Ehdotus maatalousyrittäjille

Joukkovoimalla

Hei
Sitten kun saatte nyt rästissä olevat tukenne niin suosittelen että te kaikki määrittelette yhdessä hinnan tuotteillenne, kun jokainen maidontuottaja ilmoittaa meijereihin että maitolitra maksaa tästä päivästä alkaen esim 1€/L niin ei meijereillä ole montaa päivää varaa seisottaa laitosta tyhjillään. Sama myös teurastamoiden suhteen. Toki voi olla että pari tilasäiliöllistä maitoa menee hukkaan kun ei sitä meijeri nouda, mutta se menetys on äkkiä tienattu takaisin.

19

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OletkosKoskaanKuullut

      Sellaista sanaa kuin kartelli?

      Ois aika äkkiä maajussit lakituvassa vastaamassa kartellirikoksesta...

      • kerroppalisää

        HAHHAHHHAHAHAAA,,, puretaanko myös kaikki byrokratia ja valvonta???

        Niitähän tää järjestelmä tuella pitää hallussaan, kai sitten saa lannoittaa sadot miten haluaa, ettei siinä ole viher-hullu poikittain pyörien eessä???


    • Köyhä1234

      Ei tuohon hintojen polkemiseen ole muutakaan keinoa kun joukolla polkea niitä ylöspäin. Pitäisi vain saada riittävästi maidon ja lihantuottajia mukaan, jotta projekti onnistuisi kerralla.

      • SaatteSuurenKiitoksen

        Jos tuon projektin toteutatte.
        Mutta se kiitos tulee muiden EU-maiden viljelijöiltä koska heidän tuotteidensa menekki kasvaa.


    • lypsäjät

      Maidon lähettämättä jättäminen olisi hyvä mielenosoituskeino mutta aina löytyy joitakin yli-innokkaita tuottajia jotka lähettää kuitenkin, sitä paitsi kukaan ei tue tätä taloudellisesti joten nyt varsinkaan monellakaan tilalla ei ole varaa lähteä laskemaan maitoa muualle kun meijeriin kun olisi sekin lovi muutenkin pienessä maitotilissä.
      Enkä tiedä minkälaiset varastot meijerillä on raaka-ainetta varastossa, ei tietysti hirveitä määriä raakamaitona mutta tuotteita ainakin sen verran että kaupoista ei tavara loppuisi äkkiä joten mielenilmaus maidon lähettämättä jättämisenä tuskin näkyisi kaupoissa.

    • Mielenkiintoiseksi ellei peräti tragikoomiseksi tällaisen hinnankorotushavittelun tai yleensäkin alhaisesta hinnasta itkemisen tekee se, että Valio on täysin eli sataprosenttisesti maitotilallisten omistama ja määräysvallassa. Jos maitotilalliset haluavat korottaa hintaa, se on täysin heidän itsensä tehtävissä.

      HK-Scan ja Atria ovat pörssiyhtiöitä, mutta myös niissä osake-enemmistö on tukevasti lihantuottajien itsensä hallussa. Eli myös lihan osalta tuottajahintahinta on korotettavissa mielin määrin tuottajien omalla päätöksellä.

      Miksi näin ei tehdä, vaan itketään ja valitetaan ja mangutaan lisää tukiaisia?

      • SiksiEttä

        Kompetenssi ei viljelijällä muuhun riitä.


      • Eipä--

        Tainnu Jopa huomata että Suomeen myös tuodaan tuettua ruokaa EUstakin joten Arla ja Danish Crow kyllä löis kiittimet ristiin jos Suomessa nostettaisiin vielä tuottajahintaakin muun elintarvikeketjun kalleuden lisäksi :)

        Eikös jo tuo Tanskan kinkku jouluisin hyvä esimerkki siitä ole, tuottajahinta kun on miltei sama mutta myyntihinnassa tuppaa olemaan tuon koko tuottajahinnan kokoinen ero eli noin 1,5 euroo :)

        Eipä taida tuo Jopankaan ymmärryskyky ees tuohon pikkuseikkaan riittää vaikka kovasti sivistyssanoja käyttää yrittää:)


    • Halpuuttaja2

      Eniten ihmetyttää tuo Valio, sehän on tuottajien omistama osuuskunta, miksi se maksaa niin huono hintaa maidosta? Ja muut osuusmeijerit ja osuusteurastamot myös? Kaupassa on halpamaitoja, mutta itse ostan Valion luomumaitoa, joka on puolet kalliimpaa kuin Arlan tavallinen maito. Ei se aina ole hinnasta kiinni mitä ostetaan. Osuuskuntien omistajat ovat osasyyllisiä huonoihin tuottajahintoihin ja toisen puolen syyllisiä ovat tuottajat itse. Kaupan asiakas ei voi hintoihin vaikuttaa juurikaan.

    • MarkkinataloudenAlkeet

      Nämä älyn jättiläiset, jotka sanovat, että tuottajien pitää vain käskeä osuuskuntaa maksamaan enemmän. Mistä se raha tulee, jolla tuotteesta maksettaisiin enemmän? Ellei tuotetta saada myytyä samaa määrää uudella hinnalla ulos kuin ennenkin, ei ole olemassa mitään varastoitua rahaa, jolla tuo erotus paikataan. Kenen osuuskunnan jäsenen tuote jätetään jalostamatra, ellei kaikella ole menekkiä? Onko se jonkun etu, että vuosia huolella rakennettu tuotanto ajetaan alas, koska markkinat menetetään? Toki hinta saisi ja pitäisi olla parempi, mutta ei keino ole tuollainen omistajien sanelupolitiikka, kyllä sillä menetelmällä mennään nopeiten ojasta allikkoon. Osuuskunnassa omistajilla on vastuu niin itsestään kuin muista osakkaista, päinvastoin kuin pörssiyhtiöissä, jossa omistajat ajavat vain oman sijoituksensa etua. Ja joiden nostamia osinkoja yleisesti virheillään ahneutena.

