Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Suomen vastuuon ensisijaisesti omien hädänalaisten

AUTTAMINEN-rahalla

Sami.Ve...li:

Pari päivää sitten näimme veljen kanssa 60 seniorikansalaisnaisen tonkimassa roskiksia. Emme voineet kävellä ohi antamatta omista vähistä rahoistamme hiukan lisätienestiä. Rouvan reaktio oli kyllä odottamaton. Ylitsevuotava kiitollisuus ja siunailu, ihan kuin hän ei ikinä olisi saanut apua keneltäkään. Eikä varmaan olekkaan. Hän ei istu kadulla toimettomana ja kerjää puuttuvia tukiaan, hän etsii ne roskapöntöistä ja kaduilta, tölkkeinä ja pulloina.

Näin hänet tänään uudelleen. Päätin tarjota kahvin ja pullan sekä kysellä hieman tilanteesta. En voinut uskoa että joku suomessa joutuu keräystölkeillä itsensä ruokkimaan. Rouva kertoi että eläke on niin pieni ja muut tuet eivät enää asunnon jälkeen riitä ruokaan ja lääkkeisiin. Roskiksia on pakko tonkia tölkkien toivossa. Hän on tehnyt vuosikymmeniä työtä, maksanut veronsa (suomeen), ja rakentanut meille nuoremmille tätä yhteiskuntaa. Mikä siinä on että nyt mieluummin, ne vähät varat joita meillä on, annetaan nuorille miehille afrikasta joilla ei oikeasti ole hätää?

Hädänalaisia on myös täällä Suomessa, ja Suomen vastuu on ensisijaisesti heidän auttaminen. Laitetaan ensin niiden ihmisten asiat kuntoon jotka ovat tämän maan rakentaneet, katsotaan sitten muualle.

Saa jakaa.

21

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puurotvellitjavatkulit

      Suomessa ei tarvitse edelleenkään kenenkään nähdä nälkää. Tuossakin tapauksessa on jotakin sellaista täällä kertomatta jäänyttä, joka on vienyt roskiksia penkomaan. Se on tullut selväksi, että sosiaalitukijärjestelmämme on monelle tarvitsijalle liian raskas ja vaikeaselkoinen niin, että sitä osattaisiin täysimittaisesti hyödyntää. Vanhoja ihmisiä ei pitäisi velvoittaa hakemaan tukia omatoimisesti, vaan heidän tilannettaan tulisi aktiivisesti seurata ja sen perusteella avustaa tukien saamisessa. Tiedän aktiivi-iässä olevia kansalaisia, jotka viettävät pelkkien tukien varassa aineellisesti niukkaa, mutta muuten tyydyttävää elämää siksi, että ovat jaksaneet kysellä kaikkien niiden tukien perään, joihin heillä on lakisääteinen oikeus.

      • eri-arvoista

        Siinä se vika juuri onkin, kun suomalainen joutuu hätään, niin mistään ei apua saa. Mutta kun ulkomaalainen sanoo yhden sanan, turvapaikka, niin hänelle tuodaan eteen kaikki, ja neuvotaan miten tulee menetellä. Sinä vetoat siihen, että roskiksia penkovalla on jotain omakohtaista syytä kun on asiat menneet tuohon tilaan. Mutta onko tänne tulleella nuorella irakilaisella omaa syytä tilaansa, on varmasti.


      • kylmä-kyytiläinen
        eri-arvoista kirjoitti:

        Siinä se vika juuri onkin, kun suomalainen joutuu hätään, niin mistään ei apua saa. Mutta kun ulkomaalainen sanoo yhden sanan, turvapaikka, niin hänelle tuodaan eteen kaikki, ja neuvotaan miten tulee menetellä. Sinä vetoat siihen, että roskiksia penkovalla on jotain omakohtaista syytä kun on asiat menneet tuohon tilaan. Mutta onko tänne tulleella nuorella irakilaisella omaa syytä tilaansa, on varmasti.

        Miksi sinä käytät suomalaista vanhusta epäluulosi keppihevosena? Suomalaisten vanhusten asema oli nykyisen huono jo ennen pakolaisaaltoa, eikä valtiovalta osoittanut asiaan silloinkaan sen enempää mielenkiintoa kuin nytkään. Vanhusten ja turvapaikanhakijoiden asettaminen rinnakkain on vääristelyä, sillä noihin ihmisryhmiin liittyvät ongelmat eivät ole kytköksissä toisiinsa. Se raha, joka nyt turvapaikanhakijoihin käytetään, ei ole vanhuksilta pois, koska sitä ei ole koskaan tarkoitettukaan vanhuksiimme käytettäväksi, m. o. t. Sellaista on politiikka. Sitä saadaan, mitä enemmistö vaaleissa tilaa.


    • Tukiasaanut

      Etenkin he, joilla ei ole tietokonetta, nettiyhteyttä matkapuhelimella jne. He eivät voi ottaa selvää itse tuista, joihin he ovat oikeutettuja.
      Itse kuulun varattomiin, mutta pärjään omin avuin ja säästeliäästi.

      • HULLUT-päättäjät

        vielä sen Lipposlandian diktaattorin jälkeenkin

        aiheuttavat edelleen pahaa,

        pomoille suunnattomat palkat, bonukset ja optiot

        ja nyt

        suomalaisten lapsilta ja nuorilta viedään tulevaisuus,

        rahat annetaan vieraille miehille jotka raiskaavat äidit ja tyttäret, lapsetkin,

        tartuttavat aidsin ja muut kupat


      • Niin tuo tietokoneen puute. Ei todellakaan kaikki osaa käyttää konetta vaikka sellaisen saisi vaikka lahjoituksena. Kyllä nuorempien pitäisi olla vanhemmilleen avuksi lakiviidakossa


    • se.on.varma

      Lipposen SDP on suosiossa, kunnallisvaalit tulee ollemaan heille menestys.

      • PERSUT_PARAS_

        ÄLÄ HOURAA,
        "se.on.varma "
        mihin mennään nauramaan,
        sdp on entinen puolue, nyt VAAN protestiksi vouhotettaan sdp, suosiota,
        se on pelkkää lumetta
        totuus tulee olemaan toisenlainen,
        persuista tulee jälleen suomen suurin puolue,
        perussuomalaiset on ainoa oikeast rehellinen puolue suomessa,
        kaikki muut on kieroja pettureita,
        kuten sinäki VARMASTI tiedät,


      • hyi.mikä

        Olet tyhmä etkö seuraa mitä kansa on mieltä persuista tai SDP:een kannatuksesta, persun populismiin ei enään uskota ja sinun palopuheet kuvottavat.


    • OMITUISTA_SUOMESSA

      On todella outoa,
      suomessa on asunnottomia, avun tarpeessa olevia, köihiä,
      mutta miksi heitä ei auteta samoin kuin muslimi maista lulevia samoin avuttomassa tilassa olevia,
      muslimit saa ilmaisen majotuksen, hyvää ruokaa, vaattet ilmaiseksi, hygieenian pesutiloineen,
      miksi suomen omia köyhiä ei auteta yhtä hyvin, MIKSI ?
      se onkin suurempi kysymys,
      olisi hyvä saada kunnon vastaus p e r u s t e l u i n e e n,
      esm. Sipilän taonki olisi voinu vuokrata omille köyhille suomalaisille, vaikka lapsiperheelle,

      • Kyllästyttää.jo

        Kyllä minä tiedän, miksi. Sinäkin tietäisit jos vähänkään viitsisit seurata maailmaa ympärilläsi. Vaan kun se on paljon helpompaa seurata TV:stä Kauheita ja Röyhkeitä kuin vaivata päätään edes vähän.
        Enkä minä jaksa aina jankuttaa, että mistä tietoa löytyy. Kun et sinä edes halua tietää mitään, ruikuttaa vain.
        Häpeäisit edes!


