Oikeutta eläimille paljasti taas minkälaist ressil

sirupuroboldcritwp

Lihaa on törsilt tulos kauppoihin yli kuukaude pääst.

33

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MOTtaas

      Kyllä laskisin teurastuksen jo duunaripuoleen eikä karjankasvatuspuoleen. Ihan on eri henkilöt ja periaatteet kuin elävän eläimen kasvatuksessa. Oikeutta eläimille näkyy taas hakevan oikeutusta vain itselleen, vähemmän eläimille.

      • forssapurcsipilbusinmamu

        Sikskö se yks MTK satraap rääkkäs putte parkaa vuosi sitten.


    • karsinoosgeenit

      Ja joku WHO, kukahan sekin lienee, on laittanu grillimakkarat ja savustetut lihat syöpää- listalle. Jopa metvursti on listalla.
      Joka kolmas kuolee syöpään, mainostaa ruots. syöpäjärjestö. ja joka neljäs sairastuu.

      • kolmemanneajapulktörsä

        Ilmankos on länsimaiden alhaisimpia elinajanodotteita. Tungetaan vaan ruista perseeseen, ostetaan diabetes maitoa ja annetaan rahaa törsil kettujen ja sikoja raiskaamiseen. Italian pojat syö vesimeloni jota on saatavilla Suomessakin.


    • ”Kyllä laskisin teurastuksen jo duunaripuoleen eikä karjankasvatuspuoleen. Ihan on eri henkilöt ja periaatteet kuin elävän eläimen kasvatuksessa. Oikeutta eläimille näkyy taas hakevan oikeutusta vain itselleen, vähemmän eläimille.” – MOTtaas

      Ei ole kummoinenkaan temppu päätellä, että nimimerkin ”MOTtaas” taakse kätkeytyy, kukapa muukaan kuin ahne, suomalainen talonpoika. Nimittäin kukaan rehti suomalainen ei sälyttäisi tuolla tavoin syyttä suotta syytä duunarin niskaan, se onnistuu vain häikäilemättömän ahneelta maanviljelijältä, jonka plakkarissa on aimo annos Lounais-Suomen Osuusteurastamon, Osuuskunta Itikan, Lihakunnan tai jonkun Valion ketjuun kuuluvan meijeriosuuskunnan osuuksia.

      Nämä osuuskunnat omaavat määräysvallan sellaisissa yhtiöissä kuin HKScan Oyj, Atria Oyj tai Valio Oyj. Voimme todeta, että kaikissa näissä yhtiöissä valta on ahneiden, suomalaisten talonpoikien käsissä, joiden on tietysti lopulta myös vastuu nyt havaitusta rikollisesta toiminnasta.

      Ahneudella ei ole häpyä.

      • niin...n

        Kyseinen sastamalan teurastamo ei kuulu mihinkään tuottajaosuuuskuntaan vaan on ihan yksityinen osakeyhtiö.

        Firman toimitusjohtaja kuvailee työntekijöidensä ammattitaidottomuutta ja heikkoa työmoraalia "Kun järki loppuu otetaan voima käyttöön, ja tässä tilanteessa se oli helkatin huono vaihtoehto".

        Tässä on siis kyse aivan puhtaasti duunarien heikosta ammattitaidosta ja työmoraalin puutteesta.


      • TosiMustaSieluJopalla

        Meinaako se Jo-pa, että 'omistajat' määrää työntekijän toimimaan ammattitaidottomasti, minkähänlaisissa töissä tämä Jo-pa on ollut, vai peräti onko minkäänlaisissa?


      • JOPPEKUUUKREELI

        NOOR, JOPPE ON ENEMRÄHÄN NÄITRÄÄHÄN WANNABE PULEI,,:))))))))))))


    • mekö-syyllisiä

      "Vuonna 2006 51-vuotias poliisimies houkutteli virkamerkkiään näyttämällä 16-vuotiaan tytön kotiinsa, juotti hänet humalaan ja raiskasi kahdesti."
      "Vuonna 2007 apulaisoikeusasiamies totesi päätöksessään poliisin syyllistyneen vuonna 2006 Smash Asem -mielenosoituksen yhteydessä useisiin laittomuuksiin."
      "Vuonna 2007 Pasilan poliisivankilassa vartija-vahtimestari pahoinpiteli putkaan tuodun iranilaissyntyisen Rasoul Pourakin."
      "Vuonna 2009 poliisi löi kiinniotettua nuorta avokämmenellä."
      "Vuonna 2010 kaksi poliisikonstaapelia pahoinpitelivät pidätyksen yhteydessä pyörätuolissa istuneen halvaantuneen miehen."
      "Vuonna 2013 kaksi poliisimiestä tuomittiin molemmat 35 päiväsakkoon pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta."
      "Poliisikaksikko pahoinpiteli romanimiestä viime vuoden maaliskuussa Shell-huoltoasemalla Helsingin Herttoniemessä."
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Poliisiväkivalta

      Onko siis sisäministeriö ja sisäministeri ja siis eduskunnan valinnut suomen kansa vastuussa poliisin rikoksista koska " lopulta myös vastuu nyt havaitusta rikollisesta toiminnasta."

    • jaaahaaas

      "Lihan laatuvirheet PSE-liha.
      Jos sika rasittuu voimakkaasti juuri ennen teurastusta.
      Tervalihaa syntyy, jos eläin on fyysisesti tai henkisesti rasittunut tuntien ajan ennen teurastusta. Rasittunut eläin kuluttaa suuren osan lihasten glykogeenista energiantuotantoon eikä sitä ei riitä maitohapon raaka-aineeksi. Jos maitohappoa ei muodostu riittävästi, lihasten pH-arvo ei laske normaalille 5,5 - 5,7 tasolle."
      "Tervalihan syntyyn vaikuttaa voimakkaasti eläimen ennen teurastusta kokema pitkäaikainen stressi, joka laskee lihasten glykogeenipitoisuutta, sekä stressin aiheuttama adrenaliinin ja noradrenaliinin voimakas eritys, joka muuttaa lihassolujen aineenvaihdunnan anaerobiseksi jo ennen teurastusta."

      Eläimen terssi ei taatusti ole tuottajan etu, joten " ahne, suomalainen talonpoika"
      ei itsekkäistäkään syistä halua että eläin tresaantuu ennen teurastusta koska lihan laatu huononee.

    • Todellisuudessa ahne, suomalainen talonpoika viis veisaa eläimiensä hyvinvoinnista sen enempää teurastamovaiheessa kuin missään aiemmassakaan. Sen sijaan, että hän lähtisi eläimien hyvinvointia parantamalla parantamaan laatua ja lopulta sen kautta saamaan parempaa hintaa, hän pelkästään tyytyy määkimään: ”Maksakie tukiaissia, maksakie. Antakkie rahhaa. Aaaaah!”

      Ja ummistaa silmänsä teurastamoissa tapahtuvalta eläinrääkkäykseltä, vaikka hänellä onkin useimmissa tapauksissa omistajan valta niissä käytössään.

      Talonpojan sisäsyntyistä niljakkuutta kuvastelee hyvin vetoaminen siihen, että muutkin, kuten jopa poliisit tekevät rikoksia, kuten tuossa edellä joku tragikoomikko surkuhupaisasti julki tuo.

      Talonpojan alhaista kompetenssitasoa taas kuvastelee heidän etujärjestönsä MTK, joka ei paremman puutteessa yllä enempään toimeen kuin tekemään säälittävän ehdotuksen, jonka mukaan K-kaupan on ryhdyttävä kerjäämään kansalta joulukinkun oston yhteydessä LISSÄÄ RAHHAA TUKIJUSSILLE!

      Antakkie almuja, antakkie.

      • parastaosaamistaan

        viljelijä on aina käsi ojossa ottamassa


      • törpötvastuuseen

        Valheiden niljakkaalle levittäjälle tiedoksi: Ne pari uutisissa nimeltä mainittua teurastamoa ovat kyllä olleet yksityisiä, vastuu eläinten huonosta kohtelusta lankeaa niissä täysin duunareille ja omistajille.


      • lucianoiteexhbkospone9

        On siinä paljon enforcereita, tekemise jämptii. Meillä on vahva lantaverkosto pohjoisen kylistä aina etelän kyliin. Suomessa toimii esimerkiksi yli kolmasosa yli 700 miljoonan asukkaan Euroopan turkistarhoista, niin vahva jämpti, pummipaska on.


    • vlählämiitesirudayrisk

      Kohta pelastetaha taas Altiaa, Atrioo ja Valioo jotta törsä saa viettoo mukavata elämöö. Sato tai kato, rahaa ja kusta on täynnä Talvivaaran lato.

    • mekö-syyllisiä

      "Talonpojan sisäsyntyistä niljakkuutta kuvastelee hyvin vetoaminen siihen, että muutkin, kuten jopa poliisit tekevät rikoksia, kuten tuossa edellä joku tragikoomikko surkuhupaisasti julki tuo." jopa_vain

      "Onko siis sisäministeriö ja sisäministeri ja siis eduskunnan valinnut suomen kansa vastuussa poliisin rikoksista koska " lopulta myös vastuu nyt havaitusta rikollisesta toiminnasta." Minä kirjoitin tuon.

