miten erotetaan sähkölasku navetan kuluista?

tulevaisäntä08

ois pikkusen kysymyksiä tulevasta, miten erotan navetan sähkölaskun talon omasta kulutuksesta tulevana vuonna kun navettaan menee sähköt talon mittarista, eli kannattaako periaatteessa hirveästi säästää talon sähkönkulutuksessa jos sen voi sekoittaa navetan käyttökuluihin?
periaatteessa talon kulut voi siirtää sinne navetan kuluihin vai voiko?

38

260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hiottaa
      • vetäsehatusta

        vetäset vaan päästäs luvun, niin kuin valtiovarainministeri stubido.


    • woiwitsi

      Nyt joku katkera sosialisti oli sanut siitä kommentista aiheen vaikertaa ,että maajussi "maksaa puolet" sähköstä.
      Hyvin kuvaa järjenjuoksun tasoa sillä sosialistilla.

      • halfit

        no miten se sitten laskutetaan, agrossa on juttua että puolet...


      • hajabusa44

        siksi meillä sähköpatterit onkin isolla ja valot palaa...ei kannata säästää turhasta:=)


      • hohjaa
        halfit kirjoitti:

        no miten se sitten laskutetaan, agrossa on juttua että puolet...

        Ongelmaasi on yksinkertainen ratkaisu: sähkömittari.

        Prosenttiperusteisia arvioita käytetään jos ei ole näyttöä todellisesta käytön määrästä.


      • eimittaria

        onkohan tuo miten tarkka tuo prosenttijuttu, jos kotona meneekin 300 neliön huushollissa vähän enemmän tai vähemmän...onko järkeä rueta ns .säästelemään?


      • Sinähän--
        eimittaria kirjoitti:

        onkohan tuo miten tarkka tuo prosenttijuttu, jos kotona meneekin 300 neliön huushollissa vähän enemmän tai vähemmän...onko järkeä rueta ns .säästelemään?

        sen laskun maksat molemmist :)

        Verottaja kyl asunnon osalt käyttää mielellään omaa arviointiaan ja harvemmin maksajan hyväks :)


      • raukkapaska

        oikeen valtio maksaa laita vaan kaikki kulutus naveton ja talon kulutus jopa koko sukus sähköt kyllä maksetaan olethan suurpummi suvusas,


    • satabcryptmentlpuotchfk

      Merkkaat ikkunatkin tuotantikustannukseksi, nii joha sataa pätäkkää laariin.

    • Asiatonta

      Mitään väliä kun akka nostaa anssia.

    • ENSIN: Aito kepulainen, rehellinen maanviljelijä hoitaa tämän sähkökysymyksen seuraavasti. Farmia varten oma mittari ja asuintalolle oma mittari. Ei ole nokan koputtamista, etteikö olisi viimeisen päälle rehellistä peliä. Erillään kulkee sähkö.

      SITTEN: Aito kepulainen, jäsenkirjan omaava sähköurakoitsija rehellisen isännän tilauksesta (omasta mielestään urakoitsia) kaivaa omalla pikku, pikku kaivurillaan roilon navetalta tuvalle ja upottaa sinne virtajohdon, jolla vedetään sähköt navetan mittarista myös tuvalle. Sitten vielä asentaa piiloon pikkukytkimen: navetan virtaa/tuvan mittarin virtaa. Ei koira perään hauku.

      Jos Juha Sipilän hallitus haluaisi epäkohtia ja vääryksiä oikeasti poistaa, aito varma onnistumisen toimi olisi käräyttää nämä NAVETALTA TUVALLE JOHTAVAT SALASÄHKÖJOHDOT.

      Tarkkailkaapa piruuttanne ympäristönne sähköasennusurakoitsijoita: Kepulaisiksi tunnustautuvilla on yleensä myös tuo pikku pikku kaivuri... Ja usea heistä -karkeaa sivistymättömyyttään ja kielen osaamattomuuttaan - ilmoittaa olevansa urakoitsia.
      (Urakoitsia ilman j-kirjainta ja y-tunnusta.)

      • Bessewisser--

        Jopa näköjään jo urakoitsijoita ja verottajaakin täysinä typeryksinä pitää :)

        Tai sitten itseään suomen ainoana kateellisena :)


      • huutomerkkion

        nyt rupeaa aukeamaan nää vääryydet


      • muajuzzi

        ja lompakon nyörit:/ antakke antakke


      • mibivanhbgontatwkylsesii

        On se jotenkin kasakalta, haidamakeilta perittyä tuo. Kasakka on ratsasti perkele Alajärvelle ja huusi että 'Haida haida haida', niin vastasi törsäjoukko että 'anna anna anna'. Kasakalla nyt sentään joku jumalallisuus oli, ettei meinaa noin härskist huijanu.


    • ansaittu-eläke

      [email protected]
      https://www.tukes.fi/fi/Kuluttajille/Vaarallinen-tavara---palvelu/Ilmoitus-vaarallisesta-tavarasta-tai-palvelusta1/

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14046892/miten-erotetaan-sahkolasku-navetan-kuluista

      "SITTEN: Aito kepulainen, jäsenkirjan omaava sähköurakoitsija..."

      Laitoin jopa sinun puolestasi ilmoituksen Tukesiin että Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto
      STUL ryhyn että voivat tutkia millaisia yrittäjiä maaseudulla on.
      Tämä ei ole vitsi vaan totta kuten se että aikoinaan kysyin Myel-eläkkeen lopettamisesta ja Valiolta salaneuvosjuustosta.

      Itse olen rehellinen maanviljelijä enkä missään olosuhteissa hyväksy että joukossamme on epärehellisiä ihmisiä. Yksi mätä muna korissa pilaa muutkin munat, kuten sanonta kuuluu.
      Sivuston ylläpitäjällä on tiedot sinusta joten voit antaa tiedot noista epärehellisistä yrittäjistä ja viljelijöistä Tukesille ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto
      STUL rylle. Toivon että asiat selviävät ja lakia rikkoneen tuomitaan.


      ansaittu eläke 25.2.2014 14:52
      "Kiitoksia yhteydenotostanne. Kyselitte MyEL-maksuista ja viljelijöiden työeläkkeestä. Otin asian tiimoilta yhteyttä Sosiaali- ja terveysministeriöön ja sieltä kerrottiin, ettei ainakaan SDP:llä ole suunnitelmissa lakkauttaa viljelijöiden työeläkettä."
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/12072959/faktaa-poytaan-2-myel-poikkeaa-taysin-muista-tyoelakkeista--ene

    • "Itse olen rehellinen maanviljelijä enkä missään olosuhteissa hyväksy että joukossamme on epärehellisiä ihmisiä. Yksi mätä muna korissa pilaa muutkin munat, kuten sanonta kuuluu.", kirjoittaa nimimerkki "ansaittu-eläke".

      Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.

    • ansaittu-eläke

      Itse todella älähdän koska mainitsemasi sähkön siirto oman tilan sisällä verotettaviin ja vähennyskelpoisiin menoihin on rikollista joka antaa rehellisiin viljelijöihin nähden kilpailuetua, kuten yrityksissä sanotaan.

      Mutta Tukes ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry ottavat sinuun yhteyttä, siitä tulen huolehtimaan.

      Toivottavasti, olet oikeassa että epärehellisiä isäntiä kuten muitakin yrittäjiä on ja sinunkin panoksellasi he saataisiin vastaamaan teoistaan.
      Kunhan sinulla vielä riittäisi tarmoa esimerkiksi harmaan talouden kitkemiseen joka on kolminkertainen maatalouden vuosittaiseen arvoon verrattuna.

      "Tutkimuksessa esitettyjen arvioiden mukaan harmaan talouden määrä olisi verotarkastuksiin perustuvalla laskentamenetelmällä 10–14 miljardia euroa vuonna 2008."
      https://www.vero.fi/fi-FI/Tietoa_Verohallinnosta/Harmaan_talouden_torjunta/Harmaan_talouden_esiintyminen_ja_yleisyy(14463)

    • kappasssvaaan

      "Verohallinnon yhtenäistämisohjeet vuodelta 2014 toimitettavaa verotusta varten.

      4.1.4 Sähkö- ja lämmityskulut

      Jos maatalouden ja yksityistalouden sähkökuluja ei ole erikseen mitattu, on kulujen jakaantuminen arvioitava. Yksityistalouden sähkönkulutus on yleensä helpommin määriteltävissä kuin maatalouden kulutus. Yksityistalouden kulutukseen vaikuttavat perheenjäsenten lukumäärä, ikä, lämmitysjärjestelmä ja sähkövarustetaso. Ilman sähkölämmitystä kotitalouden sähkönkäyttö vaihtelee keskimäärin 5 000-10 000 kilowattituntiin vuodessa. Tavanomaisissa olosuhteissa ilman lämmitystä voidaan yksityistalouden osuudeksi sähkömenoista arvioida 8,76 euroa vuodessa asuinpinta-alan neliömetriä kohti. Oman asunnon sähkölämmityksen osuudeksi menoista voidaan arvioida muun selvityksen puuttuessa keskimäärin 10 €/m2/v.

      Asunnon lämmityksessä polttoöljyn kulutuksena voidaan pitää tavanomaisissa olosuhteissa 18 l/m2/vuosi."
      https://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Elinkeinoverotus/Verohallinnon_yhtenaistamisohjeet_vuodel(35396)

      Tosin ei verottajaakaan pidä tyhmänä pitää...

      Verottajalla on varmaan oikeus saada tietoa esimerkiksi maatilan ostamasta sähkön määrästä ja saada erittely maatilan ja yksityistalouden erikseen kuluttamasta sähköstä.
      Itse uskon että verottajalla on kyllin päteviä virkailijoita käsittämään millaisia määriä viljelijät omassa taloudessa kuluu sähköä vuodessa.

      Jos yksityistalouden kulutus olisi merkittävästi pienempi kuin ylläolevassa verottajan laskelmista ilmenee, ottaisi verottaja varmasti yhteyttä ja vaatisi selvitystä miksi viljelijän asunnossa kuluu niin vähän sähköä.

      Jopan trollit menevät aina vaan älyttömämmiksi. Nyt hän epäsuorasti ymmärtää verottajan olevat tyhmä ja ammattitaidon.

    • Ettei vaan nimimerkki "kappasssvaaan" tullut nyt paljastaneeksi omaa aitoa, epärehellistä itseään tuossa edellisessä kirjoituksessa. Etteikö vain häneltä lähemmässä tarkastuksessa paljastukin kaksineuvoinen tuvan lämmitysjärjestelmä: 1) öljy/puulämmitys 2) sähkölämmitys.

      Niinpä hän voikin lämmittää tupaansa 'navettasähköllä', mutta väittää verottajan sitä kysyessä ja tuvan alhaista sähkölaskua ihmetellessä öljyllä tai klapilla lämmittäneensä. Umpikiero ihminen kun hän on, voimme lisäksi otaksua hänen myyneen ostamaansa lämmitysöljyä pimeästi naapureilleen.

      Voi tietysti epärehellinen ystävämme lisäksi väittää lämmittäneensä ja varsinkin ruokaansa laittaneensa klapeilla puuhellalla, vaikka oikeasti senkin 'navettasähköllä' on tehnyt koko ajan.

      Ei koira eikä viranomainen perään hauku.

      • Aika--

        kovat tulot pitää olla että tuo homma ei kovin paljon kintuille kusisi :)

        Meinaten kun mulla tän puukeskus lämmitteisen talon vuosikulus on n.2800 KWHia ja jos tuon kulutuksen kymmenkertaistaisin käyttämällä sähköä lämmitykseen niin halvalla pitäs saada sähkö :)

        Ei nimittäin verottaja sitä sähkölaskua maksa siitä navetan osuudestakaan :)
        Vaikka sen saisikin vähennykseksi verotettavasta tulosta :)


      • nciripleycolumb

        Ei ainakaan kepuviranomainen. Lipponen aikoinaan yritti, mutta törsäpurojen jäteongelma oli liian suuri.


    • ansaittu-eläke

      Ei tarvita mitään lähempää tarkastelua tai millä ruoan lämmittää. Verottaja käyttää laskettuja keskiarvoja arvioidessaan sähkönkulutusta ja esimerkiksi kiinteistöverotustietoja ilmoitettaessa ilmoitetaan myös lämmitystapa.

      Ja...

      "Palotarkastus.
      Palotarkastukselle tulee osallistua hallintolain 434/2003 11§:n mukainen asianosainen, kuten omistaja, haltija, toiminnanharjoittaja tai näille suoraan vastuussa oleva turvallisuusasioista vastaava henkilö. Pelastusviranomaiselle tulee varmistaa pääsy kaikkiin tiloihin sekä varata mahdollisuus tutustua alla esitettyihin asiakirjoihin."

      " Umpikiero ihminen kun hän on, voimme lisäksi otaksua hänen myyneen ostamaansa lämmitysöljyä pimeästi naapureilleen."