      • tyhmyys-loputtava-
        Kyllästyttää.jo kirjoitti:

        Kyllä minä tiedän, miksi. Sinäkin tietäisit jos vähänkään viitsisit seurata maailmaa ympärilläsi. Vaan kun se on paljon helpompaa seurata TV:stä Kauheita ja Röyhkeitä kuin vaivata päätään edes vähän.
        Enkä minä jaksa aina jankuttaa, että mistä tietoa löytyy. Kun et sinä edes halua tietää mitään, ruikuttaa vain.
        Häpeäisit edes!

        suomen päättäjiltä,

        --
        Sanoppas MIKSI omia suomen köyhiä ei auteta yhtä hyvin kuin mamuja ??????
        Suomessa ON asunnottomia, rahattomia paljon,
        SAMOIN kuin MAMUISSA,
        mutta mamut saa k a i k e n valmiina, aivan k a i k e n !!!!!!???????
        MIKSI EI suomen avuttomia asunnottomia köyhiä AUTETA AIVAN SAMOIN ??????? MIKSI EI ??????
        se on aivan käsittämätöntä, että omat jätetään heitteilleille,
        mutta mamut jotka VOI olla jopa kansallemme vaarallista porukkaa saavat kaiken valmiina täysin ilmaiseksi,
        -
        Sipilän ja muitten päättäjinen ON tämä selvitetettävä PERINJUURIN ymmärrettävästi,
        ei kelpaa selitykseskis hunsvotit, sillä osa mamuista voi olla jopa koko euroopalla oikeesti VAARALLISIA,
        tuhoavat kaiken jos pääsevät vähänki valtaan,
        OMIA köyhiä surkimuksia ON autettava yhtä hyvin kuin vieraita mamuja !


    • nuormieli

      Kiitos aloittajalle!!!. Hyvä aloitus, näitä on paljon meillä ihan omia kansalaisia "siskoja ja veljiä" jotka syystä tai toisesta ovat tippuneet köyhyyden syviin syövereihin josta ei niinvaan noustakaan, varsinkin jos on vanha ja raihnainen ja usein myös aloitekyvytön ja masentunut.
      Juuri viimeviikolla todella järkytyin kun oli kovat pakkaset ja näin hesan keskustassa todella vanhan (suomalaisen) kumaraisen miehen ratikkapysäkillä kerjäämässä rahaa jotta vois ostaa lipun ja päästä ratikkaan lämmittelemään, hänen maallinen omaisuutensa oli pienessä perässä vedettävässä laukussa ja muutamassa muovipussissa se oli sydäntäsärkevä näky, onneksi oli ihmisiä jotka eivät kylmästi ohittaneet häntä, muunmuassa kaksi nuorempaa miestä jotka pysähtyivät juttelemaan hänelle ja kaivoivat lompakostaan rahaa, kiitos heille!!.

      Meillä on myös paljon niitä vanhuksia ja eläkeläisiä joiden kunnia-asia on tulla omillaan toimeen hyvinkin alkeellisissa ja huonoissa olosuhteissa, sossun luukulle ei mennä ja heille ei kukaan tule kotiin tarjoamaan apua ja neuvomaan mistä ja miten voisi saada jotain avustusta, varsinkin jos heillä ei ole omaisia jotka näkisivät avun tarpeen ja auttaisivat ja toimisivat.

      Olen aloittajan kanssa samaa mieltä, meidän ensisijainen vastuumme olisi kantaa näiden oman maan kansalaisten köyhien ja kodittomien hyvinvoinnista ja vasta sen jälkeen haalia tänne kymmeniä tuhansia nuoria miehiä paapottavaksi ja elätettäväksi, lapset vanhukset ja naiset ensin turvaan, nuoret terveet miehet jääköön puolustamaan kotejansa ja omaisuuttaan jota heillä älypuhelimista, kelloista ynm. päätellen on.
      Oletteko koskaan nähneet kenenkään suomalaisen kerjäävän tai kaivelevan roskiksia älypuhelin korvalla???.

