen sun ottamiasi kuvia omikseen tai päästää hommabotit valloilleen kiusaamaan sua päivät ja yöt. Kun sä sanot, että on hyvä sanoa joskus totuus ääneen, niin sä tarkoitat, että puolustuskyvyttömille vähemmistöille on hyvä sanoa totuus ääneen. Mene sen sijaan kertomaan vaihteen vuoksi se totuutesi vaikkapa Stubbille tai hommailijoille!

        Yritätkö jotenkin uhkailla minua, kiristää tai peloitella? Meepä tarkistuttaa pääsi jos noin on. En sua pelkää enkä ketään muutakaan. Ilmeisesti itse et uskalla muuta kuin myötäillä kaikkia transuja ja esittää jotain puolustuskyvytöntä uhria heidän kanssa. Jokaisesta asiasta väännät jotain puolustuskyvyttömiä uhreja jos on kyse varsinkin transuista. Ihmisiä ne on siinä missä muutkin virheineen ja kaikkineen.

        Mies on mies muiden silmissä jos se näyttää tarpeeksi mieheltä. That´s it. Ei tarvitse ihmetellä jos muut näkee sut miehenä jos sä todella näytät mieheltä. Monista transnaisista tunnistaa kuitenkin joistain piirteistä, että ne on alkuperältään miehiä mm. liian maskuliiniset piirteet kasvoissa, matala miehen ääni, kookkaat, leveät hartiat, 175-190 cm pitkä runko, tottumaton, horjuva kävely korkkareilla, liian voimakas, drag queen/ vanhahtava meikki, peruukin näköiset peruukit, vanhanaikaiset naisten vaatteet, liian paljastava pukeutuminen jne. Ei voi mitään. Jotkut tykkää, jotkut ei. Ikinä ei voi kaikkia miellyttää. Jokaisella lesbollakin on oikeus tykätä kenestä haluaa. Kaikki ei tykkää transnaisista/transmiehistä, transvestiiteista ja heillä on siihen oikeus ihan niin kuin transnaisilla on oikeus olla sitä mitä he ovat. Jos et kelpaa jollekin niin se vaan pitää hyväksyä ja poistua takavasemmalle ja etsiä uusi, kiinnostava tyyppi. Toki, pakit voisi antaa hienotunteisemmin, mutta ei ne muutkaan välttämättä osaa/halua/viitsi tehdä niin. Yhtä julmaa se voi olla hetskumaailmassakin.

        Jos haluaa näyttää mahdollisimman naiselta niin sitten pyrkii epätoivoisesti karistamaan kaiken miehekkyyden itsestään jos vain osaa ja kykenee, mutta ei silloinkaan kelpaa kaikille. Koskaan ei voi miellyttää kaikkia.

        Monella transnaisella/miehellä/transsulla on kamalan heikko itsetunto ja sitten se itsetunto ei kestä sitä, että ei kelpaa kaikille. Kuule ei ne lesbotkaan kelpaa kaikille maailman lesboille. Elämä on. Sitten pyritään pönkittämään itsetuntoa postailemalla kuvia läpimenevistä jne. hakemaan tällaisille kirjoituksilla sitä egon pönkitystä.


      • menneisyysjatulevaisuus
        colaptes kirjoitti:

        Nykyään, jos sanoo totuuden ääneen, niin saa herkästi puukosta tai joku tulee sotkemaan sun facebookin väittäen sun ottamiasi kuvia omikseen tai päästää hommabotit valloilleen kiusaamaan sua päivät ja yöt. Kun sä sanot, että on hyvä sanoa joskus totuus ääneen, niin sä tarkoitat, että puolustuskyvyttömille vähemmistöille on hyvä sanoa totuus ääneen. Mene sen sijaan kertomaan vaihteen vuoksi se totuutesi vaikkapa Stubbille tai hommailijoille!

        Ja jos tasa-arvoa halua transihmisille niin sitten niitä pitää kohdella niin kuin muitakin ihmisiä, samalla tavoin virheineen, heikkouksineen ja vahvuuksineen, eikä suinkaan nostaa johonkin jumalalliselle jalustalle, jotka ovat jotain pyhiä, puolustuskyvyttömiä uhreja eikä yhtään kehittävää kritiikkiä saa sanoa kenestäkään tai mistään.

        Ok, tämän ketjun kirjoittaja yritti mennä juttelemaan jollekin ja sai pakit. So? Elämä jatkuu. Tuollaista voi sattua ihan kenelle tahansa, miehelle, naiselle, lesbolle, bisselle, homolle, heterolle. Jos saa pakit, niin on hyvä, siirtyy takavasemmalle, jatkaa elämää ja yrittää unohtaa. Sattuu niitä muillekin. Ei transnainen ole mikään poikkeus tässä asiassa. Julmasti ehkä sanottu, mutta ihmiset on sellaisia. En mitenkään yritä väheksyä asiaa, mutta maailmassa on varmasti pahempiakin asioita. Yritä suhteuttaa vaikkapa nuo pakit nälänhätään, sotaan jne. Elämä ei ole aina ruusuilla tanssimista ja pelkkiä onnistumisia.

        Se, että ketjun aloittaja juttelee sujuvasti hetskunaisten kanssa, niin ne hetskunaiset ei varmaan ajattele, että yrität pokata heitä. Baarissa jos menet juttelemaan, niin ihmiset luulee, että menet pokaamaan heitä ja oliko siis tarkoituksesti pokata joku nainen? Jos oli, niin henkilö ei ollut sinusta kiinnostunut, vaikka tökerösti sanoikin. Jos taas halusit vain muuten vaan jutella, niin valitettavasti kaikki eivät halua edes sellaista. Sellaista se on. Jos et kestä baarielämää, jättäydy pois sieltä. Jos henkinen kantti ei kestä laisinkaan pettymyksiä niin kannattaa sitten pysyä neljän seinän sisällä ja ikuisesti yksin, ei ainakaan tule pettymyksiä. Ei ne seurustelusuhteetkaan ole aina niin kovin onnellisia ja täysin riidattomia ja täysin ilman rakkaussuruja. Rapatessa roiskuu, mutta toisaalta yrittänyttä ei laitetakaan.


      • menneisyysjatulevaisuus kirjoitti:

        Yritätkö jotenkin uhkailla minua, kiristää tai peloitella? Meepä tarkistuttaa pääsi jos noin on. En sua pelkää enkä ketään muutakaan. Ilmeisesti itse et uskalla muuta kuin myötäillä kaikkia transuja ja esittää jotain puolustuskyvytöntä uhria heidän kanssa. Jokaisesta asiasta väännät jotain puolustuskyvyttömiä uhreja jos on kyse varsinkin transuista. Ihmisiä ne on siinä missä muutkin virheineen ja kaikkineen.

        Mies on mies muiden silmissä jos se näyttää tarpeeksi mieheltä. That´s it. Ei tarvitse ihmetellä jos muut näkee sut miehenä jos sä todella näytät mieheltä. Monista transnaisista tunnistaa kuitenkin joistain piirteistä, että ne on alkuperältään miehiä mm. liian maskuliiniset piirteet kasvoissa, matala miehen ääni, kookkaat, leveät hartiat, 175-190 cm pitkä runko, tottumaton, horjuva kävely korkkareilla, liian voimakas, drag queen/ vanhahtava meikki, peruukin näköiset peruukit, vanhanaikaiset naisten vaatteet, liian paljastava pukeutuminen jne. Ei voi mitään. Jotkut tykkää, jotkut ei. Ikinä ei voi kaikkia miellyttää. Jokaisella lesbollakin on oikeus tykätä kenestä haluaa. Kaikki ei tykkää transnaisista/transmiehistä, transvestiiteista ja heillä on siihen oikeus ihan niin kuin transnaisilla on oikeus olla sitä mitä he ovat. Jos et kelpaa jollekin niin se vaan pitää hyväksyä ja poistua takavasemmalle ja etsiä uusi, kiinnostava tyyppi. Toki, pakit voisi antaa hienotunteisemmin, mutta ei ne muutkaan välttämättä osaa/halua/viitsi tehdä niin. Yhtä julmaa se voi olla hetskumaailmassakin.

        Jos haluaa näyttää mahdollisimman naiselta niin sitten pyrkii epätoivoisesti karistamaan kaiken miehekkyyden itsestään jos vain osaa ja kykenee, mutta ei silloinkaan kelpaa kaikille. Koskaan ei voi miellyttää kaikkia.

        Monella transnaisella/miehellä/transsulla on kamalan heikko itsetunto ja sitten se itsetunto ei kestä sitä, että ei kelpaa kaikille. Kuule ei ne lesbotkaan kelpaa kaikille maailman lesboille. Elämä on. Sitten pyritään pönkittämään itsetuntoa postailemalla kuvia läpimenevistä jne. hakemaan tällaisille kirjoituksilla sitä egon pönkitystä.

        "Yritätkö jotenkin uhkailla minua, kiristää tai peloitella?"

        En tietenkään, sanon vain, niin kuin se on, totuus. Vähemmistöille on helppo sanoa "totuuksia", kun sieltä ei kukaan potki vastaan koskaan. Ei siinä ole mitään ansiota. Mutta menepä kertomaan totuus vaikka rasisteille. Suomessa on moni helisemässä sen takia, että kertoo totuuden rasisteille.

        "Ilmeisesti itse et uskalla muuta kuin myötäillä kaikkia transuja ja esittää jotain puolustuskyvytöntä uhria heidän kanssa. Jokaisesta asiasta väännät jotain puolustuskyvyttömiä uhreja jos on kyse varsinkin transuista. "

        Sana "transu" on äärimmäisen loukkaava.
        Kun puhutaan ns. transnaisista, ainoa rooli on puolustuskyvytön uhri, tai no, sekään ei ole salittu, tulee feministeiltä palautetta, että haa, toisinnat perinteistä naiseutta. Jos panee hanttiin, niin sitten sanotaan, että käyttäytyy kuin mies.
        Mitä tulee siihen, että on puolustuskyvytön uhri, niin Suomessa on äärimmäisen syrjivät asenteet asiassa kuin asiassa, se on nyt nähty tässä baaritapauksessakin.

