Eturauhasen tutkiminen

Vinkkejä

Olen menossa eturauhasen tutkimukseen(tunnustelu uä). Kaipaan neuvoja. Onko toimenpiteen jälkeen kuinka kipeä eli voinko mennä takaisin töihin loppupäiväksi. Pitääkö ennen tutkimuksia paastota?(ettei suoli ole täynnä tai jotain). Kiitos kaikille jo etukäteen

20

6655

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei.tarvitse.pelätä

      Tunnustelun hetkellä tuntuu voimakas pisto "kepin" päässä. Ainakin minulla tuntui kuin kusi lentäisi heti. Ei tullut. Ehkä muutaman minuutin tuntuu arkuutta, mutta töihin voi normaalitapauksissa mennä heti. Olen juossut kympin lenkin tunnin kuluttua tunnustelusta. Uä ei tietenkään vaikuta mitenkään. Edes housuja ei tarvitse laskea kovin alas. Tämä kysymys tupsahti omalla kohdalla mieleen kun näin kuvauksen suorittavan lääkärin. (nainen) Oli todella kuvankaunis.

    • qwertyusad

      No jos ei ole mitään tulehdusta päällä, niin eipä tuo tunnu oikeastaan missään. Jos taas on tulehtunut tai muuten ärtynyt, niin voi olla todella arka jne... loppupäivän tuntuu sitten siltä, että lirahtaa ihan justiinsa, kuitenkaan mitään ei tipu eikä valu.

    • sinällään nuo tutkimukset ei estä töiden tekoa tai normaalia harrastamista. Virtsaamisen tunnetta usein tulee tutkimuksen aikana tai sen jälkeen (sormi työnnetään peppuun ja sitä kautta tunnustellaan eturauhasen tilanne). Toki hyvä olisi jos suoli olisi aamulla tyhjennetty ennen tutkimusta. Usein lääkäri tekee sen sinun ollessasi kylkiasennossa makuulla jalat jonkun verran koukussa. Sormen osuessa eturauhaseen tulee tuo pissaamisen tunne, mutta usein pelätään turhaan että sitä valuu, kyseessä on siis pelkästään tunne. Sormella tehtävä tutkimus kestää yleensä vain muutaman minuutin korkeintaan.

      • kumihansalla

        Tuon tutkimuksen voi tehdä ihan itsekkin ja kun sen tekee kerran kk, tuntee heti jos rauhanen on suurentunut.


    • pelottaa

      Lääkäri on isompi köriläs kuin Juha Mieto.

    • vm43

      Neuvoja? Et sinä mitään neuvoja tarvitse!
      Voitsit varautua lekurin kysymykseen "miltä tuntuu"?

      Pari vakiovastausta.
      1. Tuntuu siltä, että jokun sormi on minun perseessäni:
      2. Naispuoliselle, varsinkin nuorehkolle lekurille olen vastannut: Tuntuu juuri siltä kuin kuluukin kun sinun ikäisesi nainen hieroo sieltä.

      Kaikki miehen anatomiasta tietoiset naiset ymmärtävät eturauhasen merkityksen miehisiin reaktioihin. Varsinkin finaalissa.

      Tutkimuksella ei ole ollut kohdallani mitään jälkimaininkeja!

      • eiherkkuatodellakaan

        Pahimmalta tuntuu siinä silloin kun se ottaa sillä koukulla kiinni siitä ja vetää ulospäin saadaksen visuaalisen näkemyksen asiasta. Moni pyörtyy jo siinä vaiheessa.


      • rimuli

        Mulla oli ripuli kun menin,
        hetihän se ruikkas kun sormi menee sinne.
        lekurin takkikin oli ihan sitä itseään.
        eli ei ripulissa tutkimukseen.


    • nainenpanainen

      Minkä hiton takia ikääntyvät, eturauhasvaivaiset miehet kertoessaan tutkimuksesta ''juhlivat'' että lääkäri oli nuori kuvankaunis nainen!!?
      Olen tätä usein miettinyt. Muutama mies on kertonut tutkimuksesta ja aina sama juttu: Lääkäri oli kaunis nuori nainen joka pisti sormen peppuun ja julisti ei oo mitään vikaa ja seksi tulee sujumaan kuin nuorena, halleluja!
      Miksei voi suhtautua asiaan ilman miehisen itsetunnon säälittävää kohotusyritystä? Tuollaiset kommentit ovat läpinäkyviä, yrittäkää äijät välttää niitä, kuka tahansa, varsinkin naiset näkevät mistä on kyse. Tuontyyppisen retostelun jälkeen kukaan nainen ei ajattele että tuossapa casanova!
      Nimim vm43, sinulla ei ole mitään oikeutta puhua naislääkärille tuolla tavalla. Hän auttaa sinua ja palkiset hänet inhottavilla kaksimielisillä puheilla. Vaikka hän lääkärinä tajuaa että tässäpä on viimeisimpiä kertoja kun äijä kokee vähänkään seksuaalissävytteisen kokemuksen ja retostelee nyt sillä, se on silti väärin!
      Aloittaja, kysymyksesi on asiallinen ja auttaa varmaan monia. Tällaista tietoa tarvitaan. Onneksi on olemassa vielä asiallisiakin miehiä. Toivottavasti kaikki meni hyvin ja olet kunnossa.

      • vm43

        Minkä hiton takia kuvittelet eturauhasen tunnustelun liittyvän aina ko. rauhasen oireisiin tai miehen ikään? Kyse on rutiinitutkimuksesta joka tehdään tietyissä tilanteissa kaiken ikäisille miehille. Minulle mm. 26-vuotisena työhönottotarkastuksen yhteydessä.

        Naispuolisen lääkärin kommentti. "Tämä nyt kuuluu tähän ammattiin".

        Loppuhenkosesi. "Kaikki hyvin ja toivottavasti olet kunnossa"? Tarkoitatko tutkimuksen tulosta vai sen jälkimaininkeja?
        Koko toimenpide on täysin harmiton ilman vähäisimpiäkään tunnustelusta johtuvia jälkimaininkeja.

        Olen 72-vuotinen. Kolmessa, muusta syystä tehdyssä, perusteellisessa keskivartalokuvauksessa on havaittu eturahaseni lievä laajentuminen. Eipä siis ole vaivoja mutta tunnustelu on ilmeisen rutiinitoimenpide varsinkin ikääntyneemmillä.
        Peräsuolisyöpäni havaittiin kyseisen tunnustelun yhteydessä jote eipä mennyt hukkaan.

        Sinun voimakas tunneperäinen reaktiosi herättää tietyn suuntaisia ajatuksia.


      • nainenpanainen

        Minun kommenttini koski vain ja ainoastaan typerien alapäävitsien laukomista tuon tutkimuksen yhteydessä! . Miksei siitä voi suoriutua ilman niitä? Miksei voi antaa vaan lääkärin tehdä työtään. Sääli tulee lääkäriä.


      • peilikuva_
        nainenpanainen kirjoitti:

        Minun kommenttini koski vain ja ainoastaan typerien alapäävitsien laukomista tuon tutkimuksen yhteydessä! . Miksei siitä voi suoriutua ilman niitä? Miksei voi antaa vaan lääkärin tehdä työtään. Sääli tulee lääkäriä.

        Puhutko omasta kokemuksestasi vain otatko naivisti kaiken näillä s24 foorumeilla laustun yksi yhteen? Vai oletko feikki vai ylitosikko vai oletko itse yliherkkä heikon itsetunnon omaava ja sen vuoksi käänteisesti seksistinen?

        Tietenkin jokunen juntti voi heitellä tutkimuksen aikana idiotismejaan, mutta uskallan olettaa heidän olevan varsin harvassa. Sellaiset ovat juntteja muuallakin eri konteskteissä.

        (Toisaalta hoitohenkilökunnan ja lääkäreiden huumori kulisseissa on toisinaan melkoisen raadollista [osin myös välimatkan ottamista vaikeaan ammattiinsa], eikä kommentit potilaista aina ole edes kovin eettisiä.)

        Nyt sinä sitten teet juuri päinvastaisen yleistyksen ja käyt vielä vulgaaristi käsiksi miesten ikään, terveyteen ja mahdolliseen seksuaaliseen aktiivisuuteensa ja jopa lausut että tutkimusen aikana lääkärin sormi anuksessaan on suunnilleen ainoa seksuaalisen vaikitteinen asia heille.

        Sitten sinulla vielä on otsaa esiintyä jokinlaisena moralisoitsijana ja luentojen esittäjänä.

        Kuka siis teki todellisen rimanalituksen, niin älyllisen kuin eettisenkin?

