Valkkuisät mahdollistavat juniorikiekon!

isohatunnosto

Ilman isävalkkuja ja muita toimihenkilövanhempia ei olisi junnukiekkoa. Kiitos tuhansille vapaaehtoisille isille ja äideille jotka mahdollistatte sen että niin monet pääsevät pelaamaan jääkiekkoa. Palkintonahan siitä yleensä saa lähinnä kitinää jos joku asia ei ole hyvin. Tosin ne kitisijät ei ole kyllä itse valmiita talkoisiin eikä heillä ole esittää korvaavia vaihtoehtoja!

81

630

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kotivalmentaja

      Luulen että tänne kirjoittaa yksi tai kaksi henkilöä joilla on ollut huonoja kokemuksia. Asia siinä mielessä on ok, että kun he näin ovat kokeneet, niin kaikki ei varmaan ole ollut asiallista. En kuitenkaan liputtaisi täysillä ulkopuolisten valmentajien puolesta ja tällainen automaattinen ajattelu ulkopuolisen valmennuksen autuudesta. .. pari erittäin ikävää tapausta on ollut ja vastapainona muutama hyvä valmentaja, jonka poika pelasi joukkueessa.

    • Asiilqä

      kiitos myös kaikille niille vanhemmille jatka jaksavat tuoda junnuaan reeneihin ja jaksavat uhrata aikaansa lapsensa hyväksi. Vaikka toimihenkilön poika aina valitaan! Ilman näitä kestäviä vanhempia jotka rahoittavat joukkuetta olisi maksut paljon korkeammat myös toimihenkilöiden pojille! Kiitos, että naama hymyssä pitää kulkea hallilla ja maksaa kun lapsi haluaa pelata!

      • isohatunnosto

        Sekin on hienoa kun vanhemmat edes viitsivät kuskata lapsensa treeneihin, mutta se on kuitenkin aika pieni vaiva siihen nähden että sen lisäksi että kuskaat lapsesi treeneihin niin myös suunnittelet ne treenit, vedät ne treenit alku ja loppuverryttelyineen ym ym tai se että kuskaat lapsesi treeneihin ja sen lisäksi illalla sitten makselet joukkueen laskuja ja teet kirjanpitoa tai lähettelet sähköpostia vanhemmille jotka eivät ole "muistaneet" maksaa kuukausimaksuja ajalllaan. Kuinkahan moni valittaja oikeasti edes ymmärtää miten ison työn ne toimihenkilöt joukkueen eteen tekee? Väitän että ei todellakaan ymmärrä sillä jos ymmärtäisi niin tuskin ilkeäisivät kitistä noin.


    • Asiill

      Isät vois hankkia oman elämän eikä poikansa kautta elää

      • isohatunnosto

        No tuskinpa kovin moni toimihenkilönä toimiva äiti tai isi elää elämäänsä poikansa kautta, mutta aika monelta tai oikeastaan lähes kaikilta lapsilta loppuisi jääkiekon pelaaminen ilman näitä toimihenkilöitä. Mutta se on tätä nykyaikaa kun ei osata katsoa omaa napaa pidemmälle vaan kitistään kaikista asioista eikä sitten itse olla kuitenkaan valmiina mihinkään hommaan.


    • Asiilis

      ainahan toimihenkilö voi lopettaa vapaaehtoistyön. Mutta kun on se oma poika.

      • näinseon

        Kyllä voi, mutta jos toimihenkilöt lopettaa niin sitten loppuu myös joukkue.


    • Erkkipetter

      Mulle ei ole edes tarjottu mitään hommaa. Toimihenkilöiden vaimot täyttävät nämä paikat. Autan jos tarvitaan tietysti vaikka heti. Autokyydit kyllä kelpaa ja rahat myös kelpaa.

      • isohatunnosto

        Hienoa että olet valmis auttamaan, mutta sanoit että ei ole tarjottu mitään hommaa? Voisiko asian nähdä niin että ottaisi itse yhteyttä vaikka jojoon ja tarjaisi itse apua? Varmasti jotain hommia aktiivisille vanhemmille löytyy esimerkiksi vaikka varain keruun puolelta.


    • oivoijavoivoi

      Joopa joo. Kyllähän asia on nykyään niin että vanhemmat kuvittelevat ostavansa kuukausimaksuilla NHL uran. Eli käytännössä tarkoittaa sitä että kun maksetaan kuukausimaksut ja kuskataan pentu hallille niin sitten valkkujen tehtävä on tehdä hänestä änäri pelaaja ja jokaisen pennun pitää tietenkin pelata ykköskentässä. Ja sitten jos oma pentu ei ole ykköskentässä niin sitten nämä katsomo isävalmentajat puhuvat kotona omalle pennulle että sinä kuuluisit ykköskenttään, mutta kun se valkku suosii omaa ja naapurin poikaa niin sinä joudut kärsimään siitä ja siihen kun lisätään se että ne kaikki muutkin katsomo isävalmentajat joiden pentu ei ole ykköskentässä puhuvat samalla tavalla niin sitten on soppa valmis.

    • Isävalkkuxx

      Olen ihmetellyt tätä keskustelua. On varmasti huonoja isävalkkuja ja huonoja ulkopuolisia valkkuja. Samoin on hyviä. Tuo yleistäminen on raivostuttavaa ja epä-älyllistä.

      Tosiasia on, että vanhempien aktiivinen toimiminen joukkueissa mahdollistaa jääkiekon pelaamisen junioritasolla kaikille kohtuullisesti toimeentulevien perheiden lapsille. Jos jäällä olisi joka joukkueessa 1-3 ammattivalmentajaa, ei jääkiekkoa pelaisi kuin ne samat muksut, jotka harrastavat ratsastusta omalla hevosella.

      Kilpatasolla pelaavan joukkueen valmentajalta menee n. 20 h viikossa tähän vapaaehtoistyöhön. Näkymätön työ, eli treenien ja peluutusten suunnittelu, oma kouluttautuminen sitten vielä tähän päälle. Jos tuolle työlle laskisi tuntihinnalla kohtuullisen korvauksen työnantajan sivukuluineen, olisi loppusumma noin 6.000 € kuukaudessa (100h x 60€/h).

      • faktatkuntoon

        Väitätkö tekeväsi "vapaaehtoistyötä"jos maksat kuukausimaksusta 50%? On hyvä, että iskä valmentajia on. Sun palkkasi on noin 3000e netto/v. vai oletko eri mieltä?


      • faktatkuntoonmyös
        faktatkuntoon kirjoitti:

        Väitätkö tekeväsi "vapaaehtoistyötä"jos maksat kuukausimaksusta 50%? On hyvä, että iskä valmentajia on. Sun palkkasi on noin 3000e netto/v. vai oletko eri mieltä?

        3000 e vuodessa? Naurettava summa siitä työmäärästä minkä joutuu tekemään. Puhutaan täysin vapaaehtoistyöstä. Jos Olisi 3000 e kuukaudessa niin sitten olisi kohtuu korvaus.


      • riittääkkökohtapelaajia
        faktatkuntoonmyös kirjoitti:

        3000 e vuodessa? Naurettava summa siitä työmäärästä minkä joutuu tekemään. Puhutaan täysin vapaaehtoistyöstä. Jos Olisi 3000 e kuukaudessa niin sitten olisi kohtuu korvaus.

        Kyllähän asia juurikin noin on eli 3000 e vuodessa on naurettava summa siitä työstä, mitä siinä joutuu tekemään. Tuon lisäksi valmentajalle muodostuu myös monesti ylimääräisiä kustannuksia joten kyllä se taitaa miinuksen puolelle monella valmentajalla se valmentaminen mennä. Sitten toinen puoli asiassa on se että mitä enemmän näitä toimihenkilöitä on jotka saa alennusta niin sitä enemmän muut maksavat ja se on myös iso haaste koska kustannukset ovat kiekossa kovat ja sen takia moni voi joutua lopettamaan. Tässä onkin lähitulevaisuudessa kenties se isoin haaste eli ymmärrän sen että jos teet työtä niin olisihan siitä saatava myös korvaus, mutta miten ihmeessä nämä kustannukset saadaan pysymään kurissa?


