Haaste III The-Bible-is-the_Truth:lle

Ihminen on syntynyt evoluution tuloksena

Ihminen on kehittynyt evoluution avulla kantalajeistaan aivan kuten muutkin apinat ja lajit. Tämä tiedetään mm. vertailevan anatomian ja embryologian perusteella, mutta myös molekyylibiologiasta, erityisesti DNA-tutkimuksista, proteiineja koodaavien geenien ja tilke-DNA:n yhtäläisyyksistä, pseudogeeneistä ja ERV-tartunnoista, samoin kromosomistamme nro 2, joka on yhteenliittymä kahdesta simpansseilla esiintyvästä kromosomista. Mutta lisäksi meillä on erinomainen todistusaineisto fossiiliaineistossa. Kehityslinjastamme on löytynyt yli 30 000 fossiilivälimuotoa. Osa tutkijoista luokittelisi nuo viiteen lajiin, osa reiluun pariin kymmenneen. Ihmisten kehityslinjasta löytyvät mm. nämä lajit Valsteen kirjan Ihmislajin synty mukaan:

Suluissa on lajit, joiden kuuluminen kehityslinjaamme ei ole fossiiliaineiston vähäisyyden vuoksi tutkijoiden mukaan varmaa. Osa näistä lajeista ei ole suoria edeltäjiämme, vaan sukupuuttoon kuolleita sivuhaaroja. Tutkijat kiistelvät vielä, että mitkä:

(Sahelinapinaihminen) n.7,4-6,5 miljoonaa vuotta sitten: todennäköisesti ainakin osittain pystyssä kulkeva laji. Aivojen koko n.360-370cm^3.

(Tugeninapinaihminen) n.6 mvs: todennäköisesti ainakin osittain pystyssä kulkeva laji. Aivojen kokoa ei tiedetä.

(Ranta-apinaihminen) n.5,8-5,2 mvs. Aivojen kokoa ei tiedetä.

Etiopianapinaihminen n.4,5-3,8 mvs. Aivot n.300-350 cm^3.

Kenianapinaihminen n.4,2-3,9 mvs. Aivojen kokoa ei tiedetä.

Kenianesi-ihminen n.3,7-3,4 mvs. Aivot n.400 cm^3.

Afarinapinaihminen n.3,6-2,9 mvs. Aivot 387-550 cm^3, ka 446 cm^3.

Tsadinapinaihminen n.3,5 mvs. Aivojen kokoa ei tiedetä.

Afrikanapinaihminen n.3,3-2,3 mvs. Aivot n.400 cm^3.

Nokkela-apinaihminen n.2,5 mvs. Aivot n.450 cm^3.

Malapanapinaihminen n.2,0-1,7 mvs. Aivot n.445 cm^3.

Turkananapinaihminen n.2,8-2,3 mvs. Aivot n.410-427 cm^3.

Vankka-apinaihminen n.2,3-1,4 mvs. Aivot n.475-545 cm^3.

Roteva-apinaihminen n.1,9-1,5 mvs. Aivot n.515 cm^3.

Turkananihminen n.2,4-1,8 mvs. Aivot n.750 cm^3.

Käteväihminen n.1,9-1,6 mvs. Aivot n.590-687cm^3, ka 641 cm^3.

Afrikanihminen n.1,8-1,0 mvs. Aivot n.550 cm^3 ja n.850 cm^3 (kaksi eri muotoa).

Georgianihminen n.1,8-1,6 mvs. Aivot n.650 cm^3.

Pystyihminen n.1,7-0,04 mvs. Aivot n.850-1100 cm^3.

Euroopanihminen n.1,1-0,7 mvs. Aivot yli 1000 cm^3.

Pekinginihminen n.0,7-0,3 mvs. Aivot n.1059 cm^3.

Heidelberginihminen n.0,6-0,2 mvs. Aivot n.1116-1450 cm^3, ka 1274 cm^3.

Neandertalinihminen n.0,2-0,027 mvs. Aivot n.1200-1740 cm^3, ka 1420 cm^3.

Denisovanihminen n.0,2-0,06 mvs. Aivojen kokoa ei tiedetä.

Florensinihminen n.0,09-0,012 mvs. Aivot n.417 cm^3.

Nykyihminen n.0,2 mvs. Aivot n.1250 cm^3.

Kuten listasta nähdään, ajassa etenevä trendi apinamaisesta edeltäjästämme nykyihmismäiseen suuntaan on täysin selvä. Todistusaineisto ihmisen evoluutiosta riittää vakuuttamaan jokaisen järkeään käyttävän rehellisen ihmisen, mutta eipä siinä vielä kaikki, tutkijat ovat aivan viime aikoinakin julkaisseet useita merkittäviä lisälöytöjä, kuten Homo naledin. Ihmisen evoluutiota ei enää kukaan tutkija kiistä, ainoastaan sen yksityiskohdista on vielä erimielisyyttä.

45

95

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kvasi2

      Ettei vain olisi ravinto ja ympäristö vaikuttanut tuohonkin trendiin.

    • "Ihminen on syntynyt evoluution tuloksena"

      Miksi luettelet "välimuotoja", jos kerran jo ennakkoon olet päättänyt uskoa, että ihminen on syntynyt evoluution tuloksena?
      Sitä paitsi yksikään luetelluista ihmisistä tai apinaihmisistä ei ole mikään välimuoto. Kaikki ovat joko 100 prosenttisia nykyihmisiä tai 100 prosenttisia nykyapinoita. Koska pehmyt kudokset puuttuvat, varmuutta ihmisestä tai apinasta ei aina ole mahdollista saada. Tutkijoiden tyhmyyttä todistaa myös se, että he kuvittelevat aivojen koon todistavan kehityksestä ja älykkyydestä. Mainittakoon, että delfiineillä ja valailla on paljon suuremmat aivot kuin ihmisillä.
      Ihmisten rakenteilla ja koolla ei myöskään voida todistaa mistään välimuodosta. Ihmisiä on aina ollut eri kokoisia ja rakenteeltaan hyvinkin erilaisia.

      "Alussa loi Jumala taivaan ja maan." (1.Moos.1:1)

      • >>Sitä paitsi yksikään luetelluista ihmisistä tai apinaihmisistä ei ole mikään välimuoto. Kaikki ovat joko 100 prosenttisia nykyihmisiä tai 100 prosenttisia nykyapinoita.<<
        Olet siis tutkinut nuo aloittajan mainitsemat 30 000 fossiilikokonaisuutta (osa koostunee useammastakin "luusta")?
        Milloin ja missä, jos saa luvan kysyä?


      • "Miksi luettelet "välimuotoja", jos kerran jo ennakkoon olet päättänyt uskoa, että ihminen on syntynyt evoluution tuloksena?"

        En suinkaan ole ennakolta päättänyt, vaan olen päätynyt johtopäätökseeni seuraamalla tieteen tuloksia. Ja luettelen niitä teillw siksi, että tekin voisitte ymmärtää asian. Syy aloitukseeni oli se, että The-Bible-is-the_Truth kuulema selitti Ilta-Lehden keskustelupalstalla, että Lucy olisi todettu väärennökseksi. Sehän ei ole lainkaan totta.

        "Sitä paitsi yksikään luetelluista ihmisistä tai apinaihmisistä ei ole mikään välimuoto."

        Juu, kyllä ne ovat. Niillä on piirteitä niitä edeltävistä lajeista ja sitten myös niitä myöhemistä lajeista.

        "Kaikki ovat joko 100 prosenttisia nykyihmisiä tai 100 prosenttisia nykyapinoita."

        Ehei. Etkö havaitse esim. trendiä kallojen koon kasvamisessa? Millään nykyapinalla ei ole esim. noin 600 cm^3:n kalloa ja myöskään millään nykyväestöllä ei ole niin pietnä kalloa.

        "Koska pehmyt kudokset puuttuvat, varmuutta ihmisestä tai apinasta ei aina ole mahdollista saada."

        Ei niitä tarvita, ne pystytään rekonstruktoimaan kohtalaisen luotettavasti.

        "Tutkijoiden tyhmyyttä todistaa myös se, että he kuvittelevat aivojen koon todistavan kehityksestä ja älykkyydestä. Mainittakoon, että delfiineillä ja valailla on paljon suuremmat aivot kuin ihmisillä."

        Mainittakoon sinulle, että aivojen koon suhde ruumiiseen on tärkeämpää älykkyyden kannalta kuin pelkkä aivojen koko. Valaat tarvitsevat suuria aivojaan suuren ruumiinsa hallintaan. Mutta todellakin näemmä näiden fossiilien yhteydessä sitä kehittyneempiä työkaluja, mitä suuremmat kallot niillä oli.

        "Ihmisten rakenteilla ja koolla ei myöskään voida todistaa mistään välimuodosta. Ihmisiä on aina ollut eri kokoisia ja rakenteeltaan hyvinkin erilaisia."