      Varmaan naapurini ostaa tankistani poltto-oljyä vaikka saa samaan hintaan tankattuna öljy-yhtiöltä.


      https://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Lomakkeet/Yritys_ja_yhteisoasiakkaiden_lomakkeet/Kiinteistovero/Kiinteistoverotus_2013__Ilmoitusosan_tay(26307)

      " Rakennuksen ominaisuustiedot.
      Rakennuksen lämmitystapa
      Merkitse rasti kohtaan Keskuslämmitys, jos rakennuksessa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, jossa lämmönlähteenä on öljy-, puu tai hiili, kaukolämpö tai maalämpö. Myös varaavaa sähkölämmitys ja kiertoilmalämmitys katsotaan keskuslämmitykseksi.

      Merkitse rasti kohtaan Suora sähkölämmitys, jos rakennusta lämmitetään suoraan sähköverkkoon kytketyn lämpöpatterin tms. avulla."



      Otapa muuten selvää miten onnistuu toisesta sähkön mittauspiiristä sähkön tuominen toiseen mittauspiiriin niin että järjestelmä toimii.
      En ole asiantuntija ja siksi kysyin asiaa tuttavaltani sähköasentajalta.

    • epärehellisyysgeenikö

      Ei tuolle jopatrollille kannata vastata. Ainahan voi toimia lakien vastaisesti jos niin haluaa.
      Mitään tutkimusta ei tietääkseni ole miten juuri maanviljelijän perimä sisältäisi jonkin epärehellisyysgeenin.

      "Umpikiero ihminen kun hän on..." jopa_vain
      Tuollaisia väittämiä voimme lukea vaikkapa uusnatsien rotuopista että musta rotu olisi vähemmän kehittynyt.

      http://magneettimedia.com/

      Tuolta voimme lukea jopan tyylistä "tietoa" juutalaisista ja mustista.

    • kappasssvaan

      Hyvä huomio. Ihminen jolla ei ole mitään faktatietoihin perustuvaa asiaa kirjoittaa omia mielipiteitään ikään kuin faktatietona.

      Jopa kirjoitti miten Maaseudun tulevaisuus lehtikin tunnustaa miten suomalainen ruoka on huonoa kun kauppa halventaa ruoan hintaa paljon rasvaa ja sokeria sisältävistä ruuista.
      Täällä kommentointiin että rasvan ja sokerin suhteellisen määrän terveysviranomaisen ns, lautasmallissa on epäterveellistä.
      Siis ostaako esimerkiksi rasvaisia makkaroita tai paljon sokeria sisältäviä makeisia
      jotka ovat suomalaisesta raaka-aineesta tai ulkolaisesta, ei tee ruokaa sen terveellisemmäksi koska rasva ja sokeri on rasvaa ja sokeria tulipa se mistä tahansa.

      Tämähän on väittämä joka voidaan perustelemalla kumota.

      Mutta väittämällä että joku on epärehellinen, on mielipide, ja mielipide ei taas ole faktatieto vaan mielipide vaikka se kirjoittajan mielestä olis faktatieto.

    • JOPPEHÄPEEITREÄNS

      OIJOIJII,, KYL JOPEELL MAHRAAHAN OLRA KAUHEEREHEN SYNTRI, KO ITREHEN O RIKKONUHUN LAKEI VAHINGROSS,,.))))))))))))))

    • älyä-provoihin

      "Aito kepulainen, jäsenkirjan omaava sähköurakoitsija rehellisen isännän tilauksesta (omasta mielestään urakoitsia) kaivaa omalla pikku, pikku kaivurillaan roilon navetalta tuvalle ja upottaa sinne virtajohdon, jolla vedetään sähköt navetan mittarista myös tuvalle. Sitten vielä asentaa piiloon pikkukytkimen: navetan virtaa/tuvan mittarin virtaa. Ei koira perään hauku."

      Että oikein sähköalan asiantuntija täällä kirjoittaa.
      Neuvo sinulle, jos et ymmärrä mitään, ei kannata munata itseään. Itse en tiedä mitään maataloudesta mutta sähköstä jonkin verran.
      Ilman kaksipiiristä järjestelmää tuollaista sähkön syöttöä toisesta mittauspiiristä toiseen, niin että sähkö "osaisi" valita kulkureitin esimerkiksi navetan mittarista asunnon verkkoon ei onnistu.
      Itse en ole edes pohtinut mitä mittarit mittaavat mutta piirien yhdistämisen jälkeen voisi ilmetä mitä kummallisempia lukemia.
      Saattaisipa käydä niin että mittarit mittaisivat kumpikin kokonaiskulutusta ja asikas maksaisi kaksinkertaisesta käytöstä.