      • mulleisoraha
        faktatkuntoonmyös kirjoitti:

        3000 e vuodessa? Naurettava summa siitä työmäärästä minkä joutuu tekemään. Puhutaan täysin vapaaehtoistyöstä. Jos Olisi 3000 e kuukaudessa niin sitten olisi kohtuu korvaus.

        Jos se on sulle naurettava summa niin lopeta valmentaminen ja maksa vuodessa lätkästä 6000e. Lisäksi tulee myös myös muita kuluja, jotka tulee muillekkin maksajille. Kumpi pare?


      • etsillee

        Kaikki sen tietää, että valmennukseen liittyvä "oman kouluttautumisen" maksaa siellä vierumäellä seura etkä sinä. Kilometrikorvaukset maksetaan joukkuueen kassasta.


      • faktatkuntoonmyös
        etsillee kirjoitti:

        Kaikki sen tietää, että valmennukseen liittyvä "oman kouluttautumisen" maksaa siellä vierumäellä seura etkä sinä. Kilometrikorvaukset maksetaan joukkuueen kassasta.

        No en ole valmentaja tällä hetkellä enkä todellakaan puhu mistään vierumäen koulutuksista, mutta kyllä se 3000 e vuodessa on vaan naurettava summa siitä työstä mitä valmentaja joutuu tekemään. Sinä et sitä ymmärrä kun et valmentaja ole koskaan ollut.


    • Asiillo

      Mutta oikeuttaako isävalkkuna olemisen sen, että hyysätään omaa poikaa? Ei ole toimihenkilö silloin pätevä. Fokus ei ole se, että saa tehdä vapaaehtoistyötä vaan se oma poika. Esim vanhukset tarvitsevat ulkoiluttajia yms. Uutta sitten jää se oma poika muiden toimihenklöjunnujen jalkoihin...kun isä ei ole hyysäämässä. Mieli sitä, että toimihenklöjunnut ja isät pönöttävät hallilla ja muut junnut sitten kotona puhuvat tästä epäoikeuden mukaisuudesta. Mikset suo tätä ulkopuolisuuden tunnetta ja tuota omalle pojalle sitä tunnetta kuinka epäoikeuden mukaista jääkiekko on. Et taitaisi kestää kun oma poika on surullinen vaikka on hyvä...kiintiötoimihenkilöjunnu ei putoa alemmas vaikka töppää eikä kehity.

      Älkää hyysätkö omia poikia - ootte ihan urpoja. Se on ihan yleinen vitsi junnukiekossa että ykkösketjusta on toimihenkilökiintiöjunnut. Urpoja ootte.

    • Asssaa

      Kyllä hyysääminen isävalkkujen osalta on ongelma. Odotteli edes koviä jätkiä kun hyysäätte omaa eiks se ole pehmoilua.

      Itse ainakin haluan että pojilla on kivaa mutta sitten on nämä NHL isävalkentajat jotka pilaavat lasten harrastuksen . Kyseessä on siis harrastus.

    • idioottivanhemmat

      Kaikkien eniten minä ihmettelen sitä että jos isävalkku hyysää vain omaa poikaansa, niin miten ihmeessä sen hyväksyvät muut vanhemmat joiden poika siinä joukkueessa pelaa. He eivät siis välitä pätkääkään omasta lapsesta vaan ajattelevat asian niin että kun nyt maksetaan tuo kuukausimaksu ja viedään pentu hallille niin saadaanpahan oma penska pois jaloista pyörimästä edes sen treenin ajaksi. Todellisia idiootteja nämä vanhemmat. Jos toiminta joukkueessa on luokatonta niin os sitten todella edesvastuutonta vanhemmilta antaa oman lapsen kärsiä siitä ja sallia oman lapsen pelaaminen sellaisessa joukkueessa. Joukkuetta voi vaihtaa tai Suomessahan ei ole kiellettyä myöskään perustaa kokonaan uutta seuraa ja silloinhan siitä uudesta seurasta voisi rakentaaa sellaisen jossa homma toimii niin kuin pitääkin.

    • vallkuvaan

      Olen toiminut isävalkkuna ja saanut myös usealta vanhemmalta palautetta siitä että heidän poikansa ei saa riittävästi peliaikaa ja vastaavasti olen toiminut valmentajana joukkueessa jossa ei ole omaa poikaa niin samat ongelmat ne silloinkin on ja joskus jopa pahemmat. Eräskin isä tuli minulta kysymään että mitä sen pelaajan vanhemmat sinulle maksavat kun peluutan sitä enkä heidän poikaansa. No nämäkin asiat on ratkaistavissa monella eri tavalla, mutta itse ratkaisin asian viime kaudella siten että pidimme vanhempainkokouksen jossa toin asiat esille ja samalla annoin jokaiselle vanhemmalle pelaajaluettelon johon jokainen sai tehdä oman rangin listan joukkueestamme. No osa oli hyvin tuohtunut ja ei suostunut, mutta sitten oli myös useita jotka listan laativat ja aika erilaisia listoja vanhemmilta tuli, mutta yksi yhteinen piirre oli se että jokaisessa listassa se oma lapsi oli sijoitettu pelaavaan kokoonpanoon kahteen ensimmäisseen kenttään. Joukkueessamme oli kuitenkin 24 pelaajaa joten kaikki ei voi päästä joikaiseen peliin pelaamaan.

    • Asiilll

      Suosittelisin että pidätte kehityskeskustelut pojasta vanhempien kanssa. Jotta vanhemmat saavat faktaa. aikas lailla voisitte tasapuolisesti vaihdella poikia AAA ja AA välillä. Taidot kehittyy. Ei voi olla siten, että toimihenkilön poika on aina ja ikuisesti AAA. Tajuaahan senbtyhmälon, että omaa suositaan muiden kustannuksella. Tasapuolisuutta ja peli-iloa KAIKILLE.

      Jos muuten käy jotain sanomassa valkulle, niin saapi kukkahattutädin leiman otsaan.

      • hyuint

        Miksi noista aaa ja aa joukkueista meuhkataan noin paljon? Varsinainen ja ensimmäinen virallinen kilpasarja on C sm sarja. Ja siinä vaiheessa ei ole enää mitään aaa ja aa joukkueita.


    • tietäjä_12

      Täällä olisi ainakin yksi vanhempi, joka olisi valmis maksamaan kuukausimaksun muodossa vaikka vähän enemmänkin oikeille ammattivalmentajille, jotka saisivat tietenkin korvauksen joukkueen valmennuksesta. Lisäksi kun nämä PUOLUEETTOMAT valmentajat tulisivat jääkiekkoliiton kautta, niin tuskin olisi valittamista näin paljon. Ihmetyttää että esim.liigaseurojen juniorijoukkueiden valmentajina on pelaajien isiä vielä D-juniori-iässä ja vielä C:ssäkin. Luulisi että näillä alueen ns.lippulaivajoukkueilla olisi asiat ammattimaisemmin järjestetty, mutta turha luulo. Ehkä joku luistelukouluikä ja siitä vuosi eteenpäin voisi isät olla häärämässä, mutta siitä eteenpäin pitäisi valmennussysteemin ainakin suuremmissa seuroissa muuttua. Sama systeemi jatkuu vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen suomessa. Mitään kehitystä tähän asiaan ei ilmeisesti koskaan ole tulossa, vaikka laji muuten kehittyy vuosien mittaan ? Tämä on niin monesti todistettu, että ainaakaan näillä pojilla ei jää peliajasta kiinni eteenpäin meno. Isolla peliajalla valmentajien ja huom.näiden poikien kaverit pelaavat aina vähintään kahdessa kärkikentällisessä meni peli miten meni. Muuta porukkaa kyllä nakellaan pelipaikasta / ketjusta toiseen, kutistetaan peliaikaa, suurennellaan virheitä, keskitytään vain huonoihin ominaisuuksiin, ei kiitellä onnistumisista eli tehdään kaikenlaista kehitystä jarruttavaa toimintaa. Näistä asioista kun näille valmentajille sanoo asia käännetään varmasti niin päin, että vika on sanojassa. Mistään ei kestä sanoa tai kritisoida, jos kritisoit, se kostetaan välittömästi pojalle. On tämä ihme kulttuuria.

