Lukija halvensi omaisten tunteita KP lehdessä

HautausmaanRauha

Keskipohjanmaa lehdessä oli omaisia ja vainajaa loukkaava mielipide kirjoitus. Kirjoitaja vähätteli ja piti naurettavana arkkuhautausta ja vainajan muistomerkkiä hautausmaalla.
Kirjoittaja ei taida olla kokenut läheisen kuolemaa ja kuoleman tuomaa surua, kun noin kylmästi kirjoittaa.
"Jokainen ihmisruumis on poltettava ja tuhka taltioitava edesmenneen toivetta kunnioittaen" Kijoittaja antaa vain yhden ainoan vaihtoehdon, tuhkauksen, eihän siinä kunnioteta vainajaa, jos hänet tuhkataan, vaikka hän ei ole tuhkausta halunut.

Kirjoittajalle varmaan hautamuistomerkit ovat kammottavia ja kylmiä paaseja, mutta kuolleen omaiselle ne eivät ole.
Eiköhän se asenne muutu viimeistään silloin, kun läheinen ihminen kuolee.

40

166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • henki-lähti-vaeltamaan

      "Ateistina" olen samaa mieltä kuoleman jälkeisiä hautaustapoja on monenlaisia ja niillä on tarkoitus kunnioittaa vainajaa ja muistella hänen hyviä tekojaan.

      Olihan se ihan turhanpäiväinen kirjoitus, kuten niin monet muutkin hänen juttunsa.

      • Hyvin sanottu!


      • KunnioitusVainajalle

        Samaa mieltä. Yhteiskunnassa vallitsee arvomaailma, jonka mukaan vainaja pitäisi unohtaa mahdollisimman pian ja jos suree vähänkin pidempään, niin sitä pidetään jotenkin epänormaalina. Eivät läheisten tunteet vainajaa kohtaan mihinkään katoa. Vainaja on ollut ennen kuolemaansa ihminen, jolla on myöskin tunteet ja hän on elänyt läheistensä seurassa ja syntyy suuri kaipuu, kun häntä ei enää ole.
        Ei siitä menetyksestä niin helposti selviydy ja vainajan muisto ei koskaan katoa, vaan pysyy läheisten sydämmissä ikuisesti.


      • jokuroti555
        Kittiechihu kirjoitti:

        Hyvin sanottu!

        Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä, siitä ketään haukkumatta, halveksimatta tai vaikkapa syrjimättä, jota sinä teet jatkuvasti. Antakaa ihmisten sanoa mielipiteensä. Näyttäkää esimerkkiä siitä miten olla reakoimatta lapsellisesti itselle epämielyttäville seikoille. Ei täällä kokkolapalstalla saa mielipiteiden mukana mitään painoarvoa lakiasioille suomessa, menkää ja tehkää aloite Kansalaisaloite.fi
        niin voitte joitenkin vaikuttaa jos sittenkään. Täällä on turha itkeä toisten mielipiteille.


    • TOSIrealistinKokkola

      Olihan taas Kivelältä aivan mahtava lehtikirjoitus, täyttä asiaa. Näin se vain on. Hyvä että on vielä joku, joka uskaltaa sanoa asian kuin asian suoraan ja sumeilematta, realistisesti kuten itsekin teen.
      Jos on olemassa sielu, niin eikö se "livahda taivaaseen, tai tuonelaan" heti kun sydän ja aivot pysähtyvät. Ruumis on ruumis, eikä tajua tästä elämästä mitään, joten sellaisen saa, ja pitääkin polttaa ilman kymmeniä tuhansia euroja maksavia "tammiarkkuja" ja hautakiviä. Läpinäkyvää "teatteria" on omaisten kaipuu ja suru, eikä se muutu vaikka kuinka haudalla itketään ja voivotellaan - taivastellaan elämän kovuutta. Pelkkää hurskautta, tekopyhyyttä, katumusta, ja itsekeskeistä itsesääliä - passkaa... sanon minä.
      Kokkolan hautausmailla lepää parasta aikaa tuhansia mätäneviä ihmisraunioita upeine lahoavine arkkuineen, joita maan matoset järsivät ja jyrsivät jatkuvaan tahtiin, kunnes viimeinenkin "syötävä murunen" on läpäissyt madon ruoansulatuksen, ja putkahtanut paskana ulos peräsuolesta!...