      Olisi pitänyt ymmärtää että jopa ei ymmärtänyt juttuni tarkoitusta joten asia pitää selventää hänelle.

      Tarkoitukseni ei ollut se mitä jopa väittää että puolustelin tapahtunutta sillä että muutkin tekevät lainvastaisia tekoja vaan toin esille että jopan logiikalla sisäministeriö olisi syyllinen poliisin rikkomuksiin koska hänen mielestään teurastamon omistajat ovat syyllisiä.

      Samalla logiikalla voitaisiin syyttää myös palvelutalojen omistamia kuntia siitä kun tässä aiemmin heidän työntekijänsä tappiovat vanhuksia.

      Mitä hyötyä olisi lihakarjan kasvattajalle siitä että eläimiä teurastamossa kohdeltaisiin huonosti koska stressi ennen teusastusta huonontaa lihan laatua aiheuttaen PSE-lihaa.

      "Tervalihaa syntyy, jos eläin on fyysisesti tai henkisesti rasittunut tuntien ajan ennen teurastusta.

    • kapppasvaan

      "Trolliviesteissä argumentaatiovirheet ovat tavallisia, ja niiden sävy on usein propagandalle tyypillinen: paasaava ja kömpelö, kertoo yksi Ylelle kokemuksensa jakanut suomalainen.

      – Tunnistan trollauksissa vastenmielisen sävyn, joka muistuttaa vanhaa neuvostoliittolaista propagandaa. Totuudella ei ole mitään itseisarvoa.

      Muilta keskustelijoilta trollaajat vaativat jatkuvasti todisteita, mutta eivät pysty itse esittämään pitäviä todisteita omista väitteistään."
      http://kioski.yle.fi/omat/venaja-trollit-suomessa



      Tässä kirjoitus venäjän trollaamisesta. Minusta jopan kirjoitukset maanviljelijöistä
      ovat vastaavanlaisia.
      Kirjoituksen PSE-lihata joka aiheutuu eläinten huonosta kohtelusta ennen teurastusta
      hän ohitti ilman minkään laista kannanottoa.

      "sävy on usein propagandalle tyypillinen: paasaava..."

      "ahne, suomalainen talonpoika..."
      "Ahneudella ei ole häpyä."
      "Antakkie rahhaa. Aaaaah!”
      "Talonpojan alhaista kompetenssitasoa."
      "... häikäilemättömän ahneelta maanviljelijältä..."
      "valta on ahneiden, suomalaisten talonpoikien käsissä..."
      "Maksakie tukiaissia, maksakie. Antakkie rahhaa. Aaaaah!"
      "Antakkie almuja, antakkie."

      Muilta keskustelijoilta trollaajat vaativat jatkuvasti todisteita, mutta eivät pysty itse esittämään pitäviä todisteita omista väitteistään."

      Esimerkiksi: Edellisen hallituksen aikana jopalta kysyttiin miksi hallitus jossa ei keskustapuoluetta ole mukana, lopeta maataloustukia, on edelleen vailla asiallista vastausta.

      Nyt kysyn perustelut, miten todistat väitteesi että käsky eläinten huonosta kohtelusta on tullut viljelijöitä. Tuohan on vain sinun mielipiteesi ilman faktatietoja.

    • On tyypillistä ahneen, suomalaisen talonpojan venkoilua yrittää kääntää fokus pois itsestään ja omasta vastuustaan antamalla ymmärtää, että vasta siinä tapauksessa, että talonpoika – teurastamon omistajana - olisi antanut palkollisille nimenomaisen käskyn rääkätä eläimiä, heillä olisi asiasta vastuu.

      Näinhän asia ei todellisuudessa mene. Tottakai omistajalla on aina perimmäinen vastuu siitä, mitä yrityksessä tapahtuu. On naurettavaa esittää, että eläinsuojelunrikokseen tarvittaisiin suoranainen käsky. Epäsuorasti, tehokkaampaa läpimenoa linjalta vaatiminen tietysti voidaan jopa rääkkäämiskäskyksi tulkita. Ja sen vaatimuksen omistajat ovat hiljaisesti hyväksyneet olemalla puuttumatta epäkohtaan.