        Näiden välimuotofossiilien ominaisuuksilla voidaan todistaa, että ihminen on kehittynyt niistä juuri siksi, että ne saavat yhä ihmismäisempiä piirteitä mitä lähemmäs ne tulevat nykyaikaa.

        ""Alussa loi Jumala taivaan ja maan." (1.Moos.1:1)"

        "Toistan tämän tärkeän seikan, jonka pitäisi olla ilmeinen, muttei ole: Jumala ei ole koskaan valmistanut yhtäkään pientä siipeä ikuisen elämänsä mittaan. Jos hän on ylipäätään valmistanut jotakin (sitä hän ei käsitykseni mukaan ole tehnyt, mutta antaa sen olla, siitä ei nyt ole kyse), hänen valmistamansa asia oli alkionkehityksellinen resepti eli jotakin tietokoneohjelmaa – – muistuttavaa."(Dawkins 2009: 195–196)


      • Anti-Jaakob

        "Kaikki ovat joko 100 prosenttisia nykyihmisiä tai 100 prosenttisia nykyapinoita."

        No kerrohan oliko (esimerkiksi) pystyihminen täysin nykyihminen vai täysin nykyapina, ja jos niin minkä lajin apina. Älä yritä tarjoilla selitystä, että kaikki löytyneet fossiilit on tulkittu väärin tai että kaikki löydetyt fossiilit ovat eläessään poteneet jotakin synnynnäistä poikkeavuutta. Vastaa vain kysymykseen.


    • "Ihminen on kehittynyt evoluution avulla kantalajeistaan aivan kuten muutkin apinat ja lajit. Tämä tiedetään mm. vertailevan anatomian ja embryologian perusteella, mutta myös molekyylibiologiasta, erityisesti DNA-tutkimuksista, proteiineja koodaavien geenien ja tilke-DNA:n yhtäläisyyksistä, pseudogeeneistä ja ERV-tartunnoista, samoin kromosomistamme nro 2, joka on yhteenliittymä kahdesta simpansseilla esiintyvästä kromosomista"

      Edellä luetellut yhtäläisyydet eivät todista mitään ihmisen polveutumisesta apinan kaltaisesta kantamuodosta. Totta kai ihmisillä ja apinoilla on yhtäläisyyksiä, koska kummallakin on samanlaisia rakenteita ja toimintoja ja elävät osittain samanlaisissa olosuhteissa. Siksi se edellyttää samanlaisia rakenteita niin ulkoisissa elimissä kuin myös molekyylitasolla. Siksi Jumala loi niille samanlaisia rakenteita ja toimintoja. Kaikki todistaa Jumalan viisaasta suunnittelusta, eikä mistään evoluutiosta.
      Sitä paitsi, jos samanlaiset rakenteet todistaisivat sukulaisuudesta, niin erilaiset rakenteet puolestaan kumoaisivat teorian sukulaisuudesta. Erilaisia rakenteita ja toimintoja ihmisen ja simpanssin välillä on varmasti paljon enemmän kuin samanlaisia.

      "Alussa loi Jumala taivaan ja maan." (1.Moos.1:1)

      • KunhanKehoitan

        "Erilaisia rakenteita ja toimintoja ihmisen ja simpanssin välillä on varmasti paljon enemmän kuin samanlaisia."

        Otapa tutkittavaksi ja kerro montako löydät.


      • "Edellä luetellut yhtäläisyydet eivät todista mitään ihmisen polveutumisesta apinan kaltaisesta kantamuodosta."

        Tietenkin ne todistavat, koska niille ei ole muuta järkevää havaintoihin perustuvaa selitystä kuin yhteinen kantamuoto.

        "Totta kai ihmisillä ja apinoilla on yhtäläisyyksiä, koska kummallakin on samanlaisia rakenteita ja toimintoja ja elävät osittain samanlaisissa olosuhteissa. Siksi se edellyttää samanlaisia rakenteita niin ulkoisissa elimissä kuin myös molekyylitasolla. Siksi Jumala loi niille samanlaisia rakenteita ja toimintoja. Kaikki todistaa Jumalan viisaasta suunnittelusta, eikä mistään evoluutiosta."

        Ehei. Meillä on myös yhtäläisyyksiä, joita ei voi mitenkään selittää edes samantapaisilla rakenteilla tai elinympäristöillä, kuten rikkonaiset ruskuaista tuottavat geenimme tai ERV-tartunnat samoissa kohdissa genomiamme.

        "Sitä paitsi, jos samanlaiset rakenteet todistaisivat sukulaisuudesta, niin erilaiset rakenteet puolestaan kumoaisivat teorian sukulaisuudesta. Erilaisia rakenteita ja toimintoja ihmisen ja simpanssin välillä on varmasti paljon enemmän kuin samanlaisia."

        Tiedän aivojemme koon ja kehittyneisyyden sekä penisluun. Mitä muita perustavaa laatua olevia eroavaisuuksia meillä on?


      • KunhanKehoitan kirjoitti:

        "Erilaisia rakenteita ja toimintoja ihmisen ja simpanssin välillä on varmasti paljon enemmän kuin samanlaisia."

        Otapa tutkittavaksi ja kerro montako löydät.

        >Otapa tutkittavaksi ja kerro montako löydät.
        Ei Jaakopin tarvitse osata pitkällekään laskea tuon kertoakseen...


      • tieteenharrastaja

        Tyypillistä mustavalkoista krealogiikkaa:

        "Sitä paitsi, jos samanlaiset rakenteet todistaisivat sukulaisuudesta, niin erilaiset rakenteet puolestaan kumoaisivat teorian sukulaisuudesta."

        Jos Matti on kovasti veljensä Jussin näköinen, mutta silmät ovat eriväriset ja jalat lyhyemmät, niin kumoaako tämä heidän sukulaisuutensa?

        Eläinlajien välill samanlaisuudet tietenkin (yleensä) viittaavat yhteisiin esivanhempiin ja erilaisuudet kertovat siitä, miten kauan sitten he elivät.


      • tiede-on-puhunut

        Neanderdahlin ja denisovan ihmisen genomi on sekvensoitu. Geneettiset erot ja myös yhteiset geneettiset pätkät todistavat ne sisarlajeiksemme. Poikittaista geeniensiirtoa on tapahtunut, eli olemme risteytyneet. Kantalajit ovat kuitenkin selvästi erilaisia ja neanderdahlis sekä denisovan ihminen ovat kuolleet sukupuuttoon. Joskin neanderdaliksen geeneistä on varsin suuri osa (parikymmentä prosenttia) on säilynyt nykyihmisten populaatiossa.

        Homo erectuksen ja nykyihmisen sekä H. erectuksen ja H. neanderdahliksen sekoituksia eli välimuotoja on löydetty useita. H erectus oli selvästi erilainen kuin nykyihminen tai nenaderdahlilainen, mutta välimuodot ovat sellaisia, että niiden luokittelu on vaikeaa mihinkään komesta muodosta. Ihmisen sukupuu erectuksesta eteenpäin sisarlajeineen on nykyään jo kiistämätön.
        Tiede on puhunut, juna on lähtenyt. Mark5 on kreationistikavereineen jäänyt asemalle jankuttamaan omia uskomuksiaan.


    • Kiitos moloch, ihan hienosti yrität perustella kantasi ja listasi on hienosti laadittu. Pari pointtia saa minut pysymään omassa uskossani:

      Uusia kädellisiä lajeja 'löydetään' vuosittain viidestä kymmeneen. Jos ihminen olisi simpanssille jotain sukua, luulisi, että välillämme olisi muitakin lajeja ja että ihmisen tyyppisiä eläimiä 'löydettäisiin' vuosittain. Ihminen on ainutlaatuinen.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Primates_described_in_the_2000s

      Delfiinin dna on lähes identtinen ihmisen dna:n kanssa. David Busbeen tekemän geenivertailun perusteella delfiini on kaikkein lähin sukulainen ihmiselle.

      http://edition.cnn.com/TECH/science/9902/04/dolphins.enn/

      Darwinin elämänpuu on yhtä sotkua.

      • pstt

        " Pari pointtia saa minut pysymään omassa uskossani:"

        Olisivatko ne pari pointtia seuraavat:

        1. Kasvien luominen ennen aurinkoa (Genesiksen luomisjärjestys)
        2. Kasvissyöjien muuttuminen petoeläimiksi ( raateluhampaat-ja kynnet)


      • "Pari pointtia saa minut pysymään omassa uskossani:"

        Heikolla pohjalla on uskosi multinilkki kun ne pohjautuvat pariin typeröintiisi.

        "Uusia kädellisiä lajeja 'löydetään' vuosittain viidestä kymmeneen. Jos ihminen olisi simpanssille jotain sukua, luulisi, että välillämme olisi muitakin lajeja ja että ihmisen tyyppisiä eläimiä 'löydettäisiin' vuosittain. Ihminen on ainutlaatuinen."

        Avauksessahan sinulle annettiin pitkä lista niistä välimuodoista, joita on elänyt sen jälkeen kun ihmisen ja simpanssin kehityslinjat erkanivat toisistaan noin 6 miljoona vuotta sitten. Ja tuossahan lueteltiin ihmisen kehityslinjaan kuuluvia lajeja. Ei simpanssin kehityslinjaan kuuluvia, mutta niitäkin riittää.

        Monet eläinlajit ovat ainutlaatuisia, mutta todistetusti ne ovat kehittyneet yhteisestä kantamuodosta.

        "Delfiinin dna on lähes identtinen ihmisen dna:n kanssa. David Busbeen tekemän geenivertailun perusteella delfiini on kaikkein lähin sukulainen ihmiselle.

        http://edition.cnn.com/TECH/science/9902/04/dolphins.enn/"

        Ja missä kohtaa lainauslouhimaasi uutisartikkelia (ei siis tieteelllistä julkaisua), joka on vuodelta 1999 noin todetaan? Ettei vaan multinilkki esittele omia säälittäviä aivopierujaan tutkimustuloksina?

        Maalla elävistä eläinlajeista esimerkiksi lehmä on läheisempää sukua delfiinille ja valaille kuin ihminen ja muut ihmisapinat: http://news.discovery.com/animals/whales-dolphins/dolphins-human-brain-120626.htm

        Simpanssi on todistetusti ihmislajin lähin maapallolla elävä laji.

        "Darwinin elämänpuu on yhtä sotkua."

        Nykyinen 'tree of life', joka on tieteen laatima Darwinin kuoleman jälkeen perustuu objektiivisiin ja tieteellisiin tutkimustuloksiin - ei Raamatun kehäpäätelmään, ei tutkimustulosten lainaislouhintaan ja vääristelyyn eikä suoranaisiin valheisiin kuten kreatinionismin ja älykkään suunnittelun väitteet.

        http://tolweb.org/tree/
        http://itol.embl.de/


      • "Kiitos moloch, ihan hienosti yrität perustella kantasi ja listasi on hienosti laadittu. Pari pointtia saa minut pysymään omassa uskossani:

        Uusia kädellisiä lajeja 'löydetään' vuosittain viidestä kymmeneen. Jos ihminen olisi simpanssille jotain sukua, luulisi, että välillämme olisi muitakin lajeja ja että ihmisen tyyppisiä eläimiä 'löydettäisiin' vuosittain. Ihminen on ainutlaatuinen."

        Öh. Mitä ihmettä tarkoitat, tuossa listassahan on sinulle niitä välimuotolajeja sitten viimeisen yhteisen kantamuotomme simpanssien kanssa? Osa tutkijoista luokittelisi nuo n.5:n eri lajiin, osan mielestä ne pitäisi luokitella reiluksi 20:ksi eri lajiksi.

        "https://en.wikipedia.org/wiki/Primates_described_in_the_2000s"

        Emme odotakaan löytävämme elossa näitä muinaisuudessa eläneitä välimuotoja, katsos kun ihmisen evoluutio tapahtui menneisyydessä ja evoluutio toimii niin, että paremmin sopeutuneet lajit ovat jatkuvasti syrjäyttäneet huonommin sopeutuneita lajeja.

        "Delfiinin dna on lähes identtinen ihmisen dna:n kanssa. David Busbeen tekemän geenivertailun perusteella delfiini on kaikkein lähin sukulainen ihmiselle.

        http://edition.cnn.com/TECH/science/9902/04/dolphins.enn/

        Darwinin elämänpuu on yhtä sotkua."

        Tämän toki tiedät itsekin täysin valheeksi. Tietääkseni sinä olet opettaja. Et kai sentään opeta lapsille tällaisia valheita saadaksesi heidät uskomaan humpuukiluomisiiisi, vaikka julkisilla nettipalstoilla esitätkin niitä?


      • JC_--
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Kiitos moloch, ihan hienosti yrität perustella kantasi ja listasi on hienosti laadittu. Pari pointtia saa minut pysymään omassa uskossani:

        Uusia kädellisiä lajeja 'löydetään' vuosittain viidestä kymmeneen. Jos ihminen olisi simpanssille jotain sukua, luulisi, että välillämme olisi muitakin lajeja ja että ihmisen tyyppisiä eläimiä 'löydettäisiin' vuosittain. Ihminen on ainutlaatuinen."

        Öh. Mitä ihmettä tarkoitat, tuossa listassahan on sinulle niitä välimuotolajeja sitten viimeisen yhteisen kantamuotomme simpanssien kanssa? Osa tutkijoista luokittelisi nuo n.5:n eri lajiin, osan mielestä ne pitäisi luokitella reiluksi 20:ksi eri lajiksi.

        "https://en.wikipedia.org/wiki/Primates_described_in_the_2000s"

        Emme odotakaan löytävämme elossa näitä muinaisuudessa eläneitä välimuotoja, katsos kun ihmisen evoluutio tapahtui menneisyydessä ja evoluutio toimii niin, että paremmin sopeutuneet lajit ovat jatkuvasti syrjäyttäneet huonommin sopeutuneita lajeja.

        "Delfiinin dna on lähes identtinen ihmisen dna:n kanssa. David Busbeen tekemän geenivertailun perusteella delfiini on kaikkein lähin sukulainen ihmiselle.

        http://edition.cnn.com/TECH/science/9902/04/dolphins.enn/

        Darwinin elämänpuu on yhtä sotkua."

        Tämän toki tiedät itsekin täysin valheeksi. Tietääkseni sinä olet opettaja. Et kai sentään opeta lapsille tällaisia valheita saadaksesi heidät uskomaan humpuukiluomisiiisi, vaikka julkisilla nettipalstoilla esitätkin niitä?

        "Osa tutkijoista luokittelisi nuo n.5:n eri lajiin, osan mielestä ne pitäisi luokitella reiluksi 20:ksi eri lajiksi."

        Eivätkö he olekin evolutionisteja, joka ainoa? Totuudellinen luonnontutkimus luokittelee aina ihmisen ihmiseksi ja muinaiset apinalajit apinoiksi.

        "Tietääkseni sinä olet opettaja. Et kai sentään opeta lapsille tällaisia valheita saadaksesi heidät uskomaan humpuukiluomisiiisi, vaikka julkisilla nettipalstoilla esitätkin niitä?"

        Jos Bible on opettaja, hän on epäilemättä hyvä opettaja. Hänen tehtävänsä ja velvollisuutensa on opettaa lapsille tinkimättömän totuudellisesti ihmisen ja lajien alkuperästä - ilman vähäisintäkään ideologista painolastia tai esteellisyyttä. En edes haluaisi nostaa esiin vertausta nimimerkillä bg-ope kirjoittelevaan henkilöön, mutta en voi sitä estää.

        No, tavallaanhan luen itsenikin opettajaksi, niin seurakuntani piirissä kuin tällä palstallakin. Mielestäni heillä, jotka tietävät ja myös osaavat tietonsa toisille esittää, on suorastaan velvollisuus ohjata ja jopa opettaa. Siten rakennamme yhteistä hyvää.


      • SiinäpäKaikki
        JC_-- kirjoitti:

        "Osa tutkijoista luokittelisi nuo n.5:n eri lajiin, osan mielestä ne pitäisi luokitella reiluksi 20:ksi eri lajiksi."

        Eivätkö he olekin evolutionisteja, joka ainoa? Totuudellinen luonnontutkimus luokittelee aina ihmisen ihmiseksi ja muinaiset apinalajit apinoiksi.

        "Tietääkseni sinä olet opettaja. Et kai sentään opeta lapsille tällaisia valheita saadaksesi heidät uskomaan humpuukiluomisiiisi, vaikka julkisilla nettipalstoilla esitätkin niitä?"

        Jos Bible on opettaja, hän on epäilemättä hyvä opettaja. Hänen tehtävänsä ja velvollisuutensa on opettaa lapsille tinkimättömän totuudellisesti ihmisen ja lajien alkuperästä - ilman vähäisintäkään ideologista painolastia tai esteellisyyttä. En edes haluaisi nostaa esiin vertausta nimimerkillä bg-ope kirjoittelevaan henkilöön, mutta en voi sitä estää.

        No, tavallaanhan luen itsenikin opettajaksi, niin seurakuntani piirissä kuin tällä palstallakin. Mielestäni heillä, jotka tietävät ja myös osaavat tietonsa toisille esittää, on suorastaan velvollisuus ohjata ja jopa opettaa. Siten rakennamme yhteistä hyvää.

        "No, tavallaanhan luen itsenikin opettajaksi, niin seurakuntani piirissä kuin tällä palstallakin. Mielestäni heillä, jotka tietävät ja myös osaavat tietonsa toisille esittää, on suorastaan velvollisuus ohjata ja jopa opettaa. Siten rakennamme yhteistä hyvää."

        Mitä kaikkea oletkaan tällä palstalla opettanut?
        1. Susi, hirvi ja jänis ovat eri lajeja.
        2. 1/6 = 1.


      • Epäjumalienkieltäjä
        JC_-- kirjoitti:

        "Osa tutkijoista luokittelisi nuo n.5:n eri lajiin, osan mielestä ne pitäisi luokitella reiluksi 20:ksi eri lajiksi."

        Eivätkö he olekin evolutionisteja, joka ainoa? Totuudellinen luonnontutkimus luokittelee aina ihmisen ihmiseksi ja muinaiset apinalajit apinoiksi.

        "Tietääkseni sinä olet opettaja. Et kai sentään opeta lapsille tällaisia valheita saadaksesi heidät uskomaan humpuukiluomisiiisi, vaikka julkisilla nettipalstoilla esitätkin niitä?"

        Jos Bible on opettaja, hän on epäilemättä hyvä opettaja. Hänen tehtävänsä ja velvollisuutensa on opettaa lapsille tinkimättömän totuudellisesti ihmisen ja lajien alkuperästä - ilman vähäisintäkään ideologista painolastia tai esteellisyyttä. En edes haluaisi nostaa esiin vertausta nimimerkillä bg-ope kirjoittelevaan henkilöön, mutta en voi sitä estää.

        No, tavallaanhan luen itsenikin opettajaksi, niin seurakuntani piirissä kuin tällä palstallakin. Mielestäni heillä, jotka tietävät ja myös osaavat tietonsa toisille esittää, on suorastaan velvollisuus ohjata ja jopa opettaa. Siten rakennamme yhteistä hyvää.

        <>

        Tuota sinun tarkoittamaa "todellista luonnontutkimusta" taitaa tapahtua vain siellä missä ollaan kiinnostuneita Raamatusta mutta ei luonnosta. Sinunkin "luonnontuntemuksesi" on monta kertaa perin heikoksi havaittu. Kun ei aidosti kiinnosta niin ei opi.

        <>

        Tämän takia te kiihkouskovaiset olette vaarallisia. Te kuvittelette että fundamentalismi ei ole mikään ideologia.

        "No, tavallaanhan luen itsenikin opettajaksi, niin seurakuntani piirissä kuin tällä palstallakin."

        Omahyväisyytesi tuntien se, että sanot itseäsi vain "opettajaksi" on osoitus nöyryydestä. "Profeetta" sinä kuitenkin oikeasti kuvittelet olevasi.


      • JC_-- kirjoitti:

        "Osa tutkijoista luokittelisi nuo n.5:n eri lajiin, osan mielestä ne pitäisi luokitella reiluksi 20:ksi eri lajiksi."

        Eivätkö he olekin evolutionisteja, joka ainoa? Totuudellinen luonnontutkimus luokittelee aina ihmisen ihmiseksi ja muinaiset apinalajit apinoiksi.

        "Tietääkseni sinä olet opettaja. Et kai sentään opeta lapsille tällaisia valheita saadaksesi heidät uskomaan humpuukiluomisiiisi, vaikka julkisilla nettipalstoilla esitätkin niitä?"

        Jos Bible on opettaja, hän on epäilemättä hyvä opettaja. Hänen tehtävänsä ja velvollisuutensa on opettaa lapsille tinkimättömän totuudellisesti ihmisen ja lajien alkuperästä - ilman vähäisintäkään ideologista painolastia tai esteellisyyttä. En edes haluaisi nostaa esiin vertausta nimimerkillä bg-ope kirjoittelevaan henkilöön, mutta en voi sitä estää.

        No, tavallaanhan luen itsenikin opettajaksi, niin seurakuntani piirissä kuin tällä palstallakin. Mielestäni heillä, jotka tietävät ja myös osaavat tietonsa toisille esittää, on suorastaan velvollisuus ohjata ja jopa opettaa. Siten rakennamme yhteistä hyvää.

        "No, tavallaanhan luen itsenikin opettajaksi, niin seurakuntani piirissä kuin tällä palstallakin."

        Niin äärimmäisen lyhyt, mutta erittäin edustava katsaus siihen mitä olet "opettanut" täällä palstalla:

        - Keskeisin opetuksesi meille lienee se kuinka monilla eri tavoilla kreationisti kykeneekään kieroilemaan.

        - Kun heitetään kolikkoa kaksi kertaa sattuu toisella heitolla aina ja varmasti sama tulos kuin ensimmäisellä heitolla.

        - "Joka ainoan (symmetrisen) satunnaiskokeen alkeistapauksen sattumisen todennäköisyys on sama, 1." http://keskustelu.suomi24.fi/t/13705746/evolutionistinen-todennakoisyyskasitys

        Haluatko multinilkki, että luettelen lisää? Olen kerännyt aivopierujasi talteen linkkeineen.

        "Mielestäni heillä, jotka tietävät ja myös osaavat tietonsa toisille esittää, on suorastaan velvollisuus ohjata ja jopa opettaa."

        Joten älä nyt tollo kuitenkaan kuvittele lukeutuvasi heihin, jotka tietävät ja osaavat välittää tietonsa toisille. Ethän multinilkki?


      • JC_-- kirjoitti:

        "Osa tutkijoista luokittelisi nuo n.5:n eri lajiin, osan mielestä ne pitäisi luokitella reiluksi 20:ksi eri lajiksi."

        Eivätkö he olekin evolutionisteja, joka ainoa? Totuudellinen luonnontutkimus luokittelee aina ihmisen ihmiseksi ja muinaiset apinalajit apinoiksi.

        "Tietääkseni sinä olet opettaja. Et kai sentään opeta lapsille tällaisia valheita saadaksesi heidät uskomaan humpuukiluomisiiisi, vaikka julkisilla nettipalstoilla esitätkin niitä?"

        Jos Bible on opettaja, hän on epäilemättä hyvä opettaja. Hänen tehtävänsä ja velvollisuutensa on opettaa lapsille tinkimättömän totuudellisesti ihmisen ja lajien alkuperästä - ilman vähäisintäkään ideologista painolastia tai esteellisyyttä. En edes haluaisi nostaa esiin vertausta nimimerkillä bg-ope kirjoittelevaan henkilöön, mutta en voi sitä estää.

        No, tavallaanhan luen itsenikin opettajaksi, niin seurakuntani piirissä kuin tällä palstallakin. Mielestäni heillä, jotka tietävät ja myös osaavat tietonsa toisille esittää, on suorastaan velvollisuus ohjata ja jopa opettaa. Siten rakennamme yhteistä hyvää.

        "Eivätkö he olekin evolutionisteja, joka ainoa?"

        Tarkoitat evoluutioteorian hyväksyjiä? Tietenkin, eiväthän he mitään idiootteja ole.

        "Totuudellinen luonnontutkimus luokittelee aina ihmisen ihmiseksi ja muinaiset apinalajit apinoiksi."

        Tietenkin. Ja ihmisen myös yhdeksi apinalajiksi.

        "Jos Bible on opettaja, hän on epäilemättä hyvä opettaja. Hänen tehtävänsä ja velvollisuutensa on opettaa lapsille tinkimättömän totuudellisesti ihmisen ja lajien alkuperästä - ilman vähäisintäkään ideologista painolastia tai esteellisyyttä. En edes haluaisi nostaa esiin vertausta nimimerkillä bg-ope kirjoittelevaan henkilöön, mutta en voi sitä estää."

        Jos hän on hyvä opettaja, miten selität, että hän täällä esittää väitettä, että "David Busbeen tekemän geenivertailun perusteella delfiini on kaikkein lähin sukulainen ihmiselle"? Hän taatusti tietää, että se ei ole totta eikä Busbee ole koskaan tehnyt sellaista geenivertailua eri lajien väleillä eikä siis koskaan väittänyt moista. Näköjään tämän lauseen: “Dolphins are marine mammals that swim in the ocean and it was astonishing to learn that we had more in common with the dolphin than with land mammals” The-Bible-is-the_Truth tulkitsee tarkoistushakuisesti väärin, jotta voisi valehdella tämän palstan lukijoille. Mitä se kertoo hänen olemisestaan opettajana? En voisi kuvitella, että esim. bg-ope kehtaisi edes piloillaan väittää tuollaista roskaa todeksi.

        "No, tavallaanhan luen itsenikin opettajaksi, niin seurakuntani piirissä kuin tällä palstallakin. Mielestäni heillä, jotka tietävät ja myös osaavat tietonsa toisille esittää, on suorastaan velvollisuus ohjata ja jopa opettaa. Siten rakennamme yhteistä hyvää."

        Sinä olet täällä opettanut vain ja ainoastaan sitä, että millaisiin kieroiluihin kreationistin mieli voi uskonnollisten harhojensa vuoksi taipua.


      • JC_--

        En vastaa ylläolevien evojen asiattomuuksiin ja syytöksiin millään tavalla. Voin ymmärtää enemmän kuin hyvin nimimerkki Biblen aikomuksen jättää jokainen evojen rienauksen kohteeksi joutunut avaus sikseen, omaan arvoonsa.

        Evotutkija Busbeen havaintoihin delfiinien ja maaeläinten yhtäläisyyksien määrästä verrattuna ihmiseen minulla ei ole paljoa sanottavaa. Voin vain kysyä: miksi? On aivan ilmeistä että kyse on evoluution todisteluyrityksestä. Tosin sen logiikka jää minulle varsin hämäräksi: sillä eivätkö evojen mukaan veden elävät ole kuitenkin kaukaisempaa "sukua" ihmiselle kuin maaeläimet?

        Profeetta en ole. Mutta näen vääjämättömänä kehityskulkuna sen, että evolutionismin aika on käymässä vähiin. Kehotan nyt jokaista tämän palstan lukijaa harkitsemaan kohdallaan: Seuraanko ateistista teoriaa vaiko Jumalan Sanan totuutta? Toinen näistä vie kadotukseen, toinen antaa mahdollisuuden ikuiseen elämään.


      • KunhanKysäisen

        "Uusia kädellisiä lajeja 'löydetään' vuosittain viidestä kymmeneen."

        Mistä sinä tämän luvun olet napannut?


      • KunhanKysäisen
        JC_-- kirjoitti:

        En vastaa ylläolevien evojen asiattomuuksiin ja syytöksiin millään tavalla. Voin ymmärtää enemmän kuin hyvin nimimerkki Biblen aikomuksen jättää jokainen evojen rienauksen kohteeksi joutunut avaus sikseen, omaan arvoonsa.

        Evotutkija Busbeen havaintoihin delfiinien ja maaeläinten yhtäläisyyksien määrästä verrattuna ihmiseen minulla ei ole paljoa sanottavaa. Voin vain kysyä: miksi? On aivan ilmeistä että kyse on evoluution todisteluyrityksestä. Tosin sen logiikka jää minulle varsin hämäräksi: sillä eivätkö evojen mukaan veden elävät ole kuitenkin kaukaisempaa "sukua" ihmiselle kuin maaeläimet?

        Profeetta en ole. Mutta näen vääjämättömänä kehityskulkuna sen, että evolutionismin aika on käymässä vähiin. Kehotan nyt jokaista tämän palstan lukijaa harkitsemaan kohdallaan: Seuraanko ateistista teoriaa vaiko Jumalan Sanan totuutta? Toinen näistä vie kadotukseen, toinen antaa mahdollisuuden ikuiseen elämään.

        "Kehotan nyt jokaista tämän palstan lukijaa harkitsemaan kohdallaan: Seuraanko ateistista teoriaa vaiko Jumalan Sanan totuutta?"

        Voisitko täsmällisesti kertoa, mikä evoluutioteoriassa on ateistista?

        "Kehotan nyt jokaista tämän palstan lukijaa harkitsemaan kohdallaan: Seuraanko ateistista teoriaa vaiko Jumalan Sanan totuutta? Toinen näistä vie kadotukseen, toinen antaa mahdollisuuden ikuiseen elämään."

        Sinäkö päätät kuka joutuu kadotukseen?


      • JC_-- kirjoitti:

        En vastaa ylläolevien evojen asiattomuuksiin ja syytöksiin millään tavalla. Voin ymmärtää enemmän kuin hyvin nimimerkki Biblen aikomuksen jättää jokainen evojen rienauksen kohteeksi joutunut avaus sikseen, omaan arvoonsa.

        Evotutkija Busbeen havaintoihin delfiinien ja maaeläinten yhtäläisyyksien määrästä verrattuna ihmiseen minulla ei ole paljoa sanottavaa. Voin vain kysyä: miksi? On aivan ilmeistä että kyse on evoluution todisteluyrityksestä. Tosin sen logiikka jää minulle varsin hämäräksi: sillä eivätkö evojen mukaan veden elävät ole kuitenkin kaukaisempaa "sukua" ihmiselle kuin maaeläimet?

        Profeetta en ole. Mutta näen vääjämättömänä kehityskulkuna sen, että evolutionismin aika on käymässä vähiin. Kehotan nyt jokaista tämän palstan lukijaa harkitsemaan kohdallaan: Seuraanko ateistista teoriaa vaiko Jumalan Sanan totuutta? Toinen näistä vie kadotukseen, toinen antaa mahdollisuuden ikuiseen elämään.

        "En vastaa ylläolevien evojen asiattomuuksiin ja syytöksiin millään tavalla."

        Mihin asiattomuuksiin tai syytöksiin. Puhtaita faktojahan sinusta esitettiin. Haluatko että käymme yhdessä lävitse kaikki harrastamasi kieroilun muodot?

        "Voin ymmärtää enemmän kuin hyvin nimimerkki Biblen aikomuksen jättää jokainen evojen rienauksen kohteeksi joutunut avaus sikseen, omaan arvoonsa."

        Vai on kreationistin valheen paljastaminen kreationistin mielestä rienausta. Pitäisikö meidän vaalia ja myötäillä objektiivisesti valheeksi todettua väitettä?

        "Evotutkija Busbeen havaintoihin delfiinien ja maaeläinten yhtäläisyyksien määrästä verrattuna ihmiseen minulla ei ole paljoa sanottavaa."

        No eipä sinulla ole järkevää sanottavaa juuri mistään. Kerrankin olemme samaa mieltä.

        "... sillä eivätkö evojen mukaan veden elävät ole kuitenkin kaukaisempaa "sukua" ihmiselle kuin maaeläimet?"

        Riippuu maaeläinlajista tollo. Tokihan delfiini on ihmiselle läheisempää sukua kuin esimerkiksi sisilisko.

        "Profeetta en ole."

        No et tosiaan multinilkki. Ethän sinä tollo ymmärrä edes todennäköisyyden perusteitakaan.

        "Mutta näen vääjämättömänä kehityskulkuna sen, että evolutionismin aika on käymässä vähiin."

        Eihän evolutionismia ole koskaan ollutkaan - paitsi kreationistien valheissa ja ideologisessa propagandassa.

        "Kehotan nyt jokaista tämän palstan lukijaa harkitsemaan kohdallaan: Seuraanko ateistista teoriaa vaiko Jumalan Sanan totuutta? Toinen näistä vie kadotukseen, toinen antaa mahdollisuuden ikuiseen elämään."

        Ei ole olemassa mitään ateistista teoriaa. Tiede ei ota kantaa minkään jumaluuden olemassa oloon - yksinkertaisesti koska ei ole tarvetta. Mistään jumaluudesta ei ole mitään objektiivista havaintoa.


      • miksi-valehtelit

        Eipä tainnut olla kymmentä, eikä edes viittä ainakaan linkkisi mukaan.


      • JC_-- kirjoitti:

        En vastaa ylläolevien evojen asiattomuuksiin ja syytöksiin millään tavalla. Voin ymmärtää enemmän kuin hyvin nimimerkki Biblen aikomuksen jättää jokainen evojen rienauksen kohteeksi joutunut avaus sikseen, omaan arvoonsa.

        Evotutkija Busbeen havaintoihin delfiinien ja maaeläinten yhtäläisyyksien määrästä verrattuna ihmiseen minulla ei ole paljoa sanottavaa. Voin vain kysyä: miksi? On aivan ilmeistä että kyse on evoluution todisteluyrityksestä. Tosin sen logiikka jää minulle varsin hämäräksi: sillä eivätkö evojen mukaan veden elävät ole kuitenkin kaukaisempaa "sukua" ihmiselle kuin maaeläimet?

        Profeetta en ole. Mutta näen vääjämättömänä kehityskulkuna sen, että evolutionismin aika on käymässä vähiin. Kehotan nyt jokaista tämän palstan lukijaa harkitsemaan kohdallaan: Seuraanko ateistista teoriaa vaiko Jumalan Sanan totuutta? Toinen näistä vie kadotukseen, toinen antaa mahdollisuuden ikuiseen elämään.

        "En vastaa ylläolevien evojen asiattomuuksiin ja syytöksiin millään tavalla. Voin ymmärtää enemmän kuin hyvin nimimerkki Biblen aikomuksen jättää jokainen evojen rienauksen kohteeksi joutunut avaus sikseen, omaan arvoonsa."

        Etpä tietenkään. Kun kehumasi opettaja julkisella keskustelupalstalla otsikoi kirjoituksensa näin: "Delfiini on ihmisen lähin sukulainen ", niin se on sinusta ihan OK, koska opettaja on kreationisti. Mikään ei ole tarpeeksi suuri valhe tuomittavaksi, kun kreationismia puolustetaan.


      • moloch_horridus kirjoitti:

        "En vastaa ylläolevien evojen asiattomuuksiin ja syytöksiin millään tavalla. Voin ymmärtää enemmän kuin hyvin nimimerkki Biblen aikomuksen jättää jokainen evojen rienauksen kohteeksi joutunut avaus sikseen, omaan arvoonsa."

        Etpä tietenkään. Kun kehumasi opettaja julkisella keskustelupalstalla otsikoi kirjoituksensa näin: "Delfiini on ihmisen lähin sukulainen ", niin se on sinusta ihan OK, koska opettaja on kreationisti. Mikään ei ole tarpeeksi suuri valhe tuomittavaksi, kun kreationismia puolustetaan.

        "Mikään ei ole tarpeeksi suuri valhe tuomittavaksi, kun kreationismia puolustetaan."

        Juuri näin. Muistan kun luin joskus ensimmäisen kerran kommenttisi siitä, että kreationismi on mielenterveydellinen ongelma. Olin vähän ihmettelevällä kannalla, mutta mitä enemmän olen täällä palstalla ollut, sen vakuuttuneempi olen siitä, että olet täsmälleen oikeassa moloch_horridus.

        On vaikea uskoa ja rehellisesti sanottuna jossain määrin pelottavaa, että ihmiset ovat valmiita esittämään noin härskejä valheita kuin JC ja Tomi Aalto. Ja jopa senkin jälkeen kun heidän valheensa ovat valheiksi todistettu.

        Ja kreationistit eivät ole ainoita, jotka nykyään valehtevat tietoisesti ja härskisti. Suomessa äärinationalistit, esim. Suomen Sisu. Yhdysvalloissa republikaanien presidenttiehdokkaat kuten Trump.


      • puolimutkateisti kirjoitti:

        "Mikään ei ole tarpeeksi suuri valhe tuomittavaksi, kun kreationismia puolustetaan."

        Juuri näin. Muistan kun luin joskus ensimmäisen kerran kommenttisi siitä, että kreationismi on mielenterveydellinen ongelma. Olin vähän ihmettelevällä kannalla, mutta mitä enemmän olen täällä palstalla ollut, sen vakuuttuneempi olen siitä, että olet täsmälleen oikeassa moloch_horridus.

        On vaikea uskoa ja rehellisesti sanottuna jossain määrin pelottavaa, että ihmiset ovat valmiita esittämään noin härskejä valheita kuin JC ja Tomi Aalto. Ja jopa senkin jälkeen kun heidän valheensa ovat valheiksi todistettu.

        Ja kreationistit eivät ole ainoita, jotka nykyään valehtevat tietoisesti ja härskisti. Suomessa äärinationalistit, esim. Suomen Sisu. Yhdysvalloissa republikaanien presidenttiehdokkaat kuten Trump.

        Aivan. Minäkin aloitin aikoinaan tällä palstalla keskustelun luullen, että kykenisin perustelemalla kantani tieteen tuloksilla saamaan kreationistit ajattelemaan uskomustensa virheellisyyttä. Vähänpä tiesin. Kreationistit osoittautuivat ajan kanssa paitsi hylänneen terveen järjen myös tieteelliset faktat ja perusteet. Eniten kuitenkin hämmästytti tuo epärehellisyys. Luulin, että uskovaisina moraalisina esiintyvinä ihmisinä heillä olisi esto valehdella, mutta asia ei ollut sinne päinkään. He osoittautuivat valehtelevan paitsi uskomuksistaan niin myös tieteen tuloksista sekä mm. muista palstakirjoittajista jne. Edelleen haluan kuitenkin uskoa ihmisiin ja luotan, että kyse on "vain" Mortonin demonista, mielenterveyden ongelmasta, joka estää ihmisiä havaitsemasta kantansa vastaisia tosiasioita ja vääristää kreationistien todellisuustajua niin, että heidän mieliinsä pääsee vain uskomuksiaan tukevia asioita. Mortonin demonin puolustukseen on kuitenkin mahdollisuus saada säröjä: osoittamalla kreationistille, että nytpä tuli valehdeltua, vaikka ei ollut tarkoitus. Ja tässä on yksi mainio tilaisuus: The-Bible-is-the_Truth yritti kumota ihmisen evoluution sillä, että delfiinit muka olisivat ihmisen lähimpiä sukulaisia. Tosiasiassa kukaan ei ole koskaan sellaista esittänyt eikä esitä, vaan se on pelkkä vale. Vale joka The-Bible-is-the_Truth:n tulisi tunnustaa. Tosin hän ei välttämättä sitä kykene tekemään, koska sittenhän hän samalla tunnustaisi, että perusteensa kieltää ihmisen evoluutio olikin valetta.


      • tieteenharrastaja
        JC_-- kirjoitti:

        En vastaa ylläolevien evojen asiattomuuksiin ja syytöksiin millään tavalla. Voin ymmärtää enemmän kuin hyvin nimimerkki Biblen aikomuksen jättää jokainen evojen rienauksen kohteeksi joutunut avaus sikseen, omaan arvoonsa.

        Evotutkija Busbeen havaintoihin delfiinien ja maaeläinten yhtäläisyyksien määrästä verrattuna ihmiseen minulla ei ole paljoa sanottavaa. Voin vain kysyä: miksi? On aivan ilmeistä että kyse on evoluution todisteluyrityksestä. Tosin sen logiikka jää minulle varsin hämäräksi: sillä eivätkö evojen mukaan veden elävät ole kuitenkin kaukaisempaa "sukua" ihmiselle kuin maaeläimet?

        Profeetta en ole. Mutta näen vääjämättömänä kehityskulkuna sen, että evolutionismin aika on käymässä vähiin. Kehotan nyt jokaista tämän palstan lukijaa harkitsemaan kohdallaan: Seuraanko ateistista teoriaa vaiko Jumalan Sanan totuutta? Toinen näistä vie kadotukseen, toinen antaa mahdollisuuden ikuiseen elämään.

        Lyhyen lauseesi härskeistä valheista jälkimmäinen on törkeämpi:

        "Seuraanko ateistista teoriaa vaiko Jumalan Sanan totuutta?

        Väitteesi luonnontieteen teorian ateistisuudesta on tietenkin perätön. Vielä selvemmin sinulta puuttuu oikeus julistella, mikä on Jumalan Sanan totuutta.


      • tieteenharrastaja
        moloch_horridus kirjoitti:

        Aivan. Minäkin aloitin aikoinaan tällä palstalla keskustelun luullen, että kykenisin perustelemalla kantani tieteen tuloksilla saamaan kreationistit ajattelemaan uskomustensa virheellisyyttä. Vähänpä tiesin. Kreationistit osoittautuivat ajan kanssa paitsi hylänneen terveen järjen myös tieteelliset faktat ja perusteet. Eniten kuitenkin hämmästytti tuo epärehellisyys. Luulin, että uskovaisina moraalisina esiintyvinä ihmisinä heillä olisi esto valehdella, mutta asia ei ollut sinne päinkään. He osoittautuivat valehtelevan paitsi uskomuksistaan niin myös tieteen tuloksista sekä mm. muista palstakirjoittajista jne. Edelleen haluan kuitenkin uskoa ihmisiin ja luotan, että kyse on "vain" Mortonin demonista, mielenterveyden ongelmasta, joka estää ihmisiä havaitsemasta kantansa vastaisia tosiasioita ja vääristää kreationistien todellisuustajua niin, että heidän mieliinsä pääsee vain uskomuksiaan tukevia asioita. Mortonin demonin puolustukseen on kuitenkin mahdollisuus saada säröjä: osoittamalla kreationistille, että nytpä tuli valehdeltua, vaikka ei ollut tarkoitus. Ja tässä on yksi mainio tilaisuus: The-Bible-is-the_Truth yritti kumota ihmisen evoluution sillä, että delfiinit muka olisivat ihmisen lähimpiä sukulaisia. Tosiasiassa kukaan ei ole koskaan sellaista esittänyt eikä esitä, vaan se on pelkkä vale. Vale joka The-Bible-is-the_Truth:n tulisi tunnustaa. Tosin hän ei välttämättä sitä kykene tekemään, koska sittenhän hän samalla tunnustaisi, että perusteensa kieltää ihmisen evoluutio olikin valetta.

        Minusta hänen olisi nyt pakko tunnustaa:

        "Tosin hän ei välttämättä sitä kykene tekemään, koska sittenhän hän samalla tunnustaisi, että perusteensa kieltää ihmisen evoluutio olikin valetta."

        Pitäessään väitteestään kiinni hän myöntää ihmisen ja delfiinin sukulaisuuden, joka todistaa evoluution, olipa se lähempi tai kaukaisempi. Truutti meni tähän vipuun myöntäessään aikaisemmin "mikroevoluution perusryhmän sisällä." Nyt hän huomaamattaan sijoitti ihmisen jäseneksi jonkin (aika ihmeelliseen) perusryhmään, josta ihminen ja delfiini ovat muka "mikroevoluutiolla" lajiutuneet.

        En silti usko hänen myöntävän kumpaakaan tapausta, mutta suosittelen häntä muistutettavan niistä tarpeeksi usein.


      • JC_--
        moloch_horridus kirjoitti:

        "En vastaa ylläolevien evojen asiattomuuksiin ja syytöksiin millään tavalla. Voin ymmärtää enemmän kuin hyvin nimimerkki Biblen aikomuksen jättää jokainen evojen rienauksen kohteeksi joutunut avaus sikseen, omaan arvoonsa."

        Etpä tietenkään. Kun kehumasi opettaja julkisella keskustelupalstalla otsikoi kirjoituksensa näin: "Delfiini on ihmisen lähin sukulainen ", niin se on sinusta ihan OK, koska opettaja on kreationisti. Mikään ei ole tarpeeksi suuri valhe tuomittavaksi, kun kreationismia puolustetaan.

        "Kun kehumasi opettaja julkisella keskustelupalstalla otsikoi kirjoituksensa näin: "Delfiini on ihmisen lähin sukulainen ", niin se on sinusta ihan OK, koska opettaja on kreationisti."

        No tietenkään delfiini ei ole ihmisen sukua, sen enempää kuin apinatkaan ovat. Kysehän täytyi olla evolutionististen selitysten sisäisestä epäjohdonmukaisuudesta, jonka nimimerkki Bible ilmeisen ironisella tavalla nosti esille. Tutkija Busbeehan on evolutionisti, hänen kirjoittamastaan tuosssa oli alunperin kyse.

        "Pitäessään väitteestään kiinni hän myöntää ihmisen ja delfiinin sukulaisuuden, joka todistaa evoluution, olipa se lähempi tai kaukaisempi. Truutti meni tähän vipuun..."

        Silloin Bible ei olisi kreationisti lainkaan. Se, että näet evolutioon uskomisen "vipuun menemisenä" kertoo minulle varsin paljon. Asenteesi on ylipäätään väärä moloch: tämä ei ole mitään peliä tai väittelyä väittelyn vuoksi.

        Todellisella luomisopin kannattajalla vaaraa "evovipuun" lankeamisesta ei varmasti ole.


      • JC_--
        tieteenharrastaja kirjoitti:

        Lyhyen lauseesi härskeistä valheista jälkimmäinen on törkeämpi:

        "Seuraanko ateistista teoriaa vaiko Jumalan Sanan totuutta?

        Väitteesi luonnontieteen teorian ateistisuudesta on tietenkin perätön. Vielä selvemmin sinulta puuttuu oikeus julistella, mikä on Jumalan Sanan totuutta.

        "Väitteesi luonnontieteen teorian ateistisuudesta on tietenkin perätön."

        Evoluutioteoria kieltää Jumalan luomistyön. Suuri enemmistö evolutionisteista on Jumalan kieltäjiä. Sattumaako?

        Ei, se ei ole sattumaa. Evoluutioteoria on ateistien oma maailmanselitys. Sen tarkoitus on syrjäyttää Raamatun luomiskertomus, kun se ei ateisteille kelpaa - koska he ovat jumalankieltäjiä.

        "Vielä selvemmin sinulta puuttuu oikeus julistella, mikä on Jumalan Sanan totuutta."

        Oikeuteni ja velvollisuuteni on kertoa Jumalan Sanan totuudellisuudesta. Jos kiellämme heti Raamatun ensimmäisen luvun - kaiken olevan ja elävän alun selityksen - uskon pohja romahtaa. Mitä sitten kielletään, mitä jää jäljelle?


      • JC_-- kirjoitti:

        "Väitteesi luonnontieteen teorian ateistisuudesta on tietenkin perätön."

        Evoluutioteoria kieltää Jumalan luomistyön. Suuri enemmistö evolutionisteista on Jumalan kieltäjiä. Sattumaako?

        Ei, se ei ole sattumaa. Evoluutioteoria on ateistien oma maailmanselitys. Sen tarkoitus on syrjäyttää Raamatun luomiskertomus, kun se ei ateisteille kelpaa - koska he ovat jumalankieltäjiä.

        "Vielä selvemmin sinulta puuttuu oikeus julistella, mikä on Jumalan Sanan totuutta."

        Oikeuteni ja velvollisuuteni on kertoa Jumalan Sanan totuudellisuudesta. Jos kiellämme heti Raamatun ensimmäisen luvun - kaiken olevan ja elävän alun selityksen - uskon pohja romahtaa. Mitä sitten kielletään, mitä jää jäljelle?

        "Evoluutioteoria kieltää Jumalan luomistyön."

        Sinua on taidettu jo ennenkin pyytää osoittamaan, mikä evoluutioteorian kohta nimenomaan kieltää Jumalan ja luomisen. Voisitko vastata?

        "Oikeuteni ja velvollisuuteni on kertoa Jumalan Sanan totuudellisuudesta."

        Sinun totuudellisuudessasi on se ongelma, että se on täysin henkilökohtainen käsitys. Vai onko jossakin kahtakaan uskovaa, jotka olisivat Raamatusta ja Jumalan sanasta täysin yhtä mieltä? Mutta jos sinun totuudellisuutesi on juuri se oikea, voisitko kertoa mitkä Raamatun kohdat ovat vertauskuvia ja mitkä pitää käsittää kirjaimellisesti?

        "...uskon pohja romahtaa. Mitä sitten kielletään, mitä jää jäljelle?"

        Ei tarvitse kieltää. Jäljelle jää esimerkiksi sellainen sinulta puuttuva ominaisuus kuin tiedon ja tutkimisen halu.


      • tieteenharrastaja
        JC_-- kirjoitti:

        "Väitteesi luonnontieteen teorian ateistisuudesta on tietenkin perätön."

        Evoluutioteoria kieltää Jumalan luomistyön. Suuri enemmistö evolutionisteista on Jumalan kieltäjiä. Sattumaako?

        Ei, se ei ole sattumaa. Evoluutioteoria on ateistien oma maailmanselitys. Sen tarkoitus on syrjäyttää Raamatun luomiskertomus, kun se ei ateisteille kelpaa - koska he ovat jumalankieltäjiä.

        "Vielä selvemmin sinulta puuttuu oikeus julistella, mikä on Jumalan Sanan totuutta."

        Oikeuteni ja velvollisuuteni on kertoa Jumalan Sanan totuudellisuudesta. Jos kiellämme heti Raamatun ensimmäisen luvun - kaiken olevan ja elävän alun selityksen - uskon pohja romahtaa. Mitä sitten kielletään, mitä jää jäljelle?

        Ei ole mikään pakko kiertää:

        "Jos kiellämme heti Raamatun ensimmäisen luvun,.. "

        Voimme vastaanottaa sen osin vertauskuvallisena kertomuksena sekä ohittaa ihmiskirjoittajilta mukaan pujataneet virheet.


      • tieteenharrastaja
        JC_-- kirjoitti:

        "Kun kehumasi opettaja julkisella keskustelupalstalla otsikoi kirjoituksensa näin: "Delfiini on ihmisen lähin sukulainen ", niin se on sinusta ihan OK, koska opettaja on kreationisti."

        No tietenkään delfiini ei ole ihmisen sukua, sen enempää kuin apinatkaan ovat. Kysehän täytyi olla evolutionististen selitysten sisäisestä epäjohdonmukaisuudesta, jonka nimimerkki Bible ilmeisen ironisella tavalla nosti esille. Tutkija Busbeehan on evolutionisti, hänen kirjoittamastaan tuosssa oli alunperin kyse.

        "Pitäessään väitteestään kiinni hän myöntää ihmisen ja delfiinin sukulaisuuden, joka todistaa evoluution, olipa se lähempi tai kaukaisempi. Truutti meni tähän vipuun..."

        Silloin Bible ei olisi kreationisti lainkaan. Se, että näet evolutioon uskomisen "vipuun menemisenä" kertoo minulle varsin paljon. Asenteesi on ylipäätään väärä moloch: tämä ei ole mitään peliä tai väittelyä väittelyn vuoksi.

        Todellisella luomisopin kannattajalla vaaraa "evovipuun" lankeamisesta ei varmasti ole.

        Eihän evoluution hyväksyminen tietenkään ole vipuun meno:

        "Silloin Bible ei olisi kreationisti lainkaan. Se, että näet evolutioon uskomisen "vipuun menemisenä" kertoo minulle varsin paljon."

        Sellainen on tässä kohtaa valehtelijan sekaantuminen ristikkäisiin väitteisiinsä. Ellei Bible ole trolli, - kuten sinä - hän on ainakin kovin huolimaton valehtelija.


      • JC_-- kirjoitti:

        "Kun kehumasi opettaja julkisella keskustelupalstalla otsikoi kirjoituksensa näin: "Delfiini on ihmisen lähin sukulainen ", niin se on sinusta ihan OK, koska opettaja on kreationisti."