      • rahaatiskiin

        Mikä sinua estää palkkaamasta poikasi joukkueelle ammattivalmentajaa? Ei tarvitse kuin kutsua vanhempien kokous koolle ja ilmoittaa että palkataan joukkueelle ammattivalmentaja sinä lupaat maksaa kulut. Yksi hyvä vaihtoehto loppukaudeksi olisi vaikkapa Karri Kivi. Ei muuta kuin kaivamaan kuvetta ja palkkaamaan ammattivalmentaja!


      • Oiuy

        Karri kivi valmentaa ensvuonna Ilvestä. Sori ei siis taida ehtiä, mutta esim Tampereella Varalan urheiluopistolla valmentaa opiskelijat junnuja erinomaisin tuloksin!! Jatka sää vaan oman poikas valmentamista ja muut maksaa.


      • rahaatiskiin
        Oiuy kirjoitti:

        Karri kivi valmentaa ensvuonna Ilvestä. Sori ei siis taida ehtiä, mutta esim Tampereella Varalan urheiluopistolla valmentaa opiskelijat junnuja erinomaisin tuloksin!! Jatka sää vaan oman poikas valmentamista ja muut maksaa.

        Tuo sisälukutaito ei taida olla sinun vahvuuksia. Puhuin loppukaudesta siis tästä kaudesta urpo.


      • cico69

        Se on juuri näin ,olen nähnyt tapauksen jossa poika ei ssanut peliaikaa omassa joukkueessa,mutta valittiin kuitenkin Pohjola leirille.Tämä kertoo juuri siitä,että poika koettiin uhkaksi valmentajan omalle pojalle,onneksi tämä kuitenkin päättyi hyvin.


      • näinkaisesittenon
        cico69 kirjoitti:

        Se on juuri näin ,olen nähnyt tapauksen jossa poika ei ssanut peliaikaa omassa joukkueessa,mutta valittiin kuitenkin Pohjola leirille.Tämä kertoo juuri siitä,että poika koettiin uhkaksi valmentajan omalle pojalle,onneksi tämä kuitenkin päättyi hyvin.

        Asiaa puhut. Minäkin tiedän tapauksen joka ei saanut peliaikaa omassa koukkueessa mutta varattiin kuitenkin ekalla kierroksella änäriin. Tämä kertoo juuro siitä että valmentajan tututun tuttu olisi jäänyt vähemmälle peliajalle jos tätä änärin ykköskierroksen varausta olisi peluutettu omassa joukkueessaan.


      • Ipa92forever
        näinkaisesittenon kirjoitti:

        Asiaa puhut. Minäkin tiedän tapauksen joka ei saanut peliaikaa omassa koukkueessa mutta varattiin kuitenkin ekalla kierroksella änäriin. Tämä kertoo juuro siitä että valmentajan tututun tuttu olisi jäänyt vähemmälle peliajalle jos tätä änärin ykköskierroksen varausta olisi peluutettu omassa joukkueessaan.

        Jep, oma poika taas pelas Ipassa 92-syntyneiden B2-SM:n voittaneessa joukkueessa, ei mahtunut Ipan B1:een, mutta sielä se änärissä painaa eikä iskän tartte enää hitsata.


    • Minamyos

      Islannin jalkkistaso on noussut hurjasti. Siellä asuu 300 000 asukasta ja 2000-luvulla vasta aloittivat jalkapalloon panostamisen. Ja mikä onkaan tulos. Upeaa menestystä! Heillä 4-5 v junnuja valmentaa ammattivalmentajat!!

      Eli ihan turhaan maksetaan "edullista" maksua jos valmentajat anamöörejä.

      Kattilaa mihin Islanti on päässyt julkkiksensa kun valmennus ammattilaisilla ja koulunsa käyneillä ihmisillä!

      Minä myös maksaisin enemmän jos ammattivalmentajat. Turhat turnaukset pois. Niihin uppoaa hirveesti rahaa.

      • edelleenhämmentynyt

        Tai mitä siellä tehtiin 10 - 15 vuotta sitten paremmin kuin täällä? Vai onko kyse sattumasta, jossa sopivasti on lahjakkaita ikäryhmässä. Tämä isä valmentaja ongelma hieman hämmentää täällä jääkiekko puolella, koska emme itse sitä kokeneet kuin yhdessä tapauksessa. Sen sijaan futispuolella asiat olivat aivan järkyttävät. Kakkosjengin jj poika joukkueen surkeimpana nostettiin ykkösjengiin. Kaksi vuotta aiemmin oli jo käytänössä muut toimihenkilöiden pojat ykkösjengissä tehovalmennuksessa. Kukaan näistä ei päässyt sitten varsinaiseen seurayhteistyön kilpajengiin, mutta mietin niitä lahjakkaita, jotka lopetti pelleilyä katsellessa ja ottivat esim. lätkän ykköslajiksi.


    • Jukiloo

      Isätoimihenkilö ei luovu paikastaan vaan muka "hyvää hyvyyttään" harrastaa vapaaehtoistyötä...jos siirtyy pois toimihenkilön paikalta niin uuden toimihenkilön poika vie paikan.
      Jos järjestelmä ei muutu niin tuskin koskaan Suomesta pääsee änäriin niin paljoa pelaajia kuin Ruotsissa.

      koko organisaation pitäisi muuttua. Ja jos ihan oikeasti yrittää tuoda jotain esille niin sitten on poika vilttiketjussa.

      • onkohanrahaa

        Isätoimihenkilö ei luovu paikastaan? Miten munattomia isiä onkaan olemassa? Kyllähän se vaan on niin jos vanhemmat kokouksessa käyttävät heille kuuluvaa valtaa ja päättävät että nyt meille palkataan ammattivalmentaja niin silloin varmasti myös palkataan. Mutta tietenkin siihen pitää sitten ne rahat myös löytyä.


    • Cxxxxxx

      Kuinkahan paljon sitten maksaisi jos saataisiin vetämään ammattimies reenit? Millainen työsoppari? Siis valmentaja voisi tulla joukkueen organisaatiosta eikä ulkopuolelta. Käsittääkseni niiden junnujen maksut eivät ole nousseet jos valmennus joukkueorganisaatiosta.

      • näinhänseon

        Sehähän on kiinni siitä mitä valmentaja pyytää palkakseen ja yleensähän sen voi sanoa että mitä nimekkäämpi ja menestyneempi valmentaja sitä isompi palkkapyyntö. Toki tietenkin se on myös joukkueesta kiinni mitä he ovat valmiita maksamaan, mutta jos puhutaan täysipäiväisestä ammattivalkusta niin 50000 euroa ja siitä ylöspäin se vastuuvalmentajan palkka sivukuluineen on suunnilleen. Ja sitten jos halutaan muutkin valmentajat / toimihenkilöt joukkueen ulkopuolelta niin kyllähän sille hintaa vuoteen tulee. Sitten kokonaa toinen asia on se mistä näitä ammattivalkkuja sitten löytyisi. Jos kaikkiin joukkueisiin palkattaisiin ammativalkut niin niitä valkkuja tarvittaisiin tuhansia ja mistään varalan tai muistakaan urheiluopistoista tai yleensäkään mistään niitä ei vain niin paljon löydy. Joten aika utopistisia nämä palstan toiveet ovat.