      Nyt esille tulleet tapaukset on vietävä oikeuteen, jossa myös itse yritysten tulee olla päävastuullisena syytettyjen penkillä ja toivon mukaan oikeudenkäynnin jäljiltä todella tuntuvien yhteisösakkojen maksajana. Yleinen oikeustaju määrittää, että sakon tulisi olla kaksin tai kolminkertainen siihen liikevaihtoon verrattuna, mitä rikollisesti toimien on saatu aikaan.
      Se olisi oikeus ja kohtuus, vaikka valitettavasti suurikaan summa ei ahneudella itsensä paaduttaneen suomalaisen talonpojan peririkolliseen asenteeseen mitään korjausta tuokaan.

      • LakkaanEdesLukemasta

        Kyllähän se on tiedetty, ettei Jopalla ole normaalia tuo järjenjuoksu, mutta tässä se tuli taas todistettua


      • Kapppasvaan

        Eli olet siis sitä mieltä että syyllinen on aina omistaja, poliisien väkivallalle, palvelutaloissa hoitajien aiheuttamille kuolemille tai kuljetusyrittäjille heidän kuljettajiensa ajettua autoa humalassa ja aiheutettuaan onnettomuuden jossa joku on jopa kuollutkin.
        En nyt yritä kääntää fokusta pois teurastamon omistajista vaan kysyn yksinkertaisesti että onko aina syyllinen omistaja työntekijöidensä rikoksista.

        Yksinkertainen kysymys johon voi vastata joko kieltävästi tai myöntävästi tai sitten kuten trolli, koka ei vastaa annettuun kysymykseen vaan kirjoittaa että kysymys on venkoilua tai jotain muuta mutta ei itse kysymykseen.


      • Jopan--

        jorinoita seurattuani pitkästä aikaa huomaan ettei niiden kirjoittamiseen aikaa paljon kulu kun valmiiseen tekstipohjaan pari vähän aiheeseen liittyvää lisää :)

        Nyt taas näkyy syytettävien listalta unohtuneen tuo EVRn alaosaston rikoksen salaaminen todisteiden ja ilmoittamisen laiminlyönti.

        Mutta sehän nyt on jo niin tuttua jo ties monenko vuoden ajalta että ovat uskottavuutensa eläinsuojelijoina jo täysin menettäneet, vain mediajulkisuus heidän toimintamotiivinsa on :)


    • kapppasvaan

      "Muilta keskustelijoilta trollaajat vaativat jatkuvasti todisteita, mutta eivät pysty itse esittämään pitäviä todisteita omista väitteistään."

      Nyt kysyn perustelut, miten todistat väitteesi että käsky eläinten huonosta kohtelusta on tullut viljelijöitä. Tuohan on vain sinun mielipiteesi ilman faktatietoja

    • venkoiluako

      "Nimittäin kukaan rehti suomalainen ei sälyttäisi tuolla tavoin syyttä suotta syytä duunarin niskaan..." jopa

      "On tyypillistä ahneen, suomalaisen talonpojan venkoilua yrittää kääntää fokus pois itsestään ja omasta vastuustaan antamalla ymmärtää, että vasta siinä tapauksessa, että talonpoika – teurastamon omistajana - olisi antanut palkollisille nimenomaisen käskyn rääkätä eläimiä, heillä olisi asiasta vastuu." jopa

      Siis ensimmäinen jopan väite on että duunari ei olisi syyllinen eläinsuojelurikokseen mutta toisessa väittämässä sanoo että "että vasta siinä tapauksessa, että talonpoika – teurastamon omistajana - olisi antanut palkollisille nimenomaisen käskyn rääkätä eläimiä, heillä olisi asiasta vastuu."

      Siis miten loogista että duunari ei ole syyllistynyt rikokseen ja kuitenkin tuottajan
      vastuulla on duunarin rikos.

      Kysyn vielä, eikö duunari sitten ole vastuussa sellaisesta rikoksesta jonka tietää rikokseksi mutta tekee niin koska työnantaja määrää.

      Esimerkiksi vartioyrityksen omistaja antaa käskyn pahoinpidellä vaikkapa
      kaupasta makeisia varastan lapsen. Vartija ei siis jopan logiikalla syyllisty rikokseen.

      Oliko taas venkoilua?

    • jopa-trollaaja

      Turha odottaa trollita vastausta.