        "Mies on mies muiden silmissä jos se näyttää tarpeeksi mieheltä. That´s it. Ei tarvitse ihmetellä jos muut näkee sut miehenä jos sä todella näytät mieheltä. "

        Moni ei-trans lesbo näyttää mieheltä. Moni näistä putseista saa helvetisti paskaa niskaansa tästä aiheesta. Eikä se aina oo oma valinta, mun exä sanoi, että hän näyttäisi transvestiitilta, jos hän pistäisi mekon päälleen.

        "Monista transnaisista tunnistaa kuitenkin joistain piirteistä, että ne on alkuperältään miehiä mm. liian maskuliiniset piirteet kasvoissa, matala miehen ääni, kookkaat, leveät hartiat, 175-190 cm pitkä runko, tottumaton, horjuva kävely korkkareilla, liian voimakas, drag queen/ vanhahtava meikki, peruukin näköiset peruukit, vanhanaikaiset naisten vaatteet, liian paljastava pukeutuminen jne. "

        Tämä on suurimmalta osalta stereotypia, joka sopii lähinnä transvestiitteihin. Suurin osa tuntemistani transnaisista ei kävele korkkareilla ja syynkin mainitsit tuossa, pituus. Jos jatkan exästäni, hänellä ei edes ole korkkareita, niin hänenkin kävelynsä niillä varmasti olisi horjuvaa.

        "Ei voi mitään. Jotkut tykkää, jotkut ei. Ikinä ei voi kaikkia miellyttää. Jokaisella lesbollakin on oikeus tykätä kenestä haluaa. Kaikki ei tykkää transnaisista/transmiehistä, transvestiiteista ja heillä on siihen oikeus"

        Mä taas pidän niitä dorkina. Kun olen tässä aiheessa, niin mulle ei edes älyltään keskitasoa oleva kelpaa, vaan pitää olla huomattavan älykäs.

        "Jos haluaa näyttää mahdollisimman naiselta niin sitten pyrkii epätoivoisesti karistamaan kaiken miehekkyyden itsestään"

        Transnaiset näyttävät naisilta, koska sana "nainen" pitää sisältään transnaiset. Ihmisillä sattuu olemaan stereotypia siitä, miltä naisen pitää näyttää, ainakin ilmeisesti tässä baariskenessä.


      • fault

        ei lisättävää. Amen.


      • menneisyysjatulevaisuus
        colaptes kirjoitti:

        "Yritätkö jotenkin uhkailla minua, kiristää tai peloitella?"

        En tietenkään, sanon vain, niin kuin se on, totuus. Vähemmistöille on helppo sanoa "totuuksia", kun sieltä ei kukaan potki vastaan koskaan. Ei siinä ole mitään ansiota. Mutta menepä kertomaan totuus vaikka rasisteille. Suomessa on moni helisemässä sen takia, että kertoo totuuden rasisteille.

        "Ilmeisesti itse et uskalla muuta kuin myötäillä kaikkia transuja ja esittää jotain puolustuskyvytöntä uhria heidän kanssa. Jokaisesta asiasta väännät jotain puolustuskyvyttömiä uhreja jos on kyse varsinkin transuista. "

        Sana "transu" on äärimmäisen loukkaava.
        Kun puhutaan ns. transnaisista, ainoa rooli on puolustuskyvytön uhri, tai no, sekään ei ole salittu, tulee feministeiltä palautetta, että haa, toisinnat perinteistä naiseutta. Jos panee hanttiin, niin sitten sanotaan, että käyttäytyy kuin mies.
        Mitä tulee siihen, että on puolustuskyvytön uhri, niin Suomessa on äärimmäisen syrjivät asenteet asiassa kuin asiassa, se on nyt nähty tässä baaritapauksessakin.

        "Mies on mies muiden silmissä jos se näyttää tarpeeksi mieheltä. That´s it. Ei tarvitse ihmetellä jos muut näkee sut miehenä jos sä todella näytät mieheltä. "

        Moni ei-trans lesbo näyttää mieheltä. Moni näistä putseista saa helvetisti paskaa niskaansa tästä aiheesta. Eikä se aina oo oma valinta, mun exä sanoi, että hän näyttäisi transvestiitilta, jos hän pistäisi mekon päälleen.

        "Monista transnaisista tunnistaa kuitenkin joistain piirteistä, että ne on alkuperältään miehiä mm. liian maskuliiniset piirteet kasvoissa, matala miehen ääni, kookkaat, leveät hartiat, 175-190 cm pitkä runko, tottumaton, horjuva kävely korkkareilla, liian voimakas, drag queen/ vanhahtava meikki, peruukin näköiset peruukit, vanhanaikaiset naisten vaatteet, liian paljastava pukeutuminen jne. "

        Tämä on suurimmalta osalta stereotypia, joka sopii lähinnä transvestiitteihin. Suurin osa tuntemistani transnaisista ei kävele korkkareilla ja syynkin mainitsit tuossa, pituus. Jos jatkan exästäni, hänellä ei edes ole korkkareita, niin hänenkin kävelynsä niillä varmasti olisi horjuvaa.

        "Ei voi mitään. Jotkut tykkää, jotkut ei. Ikinä ei voi kaikkia miellyttää. Jokaisella lesbollakin on oikeus tykätä kenestä haluaa. Kaikki ei tykkää transnaisista/transmiehistä, transvestiiteista ja heillä on siihen oikeus"

        Mä taas pidän niitä dorkina. Kun olen tässä aiheessa, niin mulle ei edes älyltään keskitasoa oleva kelpaa, vaan pitää olla huomattavan älykäs.

        "Jos haluaa näyttää mahdollisimman naiselta niin sitten pyrkii epätoivoisesti karistamaan kaiken miehekkyyden itsestään"

        Transnaiset näyttävät naisilta, koska sana "nainen" pitää sisältään transnaiset. Ihmisillä sattuu olemaan stereotypia siitä, miltä naisen pitää näyttää, ainakin ilmeisesti tässä baariskenessä.

        Sori vaan, mutta ei transnaiset ole mitään puolustuskyvyttömiä uhreja. Kyllä heillä on aivot ja normaalisti ovat ihan täysissä sielun voimissa. Sä Collaptes asetat transnaiset ikäänkuin kehitysvammaisen rooliin. Transnaiset ei ole mitään kehitysvammaisia, ei henkisesti eikä fyysisesti. Luuletko, että transnaisista tuntuu hyvälle kun sä sanot, että transnaiset ovat puolustuskyvyttömiä uhreja, ikäänkuin kehitysvammaisia?

        "Mä taas pidän niitä dorkina. Kun olen tässä aiheessa, niin mulle ei edes älyltään keskitasoa oleva kelpaa, vaan pitää olla huomattavan älykäs."

        Voi Luoja. Sä siis pidät kaikkia muita ihmisiä dorkina, jos niillä on erilainen maku, kiihottuvat erilaisista asioista ja ihmisistä ja haluavat seurustelukumppaniksi jonkun toisenlaisen ihmisen. Hyvää päivää vaan Collaptes!

        Kuule, jokaisella on oikeus seurustella tai jättää seurustelematta jonkun tietyn ihmisen kanssa, se ei tee siitä ihmisestä sen älykkäämpää tai tyhmempää.

        Epäilenpä hieman tuota sinun älyllä pätemistä. Ensinnäkin kenelläkään älykkäällä ei ole tarpeen päteä älyllä ja toisekseen mitä sä täälläkin olet repostellut noilla sun exillä niin ne on ollu just näitä sanonko mitä...


      • Mä puhun siitä, mikä on totta, mä en välitä siitä, miltä se totuus tuntuu. Transnaiset ovat samalla viivalla kehitysvammaisten kanssa sikäli, ettei kummallakaan ole mitään valtaa eikä rahaa. Kiva kiva, kun joku Pentti Kurikan Nimipäivät on esillä, mutta ei se merkitse mitään. Ei se tuo rahaa eikä valtaa kehitysvammaisille. Samoin transihmisten mediaesiintymiset ovat parhaimmillaan yhtä tyhjän kanssa. Pahimmillaan ihmiset rupeavat outtailemaan transihmisiä ja transihmisiltä näyttäviä ihmisiä erilaisissa tilanteissa. Yhtään transnaista ei tiettävästi ole eduskunnassa ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvia on muutama, mutta rasisteja on kokonainen puolue, samoin hihhuleita. Niillä on paljon enemmän rahaa ja poliittista painoarvoa kuin millään transnaisilla tai edes lesboilla.

        Mä en pidä muita ihmisiä dorkina, jos niillä on erilainen "maku", mutta maku ei ole sama juttu kuin yksittäisen ihmisen elämänhistoria. Se, että syrjitään jotain naista hänen elämänhistoriansa perusteella on ennakkoluuloa, joka vertautuu rasismiin.

        Mä en päde älyllä sen enempää kuin olen pätenyt vaikkapa huumeiden kokeilullani. Ne ovat mulle ihan täysin neutraaleja asioita, mutta mielelläni hankkiudun sellaiseen seuraan, jossa tällaisiakin asioita ymmärretään. Se on mieltymys, erona syrjinnästä.


      • Smultronställe

        Tuskin colaptes tarkoitti, että transnaiset olisivat puolustuskyvyttömiä à la kehitysvammaiset, minä en ainakaan miellä hänen kirjoitustaan niin. Lähinnä käsitän asian niin, että monet transnaiset (ja miehet) käyvät läpi asioita, joista ei-transihmiset voivat ymmärtää vain murto-osan. Jos tämän lisäksi joka suunnalta tulee kokoajan enemmän tai vähemmän p*skaa, niin kyllä siinä vahvempikin ihminen murtuu ja voi tehdä hänestä puolustuskyvyttömän uhrin.