      • EiAihettaEnempään

        Mielenkiintoinen purkaus. Valion työntekijöiden tehtävä myydä maito kallimmmalla kauppaan, mutta laskeneet hintaa päinvastoin kauppaan. Se oli kyllä kilpailuvirasto, joka niin määräsi tekemään. Toisekseen täällä on kitisty myös kovapalkkaisista Valion tuote-esittelijöistä, no eikös juuri heidän pitänytkään myydä tuotetta kauppaan? Kuusela sai muistaakseni potkut, joten lie tehnyt jotain muutakin kuin nostanut maidon hintaa tuottajille. Minua on turha määräillä nostamaan maidon hintaa, minä nostan sitä omassa navetassa pitämällä laatua korkealla ja määrät niin hyvinä kuin resurssit riittää. Ja hametta en aio edelleen käyttää kuin harvoin juhlatilanteissa, vaikka ilmeisesti halveksimaasi naissukupuoleen kyllä lasken kuuluvani. Mutta selkeästi tiedän osuustoiminnasta enemmän kuin tämä tikkukirjaimilla huutava paasaaja.


    • niskastakiinni

      Ihan perusvinkkiä, kun saatte veronmaksajilta kerätyt tukenne niin maksakaa rästissä olevat laskut pois. Tämän jälkeen suunnitelma miten maksetaan ne seuraavat. Kun tämä suomen talous on ollut laskussa jo vuodesta 2006 lähtien niin pitäisi jo järjen sanoa että pitää niitä omia menoja kanssa arvioida. Niin paljon karsitaan ns, ylimääräisistä nautinnoista pois että tilille jää sitä "ruutia" maksuja varten. Tätä joutuu tekemään myös tavallinen veronmaksaja, varsin jos ei ole kunnalla tai kaupungilla"töissä".

      • Naisnäkökulma

        Mitähän tarkoitat omilla menoilla ja ylimääräisillä nautinnoilla? Taitaapi olla niin, että niihin ei ole ollut rahaa aikoihin, mutta maatalouden menot ja tulot ne ei edelleen kohtaa. Puhutaan kovin eri mittaluokan rahasummista kuin mitä mahdollisesti perusduunari ymmärtää. Olen joskus verrannut, että kotitalouskuluista vaikkapa voi säästää kymppejä, mutta maatalouden kustannuserien nousut on tuhansia euroja.


    • Yrittäjä_vs_palkollinen

      Tuo lakko ajatus on sellainen mitä monet eivät oikein tajua.
      Mitä työntekijä menettää lakossa?
      Hän menettää palkkansa.
      mitä yritys menettää lakossa?
      Yrittäjä menettää palkkansa ja sen lisäksi pitää kuitenkin maksaa kaikki kulut joten ei ole kyse pelkästä palkanmenetyksestä vaan myös tappiosta.
      Tuon tappion kuittaamiseen menee kuukausia ja sen päälle pitäisi yrittää saada vielä menetetty palkka.

      Jos palkansaajillekkin kaadettaisiin yrityksien tappiot kuten ruotsissa niin lakkoilu loppuisi kuin seinään.
      Näinhän on ruotsissakin käynyt.

    • toiveajatteluako

      Melkeimpä toivoisin että maamiehet toteuttaisivat tämän, olisi helsinkiläisillä kermaperseillä hätä kun ei saa halpuutettua maitoa eikä alle 2 euron jauhelihapakettia.

      • ViroKiittää

        Tehkä pian, kiittoos.


      • mitenpäinvain

        Ne on aikas tummia pyllyjä mitä täällä lähi-Itäkeskuksen ympärillä pyörii. Ei ole kiire töihin kun pääsee "firman piikkiin" suomalaisia naisia naruttamaan. Ja sitten jos tosissaan meinaatte sitä lakkoa niin muistakaa että Suomenlahden eteläpuolella on mahtavat ruokakaupat ja sama myös itärajalla, esim Viipurin marketit, isot sellaiset. Siellä on jopa maito ja vodka samassa kaupassa. Viipurissa kun käy shoppailemassa niin samalla voi täyttää bensatankin n, 0.46 e litra. No tässä muutama esimerkki, lyökää vaan perseet penkkiin ja esittäkää parastanne.


    • Alexander11

      Tässä taas nekee kun yksilön etu menee yhteisen edun edelle, kyllä se on niin että maanviljeliän tärkein velvollisuus on toimittaa raaka-ainetta edullisella hinnalla kansalaisten käytettäväksi.

      • EiIlmaista

        Taisitpa taas kerran ymmärtää lukemasi just väärinpäin. Kannattaisi hetki miettiä, ennenkuin alkaa huutaa.


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      444
      9834
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      59
      2506
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      59
      1967
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1719
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      90
      1452
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      122
      1389
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      376
      1288
    8. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      146
      1265
    9. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      22
      1229
    10. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      105
      1111
    Aihe