        No tietenkään delfiini ei ole ihmisen sukua, sen enempää kuin apinatkaan ovat. Kysehän täytyi olla evolutionististen selitysten sisäisestä epäjohdonmukaisuudesta, jonka nimimerkki Bible ilmeisen ironisella tavalla nosti esille. Tutkija Busbeehan on evolutionisti, hänen kirjoittamastaan tuosssa oli alunperin kyse.

        "Pitäessään väitteestään kiinni hän myöntää ihmisen ja delfiinin sukulaisuuden, joka todistaa evoluution, olipa se lähempi tai kaukaisempi. Truutti meni tähän vipuun..."

        Silloin Bible ei olisi kreationisti lainkaan. Se, että näet evolutioon uskomisen "vipuun menemisenä" kertoo minulle varsin paljon. Asenteesi on ylipäätään väärä moloch: tämä ei ole mitään peliä tai väittelyä väittelyn vuoksi.

        Todellisella luomisopin kannattajalla vaaraa "evovipuun" lankeamisesta ei varmasti ole.

        "No tietenkään delfiini ei ole ihmisen sukua, sen enempää kuin apinatkaan ovat."

        Ovat ne, tietenkin kaukaisempaa sukua.

        "Kysehän täytyi olla evolutionististen selitysten sisäisestä epäjohdonmukaisuudesta, jonka nimimerkki Bible ilmeisen ironisella tavalla nosti esille."

        Et voi olla noin yksinkertainen, että et olisi jo havainnut, että kuviteltu epäjohdonmukaisuus johtui siitä, että hän esitti Busbeen lauseen tarkoituksen väärin.

        "Tutkija Busbeehan on evolutionisti, hänen kirjoittamastaan tuosssa oli alunperin kyse."

        Ja sinustako opettaja, jos hän nyt sellainen on, tekee oikein esittäessään tiedemiehen lausunnon merkityksen väärin ja valheellisesti?

        "Silloin Bible ei olisi kreationisti lainkaan. Se, että näet evolutioon uskomisen "vipuun menemisenä" kertoo minulle varsin paljon. Asenteesi on ylipäätään väärä moloch: tämä ei ole mitään peliä tai väittelyä väittelyn vuoksi."

        Lainauksesi oli tieteenharjoittajalta.

        "Todellisella luomisopin kannattajalla vaaraa "evovipuun" lankeamisesta ei varmasti ole."

        Se johtuu varmastikin siitä, että ollakseen kreationisti täytyy hylätä ajattelu ja järjen käyttö. Ja kun niistä on luovuttu, ei ole juuri vaaraa, että niitä enää koskaan hyödynnettäisiin.


      • IlkimyksenÄitipuoli
        tieteenharrastaja kirjoitti:

        Eihän evoluution hyväksyminen tietenkään ole vipuun meno:

        "Silloin Bible ei olisi kreationisti lainkaan. Se, että näet evolutioon uskomisen "vipuun menemisenä" kertoo minulle varsin paljon."

        Sellainen on tässä kohtaa valehtelijan sekaantuminen ristikkäisiin väitteisiinsä. Ellei Bible ole trolli, - kuten sinä - hän on ainakin kovin huolimaton valehtelija.

        "Ellei Bible ole trolli, - kuten sinä"

        Mutta kun JC ei edelleenkään ole trolli.


    • nää_on_näitä

      Miksi ihmeessä pitää väitellä siitä miten ja milloin materiaalinen ihmisen näköinen eliö kehittyi kun kuitenkin, ajatus, mieli, eli henki oli oltava ennen solujen kasautumista tai jakautumista. Joku voima oli joka saattoi aikaansaada kyseiset tapahtumat. Vaikka kuinka kauas mennään kaasujen seassa räiskyvään salamaan. Oli oltava jonkinlainen formaatti, mahdollisuus, että seuraukset oli mitä oli.

      Tämän voi halutessaan testata jokainen joka hetki. Te jotakin tai jätä tekemättä, mitään ei tapahdu ennenkuin ajattelet ....... Tapahtuma ei kehity eikä synny ilman ajatusta, henkeä, mieltä.
      Nyt voit ajatella että se on evoluutio. Nyt voit muuttaa ajatuksesi että se on jumala tai päinvastoin.

      Niin että mistä ja miksi kinaat selvässä asiassa??

      • Olet.hörhö

        Lässytät hörhö itse turhaan noita subjektiivisia uskomuksiasi joille ei ole mitään näyttöä.


    • Järkeilyä

      Kumpi on todennäköisempää, että kaikki on syntynyt tyhjästä täysin sattumalta elottomasta aineesta, vai kaiken takana on voima, jolla on alusta asti ollut selvät tarkoitukset ja päämäärä, joka tälläkin hetkellä vaikuttaa ja ohjaa kaikkialla ja kaiken aikaa?

      • selkokielelläpuhuja

        "Kumpi on todennäköisempää, että kaikki on syntynyt tyhjästä täysin sattumalta elottomasta aineesta, vai kaiken takana on voima, jolla on alusta asti ollut selvät tarkoitukset ja päämäärä, joka tälläkin hetkellä vaikuttaa ja ohjaa kaikkialla ja kaiken aikaa?"

        Sattuma kattaa kaikki vaihtoehdot. Maintsemasi voima on vain yksi jonkun eliön idea.


      • tieteenharrastaja

        Vertailusi on mieltä vailla:

        "..kaikki on syntynyt tyhjästä täysin sattumalta elottomasta aineesta, vai kaiken takana on voima,"

        Eliöiden syntymiseen "täysin sattumalta" ei usko kukaan, ja "takana oleva voima" ei ole jättänyt objektiivisia havaintoja. Todennäköisyyksien arvioinnille ei ole perusteita.


    • Fiksu._._Kreationisti

      "ERV-tartunnoista"

      Sinulle on jo ajat sitten osoitettu, että tämä ei ole kelpaa todisteeksi yhteisestä lajiutumisesta. Kukaan ei ole koskaan osoittanut, että yksikään virus olisi koskaan injektoinut perimäänsä sukuradan geeneihin.

      Toiseksi, tiede on jo aikoja sitten osoittanut että ERV-sekvensseillä on tärkeä tehtävä esim. istukan valmistamisessa ja huoltamisessa.

      Eli todisteiden perusteella ERV:t ovat todiste tarkoituksenmukaisesti suunnitelluista rakenteista ja ovat siten osa(elintärkeä osa jopa) eläinten genomia.

      Yhtäkään todistetta sille, että ERV:t olisivat kehittyneet sattumalta ei ole. Kaikki virukset, kuten monet evoluutiotereetikotkin väittävät, syntyvät genomin osien irtautudessa ja mutatioituessa.

      Jälleen evokkien käsite "roska-dna:sta" tai "surkastumien" saduista joutaa siis romukoppaan.

    • "Sinulle on jo ajat sitten osoitettu, että tämä ei ole kelpaa todisteeksi yhteisestä lajiutumisesta."

      Tietenkin kelpaa. Ne ovat jopa mainio todiste.

      "Kukaan ei ole koskaan osoittanut, että yksikään virus olisi koskaan injektoinut perimäänsä sukuradan geeneihin."

      Höpsis. Paitsi että noista ERV:n geeneistä on saatu rakennettua virulentteja viruksia, on myös osoitettu, että esim. HIV-infektio saa genomiimme kätkeytyneitä viruksia aktivoitumaan.

      "Toiseksi, tiede on jo aikoja sitten osoittanut että ERV-sekvensseillä on tärkeä tehtävä esim. istukan valmistamisessa ja huoltamisessa."

      Tuo on yksi tehtävä, joitakin muitakin voi veilä, mutta ERV:ta on tuhansia ja suurin osa niiden jäänteistä on turhaa toistoa ja roskaa.

      "Eli todisteiden perusteella ERV:t ovat todiste tarkoituksenmukaisesti suunnitelluista rakenteista ja ovat siten osa(elintärkeä osa jopa) eläinten genomia."

      Höpsis, ne ovat pääasiassa turhia ja enimmäkseen haitallisia.

      "Yhtäkään todistetta sille, että ERV:t olisivat kehittyneet sattumalta ei ole. Kaikki virukset, kuten monet evoluutiotereetikotkin väittävät, syntyvät genomin osien irtautudessa ja mutatioituessa."

      Wikipedia:

      "The origins of viruses in the evolutionary history of life are unclear: some may have evolved from plasmids—pieces of DNA that can move between cells—while others may have evolved from bacteria."

      "Jälleen evokkien käsite "roska-dna:sta" tai "surkastumien" saduista joutaa siis romukoppaan."

      Sinun käsityksesi ovat siellä romukopassa.

      http://phenomena.nationalgeographic.com/2013/05/10/the-lurker-how-a-virus-hid-in-our-genome-for-six-million-years/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      63
      1809
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1187
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      73
      1083
    4. 45
      1075
    5. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      949
    6. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      939
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      880
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      833
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      818
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      35
      779
    Aihe