      • halkokarinääliölle

        Kivelä ja tosirealistinKokkola on sama mielenterveysongelmista kärsivä alkoholisoitunut ent. kapiainen.


      • plussa2

        "Läpinäkyvää "teatteria" on omaisten kaipuu ja suru, eikä se muutu vaikka kuinka haudalla itketään ja voivotellaan - taivastellaan elämän kovuutta. Pelkkää hurskautta, tekopyhyyttä, katumusta, ja itsekeskeistä itsesääliä - passkaa... sanon minä."

        Kyllä Reijo nämä sinun kommenttisi menevät jo herjaamisen puolelle. Osanottoni sukulaisillesi, kanssasi täytyy olla raskasta elää...


      • Läpinäkyvää "teatteria"??? Meinaatko,että jos ihminen polttohaudataan kuoleman jälkeen,niin surua ja kaipuuta ei ole ollenkaan? Vai onko se vain silloin aitoa surua ja itkua?
        Sinä itse et varmaankaan kaipaa ketään,sillä noin itsekäs ihminen elää täysin oman napansa ympärillä.


      • KohteeksiJoutunut
        halkokarinääliölle kirjoitti:

        Kivelä ja tosirealistinKokkola on sama mielenterveysongelmista kärsivä alkoholisoitunut ent. kapiainen.

        ..."halkokarinääliölle" 8.3.2016 klo 14:14. Kirjoittamasi herjaus ja kunnianloukkaus on menossa poliisitutkintaan. Perästä kuuluu...


    • TOSIripulisti

      Ripulistin tyhmyydelle ei ole rajaa!

    • Onneksi tämä asia ei ole Kivelän päätettävissä,vaan jokainen voi tehdä niin kuin tämän asian itse haluaa.Minä ja vaan minä-ihmiset eivät ymmärrä eivätkä halua ymmärtää,että jokaisella ihmisellä on oma tahto tähänkin asiaan.Kuljetaan ja eletään oman mielipiteen mukaan ja muiden mielipiteet ovatkin sitten ihan vääriä.

      Itselleni haudallakäynti läheisen kuollessa oli todella suuri apu siihen läheisen menetykseen tuomaan suruun.Poismennyt ei ollut "kadonnut" kokonaan,vaan tiesin että on siellä..

    • TOSIrealistinKokkola

      Hah hah haa. Siellä se on tuhkauurnassa tai missä tahansa. Ei se ole minnekään kadonnut, mutta päivän selvää on, että kerran kuollut on aina kuollut ja piste...

    • TOSIhörhöpersu

      Miltä Persuhörhö tuntuu olla noin typerä eläin?Mitä Perhon vedessä oikein on kun sieltä tulee tommosia hörhöjä!

    • Siis mitä ei kai Suomeen ole tulossa se systeemi että on ainut mahdollisuus vainaja polttohautaus ja tuhkaus ja eikä saa muistomerkkiä laittaa?

      Toivottavasti toi ei mene läpi koska kyllähän lähi omaisille pitää antaa kaksi vaihtoehtoa toinen tuhkaus ja toinen arkkuhautaus...

      Koska eiköhän kuitenkin jokainen ajattele vähä erilailla ja joillekin sopii tuhkaus mutta joillekin taas se ei sovi. Jotenki tuhkaaminen jättää minulle henkilökohtaisesti sellanen väli olo tilan ku ei ole saanu kunnolla rakkainta hyvästellä ja laskea viimeiseen lepoon...

      Muutenkin minusta on väärin painostaa ihmisiä valitsemaan jommankumman tavan koska toisille sopii toinen tapa kuin taas toisille ei sovi.

      Ihmiset erilailla tarvitsee sen että millä tavalla pystyy tilanteen hyväksymään ja miten pystyy hyvästelemään ...

    • Totuus83

      Tuskimpa sille kuolleelle on hirveästi väliä mihin se ruumis dumbataan ja miten, ainoastaan läheisille ja siksi koska ihminen ei välttämättä ymmärrä kuolemaa vielä kunnolla. Oli sielua tai ei niin se on kuitenkin ihan sama miten ruumis hajoaa.

    • TOSIrealistinKokkola

      Arkkuhautaus on pelkkää kymmenien "välikäsien" suorittamaa rahastusta...

      • Arkku se on ostettava polttohautaustaki varten, ja kaikki muukin sama juttu tulee mukaan kuin normi hautauksessa.Tuossa polttohautauksessa pitää se uurna vielä ostaa.


    • TOSItahvo

      Tahvo on tullut kalliiksi veronmaksajille. Ei ole pökiö tehnyt koskaan oikeaa työtä.

    • KokkolanTOSIrealisti

      Tahvoista en tiedä, mutta Tosirealisti on painanut töitä "niska limassa" heti kun kävelemään oppi ja painaa edelleen. Näkeehän sen leveistä hartioista, kapeasta lantiosta ja lihaksikkaasta vartalosta. Tosin aivotkin ovat saaneet ja saavat edelleen reipasta työskentelyä: Korkeakoulutus, akateeminen tutkinto, viiden kielen hallinta (vain ruotsinkielen pakkohallinta on täyttä turhuutta), yleisnerous ym vaativat suurta lahjakkuutta, suuria aivoja, pohjatonta itsetuntoa, tervettä kunnianhimoa ja tavatonta uskoa tulevaan...

    • Lisätään listaan vielä kusipäisyys, vakavat mielenterveysongelmat, sairaalloinen liikalihavuus sekä impotenssi niin siinä meillä on ressu.

    • TOSIrealistiKokkolan

      Hah hah hah hah haa, turkoosia taas vituttaa...

      • hohottaja

        Mikä nyt naurattaa, sehän on sun kaveri?


    • TOSIripulisti

      Ripulisti ja surkea elämänsä tyhjäntoimittajana ja yhteiskunnan elätettävänä.

    • RealistinKaverit

      On se vain aivan mahtava tyyppi. Siinä saa ruotsinmurteiset ja itserakkaat ja omahyväiset paskiaiset nenilleen. Tosiressu on Kokkolan ylivoimainen nero.

    • TOSItahvo

      Tahvo tyhjäntoimittaja, ihmiskyylääjä!

    • KokkolanTOSIrealisti

      Kuka on tämä jatkuvasti mainittu Tahvo? Mahtaa tuo kommentteja heittävä olla sairas hullu, vai mitä kaverit. Sälli hoitoon ja heti, tai siellä se jo taitaa ollakin - hoidossa: Mätänevä paskapesäke, sairas narkomaani, nyrkillä tapettava pissis, hah hah hah haaaaa, mahtaa jätkää vituttaa...

    • TOSIripulisti

      Kunniamerkki poliiseille jotka retuuttivat ripulistia! Hyvin tekivät!

    • TOSIrealistiKokkolan

      Olin ensimmäisen kerran komennettuna kunniavartiossa, kun ruumis tuhkattiin liki 40 v sitten. Arkku oli aivan upea, lähes kullattu. Rituaalien lopuksi arkku liukui kiskoja pitkin luukusta tuhkaamoon. Kuului kolahdus ja siinä se.
      Kotimatkalla sanoin kanssaveljilleni (5), että sinne meni taas polttouuniin kymmenien tuhansien markkojen arvoinen arkku. Siihen vanhempi herra totesi:
      "Ei sitä poltettu. Vain kenraalin ruumis pahvilaatikossaan putosi uuniin, ja tuota samaa kirstua käytetään vielä miljoona kertaa, pelkkää rekvisiittaa"...

      Jk Tuhkauurnia löytyy jokaisen perheen kaapeista kymmeniä, hah...

      • Niinköstä

        Eli sinutkin tuhkataan jollain Kivelän suvun kierrätysarkulla ja tuhkat rouvan kaapeista löytyvään hillopurkkiin?


    • TOSItahvo

      Tahvo, olet pelle!

