Perusopetus kohta pelkästään englanniksi ja jatko-opiskelijoiksi kelpaa vain ulkomaalaiset. Tätäkö me veronmaksajat maamme korkeakouluilta haluamme.
Tähänkö on Aallossa tultu?
23
642
Vastaukset
- nimmimust
Emme halua englantia, vaan haluamme, että tekniikasta osataan puhua ja kirjoittaa ennen kaikkea suomeksi Suomessa. Sama koskee myös kauppaa sekä ylipäätään kaikkia aloja.
On tärkeää ymmärtää englantia, mutta vielä tärkeämpää on osata käyttää Suomessa suomea. - WaveUniversityHehHeh
Ja kaikkein kohtalokkain puute Suomessa, etenkin tekniikan alalla on saksan osaajista. Valtaosa parhaista tekniikan opetusaineistoista on saksaksi ja sen suunnan messuilta oivalluksetkin haetaan.
Englanti on lähinnä Shakespearen kieli. Sillä voi ilmaista kyllä Ollako vaiko eikö ollan lukemattomilla tavoilla, mutta ei voi ilmaista täsmällisiä asioita täsmällisellä tavalla.
Lisäksi tämä johtuu siitä että erilaiset vinkuintialaiset ja aaltosamojediset hienostelijat pahoinpitelevät itselleen vierasta kieltä ja sen käsitteitä.
Maksamme samalla karmeata hintaa Pakkoruotsista. Se vei tarpeellisten kulttuuri- ja kauppakielien osaamisen.
Huonon englannin oppii muutenkin, ei siihen ylikouluja tarvita.- Saksassa
Taitaa olla, niin kovat vaatimukset, että Ruotsia tai Viroa kannattaa harkita ennemmin.
- Floppaa
Aalto-yliopistossa kuka vain ulkomaalainen tuntuu olevan parempi valinta kuin suomalainen. Se on sitä modernia kansainvälisyyttä siellä. Onneksi on perinteisiä yliopistoja jotka pitävät vielä tasostaan huolta. Huipuksi ei tulla hokemilla.
- Vaikeayhtälö
Suomalaiset diplomi-insinöörit eivät juuri jatko-opiskelijoiksi hae. Ovat valmistuessaan töissä eivätkä halua laskea elintasoaan yliopistopalkoille. Etenkin akateemisesti parhaat opiskelijat, joita jatko-opintoihin yritetään houkutella, ovat kysyttyjä myös työelämässä.
- totta_puhut
Tiedän laitoksen, jonka 60 tohtorikoulutettavasta 36 on ulkomaalaisia, eivät ole Euroopasta eivätkä Usasta tms.
- TaidanTietääPaikan
Vaan ovat tuotu Pietarin maatalousopistosta linja-autolasti kerrallaan?
- Tojopeter
Aallon pitää ruveta opettamaan rallienkkua.
- ollaanmehyviä
Niin, ja tämä kaikki rahoitetaan meidän suomalaisten veronmaksajien lompakosta, tottakai. Onhan se hyvä, että me kustannamme Aasian ja Afrikan nuorille maksuttomat opiskelut, niin että heidän oman maan hallituksen rahat säästyvät muuhun, kuten armeijan ylläpitoon, ydinkokeisiin ja kaikenlaiseen tärkeään.
- Jatkakaa
Suomalaisten veronmaksajien varoilla koulutetaan ja elätetään näitä jotka eivät jää hyödyntämään yhteiskuntamme kehitystä, kuka tästä on vastuussa.
Mitä hyötyä nämä oppilaspaikat tuovat maallemme, vielä kouluttajina ovat ei äidinkielenään englantia puhuvat eikä suomea osaavat kouluttajat, onko oppilasvalinnat tällaisten vastuulla.
Meidän kova verotus lahjoitetaan näille siipeilijöille, meillä kun on tämä yksi kansan osa joka häpeää Suomalaisuutta. - sitä_vaan_mietin
Jos on jo peruskoulussa valinnut muun A-kielen (esim. espanja, ranska, ruotsi, saksa tai venäjä), niin onkos siten automaattisesti eriarvoisessa asemassa pyrkiessään "suomalaiseen" Aaltoon?