      • menneisyysjatulevaisuus
        colaptes kirjoitti:

        Mä puhun siitä, mikä on totta, mä en välitä siitä, miltä se totuus tuntuu. Transnaiset ovat samalla viivalla kehitysvammaisten kanssa sikäli, ettei kummallakaan ole mitään valtaa eikä rahaa. Kiva kiva, kun joku Pentti Kurikan Nimipäivät on esillä, mutta ei se merkitse mitään. Ei se tuo rahaa eikä valtaa kehitysvammaisille. Samoin transihmisten mediaesiintymiset ovat parhaimmillaan yhtä tyhjän kanssa. Pahimmillaan ihmiset rupeavat outtailemaan transihmisiä ja transihmisiltä näyttäviä ihmisiä erilaisissa tilanteissa. Yhtään transnaista ei tiettävästi ole eduskunnassa ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvia on muutama, mutta rasisteja on kokonainen puolue, samoin hihhuleita. Niillä on paljon enemmän rahaa ja poliittista painoarvoa kuin millään transnaisilla tai edes lesboilla.

        Mä en pidä muita ihmisiä dorkina, jos niillä on erilainen "maku", mutta maku ei ole sama juttu kuin yksittäisen ihmisen elämänhistoria. Se, että syrjitään jotain naista hänen elämänhistoriansa perusteella on ennakkoluuloa, joka vertautuu rasismiin.

        Mä en päde älyllä sen enempää kuin olen pätenyt vaikkapa huumeiden kokeilullani. Ne ovat mulle ihan täysin neutraaleja asioita, mutta mielelläni hankkiudun sellaiseen seuraan, jossa tällaisiakin asioita ymmärretään. Se on mieltymys, erona syrjinnästä.

        ""Ei voi mitään. Jotkut tykkää, jotkut ei. Ikinä ei voi kaikkia miellyttää. Jokaisella lesbollakin on oikeus tykätä kenestä haluaa. Kaikki ei tykkää transnaisista/transmiehistä, transvestiiteista ja heillä on siihen oikeus"

        Mä taas pidän niitä dorkina. Kun olen tässä aiheessa, niin mulle ei edes älyltään keskitasoa oleva kelpaa, vaan pitää olla huomattavan älykäs. "

        Tämän tekstisi mukaan pidät kaikkia niitä dorkina, jotka eivät lämpene transnaisen iskuyrityksille, olkoon sitten yritys hienotunteinen tai törkeä. Kaikki lesbot eivät tykkää, eivät kiihotu eivätkä halua seukata transnaisten kanssa. Siihen heillä on oikeus. Heillä on oikeus sanoa ei. Kenenkään ei ole pakko maata transnaisen kanssa tai seukata heidän kanssaan. Tuon tekstisi mukaan kaikki he, jotka eivät anna seksiä/ryhdy seukkaamaan transnaisen kanssa ovat dorkia. Tällä ei ole mitään tekemistä kenenkään elämänhistorian kanssa. Se, että ei halua seurustella eikä halua antaa seksiä jollekin transnaiselle ei tarkoita sitä, että transnaisia syrjitään. Se, että ei anna pillua tummaihoiselle ei tee kenestäkään sen enempää rasistia. Jokaisella on oikeus olla antamatta ja kieltäytyä.

        Transnaisten pitäisi vaan oppia hyväksymään, että niitä pakkeja tulee. Nimittäin niitä pakkeja tulee muillekin, ei vain transnaisille. Niitä tulee lesboille, niitä tulee hetskuille, ihan kaikille. Se on helppo ajatella, että pakit tulee, koska on trans. Yhtä hyvin ne pakit voisi tulla, vaikka ei ole trans. Ajoitus voi olla huono, kemiat ei kohtaa, toiveet ja halut ei kohtaa, väärä paikka, väärät, epäsopivat ihmiset toisilleen jne.


      • menneisyysjatulevaisuus
        colaptes kirjoitti:

        Mä puhun siitä, mikä on totta, mä en välitä siitä, miltä se totuus tuntuu. Transnaiset ovat samalla viivalla kehitysvammaisten kanssa sikäli, ettei kummallakaan ole mitään valtaa eikä rahaa. Kiva kiva, kun joku Pentti Kurikan Nimipäivät on esillä, mutta ei se merkitse mitään. Ei se tuo rahaa eikä valtaa kehitysvammaisille. Samoin transihmisten mediaesiintymiset ovat parhaimmillaan yhtä tyhjän kanssa. Pahimmillaan ihmiset rupeavat outtailemaan transihmisiä ja transihmisiltä näyttäviä ihmisiä erilaisissa tilanteissa. Yhtään transnaista ei tiettävästi ole eduskunnassa ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvia on muutama, mutta rasisteja on kokonainen puolue, samoin hihhuleita. Niillä on paljon enemmän rahaa ja poliittista painoarvoa kuin millään transnaisilla tai edes lesboilla.

        Mä en pidä muita ihmisiä dorkina, jos niillä on erilainen "maku", mutta maku ei ole sama juttu kuin yksittäisen ihmisen elämänhistoria. Se, että syrjitään jotain naista hänen elämänhistoriansa perusteella on ennakkoluuloa, joka vertautuu rasismiin.

        Mä en päde älyllä sen enempää kuin olen pätenyt vaikkapa huumeiden kokeilullani. Ne ovat mulle ihan täysin neutraaleja asioita, mutta mielelläni hankkiudun sellaiseen seuraan, jossa tällaisiakin asioita ymmärretään. Se on mieltymys, erona syrjinnästä.

        Yhtä hyvin lesbo voisi saada epäystävälliset pakit toiselta lesbolta baarissa. Olisiko se sitten syrjintää? Ei. Nostaisiko se pakit saanut lesbo sitä hirveän älämölyn, että voi voi, näin meitä lesboja syrjitään? Ei. Mutta kun pakit saanut on trans, niin se sitten heti muuttuu yhtäkkiä syrjinnäksi. Sama olisi jos pakit saanut olisi tummaihoinen, sitten olisi kauhea älämöly, että voi kun ihmiset on rasisteja kun eivät anna mulle pillua.

        Pakit kuin pakit. Ihan sama kuka ja mitä on kyseessä. Kyse ei ole syrjinnästä vaan pakeista. Lesbo ei halunnut seuraa. Se siitä, elämä jatkuu.


      • Smultronställe
        menneisyysjatulevaisuus kirjoitti:

        Yhtä hyvin lesbo voisi saada epäystävälliset pakit toiselta lesbolta baarissa. Olisiko se sitten syrjintää? Ei. Nostaisiko se pakit saanut lesbo sitä hirveän älämölyn, että voi voi, näin meitä lesboja syrjitään? Ei. Mutta kun pakit saanut on trans, niin se sitten heti muuttuu yhtäkkiä syrjinnäksi. Sama olisi jos pakit saanut olisi tummaihoinen, sitten olisi kauhea älämöly, että voi kun ihmiset on rasisteja kun eivät anna mulle pillua.

        Pakit kuin pakit. Ihan sama kuka ja mitä on kyseessä. Kyse ei ole syrjinnästä vaan pakeista. Lesbo ei halunnut seuraa. Se siitä, elämä jatkuu.

        Epäystävälliset pakit on hieman eri asia kuin se, että hyökätään, huudetaan "painu v*ittuun transu, etkö sä nyt s*atana tajuu, että mä oon kiinnostu vain naisista", syljetään ja heitetään kaljaa päälle. Ei ole enää kysymys epäystävällisistä pakeista vaan syrjivästä asenteesta ja käytöksestä.


      • Ei, kun ap. nimenomaan mainitsi, että häntä oli pidetty miehenä. Jos tummaihoinen saa pakit nimenomaan sen takia, että on tummaihoinen, niin hänellä on syy siihen älämölöönsä. Lesbo ehkä halusi seuraa, mutta nimenomaisesti ei transnaisista.


      • menneisyysjatulevaisuus
        Smultronställe kirjoitti:

        Epäystävälliset pakit on hieman eri asia kuin se, että hyökätään, huudetaan "painu v*ittuun transu, etkö sä nyt s*atana tajuu, että mä oon kiinnostu vain naisista", syljetään ja heitetään kaljaa päälle. Ei ole enää kysymys epäystävällisistä pakeista vaan syrjivästä asenteesta ja käytöksestä.

        Tota noin, minkähänlainen se ap:n lähestymistapa sitten oli jos vielä pitää mainita, "etkö sä saatana tajua.." jne. ? Useimmiten sen jo lähestyessä huomaa jos toista ei kiinnosta jutella eli esim. lähestyttävä ei ota katsekontaktia, kääntyy muualle juttelemaan jne. Se on sitten toinen juttu tietty jos se syljeskelijä on ollut sitten hieman sellainen, että muuteski päästä viiraa, mutta silloin ei pitäisi tehdä olettamuksia, että voi voi kun nyt syrjitään vaan enemmänkin ajatella niin, että tuolla ei ole ihan kaikki kotona juuri tuolla ihmisellä eli yksilöstä kiinni.

        Mun mielestä on tosi tärkeää kun lähestyy ketä tahansa ja erityisesti jos vaikka iskumielessä baarissa lähestyy niin ensin yrittää ottaa sitä katsekontaktia siihen toiseen. Jos sitä pitkää katsekontaktia ei synny niin sitten jo voi unohtaa sillä sitä toista ei kiinnosta. Hirveän monella on tapana mennä ehdottelemaan ilman minkäänlaista katsekontaktia ja ei ihmekään, että tulee pakit tai sitten näitä, että änkee väkisin viereen, vaikka selkeästi toinen osapuoli elehtii, että ei kiinnosta. Itselleni esim. on käynyt näin, että ängetään väkisinkin iholle tai sitten väkisinkin ängetään juttelemaan tms. vaikka ei todellakaan vastaa mihinkään katsekontaktiin tai sitten näitä, jotka käy puristelemaan persiistä, vetää hiuksista tms.

        Lesboja voi olla joo baarissa, mutta kaikki eivät välttämättä edes halua seuraa. Joku saattaa olla varattu, joku sinkku, joka ei muuten vaan halua seuraa, kolmannella voi olla naisten suhteen tietyt, suppeat kriteerit, neljännellä on jo tietty ihminen mielessä, viides haluaa vain tanssia ja dokata, kuudes on tullut kavereiden mukana, seitsemännelle kelpaa seura, mutta ei kenestä tahansa jne. Kaikille lesboille ei tosiaankaan kelpaa transnainen tai transvestiitti, joillekin saattaa kelvata ja joitakin tosiaan varmasti kiinnostaa, mutta ei silloinkaan välttämättä kaikki transnaiset vaan joku tietty jne. Paljolti varmaan myös riippuu tosiaan siitä asenteesta ja millä tavalla lähestyy ja muutenkin yleisvaikutelmasta, eleistä, oikeasta hetkestä jne. Meitä on niin moneen junaan.