        Ps. Se taasen jos joku mainitsee tutkimuksen ulkopuolella, foorumilla tai kaverilleen, että tutkimuksen tehnyt lääkäri oli nuori ja kaunis nainen, niin mitä ihmeen alentavaa tai negatiivisen seksististä siinä on? Samanhan hän voi sanoa myös silmälääkäristä tai mukavasta kollegastaan.

        Kuka usein naiset kertovatkaan jonkin tutkimusen, hieman inttiimimmänkin, heille tehneen lääkärin ollen nuori ja sharmatti mies. Ihan normaali komentti.

        Riskeeraahan se joillekin miehille olla mukavempi jos tutkimuksen tekee kaunis naislääkäri.

        Joillekin toisille taasen saattaa tilanne olla juuri päinvastoin ja toivoisivat jonkun kypsempään ikään ehtineen nais- tai mieslääkärin hoitavan asian, kuin nuoren 'tyttösen'.

        Joku sitten valistee mieluummin joko nais- tai mieslääkärin. Osalle ylipäätäänkin naisen tekemänä ko. tutkimus on vähemmän kiusallinen kuin jos mieslääkäri laittaa sormensa tutkittavan peppuun. Joillekin se taasen on juuri painvastoin.


    • miespotilas

      ihmeen herkkä nainen, eiköhän lääkäreiltäki sen verran huumorin tajua löydy, pahempaa ja vastenmielisempää se tutkittavalle on, ja lääkärin tyhmään kysymykseen voi myös vastata ihan miten haluaa, jos kerta kysyvät miltä tuntuu, itselle tuon tutkimuksen teki nuori mieslääkäri, ja itsekkin olin alle 30vee, lääkäri kysyi vaan sattuuko? mitä pidin erittäin tyhmänä kysymyksenä

      • peilikuva_

        ", jos kerta kysyvät miltä tuntuu, itselle tuon tutkimuksen teki nuori mieslääkäri, ja itsekkin olin alle 30vee, lääkäri kysyi vaan sattuuko? mitä pidin erittäin tyhmänä kysymyksenä"

        Pidit kysymystä tyhmänä koska itse olet poikkeusellisen typerä, etkä ilmeisemmin ollut vaivautunut edes selvittämään ennen tutkimusta kaikkea mikä eturauhaseen ja sen toimintaan liittyy.

        Nimeonmaan jos tuntemukset ovat epänormaaleja, niin ne osaltaan kertovant jokin olevan poikkeavaa. Eihän tutkimusen suorittaja voi tietää tuntuuko se normaalilta vai siitä poikkeavalta, kuten eri tyyppiset kivun tunteet jne.


    • Olen jo yli 70-kymppinen ukko ja kävin taannoin yksityisellä puolella eturauhasen uä-tutkimuksessa/tunnustelu. Ei ainakaan minulle tehnyt "kipeää", ja lääkäri sanoi että ainoastaan uä-kameran liukastusvoitelu rasvalla tuntuu tutkittaessa kylmältä ja hiukan epämiellyttävältä. Näinhän se oli. Otettiin labrassa PSA-koe, tulos tulee myöhemmin. Suolen sain tyhjennettyä ed. iltana. Puolisen tuntia ennen tutkimusta "heitin vettä".
      Sain vielä uä-kuvat mukaani, joita voin katsella itsekseni ja kenties kehystää ne. Kallistahan tuo tutkimus oli mutta olkoon.
      Sain Avodart-lääkereseptin.
      Katsoin netistä ko. lääkkeen haittavaikutukset ja olihan niitä vain muutama mainitakseni: tissit kasvaa/kipeytyy,(rintaliivitkö?), "ei haluta", "ei ota eteen", ym. ym. Näitä haittoja ei tietysti tule kaikille, mutta peruspessimistinä luulen, että minä kuulun haittajoukkoon.

    • m61v.hki

      Ei tuntunut oikein miltään. Kävin lääkärillä 15-20 v sitten. Nuorehkon mieslääkärin kätönen vaikutti kovin pieneltä. Enpä huomannut oikein mitään, väljää taisi olla peräreiässä. Lääkäri sanoi, että "ei teitä mikään vaivaa".

    • Koettu_on

      Naisilla on yleensä pienemmät sormet. Parimetrinen miesurologi kokonsa mukaisine käsineen on toinen ääripää. Mutta kyllä mies kummatkin hyvin kestää.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2531
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe