Mies jäi heti työttömäksi

Mitähäntekisi

Aloitimme seurustelun ja melkein samantien miesystäväni jäi työttömäksi. Ikää jo sen verran ettei varmasti ihan heti tule työllistymään ja omat ajatukset ristiriitaiset. Kannattaako tällaista suhdetta jatkaa ylipäänsäkään? Itse olen vakituisessa työsuhteessa enkä todellakaan mitään elätettävää itselleni halua. Kenelläkään kokemuksia vastaavasta, mitä teitte?

23

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niemelle

      Muuttoliike Niemi hakee nyt runsaasti työntekijöitä muuttohommiin sekä kuskeiksi.

    • Nykykymeininkikö

      Jaa-a..kuinkakohan syvää ihastumisesi/rakastumisesi? oikein on kun tuommoisia edes mietit? Kyllähän mies avustuksia saa ja ei välttämättä mies edes halua elää sinun rahoillasi.

      • Mitähäntekisi

        Niin, enpä tiedä itsekään rakastumiseni määrää. Olemme vasta kuukauden ajan seurustelleet joten ei vielä voi puhua edes siitä että tuntisin toisen kunnolla. Työnteko on ollut itselleni aina tärkeä asia ja mies oli myös työelämässä kun tavattiin. Työttömyys vaikuttaa suhteeseen tavalla tai toisella, ainakin jos jatkuu pitkään.


    • Väsytit poloisen heti niin loppuun, ettei jaksanut edes töissä käydä enää.

      Käsittääkseni työttömillekin maksetaan jotain yhteiskunnan puolesta, joten sinun ei tarvitse ihan joka päivä olla taskurahaa antamassa.

      Jos yhteen muutatte, niin voihan se mies hoitaa kotitaloutta sillä aikaa kun käyt töissä. Monet naiset hoitavat kotia kun mies käy töissä ja sitä pidetään yleisesti ihan vakavasti otettavana järjestelynä.

      Eikö olisi mukava tulla kotiin raskaan työpäivän jälkeen kun ruoka odottaisi pöydässä lämpimänä, pyykit olisi pesty ja laitettu kuivumaan, lattiat hohtaisivat puhtauttaan ja matot olisivat tamppauksen jäljiltä vielä raikkaat?

      Työtön mies ei siis ole välttämättä mikään hukkainvestointi taikka konkurssiyritys.

      Työttömällä on aikaa keskittyä juuri sinuun. Saat samassa paketissa kotitaloudesta huolehtivan remonttireiskan ja hovimestarin. Illaksi hän muuntuu tyylikkäästi pukeutuneeksi kosmopoliitiksi ja turvamieheksi, joka vienyt sinut viihtymään yhteiskunnan merkkihenkilöiden joukkoon. Yöllä hän on puolestaan kiihkeä rakastaja joka tyydyttää villeimmätkin haaveesi tavoilla, joista et uskaltanut vielä unelmoidakaan.

      Älä siis suotta pelkää työtöntä miestä. Hän voi olla paras, jonka olet ikinä tavannut.

      • tasaarvoakehiin

        Näin tasaarvon vuoksi voisi naiset välistä käydä töissä ja elättää perheen, sitä tasaarvoahan aikoinaan halusivatkin, mutta sitten ollaankin heti nillittämässä.


    • HuomennaVoiOllaToisin

      Näinä aikoina ihminen voi jäädä työttömäksi ihan itsestään riippumattomista syistä. Sama voi käydä sinulle itsellesi. Henkilökohtaisesti minua ei haittaisi miehen työttömyys, jos on kuitenkin mies, joka haluaisi olla töissä eikä töitä välttele. Elämä vain on sellaista epävarmaa nykyään.

    • rakkausonkiistaton

      Mietipä, jos tilanne olisi päinvastoin, sinä olisitkin se joka jäisi työttömäksi. Mitä silloin ajattelisit ja miltä sinusta mahtaisi tuntua tuo aloituksesi?

      • käänteispsykologi

        No varmaan kyseinen lehmä haluaisi elättäjän ja milläs sen helpommin saa kuin pillulla.


      • Mitähäntekisi

        Sullapas on erittäin fiksu kommentti. Taidat olla työtön mies?


    • Olette tunteneet - tai siis seurustelleet - kuukauden. Eiköhän ole ihan liian varhaista muutenkaan tietää, mihin suhteenne johtaa vai johtaako mihinkään. Mutta jos nyt jo hälytyskellot soivat päässä, niin ei vaikuta siltä että suhteenne perustuisi ainakaan keskinäiseen intohimoon, ihastumiseen saati rakastumiseen.

    • kgb42

      No joopa joo, kyllähän aikuinen ihminen nyt osaa taloutensa budjetoida vaikka tulot laskisikin se on sitten oma vika jos on jonkun pankin omistaman bemmin hankkinu ja talon hankkinut eikä ole mitään laittanut säästöön taikka kuulunut liittoon. Liitosta riippuen voi olla joku 500 päivääkin työttömänä ansiosidonnaisella ja eipä se montaa sataa eroa varsinaisesta palkasta.
      Ehkäpä kannattaa katsoa, että miten äijä on varautunut ja sopeutuu moiseen.

      • Mihähäntekisi

        Jep. Selvitin jo, eikä ole varautunut mitenkään. Aivan tyhjätasku koko äijä. Ei omaisuutta, ei säästöjä, nyt kituuttelee pienellä päivärahalla, joka sekin taitaa suoraan mennä kurkusta alas. Ei kiitos. Onneksi heräsin tästä päiväunesta ja palasin todellisuuteen.


    • postimies--pate

      Posti antaa potkut 800 työntekijälle. Olen kai pian sitten työtön ja naiseton, olen ollut postissa 3 vuotta

    • Sepässee

      No jos arvotat toisen pelkän työn perusteella, niin ei varmaan kannata jatkaa.

      Miksi kuvittelet että sinun pitäisi elättää hänet? Vaatisitko sinä toista elättämään sinut jos jäisit työttömäksi?

    • JaTaasJokuOngelma

      On enemmän aikaa käydä vieraissa. Onnenpotku miehelle. Mikä helvetti taas muka mättää?

    • yytreyt454

      Elämä on epävarmaa, live with that. Tilanne voi muuttua hyvinkin nopeasti tai sitten ei. Jos toisen rahat on sinulle tärkeämmät kuin tunteet, niin jätä miespolo rauhaan ja anna hänelle mahdollisuus löytää parempi nainen. Ei kukaan halua seurustella ihmisen kanssa, joka ajattelee tavallasi. Muista sitten häipyä itse kun/jos joudut työttömäksi :(

      • Elämänoppia

        Aika harvassa taitavat olla tuossa suhteessa erilaiset naiset.

        Itse olen elättänyt yhteensä noin vuosikymmenen ajan naista osa-aikatyön, opiskelun ja äitiysloman vuoksi. Vaimoni yllätti vasta naimisiin mentyäni suunnitelmalla hankkia uusi koulutus ja ammatti. En voinut ottaa itse minkäänlaisia riskejä oman urani suhteen, koska jonkun oli pakko elättää perhe. Vaimoni puheista ja käyttäytymisestä nyt, kun hän on viimeinkin päässyt hyväpalkkaiseen työhön, olen päätellyt, että on turhaa odottaa hänen antavan minun opiskella vastapalvelukseksi hänen kustannuksellaan. Jos jään pitkäksi aikaa työttömäksi, kuten voi hyvin käydä, suhteemme heikkenee luultavasti hajoamispisteeseen asti.

