Kiittäkää tukijussit Kepua Mavin ongelmista.

Kun on kysymys Mavin toimintaongelmista, herää kysymys, olisiko näitä ongelmia lainkaan, jos viraston olisi annettu toimia Helsingissä? Kuten muistamme Keskusta-niminen puolue ajoi taannoin viraston väkisin Seinäjoelle.

Seinäjoelle voi olla haastavaa saada palkatuksi pätevää henkilökuntaa. Myös IT-järjestelmien ylläpito ja toimivuus olisi saattanut toimia Helsingissä paremmin; nyt on pitkä välimatka niin IT-huollolle kuin ylläpidolle matkustaa Seinäjoelle. Ajallista viivettä tulee väkisinkin.

Kauhulla ja vavistuksella odottelen, koska alkaa kuulua Kuopiosta Fimeasta samankaltaista jobinpostia kuin nyt tulee Seinäjoelta Mavista. Fimea on sekin Keskusta-nimisen puolueen toimesta pakkosiirretty Helsingistä Kuopioon. Fimean tehtäväkokonaisuuksiin kuuluvat lääkealan lupa- ja valvontatehtävät, tutkimus- ja kehittämistehtävät sekä lääketiedon tuottaminen ja välittäminen lääkehuollon ja lääkehoitojen vaikuttavuuden parantamiseksi.

Sinällään minulla ei ole mitään sitä vastaan, vaikka myöskoko MMM siirrettäisiin Seinäjoelle. Se saattaisi merkittävästi nopeuttaa megalomaanisten maataloustukiaisten vähenemistä. Tästä olemme saaneet osviittaa Mavin toimimattomuudesta, joka on varmasti edesauttanut useita maitotiloja lopettamaan toimintansa, ja siten alentanut yhteistä, raskasta taakkaamme tukiaisista.

33

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valtionveroista

      Ja taas esimerkki, mistä Helsinki ammentaa pohjattomalla kädellään!!!

      Tuottavuus illuusio maksetaan

      • lantatuotantoriippuvuus

        Etkö osaa lukea, vitun pummi. Jopa kertoi miten juntit saavat vihdoin hoitaa asioitaa kepulandian hermokeskuksissa.


      • hyt654

        Viljelijöille maksetaan sosiaalitukea tukijaispalkkioina.
        Ei ruuan hinta nouse vaikka tukijaiset lopetetaan, maajussi joutuu vaan ajamaan samalla traktorilla jopa !!!
        kolmevuotta !!!! käsittämätöntä kidutusta.


        investointituet lopetettava,jatkavat nousuaan on törkeetä maksatuttaa maajussien traktorit veroeuroista,
        maajussien on siirryttävä esim vuokrakoneisiin jolloinka maajussi voi vuokrata koneen keväästä syksyyn,
        ei kannata seisottaa vetokoneessa pääomia läpi talven vain kakaroitten kouluun ajoilla,
        monet keskieuroopan suuret maatilat ovat jo pitkään vuokranneet traktoreita tarpeisiinsa,
        vaikka todellisuus on että keskieuroopan maissa ei investointitukia maksella siksi
        euroopan viljelijät ovat vastuullisia eivät pummeja, suomessa veronmaksajat
        makselee maajussien koneet todella järkyttävää kuulla moinen pummiminen,
        mielestäni tuet on poistattava ja saatettava maajussi todellisuuteen pois haavemaailmasta,,,

        mitenkä veronmaksajien kuuluu maksella auratrattorit maajusseille,
        ostakaa omat omillanne ja pitäkää suunne kiinni pummi pahaset,,,,eläkää omillanne rosvot,,, elätit!

        ja viljelijä laitettava risumettään talveksi ja kerään käpyjä ,,muuten menettää tukensa,,


    • ÄrsyttääTyhmyys

      No jos IT-järjestelmien ylläpito (tässä tapauksessa koko järjestelmän rakentaminen) on saatavissa vain Helsingistä, niin on todettava, että joko infra on jo todella pahasti rappeutunut kulkuyhteyksien osalta tai helsinkiläiset IT-insinöörit ovat järjettömän laiskoja. Aikaa järjestelmän toimintaan saattamiseen on nimittäin ollut jo kuukausia.
      Jopa_vain, et näköjään ole tietoinen, että nykyään tietojärjestelmien kehittäminen ja niiden ylläpito eivät ole riippuvaisia maantieteellisistä etäisyyksistä, vaan ylläpito ja huolto voi hoitaa esimerkiksi sinun koneellasi olevan ohjelmiston vian vaikka toiselta puolelta Suomea.

      • antakierahhooviinooo

        Vedä hanskaas siannussija. Olen ympäri kepulandiaa katsonut näit tulevia rinsisöörejä ja korkeintaan mielestäni tunkevat muistitikun persesilmäänsä, niin pahasti on miljardeilla tuettu rutsa rapeuttanut.


    • Ihan vankasta kokemuksesta (1968-2010) voin kerrankin sanoa, että kyllä tieto-järjestelmän rakentamisessa ja ylläpidossa tarvitaan paljon tapaamisia ihan face to face. On ihan eri asia rahtautua Seinäjoelta Helsinkiin tai päinvastoin kuin tapauksissa, joissa molemmat osapuolet ovat samassa kaupungissa. Vaikka ajat ovat muuttuneetkin, ei skypet eikä muut edelleenkään ole poistaneet tarvetta henkilökohtaisiin tapaamisiin.

      En epäile IT-asiantuntijoiden ammattitaitoa, mutta Mavi tuskin on saanut tai saa rekrytoitua maan parhaimmistoa periferiaan palvelukseensa.

      • lantasolidariteetti

        Älä veikkosta. Jämptisti perkele kuulin, et Keski-Pohojanmua o piilaakso, palstalla eräs kannuslainen sisäsiittoinen todiste tästä.


    • ÄrsyttääTyhmyys

      Tietämyksesi/kokemuksesi ei ole ajantasalla, mistä kertoo erittäin selvästi sekin, että vedit skypen tähän keskusteluun. Ohjelmistot kehitellään muualla kuin näitä ohjelmistoja tarvitsevissa yrityksissä/järjestöissä/virastoissa. Ylläpito, päivitys ja huolto sekä korjaukset hoidetaan pääsääntöisesti, ihan jo taloudellisita syistä, etänä. Lisäksi superammattitaitoisia IT-asiantuntijoita sijaitsee maantieteellisesti muuallakin kuin Helsingissä, samoin kuin tämän alan yrityksiäkin. Töiden perässä IT-ammattilaisetkin liikkuu ja tämänkin alan yrityksiä perustetaan sinne missä niille on tarvetta. Mikään ei estä vaikka sitä helsinkiläistä IT-insinööriä muuttamasta Seinäjoelle. Halvempi asumiskustannus ja hyväpalkkainen työ ovat kannustaneet monet muutkin muuttamaan kehäkolmosen ulkopuolelle, joten se face to face -toimintakin tarpeenvaatiessa onnistuu ihan helposti. En siis lähtisi etsimään Mavin ongelmia maantieteellistä syistä tai osaamattomasta henkilökunnasta. Todennäköisesti syyt ovat ne mitkä virasto on itsekin todennut eli tukijärjestelmän monimutkaisuus ja henkilöstövähennykset. Siihen taas on yksi ainoa ratkaisu eli byrokratian purku. Kuvitelma, että ainoastaan Helsingissä sijaitsisi Suomen älymystö ja he matkustaisivat töihin muualle Suomeen vain vahvistaisi sen, että muu Suomi työllistää ja rahoittaa helsinkiläiset. Tämän vaikutelman aloituksesi siis antaa.
      Lisäyksenä tähän vielä totean, että en ole Suomen Keskusta -puolueen, tai minkään muunkaan puolueen, kannattaja, enkä itse henkilökohtaisesti, luojan kiitos, ole enää riippuvainen Mavin toiminnasta.