    • TOSIrealistinKokkola

      Kyllä. Aivan sama millaiseen laatikkoon laittavat. Kierrätyspahvista valmistettu ja tervalla "balsamoitu" laatikko olisi paras. Sehän palaisikin pirun hyvin ja nopeasti. Tosin tuhkaan sekoittuisi saastetta, myrkkyjä ja kaasuja, joita paljas ja palanut ihmisruumis ei sisällä, ei ainakaan Tosirealistin tuhka...
      Jk Tuo erään lukijan mainitsema "hillopurkki" on eräs vaihtoehto, kuten yllä kirjoitin (10.3. klo 5.50). "...jokaisen perheen.....jne...."... Olisihan se ihanaa "nukkua" tuhkana hillopurkissa, joka on ollut jo nyt satojen mustikka- ym kerättyjen marjalitrojen säilytysastiana vuosikymmenten ajan - sama "purnukka", hah...

      • eräslukija

        ...No, tapansa kullakin...


    • Sivunaktiiviseuraaja

      Suoraan sanottu ja täyttä asiaa. Avaus on vuosikymmenen paras, toistaiseksi.

    • KokkolanTOSIrealisti

      Nöyrä kiitos.

    • TOSIhörhöpersu

      Tahavo on harvinaisen tyhmä eläin jopa Persuhörhöksikin.Äijä ei osaa muutakuin ruikuttaa!

    • KokkolanTOSIrealisti

      Ruumiit pitää polttaa, eikä kätkeä maan multaan miljoonien matojen syötäväksi.
      Nuo "miljoonia" ekuja maksavat lahoavat kirstut. Voi saa..na mitä hulluutta, mitä typeryyttä, mitä kansallista tappiota. "Kummulle" pystytetään muka kaunis, hiottu ja nimimerkein "kullitettu" kivipaasi typerine stansseineen, kuvineen ja naurettavine saatteineen, hah...
      Käsi sydämelle. Kuka käy säännöllisesti omaisensa haudalla - ei kukaan!!!
      Rakkaimman tuhkauurna olkoon kotitalon parhaimmalla paikalla, kunnes se siirrettäköön jälkipolven (lähiomaisen) toivomaan paikkaan.
      Vaikkapa Krematorion kellariin - "muistoluolan hyllylle"...

    • RessunKaveriIsokylästä

      Tosirealisti on viisas, nimimerkin mukainen nero.

    • KokkolanTOSIrealisti

      Aloittajalla on omat tunteensa joita on kunnioitettava. Kirjoitukseni oli henkilökohtainen mielipiteeni. Jokainen saattakoon läheisensä viimeiseen lepoon haluamallaan tavalla, mutta edesmenneen toivetta pitää aina kunnioittaa.
      Tiedän, että moni on haudattu arkussaan, vaikka toiveena oli polttohautaus.
      Esitänkin, että jokainen tekee "kirjallisen testamentin" miten haudata.
      Tiedän että mielipiteeni - aloitteeni saa suuren kohun julkisuuteen päästyään...

    • KokkolanTOSIrealisti

      Jo nyt moni on tullut kiittämään suorasukaista kirjoitustani.
      Eikä vastustavia kirjoitelmia ole näkynyt lehtien sivuilla...

    • TOSIhörhöpersu

      Persuhörhö elää taas harhoissaan. Pakkohoitoon tommoset ääliöt!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tirkistelijä T...

      Tirkistelijä T... ei ole sokeutunut, vaikka näin juorutaan. Asuu nykyään Limingassa ja jatkaa sekopää touhujaan ainakin
      Haapavesi
      4
      2003
    2. Liian kiltti.. ?

      Tässä jo jonnunaikaa olen tuumaillut tätä kiltti ja kunnollinen juttua. Siis miksi oikeasti kiltit eivät muka kelpaa?
      Sinkut
      255
      1702
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      248
      1640
    4. 1982 syntynyt Mahdi Alcheikh tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-raiskasi-15-vuotiaan-uimahallissa-turussa/8964984 Yli 4 vuotta vankeutta Oike
      Oulu
      56
      1598
    5. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      105
      1438
    6. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      30
      1373
    7. Voiko 40 tai yli

      Enää rakastua vai onko se jo game over?!
      Ikävä
      157
      1197
    8. Kansan vihaama elokapina aikoo pysäyttää moottoritien ruuhka-aikana

      Mielenosoitus alkaa perjantaina kello 15 Länsiväylän ja Porkkalankadun risteyksessä. On se kummallista, että tuollainen
      Maailman menoa
      284
      1194
    9. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      66
      1183
    10. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      41
      1097
    Aihe