Ei kaki, haittaako?

pikku-piski

Silloin, kun lemmikki syö raksuja ja koiranmakkaraa, se kakkii kyllä usein, mutta syötyään raakaa koirien jauhelihaa sillä saattaa mennä ruuan sulatteluun jopa yli vuorokausi. Kai se on normaalia?

8

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jkkdkkcud

      Ihan normaalia. 2 vrk jälkeen alkaisi huolettaa, ja silloinkin syy on yleensä tyyliin liian suuri luumäärä.

    • 1620

      Ummetus ei ole normaalia, mutta ei myöskään jatkuva suolentyhjennys.

    • asdasdasddd

      Raa'alla koira käyttää suuremman osan hyödykseen ja lihassakin on paljon nestettä.

      Jos koira ei kakkaa kertaakaan vuorokauden aikana sillointällöin ni ok - ei hätää. Jatkuvasti jos kakka jää tulematta koko päiväksi, niin suosittelen teelusikka-ruokalusikka pellavansiemenrouhetta. Voit laittaa sen likoamaan vartiksi vähintään veteen ja laittamaan ruuan sekaan. Kakka tulee kuidun kanssa liukkaammin. Pellavarouhe ei ole kallista. Muutamalla egellä saa kaupasta, ihan marketista. Jos haluaa isoja määriä ostaa halvalla, niin esim Agrimarket myy hevosille tarkoitettua rouhetta (ihan samaa tavaraa, eli sopii koirallekin).

      Mikä on luiden osuus (monissa koirille tarkoitetuissa jauhelihoissa on luu jauhettuna mukana)? Liika luu ummettaa ja parhaassa tapauksessa jämähtää kakka totaalisesti ja suoli tukkeutuu. Älä siis anna liikaa luutakaan. Luukakka on usein todella vaaleaa, keltaista tai ihan valkoistakin. Yleensä murenee ja/tai tulee pieniä papanoita.

      Meillä pellava toiminut kuivanakin, laitan aina runsaasti vettä lihan ja rouheen sekaan.

    • ishlaben

      Meillä 4kpl koiria jotka syö 80/20 barfd/raksu. Kerran päivässä ruoka ja kakkiivat kerran päivässä. Ennenkun pelkkiä raksuja syötettiin niin kakkivat n.3-4 kertaa päivässä.
      Eli sanoisin että normaalia.

    • normimeininki

      Meillä tekee 1-3 kertaa päivässä kakan, yksikin kerta riittää kun on pelkällä raa-alla ruoalla, mutta syö väliin muutakin.

    • Viestistä nyt ei selvinnyt, että kuinka usein ja siis missä määrin syö raakaa koirien jauhelihaa... Ei kai sentään pelkästään ruuaksi syö? Eihän se ravitsemuksellisesti ole eds täysipainoista ruokaa. Ja pelkällä lihalla toki voi "umpeen" mennä.
      Kerran päivässä olisi hyvä tehdä tarpeet ainakin. Suoliston kannalta jo hyväksi. Se sitten, jos 2-3, niin ei merkitystä, jos ne on ihan "hyvää" tavaraa.
      Määrät riippuu ruuasta mitä syö, mutta myös siinä mielessä yksilöllistä, että toisilla vaan on vilkkaampi suolisto kuin toisilla.

    • piia.aho.valm.ell

      Siis mitä???!!Eikö raakaruokaiset koirat kaki päivittäin?ei ole suolistolle hyvä juttu tuo eikä myöskään kuulosta kovin luonnolliselta.Raakaruoka on toki luonnollista susien ruokaa mutta voivatko sudet luonnossa aina hyvin?Elävätkö keskimääräistä kauemmin?Olen nähnyt töissä satoja tapauksia joissa omistaja tulee kun koira on kivulias,kakka ei tule ja kas,"raakaruokaa me syötetään ja koira voi hyvin".Verikokeissa paljastuu useita puutoksia ja vajeita joita laadukkaissa koiranruuissa on .Älkää haksahtako tähän koiramaailman muoti-ilmiöön hyvästä ruuasta,koira ei tarvitse raakaa voidakseen hyvin.

      • huomiotähän

        sudet syövät myös peuran/hirven vatsalaukun, jossa on kasvimassaa. Ne eivät syö pelkkää lihaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      144
      2287
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      174
      1369
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1167
    4. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      79
      1078
    5. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      168
      1067
    6. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      89
      1053
    7. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      96
      1005
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      49
      937
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      910
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      63
      822
    Aihe