Raiskaajani tunnusti

Uhri2008

Monimutkainen tilanne, mutta lyhyesti; minut on raiskattu 7 vuotta sitten ja sain tänävuonna ilmoitettia asiasta poliisille. Raiskaajani on ollut esitutkinnan kuulustelussa ja tunnustanut teon. Mitä nyt tapahtuu? Asun ulkomailla ja soittoaika on poliisille perjantaina vasta. Epätietoisuus on tuskaista. Poliisi ei soittaessaan kertonut muuta kuin epäillyn tunnustaneen ja että pysyy tutkintavankeudessa kunnes esitutkinta päättynyt (joka vissiin käy nopeasti kun tunnusti, muita asiaan liittyviä henkilöitä vielä kuulustellaan).
Meneekö asia syyttäjälle vai suoraan jonnekin oikeuteen?
Kuinka kauan kestää yleensä epäillyn tunnustamisen jälkeen saada tuomio täytäntöön?
Ulkomaille olen tosiaan paennut pahoinpitelyjen ym jälkeen, jospa joskus vielä pääsisi Suomeen takaisin.

16

1449

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rikosuhripäivystykseen
    • Hei!

      Ensinnäkin hienoa, että olet uskaltanut vuosien jälkeen tehdä rikosilmoituksen kokemastasi, se ei varmasti ollut helppoa. Asian tutkintaa tosiaan helpottaa tekijän tunnustus.

      Poliisin esitutkintaan tosiaan kuuluu sekä sinun, epäillyn että todistajien kuulustelut sekä mahdollisen todistusaineiston (esimerkiksi lääkärintodistus) kerääminen.
      Esitutkinnan valmistuttua asia etenee syyttäjälle syyteharkintaan. Syyttäjä siis päättää poliisin esitutkinnassa saamien tietojen perusteella nostaako asiassa syytteen. Jos syyttäjä nostaa syytteen, asia menee vireille käräjäoikeuteen, josta ilmoitetaan aikanaan oikeudenkäynnin ajankohta.

      Rikos- ja oikeusprosessi kestää Suomessa pääsääntöisesti vuoden tai jopa ylikin. Asia etenee nopeammin, jos tekijällä on useampi samankaltainen teko ja/tai hän on vangittuna. Tällöin kyse on kuukausista. Sinun tilanteessasi tekijä saatetaan vapauttaa tutkinnan valmistuttua (jos ymmärsin oikein kirjoituksestasi), joten syytteen nostamisella ei välttämättä ole niin kiire kuin olisi siinä tapauksessa, että epäilty olisi vangittuna odottamassa oikeudenkäyntiä.

      Syyllisyydestä, tuomiosta ja vahingonkorvauksista päätetään mahdollisessa oikeudenkäynnissä. Sinun kannattaa hankkia asianajaja viimeistään siinä vaiheessa, jos saat tiedon, että syyttäjä nostaa asiassa syytteen.

      On todella tärkeää, että et jää yksin kokemustesi kanssa. Tukea ja käytännön neuvoja saat esimerkiksi meiltä Rikosuhripäivystyksestä. Palvelumme ovat asiakkaillemme ilmaisia. Kerrot olevasi ulkomailla. Yksi helppo tapa olla yhteydessä RIKUun on nettisivustomme chat-palvelu osoitteessa www.riku.fi. Chat on auki varmimmin tiistaisin kello 17–19, mutta myös arkipäivisin ma-pe klo 9-15 aina kun työntekijä on työpisteellään.

      Paljon voimia sinulle kokemuksistasi ja rikosprosessista selviämiseen!
      Lämpimin terveisin Terhi/RIKU

    • kylmätotuus

      Enpä olisi tässä maassa moista uskonut olevan. Missä päin, anteeksi kysymys?

    • Eli kyseessä on ns. "jälkikatuminen" koska suhun ei ole jäänyt mitään jälkiä asiasta. Ei pienintäkään

      Joten kukaan ei tule saamaan rangaistusta, korkeintaan sinä 20 päiväsakkoa kun teit aiheettoman ilmoituksen

      • marisa8

        Aiheettoman? Sehän on tunnustanut.


    • moi
      Tsemppiä, missä päin oletkaan ! itse olen kokenut saman............melkein ainakin..............eräs mun ex yritti rasikata mut kahesti muutaman mi- nuutin aikana, se halus, mä en ollut vielä valmis, eikä me oltu edes kes- kusteltu asiasta etukäteen.....onks raiskauksenyritys rikos ? mn tietääk- seni se on. En tiiä, missä päin suomee tää heppu nyt n. 39-v luuraa, se tuntuu vaihtavan asuinpaikkaa kerran kuukaudessa, eri muijan kans, oli sil muijal lapsii tai ei ennestään.....ja jossakin muualla nettisivustolla me tavattiin joskus n. 16-v sitten, se taisi olla joku MTV3:n höpötys.........si- tä sivustoo on tuskin enää olemassa.....enkä oo nähnyt sitä heppua sen jälkeen, se jäi nimittäin kiinni pettämisestä, kuten yleensäkin ne pettä- jät jäävät......täällä treffit-osiossa sen pikkuveli kerran löys mut, ja oli- han sekin mukana, ei sitä oo nyt näkynyt, ja hyvä niin....eikä tota sen pikkuveljeekään oo näkynyt..........senkin oon kerran tavannut, kun olin sen hepun luona vieraisila kerran, ja tää pikkuveli tupsahti sinne sen sil- loisen muijan kans..............
      En tehny rikosilmoitusta sillon. Onks nyt liian myöhä ? tuskin tää hep- pu ees tunnustaa mitään.......ku en tiiä siitä edelleenkään muuta, kuin että sen nimi on joku Marko, sukunimee en muista kuulleeni, se on syn- tynyt kesäkuussa -77 kaksosten merkeissä. Tässä pienet tiedot !

      • LuuriKäteen

        Helppoa se tunnistaminen ainakin on jos veljekset ovat molemmat olleet mukana kuvioissa !


    • ensioitkunen

      mitenon eroa henkisellä raiskauksella fyysiseen jälki hoidossa?

    • EiksVoiskii

      Paljonko voisi saada korvauksia jo kertoisi ( 22222 hänen raiskanneen minut) . Ajattelin ottaa selvää ekaks et kannattaako

    • paljon.kokenut.häirintää

      Seksuaalisia tekoja voidaan tehdä menetelmin, joista ei jää todisteita tai jälkiä, kuten elektroninen häirintä ja erilaiset kemikaalit.
      Itselleni tehtiin neljä päivää kestävä pakko-orgasmi ulkomailla, olisin voinut kuolla siihen, kun sain niin pahat kivut ja olin sepelvaltimotautinen, 98 % tukos avattiin pari viikkoa tapahtuman jälkeen.
      Suomalaiset tekivät sen siellä tietoisesti minun perussairaudesta, sekä jatkuvaa seksuaalista elektronista häirintää.
      Näitä rikoksia ei voi kukaan estää, se on vain hyväksyttävä asia koko yhteiskunnassa. Monet kokevat näitä nyt Suomessakin!

    • Oikeus_tapahtuu

      Poliisi tekee joskus outoja tulkintoja. Bodimin Nissenkin suuhun poliisi tunki tunnustuksen, myöhemmin korkein oikeus totesi, ettei minkäänlaista näyttöä ole teosta.

      Valitan jo etukäteen, mutta tulet kokemaan seuraavaksi julkisuuden raiskauksen. Seitsemän päivää ja sinut on revitty ihmis-raunioksi.

    • Poskihoitoko

      Voisitko hieman kuvailla tuota tapahtumaa. Missä, kuinka moni siihen osallistui ja minkälaisissa positioissa?
      Ihan vaan tuota tutkintavankeutta silmälläpitäen.

    • Lienee_totuus

      "tarkoitus pyhittää keinot".

    • Kuinka_paljon

      vääriä syytöksiä esitetäänkään maailmassa? Todella paljon!

    • Hullut_uskovat

      Hullut uskovat kaikki valheelliset todistuksetkin!

    • Idiootit_eivät_voi

      Idiootit eivät voi edes parantua valheiden uskomisesta!

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1625
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1265
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      91
      1170
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1096
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1092
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      980
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      877
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      761
    Aihe