      Kodin kaksinkertainen sähköverkko tulisi taas niin kalliiksi että se ei kannattaisi.

    • sähkäri-x

      Sähköä opetustilanteessa verrataan usein veden kulkuun putkistossa, joten voidaan nytkin havainnollistaa asiaa niin.

      Jos rakennetaan kaksi vesipiiriä joilla on oma vesimittarinsa, A ja B.
      Jos pyrkimyksenä olisi että A piirin mittari mittaisi myös B piirin vedenkulutusta niin että A piiristä johdettaisiin putki B piiriin.

      A ja B piirin mittarit mittaisivat kuitenkin yhteistä vedenkulutusta koska A piirin paineen laskiessa virtausta tapahtuisi myös B piirissä.

      Samoin sähkön kulutusmittari mittaisi yhteistä sähkön kulutusta ja kumpikin mittari näyttäsi siis samaa.

      Ainoa tapa mitata erikseen olisi rakentaa A mittarille oma verkko B piirin vierelle joka tulisi kyllä melko kalliiksi ja olisi epäkäytännöllinen.

      • menuivaanhoitoon

        tairat olla pimee,mittari navettoon,oma mittari myös taloon sama juttu veten kanssa,tajuan kyllä että törsä on aina ollu pimee sekun kantaa säkillä valoo pirttiinsä,eikö ole selväkin että törskä on nuivan priimus.


      • Älä--
        menuivaanhoitoon kirjoitti:

        tairat olla pimee,mittari navettoon,oma mittari myös taloon sama juttu veten kanssa,tajuan kyllä että törsä on aina ollu pimee sekun kantaa säkillä valoo pirttiinsä,eikö ole selväkin että törskä on nuivan priimus.

        suotta sähköä mieti, liikaa liikkuvaa siinä on :)

        Vasaraskin kun sulle on liikaa liikuvii osii :)


    • sähkökytkentöjä

      Etkö ole seurannut viestiketjua?

      Jopa_vain kirjoitti: "ENSIN: Aito kepulainen, rehellinen maanviljelijä hoitaa tämän sähkökysymyksen seuraavasti. Farmia varten oma mittari ja asuintalolle oma mittari."

      Siis meidän maatalous ja yleisasiantuntijamme jolla on omasta miestään tietänys
      sähköstä tuon sähköväittämän esitti ja jota sitten kommentointiin ja miten jopan väittämä toisesta mittauspiristä sähkön vetäminen toiseen niin että vain ensimmäinen mittää on teknisesti mahdoton.

      Mutta pieni neuvo sinulle arska, ei kannata vaivata tyhjää päätään sellaisilla asioilla joita ei ymmärrä.

      • vajavainentörsä

        niin sullahan on paljaspää,todellakin ei tyhjä lato kattoo tartte.


    • "Mutta Tukes ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry ottavat sinuun yhteyttä,
      siitä tulen huolehtimaan" - ansaittu-eläke 6.1.2016 19:45

      Nyt on jo kahdeksan päivää kulunut.
      Ei ole vielä kuulunut mitään.
      Mielenkiinnolla odottelen yhteydenottoa.

      • No--

        Kai nuo ovat juttujas vitsinä pitäneet, turha vaivautua vaivasen perään :)


      • maatalouspoika

        Onne ottanu yhteyttä sen sähkömittaris olevan piikin kautta yöllä etänä, et oo vaan havaanu.


    • "Mutta Tukes ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry ottavat sinuun yhteyttä,
      siitä tulen huolehtimaan" - ansaittu-eläke 6.1.2016 19:45

      Nyt on jo kohta kaksi kuukautta kulunut.
      Ei ole vielä kuulunut mitään.

      Ei taida olla "ansaittu-eläke" -nimimerkistä pienestäkään asiasta huolehtijaksi. Sitä se tukiaisilla loisiminen teettää: turruttaa kyvyttömäksi.

      Mielenkiinnolla kuitenkin odottelen edelleen yhteydenottoa.

      • japukeuduthameesee

        tiiätkö jopa miltä tuntuu ku vie viiekilo sisäpaisti palvaamoo ja teettää siitä lisäks makkaraa
        sinä syöt samaa aikaa koivulehtiä ja voikukkia (neki puistosta varastettuna)
        voi vittu mikä amis urpo


    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      471
      10486
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      59
      2576
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      60
      2042
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1769
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      90
      1472
    6. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      161
      1405
    7. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      122
      1399
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      23
      1330
    9. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      376
      1328
    10. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      112
      1225
    Aihe