    • tietäjä_12

      Tämän asian kehittäminen pitäisikin lähteä jääkiekkoliitosta joka loisi raamit uudelle valmennussysteemille ja alkaisi päämäärätietoisesti kehittää uutta tällaista suomeen. Joskus ihmetellyt, että mitähän ihmettä liiton miehet tekevät palkkansa eteen, ei näy seuratoiminnassa millään tavalla. Ehkä he antavat viisaita neuvoja näille isävalmentajille ? Tässähän heille olisi haastava kehitysprojekti edessä ja jolla vielä jopa työllisyyttä parantava vaikutus. Ja vielä sellainen seikka, että monessa joukkueessa on iso toimihenkilökööri vapautettu kuukauisimaksuista kokonaan tai 1/2 ja muut tietenkin maksavat sen takia suurempaa kk-maksua. Ammattivalmentajasysteemillä kaikki maksavat saman verran ja maksut ei välttämättä nouse, kun maksajia on enemmän. Tuskinpa nyt kuitenkaan esim. D/C-junnuikäisten valmentaja kehtaa 50 k€/vuosi edes ehdottaa palkaksi.

      • näinhänseon

        No jos on täysipäivänen ammattivalkku niin kyllä sillä palkalla pitää toimeen tulla ja en puhunutkaan 50000 euron palkasta vaan kokonaissummasta jonka joutuu maksamaan jos täyspäiväisen valmentajan palkkaa. Suomessa kun tunnetusti on aika korkeat nuo sivukulut mitä palkan lisäksi joutuu maksamaan.


      • näinhänseon

        Lisäys. Kustannukset nousevat varmasti jos palkataan ammattivalkku ja toiminta jatkuu muuten ennallaan, mutta sitten tietenkin voi miettiä sitä että jos vähennetään pelimatkoja niin kustannukset ei nouse niin paljon, mutta sitten pelien määrä vähenee ja pelit kuitenkin on se lajin suola ja en ainakaan minä haluaisi olla vähentämässä pelien määrää.


    • taasjankutan

      Omat pojat ovat kokeneet kolme siirtymisen isä-valmentajasta ammattivalmentajaa ja mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut. Kahdessa tapauksessa jopa osaamistaso putosi. Uskokaa jo, tämä ei ole automaatti, josta nappia painamalla tulee huippuvalmentaja. Suomessa ei edes riitä osaavia valmentajia kaikille tai ainakaan näissä meidän tapauksissa ei sellaista satuttu löytämään.

    • Tytyt

      Täytyyhän tätä järjestelmää järkeistää. Miten siis ihan oikeasti isävalkku luulee osaavansa valmennuksen jota jotkut opiskelevat vuosikausia? Ihmeseppojahan luulevat olevevansa. Jotain tekevät oikein mutta luulen, että moni asia menee metsään. Ainakin tutun pojan ryhti on viisto. Kuulemma ei ole tarpeeksi venytellen ja reenejä liikaa. Vasta fyssari kertoi tämän valkulle ja sitten tuli muutos. Ei ihme että loukkaantumisia tulee kun venyttelyt yms jääneet. Pojan vika tietty kun isävalkuissa ei mitään vikaa. Kiva sitten päästä eläkkeelle parikymppisenä kun osa valmennuksesta pielessä täysin. Mikä teidän ammatillinen vastuu on? Voiko nostaa vaikka syytteen jos treenattu väärin? En ite ainakaan ole saanut mitään treenisuunnitrlmaa valituilta.

      • eihyvätilanne

        Venyttelyt tekemättä? Eipä taida olla sen paremmin isä kuin ammattivalkunkaan vastuulla venytteleekö poika kotona vai ei. Jos on niin tyhmä että laiminlyö lihashuollon niin sille ei voi mitään. Luulisi jo että omat vanhemmat huolehtivat sen verran omasta lapsestaan! Mutta se tietenkin on totta että jotkut opiskelevat ja kouluttavat itseään paljon valmentajan ammattiin, mutta se nyt vain niin että näitä hyvin koulutettuja ammattivalkkuja on todella vähän ja valitettavasti ainakin 95 % kaikista kiekkojoukkueista joutuu pärjäämään ilman hyvinkoulutettua ammattivalkkua koska niitä ei Suomessa riitä useammalle joukkueelle.


    • Asiilki

      Työllistyisivät jos kouluttaisivat. Loppuisi isävalkkujen kitinä.

      • eihyvätilanne

        Varmaan voisivat työllistyökin, mutta ei vain ole koulutuksia tarjolla edes noin isoille joukoille eikä myöskään löydy sellaista määrää potentiaalisia valmentajia joilla olisi lyhyellä aikajänteellä mahdollisuus lähteä koulutukseen. Olisitko itse tai isäsi valmis lähtemään opiskelemaan ammattivalmentajaksi?


    • järjenjättiläiset

      No jokainen varmasti tajuaa että ilman toimihenkilöinä toimivia vanhempia loppuisi koko junioriurheilu niin jääkiekossa kuin muissakin lajeissa jossa on paljon harrastajia. Jos olisi mahdollista palkata kaikille ammattivalmentajat niin varmasti sitten niin olisi tehty lajissa kuin lajissa aikoja sitten.

      • Asiollis

        Siis huolto isille yms. Ammattivalkut kehiin. Iskät pois hyysäämästä. Osa isävalkuista on hyysäämässä keskitason pelasjapoikaansa NHL :ään muiden kustannuksella.

        Aika hurjalta kuulostaa että osa-aikainen valmentaja maksaisi 50 000 €/v. Mistä te vedätte näitä summia! Kyllä esim edustusjoukkueen junnuilla pitää olla ammattivalmentaja. Ja edustusjoukkueella on kyllä rahaa (paitsi Blues).


      • eihyvätilanne
        Asiollis kirjoitti:

        Siis huolto isille yms. Ammattivalkut kehiin. Iskät pois hyysäämästä. Osa isävalkuista on hyysäämässä keskitason pelasjapoikaansa NHL :ään muiden kustannuksella.

        Aika hurjalta kuulostaa että osa-aikainen valmentaja maksaisi 50 000 €/v. Mistä te vedätte näitä summia! Kyllä esim edustusjoukkueen junnuilla pitää olla ammattivalmentaja. Ja edustusjoukkueella on kyllä rahaa (paitsi Blues).

        No jos viitsit nähdä vähän vaivaa ja hakea tietoa siitä kuinka paljon niitä hyvin koulutettuja ammattivalkkuja Suomessa on ja sitten vertaat sitä lukua Suomessa toimivien joukkueiden määrään, niin huomaat että se on todella pieni osa joukkueita joille niitä hyvin koulutettuja ammattivalkkuja riittää. On helppo huudella että ammattivalkut kehiin, mutta jos suhdeluku on suunnilleen 1 hyvinkoulutettu valkku / 13 joukkuetta niin aika vaikea on tämä yhtälö.
        Mitä tarkoitat osa-aikaisella valmentajalla? käykö valkku vain osassa viikon treeneistä ja osan hoitaa isät, vai tarkoitatko että yksi valmentaja hoitaa sitten useamman joukkueen? Voi olla aika vaikea yhtälö tuokin. Jos puhutaan täysipäiväisestä ammattivalkusta niin kyllä sen pitää myös toimeen tulla ja kuten tuolla ylempänä onkin ihan oikein todettu niin se 50000 e ei ole palkka vaan kokonaiskustannus. Näistäkin palkan sivukuluista kyllä löydät tietoa jos kiinnostaa miksi työllistäminen Suomessa maksaa niin paljon. Ja mitä edustusjoukkueiden junnuihin tulee niin edusjoukkueiden (liiga-joukkueet) a juniorit toimivat liiga-joukkueiden alaisuudessa ja niiden a junnujen valmentajien palkat kyllä liiga joukkueet maksavat ja varmasti monissa seuroissa tukevat myös vaikkapa b junnujen valmentajien palkkaamista, mutta kyllä ne junioriorganisaatiot saavat kyllä etsiä myös itse rahaa valmentajien palkkaamiseen ja niitä rahoja erilaisilla seuramaksuilla vanhemmilta kerätään.


