Tähänkö on Aallossa tultu?

Kysyn_vaan_miksi

Perusopetus kohta pelkästään englanniksi ja jatko-opiskelijoiksi kelpaa vain ulkomaalaiset. Tätäkö me veronmaksajat maamme korkeakouluilta haluamme.

23

452

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nimmimust

      Emme halua englantia, vaan haluamme, että tekniikasta osataan puhua ja kirjoittaa ennen kaikkea suomeksi Suomessa. Sama koskee myös kauppaa sekä ylipäätään kaikkia aloja.

      On tärkeää ymmärtää englantia, mutta vielä tärkeämpää on osata käyttää Suomessa suomea.

    • WaveUniversityHehHeh

      Ja kaikkein kohtalokkain puute Suomessa, etenkin tekniikan alalla on saksan osaajista. Valtaosa parhaista tekniikan opetusaineistoista on saksaksi ja sen suunnan messuilta oivalluksetkin haetaan.
      Englanti on lähinnä Shakespearen kieli. Sillä voi ilmaista kyllä Ollako vaiko eikö ollan lukemattomilla tavoilla, mutta ei voi ilmaista täsmällisiä asioita täsmällisellä tavalla.
      Lisäksi tämä johtuu siitä että erilaiset vinkuintialaiset ja aaltosamojediset hienostelijat pahoinpitelevät itselleen vierasta kieltä ja sen käsitteitä.
      Maksamme samalla karmeata hintaa Pakkoruotsista. Se vei tarpeellisten kulttuuri- ja kauppakielien osaamisen.
      Huonon englannin oppii muutenkin, ei siihen ylikouluja tarvita.

      • Saksassa

        Taitaa olla, niin kovat vaatimukset, että Ruotsia tai Viroa kannattaa harkita ennemmin.


    • Floppaa

      Aalto-yliopistossa kuka vain ulkomaalainen tuntuu olevan parempi valinta kuin suomalainen. Se on sitä modernia kansainvälisyyttä siellä. Onneksi on perinteisiä yliopistoja jotka pitävät vielä tasostaan huolta. Huipuksi ei tulla hokemilla.

    • Vaikeayhtälö

      Suomalaiset diplomi-insinöörit eivät juuri jatko-opiskelijoiksi hae. Ovat valmistuessaan töissä eivätkä halua laskea elintasoaan yliopistopalkoille. Etenkin akateemisesti parhaat opiskelijat, joita jatko-opintoihin yritetään houkutella, ovat kysyttyjä myös työelämässä.

    • totta_puhut

      Tiedän laitoksen, jonka 60 tohtorikoulutettavasta 36 on ulkomaalaisia, eivät ole Euroopasta eivätkä Usasta tms.

      • TaidanTietääPaikan

        Vaan ovat tuotu Pietarin maatalousopistosta linja-autolasti kerrallaan?


    • Tojopeter

      Aallon pitää ruveta opettamaan rallienkkua.

    • ollaanmehyviä

      Niin, ja tämä kaikki rahoitetaan meidän suomalaisten veronmaksajien lompakosta, tottakai. Onhan se hyvä, että me kustannamme Aasian ja Afrikan nuorille maksuttomat opiskelut, niin että heidän oman maan hallituksen rahat säästyvät muuhun, kuten armeijan ylläpitoon, ydinkokeisiin ja kaikenlaiseen tärkeään.

    • Jatkakaa

      Suomalaisten veronmaksajien varoilla koulutetaan ja elätetään näitä jotka eivät jää hyödyntämään yhteiskuntamme kehitystä, kuka tästä on vastuussa.

      Mitä hyötyä nämä oppilaspaikat tuovat maallemme, vielä kouluttajina ovat ei äidinkielenään englantia puhuvat eikä suomea osaavat kouluttajat, onko oppilasvalinnat tällaisten vastuulla.

      Meidän kova verotus lahjoitetaan näille siipeilijöille, meillä kun on tämä yksi kansan osa joka häpeää Suomalaisuutta.

    • sitä_vaan_mietin

      Jos on jo peruskoulussa valinnut muun A-kielen (esim. espanja, ranska, ruotsi, saksa tai venäjä), niin onkos siten automaattisesti eriarvoisessa asemassa pyrkiessään "suomalaiseen" Aaltoon?

    • SalesManager

      Tyttäreni opiskelee kainsainvälisessä IB lukiossa (ei Suomessa) viimeistä vuotta. Nyt on käynyt ilmi, että ensi vuoden DIA alkupistevalinnassa menettää ison määrän pisteitä jos ei ole opiskellut toista kotimaista tai äidinkieltä lainkaan. Viime kevään valinnoissa äidinkielen tasoksi riitti, että on suorittanut peruskoulun Suomessa.
      Alkupistevalinnat (5 parasta ainetta) ilman arvosanaa äidinkielestä ja ruotsinkielestä tarkoittaa, että voit saada max 21p kun noilla kahden aineen avulla voisit saada max 26p jos saa yo-arvosanaa L vastaavat numerot. (IB lukiossa 7). Miten ulkomaalaiset voivat selvittää tiensä esim. Aaltoon?

      • asdrew1324

        Koepisteillä. Eli jos ei suoravalinnalla pääse sisään niin parempi lukea paljon sisäänpääsykokeeseen.


      • SalesManager
        asdrew1324 kirjoitti:

        Koepisteillä. Eli jos ei suoravalinnalla pääse sisään niin parempi lukea paljon sisäänpääsykokeeseen.

        Kiitos kommentistasi. Jos opiskelee vielä koko kevään ulkomailla (mekin asutaan Aasiassa), pääsykokeisiin osallistuminen ei ole ihan yksinkertaista kun IB tutkinto on samoihin aikoihin. Ennen oli mahdollista järjestää pääsykokeet suurlähetystössä mutta sekin mahdollisuus on nyt poistettu 2016 lähtien. Positiivista on tietysti, että mm. Helsingin Yliopistoon pyrittäessä ei useimmat saa osallistua pääsykokeisiin (yo-tutkinto, IB, EB etc. ei saa osallistua vaan menee pelkällä todistuksella). Tähän on vaikea löytää tietoa, millaisilla todistuksilla esim. fysiikan laitokselle on aiemmin päässyt. Jos saa L matikasta ja fysiikasta, mitä muuta tarvitaan?


    • IhanOikein

      IB on niin täysin pseudoelitisttä shaibaa, että syytäkin kärsiä vähän.

    • ceeeeeee

      Matematiikkaa, fysiikka, kemiaa pääsee lukemaan ilman pääsykokeita ja varsinkin jos on kirjoittanut älliä, eetä ja ämmälläkin pääsee. Samaten Aalto yliopistoon jos on hyvin kirjoittanut

    • sinivalkea

      Lue vain peruskoulussa pitkää englantia niin pääset mu*isten kanssa Aallon maisteriohjelmiin.

      • brexit-tuli

        Maisteriohjelmien kieliksi tulevatkin ranska ja saksa.


    • aalto_57

      Voithan sinäkin opiskella englantia! Ei suomella tee mitään työmarkkinoilla.

    • roffa

      Aasialaiset hakevat parempaa elämää, hankkimalla jatko-opiskelupaikan Suomesta eli Euroopasta eli länsimaista. Edelleen ilmainen koulutus auttaa.

      Suomalaiset valmistuneet DI:t eivät ole kiinnostuneita tohtorinhatusta vaan omakotitalosta, autosta ja kesämökistä. Nämä eivät ole tietenkään toisilleen vastakkaisia, mutta yliopistojen pätkätöissä ja huonolla palkkatasolla ripustautumalla on hankalampi näitä tavoitteita saavuttaa.

      Olisi hyvä että yliopistossa jatko-opintoja aloittavat ovat oikeasti motivoituneita tohtorinhattuun. Jonkalaisia kolmansista maista tulevat yleensä ovat. Suomalaisilla motiivina on liikaa se, että kun muutakaan ei ole tarjolla. Suomalaísten jatko-opiskeluhankkeet myös saattavat keskeytyä sen takia että nämä katselevat koko ajan muita työpaikkoja ja keskeyttävät jos sellainen löytyy.

    • Aikoinaan edistyksellisissä piireissä huomattiin suomenkielen soveltuvan parhaiten nakkikioskilla rähinöimiseen ja metsän kaatamiseen. Kaikki vähänkin sivistykseltä haiskahtava oli ihan varmuuden vuoksi parempi hoitaa jollain muulla kielellä.

      Suomen itsenäistymisen tienoilla jouduttiin uudistuksien eteen tekemään kovasti töitä, että yliopistossa olisi voinut opiskella ja saada opetusta edes jossain määrin suomeksikin. Vähitellen yliopisto-opetus suomalaistui, mitä lienee helpottanut seikka, että ruotsinkielisillä oli oma yliopisto Turussa. Joka tapauksessa Suomen historiassa koitti viimein aika, jolloin korkeinta opetusta oli mahdollista saada suomeksi, vaikka yliopisto oli täällä ollut jo kolmisen sataa vuotta.

      Sadan vuoden jälkeen ollaan päästy tilanteeseen, jossa suomenkielen katsotaan edelleen soveltuvan parhaiten nakkikioskilla rähinöimiseen, mutta metsän kaatamiseen tarvitaankin jo englantia. Muuten ei metsuri ymmärtäisi metsäkoneen digitaalinäyttöä ja kaataisi naapurinkin puut. Ilmeisesti edelleen ajatellaan, että aitoa sivistystä voi välittää vain jollain muulla kielellä kuin suomeksi. Tällä kertaa tätä asennetta eivät kylläkään pidä yllä ruotsinkieliset vaan suomalaiset sivistyneet ihan itse.

      Mitä yliopisto-opetukseen tulee, ovat englanninkieliset luennot ja opintomateriaalit tietysti joissain tapauksissa puolustettavissa hyvinkin vankoin perustein. Niistä ei kuitenkaan pitäisi mitään opetuksellista lähtökohtaa tehdä varsinkaan tapauksissa, joissa pärjättäisiin hyvin suomellakin. Mikään ei nimittäin ole kamalampaa kuunneltavaa kuin tankero-luento, jolla käytännössä sekä luennoitsija että kuulijat ovat kaikki kieltään ymmärtäviä suomalaisia.

      • muutko.turhia

        Pitäisikö jo peruskoulussa hyväksyä ainoaksi A-kieleksi englanti, jolla pärjää parhaiten aikanaan yliopistoissa?


      • En oikein ymmärrä kysymystä, A-kieli on yksi, (tai toinen) peruskoulussa opiskeluun valituista kielistä. Miksi sen pitäisi yliopistotasolla olla jotenkin määräävä? Eiköhän kukin yliopistoon hakija osaa tehdä valinnan sen parhaiten osaamallaan kielellä?

        Mitä opetuskieleen yliopistossa tulee, en taida viitsiä toistaa itseäni.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      250
      2266
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      84
      1881
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      75
      1555
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      132
      1322
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1190
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1145
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      990
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe