Mediamestarin törkypropagandaa. Osa 271.

On se kumma kun ei suomalainen ruoka kelpaa!, yrväilee objektiivinen tiedonvälittäjä, mediamestari MaaseudunTulevaisuus -niminen MTK:n järjestölehti ja paheksuu kiihkoisassa propaganda-artikkelissaan Finnairin päätöstä siirtyä sämpylätarjonnassaan ulkomaiseen tarjontaan.

Näiden tragikoomisesti, ilman todellista faktaa kotimaisen ruuan ns. laadullista ylivoimaisuutta rummuttavien käsityskykyyn ei mahdu, että heti kun ylitämme maamme rajat, suomalainen ruoka joutuu joka päivä kohtaamaan ulkomaisen ruuan ilman propagandistista hehkutusta ja ikävä kyllä tositilanteessa häviää usein sata - nolla. Siis laatu ratkaisee. LAATU!

Kuten myös tässä Finnairin tapauksessa. Sillä tässä on alaston totuus: "Leipomo ei pystynyt tarjoamaan sämpylöitä, jotka olisivat vastanneet meidän ja asiakkaidemme laatuvaatimuksia", kommentoi viestintäpäällikkö Varpu Göös Finnairista.

Siis ei riittänyt kotimaisen toimittajan laatu. LAATU!

Respectit Finnairille, että on murtautunut ulos alhaisen suomiruoka-propagandan kahleista ja uskaltaa toimia, kuten parhaaksi näkee.

Ilokseni havaitsin, myös VikingLinen tarjoavan jouluruuissaan merkittävässä määrin ulkomaista sortimenttia. Jostakin syystä korostavat leikkeletarjonnassaan suomalaista voita, mutta onko se oikeastaan leikkele? Samoin kananmunien osalta on Suomi mainittu ruuan lähtömaaksi, muilta osin suomimainintoja ruuasta ei ole. Menenpä siis jo tiistaina tsekkaamaan asian paikan päälle. Gabriel on laivan nimi ja hytti jokin kämäinen LXA, mutta menköön tämän kerran. BON APPETIT!

26

70

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JOPPESYYTRÄÄYRITRÄJÄÄ

      "Leipomo ei pystynyt tarjoamaan sämpylöitä, jotka olisivat vastanneet meidän ja asiakkaidemme laatuvaatimuksia",

      NOOR, KYL SIINRÄ NÄKEEREHEN YRIITRÄJÄHÄN LAADUHUN SUOMESS,, EIR SIINRÄ PUHUTRUHUN MITÖÖHÖN VILJAHAN LAARUST,,,:))))))))

      • JOPPECITTARINTAKANAHAN

        hytti jokin kämäinen LXA, NOOR JOPPE TOTRUNUHUN NOIHREHEN KOIRAHAN KOPPI KOKOSII, NE O LÄHINRÄHÄN ROSKISLAVOI,,,:)))))))))))


    • oletturhake

      oo ihan rauhassa kohta homo kaveris tulee väitteleen sun kanssas amisurpo jopan tyhjä pieru

      • pelkopois

        Sukuasi uhkaa sukupuutto tukien loppuessa.


    • wucopolpedsirusuperpur

      Kaik on mdn! Valtiokkii viemäs meinaha viimeise milijoonaha meilt komehilt.

    • teliiisiruup

      Älä jope vielä iloitse. Atamaani sipilä heiluttaa ruoskaa ja muuttaa tilanteen. Toivon todella, että tästä alkaa oikea kilpailu elintarvikealalla ja lopulta kasakkojen ryöstösaaliin roima pienennys. Jorma Jänkälä siellä Evijärvellä ei tarvitse lersua sen enempää kuin Kalle duunari Munkkiniemessä.

    • kaikenmikäeikiini

      Ja viikkarin saa ruotuun palauttamalla matkustaja-alus tuen ja muut herkut, rakentamalla uuden paatin. Ei kannata käyttää kumpaakaan yhtiötä atamaani Sipilän hirmuhallinnon aikana. Jos vielä vuonna 2019 on enimmäkseen ulkomaalaista sapuskaa, niin messiin vaan.

    • Tiedoks--

      taas Jopalle että Viking kanamunien lähdemaata korostaessaan haluaa että myös keskieuroppalaiset uskaltavat niitä ilman salmonellan pelkoa syödä :)

      Oiskohan finnairilla todellinen syy sämpylöiden syrjimiseen hinta ?

    • kumipullaa

      Laatu Finnairille on vähän eri juttu kuin laatu kuluttajalle. Lentosämpylöiden pitää säilyä pitkiä aikoja niin että eivät homehdu eivätkä kuivu korpuksi. Suomalainen leipomo ei ehkä osannut laittaa tuotteisiinsa riittävästi säilöntäaineita, tai pakkaustekniikka ei ollut tavoitetta vastaavaa.

      Mitä makuun ja kuluttajan kokemaan laatuun tulee, ei ne Finnairin sämpylät nytkään mitään herkkua ole, juuri äsken lennolla kä'vi mielessä että onpa surkeita sämpylöitä.

      Ylipäätään lentoyhtiöiden ruokatarjoilussa on tragikoomista puhua laadusta, ellei sitten tarkoita säilöntäteknistä laatua.

      • EIRJOPPETAJUAHAN

        NOOR, EIR JOPPEL OLEHEN OLRUHUN VARA KOSKRAAHAN LENTRÄÄHÄN ,,,:)))))))))) KOIRAHAN KOPPI RISTREILY VIROOHON OON SEN AINROAHAN MATKUSTRUHUS MUOTROHON,,:)))))))))))


    • sämpylänviljelijä

      "Leipomo ei pystynyt tarjoamaan sämpylöitä, jotka olisivat vastanneet meidän ja asiakkaidemme laatuvaatimuksia."

      Minä en tunne kyllä yhtään sämpylänviljelijää.

    • Voihan tietysti olla, että Finnairin havaitsemaa laatuvajetta olisi päässyt syntymään vasta leivontavaiheessa, mutta kuitenkin, kun ottaa huomioon, että asian toi julkisuuteen objektiivinen tiedonvälittäjä, mediamestari MaaseudunTulevaisuus -niminen MTK:n järjestölehti, on luultavampaa laaduttomuutta löytyneen myös raaka-aineesta eli suomalaisesta viljasta.

      Suomalaisen vehnän laatutaso ei esimerkiksi ole kovin kummoinen. Useampana vuonna sadosta keskimäärin kolmekymmentä prosenttia on myllykelpoista ja usein laadullisen osuus on vieläkin vähäisempi. Viljanviljelijät - ahneuksissaan, kuinkas muutoin - vielä tekevät sitä, että sotkevat huippulaatuiseen viljaan rehuviljaa niin, että syntynyt seos vain nipin napin ylittää vaaditun myllykelpoisuustason. Tämä osoittaa, että ammattitaidon vajavaisuuden lisäksi myös ammattiylpeys on mieluumminkin kääntynyt ammattihäpeäksi, vaikka ahneudella ei yleensä häpyä olekaan.

      Ilahtuneena olen pannut merkille, että yhä useamman suomalaisen elintarvikeliikkeen valikoimaan on löytänyt tiensä ulkoa tuotu pakastettu leipä, joka sitten myymälässä paistetaan. Päivä päivältä mahdollisuutemme nostaa ruokamme laatutasoa yhä eurooppalaisemmaksi näin paranevat. Se on hyvä.

      • Voihan--

        "Ilahtuneena olen pannut merkille, että yhä useamman suomalaisen elintarvikeliikkeen valikoimaan on löytänyt tiensä ulkoa tuotu pakastettu leipä, joka sitten myymälässä paistetaan"

        Tulevaisuuden argeologeilla miettimistä riittää miksi eurooppalainen ihminen yht'äkkiä alkoi palsamoimaan syöpien tappamia ruumiita :)


      • niinpätosiaan

        Tuossakin jope tuli todistaneeksi, että suomalainen elintarviketeollisuus seisoo tai kaatuu kotimaisen raaka-aineen mukana.

        Todellisuudessa tuontiruoka tulee meille valmiiksi jalostettuna kuten tuo Finnairin esimerkkikin todistaa ja meikäläiset elintarvikeduunarit jäävät nuolemaan näppejään. Olisihan se ollut mahdollista, että kotimainen leipomo olisi pyöritellyt niitä lentosämpylöitä uberhienosta hollantilaisesta tai muusta ulkomaisesta jauhosta, mutta niin vaan kävi että hollantilaiset paakarit sen jalostushommankin hoitivat.