      • tietäjä_12

        No ei varmaan esim.d tai c-junnujoukkue voi täysipäiväistä valmentajaa kirjaimellisesti palkata, onhan se tietenkin ns.osa-aikatyö. Täysipäisen valmentajan kylläkin isävalkun sijaan voidaan kyllä palkata, jolle esim.maksetaan 1000€/kk, ei mikään ongelma ja ko.summa huomiodaan vuositasolla joukkueen budjetissa. Tietenkin tämä ulkopuolinen palkkaa nauttiva vastuuvalmentaja vetää/suunnittelee kaikki treenit ja peluuttamisen. Hoitaa sitten vaikka useammankin joukkueen onhan sekin mahdollista. Jääkiekkoliitto nyt vaan tuumasta toimeen ja kouluttamaan uusia valmentajia, joita joukkueille sitten nimetään isävalkkujen sijaan. Tulisi joku järki tähän sairaaseen isävalmentaja systeemiin, joka ei tunnu koskaan muuttuvan tässä maassa.


      • ekivaantaas
        tietäjä_12 kirjoitti:

        No ei varmaan esim.d tai c-junnujoukkue voi täysipäiväistä valmentajaa kirjaimellisesti palkata, onhan se tietenkin ns.osa-aikatyö. Täysipäisen valmentajan kylläkin isävalkun sijaan voidaan kyllä palkata, jolle esim.maksetaan 1000€/kk, ei mikään ongelma ja ko.summa huomiodaan vuositasolla joukkueen budjetissa. Tietenkin tämä ulkopuolinen palkkaa nauttiva vastuuvalmentaja vetää/suunnittelee kaikki treenit ja peluuttamisen. Hoitaa sitten vaikka useammankin joukkueen onhan sekin mahdollista. Jääkiekkoliitto nyt vaan tuumasta toimeen ja kouluttamaan uusia valmentajia, joita joukkueille sitten nimetään isävalkkujen sijaan. Tulisi joku järki tähän sairaaseen isävalmentaja systeemiin, joka ei tunnu koskaan muuttuvan tässä maassa.

        Niin miksi nyt ei toimita noin? 1000 euroa ei toki kuullosta paljolta, mutta kyllä sekin olisi kuukausimaksuja nostava tekijä. Ja sitten jos valkulle maksetaan 1000 euroa niin siitä menee verot jos ei nosta km korvauksina ja se summa on tietenkin niin pieni että pitää tehdä siis muutakin työtä ja se taas estää monesti treeneihin tai peleihin pääsyn. Kyllä kahden joukkueen valmentaminen aika vaikeaa on jo senkin takia että eipä sitä sitten muuta elämää olisi kuin illat oheis tai jäätreenejä vetämässä ja lisäksi miten hoidat peluutukset joukkueiden peleissä jos toinen joukkue pelaa kotikaukalossa ja toisella on vieraspeli? Tarvitaan paljon lisää koulutettuja valmentajia seuraavien vuosien aikana ja jostain pitäisi sitten löytää myös rahaa valmentajien palkkoihin, sillä kovin paljon ei kuukausimaksut enää saa nousta. On todella mielenkiintoista nähdä mitä liitto tulee tekemään, kun nyt on markkinoitu sitä että kustannukset ei ainakaan nouse vaan ennemminkin laskee. Voi olla vaikeaa jos isävalkuista luovutaan, mutta toivottavasti onnistuu.


    • Opå111

      Meidän joukkueessa oli eniten isävalkkujen pojilla fyssariongelmia. Kroppa vinossa kun ei venyttelyä. Ei myöskään oltu annettu vanhemmille mitään ohjeita, että mitä tulee junnun tehdä reenien välissä. Se siitä isien ammattitaidosta. Kait siellä joku pätevä on. Ite en kyllä lähtis valmentamaan muutaman kurssin jälkeen - tuskin olisin pätevä edes. Epäpätevät siis ovat vastuussa kiekkojunnuistamme.

    • taasjankutan

      Tässä nyt alkaa tuntua että on ihan sama mitä tänne kirjoittaa. Jonkinlainen kokemattomuus tai yhteen tapaukseen liittyvä yleistäminen vaivaa tätä viestiketjua. Tuo sana hyysääminenkin esiintyy usein. Sittenpähän näette kuinka yleistä on kun myös maksetuilla valmentajilla on niin sanotut suosikkipelaajat, joita ajetaan jonkinlaiseen kehitysputkeen. Itse olisin voinut kysyttäessä kommentoida että ei onnistu. Pelillinen käsitys ja koordinaatio ovat sen verran heikkoja. Niinhän siinä kävi että 4 vuoden päästä olivat jo lopettaneet tai pelasivat muualla alasarjoja. Siis tarinan opetus oli että saatat saada samat ongelmat kuin isävalkuista ja vielä maksat siitä. Ja en siis itse valmenna tai puolusta ketään. Kerron vain omat kokemukset useammasta valmentavasta.

    • Laskukone

      Otetaanpa nyt vaikka E-junnu porukka esimerkiksi, kolmet reenit viikkoon ja pelit päälle. Yksi harjoitus vaatii noin 1-1,5 h suunnitteluun ja harjoituksen jälkeiseen purkuun 2,5-3 h toteutukseen eli yhteensä noin 4 h. Kotipeliin menee saman verran, vieraspeliin matkoineen enemmän. Harjoituksia vuodessa noin 150 ja 50 peliä, eli työaikaa 150*4 h 25*4 h (kotipelit) 25*6 h (vieraspelit) = 850 h. Tuohon kolme turnausta päälle niin puhutaan noin 1000 tunnista. Jos tuntipalkka olisi vaikka maltillinen 15 €/h niin palkkakulut olisivat lisineen noin 20000 €. Sivukulut 10000 €. Eli 30000 €/v. Tekee siis noi 100 €/kk/pelaaja.

      • niukkaaon

        Tuo voisi toimia siten jos pystysi ottamaan vaikka 2 E junnujoukkuetta valmennettavaksi. Silloin tulo olisi riittävä jotta sillä pystyy elämään. 20000 euron vuosipalkka verojen jälkeen tarkoittaa n 1300 euron nettopalkkaa / kk ja sillä,ei ainakaan pääkaupunkiseudulla elä.


    • Ittendatyo

      Kannattaisi jonkun ammattivalmentajat "myydä itsensä" valmentamaan johonkin seuraan. En tarkoita, että pitäis olla mikään liikuntatieteellisten maisterintutkinnon suorittanut. Nythän suositaan sitä itsensä työllistämistä.

      Itse työllistän itseni ihan itse. Lasku lähtee asiakkaalle kun työ tehty.

      Tässä olis hyvä sauma mennä valmennuspäällikön juttusille ja tosiaan täräyttää cv:t kehiin.

    • Isävalkkuxxx

      Alkaa olemaa koomista tämä keskustelu. Otan tämän helmen esimerkinomaiseksi lainaukseksi:

      "Otetaanpa nyt vaikka E-junnu porukka esimerkiksi, kolmet reenit viikkoon ja pelit päälle. Yksi harjoitus vaatii noin 1-1,5 h suunnitteluun ja harjoituksen jälkeiseen purkuun 2,5-3 h toteutukseen eli yhteensä noin 4 h. Kotipeliin menee saman verran, vieraspeliin matkoineen enemmän. Harjoituksia vuodessa noin 150 ja 50 peliä, eli työaikaa 150*4 h 25*4 h (kotipelit) 25*6 h (vieraspelit) = 850 h. Tuohon kolme turnausta päälle niin puhutaan noin 1000 tunnista. Jos tuntipalkka olisi vaikka maltillinen 15 €/h niin palkkakulut olisivat lisineen noin 20000 €. Sivukulut 10000 €. Eli 30000 €/v. Tekee siis noi 100 €/kk/pelaaja."

      Lyhyt tiivistys näkemyksestäni: Et saa ketään pätevää henkilöä tuolla palkalla töihin, ellei hän ole taloudellisesti jostain syystä riippumaton ansiotuloistaan. Se nyt vaan menee tässä yhteiskunnassa niin, että tuolla palkalla kokopäiväiseksi valmentajaksi saadaan sellaisia, jotka eivät puutteidensa vuoksi työllisty muutoin työmarkkinoilla.

      Itse valmennan, koska olen innostunut valmentamisesta harrastuksena, eikä silloin tunteja eikä rahaa lasketa yhtälössä. Selvästi enemmän kuluja kuin tuloja on ainakin minulle valmentamisesta. Ansaitsen tosin päivätyöstäni yli 6.000 € kuukaudessa, enkä tarvitse tulonlisiä valmennustoimesta.

    • Asiillis

      Eikö kumminkin olisi pääasia, että isät saataisiin pois valmentamasta ja homma siirtyisi ammattilaisille ja varsinkin painotan tätä että kenenkään junnun isä ei valmenna.

      Tasapuolisuutta ja oikeudenmukaisuutta toimintaan.

      Kyllä se paistaa niin lävitse se, että isätoimihenkilöt hyysäävät omiaan.

      Se on ihan yleinen vitsi, että toimihenkilöjunnut menevät kaikkien muiden junnujen edelle. Jopa naapurin mummo tietää, että ketä peluutetaan ja valitaan AAA ryhmään.

      Ihmeellistä, että toimihenkilöjunnuisät eivät tätä siis tiedä?!

      • eihyvätilanne

        heitänpä asiillis nimimerkille ja muillekkin sitten pienen yhtälön ratkaistavaksi.
        Tietysti olisi paras että joka ikisessä joukkueessa olisi sen "karmean" isävalkun tilalla täysipäiväinen hyvin koulutettu ammattivalkku. Tästä varmaan kaikki samaa mieltä, mutta minkä takia sitä asiaa ei ole hoidettu noin jo aikoja sitten??
        Siinä on ainakin kaksi ongelmaa josta toinen on se että niitä ´hyvin koulutettuja ammattivalkkuja riittää vain joka 13 joukkueeseen vaikka kaikki mahdolliset hyvin koulutetut olisi työllistetty. Mitä tekee 12 muuta joukkuetta? lopettaako toimintansa kokonaan vai miten toimitaan? Sitten se toinen ongelma on raha.
        Vaikka tämä on tietenkin teoreettinen ongelma koska niitä hyvin koulutettuja koutseja ei riitä kaikille tai riittää jos ruvetaan palkkaamaan Suomalaisille junnuille ammattikoutseja vaikkapa Kanadasta, mutta mistä niihin palkkoihin etsitään sitten rahat? Jokainen tietää että käytännössä vaihtoehtoja on tehdä talkoita, etsiä sponsoreita (mahdotonta tässä taloustilanteessa) tai vanhemmat maksavat omasta kukkarosta. Käytännössä homma menee niin että lähes kokonaan rahat pitäisi löytyä vanhempien kukkarosta ja koska laji maksaa jo muutenkin kohtuu paljon niin silloin todella moni nykyinenkin pelaaja joutuisi lopettamaan kustannusten nousun takia. Ihan turha on myös puhua siitä että liiga seurat maksaisi tässä taloustilanteessa myös juniorijoukkueiden valmentajien palkat paitsi tietysti A junnujen, mutta jos lukee liiga seurojen tilinpäätökset niin eipä siellä Blues ole ainoa jolla ei ole rahaa.


      • hyviäkoutsejatarvitaan
        eihyvätilanne kirjoitti:

        heitänpä asiillis nimimerkille ja muillekkin sitten pienen yhtälön ratkaistavaksi.
        Tietysti olisi paras että joka ikisessä joukkueessa olisi sen "karmean" isävalkun tilalla täysipäiväinen hyvin koulutettu ammattivalkku. Tästä varmaan kaikki samaa mieltä, mutta minkä takia sitä asiaa ei ole hoidettu noin jo aikoja sitten??
        Siinä on ainakin kaksi ongelmaa josta toinen on se että niitä ´hyvin koulutettuja ammattivalkkuja riittää vain joka 13 joukkueeseen vaikka kaikki mahdolliset hyvin koulutetut olisi työllistetty. Mitä tekee 12 muuta joukkuetta? lopettaako toimintansa kokonaan vai miten toimitaan? Sitten se toinen ongelma on raha.
        Vaikka tämä on tietenkin teoreettinen ongelma koska niitä hyvin koulutettuja koutseja ei riitä kaikille tai riittää jos ruvetaan palkkaamaan Suomalaisille junnuille ammattikoutseja vaikkapa Kanadasta, mutta mistä niihin palkkoihin etsitään sitten rahat? Jokainen tietää että käytännössä vaihtoehtoja on tehdä talkoita, etsiä sponsoreita (mahdotonta tässä taloustilanteessa) tai vanhemmat maksavat omasta kukkarosta. Käytännössä homma menee niin että lähes kokonaan rahat pitäisi löytyä vanhempien kukkarosta ja koska laji maksaa jo muutenkin kohtuu paljon niin silloin todella moni nykyinenkin pelaaja joutuisi lopettamaan kustannusten nousun takia. Ihan turha on myös puhua siitä että liiga seurat maksaisi tässä taloustilanteessa myös juniorijoukkueiden valmentajien palkat paitsi tietysti A junnujen, mutta jos lukee liiga seurojen tilinpäätökset niin eipä siellä Blues ole ainoa jolla ei ole rahaa.

        Ei varmaan lyhyellä tähtäimellä ole tehtävissä muuta kuin pyrkiä kouluttamaan uusia valmentajia ja sitä kautta saada lisää ammattitaitosta porukkaa valmennukseen.


    • Kkkiiii

      Kuinka montaa kyrsii tämä isävalkkusysteemi ja kaverihuoltajakööri ympärillä? Pieniä lapsia valmentavat isot miehet ihan hvetin tosissaan.

    • melkeinpro

      Ne kovasti kaivatut ammattivalmentajat eli käytännössä ulkopuoliset kirjavan koulutuksen ja/tai kokemuksen omaavat henkilöt voivat olla parhaimmillaan todella hyviä tai pahimmillaan erittäin huonoja. Lisäksi täysin puolueetonta valmentajaa ei ole olemassakaan, kaikilla on aina omat suosikkinsa ja näkemyksensä. Lisäksi kulisseissa on monen juniorin taustalla erilaisia henkilöitä, jotka vaikuttavat joko suhteillaan tai rahalla pelaajien kohteluun joukkueessa. Kaikilla tasoilla. Eikä jääkiekko tässä poikkea mitenkään muista lajeista tai koko yhteiskunnasta yleensäkään, täydellinen oikeudenmukaisuus on utopiaa. Kannatan kyllä ehdottomasti ulkopuolisia valmentajia vanhemmilla junioreilla!

      • Hiawatha1

        Ei ulkopuolinen valmentaja ole välttämättä yhtään sen parempi / reilumpi. Poikani on d-junnu ja siellä AAA-joukkueessa pelaavat ne pojat, joiden vanhemmat ovat tuoneet rahaa joukkueelle tai ovat muuten ulkopuolisen valmentajan kavereita. Lisäksi kaikkialla on uskomus, jos isä entinen nhl-pelaaja, niin poika on myös heti AAA-pelaaja tai isä pelannut muilla sarjatasoilla, niin onhan poika AAA-pelaaja. Junnukiekkoa olen nyt seurannut nyt 9 vuotta ja toiminta ei ole muuttunut miksikään. Ahkerat harjoittelijat, jotka tekevät kaiken mitä valmentaja sanoo, niin siltikään ei tule peliaikaa ylemmälle tasolle, vaikka olisi kuinka hyvä, koska vanhemmilla ei ole "ruskeaa kieltä". Välillä olen mielessäni toivonut, että poika olisi valinnut jonkun muun kuin jääkiekon.


      • eihänsenoinmene
        Hiawatha1 kirjoitti:

        Ei ulkopuolinen valmentaja ole välttämättä yhtään sen parempi / reilumpi. Poikani on d-junnu ja siellä AAA-joukkueessa pelaavat ne pojat, joiden vanhemmat ovat tuoneet rahaa joukkueelle tai ovat muuten ulkopuolisen valmentajan kavereita. Lisäksi kaikkialla on uskomus, jos isä entinen nhl-pelaaja, niin poika on myös heti AAA-pelaaja tai isä pelannut muilla sarjatasoilla, niin onhan poika AAA-pelaaja. Junnukiekkoa olen nyt seurannut nyt 9 vuotta ja toiminta ei ole muuttunut miksikään. Ahkerat harjoittelijat, jotka tekevät kaiken mitä valmentaja sanoo, niin siltikään ei tule peliaikaa ylemmälle tasolle, vaikka olisi kuinka hyvä, koska vanhemmilla ei ole "ruskeaa kieltä". Välillä olen mielessäni toivonut, että poika olisi valinnut jonkun muun kuin jääkiekon.

        Tuota uskotko tuota itsekkään? Olipa joukkueessa isävalkku tai ulkopuolinen valkku niin tuskin ihan kaikki jotka pääsevät pelaamaan ovat kavereita tai toimihenkilöiden poikia tai tuovat ylimääräistä rahaa joukkueelle. Varsinkin vaikkapa D junnuissa on´monesti yhdessä harjoitusryhmässä 2 pelijoukkuetta eli noin 30 pelajaa maalivahdit joten varmaan pelipaikkoja riittää muillekin kuin kavereille yms.


    • Kiekkosäbäjalis

      Miksei kiekkoseurat kouluta A- ja B-junnuja valmentaan pikkujunnuja? Säbässä tiedän useamman isomman seuran toimivan näin. Nuoret valmentajat saa valmennuksesta pienen palkan ja rutkasti kokemusta. Ovat paljon innostuneempia kuin isävalkut, ja pojat kunnioittaa näitä juttuvalkkuja enemmän.

      • eioleaikaa

        Siis A tai B junnujen pelaajatvalmentamaan pikkujunnuja? Jos treenit on suunnilleen joka päivä ja kestää kaikkineen yli 3 tuntia niin missä välissä ehdit valmentamaan?


    • valkku99

      Ongelma ei ole isävalmentajat vaan ongelmana on valmennuksen taso. jos valmentaja on hyvä ei ole oleellista onko hänen oma poikansa joukkueessa. ilmeisesti monikaan tälle palstalle kirjoittanut ei tunne yhtään ammattivalmentajaa, sillä väitän ettei suosimista tapahtuisi vaan se olisi todennäköisesti päinvastoin. Suomalaisen jääkiekon nosta tapahtui hyvien olosuhteiden vuoksi, mutta nyt muut maat ovat ottaneet sen edun meiltä pois ja tämä ammattivalmennus olisi todella tärkeä tulevaisuuden kannalta. Se vaan maksaa niin paljon kaikkien joukkueen muiden kulujen lisäksi että tuskin tulee muuttumaan, jollei sjl aloita valtion tukien ohjaamista tukemalla suoraan joukkueita valmentajan palkkaamiseen. Mutta kysymys millainen on ammattivalmentaja, mitä häneltä vaaditaan?

      • Cxzbvc

        koko systeemi pitäisi uusia. Valmentajien taso tulee taata koulutuskriteerein. Ei riitä, että on kiinnostunut yms tai että on joskus pelannut kiekkoa.

        Kaverin pojalla on ihan pimeä valmentaja. Kaikki tietää sen juonet esim joukkue jaettiin jo parempii kun junnut 9 v. Ja kuulemma mitään jakoa ei ole tehty. Yhtä poikaa peluutetaan alivoimassa ja ylivoimassa. Muut pojat istuu penkillä. Tavoitellaan vaan voittipa eikä sitä, että joukkue kehittyisi kokonaisuutena. Tämä kaikki sopii isille eli se, että oma Junnu istuu penkillä kun tähti on kentällä.

        Valkku huutaa ja haukkuu - onko ammattimaista? Käyttäytyy kuin idiootti. Tällaiset sitten valmentavat meidän nuorisoa...


      • koulutettuvalkku
        Cxzbvc kirjoitti:

        koko systeemi pitäisi uusia. Valmentajien taso tulee taata koulutuskriteerein. Ei riitä, että on kiinnostunut yms tai että on joskus pelannut kiekkoa.

        Kaverin pojalla on ihan pimeä valmentaja. Kaikki tietää sen juonet esim joukkue jaettiin jo parempii kun junnut 9 v. Ja kuulemma mitään jakoa ei ole tehty. Yhtä poikaa peluutetaan alivoimassa ja ylivoimassa. Muut pojat istuu penkillä. Tavoitellaan vaan voittipa eikä sitä, että joukkue kehittyisi kokonaisuutena. Tämä kaikki sopii isille eli se, että oma Junnu istuu penkillä kun tähti on kentällä.

        Valkku huutaa ja haukkuu - onko ammattimaista? Käyttäytyy kuin idiootti. Tällaiset sitten valmentavat meidän nuorisoa...

        Eiköhän tätä paranneta koko ajan, mutta kaikki asiat vain ei tapahdu hetkessä. Nyt tällä palstalla jokainen näkee vain sen oman joukkueen ja siihen pitäisi saada ammattivalkku heti. Mitä sitten on tapahtunut? Yksien kotikisojen tuotoilla liitto lähti tukemaan seuroja jotta he pystyivät palkkaamaan täysipäiväiset valmennuspäälliköt ja samalla järjestettiin koulutuksia valmennuspäälliköille ja niitä on nykyäänkin. No siitä huolimatta että ne valmennuspäälliköt ovat monessa seurassa täysipäiväisiä ja koulutettuja niin niistäkin on moni tämän palstan mukaan huono ja pitäisi vaihtaa. No viime kotikisojen tuotoilla liitto palkkasi ja koulutti taitovalmentajia ja ne ovat siis koulutettuja ammattivalmentajia, mutta taas tämän palstan mukaan moni niistäkin on huonoja ja pitäisi vaihtaa. Jos puhutaan sitten liiga-seuroista niin ne maksavat myös A nuorten täysipäiväisten ammattivalkkujen palkat ja jotkut seurat tukevat myös ainakin B junnujen valmentajien palkkaamista. Nykyään taitaa lähes kaikki B junnujen sm-sarjajoukkueiden valmentajat olla päätoimisia ammattivalkkuja, mutta se koskee siis vain B sm-sarjaa. Sitten siitä alaspäin löytyy joitakin ammattivalmentajia eri seuroissa mutta vähäinen se määrä tietenkin on. Sitten löytyy paljon näitä ulkopuolisia oto valmentajia joista osa on hyvin koulutettuja ja osa taas sitten ei juuri koulutuksia ole käynyt. Se vaan pitäisi ymmärtää että jos toimit oto pohjalla ja treenejä ja pelejä kun on paljon niin joskus sitä perheelliset haluavat olla kotonakin ja ymmärrän sen hyvin että silloin kun se vapaa viikonloppu tulee niin mieli ei tee koulutukseen lähteä. Nämä valittaja isät voisi itse ilmoittautua seuraan että he haluavat lähteä koulutuksiin ja kouluttaa itsestään valmentajan johonkin muuhun kuin siihen oman pojan joukkueeseen. Kuinkahan moni valittaja isä oikeasti kehtaisi kouluttaa itsestään pätevän valmentajan ja sitten lähteä valmentamaan jotain joukkuetta (ei siis oman pojan joukkuetta) kun siitä nuorissa junnuissa saa monesti niin pienen korvauksen että se ei edes kata kuluja, mutta vie todella paljon aikaa. Joskus olen muutamalta kitisijältä kysynyt niin ei kuulemma ole aikaa, mutta kuitenkin on aikaa hallilla notkua kitisemässä.


    • hyppääävoltti

      vittu ,nyt ranteet auki mä hajooon mä en kestä .
      minä olen pahoittanut mieleni kun meitin nuorisooo turmelllaaan tällälaillla

    • Leuhkailmantaitoja

      Kyllä ne ääliöjonnehokarit on yleensä niitä toimihenkilöiden paapottuja junnuja. Ammattimiehet on sitten erikseen. Luulen että kun valkkuisä pistää omansa aina muiden edelle (taidoista viis) niin ego vääristyy. Ja lopputuloksena ei ole ammattimies vaan ääliöjonnehokari. Joka ei pärjää missään. Muistan kouluajoilta nämä leuhkat kiekkopojat. Missään muussa lajissa ei ollut yhtä leuhkoja. Kukaan näistä ei pärjännyt koulussa eikä myöskään kiekossa.

    • jokukohtuustässäkin

      Joku isävalmentajiin pettynyt selvästi trollaa täällä. Itse kun ei ole kolmen pojan kanssa tällaista epäreilua kohtelua kokenut. Aina tietysti valmentajilla tuntui olevan omat juttunsa joita seuraa monttu auki. Nyt niitä seuroja jo esiin ettei tule kuvas että olisi laajempikin ongelma.

    • unjbjbjbkn

      Siis hommahan menee niin että muutamat vanhemmat ovat kotona puhuneet omalle lapselleen että sinä olet kyllä parempi kuin se valmentajan poika, mutta kun se valkku suosii omaa poikaa ja naapurin villeä ja kallea niin sinä et sen takia pääse siihen ykköskenttään. Todellisuudessa nämä katsomossa olevat vanhemmat ei tiedä edes sitä miten päin mailaa pidetään, mutta kuvittelevat ymmärtävänsä kiekosta kaiken.

      • Ulps

        Kyllä se menee toistepäin. Toimihenkilöjunnuisät hehkutetaan, että ovat parempia. Heille ei tule pettymyksiä eivätkä he kehity koska paikka paremmissa on taattu. Ego vääristyy. Mutta ehkäpä niistä jotka jaksavat (kovasta yrittämisestä huolimatta) olla siellä huonossa porukassa vuosi kausia onkin hyvä juttu. Luonne kasvaa ja jaksaa yrittää,

        Tässä monesti ole ihmetellyt, että kasvattajaseuran junnut eivät yleensä pärjää hirveän hyvin omassa seurassaan liigatasolla. Miksi näin?

        Kyllä ne junnut itse tajuaa, että valkut suosivat omiaan. Aina samat valitaan vaikka huteja tulee taikka joku suurlupaus pyörii ja kuljettaa yksin kiekkoa edestakaisin...

        Ammattivalkut kehiin vaan ja amatöörit pois junnukiekosta.


    • näinonnäreet

      Asia on juuri niin kuin ketjun avaaja kirjoittaa. Ilman isävalkkuja ei olisi junnukiekkoa. Vaikka kuinka paljon olisi rahaa niin ei niitä hyvin koulutettuja koutseja vain ole saatavilla kuin ihan pienelle osalle joukkueita. Eikä ole näköpiirissäkään sellaista tilannetta että tilanne muuttuisi. Jos niitä koutseja olisi niin ei kai näitä parjattuja isäkoutseja olisi käytetty enää aikoihin.

      • kake6

        Olen nähnyt valmentajan joka ottaa kaikki junnut huomioon ja perustelee tosi hyvin jos esim.loukkaantumisen jälkeen siirretään alemmalle tasolle harjoittelemaan.
        suurimmat ongelmat alkoivat siitä kun valmentaja olis halunnut kierrättää 10-11 vuotiaita poikia, niin sehän ei käynyt aaa poikien vanhemmille ja sillä samalla sapluunalla mennään edelleen c 2-junnuissa.Valmentaja vaihtui,mutta mikään ei muuttunut.Kyllä junnu valmentajalla voi olla aivan käsittämättömän suuri merkitys pelaajan tulevaisuutta ajatellen.Isoissa seuroissa ainakin luulisi junioripäällikön puuttuvan asiaan,mutta ei häntä yleensä kiinnosta kun oma poika on jo ohittanut sen määrätyn vaiheen.


      • Viinakomaistuu

        Opettele nyt vittu edes kirjoittamaan suomea ja ala sitten miettimään miten jääkiekkoa valmennetaan.


    • lopettakkaaisävalkut

      Lopettakaa kaikki valkkuisät niin sittenpähän nähdään miten junnukienon käy. Toiset sanoo että ammattivalkut pelastavat tilanteen ja toiset on sitämieltä että suurin osa junnujoukkueista joutuu lopettamaan. Sittenpähän nähdään miten käy.

    • nimimerkkinimimerkki

      2 ekaa vuotta isävalkut ok, mutta sen jälkeen pitäisi siirtyä tuntivalkkuihin.
      Ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että isävalkut suosivat omiaan tai muita tuttuja ja sivuttavat näin oikeasti kyvykkyimät junnut.
      Näin se vain menee ja jokainen mukana ollut tietää sen.

      Huomio...kun tuntivalkku aloittaa niin isävalkut POIS taustalta.
      Tällä hetkellä seuraan kuviota jossa tuntivalkku on vastuussa mutta aiemmin monta vuotta mukana ollut isävalkku manipuloi nuorta tuntivalkkua.
      Seurauksena että isävalkun poika on mukana ykkösryhmässä vaikka ei millään mittareilla sinne kuulu.
      Myötähäpeän tunne on suuri, kun ihan kaikki näkevät sen.
      Poika itsekin huomaa ettei pärjää mukana.
      Näin Vantaalla

      • missäpiileksivät

        Paras tilannehan se olisi jos jokaisessa joukkueessa olisi hyvin koulutettu ulkopuolinen valmentaja, mutta mistä näitä päteviä ulkopuolisia löytää?


      • sieltälöytyy
        missäpiileksivät kirjoitti:

        Paras tilannehan se olisi jos jokaisessa joukkueessa olisi hyvin koulutettu ulkopuolinen valmentaja, mutta mistä näitä päteviä ulkopuolisia löytää?

        Kannattaa kysellä savalista ja pyytää sieltä apua.


    • Lätkä_on_perseestä

      Suurimmaksi osaksitäysin joutavaa touhua. Halvempia ja mukavampiakin harrastuksia löytyy. Hyvin saatanan harva tulee lätkästä saamaan elantonsa. Persaukisia loukkaantuneita "invalideja" on turhan paljon harrastuksensa jäljiltä.

      • Kaikki_on_perseestä

        Kyllä, joutavaa niinkuin suurin osa maailman asioista, mutta kivaa katsojana, että pelaajana.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      7996
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      38
      2893
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2482
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      120
      2208
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1865
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      11
      1616
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1469
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1378
    Aihe