      • riippuvuustuotanotek

        Jooh jooh. Piilaaksoo jmptii. Vittumainen tuilla ylläpidetty pohjalainenkepukerskuiluja uho on er asia kuin Altian jälkeinen krapula kohmelo. Faktahan on se, että ilman pääkaupunkiseudun tulonsiirtoja alkaisi laulu lakeuksista kaakkoon ja kaakosta ivaloon 'Manantai ei mittään, tiistai ei mittää, keskiviikko torstai ei mittään'. Suomalainen talonpiika ja poromies on yksinkertaisesti niin vitun tyhmä kehitysvammaasteella oleva, ettei osaa tehdä mitään oikein kädestä pitämättä. Törsäpuro jäteläjä!


    • kohtjuntilmorsiomiehitys

      On se kaunista tuo vatulointi, vai mites se sisäsiittoinen termi kuului. Kepulithan on kerskuneet miten lakeuksilla sijaitsee 'Suomen IT keskus' jota on tuettu miljardeilla vuosikymmenestä toiseen, nooh nyt on aika meinaa näyttää minkslaisii keskuksii saaraha

    • zz-

      VR:n liikenteenohjausjärjestelmistä vastaa Finrail Helsingissä. Melkoisen takkuista on sekin touhu ollut, vaikka pk-seudun hengen jättiläiset ylläpidosta vastaavatkin.

      Surullisenkuuluisan Virve-verkon ylläpitoa hoidetaan Espoosta käsin.

    • kepullekiitos

      tietojärjestelimissä korostuu nimenomaan tilaajavastuu... jos tilaaja ei osaa tehdä alkuperäistä määrittelyä riittävällä tarkkuudella on seurauksena "reikäpeitto" jonka paikkaaminen johtaa monasti hidastaviin ongelmiin.

      tämä aika yleinen ongelma julkishallinnon tietojärjestelmähankkeissa.

      Hyrrän kokoonkutomista hankaloittaa tietysti osaltaan myös maamme ainutlaatuisen moninaiset tukijärjestelmät....

    • tratorimarsille

      En ole kepun jäsen vaikka olen viljelijä. En usko että nykymaailmassa ei ole mitään merkitystä sillä missä jokin laitos sijaitsee koska tietokoneohjelmat voi tehdä missä vain. Eipä siis syyllistetä Mavia ja sen työntekijöitä.

      Maataloustukien maksatus ei voi mielestäni johtua Mavin osaamattomuudesta vaan syy on viime kädessä hallituksen.

      Siksi traktorimarssi Helsinkiin. Kepu on yhtälailla syyllinen kuin muutkin hallituspuolueet.

    • itukommarit

      Toivottavasti mavin eli veronmaksajien maanviljelijöille maksamat vastikkeettomat sosiaaliavustukset viivästyy mahdollisimman paljon se on vain yhteiskunnan etu mitä enemmän maatiloja menee konkurssiin,suunta on oikea mutta tässä taloustilanteessä auttamattoman hidas,ihmiset voi auttaa ja nopeuttaa tilojen lopettamisia suosimalla ulkomaisia elintarvikkeita niin traktorimarssijat verovaroilla vähenee nopeammin.

    • Jaaaahaaas

      Tuossa itukommarin jutusta ei vaan ilmene milla tavalla konkurssiin menevät maatilat ovat yhteiskunnan etu.

      Kun alkutuotanto ja lisääntyvässä määrin myös valmiit elintarvikkeet tuotaisiin ulkoa, auttaisiko se suomen alijäämäistä vaihtotasetta.

      Olisiko parempi että viljelijät, suuri osa elintarviketyöläisistä, rehun ja lannoitteen valmistajista, maataloukoneiden valmistajista, maatalouden käyttämästä logistiikasta jäisi työttömiksi, ehkä 100000-200000 ihmistä.
      Olisiko siitä hyötyä näinä suuren työttömyyden aikoina.


      Itukommari voisi aivan käytännön esimerkein selventää millaista etua suomelle koituu siitä että alkutuotanto ja yhä suurempi määrä elintarvikkeista tuotaisiin ulkoa ja ehkä 100000-200000 ihmistä lisää on vailla tyätä.

    • Leipämaalta

      Minä voin selventää.
      150000 ihmisen työttömyyskorvaukser tekevät noin 1.5 miljardia.
      Ulkomailta ostetun alkutuotannon arvo on noin 4.5 miljardia euroa josta vähennetään noin puolet ulkomailta ostettujen maatalouteen tarvittavien tuotteiden arvo. Eli aökutuotannon ostosta koituu noin 2-3 miljardin lovi vaihtotaseeseen.
      Jäisimme saamatta EUn maataloustuen joka on 0.8 miljardia euroa.
      Maataloutta lainoittaneiden pankkien lainat jäisivät saamatta ja maatalousmaa ja muu maatalousomaisuus muuttuisi miltei arvottomaksi. Eli lainojen vakuuteksi sidottu omaisuus muuttuisi miltei arvottomaksi. Valtio ryhtyisi taas pelastamaan pankkeja konkurssilta että ihmiset eivät menettäisi rahojaan pankin mennessä konkurssiin.

      Ainakin minun on vaikea löytää mitään myönteistä siitä että suomen maatilat menisivät konkurssiin.


      Mutta nimimerkki itukommari valaisee meitä aivan käytännön esimerkein miten olisi koko suomen etu jos suomen maatilat menisivät konkurssiin ja maatalous suomesta loppuisi.

    • Kyllä tuosta "itukommari" -nimimerkin päätelmästä ihan itu löytyy. Suomen maatalous on ollut ja on suuressa ylituotantotilanteessa, joten ruokahuolto ei siitä edes hetkahda, kun kyvyttömämmät amatööripuuhastelijat retkahtavat konkurssiin. Siitä on kansantaloudelle muutakin hyötyä kuin se, että lakkaavatpa konkurssiin menneet tilat raastamasta tukiaisia.
      Suomesta ei maataloustuotanto lopu siihen, että tuet lakkautetaan. Jo nykyisin tilanne on se, että 15 % osuus maanviljelijöistä tuottaa maatalouden tuotoksesta 90 %. Loput
      85 % viljelijöistä on amatöörimäisiä puuhastelijoita, joiden ainoa tavoite on kahmia
      mahdollisimman suuret tukiaiset eli loisia yhteiskunnan tuella.

      Suomen maatalous ja elintarviketeollisuus tuovat nykyään yhteensä tuotantopanoksia ulkoa 4900 miljoonan eurona edestä. Maatalouden tervehtyessä eli konkurssien kautta supistuessa tämä tuonnin osuus vähenee, jolla on positiivinen vaikutus niin kauppa- kuin vaihtotaseeseenkin.

      Maanviljelijöistä suurin osa tekee jo nyt tilan ulkopuolella töitä palkkarenkeinä. Vain noin 20.000 kompetenssiltaan ala-arvoisinta tulee retkahtamaan yhteiskunnan turvaverkkoon, ja hekin vasta viiveellä, koska ennen työmarkkinatuen saamista olemassa oleva omaisuus on käytettävä elämiseen.

      Kaiken kaikkiaan tukien lakkauttamisesta, lomailurahat ja luopumistukieläkkeet sekä investointiavustukset mukaan lukien yhteiskunnalle koituisi yli kolmen miljardineuron eli 3000 miljoonan euron säästöt.

      Kyllä on itua ja yhteiskunnalle etua!

      • niinpäjoo

        Jos ajatellaan, että 85 % viljelijöistä lopettaisi tuotannon, ainoastaan vaivaiset 10 % pienenisi maataloustuki.

        Toisaalta, jos ne suurimmat 15 % lopettaisivat tuotannon, maataloustuki vähenisi mahtavat 90 %.

        Megalomaaninen ero, vain kompetenssivajaa ei sitä pysty tajuamaan.


    • laskemattänne

      Ensiksi korjaus, "Maatalouden luopumistukijärjestelmä päättyy vuoden 2018 lopussa."

      Sitten jopan väite "Jo nykyisin tilanne on se, että 15 % osuus maanviljelijöistä tuottaa maatalouden tuotoksesta 90 %."

      Siis, kun tuet maksetaan hehtaari ja eläinyksikköperusteisesti, myös 90% tuista menee tuolle 90% joka siis tuottaa 90%
      Jollet jopa tiedä 200ha tila tuottaa hehtaaria kohti saman määrän viljaa kuin 30ha tila.
      Myös hehtaarituki on kummallekin sama.

      Pystyykö sitten iso tila kannattavana nykyisillä tuottajahinnoilla, esimerkiksi 140€ tonnihinnalla viljaa.

      Kummallista ettei kukaan maataloustukien vastustaja ole esimerkillään näyttänyt sitä toteen. Aivan varmasti maataloustukia tarkasteltaisiin aivan uudelta kannalta jos yksikin ihminen näyttäisi miten kannattava viljely on mahdollista ilman maataloustukia.

      Muuten! miksi sinä jopa laita laskemaa esimerkiksi 300ha tilan kannattavuudesta ilman maataloustukia. Laskelmassa pitäisi näkyä ensinnäkin keskiarvosadon määrällä laskettuna pellon tuotto josta sitten vähennettäisiin kulut, kuten lannoitteet ja siemenet, polttoaine ja sähkökulut kaluston ja tuotantorakennusten hankinta ja korjauskulut, velan korot, ja kaikki muut kustannukset.

      Kyllähän sinun jopa tuo pitää osata laskea kun kerran kirjoitat: "Kaiken kaikkiaan tukien lakkauttamisesta...3000 miljoonan euron säästöt."

    • mediamestarin

      Objektiivisen tiedonvälittäjän, mediamestari MaaseudunTulevaisuus -nimisen MTK:n järjestölehden artikkelissa, joka on otsikoitu:




      "Traktoritehtaan miehet seisovat viljelijöiden rinnalla, ;Tilipäivää ei saa siirtää poskettomasti;."

      Ja lehti jatkaa...


      "Valtran Äänekosken Suolahden traktoritehtaan ammattiosasto osallistuu perjantaina viljelijöiden mielenilmaukseen Helsingissä.

      ”Kun viljelijöillä raha vähenee, se koskee suoraan meitäkin. Tässä on suora yhteys ja olemme samassa veneessä”, pääluottamusmies Ville Kivimäki toteaa.

      Kivimäki kantaa huolta myös maataloustuotannon yleisestä kannattavuudesta Suomessa.

      "Jos metallimiehen palkkapäivää siirrettäisiin ja siirrettäisiin eikä olisi mitään tietoa tulevasta eikä olisi rahaa, niin eihän se kävisi. Onhan se kohtuutonta, että maanviljelijöiden tuloja siirretään poskettomasti. Kannustaako se nuoria viljelijöitä enää jatkamaan maataloutta ja viljelyä? Onhan siinä se huoli, että miten käy kotimaisen maatalouden tulevaisuudessa.”

      Ammattiosaston puheenjohtaja, työsuojeluvaltuutettu Erkki Liimatainen on myös lähdössä perjantaiseen mielenosoitukseen."

      http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/traktoritehtaan-miehet-seisovat-viljelijöiden-rinnalla-tilipäivää-ei-saa-siirtää-poskettomasti-1.140404

      • missämennään

        Eipä taida paljoa kotimaisten jussien tekemiset AGCOa heiluttaa:

        Valtra Oy Ab on yhdysvaltalaisen AGCO:n sataprosenttisesti omistama yhtiö.