        Briffaultin laki (Wikipedia):

        "The female, not the male, determines all the conditions of the animal family. Where the female can derive no benefit from association with the male, no such association takes place." — Robert Briffault, The Mothers, Vol. I, p. 191

        Prototyyppisellä naisella ei ole kiitollisuudenvelan käsitettä. Nainen ja mies eivät ole tasavertaisia kumppaneita. Mies on naiselle hyödynnettävä resurssi, joka hyödynnetään loppuun, ja hylätään sitten. Niin kauan kuin rahavirtaa tai uskottavia lupauksia tulevasta tulovirrasta riittää, nainen pysyy. Sitten, kun ei enää ole, nainen nostaa kytkintä ja etsii uuden hyödynnettävän, ja jos on siihen liian vanha, katkeroituu.

        On toisaalta kyllä olemassa naisia, jotka elättävät täysin kelvottomia renttuja alistuen heidän kynnysmatoikseen. Ja tunnen yhden perheen, joka elää äidin (hyvällä) palkalla isän jäätyä työttömäksi vajaan parikymmenen vuoden työuran jälkeen vailla toivoa työllistymisestä (tai edes aikomusta) omalla alalla, jossa isä ei ole varsinaisesti mikään renttu, vaikka onkin hieman sovinistinen asenteiltaan.

        Nuorille miehille, jotka haaveilevat parisuhteesta, minulla on sanottavana, että varokaa mitä toivotte. Älkää panostako vakavasti parisuhteeseen, ennen kuin olette toteuttaneet kaikki unelmanne (esim. perustaneet yrityksen, tehneet maailmanympärimatkan) ja päässeet työelämässä vahvaan asemaan. Mikäli rakkaudella käsitetään ihmisen tulemista nähdyksi ja hyväksytyksi sellaisena kuin hän todella on, niin on ymmärrettävä, että on harvinaista, että mies voi tulla naisen rakastamaksi. Miehen tehtävä on rakastaa naista, uhrautua hänen ja yhteisten lasten edestä ja tuottaa heille turvallisuutta. Naiselle on sallittua heikkona hetkenään turvautua mieheensä. Mies ei saa paljastaa naiselle heikkouksiaan ja epävarmuuksiaan, jollaiset vääjäämättä kuuluvat ihmisenä olemiseen, paitsi tietynlaisina sanitoituina ja laimennettuna versioina, jottei mies vaikuttaisi liian etäiseltä. Naisen velvollisuus on kunnioittaa miestään (jos tämä on kunnioituksen ansainnut). Naisen velvollisuus on äitinä rakastaa lapsiaan, uhrautua heidän vuokseen ja huolehtia heistä. Lasten velvollisuus on kunnioittaa vanhempiaan. Rakkaus virtaa yksituuntaisesti miehestä vaimoon ja lapsiin sekä vaimosta lapsiin. Kunnioitus virtaa päinvastaiseen suuntaan.
        Jos miehet eivät rakasta itseään, heitä ei rakasta kukaan.


    • Mitähäntekisi

      Kiitos kaikille vastauksista :) Selvennän hiukan tilannetta.. Tiesin tämän miehen jo entuudestaan, mutta "seurustelumme" alkoi vasta kuukausi sitten. Minkäs sitä tunteilleen mahtaa, mutta tällä kertaa päätin käyttää myös järkeä.

      Mies ei ole ahkerimmasta päästä ihmisiä, pikemminkin sellainen renttumainen, jonka joku täällä mainitsikin. Hän on vailla minkäänlaista koulutusta ja luulenpa, että mikäli pidempään seurustelua jatkaisin, olisin minä elättäjä. Sen verran tutkimustyötä olen tehnyt, että vaikka mies onkin ollut työelämässä, on hänellä ollut tapana elellä tyttöystäviensä kustannuksella. Ja minä en sellaiseen aio suostua.

      Olen itse kohtuullisen hyvin palkatussa työssä ja aina pitänyt huolen taloudestani. Enkä arvioi ketään koulutuksen tai työn perusteella. Minulle riittää se, että tulee toimeen omillaan. Mies on täysin varaton ja luulenpa että on jatkossakin. Sanonta "naiset rakastuvat renttuhin", taitaa minun kohdallani pitää paikkansa. Ja vaikka miehestä välitänkin, olen nyt sen verran seurannut hänen "työnhakuaan" ja asennetta elämään, että taitaa tämä suhde jäädä tähän. Olen sitä mieltä, että työttömyys ei ole kynnyskysymys seurustelusuhteissa, mutta jos ihminen ei pysty elättämään itseään, kertoo se myös jostain muusta. Jos on yli 50 v, eikä minkäänlaista omaisuutta, niin eikö sekin kerro jotain? Varsinkin kun koskaan aiemmin ei ole ollut työttömänä?

