Hiivasta kärsivälle koiralle sopiva kuivamuona

Nennuuu

Elikkäs meillä ongelmana 1v2kk sakemanni nartun hiiva joka oireilee tassujen nuolemisena ja jatkuvana rapsutteluna. Korvista hiiva saatiin hoidettua mutta nyt pitäisi saada ruokavalio kuntoon jotta saataisiin koira kokonaisvaltaisesti kuntoon.

Olen katsellut kaikki mahdolliset artikkelit hiivasta kärsivän koiran ruokintaan liittyen ja jatkuvasti tulee vastaan että raakaa, raakaa ja vähän lisää raakaa. Itse en raakaa koirilleni pääsääntöisesti syötä vaan saavat lihaa kahtena päivänä viikossa. Pääsääntöisesti koirat syövät nappulaa, mutta mistään en löydä mitään järkevää keskustelua, mitä nappulaa ihmiset koirilleen syöttävät hiivan vaivatessa.

Tällä hetkellä koira syö Happy Dogin Karibikkia mutta ei sovi koiralle. Eli haluaisin kokemuksia niin hyviä, kuin huonojakin mitä ihmiset ovat kokeilleet kukistaakseen tämän viholliset koiransa elimistöstä.

Pyydän että saadaan asiallista keskustelua ja toivon että keskustelu painottuisi nyt nappula ruokintaan eikä sinne raaka ruokinnan puolelle koska ensisijaisesti en sitä vaihtoehtona pidä.

Kiitos ja anteeksi! :)

13

11669

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1418

      Meillä oli sakulla tismalleen samat oireet ja niihin tepsi clinivet adult junior ruoka. Nyt on vatsa kunnossa ja hiiva kurissa. Siinä on myös energy ja large vaihtoehdot. En tiedä onko niissä iso ero. Annetaan pelkästään sitä, luovuttiin kaikesta ylimääräisestä.

    • Hiiva on joskus aika hankalaa. Kannattaisi testata, etei ole atooppinen, jos usein ja paljon hiivaa pukkaa. Se kun on usein atooppisilla.
      Yliherkkyydestä johtuvaa ja voi johtua myös suoliston huonosta bakteerikannasta. Suolisto sitten pitäisi saada kuntoon hyvällä ruokavaliolla ja maitohappobakteereilla.

      Ruoka-aineherkkyydet on yksilöllisiä. Paras ja varmin tulos tulee vain eliminaatiodietillä. Jos halutaan ruokkia nappuloilla, niin sitten jää vaihtoehdoksi mennä ihan tuurinkaupalla eli kokeilemalla vaan eri ruokia. Se, että joki sopii jollekkin, ei siis valitettavasti takaa mitään. Jos hyvä tuuri on, niin on samalle yliherkkä, niin osuu oikeaan. Jos taas ei, niin ei osu.

      Ja tuo minkä edellinen mainitsi, niin mennään millä mennään, niin sitten ei muuta anneta, ennenkuin nähdään, sopiiko annettu varmasti.

      Ja tassujen nuoleminen pitäisi kieltää/estää, koska taas nuolemisesta johtuva kosteus ylläpitää hiivaa niissä.

      Niin, ja itse raakaruokinta ei yhtään mitään pelasta. Se pelastaa vaan silloin, kun siinä EI ole mitään, mille on yliherkkä/allerginen. Eli antaa sitten mitä antaa, jos ei sovi, niin ei sovi missään muodossa, jos/kun todella on sille yliherkkä.

      Jos koira itseään kirputtaa kauttaaltaan, niin kannattaa lekurilta kysyä shampoosta, joka on hiivaiselle hyvä, yksi vaihtoehto on malasebshampoo.

      Valitettavasti hiivalla/allergioilla ym.yliherkkyyksillä on usein myös perinnöllinen alttius.

    • toivottavastilöytyy

      Hypöallergeeninennappula, siis herkkien koirien ruokaa, jossa ei viljoja.Lisänä raakapakasteita.Meillä oli tulehdusta ,kutinaa,ihottumaa.Brit olisko ollu Venison tai jotain, joka kävi sille.
      Aika salapoliisi työtä se on että mikä sopii, kun kahta samanlaista koiraa ei ole.Toivotaan että löydät sopivan,ja saat avun koirallesi.

    • onneakokeiluihin

      Ei tuohon ole muuta vaihtoehtoa kun kokeilla, kokeilla ja kokeilla. Vaikka raakaa et haluakkaan kokonaan antaa (tulee ihan samanhintaiseksi kun kalliimmat nappulat) niin voisitko ajatella että antaisit ensin hetken vain raakaa (esim. poro, kalkkuna ja lohi on hyvin siedettyjä) jotta näkisit häviääkö oireet. Lisänä maitohappobakteerit. Sen jälkeen voi kokeilla muita.

      Meidän sakulle saatiin näin jäljitettyä aika paljon allergsoivaa pois ruokavaliosta (Ihan kaikki viljat, soija, tumma riisi, peruna sekä myös paljon muuta) ja löytyi tasapaino. Toivoin että päivässä puolet olis nappulaa ja puolet raakaa. Tähän ei päästy mutta olen tyytyväinen edes tähän. Täysin sopivaa nappulaa ei siis löydetty mutta välimuoto 2/3 päivässä raakaa, kasvista,raejuustoa, piimää ja 1/3 nappulaa päivässä. Nappula on pro plan sensitive tai extra sensitive. En muista tarkkaan. Tsemppiä.

    • Maukasmakea

      Brit Care on aika monelle herkälle sopinut sen simppelin ainesosa luettelon vuoksi. Usein neuvotaan ostamaan pieni pussi joka sopivaa viljatonta ruokaa kokeiluksi noin viikon kahden verran kunnes ''oma'' löytyy.
      Jos raakaruokinnalle lähtee pitäisi miettiä muutakin kuin vain ruuan puhtautta mm. saako koira tarpeeksi lisiä sitten, energiaa sekä sinkkiä. Isolle koiralle lihaa voi upota kilonkin verran ellei kaksikin eli enemmän kuin kuivatavaraa jos pelkästään raakaa syöttää.

      • 2070

        Päinvastoin. Jotta voidaan nähdä ruokinnan vaikutus, samaa ruokaa tulee syöttää vähintään 2 kk. Kokeilemisesta ei ole mitään hyötyä.


    • hiivaahiivaa

      Hiivan häätö vaatii pitkäaikasta seurata ja hidasta kokeilua. Seuranta tarkoittaa myös oireettomien aikojen näytteitä. Taitaa olla niin, että ratkaisu on se raaka. osin meillä kestää mahdollisesti myös pientä määrää hypoallergenic-raksuja. Tarttee siis maitohappobaktreita myös. Koiralla allergiat ja atopia, sekä paha hiivasyndrooma ollut, joka vain ja ainoastaan ruokavaliolla saatiin siihen tilaan, että ei infektioita tullut. Tämäsiis varmistettu myös "terveiden aikojen näytteillä". Koska kun oireilua on näkyvääkoirallamme on jo paha infektio.

      Niin, noidenlisäksi animal relaxantin korvapuhdiste sekä muu tuotesarja on toiminut. Muita ei ots oikein kestäkkään. Säännölliset kortisonit ja muut on voitu purkaa. Mutta alussa ne olivat kyllä tarpeen, eli ruokavalion muutos ei hoida ongelmaa samantien,vaan elimistön tasapainon saavuttaminen vie hyvinkin puoli vuotta, varsinkin, jos taustalla on useita sekoittavia tekijäitä, kuten antibioottihoidot.

      Tsemppiä aloittajalle. Homma on iso, ja eliminaatio alussa voi tuntua hankalalta. Ei se sitä kuitenkaan ole, kun alkaa systeemi sujumaan. Pitää vaan osata olla tosi tarkka ja tiukka, ja jos koira käy vaikka varkaissa, on tilanne tasattava ennen eliminaation jatkamista eteenpäin. Jos eliminaatioon lähdette, on yksinkeraisesti helpoin tapa tehdä ruoka itse. Mä siis käytin Yrjölän puuroa proteiinin lisäksi. Ja se proteiini oli raakaa. Alussa.

      Ruokavalion lisäksi myös muita altistavia tekijöitä on, geenejä ei toki voi muuttaa, mutta esimerkiksi stressitasoa kannataa pohdiskella, Voisiko lisätä koiralle jotain pääntyhjennysjuttua arkeen, nenä hommat ehkä ylivoimaisesti useimmille koirille sopivia. Myös hormonitoimintojen heittelyt voivat vaikuttaa kovastikkin. Josta syystä erityisesti uroskoirien kohdalla on moni päätynyt kastraatioon. Jos se arveluttaa, voi kokeilla kemiallisella, jotka tosin sitten ovat antidopinglistalla, ja aiheuttavat osallistumisesteen joksikin aikaa kennelliiton alaisiin kisoihin ja näyttelyihin. Meillä ei tarvittu tuota pallien poistoa. Tosin, aika ajoin se tahtoo yrittää vaan takaisin se hiiva. Yksittäisiä hiivalöydöksiä on, mutta väliä voi olla vuodesta kahteenkin. Meillä täydellinen esto on ehkä eparealistinenkin tavoite. Mutta ei koiraa ole tarvinnut lopettaa, kuten pahimpaan aikaan ratkaisuksi meille väläyteltiin jo. Ja hiivasta on kärsinyt ikänsä, eli ensimmäinen hiivainfektio oli jo meille tullessaan muhimassa korvissa.

      • Ruokavaliosta vielä sen verran, että päätyy mihin päätyy, niin lisäravinteet on paikallaan, siis lisäksi nimenomaan ihon kuntoon vaikuttavat. Noihin voi tutustua ihan ihmispuolellakin.

        Yrjölänpuuro on muuten ok, mutta eliminaatioon paras on aina vain yksi lähde kerrallaan. Myöskin yrjölässä on mm. ohraa, jolle ns.kotimaisille viljoille herkistyneet saa usein oireita. Tähän kohtaan vielä muistutus, että proteiinit, varsinkin tietyt aiheuttaa voi hiivaa myöskin. Kuin myös tietyt kasvikset ja hedelmät...

        Proteiini on hyvä olla raaka, mutta kypsä käy ihan hyvin myös. Joillain kovasti hiivaisilla suolisto voi olla niin huonossa kunnossa, ettei kestä raakaa heti. Varsinkaan jos ei ole kuin papanaa syönyt.

        Tuo hormonitoiminta on tosiaan huomionarvoinen myös. Itse suosittaisin nimenomaan leikkuuttamaan niin nartut, kuin urokset. Nartuilla juoksut kun on melkoinen hormoonimyräkkä myös. Kemialliset jutut on aina oma riskinsä, aineita kun ovat.

        Pahoissa tapauksissa jotkut lekurit myös käyttää suun kautta annettavaa lääkettä.
        Sitä kannattaa kysyä, onko rajoitteita tai riskejä.

        Hiivakoirasta olisi hyvä ilmoittaa aina myös kasvattajalle. Että ottaisi ( toivottavasti) sen huomioon myös jalostuksessaan.


    • todella

      ProBooster sensitive lammas-riisi, Nutro lammas-riisi ovat molemmat sekä vehnättömiä että hiivattomia

    • näinKävi

      Itselläni oli takavuosina seisoja, joka oireili noin viiden halvemman kuivamuonan tiimoilta (korvat, tulehdusarvot koholla, väsynyt....), kunnes ostin kalleimmasta päästä olevaa ProFormancen chicken&ricea (luomu) ja oireet hävisi viikossa ja loppuiäksi.

    • topidoggi
    • ziwikus

      Kannattaa kokeilla Ziwi peak-merkkiä.Tuote ei sisälle lainkaan hiivaa ruokkivaa hiilihydraattia ja liha on siinä ilmakuivattua joten uuni ei ole polttanut nappuloita vaan ovat ihanan pehmeitä.Muutenkin tuotetta mainostetaan premium tason ruokana.Lisäksi ruuassa on kaikki mitä koira tarvitsee,ei tarvitse mitään ylimääräisiä lisiä.Toki on hieman kallis tuo merkki mutta raha tulee takaisin kun eläinläääkärikäyntejä ei ole tiheään.

    • 1510

      Meillä clinivetistä hyvät kokemukset niin hiivan kuin vatsan suhteenkin. Ruskea säkki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      144
      2377
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      177
      1430
    3. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      97
      1178
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1177
    5. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      96
      1127
    6. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1082
    7. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      96
      1045
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      49
      987
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      960
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      72
      901
    Aihe