- SalesManager
Tyttäreni opiskelee kainsainvälisessä IB lukiossa (ei Suomessa) viimeistä vuotta. Nyt on käynyt ilmi, että ensi vuoden DIA alkupistevalinnassa menettää ison määrän pisteitä jos ei ole opiskellut toista kotimaista tai äidinkieltä lainkaan. Viime kevään valinnoissa äidinkielen tasoksi riitti, että on suorittanut peruskoulun Suomessa.
Alkupistevalinnat (5 parasta ainetta) ilman arvosanaa äidinkielestä ja ruotsinkielestä tarkoittaa, että voit saada max 21p kun noilla kahden aineen avulla voisit saada max 26p jos saa yo-arvosanaa L vastaavat numerot. (IB lukiossa 7). Miten ulkomaalaiset voivat selvittää tiensä esim. Aaltoon?- asdrew1324
Koepisteillä. Eli jos ei suoravalinnalla pääse sisään niin parempi lukea paljon sisäänpääsykokeeseen.
- SalesManager
asdrew1324 kirjoitti:
Koepisteillä. Eli jos ei suoravalinnalla pääse sisään niin parempi lukea paljon sisäänpääsykokeeseen.
Kiitos kommentistasi. Jos opiskelee vielä koko kevään ulkomailla (mekin asutaan Aasiassa), pääsykokeisiin osallistuminen ei ole ihan yksinkertaista kun IB tutkinto on samoihin aikoihin. Ennen oli mahdollista järjestää pääsykokeet suurlähetystössä mutta sekin mahdollisuus on nyt poistettu 2016 lähtien. Positiivista on tietysti, että mm. Helsingin Yliopistoon pyrittäessä ei useimmat saa osallistua pääsykokeisiin (yo-tutkinto, IB, EB etc. ei saa osallistua vaan menee pelkällä todistuksella). Tähän on vaikea löytää tietoa, millaisilla todistuksilla esim. fysiikan laitokselle on aiemmin päässyt. Jos saa L matikasta ja fysiikasta, mitä muuta tarvitaan?
- IhanOikein
IB on niin täysin pseudoelitisttä shaibaa, että syytäkin kärsiä vähän.
- ceeeeeee
Matematiikkaa, fysiikka, kemiaa pääsee lukemaan ilman pääsykokeita ja varsinkin jos on kirjoittanut älliä, eetä ja ämmälläkin pääsee. Samaten Aalto yliopistoon jos on hyvin kirjoittanut
- sinivalkea
Lue vain peruskoulussa pitkää englantia niin pääset mu*isten kanssa Aallon maisteriohjelmiin.
- brexit-tuli
Maisteriohjelmien kieliksi tulevatkin ranska ja saksa.
- aalto_57
Voithan sinäkin opiskella englantia! Ei suomella tee mitään työmarkkinoilla.
- roffa
Aasialaiset hakevat parempaa elämää, hankkimalla jatko-opiskelupaikan Suomesta eli Euroopasta eli länsimaista. Edelleen ilmainen koulutus auttaa.
Suomalaiset valmistuneet DI:t eivät ole kiinnostuneita tohtorinhatusta vaan omakotitalosta, autosta ja kesämökistä. Nämä eivät ole tietenkään toisilleen vastakkaisia, mutta yliopistojen pätkätöissä ja huonolla palkkatasolla ripustautumalla on hankalampi näitä tavoitteita saavuttaa.
Olisi hyvä että yliopistossa jatko-opintoja aloittavat ovat oikeasti motivoituneita tohtorinhattuun. Jonkalaisia kolmansista maista tulevat yleensä ovat. Suomalaisilla motiivina on liikaa se, että kun muutakaan ei ole tarjolla. Suomalaísten jatko-opiskeluhankkeet myös saattavat keskeytyä sen takia että nämä katselevat koko ajan muita työpaikkoja ja keskeyttävät jos sellainen löytyy. Aikoinaan edistyksellisissä piireissä huomattiin suomenkielen soveltuvan parhaiten nakkikioskilla rähinöimiseen ja metsän kaatamiseen. Kaikki vähänkin sivistykseltä haiskahtava oli ihan varmuuden vuoksi parempi hoitaa jollain muulla kielellä.
Suomen itsenäistymisen tienoilla jouduttiin uudistuksien eteen tekemään kovasti töitä, että yliopistossa olisi voinut opiskella ja saada opetusta edes jossain määrin suomeksikin. Vähitellen yliopisto-opetus suomalaistui, mitä lienee helpottanut seikka, että ruotsinkielisillä oli oma yliopisto Turussa. Joka tapauksessa Suomen historiassa koitti viimein aika, jolloin korkeinta opetusta oli mahdollista saada suomeksi, vaikka yliopisto oli täällä ollut jo kolmisen sataa vuotta.
Sadan vuoden jälkeen ollaan päästy tilanteeseen, jossa suomenkielen katsotaan edelleen soveltuvan parhaiten nakkikioskilla rähinöimiseen, mutta metsän kaatamiseen tarvitaankin jo englantia. Muuten ei metsuri ymmärtäisi metsäkoneen digitaalinäyttöä ja kaataisi naapurinkin puut. Ilmeisesti edelleen ajatellaan, että aitoa sivistystä voi välittää vain jollain muulla kielellä kuin suomeksi. Tällä kertaa tätä asennetta eivät kylläkään pidä yllä ruotsinkieliset vaan suomalaiset sivistyneet ihan itse.
Mitä yliopisto-opetukseen tulee, ovat englanninkieliset luennot ja opintomateriaalit tietysti joissain tapauksissa puolustettavissa hyvinkin vankoin perustein. Niistä ei kuitenkaan pitäisi mitään opetuksellista lähtökohtaa tehdä varsinkaan tapauksissa, joissa pärjättäisiin hyvin suomellakin. Mikään ei nimittäin ole kamalampaa kuunneltavaa kuin tankero-luento, jolla käytännössä sekä luennoitsija että kuulijat ovat kaikki kieltään ymmärtäviä suomalaisia.- muutko.turhia
Pitäisikö jo peruskoulussa hyväksyä ainoaksi A-kieleksi englanti, jolla pärjää parhaiten aikanaan yliopistoissa?
En oikein ymmärrä kysymystä, A-kieli on yksi, (tai toinen) peruskoulussa opiskeluun valituista kielistä. Miksi sen pitäisi yliopistotasolla olla jotenkin määräävä? Eiköhän kukin yliopistoon hakija osaa tehdä valinnan sen parhaiten osaamallaan kielellä?
Mitä opetuskieleen yliopistossa tulee, en taida viitsiä toistaa itseäni.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensitreffit Jenni laukoo viinilasin ääressä suorat sanat Jyrkin aikeista: "Mä sanoin, että älä"
Voi ei… Mitä luulet: kestääkö Jennin ja Jyrkin avioliitto vai päättyykö eroon? Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde272900Ymmärrän paremmin kuin koskaan
Roikut kädessäni ja vedät puoleesi. Näen kuitenkin tämän kaiken lävitse ja kaikkien takia minun on tehtävä tämä. Päästän332545- 1482274
Hullu liikenteessä?
Mikä hullu pyörii kylillä jos jahti päällä? Näitä tosin kyllä riittää tällä kylällä.542249Niina Lahtinen uudessa elämäntilanteessa - Kotiolot ovat muuttuneet merkittävästi: "Nyt on...!"
Niina, tanssejasi on riemukasta seurata, iso kiitos! Lue Niinan haastattelu: https://www.suomi24.fi/viihde/niina-lahti241870Kun Venäjä on tasannut tilit Ukrainan kanssa, onko Suomi seuraava?
Mitä mieltä olette, onko Suomi seuraava, jonka kanssa Venäjä tasaa tilit? Ja voisiko sitä mitenkään estää? Esimerkiks3911706Ano Turtiainen saa syytteet kansankiihoituksesta
Syytteitä on kolme ja niissä on kyse kirjoituksista, jotka hän on kansanedustaja-aikanaan julkaissut Twitter-tilillään1041652- 3111561
- 1351459
Varokaa! Lunta voi sataa kohta!
Vakava säävaroitus Lumisadevaroitus Satakunta, Uusimaa, Etelä-Karjala, Keski-Suomi, Etelä-Savo, Etelä-Pohjanmaa, Pohjanm131446