Kysymys vielä

Geenimanipulaatio

Vääntäkää minulle oikein rautalangasta, miksi geenimanipuloitu ruoka on niin vaarallista.

8

896

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syöminen

      ei taida olla oikein järkevää

    • GMO:n puolesta

      Eihän geenimuunnellut (GM) tuotteet ole vaarallisia terveydelle. Tästä pitää huolen lainsäädäntö, joka GM-tuotteiden kohdalla on äärimmäisen tiukka.
      Se minkä takia vastustus Gm-tuotteita kohtaan on niin suuri on kieltämättä aika mysteeri. Suurin osa on varmasti uuden tekniikan pelkoa.
      Missäänhän ei ole osoitettu GM-tuotteiden olevan vaarallisia, vaikka EU on sijoittanut miljoonia euroja mahdollisten riskien kartoittamiseen. Itse asiassa GM-tuotteilla on saavutettu juuri sitä mikä geenimuuntelun idea on ollutkin: on lisätty ravinnon terveysarvoa (vitamiinien ym. lisäys), vähennetty ympäristölle haitallisten torjunta-aineden käyttöä, tehty kasveista paremmin tuottavia haastavilla kasvualueilla jne.
      GM-tuotteet ovat tulevaisuus. Tämä on varmaa. Mielenkiintoisena voidaan pitää, että joskus juniakin pidettiin riskinä ihmisille, kun ne kulkevat niin lujaa (arveltiin, että aivot kärähtää nopeasta maisemien vaihtumisesta).

      • creature

        "Eihän geenimuunnellut (GM) tuotteet ole vaarallisia terveydelle. Tästä pitää huolen lainsäädäntö, joka GM-tuotteiden kohdalla on äärimmäisen tiukka."

        Minulla ei ole mitään ko. tuotteita vastaan, syön kyllä kun tarjolla on. Ainostaan perustelusi närästää; miten lainsäädäntö voi taata ruuan terveellisyyden ?? Jos sairastun, pistänkö mahahaavani päälle lakikirjan lehden ? Ja asianajaja antaa lääkkeen.


      • Xveg

        Oheinen kuulostaa tietenkin hyvältä GMO:n kannalta. Se tosin ei pidä paikkaansa.

        Gm-tuotteiden vaarattomuuden terveydelle varmistaa "äärimmäisen tiukka" lainsäädäntö? :D Lainsäädännöllä ei pystytä paikkaamaan sitä tosiasiaa, että (vastakkaisista puheista huolimatta) geenimanipuloinnin menetelmät ovat varsin epätarkkoja.

        "on lisätty ravinnon terveysarvoa (vitamiinien ym. lisäys),"

        Tässä geenivouhotuksessa on jäänyt huomaamatta mm. se, että gm-kasvit eivät todellisuudessa ole mikään välttämättömyys maailman nälänhädän poistamiselle ja/tai ravinnon terveysarvon lisäämiselle. Ravinnon terveysarvon lisäämiseen on toki ennestään aivan toimivia tapoja, jotka ovat vähempiriskisiä kuin gmo.

        Yleensä ne, jotka sanovat gm-tuotteiden poistavan maailman nälänhädän, yksinkertaistavat ongelmaa reippaasti. Nälänhädän syynä ei ole ihme-gmo:n puuttuminen vaan köyhyys ja ruoan epätasainen jakautuminen. Afrikan ja Etelä-Amerikan maat tuottavat lihaa, kun lihan tuottamisen vaatimalla peltoalalla voisi viljellä ravintokasveja omaan käyttöön. Liha menee rikkaisiin teollisuusmaihin. Katsotaan muita kohtia:

        " GM-tuotteilla...vähennetty ympäristölle haitallisten torjunta-aineden käyttöä"

        Tuo ei pidä paikkaansa. Tarkastellaanpa tilaa globaalista näkökulmasta:

        Viisi suuryhtiötä so. Monsanto, Astra-Zeneca, Dupont, Novartis ja Aventis tuottavat yhdessä lähes sata prosenttia gm-muunnellusta viljasta (23 prosentin osuus kokonaissiemenkaupasta). Yhdessä nämä yhtiöt tuottavat 60 prosenttia torjunta-aineista.