        Valtra on traktoreiden markkinajohtaja Suomessa[12] ja Pohjoismaissa. Valtra on ollut Suomen (pienillä markkinoilla) ostetuin traktorimerkki 1970-luvun alusta alkaen. Pohjoismaiden suosituimmaksi merkiksi Valtra nousi Volvo BM -kaupan myötä 1980-luvun alussa.

        Brasiliassa ja Etelä-Amerikassa Valtra on ollut vuodesta riippuen toiseksi tai kolmanneksi myydyin traktorimerkki.

        Koko läntisessä maailmassa Valtra on vuodesta riippuen neljänneksi tai viidenneksi suurin traktorimerkki. Valtroja myydään noin 75 eri maassa.


    • etttäsillleen

      Omista työpaikoistaan Valtran Äänekosken Suolahden traktoritehtaan ammattiosasto
      onkin huolissaan. Empä usko että heitäkään AGCO:n asiat muuten heiluttaa.

      Kuten...

      " 14.11.2014 Traktorivalmistaja Valtra irtisanoo 137 työntekijää
      Valtra Oy:n koko henkilöstöä koskeneet yt-neuvottelut päättyivät torstaina. Yhtiö tiedotti perjantaina, että neuvottelut johtavat 137 työntekijän irtisanomiseen Suolahden tehtaalta Äänekoskelta."

    • Traktorin__pukilta

      Tässä taitaa olla tähän mennessä paras selitys asiasta miksi tuet eivät tule tulemaan ajallaan. Tuo pastebin-juttu kannattaa vilkaasta.

      Keskustelu24 Yhteiskunta selitys miksi viljelijät eivät saa rahojaan
      selitys miksi viljelijät eivät saa rahojaan
      HulluRiitta
      10.3.2016 11:43
      it-projektit venyvät ja vanuvat, asiasta päättämässä on vatuloijia. sisäpiiriläinen selittää tarkemmin tässä:

      http://pastebin.com/J3xVBrWx

      • adsadaadssda

      • speciaaltalous

        Aijaa, totakosse tarkottaako, kun sanotaan, että juttu on täyttä jargonia.
        takaisin kotikenttäalueen aloitusympyrään-- mkäs pesäpallo termi tuokaa on?


    • Johdostapulaa

      Hyvä ja seikkaperäinen historiikki.
      Riskinsä on henkilösidonnaisella järjestelmäkehitykselläkin...

      koko hallintoala on aina ollut maalaisliittolaisten virkanimityksin paalutettu joten....

    • Tragikoomista on havaita, kuinka syvälle tukijussin mieleen onkaan juurtunut ajatus, että tuet ovat ikäänkuin itsestään selvästi hänelle kuuluvia ikuisia etuuksia. Tämä kävi tuossa aiemmin selville, kun nimimerkki "niinpäjoo" äimisteli, kuinka tukiaisista syntyisi säästöä kolme miljardia, kun hänen mukaansa 85 % tukijusseista lopettaessa tuotannon tuet pienensivät vain kymmenen prosenttia.

      Niin syvälle on tukiaisloinen häneen iskostunut, ettei voi sitten millään tajuta, että loput 15 %, jotka jäävät maataloutta harjoittamaan, tulevat toimeen ja tekevät sen TÄYSIN ILMAN TUKIAISIA. Tämän on maanviljelijä Björn Wahlroos jo vuosia sitten julkituonut YLE:n haastattelussa.

      Eli tukiaisia todellakin lakkautettaisiin vähintäänkin kolmen miljardin edestä, kunhan nämä 85% puuhastelijat saadaan ensin likvitoiduiksi.

      • tukionjussinbusiness

        olisikohan viljelijöissä tilastollisesti tunnistettavissa asennerakenteita liittyen ulkopuolisen raha-avun itsestäänselvyytenä pitämiseen?


      • MAKSAPUMMI

        :)))))))) JUOPRO-VAIN JÄÄR RUUATRAHAN,,,:)))))))))


      • niinpäjoo

        Jos joppen mielestä tuet ovat jotain sosiaalietuksia, niin silloinhan niitä maksettaisiin vakiosumma per tuottaja, silloin isomman tuottajan ei tarvitsisi saada enempää kuin pienen. Tästä näkövinkkelistä, jos 85 % pienempiä tuottajia tuet pidettäisiin nykytasolla (10 % koko tukipotista), ja niille 15 % isommalle annettaisiin saman verran kuin pienille, heille kuuluisi 2 % tukipotista. Yhteensä tukia tarvittaisiin 12 % nykyisestä, eli tukipotti vähenisi 88 %. Nyt sitten täytyy vaan ihmetellä, miksi tukia maksetaan suhteessa tuotannon volyymiin. Sehän viittaa siihen, että tukia ajatellaan yritystukina eikä sosiaalietuuksina.


      • rautalankamalli
        niinpäjoo kirjoitti:

        Jos joppen mielestä tuet ovat jotain sosiaalietuksia, niin silloinhan niitä maksettaisiin vakiosumma per tuottaja, silloin isomman tuottajan ei tarvitsisi saada enempää kuin pienen. Tästä näkövinkkelistä, jos 85 % pienempiä tuottajia tuet pidettäisiin nykytasolla (10 % koko tukipotista), ja niille 15 % isommalle annettaisiin saman verran kuin pienille, heille kuuluisi 2 % tukipotista. Yhteensä tukia tarvittaisiin 12 % nykyisestä, eli tukipotti vähenisi 88 %. Nyt sitten täytyy vaan ihmetellä, miksi tukia maksetaan suhteessa tuotannon volyymiin. Sehän viittaa siihen, että tukia ajatellaan yritystukina eikä sosiaalietuuksina.

        suurimmalle osalle viljelijöistä maksettavat tuet ovat sosiaalitukien luonteisia / aluepoliittisia, ei siis varsinaisia sosiaalietusuuksia.
        tuottavuuden ja omavaraisuuden kannallata heidän tuotannollaan ei ole juurikaan merkitystä. eli ko. tahoille maksettavat maataloustuet palvelelvat lähinnä saajia sekä aluepolitiikkaa.

        toki asian voi nähdä myös niin että maanviljelijöille hakemuksesta maksettavat tuet ovat pitkälti sosiaalietuisuuksia samoin kuin esim. tarvitsijan hakema asumistuki


      • ei_oikein_matsaa
        rautalankamalli kirjoitti:

        suurimmalle osalle viljelijöistä maksettavat tuet ovat sosiaalitukien luonteisia / aluepoliittisia, ei siis varsinaisia sosiaalietusuuksia.
        tuottavuuden ja omavaraisuuden kannallata heidän tuotannollaan ei ole juurikaan merkitystä. eli ko. tahoille maksettavat maataloustuet palvelelvat lähinnä saajia sekä aluepolitiikkaa.

        toki asian voi nähdä myös niin että maanviljelijöille hakemuksesta maksettavat tuet ovat pitkälti sosiaalietuisuuksia samoin kuin esim. tarvitsijan hakema asumistuki

        Jos asia on tällä tavoin, niin miksi ihmeessä tuet ovat suhteessa tuotannon määrään? Sosiaalietuudethan pitäisi olla yhtä suuria kaikille, tai ennenminkin suunnattu ainoastaan pienituloisille.


      • ymmärrysvaje
        ei_oikein_matsaa kirjoitti:

        Jos asia on tällä tavoin, niin miksi ihmeessä tuet ovat suhteessa tuotannon määrään? Sosiaalietuudethan pitäisi olla yhtä suuria kaikille, tai ennenminkin suunnattu ainoastaan pienituloisille.

        et siis vieläkään löytänyt rautalangan päätä?


    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      471
      10486
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      59
      2576
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      60
      2042
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1769
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      90
      1472
    6. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      161
      1405
    7. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      122
      1399
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      23
      1330
    9. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      376
      1328
    10. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      112
      1225
    Aihe