      Kommentteihin siitä että miltä minusta tuntuisi jos jäisin itse työttömäksi, vastaan siten että eipä tuntuisi miltään. Sen verran omaisuutta on etten usko ihan heti surun puseroon tulevan. Enkä tarvitse elättäjää itselleni jos työttömäksi joutuisin.

      Auervaaroista en piittaa ja omaa typeryyttäni menin sellaiseen ihastumaan ja seurustelun aloittamaan. Onneksi virheensä voi korjata. Jos vaikka joku teistä ymmärtäväisistä naisista hänet huolisi, teitähän ei työttömyys eikä toisen avulla itsensä elättäminen tuntunut vaivaavan :)

      • 185678

        ei tosiaan kannata mitään vakavaa edes harkita.
        Itse olin nuorempana tyhmä; tapasin miehen joka miltei välittömästi irtisanoi itsensä työpaikastaan kun tavattiin, eikä ikinä enää hankkinut työpaikkaa sen jälkeen. Aluksi hoiti kotia, mutta sekin sitten jäi. Olut alkoi maistua entistä enemmän. Kävin töissä, maksoin laskut ja hoisin kodin. Lopulta lähdin suhteesta pois. Miehellä hirveä katkeruus, kun hän oli "kaikkensa antanut ja panostanut" myös kaikki omaisuus oli kuulemma hänen maksamaa. Höps.
        Ei tosiaan sillä ammatilla yms ole väliä, mutta itse ainakin haluan, että tulevaisuuden suunnitelmissa voisi olla omakotitalo, joskus vaikka matka ulkomaille. Sellaista normaalia elämää, eikä kerätä pulloja kadunvarsilta että saisi pari kaljaa ostettua.


    • oppeliini1

      Tehän vasta tapasitte! Miksi suret vielä olemattomia? Saattaa hyvinkin olla ettei mies edes halua sinusta seurustelukumppania!
      Mitä vikaa ja kieroutta näet rehellisessä ja luottavaisessa kaveruudessa, ystävyydessä?
      Eiko sinulla koskaan ole ollut ystäviä? Tästä miehestä voisi kehittyä hyvv ja luotettava ystävä!
      Ei huorakaveri, ei elätettävä.

      • Mitähäntekisi

        Kuten jo aikaisemmin vastasin, olemme tunteneet toisemme jo kauan aikaa. "Seurustelumme" alkoi vasta. En näe mitään vikaa tai kieroutta rehellisessä ja luottavaisessa kaveruudessa, mutta tästä ei nyt ollut kyse.
        Minulla on erittäin hyviä ystäviä, entäs sinulla?
        Niin, en tarvitse itselleni vakipanoa enkä elätettävää. Seuraava mieheni on ystäväni, omillaan toimeentuleva ja muut huomioiva. Tämä mies ei sitä ole.


    • itseisarvoko

      Nyky nuoriso sen tietää - työn teko aivan liian yliarvostettua, ilmankin tulee toimeen ihan hyvin....

    • niinsemeneepi

      Tähän voisin antaa nyt sen klassisen lauseen mitä muutoinkin laajasti viljellään siis ihan tekosyynä: ajankohta on nyt teidän rakkaudelle väärä, unohda hänet. Tulet vielä tapaamaan ihmisen, jonka kanssa ajankohtanne ovat suotuisat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      149
      2150
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      118
      1643
    3. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      94
      1460
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      96
      1431
    5. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1312
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      208
      1175
    7. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      214
      1157
    8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      49
      1141
    9. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      99
      1081
    10. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      249
      942
    Aihe