        Nämä suuryhtiöt ovatkin pyrkineet kehittämään torjunta-aineenkestäviä lajikkeita. Tämä tietenkin lisää torjunta-aineen käyttöä. Kestävien lajien ansiosta torjunta-ainetta voidaan ruiskuttaa myös istutuksen jälkeen. Eteenpäin:

        "tehty kasveista paremmin tuottavia"

        Yhdysvalloissa Wisconsinin yliopiston proffa Ed Operling päätti verrata gm-soijan tuottavuutta tavalliseen soijaan. Hän havaitsi, että se tuotti neljä prosenttia VÄHEMMÄN satoa kuin tavallinen. Muut tutkimukset USA:ssa ovat osoittaneet 6-11 prosenttia VÄHÄISEMPIÄ satoja.

        Calgenen (Monsanton tytäryhtiö nykyään)geenimuunneltu FlavSavr tomaatti oli myös vähäsatoisempi.

        "Missäänhän ei ole osoitettu GM-tuotteiden olevan vaarallisia"

        Monsanton omat tutkimukset osoittavat, että sen gm-soijassa lectiinin (joka usein on allergeenina) määrä on kaksinkertainen tavalliseen soijaan verrattuna. EPA (USA:n ympäristövirasto) on vaatinut Monsanton New Leaf -perunaa (joka kehittää soluissaan torjunta-ainetta) merkittäväksi -torjunta-aineena.

        Lisäksi tietenkin: Jos kyseessä on todella harmiton teollisuudenala, niin mistä johtuu, että sitä ei yksikään vakuutusyhtiö ole halunnut vakuuttaa. Syy on melko ilmeinen. Liian isot riskit.


      • kgl
        Xveg kirjoitti:

        Oheinen kuulostaa tietenkin hyvältä GMO:n kannalta. Se tosin ei pidä paikkaansa.

        Gm-tuotteiden vaarattomuuden terveydelle varmistaa "äärimmäisen tiukka" lainsäädäntö? :D Lainsäädännöllä ei pystytä paikkaamaan sitä tosiasiaa, että (vastakkaisista puheista huolimatta) geenimanipuloinnin menetelmät ovat varsin epätarkkoja.

        "on lisätty ravinnon terveysarvoa (vitamiinien ym. lisäys),"

        Tässä geenivouhotuksessa on jäänyt huomaamatta mm. se, että gm-kasvit eivät todellisuudessa ole mikään välttämättömyys maailman nälänhädän poistamiselle ja/tai ravinnon terveysarvon lisäämiselle. Ravinnon terveysarvon lisäämiseen on toki ennestään aivan toimivia tapoja, jotka ovat vähempiriskisiä kuin gmo.

        Yleensä ne, jotka sanovat gm-tuotteiden poistavan maailman nälänhädän, yksinkertaistavat ongelmaa reippaasti. Nälänhädän syynä ei ole ihme-gmo:n puuttuminen vaan köyhyys ja ruoan epätasainen jakautuminen. Afrikan ja Etelä-Amerikan maat tuottavat lihaa, kun lihan tuottamisen vaatimalla peltoalalla voisi viljellä ravintokasveja omaan käyttöön. Liha menee rikkaisiin teollisuusmaihin. Katsotaan muita kohtia:

        " GM-tuotteilla...vähennetty ympäristölle haitallisten torjunta-aineden käyttöä"

        Tuo ei pidä paikkaansa. Tarkastellaanpa tilaa globaalista näkökulmasta:

        Viisi suuryhtiötä so. Monsanto, Astra-Zeneca, Dupont, Novartis ja Aventis tuottavat yhdessä lähes sata prosenttia gm-muunnellusta viljasta (23 prosentin osuus kokonaissiemenkaupasta). Yhdessä nämä yhtiöt tuottavat 60 prosenttia torjunta-aineista.

        Nämä suuryhtiöt ovatkin pyrkineet kehittämään torjunta-aineenkestäviä lajikkeita. Tämä tietenkin lisää torjunta-aineen käyttöä. Kestävien lajien ansiosta torjunta-ainetta voidaan ruiskuttaa myös istutuksen jälkeen. Eteenpäin:

        "tehty kasveista paremmin tuottavia"

        Yhdysvalloissa Wisconsinin yliopiston proffa Ed Operling päätti verrata gm-soijan tuottavuutta tavalliseen soijaan. Hän havaitsi, että se tuotti neljä prosenttia VÄHEMMÄN satoa kuin tavallinen. Muut tutkimukset USA:ssa ovat osoittaneet 6-11 prosenttia VÄHÄISEMPIÄ satoja.

        Calgenen (Monsanton tytäryhtiö nykyään)geenimuunneltu FlavSavr tomaatti oli myös vähäsatoisempi.

        "Missäänhän ei ole osoitettu GM-tuotteiden olevan vaarallisia"

        Monsanton omat tutkimukset osoittavat, että sen gm-soijassa lectiinin (joka usein on allergeenina) määrä on kaksinkertainen tavalliseen soijaan verrattuna. EPA (USA:n ympäristövirasto) on vaatinut Monsanton New Leaf -perunaa (joka kehittää soluissaan torjunta-ainetta) merkittäväksi -torjunta-aineena.

        Lisäksi tietenkin: Jos kyseessä on todella harmiton teollisuudenala, niin mistä johtuu, että sitä ei yksikään vakuutusyhtiö ole halunnut vakuuttaa. Syy on melko ilmeinen. Liian isot riskit.

        Löysin tällaisen osoitteen jossa näyttää olevan aikapaljon tietoa geenimapulaatiosta

        http://gmfoorumi.fi/text/list/?id=37


      • Agrobakteeri
        Xveg kirjoitti:

        Oheinen kuulostaa tietenkin hyvältä GMO:n kannalta. Se tosin ei pidä paikkaansa.

        Gm-tuotteiden vaarattomuuden terveydelle varmistaa "äärimmäisen tiukka" lainsäädäntö? :D Lainsäädännöllä ei pystytä paikkaamaan sitä tosiasiaa, että (vastakkaisista puheista huolimatta) geenimanipuloinnin menetelmät ovat varsin epätarkkoja.

        "on lisätty ravinnon terveysarvoa (vitamiinien ym. lisäys),"

        Tässä geenivouhotuksessa on jäänyt huomaamatta mm. se, että gm-kasvit eivät todellisuudessa ole mikään välttämättömyys maailman nälänhädän poistamiselle ja/tai ravinnon terveysarvon lisäämiselle. Ravinnon terveysarvon lisäämiseen on toki ennestään aivan toimivia tapoja, jotka ovat vähempiriskisiä kuin gmo.

        Yleensä ne, jotka sanovat gm-tuotteiden poistavan maailman nälänhädän, yksinkertaistavat ongelmaa reippaasti. Nälänhädän syynä ei ole ihme-gmo:n puuttuminen vaan köyhyys ja ruoan epätasainen jakautuminen. Afrikan ja Etelä-Amerikan maat tuottavat lihaa, kun lihan tuottamisen vaatimalla peltoalalla voisi viljellä ravintokasveja omaan käyttöön. Liha menee rikkaisiin teollisuusmaihin. Katsotaan muita kohtia:

        " GM-tuotteilla...vähennetty ympäristölle haitallisten torjunta-aineden käyttöä"

        Tuo ei pidä paikkaansa. Tarkastellaanpa tilaa globaalista näkökulmasta:

        Viisi suuryhtiötä so. Monsanto, Astra-Zeneca, Dupont, Novartis ja Aventis tuottavat yhdessä lähes sata prosenttia gm-muunnellusta viljasta (23 prosentin osuus kokonaissiemenkaupasta). Yhdessä nämä yhtiöt tuottavat 60 prosenttia torjunta-aineista.

        Nämä suuryhtiöt ovatkin pyrkineet kehittämään torjunta-aineenkestäviä lajikkeita. Tämä tietenkin lisää torjunta-aineen käyttöä. Kestävien lajien ansiosta torjunta-ainetta voidaan ruiskuttaa myös istutuksen jälkeen. Eteenpäin:

        "tehty kasveista paremmin tuottavia"

        Yhdysvalloissa Wisconsinin yliopiston proffa Ed Operling päätti verrata gm-soijan tuottavuutta tavalliseen soijaan. Hän havaitsi, että se tuotti neljä prosenttia VÄHEMMÄN satoa kuin tavallinen. Muut tutkimukset USA:ssa ovat osoittaneet 6-11 prosenttia VÄHÄISEMPIÄ satoja.

        Calgenen (Monsanton tytäryhtiö nykyään)geenimuunneltu FlavSavr tomaatti oli myös vähäsatoisempi.

        "Missäänhän ei ole osoitettu GM-tuotteiden olevan vaarallisia"

        Monsanton omat tutkimukset osoittavat, että sen gm-soijassa lectiinin (joka usein on allergeenina) määrä on kaksinkertainen tavalliseen soijaan verrattuna. EPA (USA:n ympäristövirasto) on vaatinut Monsanton New Leaf -perunaa (joka kehittää soluissaan torjunta-ainetta) merkittäväksi -torjunta-aineena.

        Lisäksi tietenkin: Jos kyseessä on todella harmiton teollisuudenala, niin mistä johtuu, että sitä ei yksikään vakuutusyhtiö ole halunnut vakuuttaa. Syy on melko ilmeinen. Liian isot riskit.

        Hyvä Xveg,

        EU:n sisällä GMO-tuotteita koskeva lainsäädäntö on hyvin tiukka (puhun nyt tässä ja muissakin yhteyksissä ihmisen ravinnoksi tarkoitetuista GMO:sta). Ennenkuin yksikään tuote pääsee kaupan hyllyille, niin se on käynyt kohtalaisen monen asiantuntijan arvioimana, joten uskallan väittää, että tiukka lainsäädäntö pitää huolen siitä että tuotteet ovat turvallisia. En ymmärrä miten geeninsiirtotekniikka itsessään (siis itse geeninsiirtotapahtuma) liittyy tähän millään tavalla, tai mitä epätarkka geeninsiirto on. Edelleen EU:n sisällä on tutkimusvaroja ohjattu valtavia määriä geenimuunneltujen tuotteiden riskien kartoittamiseen. Mitä on selvinnyt? Kaikenlaista mielenkiintoista toki, mutta ei todisteita sille, että geeninsiirto itsessään aiheuttais jotain riskiä. Sehän on itsestään selvää, että jos kasvi muokataan tuottamaa enemmän jotain allergeenia tms. niin totta kai se on haitallisempi. Tosin ei tällaista kukaan tee. Miksi tekisi?

        Ravinnon terveysarvoa voidaan lisätä monella tavalla. Geenitekniikat ovat yksi menetelmä muiden joukossa: jopa varsin tehokas sellainen. Itsekin olen tutkinut monenlaisten teknisten menetelmien käyttöä kasvien terveysarvon nostamiseksi, mutta geenitekniikoilla on saavutettu huomattavasti parempia tuloksia. Esimerkiksi erään antioksidantin määriä olenpytynyt nostamaan kaksinkertaiseksi muuttamalla tiettyjä viljelyolosuhteita, mutta geeninsiirrolla on päästy saman yhdisteen kohdall 75-kertaiseen pitoisuuden nousuu. Miksi siis tätä vaihtoehtoa ei saisi käyttää.

        Lisäksi geenitekniikat antavat mahdollisuuden kehittää viljelyä hankalissa olosuhteissa. Kasvin kykyä sietää erilaisia stresitilanteita voidaan tehostaa, minkä seurauksena tuottavuus kasvaa. Ei kai ne heti poista maailman nälänhätää, mutta jostain on aloitettava.

        Kasvitaudit ovat merkittävin sadon määrää alentava tekijä. Geenitekniikalla taudinkestävämmiksi saadut kasvit tuottavat enemmän. Edelleen kasvin oman puolustuskyvyn tehostaminen geenitekniikalla tarkoittaa käytännössä sitä, että tautien torjunta kemiallisilla torjunta-aineilla vähenee. En ihan ymmärtänyt sinun globaalia tarkastelua. Ideasi oli ilmeisesti sanoa, että eihän se ole mahdollista, että yhtiö joka tuottaa torjunta-aineita ei tuota GM-lajikkeita, joihin torjunta-aineita ei käytetä. Miksi ei ole?

        Viittasit myös torjunta-aineresintteihin GMO-lajikkeisiin. Tässä on kyseessä rikkakasvien torjuntaa käytetyn aineen sietokyvystä. Rikkakasvit kuten kasvitauditkin aiheuttavat satotappioita. Rikkakasvien torjunta on hankalaa, sillä on vaikea löytää mitään spesifisesti vaikka juolavehnään tai rikkanenättiin tehoavia yhdisteitä, koska kasvilajien biokemia on niin samanlaista. Tällaista kumminkin tarvittaisiin, sillä rikkakasvit kasvavat samaan aikaan kuin satokasvi. Nyt geenitekniikoiden ansiosta rikkakasvit voidaan torjua satokasvien seasta tappamatta itse satokasvia. Jos olisi joku rikkakasveille spesifinen yhdiste niin sitä käytettäisiin, eikä geenimuuntelua tässä tilanteessa tarvittaisi. Viljelijöiden tarpeestahan nämä tuotteet saavat alkunsa.

        Lopussa puhuit myös tutkimuksesta, jota en kylläkään löytänyt saati itse tutkijaa, jossa oli havaittu pienempiä satoja GM-lajikkeilla. No, joissain tilanteissa käy varmasti näin. Mutta joka tapauksessa korkeampaan ja tehokkaampaan tuotantoon GM-lajikkeilla tähdätään. Yllä esitetyn mukaisesta parempi tuotanta on itsestään selvää.

        Aika pitkä, mutta tulipahan sanottua. Ennustus: 5 vuoden päästä kaikki syövät onnellisena GM-tuotteita.


      • Agrobakteeri
        kgl kirjoitti:

        Löysin tällaisen osoitteen jossa näyttää olevan aikapaljon tietoa geenimapulaatiosta

        http://gmfoorumi.fi/text/list/?id=37

        http://www.entransfood.com/

        -EU:n rahoittama kansainvälinen tutkimushanke GMO-riskien kartoitukseen. Valittettavasti EN.

        http://www.honeybee.helsinki.fi/esgemo/

        -edellisessä viestissä esitetyn portaalin alullepanija ja kokonaisuus johon ko portaali liittyy se liittyy

        Koska yllä mainitut ovat tieteellisiä sivustoja, niin ne ovat varmasti puolueettomia ja toteavat vain sen mitä on pystytty osoittamaan. Toisaalta niistä saa hyvän kuvan siitä, etenkin ensimmäisestä sivustosta, mitä kaikkea turvallisuuden eteen tosiaa tehdään.


      • ei ollenkaan
        Agrobakteeri kirjoitti:

        Hyvä Xveg,

        EU:n sisällä GMO-tuotteita koskeva lainsäädäntö on hyvin tiukka (puhun nyt tässä ja muissakin yhteyksissä ihmisen ravinnoksi tarkoitetuista GMO:sta). Ennenkuin yksikään tuote pääsee kaupan hyllyille, niin se on käynyt kohtalaisen monen asiantuntijan arvioimana, joten uskallan väittää, että tiukka lainsäädäntö pitää huolen siitä että tuotteet ovat turvallisia. En ymmärrä miten geeninsiirtotekniikka itsessään (siis itse geeninsiirtotapahtuma) liittyy tähän millään tavalla, tai mitä epätarkka geeninsiirto on. Edelleen EU:n sisällä on tutkimusvaroja ohjattu valtavia määriä geenimuunneltujen tuotteiden riskien kartoittamiseen. Mitä on selvinnyt? Kaikenlaista mielenkiintoista toki, mutta ei todisteita sille, että geeninsiirto itsessään aiheuttais jotain riskiä. Sehän on itsestään selvää, että jos kasvi muokataan tuottamaa enemmän jotain allergeenia tms. niin totta kai se on haitallisempi. Tosin ei tällaista kukaan tee. Miksi tekisi?

        Ravinnon terveysarvoa voidaan lisätä monella tavalla. Geenitekniikat ovat yksi menetelmä muiden joukossa: jopa varsin tehokas sellainen. Itsekin olen tutkinut monenlaisten teknisten menetelmien käyttöä kasvien terveysarvon nostamiseksi, mutta geenitekniikoilla on saavutettu huomattavasti parempia tuloksia. Esimerkiksi erään antioksidantin määriä olenpytynyt nostamaan kaksinkertaiseksi muuttamalla tiettyjä viljelyolosuhteita, mutta geeninsiirrolla on päästy saman yhdisteen kohdall 75-kertaiseen pitoisuuden nousuu. Miksi siis tätä vaihtoehtoa ei saisi käyttää.

        Lisäksi geenitekniikat antavat mahdollisuuden kehittää viljelyä hankalissa olosuhteissa. Kasvin kykyä sietää erilaisia stresitilanteita voidaan tehostaa, minkä seurauksena tuottavuus kasvaa. Ei kai ne heti poista maailman nälänhätää, mutta jostain on aloitettava.

        Kasvitaudit ovat merkittävin sadon määrää alentava tekijä. Geenitekniikalla taudinkestävämmiksi saadut kasvit tuottavat enemmän. Edelleen kasvin oman puolustuskyvyn tehostaminen geenitekniikalla tarkoittaa käytännössä sitä, että tautien torjunta kemiallisilla torjunta-aineilla vähenee. En ihan ymmärtänyt sinun globaalia tarkastelua. Ideasi oli ilmeisesti sanoa, että eihän se ole mahdollista, että yhtiö joka tuottaa torjunta-aineita ei tuota GM-lajikkeita, joihin torjunta-aineita ei käytetä. Miksi ei ole?

        Viittasit myös torjunta-aineresintteihin GMO-lajikkeisiin. Tässä on kyseessä rikkakasvien torjuntaa käytetyn aineen sietokyvystä. Rikkakasvit kuten kasvitauditkin aiheuttavat satotappioita. Rikkakasvien torjunta on hankalaa, sillä on vaikea löytää mitään spesifisesti vaikka juolavehnään tai rikkanenättiin tehoavia yhdisteitä, koska kasvilajien biokemia on niin samanlaista. Tällaista kumminkin tarvittaisiin, sillä rikkakasvit kasvavat samaan aikaan kuin satokasvi. Nyt geenitekniikoiden ansiosta rikkakasvit voidaan torjua satokasvien seasta tappamatta itse satokasvia. Jos olisi joku rikkakasveille spesifinen yhdiste niin sitä käytettäisiin, eikä geenimuuntelua tässä tilanteessa tarvittaisi. Viljelijöiden tarpeestahan nämä tuotteet saavat alkunsa.

        Lopussa puhuit myös tutkimuksesta, jota en kylläkään löytänyt saati itse tutkijaa, jossa oli havaittu pienempiä satoja GM-lajikkeilla. No, joissain tilanteissa käy varmasti näin. Mutta joka tapauksessa korkeampaan ja tehokkaampaan tuotantoon GM-lajikkeilla tähdätään. Yllä esitetyn mukaisesta parempi tuotanta on itsestään selvää.

        Aika pitkä, mutta tulipahan sanottua. Ennustus: 5 vuoden päästä kaikki syövät onnellisena GM-tuotteita.

        hyvä, viljelijöitä kohtaan,

        " Agrobisneksen monopoliyhtiöillä on aivan uudenlaiset toimintatavat. Ne ovat patentoineet kasvilajikkeensa ja perivät niistä erityisiä teknologiamaksuja. Niinpä talonpoika ei enää saa kylvää omasta sadosta säästettyjä siemeniä seuraavan vuoden sadoksi. Kun yhtiöiden uudet siemenet ovat kalliimpia kuin vanhat, entistä suurempi osuus sadosta virtaa suuryhtiöiden laareihin. Näin maatalouden globalisaatiolla on sosiaalis-taloudellisia vaikutuksia, jotka muuttavat monissa maissa maatalouden rakenteen ja maaseudun elämänmuodon."

        http://www.eskoseppanen.net/lehti/gmosala.htm


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi persuilla ei ole firmoja?

      Kuten vasemmisstolaisilla, esim. Sannalla MA\PI. Eikö ole aika erikoista?
      Maailman menoa
      84
      7152
    2. Persut hommasivat Suomeen 35 000 pientä lasta v. 2015

      Onko Riikka Purra nyt tavoittelemassa tätä samaa historiallista persujen utopiaa? Purram kaksinaamaisessa pelissä vaadit
      Maailman menoa
      27
      7089
    3. Purran tuhoja tuskin saadaan koskaan korjatuksikaan

      Purra on aiheuttanut Suomen taloudelle karmaisevat tuhot. Sen lisäksi Purra on ajanut myös suuren osan Suomen kansasta k
      Maailman menoa
      117
      6225
    4. Persujen kaksoisstandardit: Räsäsen uhkailu paha, Virran uhkailu hyvä

      Tässä taas nähdään kuinka kaksinaamaista porukkaa persut ovat. Mitäs persut tähän?
      Maailman menoa
      45
      5424
    5. Miksette persut irtisanoudu Kirkin lausunnoista?

      Kirkhän muun muassa vaati raiskattuja naisia pidättäytymään abortista ja vaimoja alistumaan aviomiestensä tahtoon. Mik
      Maailman menoa
      88
      5341
    6. Demarikultin uhri kertoo

      Demarikultin uhri kertoo: “En saanut mennä edes suihkuun ilman lupaa” – Seksuaalisen hyväksikäytön uhri kertoo vuosistaa
      Maailman menoa
      63
      5235
    7. Miksi vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa?

      Vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa joka työllistäisi ihmisiä. Miksi? No siksi, että jos vasemmistolainen perus
      Maailman menoa
      41
      5130
    8. Sanna valittiin Euroopan huonoimmaksi pääministeriksi

      Sannan kaudella Suomi oli ainut maa missä bkt laski. Kannattaa huomata, että luvut valitsi Sannan huonoimmaksi. Ihmiset
      Maailman menoa
      27
      4615
    9. Purran vuoro kiihoittua Lepomäen sääristä

      "Ulkoministeri Elina sanoo, ettei muuta pukeutumistaan sen mukaan, kenet tapaa, ja että hän ei suostuisi peittämään kasv
      Maailman menoa
      19
      3565
    10. Vasemmistolaiset paskat eivät nousseet seisomaan kun Akaan kaupunginvaltuusto

      vietti hiljaisen hetken Charlie Kirkin muistoksi https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000011523016.html
      Maailman menoa
      301
      3420
    Aihe