    • jahaaas

      Turun Sanomat

      "Vehnäsatoa ovat tänä vuonna kurittaneet sateet ja märkyys. Ongelmia oli jo keväällä kylvöaikaan. Laatua heikensi sateinen heinäkuu. Kuvassa vehnäpelto, jolla oleva painanne on jäänyt keväällä kylvämättä sateiden takia.

      Lehden haastattelema Agrimarketin viljavarastonhoitaja Esa Kaaja toteaa, että tähän mennessä vastaanotetusta kevätvehnästä vain joka kymmenes kuorma on kelvannut leipäviljalle varattuun siiloon.

      "Syysvehnästä en ole nähnyt yhtään leipäviljaksi kelpaavaa erää, kaikki menee rehuksi."

      Suurin murhe on valkuainen. "Ensimmäisten näytteiden mukaan vehnän valkuaispitoisuus jää pääosin niin alhaiseksi, ettei jyviä voi jauhaa leivontaan", Turun Sanomat kirjoittaa."

      http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/ts-vehnäsadosta-vain-rehuksi-1.127252

      Olisikohan nyt niin että Finnairin sämpylät onkin leivottu ulkolaisesta vehnästä tai suomalaisesta varastovehnästä. pidempään varastoitu vilja on laadullisesti huonompaa kuin saman satokauden vilja.

    • puhdastasuomesta

      jos viljasadon laatu on useana vuonna myllykelvotonta niin jokin tuotantoyhtälössä mättää...
      kriisiaikoina heikompikin laatu kelpaa mutta miten tälläinen tilanne palvelee ikiaikaista maataloustukien perusargumenttia eli omavaraisuutta?
      miksi ihmeessä tunkea anteliaita tukia viljelijöille jotka tuottavat ihmisruoaksi kelpaamatonta?

    • kommentteja-kiitos

      "Viljanviljelijät - ahneuksissaan, kuinkas muutoin - vielä tekevät sitä, että sotkevat huippulaatuiseen viljaan rehuviljaa niin, että syntynyt seos vain nipin napin ylittää vaaditun myllykelpoisuustason.." jopa_vain

      Tuo on vain sinun mielipiteesi, tai onko sinulla esittää faktatietoa.

      Ahneuksissaan? Etkö tiennyt että laatuvaatimukset esittävät ostaja ja ostja myös hinnoittelee viljan laadun perusteella. Mitä järkeä on sekoittaa rehuviljaa leipäviljaan kun sen voi myydä rehuviljana rehuteollisuudelle eikä hintaerokaan ole kovin suuri.

      http://www.myllynparas.fi/suomi/yritysinfo/viljan_osto/laatuvaatimukset_ja_hinnoitteluperusteet/

      Esimerkiksi:

      "VEHNÄN laatuhinnoittelu.
      Valkuaispitoisuuden vaikutus hintaan alk. 11,5-11,9% 8,00 €/t
      Hehtolitrapainon vaikutus hintaan: 76,0-77,0 kg/hl -4,05 €/t
      Alle 180 sakoluku vähentää hintaa : -20,00 €/t
      1000 jyvän painon ollessa alhainen se vaikuttaa hintaan seuraavasti: -3,04 €/t
      Roskien ja muun vieraan aineen vaikutus hintaan:
      määrästä % 10,0 €/t

      Kosteuden perusteella viljasta maksetaan hyvitystä seuraavasti: kosteus % <12,0
      1,52 €/t , 13,4% 0,00 €/t.
      http://www.myllynparas.fi/suomi/yritysinfo/viljan_osto/laatuvaatimukset_ja_hinnoitteluperusteet/

      Myllyvehnä keskimäärin 160 €/t, kun tästä vähennetään vain alarajan täyttävän vehnän hinnanalennukset saadaan 115 €/t.
      Rehuvehnästä maksetaan keskimäärin 135€/t.

    • kommentteja-kiitos

      Vielä korjaus, valkuaispitoisuuden vaikutus hintaan oli miinusta tuo 8 €/t jäi vielä pois tuo kosteuden vaikutus. siis alle 12% kosteasta viljasta maksetaan 1,52 €/t, kun taas alarajalla, eli 13,4%-14% kosteasta viljasta ei hyvitystä enää saa.

    • kerrropameille

      "...miksi ihmeessä tunkea anteliaita tukia viljelijöille jotka tuottavat ihmisruoaksi kelpaamatonta?" puhdastasuomesta

      Oletko tyhmä vai esitätkö tyhmää.

      "Rehuvehnälle on kysyntää sekä kauppaviljana että kotieläintilojen omissa rehuseoksissa."
      http://www.farmit.net/kasvinviljely/kevatvehna/rehuvehna

      Millä ajattelet että tuotantoeläimet saadaan kasvamaan tai maitoa ja kananmunia
      saadaan tuotettua. Eihän eläimet vaan tarvitse ruokaa, mitä luulet?

    • vuosikertaleipää

      " Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum: "Joskus hämmästyttää se, että aamulla meidän leipomossa leivottu, valmiiksi pakattu leipä, joka ostetaan illalla, mielletään vähemmän tuoreeksi kuin Keski-Euroopasta tuleva pakasteleipä, joka saattaa olla 12 kuukautta vanha, kun se paistetaan."
      http://www.makuja.fi/artikkelit/4950910/ajankohtaista/mt-paistopisteissa-myyty-tuore-leipa-voi-olla-yli-vuoden-vanhaa/

      Sinähän jopa oletkin niin laatutietoinen että ostakin jopa vuoden kypsynyttä vuosikertaleipää. Vuoden pakasteessa olleessa leivässä on varmaan enemmän aromeja kuin aamuyöllä paistetussa ja ehkä vielä aamulla lämpimänä myydyssä leivässä.

    • mistä-halvemmalla-saa

      Olisikohan ulkomailta tuodun pakasteleivän ja hallituksemme ajaman suomen huonon kilpailukyvyn parantamisen välillä mitään syy-yhteyttä.

      Raaka-aineen laadulla tai hinnalla ei varmaan voi olla sen kanssa tekemistä koska suomalaisen vehnän tuottajahinta on jopa halvempaa kuin niissä maissa mistä meille pakastetaikina leivän valmistukseen tulee ja suomalaiset myllyt ostavat vain laatuvaatimukset täyttävää viljaa tai vilja tuodaan jopa ulkoa tai jauhot.

      Taikinan valmistus on nykyisinkin paljon ihmistyövoimaa vaativa teollisuudenala ja kun työvoimakustannukset ovat kilpailijamaissa 15% alemmat voidaan tuote myös myydä halvemmalla kuin jos kauppa ostaisi kotimaiselta tuottajalta.

    • bgrade

      Suomalainen vehnä ei kelpas edes venäläiseen sikalaan sapuskaksi.

      • Eihän--

        sitä sinne sikalaan vietäskään vaan nisuks pöytään :) Riittäs sit Igorin omaa vehnää ehkä potseillekin.

        Se vähä minkä onnistuivat leivontakelpost saamaan on jo ruplien puuttes viety lähi-itään :) Muualle kun ei kelpaa :)


      • mokujvaloextwarkaped
        Eihän-- kirjoitti:

        sitä sinne sikalaan vietäskään vaan nisuks pöytään :) Riittäs sit Igorin omaa vehnää ehkä potseillekin.

        Se vähä minkä onnistuivat leivontakelpost saamaan on jo ruplien puuttes viety lähi-itään :) Muualle kun ei kelpaa :)

        Sonta on sontaa, ei se valheilla muuksi muutu.


      • Sinähän--

        sen tiedät kun sitä puhutkin jos peräpukamiltas ääntä saat :)


    • huomenta-arska

      Katsos, meidän välkky provokaattorimmekin on päässyt pöpilänsä tietokoneelle kirjoittamaan. Pistäpä vielä juttua kannuksesta ja sisäsiittoisuudesta niin tämän päivän jutun onkin taputeltu.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      174
      1578
    2. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      126
      1501
    3. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      119
      1442
    4. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      8
      1147
    5. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      74
      983
    6. Sähköauto ei saastuta

      Koska sähköautossa ei ole saastutusputkea kuten polttomoottoriautossa. Saastuttajille tulee mätkäistä kunnon saastutusv
      Maailman menoa
      276
      950
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      223
      932
    8. Olisitko oikeasti

      valmis kohtaamaan kaivattusi?
      Ikävä
      86
      873
    9. Älä nainen leikistä suutu!

      Ja kyllä täytyy kritiikkiäkin kestää, mm. ylipaino, se että oot köyhä jne jne Melko tutulta mieheltä
      Ikävä
      77
      823
    10. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      147
      814
    Aihe