      • OUTOA_AIKAA_elämme

        Ei todellakaan!

        Feikit on helppoa tunnistaa näistä ylimielisistä hyväkuntoisista jätkistä.

        Todella outoa, että kaikki eivät näe.


      • Tuo kynnys mennä luukulle on todellakin korkea. Sodanajan eläneille ihmisille on kunnia-asia tulla omillaan toimeen, eikä apuja pyydetä. Ennen oli läheiset perheyhteisöt ja omista pidettiin huolta. Nyt paljon yksinäisiä jolla ei ole läheistä turvaverkkoa auttamassa arjen pyöritystä


    • PläjäysFaktaa

      Kyllä roskisdyykkareita oli Suomessa jo paljon ennen, kuin kukaan edes osasi tavata sanaa pakolainen. Yhtälailla oli pulsuja, kodittomia, vähä-osaisia. Tuo ei poistu Suomesta, vaikka tästä tetäis pohjolan Pohjois-Korea.

    • uutisissa-tänään-

      Nyt mamut uhkaa koko eurooppaa hyökäyksillään, joka paikassa alkaa paukkua itsemurhapommittajia,
      voihan helekutti, miten sinisilmästä porukkaa on euroopan päättäjät olleet, etteivä ymmärrä pikaisesti toimia ja pistää rajat kiinni, nyt niitä hulluja on jo levittäytyny koko eurooppaan kuten luteita ja täitä syöpäläisiä konsanaan, koko eurooppa on nyt saastutettu hulluilla idioti isistappajilla,
      MIKI päättäjät hidastelee ,,,, MIKSI MIKSI MIKSI ??????????
      TOIMINTAA HETI RAJAT KIINNI HEti,,,

    • Mamuverotontukiraha

      Luonasi OY ei oo kaikille.

    • hytinäx1

      Jos sinä vielä tapaat rouvaa niin vie hänet Kelan toimistoon ja pyydä virkailijalta hänen puolestaan apua selvittämään rouvan taloudellinen tilanne ja tarkistamaan että rouva varmasti saa kaikki hänelle kuuluvat tuet.
      Monilla eläkeläisillä on tämä pullojen ja purkkien keräily harrastuksena yksinäiseen elämäänsä. Saavat samalla liikuntaa ja hyvät lisä-ansiot, ehkäpä he keräävät niitä vaikkapa rahoittaakseen jotain virkistys matkaansa tai lastenlastensa lahjoihin.
      Ajatteles, litran muovipullosta saa 0,4€ , tölkistä saa 0,15€ jos kuukauden aikana pystynyt keräämään vaikka 100 tölkkiä ja 50 litran muovipulloa niin kivasti saanut 35€ käteensä.
      On hyvä että pullot ja purkit kierrätetään ja että löytyy ihmisiä jotka pitävät luonnon puhtaana pulloista ja purkeista.

      • eliaslönruut

        Astuit miinaan eli vastasit (kehnoon) trolliin:))


      • hytinäx1
        eliaslönruut kirjoitti:

        Astuit miinaan eli vastasit (kehnoon) trolliin:))

        No eihän täällä Suomi24 palstoilla enää muuta keskustelua ole kuin ahdistuneiden uusnasistien aloittamaa. Vastasin koska halusin pikkupojalle valottaa vähän toisenlaistakin arkea . Voihan mummolla myös olla lapsi tai lapsenlapsi joka on päihderiippuvainen ja käy uhkailemalla ryöstämässä ne pienet eläkkeet ja mummon on aivan pakko penkoa tienvarret ja roskikset pulloista ja purkeista.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1466
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe