Hirven metsästys.

Epätietoinen123

Saako hirviseurueen johtaja yksin käydä metsästämässä luvan hirviä esimerkiksi keskellä viikkoa ilman muita seurueen jäseniä?

14

973

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EpäreiluKANSA

      Hirvimetsästys kaikille suomen kansalaisille,eikä vain eliitille haiseville kerhoille. Suomen menettely muistuttaa vanhaa UK ylimistön lakeja
      missä ainoastaan varakkailla on oikeudet metsästää isompaa riistaa.Jopa
      jänistenkin ampuminen oli ennen risaperseille kiellettyä.Ylimistön terrorismia alemiarvoisia kohtaan.Suomi on tunnettu maa "kastieroistaan",vieläkin.
      Aiheen johdannon vastaus ei ole tiedossani,eikä paljoa perkele kiinnosta.

      • hirweetä

        no tuo nyon paskapuhetta että hirwen pyynti ois vaan varakkaitten etuoikeus monellakkaa ole maata ku kynsien alla ja muuta ku tuulen huuhtoma perse. silti net pittää issoenta mölinää porukassa ja tekkee kaatoja...näin ainaski meän porukassa.


    • Saa mutta tietääkseni pitää muistiinpanoihin laittaa ylös. Tartteeko johtajan iteltään kysyä lupaa peltopyyntiin? Pyyntitilanne joka tapauksessa niin pitää kirjata ylös. Ja tuo toinen vastaus on silkkaa paskaa, mua köyhempää ei pitäjästä löydy ja silti hirviä metsästän :D

    • Hirviseurueen jahtipäällikkö voi käydä itsekseen metsällä. Tietysti seurueen kokouksessa voidaan valita varsinainen jahtipäällikkö ja kaikki muut varapäälliköiksi niin silloin jokainen voi käydä halutessaan itsekseen metsällä. Pöytäkirjassa pitää tietty olla maininta henkilövalinnoista jolloin ei tule epäselvyyksiä tai väärinkäsityksiä.

    • alexandesstupp

      Vittuako se muille mun metsästys kuuluu? Ai niin ,kuuluuhan se kateellisille saamattomille kommmunistikyylille.

    • Iha_hirviä_juttu

      Jos henkilö menee yksin metsälle, niin voi. Muut kuin hirviseurueen johtaja tarvitsevat metsästyksen johtajan luvan, heidän myöskin tulee pitää jahtivouti ajan tasalla liikkeistään ja olennaisista tapahtumista (esim. metsästysalue, kaato). Hirviseurueen johtajan luvalla voi käydä metsällä esim. koiran kanssa, vahtimalla pellosta, houkuttelemassa ampumaetäisyydelle, jälkiä seuraamalla/ampumalla makuulta tai syönnökseltä lähteviä hirviä. Jos henkilöitä useampi kuin yksi, niin aina joko varajohtaja tai itse jahtivouti on oltava mukana.

    • Mpiteeni

      Hirvijohtajan ei tulisi leikkiä johtajaa ja tehdä päätöksiä yksin.Hyvät tavat ja porukkahenki säilyy parhaiten,yhteisillä päätöksillä.Itse ainakin johtajana kysyisin porukan mielipiteen yksin metsästykseen.Johtaja vaan valvoo,että metsästys sujuu turvallisesti lakeja sekä asetuksia noudattaen ja kirjaa tapahtumat

      • Köyhämies

        Niinpä! Ainakin meidän seurassa hirven metsästys on porukka jahtia, ei jahtipäällikön tai muunkaan jäsenen yksinmetsästys kuulu meidän seurueen tapoihin. Porukalla metsästetään ja aina tilanteen mukaan miehiä osallistuu jahtiin. Monellakin on aika harhaluulo tai sitten tahallinen "tietämättömyys" hirven metsästyksestä. Olen itse ihan tavallinen pientuloinen kansalainen, mutta on aina ollut mahdollista olla mukana metsästyksessä, ei tämä ole pelkästään ns. herrojen touhua. On kyllä olemassa niitäkin porukoita jossa on vaan näitä yläluokkaan kuuluvia, mutta enpä ole kateellinen, tosin aika vähän semmoisia porukoita on, nekin porukat sallittakoon. Tämä kuin mikä muukin metsästys tahansa on harrastus ja porukka touhua. Turhia juonittelijoita tai kadehtijoita ei siellä kaivata. Porukalla tehdään talkoita ja myös metsästetään.
        Mutta näinhän se on, aina löytyy arvostelijoita ja kaiken sanojia, varsinkin näin syksyisin. Tietämättömät ja arvostelijat, lähtekää mukaan seuratoimintaan niin sitten ainakin teillä on kokemusta vaikkapa hirven metsästyksestä.


      • azz

        Kyllä metsästyksen johtaja joutuu, joskus tekemään omia päätöksiä.Ei se
        huutoäänestys voi aina toimia.Olen ollut 11 vuotta päällikönä ja homma on toiminut.
        Olen joskus joutunut laittaan miehe parinviikon lomalle . Kyllä vähäinen kuri täytyy olla. On niitäkin asioita ,joista sovitaan porukalla ja päätetään niistä pidetään kiinni.


      • Potkittu
        azz kirjoitti:

        Kyllä metsästyksen johtaja joutuu, joskus tekemään omia päätöksiä.Ei se
        huutoäänestys voi aina toimia.Olen ollut 11 vuotta päällikönä ja homma on toiminut.
        Olen joskus joutunut laittaan miehe parinviikon lomalle . Kyllä vähäinen kuri täytyy olla. On niitäkin asioita ,joista sovitaan porukalla ja päätetään niistä pidetään kiinni.

        Hirvikokouksessa laadiaan metsästys-säännöt,Päälikön tehtäväksi jää hulehtia että sääntöjä ja metsästyslakia noudatetaan.Seurasi johtokunta päätää esityksestäsi,kuultuaan jäsentä onko jäsen loman tarpeessa.Yleensä syyllinen ja syytön joutuvat lomalle.Olet ollut sen verran kauan päälikkönä että suositteen Kurssitusta.
        On syyttömän asia pyytää poliisi tutkintaa,onhan kyseessä luvanvaraiset eläimet,on eri asia nostaako syytön asiasta oikeusjutun seuraa tai syylistä vastaan.Syytön yleensä arvostaa metsästyskavereitaan ja jättää syyteen nostamatta ja pitää seuran
        henkissä.


    • hirweetä

      nomitä witun väliä ku joku ne hirwet käy kummiski kaatamassa.kuha homma toimii. -tun nipottamista

    • Kaljaton

      Hirvikokouksissa päätetään,jahtipäälikön osallistumisesta metsästykseen,yleensä tehtäviä riitää jopa kotiin vietäviksi.Hirvikokous on merkittää kokous,tässä määrätään pelisäännöt syksyn metsästykseen,jahti ja metsästystavat huomioiden.Kokouksessa määrätään tasaarvoiseti miten metsästetään.Hyvä-veli verkostoa kannattaa varoa ja vanhoja päätöksiä,rohkeasti vain oma mielipide julki.Seuran-puheenjohtaja on yleesä laatinut kokous listan,lue lista jos mielestäsi jotain puutuu,vaadi korjausta esitettyyn listaan,muotoon ynm.

    • Köyhämies

      En tiedä olenko oikeassa seuraavassa mielipiteessäni. Eli jos on yksityinen seurue, tarkoitan että on joku yksityinen henkilö joka on perustanut hirviporukan, vuokrannut maat hirveneläimen metsästykseen ja myös koonnut porukan. Niin ehkä tässä tapauksessa hän voi ikään kuin porukan omistajana sitten käydä vaikka itse metsästämässä, muiden ollessa vaikkapa työssä. Eli kysymyksessä ei olisi rekisteröity seura jonka puitteissa metsästys tapahtuu. Mutta moraalisesti pidän tätä menettelyä kyllä aika epäreiluna muita porukkaan kuuluvia kohtaan.

      Jos metsästys tapahtuu rekisteröidyn seuran puitteissa, niin näkisin että porukanjohtajalla ei ole oikeutta lähteä yksin muiden tietämättä metsästämään esim. väliviikolla. Tulkitsen asian vähän salametsästykseksi. Mutta jos porukka antaa valtuudet tähän toimintaan niin silloin asia on tietysti toinen, jos metsästyksen alkupalaverissä tai kokouksessa näin on hyväksytty antaa tietty erivapaus jahtipäällikölle.

      Mutta kaiken lopuksi, kuten jo alussa sanoin niin en tiedä olenko ollenkaan oikeassa, tämä on vain minun mielipiteeni ja arveluni asiaa. Oma kantani on että metsästyksen, varsinkin hirvenmetsästyksen on oltava porukka tapahtuma, jo koska metsässä saattaa tapahtua mitä vain ja tarvitaan porukka voimaa tilanteissa.

      Itsevaltius ei kuulu mielestäni ollenkaan tähän metsästys lajiin.

    • ffuuyy

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      383
      3856
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      211
      1905
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1434
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      152
      1295
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      971
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      58
      930
    7. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      903
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      890
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      868
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      859
    Aihe