    • JATYHMÄ

      KUN DUUNARI TEKEE NIIN MAAJUSSI SAA SYYT
      NO KUN SUOMEN VALTIO VELKAANTUI ONKO ELÄKELÄISET JOTKA SEN AIHEUTTIVAT KORJANNEET VIRHEENSÄ
      EI
      ONKO MINISTERIT MAAJUSSEJA ENTÄ YRITYSJOHTAJAT TAI KANSANEDUSTAJAT
      TAI LAURI LYLY ONKO HÄN MAAJUSSI
      EI
      SAK AIHEUTTI EDELLISEN LAMAN JA SAK NYKYISTÄ HALUAA PITKITTÄÄ
      TÄTÄ TÄMÄ PASKASAAPAS JOPA EI KOMMENTOI KOSKA ON NIIN AVUTON

    • olethan-tietoinen-jopa

      "Finnwatchin tuoreen raportin mukaan työeläkevakuuttajat ovat sijoittaneet kymmeniä miljardeja veroparatiiseihin.
      Tela on tehnyt yhteistyötä Finnwatchin kanssa, joka julkaisi juuri selvityksen, jonka mukaan suomalaisia eläkevaroja on sijoitettu kymmenien miljardien eurojen arvosta veroparatiiseihin."
      http://yle.fi/uutiset/siimes_tel-maksut_nousevat_jos_elakevaroista_maksetaan_enemman_veroja_ulkomaille/7237031

      Pitää väite sitten paikkansa tai ei, pitäisi sinun jopa olla tietoinen asiasta koska olet kertonut että sinulla on työeläkevakuus kuten annoit ymmärtää MYEL eläkkeitä arvostelevassa kirjoituksessasi. Oletko ottanut selvää ettei rahojasi ole jossain suomalaisen verottajan ulottamattomissa.
      Jos väite pitäisikin paikkansa ja sinun rahasi olisivat veroparatiisissa, oman logiikkasi mukaan olisit syyllinen.

    • istsnöfhbpuroextwcle

      Hilut ranteeseen Pamion rutsareille, seuraavana syyniin pitsaface Kannuksest.

      • arpabosntwb9cboldtoe

        Sisäsiittoinen paskaläjä rääkkää elukoita, kun et pitsaface enää mettää pysty menemähä susia kiusamaha jooh jämpt.


      • ONSEHURJAHURRI
        arpabosntwb9cboldtoe kirjoitti:

        Sisäsiittoinen paskaläjä rääkkää elukoita, kun et pitsaface enää mettää pysty menemähä susia kiusamaha jooh jämpt.

        MEPPÄ HESALAINE SINNE GHETTOOS OSTAMAHA NIITÄ 20 TONNI MAALÄNTTEJÄS JOT VOIT VIHANNEKSIAS KASVATTAHA PUNANAATIPURIJA


    • Niiiiinpäniiiin

      "Tuottajat järkyttyneitä.
      Alan järjestöt ovat ottaneet kantaa MOT-ohjelmassa esitettyyn aineistoon. Tapaukset tuomitaan yleisesti. MTK:n Leena Suojala kertoo tuottajien ilmapiirin olevan pettynyt.

      – Kotieläintuottajan näkökulmasta pitäisi pystyä luottamaan siihen, että teurastamoilla toimitaan lain mukaisesti ja eläinten hyvinvointi otetaan huomioon lopetusvaiheessa. Tuottajat ovat aika pettyneitä siihen, että tällaista materiaalia tulee julkisuuteen ja ollaan aika järkyttyneitäkin siitä.

      – Uskon, että tämä tulee olemaan reagointitapa, että enää ei minun eläimeni lähde sinne teurastamoon teurastettavaksi. Teurastamoyrittäjän pitää pystyä huolehtimaan työntekijöidensä pätevyydestä, koulutuksesta ja osaamisesta.

      Teurastajan kelpoisuusehdot ovat kiristymässä. Teurastajan kelpoisuustodistuksen saamiseen vaaditaan riippumaton loppututkinto eikä joulukuun 8. päivän jälkeen kelpoisuustodistusta myönnetä enää työkokemuksen perusteella."


      http://yle.fi/uutiset/mtkn_asiantuntija_tuottajat_pettyneita_valvonnan_epaonnistumiseen_teurastamoissa/8413455

    • tekijät_esiin

      Duunarit näyttää olevan se suorittava porras joka näitä eläinrääkkäysrikoksia toteuttaa, lainaukset YLE:n uutista.
      Maatiloilla: "Videolla työntekijä vaikuttaa rankaisevan sikoja hännänpurennasta lyömällä lantakolalla."
      Kuljetuksessa: "Työntekijät tarttuvat sähköpiiskaan, jolla aletaan tökkiä sikoja."
      Teurastamoissa. "Elintarviketurvallisuusvirasto Evira selvittää paraikaa, onko joissakin teurastamoissa rikottu eläinsuojelulainsäädäntöä. "

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      132
      1523
    2. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1172
    3. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      101
      1170
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      78
      1050
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      187
      859
    6. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      799
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      89
      762
    8. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      78
      742
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      70
      677
    10. Palstalaisten

      Paino. Paljonko siis painat?
      Sinkut
      86
      636
    Aihe