        Olen itse joskus saanut tosi törkeitä ja tökeröitä ehdotteluja transnaisilta/transvestiiteiltä (ja tiedän monta muutakin lesbokohtalotoveria, sen lisäksi joinakin vuosina eräillä transnaisilla/transvestiiteilla tai heteromiehillä oli tapana tosi paljon vastata treffi-ilmoituksiin täysin naisena ja sitten jossakin välissä paljastaa olevansakin miehiä. Eräskin törkeä häirikkötapaus oli, jolla oli varmaan yli 5 prepaidliittymää ja jokaisesta numerosta esiinty eri "naisena" hirveän monelle lesbolle ja lähetteli tosi törkeitä viestejä, sopi treffejä, mutta koskaan ei tullut paikan päälle jne.) ja valitettavasti muutenkaan lesbona ei sillä tavoin transnaiset/transvestiitit kiinnosta, vaikka kuinka mukaviakin ja kauniita olisivat. Olen myös nähnyt joskus baareissa tosi fiksusti käyttäytyviä ja tosi kauniita transnaisia ja vähän on niiden puolesta harmittanut, että istuvat jossain yksin ja sitten se, että ne tökerösti käyttäytyvät pilaa vähäsen niiku tuollaisten hyväkäytöksistenkin ja mukavien transnaisten maineen.


      • luetunymmärämisesi

        "Tota noin, minkähänlainen se ap:n lähestymistapa sitten oli jos vielä pitää mainita, "etkö sä saatana tajua.." jne. ?"

        Ap kirjoittaa ekassa viestissään: "Eikö kuitenkin olisi mahdollista ilmaista ihan asiallisesti, ettei kiinnosta? Vaikka olenkin itse käyttäytynyt asiallisesti, enkä ainakaan ole mitenkään väkisin tyrkyttänyt itseäni, on palaute monesti ollut kuitenkin tätä tasoa: "Painu v*ttuun transu, Etkö sä nyt s*tana tajua, että mä oon kiinnostunu vain naisista," jne. Heitetään päälle kaljaa ja syljetään, ym."


      • menneisyysjatulevaisuus
        luetunymmärämisesi kirjoitti:

        "Tota noin, minkähänlainen se ap:n lähestymistapa sitten oli jos vielä pitää mainita, "etkö sä saatana tajua.." jne. ?"

        Ap kirjoittaa ekassa viestissään: "Eikö kuitenkin olisi mahdollista ilmaista ihan asiallisesti, ettei kiinnosta? Vaikka olenkin itse käyttäytynyt asiallisesti, enkä ainakaan ole mitenkään väkisin tyrkyttänyt itseäni, on palaute monesti ollut kuitenkin tätä tasoa: "Painu v*ttuun transu, Etkö sä nyt s*tana tajua, että mä oon kiinnostunu vain naisista," jne. Heitetään päälle kaljaa ja syljetään, ym."

        Aina omasta mielestä voi käyttäytyä asiallisesti, se on sitten eri asia se, että onko oikeasti käyttäytynyt asiallisesti. Se mikä itselle on asiallista, ei välttämättä ole muille asiallista. Monesti sitä itse myös kaunistelee omalta kannalta edulliseen suuntaan asioita. Mehän lukijat emme sitä tiedä, mitä on todellisuudessa tapahtunut, tämähän on vain ap:n versio tapahtuneesta ja emmehän edes tiedä varmuudelta onko kyseinen tapahtuma totta vai ei. Oletamme tietysti, että tällainen juttu on tapahtunut.


      • menneisyysjatulevaisuus
        luetunymmärämisesi kirjoitti:

        "Tota noin, minkähänlainen se ap:n lähestymistapa sitten oli jos vielä pitää mainita, "etkö sä saatana tajua.." jne. ?"

        Ap kirjoittaa ekassa viestissään: "Eikö kuitenkin olisi mahdollista ilmaista ihan asiallisesti, ettei kiinnosta? Vaikka olenkin itse käyttäytynyt asiallisesti, enkä ainakaan ole mitenkään väkisin tyrkyttänyt itseäni, on palaute monesti ollut kuitenkin tätä tasoa: "Painu v*ttuun transu, Etkö sä nyt s*tana tajua, että mä oon kiinnostunu vain naisista," jne. Heitetään päälle kaljaa ja syljetään, ym."

        Aivan. Kun tarkemmin nyt luen uudesaan tekstiä niin se mitä viimeksi ap:lle omien sanojensa mukaan on tapahtunut on tämä:

        "Enpä ole enää aikoihin käynyt missään homobaareissa, mutta nyt kesäloman viimeisen viikon kunniaksi päätin kuitenkin käydä ja erehdyin siellä sitten ihan vaan juttelemaan yhdelle naiselle. Ja voi mikä hyökkäys minua vastaan siitä seurasikaan!"

        Eli hyökkäys? Minkälainen hyökkäys? Onko ap. nyt ihan varma, että tuli kamala hyökkäys päälle vai suureneeko nämä asiat siellä ajatuksissa kärpäsestä härkäseksi? Katsos kun kyllä meille lesboillekin sataa pakkeja muilta lesboilta, joskus kovinkin ilkeitä pakkeja. Vaikka onkin lesbo, niin ei se sitä tarkoita, että kuka vaan nainen kelpaa. Ei kaikille lesboillekaan kelpaa ihan kuka tahansa nainen, vaikka olisikin sinkku ja haku päällä.

        Edelleen olen sitä mieltä, valitan, että jankutan, mutta ottakaa sitä katsekontaktia ensin kun menette iskemään. Sillä tavoin on helppo testata kiinnostaako ylipäätänsä sitä toista osapuolta vai ei. Jos sitä katsekontaktia ei tule, unohda koko juttu.


      • femmelezzie

        Ilmeisesti syntyi samantyyppinen hyökkäys mitä se oli aiemmin kokemnut. Tuskin suurentelee asioita ja vaikka näin tekisi, niin miksi sä vähättelet sen sanomisia? Onko mahdollisesti niin, että olet antanut jollekin transnaiselle pakit tosi ilkeällä tavalla ja nyt yrität sitten vähätellä tekemisiäsi jankuttamalla samaa diipadaapaa.

        "Vaikka onkin lesbo, niin ei se sitä tarkoita, että kuka vaan nainen kelpaa."
        Olet ilmeisesti sama henkilö, joka parissa muussa ketjussa on kirjoitellut mm. nimimerkeillä hyihitto__ ja aliarviointia, koska tota samaa jankutusta, samoin sanankääntein, toistuu kokoajan. Jos olet sama henkilö, niin sun suhtautuminen useamman tyyppisiin ihmisiin on aika surullista luettavaa.


      • menneisyysjatulevaisuus
        femmelezzie kirjoitti:

        Ilmeisesti syntyi samantyyppinen hyökkäys mitä se oli aiemmin kokemnut. Tuskin suurentelee asioita ja vaikka näin tekisi, niin miksi sä vähättelet sen sanomisia? Onko mahdollisesti niin, että olet antanut jollekin transnaiselle pakit tosi ilkeällä tavalla ja nyt yrität sitten vähätellä tekemisiäsi jankuttamalla samaa diipadaapaa.

        "Vaikka onkin lesbo, niin ei se sitä tarkoita, että kuka vaan nainen kelpaa."
        Olet ilmeisesti sama henkilö, joka parissa muussa ketjussa on kirjoitellut mm. nimimerkeillä hyihitto__ ja aliarviointia, koska tota samaa jankutusta, samoin sanankääntein, toistuu kokoajan. Jos olet sama henkilö, niin sun suhtautuminen useamman tyyppisiin ihmisiin on aika surullista luettavaa.

        Itse olen antanut monestikin pakit transnaiselle ja transvestiiteille. Koskaan en kuitenkaan ikävällä tavalla vaan kohteliaasti ja asiallisesti (siis jos vastapuoli on kohtelias ja asiallinen, jos taas vastapuoli on hävytön, loukkaava ja seksistinen stalkkeriahdistelija, niin tottakai olen vastannut ikävämmällä tavalla).

        Ensinnäkin mitä tapahtuu baareissa: olen femme ja vedän jostain käsittämättömästä syystä hirveästi puoleeni kuin liimapaperi transnaisia ja transvestiittejä (varmasti femmemäisen ulkonäköni takia, korkokengät ja meikki sekä naisellinen ulkomuoto saa ilmeisesti monen luulemaan, että minua kiinnostaa transnaiset/transvestiitit, vaikka ei kiinnosta) ilman, että itse katsoisin heihin päin tipan tippaa tai ilman, että antaisin heille minkäänlaista toivon mahdollisuutta, että olisin kiinnostunut. Moni myös hakee meikäläisestä jotain perehdyttäjää naiseuden saloihin tai jotain ilmaista meikkausstailistia tms. En todellakaan ole valitettavasti tällaisistä jutuista kiinnostunut enkä todellakaan alkaisi ilmaiseksi kenenkään meikkaustyylikonsultiksi.

        Eli käytännössä asia menee niin, että saavun baariin, en katsahdakaan sen enempää näihin transnaisiin/transvestiitteihin, silti he tulevat minulle a) juttelemaan (pehmeämpi versio iskemistaktiikasta) b) suoraan ehdottelemaan jotain. Sitten loukkaantuvat kun en ole kiinnostunut tai esim. kävelen paikalta pois, yksin tai jonkun toisen seurassa. (tosin tätä iskemistaktiikkaa tulee myös lesbojen ja bissejen puolelta eli hyökätään iskemään randomisti jonkun tyypin luo ilman, että on edes luonut silmäystäkään puhumattakaan molemminpuolisista katsekontakteista)Ensinnäkään en ole antanut millään tavoin minkäänlaista vinkkiä, että olisin heistä kiinnostunut. Toisekseen kaikille ei vaan kelpaa kaikki, olkoon trans tai lesbo. Eihän kaikille transnaisillekaan kelpaa lesbot tai kaikki lesbot.

        Se mitä on tapahtunut treffipalstoilla: aikoinaan sain tällaisia jumalattomia stalkkereita perääni transnaisista/transvestiiteista/heteromiehistä kun laitoin treffi-ilmoituksen, että olen lesbo ja haen vain lesboista seuraa tositarkoituksella. Ensinnäkin, tosin moni heteromies vastaa näihin joko suoraan esiintyen miehenä tai sitten esiintyen naisena, mutta muutaman kirjoituksen jälkeen paljastaa olevansa mies tai sitten teeskentee olevansa jonkun lesbon kaveri. Tosi moni myös pelkkää seksiseuraa etsivä vastaa näihin. Sitten aina tulee vastauksia varsinaisilta transnaisilta ja transvestiiteiltä. Valitettavasti en ole henkilökohtaisesti heistä kiinnostunut seurustelumielessä ja seksimielessä. Vaikka tämän a) tekee selväksi hyvin kohteliaasti, he pahoittavat hyvin herkästi mielensä ja sitten alkaa syyttely, että voi kun meitä dissataan tai b) jätän vastaamatta kokonaan -> se on syrjintää kun lesbo ei halua maata transnaisen kanssa c) saan päälle kamalat kostoyritykset, koska minulta ei herunut d) saan jonkun elinikäisen stalkkerivainoajan perääni. Jos taas ilmoitukseen laittaa suoraan, että transnaiset älkööt vaivautuko -> tämä on taas joidenkin mielestä syrjintää ja silti, siitä huolimatta niihin ilmoituksiin vastaa nämä trans/tv tyypit ihan samoin kuin varsinaiset miehetkin.

        Minua on myös ahdistellut ja vainonnut eräs tietty trans/tv, soitellut pilareita ja huumehöyryisiä häirikköpuheluita, lähetellyt todella hävyttömiä tekstiviestejä (vain sen takia, että minulla oli asiallinen tositarkoituksella ilmoitus), sekä baareissa eräskin yrittänyt tyrmäystipoillla huumata kun muuten ei saa..

        Ei ole pitkä aika kun eräs transnainen jutteli minulle baarissa. Hän lähestyi (yllätys yllätys) minua niin, että en mitenkään pitänyt mitään silmäpeliä hänen kanssaan vaan itseasiassa olin toisen naisen kanssa vieläpä. Ok, jutella voin asiallisia, mutta siinä se. Hän varmasti toivoi, että ottaisin yhteyttä, olisin enemmän kiinnostunut ja jätti yhteistiedot, mutta valitettavasti en ole seksi/seurustelu enkä edes kaverimielessä kiinnostunut. Toisekseen jäi todellakin kuva myöskin siitä, että hän käyttäisi asemaansa työpaikalla hyväksi, että pääsisi minun kanssa esim. sänkyyn eli kyseessä on suoranainen hyväksikäyttäjä monessakin mielessä. Ensinnäkään en hae seuraa noin muutenkaan ja toisekseen minullakin on omat kriteerit ja oikeus tykätä siitä mistä haluan ja mistä en sekä oikeus sanoa, kiitos, mutta kiitos ei. Ja kun meitä lesboja on paljon, jotka ei halua sitä seuraa trans/tv-ihmisistä ja näin. En ole ainut. Jos toinen ei halua sinua, niin sitten ei halua. Ketään ei voi pakottaa. Raiskaaminen ja vainoaminen ovat myös rikoksia.

        Kun tarpeeksi monta stalkkeriahdistelijaa saa peräänsä, kun tarpeeksi moni mies vastaa treffi-ilmoitukseen, vaikka selkeästi lukee, ei miehille tai ei trans/tv-ihmisille.


      • Tarinantuottamista

        Uskoo ken tahtoo, jotenkin kuulostaa sekavalta tarinalta.


      • Smultronställe
        Tarinantuottamista kirjoitti:

        Uskoo ken tahtoo, jotenkin kuulostaa sekavalta tarinalta.

        Juu oli aikamoista sepustelua ja selittelyn makua. Meikkaustyylistä tyrmäystippoihin ja stalkkaukseen jne. huh huh!


      • menneisyysjatulevaisuus kirjoitti:

        Itse olen antanut monestikin pakit transnaiselle ja transvestiiteille. Koskaan en kuitenkaan ikävällä tavalla vaan kohteliaasti ja asiallisesti (siis jos vastapuoli on kohtelias ja asiallinen, jos taas vastapuoli on hävytön, loukkaava ja seksistinen stalkkeriahdistelija, niin tottakai olen vastannut ikävämmällä tavalla).

        Ensinnäkin mitä tapahtuu baareissa: olen femme ja vedän jostain käsittämättömästä syystä hirveästi puoleeni kuin liimapaperi transnaisia ja transvestiittejä (varmasti femmemäisen ulkonäköni takia, korkokengät ja meikki sekä naisellinen ulkomuoto saa ilmeisesti monen luulemaan, että minua kiinnostaa transnaiset/transvestiitit, vaikka ei kiinnosta) ilman, että itse katsoisin heihin päin tipan tippaa tai ilman, että antaisin heille minkäänlaista toivon mahdollisuutta, että olisin kiinnostunut. Moni myös hakee meikäläisestä jotain perehdyttäjää naiseuden saloihin tai jotain ilmaista meikkausstailistia tms. En todellakaan ole valitettavasti tällaisistä jutuista kiinnostunut enkä todellakaan alkaisi ilmaiseksi kenenkään meikkaustyylikonsultiksi.

        Eli käytännössä asia menee niin, että saavun baariin, en katsahdakaan sen enempää näihin transnaisiin/transvestiitteihin, silti he tulevat minulle a) juttelemaan (pehmeämpi versio iskemistaktiikasta) b) suoraan ehdottelemaan jotain. Sitten loukkaantuvat kun en ole kiinnostunut tai esim. kävelen paikalta pois, yksin tai jonkun toisen seurassa. (tosin tätä iskemistaktiikkaa tulee myös lesbojen ja bissejen puolelta eli hyökätään iskemään randomisti jonkun tyypin luo ilman, että on edes luonut silmäystäkään puhumattakaan molemminpuolisista katsekontakteista)Ensinnäkään en ole antanut millään tavoin minkäänlaista vinkkiä, että olisin heistä kiinnostunut. Toisekseen kaikille ei vaan kelpaa kaikki, olkoon trans tai lesbo. Eihän kaikille transnaisillekaan kelpaa lesbot tai kaikki lesbot.

        Se mitä on tapahtunut treffipalstoilla: aikoinaan sain tällaisia jumalattomia stalkkereita perääni transnaisista/transvestiiteista/heteromiehistä kun laitoin treffi-ilmoituksen, että olen lesbo ja haen vain lesboista seuraa tositarkoituksella. Ensinnäkin, tosin moni heteromies vastaa näihin joko suoraan esiintyen miehenä tai sitten esiintyen naisena, mutta muutaman kirjoituksen jälkeen paljastaa olevansa mies tai sitten teeskentee olevansa jonkun lesbon kaveri. Tosi moni myös pelkkää seksiseuraa etsivä vastaa näihin. Sitten aina tulee vastauksia varsinaisilta transnaisilta ja transvestiiteiltä. Valitettavasti en ole henkilökohtaisesti heistä kiinnostunut seurustelumielessä ja seksimielessä. Vaikka tämän a) tekee selväksi hyvin kohteliaasti, he pahoittavat hyvin herkästi mielensä ja sitten alkaa syyttely, että voi kun meitä dissataan tai b) jätän vastaamatta kokonaan -> se on syrjintää kun lesbo ei halua maata transnaisen kanssa c) saan päälle kamalat kostoyritykset, koska minulta ei herunut d) saan jonkun elinikäisen stalkkerivainoajan perääni. Jos taas ilmoitukseen laittaa suoraan, että transnaiset älkööt vaivautuko -> tämä on taas joidenkin mielestä syrjintää ja silti, siitä huolimatta niihin ilmoituksiin vastaa nämä trans/tv tyypit ihan samoin kuin varsinaiset miehetkin.

        Minua on myös ahdistellut ja vainonnut eräs tietty trans/tv, soitellut pilareita ja huumehöyryisiä häirikköpuheluita, lähetellyt todella hävyttömiä tekstiviestejä (vain sen takia, että minulla oli asiallinen tositarkoituksella ilmoitus), sekä baareissa eräskin yrittänyt tyrmäystipoillla huumata kun muuten ei saa..

        Ei ole pitkä aika kun eräs transnainen jutteli minulle baarissa. Hän lähestyi (yllätys yllätys) minua niin, että en mitenkään pitänyt mitään silmäpeliä hänen kanssaan vaan itseasiassa olin toisen naisen kanssa vieläpä. Ok, jutella voin asiallisia, mutta siinä se. Hän varmasti toivoi, että ottaisin yhteyttä, olisin enemmän kiinnostunut ja jätti yhteistiedot, mutta valitettavasti en ole seksi/seurustelu enkä edes kaverimielessä kiinnostunut. Toisekseen jäi todellakin kuva myöskin siitä, että hän käyttäisi asemaansa työpaikalla hyväksi, että pääsisi minun kanssa esim. sänkyyn eli kyseessä on suoranainen hyväksikäyttäjä monessakin mielessä. Ensinnäkään en hae seuraa noin muutenkaan ja toisekseen minullakin on omat kriteerit ja oikeus tykätä siitä mistä haluan ja mistä en sekä oikeus sanoa, kiitos, mutta kiitos ei. Ja kun meitä lesboja on paljon, jotka ei halua sitä seuraa trans/tv-ihmisistä ja näin. En ole ainut. Jos toinen ei halua sinua, niin sitten ei halua. Ketään ei voi pakottaa. Raiskaaminen ja vainoaminen ovat myös rikoksia.

        Kun tarpeeksi monta stalkkeriahdistelijaa saa peräänsä, kun tarpeeksi moni mies vastaa treffi-ilmoitukseen, vaikka selkeästi lukee, ei miehille tai ei trans/tv-ihmisille.

        Myös minulla on, tunnetusti, treffiprofiili ja joskus minulla on androgyynimpi kuva, joskus femmempi tyyli ja vaikka minulla lukee "ei miehille", niin silti aina tulee miehiä ehdottelemaan. Lopuista sitten monesta epäilen, että ovat miehiä naisen profiilikuvalla tai sitten naisia. Qruiserissa minulla on yksi ruotsalainen nainen stalkkaamassa minua, en uskalla nykyään enää mennä sinne hänen takiaan kuin vain nopeasti käymään.

        Mussa on ollut asiattomasti kiinni transvestinen fetishisti, ei siis varsinaisesti transvestiitti edes. Hän rupesi vikittelemään mun kavereitani ja heittämään tyyliin 50 asuistaan kertovaa viestiä päivässä. Silloin dekaveerasin hänet.

        Transvestiittien, transsukupuolisten tai transtaustaisten kanssa ei ole koskaan ollut mitään ongelmaa. Kukaan ei ole tyrkyttänyt. Itse asiassa, minä olen tarjonnut jopa sääliseksiä sellaiselle, joka itkee omaa yksinäisyyttään, mutta sittenpä ei ole kelvannutkaan. No, heidän ongelmansa, ei mun.

        Kukaan ei ole halunnut mua meikki -tai pukeutumisneuvojaksi, paitsi että moni on ihastellut mun kampaustani ja jotkut myös asusteitani ja nää kampauksen ihastelijat ovat olleet sellaisia, että ne eivät koskaan ole olleet trans, tietääkseni ja asujeni ihastelijat ovat olleet sen lisäksi vielä heteroita (nämä asut ovat olleet länsiafrikkalaisia kaftaaneita).


      • Tarinantuottamista kirjoitti:

        Uskoo ken tahtoo, jotenkin kuulostaa sekavalta tarinalta.

        Jep. Silti vaikeaa erottaa transvestiitit, transsukupuoliset ja vielä transuttelee päälle. Mulla on tosta tullut jo tän keskustelun puitteissa trollin maku, että ymmärtää mun sanomiseni tahallaan väärin. Yhä ihmeellisemmältä tarinalta vaikuttaa. Herää tietysti kysymys, miks mulle ei ikinä käy noin. Kun mä olen jutellut muiden Qruiserissa olijoiden kanssa, meillä on kuitenkin varsin yhtäläiset kokemukset.

        Mua kiinnostaa, miten maa makaa ja sen puitteissa haluan kuunnella anekdootteja tosielämästä. Sitten, kun jokin poikkeaa tästä peruskuviosta, herää kysymys, "miksi". Esimerkiksi nyt on esillä olleet nämä muslimimaista tulleet mamut ja yleinen kokemus on, ettei niistä ole ollut mitään harmia. Jos nyt yhdelle ihmiselle kasautuisi hirveästi huonoja kokemuksia näistä, niin herää kysymys siitä, puhuuko hän totta ja mikä motiivi noilla tarinoilla on.


      • Kuviteltuatekstiä
        menneisyysjatulevaisuus kirjoitti:

        Itse olen antanut monestikin pakit transnaiselle ja transvestiiteille. Koskaan en kuitenkaan ikävällä tavalla vaan kohteliaasti ja asiallisesti (siis jos vastapuoli on kohtelias ja asiallinen, jos taas vastapuoli on hävytön, loukkaava ja seksistinen stalkkeriahdistelija, niin tottakai olen vastannut ikävämmällä tavalla).

        Ensinnäkin mitä tapahtuu baareissa: olen femme ja vedän jostain käsittämättömästä syystä hirveästi puoleeni kuin liimapaperi transnaisia ja transvestiittejä (varmasti femmemäisen ulkonäköni takia, korkokengät ja meikki sekä naisellinen ulkomuoto saa ilmeisesti monen luulemaan, että minua kiinnostaa transnaiset/transvestiitit, vaikka ei kiinnosta) ilman, että itse katsoisin heihin päin tipan tippaa tai ilman, että antaisin heille minkäänlaista toivon mahdollisuutta, että olisin kiinnostunut. Moni myös hakee meikäläisestä jotain perehdyttäjää naiseuden saloihin tai jotain ilmaista meikkausstailistia tms. En todellakaan ole valitettavasti tällaisistä jutuista kiinnostunut enkä todellakaan alkaisi ilmaiseksi kenenkään meikkaustyylikonsultiksi.

        Eli käytännössä asia menee niin, että saavun baariin, en katsahdakaan sen enempää näihin transnaisiin/transvestiitteihin, silti he tulevat minulle a) juttelemaan (pehmeämpi versio iskemistaktiikasta) b) suoraan ehdottelemaan jotain. Sitten loukkaantuvat kun en ole kiinnostunut tai esim. kävelen paikalta pois, yksin tai jonkun toisen seurassa. (tosin tätä iskemistaktiikkaa tulee myös lesbojen ja bissejen puolelta eli hyökätään iskemään randomisti jonkun tyypin luo ilman, että on edes luonut silmäystäkään puhumattakaan molemminpuolisista katsekontakteista)Ensinnäkään en ole antanut millään tavoin minkäänlaista vinkkiä, että olisin heistä kiinnostunut. Toisekseen kaikille ei vaan kelpaa kaikki, olkoon trans tai lesbo. Eihän kaikille transnaisillekaan kelpaa lesbot tai kaikki lesbot.

        Se mitä on tapahtunut treffipalstoilla: aikoinaan sain tällaisia jumalattomia stalkkereita perääni transnaisista/transvestiiteista/heteromiehistä kun laitoin treffi-ilmoituksen, että olen lesbo ja haen vain lesboista seuraa tositarkoituksella. Ensinnäkin, tosin moni heteromies vastaa näihin joko suoraan esiintyen miehenä tai sitten esiintyen naisena, mutta muutaman kirjoituksen jälkeen paljastaa olevansa mies tai sitten teeskentee olevansa jonkun lesbon kaveri. Tosi moni myös pelkkää seksiseuraa etsivä vastaa näihin. Sitten aina tulee vastauksia varsinaisilta transnaisilta ja transvestiiteiltä. Valitettavasti en ole henkilökohtaisesti heistä kiinnostunut seurustelumielessä ja seksimielessä. Vaikka tämän a) tekee selväksi hyvin kohteliaasti, he pahoittavat hyvin herkästi mielensä ja sitten alkaa syyttely, että voi kun meitä dissataan tai b) jätän vastaamatta kokonaan -> se on syrjintää kun lesbo ei halua maata transnaisen kanssa c) saan päälle kamalat kostoyritykset, koska minulta ei herunut d) saan jonkun elinikäisen stalkkerivainoajan perääni. Jos taas ilmoitukseen laittaa suoraan, että transnaiset älkööt vaivautuko -> tämä on taas joidenkin mielestä syrjintää ja silti, siitä huolimatta niihin ilmoituksiin vastaa nämä trans/tv tyypit ihan samoin kuin varsinaiset miehetkin.

        Minua on myös ahdistellut ja vainonnut eräs tietty trans/tv, soitellut pilareita ja huumehöyryisiä häirikköpuheluita, lähetellyt todella hävyttömiä tekstiviestejä (vain sen takia, että minulla oli asiallinen tositarkoituksella ilmoitus), sekä baareissa eräskin yrittänyt tyrmäystipoillla huumata kun muuten ei saa..

        Ei ole pitkä aika kun eräs transnainen jutteli minulle baarissa. Hän lähestyi (yllätys yllätys) minua niin, että en mitenkään pitänyt mitään silmäpeliä hänen kanssaan vaan itseasiassa olin toisen naisen kanssa vieläpä. Ok, jutella voin asiallisia, mutta siinä se. Hän varmasti toivoi, että ottaisin yhteyttä, olisin enemmän kiinnostunut ja jätti yhteistiedot, mutta valitettavasti en ole seksi/seurustelu enkä edes kaverimielessä kiinnostunut. Toisekseen jäi todellakin kuva myöskin siitä, että hän käyttäisi asemaansa työpaikalla hyväksi, että pääsisi minun kanssa esim. sänkyyn eli kyseessä on suoranainen hyväksikäyttäjä monessakin mielessä. Ensinnäkään en hae seuraa noin muutenkaan ja toisekseen minullakin on omat kriteerit ja oikeus tykätä siitä mistä haluan ja mistä en sekä oikeus sanoa, kiitos, mutta kiitos ei. Ja kun meitä lesboja on paljon, jotka ei halua sitä seuraa trans/tv-ihmisistä ja näin. En ole ainut. Jos toinen ei halua sinua, niin sitten ei halua. Ketään ei voi pakottaa. Raiskaaminen ja vainoaminen ovat myös rikoksia.

        Kun tarpeeksi monta stalkkeriahdistelijaa saa peräänsä, kun tarpeeksi moni mies vastaa treffi-ilmoitukseen, vaikka selkeästi lukee, ei miehille tai ei trans/tv-ihmisille.

        Käsittämätöntä tekstiä, kaikki koetaan uhkana, stalkkereina ja hyväksikäyttäjinä. Kuulostaa paranoidisesta skitsofreniasta kärsivän ihmisen tekstiltä.


      • kateellistapaskaa
        Kuviteltuatekstiä kirjoitti:

        Käsittämätöntä tekstiä, kaikki koetaan uhkana, stalkkereina ja hyväksikäyttäjinä. Kuulostaa paranoidisesta skitsofreniasta kärsivän ihmisen tekstiltä.

        Voi mikä kateus sunkin teksteistä paistaa läpi.

        Kun itse ei ole suosittu ja kaunis eikä femme millään tavalla niin kyllähän se pistää kateelliseksi.


      • Ad hominem -argumentti.


      • menneisyysjatulevaisuus
        colaptes kirjoitti:

        Jep. Silti vaikeaa erottaa transvestiitit, transsukupuoliset ja vielä transuttelee päälle. Mulla on tosta tullut jo tän keskustelun puitteissa trollin maku, että ymmärtää mun sanomiseni tahallaan väärin. Yhä ihmeellisemmältä tarinalta vaikuttaa. Herää tietysti kysymys, miks mulle ei ikinä käy noin. Kun mä olen jutellut muiden Qruiserissa olijoiden kanssa, meillä on kuitenkin varsin yhtäläiset kokemukset.

        Mua kiinnostaa, miten maa makaa ja sen puitteissa haluan kuunnella anekdootteja tosielämästä. Sitten, kun jokin poikkeaa tästä peruskuviosta, herää kysymys, "miksi". Esimerkiksi nyt on esillä olleet nämä muslimimaista tulleet mamut ja yleinen kokemus on, ettei niistä ole ollut mitään harmia. Jos nyt yhdelle ihmiselle kasautuisi hirveästi huonoja kokemuksia näistä, niin herää kysymys siitä, puhuuko hän totta ja mikä motiivi noilla tarinoilla on.

        Collaptes, ensinnäkään en ole mikään rasisti millään tavalla, joten turhaan yrität vetää tuota rasismi/persukorttia joka paikkaan. Ensinnäkään en ole persu, vaikka yrität sitä rivien välistä aina vääntää enkä ole rasisti. Kirjoituksillani ei ole myöskään mitään tekemistä rasismin kanssa.

        "Herää tietysti kysymys, miks mulle ei ikinä käy noin. Kun mä olen jutellut muiden Qruiserissa olijoiden kanssa, meillä on kuitenkin varsin yhtäläiset kokemukset."

        Ehkä Collaptes sinussa on jotain sellaista mikä ei viehätä ihmisiä niin kauheasti. Saat olla rauhassa ja jopa tyrkyttää seuraasi kun kenellekään ei kelpaa. Jopa tyrkytät sääliseksiä sellaiselle, jolle se ei kelpaa maksullisesta seksistä puhumattakaan. Kuka ylipäätään haluaisi sellaista seurustelukumppania itselleen, joka julkisesti jossain Suomi24:ssa mainostaa koko kansalle omalla pärstäkuvallaan olevansa maksullinen ja puolustavansa huumeita ja rikollista elämäntapaa? Toisaalla myös kirjoitat olevasi lesbo ja toisessa ketjussa taas olet bi ja kolmannessa ketjussa kiellät jyrkästi olevasi bi.

        Tietyntyyppiset taas, naiselliset femmet, vetää puoleensa niin lesboja, bissejä, heteromiehiä, bimiehiä, trans- ja tv-väestöä ja toki niitä fettareita sekä niitä kaikenlaisia hulluja. Harvemmin ne miehekkäät lesbot/miehekkäät bisset vetää runsaasti puoleensa miehiä. Toki, on pienempi osa niitä miehiä, joita kiehtoo poikamaiset/miehekkäät naiset, mutta ne on todellakin vähemmistössä. Minulla taas on hyvinkin samanlaisia kokemuksia monen muun femmelesbon kanssa. Suositut tyypit vaan joutuu väkisinkin häätämään tyyppejä ympäriltään pois ja antamaan pakkeja sekä valikoimaan seuraansa jo pelkästään oman turvallisuuden takia ja muuten hyvin järkevää onkin, että ei makaa ihan kenenkä kanssa tahansa ja ei kelpaa ihan kuka tahansa. Millainen on ihminen, jolle kelpaa kuka tahansa? Epätoivoinen, heikkoitsetuntoinen, joka ei kelpaa kenellekään.


      • femmelezzie
        kateellistapaskaa kirjoitti:

        Voi mikä kateus sunkin teksteistä paistaa läpi.

        Kun itse ei ole suosittu ja kaunis eikä femme millään tavalla niin kyllähän se pistää kateelliseksi.

        Mistä sä tiedät minkänäköinen nainen kirjoittajan takaa löytyy? Ties vaikka siellä olisi kuinka kaunis ja suosittu femme, jolla on terve itsetunto eikä koe tarvetta asialla retostella.
        Myös mä, muutaman muun vastaajan tavoin, pidän sun vastausta mulle aika outona. Jos viime yönä olisin jäänyt odottamaan vastaustasi, niin aikamoisen iltasadun saattelemana olisin saanut mennä nukkumaan.


      • menneisyysjatulevaisuus
        Kuviteltuatekstiä kirjoitti:

        Käsittämätöntä tekstiä, kaikki koetaan uhkana, stalkkereina ja hyväksikäyttäjinä. Kuulostaa paranoidisesta skitsofreniasta kärsivän ihmisen tekstiltä.

        Sä oot todella kateellinen tyyppi. Aivan käsittämätöntä tekstiä sultakin. En ihmettele yhtään miksi kukaan ei tänne kirjoittele, kun täällä on muutama tyyppi aina kirjoittelmassa paskaa ja lyttäämässä muita ihmisiä ihan vaan sen takia kun itsellä on paha olla (pitkäaikainen suhde mennyt poikki, pakit saanut, huono taloustilanne, rahat lopussa, töitä ei saa jne.)

        Minulla ei ole skitsofreniaa enkä ole vainoharhainen, kaikki mitä olen kirjoittanut on totta ja puhelimessa on vielä kaikki tekstaritkin jäljellä todisteena jne. Tiedän tosin erään helvetin kateellisen tyypin, joka kirjoittelee tänne kaikkea paskaa, koska itse kärsii mt-ongelmist, on jumalattoman kateellinen ja heikkoitsetuntoinen ja yrittää pönkittää sitä egoaan lyttäämällä toisia maanrakoon (narsisti).


      • menneisyysjatulevaisuus kirjoitti:

        Collaptes, ensinnäkään en ole mikään rasisti millään tavalla, joten turhaan yrität vetää tuota rasismi/persukorttia joka paikkaan. Ensinnäkään en ole persu, vaikka yrität sitä rivien välistä aina vääntää enkä ole rasisti. Kirjoituksillani ei ole myöskään mitään tekemistä rasismin kanssa.

        "Herää tietysti kysymys, miks mulle ei ikinä käy noin. Kun mä olen jutellut muiden Qruiserissa olijoiden kanssa, meillä on kuitenkin varsin yhtäläiset kokemukset."

        Ehkä Collaptes sinussa on jotain sellaista mikä ei viehätä ihmisiä niin kauheasti. Saat olla rauhassa ja jopa tyrkyttää seuraasi kun kenellekään ei kelpaa. Jopa tyrkytät sääliseksiä sellaiselle, jolle se ei kelpaa maksullisesta seksistä puhumattakaan. Kuka ylipäätään haluaisi sellaista seurustelukumppania itselleen, joka julkisesti jossain Suomi24:ssa mainostaa koko kansalle omalla pärstäkuvallaan olevansa maksullinen ja puolustavansa huumeita ja rikollista elämäntapaa? Toisaalla myös kirjoitat olevasi lesbo ja toisessa ketjussa taas olet bi ja kolmannessa ketjussa kiellät jyrkästi olevasi bi.

        Tietyntyyppiset taas, naiselliset femmet, vetää puoleensa niin lesboja, bissejä, heteromiehiä, bimiehiä, trans- ja tv-väestöä ja toki niitä fettareita sekä niitä kaikenlaisia hulluja. Harvemmin ne miehekkäät lesbot/miehekkäät bisset vetää runsaasti puoleensa miehiä. Toki, on pienempi osa niitä miehiä, joita kiehtoo poikamaiset/miehekkäät naiset, mutta ne on todellakin vähemmistössä. Minulla taas on hyvinkin samanlaisia kokemuksia monen muun femmelesbon kanssa. Suositut tyypit vaan joutuu väkisinkin häätämään tyyppejä ympäriltään pois ja antamaan pakkeja sekä valikoimaan seuraansa jo pelkästään oman turvallisuuden takia ja muuten hyvin järkevää onkin, että ei makaa ihan kenenkä kanssa tahansa ja ei kelpaa ihan kuka tahansa. Millainen on ihminen, jolle kelpaa kuka tahansa? Epätoivoinen, heikkoitsetuntoinen, joka ei kelpaa kenellekään.

        Jännä juttu, kas kun täällä tämän tästä puhutaan, että femmejä syrjitään, femme ei kelpaa mihinkään, femmeä ei oteta todesta jne. ja nyt siinäkin sinä puhut päinvastaista.

        "Collaptes, ensinnäkään en ole mikään rasisti millään tavalla"

        Se, että syrjii ihmisiä hänelle joskus muinaisuudessa tehdyn operaation perusteella ei eroa rasismista mitenkään.

        "Ehkä Collaptes sinussa on jotain sellaista mikä ei viehätä ihmisiä niin kauheasti."

        Äly.

        " Kuka ylipäätään haluaisi sellaista seurustelukumppania itselleen, joka julkisesti jossain Suomi24:ssa mainostaa koko kansalle omalla pärstäkuvallaan olevansa maksullinen ja puolustavansa huumeita ja rikollista elämäntapaa? "

        Mä nyt en suuremmin puolusta huumeita. Mun facebookissa on kavereina paljon sellaisia kyllä, jotka puolustavat huumeita, lähinnä kannabista. Sanotko, että he ovat kaikki sinkkuja, eivät ole.

        "Toisaalla myös kirjoitat olevasi lesbo ja toisessa ketjussa taas olet bi ja kolmannessa ketjussa kiellät jyrkästi olevasi bi."

        No, mun identiteettini on vaikea runnoa mihinkään lokeroihin ja vielä tuntuu siltä, että se muuttuu ajan mittaan niin, että joinain hetkinä olen lähellä bi:tä, joinain hetkinä olen lähinnä lesboa. Ole onnellinen, että sinulla on aina kiveen hakattu identiteetti, kaikilla ei niin ole.

        "Tietyntyyppiset taas, naiselliset femmet, vetää puoleensa niin lesboja, bissejä, heteromiehiä, bimiehiä, trans- ja tv-väestöä ja toki niitä fettareita sekä niitä kaikenlaisia hulluja. Harvemmin ne miehekkäät lesbot/miehekkäät bisset vetää runsaasti puoleensa miehiä. Toki, on pienempi osa niitä miehiä, joita kiehtoo poikamaiset/miehekkäät naiset, mutta ne on todellakin vähemmistössä."

        Enpä tiedä, voin kyllä sanoa ihan rehellisesti, ettet vedä puoleesi minua, joten saat ainakin multa olla rauhassa. En nyt ole ollut kauheasti transvestiittien kanssa tekemisissä, mutta yleensä ne ovat olleet oman vaimonsa kanssa eri tilaisuuksissa.

        "Minulla taas on hyvinkin samanlaisia kokemuksia monen muun femmelesbon kanssa. "

        Miten minä en tunne niistä ainoatakaan?

        "Millainen on ihminen, jolle kelpaa kuka tahansa? Epätoivoinen, heikkoitsetuntoinen, joka ei kelpaa kenellekään."

        Sellainen, joka on liian kiltti ja jonka on vaikea antaa pakkeja kenellekään.


      • menneisyysjatulevaisuus

        "Jännä juttu, kas kun täällä tämän tästä puhutaan, että femmejä syrjitään, femme ei kelpaa mihinkään, femmeä ei oteta todesta jne. ja nyt siinäkin sinä puhut päinvastaista."

        Collaptes, minä en koskaan ole kirjoittanut tuollaista. Omat kokemukseni puhuvat täysin päinvastaista. Silloin kun oikein femmenä lähden esim. baariin tai treffeille, suosio on yleensä taattu, jos taas leikaisin hiukseni erittäin lyhyeksi ja pukeutuisin miehekkäästi, olisin täysin ilmaa etenkin gaybaareissa. Osa varmaan niistä ruikutuksista " femmenä en kelpaa mihinkään" on oikeasti poikamaisten lesbojen feikkejä kostomustamaalaamiskirjoituksia ja heikon itsetuntonsa pönkitystä kun ei itsellä olle flaksi käynyt ja sitten osa varmaan on oikeita kirjoituksia, mutta heiltä, jotka tosiasissa eivät paljoa missään käy, elämänkokemusta on niukasti vielä ja itsetuntokin aivan maassa.

        Ymmärrätkö Collaptes, että myös transnaiset/miehet ja tv:t katsovat myös sitä ulkokuorta? Nimittäin jos näkisivät sisimpääni, niin eivät he tulisi edes iskemään kun tietäisivät, että ei kiinnosta.

        Ymmärrätkö myös, että lesboillakin on erilaisia makuja. Itse en kykene kiihoittumaan enkä rakastumaan miehekkääseen naiseen enkä myöskään transnaiseen/transmieheen. Omasta mielestäni seksi on tärkeä osa parisuhdetta, ei suinkaan tärkein, mutta jos sillä puolella ei toimi mikään, niin sitten se on platoninen kaverisuhde.


      • Smultronställe
        kateellistapaskaa kirjoitti:

        Voi mikä kateus sunkin teksteistä paistaa läpi.

        Kun itse ei ole suosittu ja kaunis eikä femme millään tavalla niin kyllähän se pistää kateelliseksi.

        Lukemani perusteella et sinä ainakaan tällä palstalla mikään suosittu ole. Ulkonäön ensivaikutelma kestää noin 30min. Jos sinä aikana ei ole kyennyt tekemään minuun vaikutusta millään muulla tavalla tai pahimmassa tapauksessa myönteinen muuttuu tuossa ajassa kielteiseksi, kääntyvät kengän kärjet 180 astetta ja kävelen pois. Joten se siitä ulkonäöstä ja sen suosiosta.


      • menneisyysjatulevaisuus kirjoitti:

        "Jännä juttu, kas kun täällä tämän tästä puhutaan, että femmejä syrjitään, femme ei kelpaa mihinkään, femmeä ei oteta todesta jne. ja nyt siinäkin sinä puhut päinvastaista."

        Collaptes, minä en koskaan ole kirjoittanut tuollaista. Omat kokemukseni puhuvat täysin päinvastaista. Silloin kun oikein femmenä lähden esim. baariin tai treffeille, suosio on yleensä taattu, jos taas leikaisin hiukseni erittäin lyhyeksi ja pukeutuisin miehekkäästi, olisin täysin ilmaa etenkin gaybaareissa. Osa varmaan niistä ruikutuksista " femmenä en kelpaa mihinkään" on oikeasti poikamaisten lesbojen feikkejä kostomustamaalaamiskirjoituksia ja heikon itsetuntonsa pönkitystä kun ei itsellä olle flaksi käynyt ja sitten osa varmaan on oikeita kirjoituksia, mutta heiltä, jotka tosiasissa eivät paljoa missään käy, elämänkokemusta on niukasti vielä ja itsetuntokin aivan maassa.

        Ymmärrätkö Collaptes, että myös transnaiset/miehet ja tv:t katsovat myös sitä ulkokuorta? Nimittäin jos näkisivät sisimpääni, niin eivät he tulisi edes iskemään kun tietäisivät, että ei kiinnosta.

        Ymmärrätkö myös, että lesboillakin on erilaisia makuja. Itse en kykene kiihoittumaan enkä rakastumaan miehekkääseen naiseen enkä myöskään transnaiseen/transmieheen. Omasta mielestäni seksi on tärkeä osa parisuhdetta, ei suinkaan tärkein, mutta jos sillä puolella ei toimi mikään, niin sitten se on platoninen kaverisuhde.

        "Collaptes, minä en koskaan ole kirjoittanut tuollaista. Omat kokemukseni puhuvat täysin päinvastaista. Silloin kun oikein femmenä lähden esim. baariin tai treffeille, suosio on yleensä taattu, jos taas leikaisin hiukseni erittäin lyhyeksi ja pukeutuisin miehekkäästi, olisin täysin ilmaa etenkin gaybaareissa. Osa varmaan niistä ruikutuksista " femmenä en kelpaa mihinkään" on oikeasti poikamaisten lesbojen feikkejä kostomustamaalaamiskirjoituksia ja heikon itsetuntonsa pönkitystä kun ei itsellä olle flaksi käynyt ja sitten osa varmaan on oikeita kirjoituksia, mutta heiltä, jotka tosiasissa eivät paljoa missään käy, elämänkokemusta on niukasti vielä ja itsetuntokin aivan maassa."

        En osaa sanoa, kun en itse käy missään juuri koskaan, niin tämä on sana sanaa vastaan. Femmefobia saa tällä palstalla kyllä paljon postauksia aikaiseksi.

        "Ymmärrätkö Collaptes, että myös transnaiset/miehet ja tv:t katsovat myös sitä ulkokuorta? Nimittäin jos näkisivät sisimpääni, niin eivät he tulisi edes iskemään kun tietäisivät, että ei kiinnosta."

        Niin, tai että sinä olet pinnallinen, kun he etsivät jotain syvällisempää. Kuten tuossa on jo vastattukin, se pinta ehkä auttaa tutustumisessa, mutta ekan puolen tunnin päästä sulta pitää löytyä jo vähän muutakin.

        "Ymmärrätkö myös, että lesboillakin on erilaisia makuja. Itse en kykene kiihoittumaan enkä rakastumaan miehekkääseen naiseen enkä myöskään transnaiseen/transmieheen. "

        Tätä mä en ymmärrä, tai siis ton transmiehen mä ymmärrän. Jos sulle tarjotaan nainen, joka vastaa ulkonaisesti sun vaatimuksiasi ja sitten käy ilmi, että tämä on trans, niin sinä lemppaat hänet? Ja kun tätä sanaa on tässä vetkuteltu, niin tässä skenaariossa, a) sellainen, joka ei ole käynyt leikkauksessa? b) sellainen, jolla asia on jo hoidettu?


    • Mielenkiintoista...

      Niin.. jos pähkäilen hieman niin jokaisella on kriteereitä. En minä halua miehiä pörräämään ympärilleni koska en pidä miehistä lainkaan koska en ole koskaan pitänyt edes omasta itsestäni kun vedin miehen roolia. Naisilla ja miehillä seksuaaliseen tai sukupuolelliseen suuntautumiseen katsomatta on oikeus valita kumppaninsa. Mutta joskus kannattaa ajatella, onko ulkokuoren takana sittenkin se oikea? esimerkiksi.

      Mutta tuohon heikkouteen.. minulla on vain yksi heikkous. Se että jään yksin ja tiedän sen vallan loistavasti että minun tuurilla ei löydy trans tai cis naista kumppaniksi joka haluaa sitoutua... eli olen tuomittu elämään yksin. pahuksen rakkaus... typerä keksintö.

      Muuten olenkin aika pahasuinen, hurja eukko jos sille päälle satun ja ainakin oma emäntäni on ilmaissut että hän pitää siitä kun minulla on omaa päätä ja omaa tahtoa enkä ole mikään vässykkä ja sanon asiat suoraan.

      Mutta, jokainen meistä on erilainen. Ketään ei voi tunkea samaan muottiin minään päivänä... Olen minä miehen elämässä pakkeja saanut ja että olen kaatanut monta neitosta vaaka-asentoon ja pitänyt niitä oikein hyvänä ;) En minä ole koskaan pakeista loukkaantunut vaikka olen ollut trans silloinkin.

      Oikeastaan se on asenteesta loppuviimein kiinni.. jos menet ja kehonkieli kertoo jo heti taka-ajatukset tai jotkut ajatukset niin peli olikin siinä.. MUTTA jos puhuukin niitänäitä, hieman hassuttelee tai jotain niin kappas kun juttua rupeaa olemaan.. joskus jopa vaikeasti tavoiteltavakin voi olla hyvä kikka.. kuten oman emäntäni kohdalla ja 12 vuotta on tätä onnea kestänyt.

      • niin ja lisään vielä sen että tietty jotkut voisi ajatella hieman käyttäytyykö ikävästi toista kohtaan vai kieltäytyykö kohteliaasti.

        Itse olen istunut biljardipaikoissa aika monesti nykyisen elämäni aikana ja ne miehet jotka on todella hienosti tai tökerösti ilmaisseet suurta kiinnostusta niin olen sanonut olevani naimisissa, ei kiitos. Joitain jästipäitä se ei ole haitannut johon olen sitten kyllä sanonut että miettisi hieman että loukkaako se minua. vähän niinkuin näin: "näytänkö siltä että jakelen varattuna naisena persettä kaikille?" Epäkohtelias vastaus epäkohteliaaseen vonkaamiseen.

        Tietty raja menee kaikessa.. mutta jos on esittäytynyt asiallisesti niin tökerö "räkät naamalle" vastaus on ala-arvoinen siinä vaiheessa ja syrjivä jos tulee haukut perään identiteetistä..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      225
      1963
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      68
      1711
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1506
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      105
      1199
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1110
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1075
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      5
      995
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      950
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      881
    Aihe