Ei lahoa eikä mätäne

Kivikannattaa

Kivitalo betonista on täysin ylivoimainen rakenne pientaloonkin. Ei narise, eikä notku, kestää isältä pojalle ja reilusti pidempäänkin.
Ikuisuusaihe on kumpi kalliimpi kivi- vai puutalo. Rungon osuus hyvinkin pieni talonrakentamisessa, kun ottaa vielä huomioon, että kaikkiin taloihin tarvitaan kuitenkin perustus betonista. Ikkunat ja ovet erikseen, jotta saadaan valoa ja näkee ulos jne...
Kivitalon rungon osuus kustannuksissa on n. 20 prosentti! Eikä puutaloissakaan se ole ilmainen. Tehkää ihmiset ihmeessä kivitaloja, itse nyt asunut kivitalossa 12 vuotta ja edelliseen latoon en koskaan muuttaisi takaisin. Kiviaineisena voi aivan hyvin tehdä yhteen kerrokseenkin 150 m2 kohtuukokoisia taloja edullisesti. Ei niiden tarvitse olla kivilinnoja, vaikka myyjät niitä kuvissaan ainoastaan rahankiilto silmissä näyttelevätkin.
Nykyisin tarjolla olevista materiaaleista, rakentaa hartiapankillakin kohtuullisen helposti, kunhan muodot talossa pysyvät yksinkertaisina. Talopaketti kauppiaalle ei tarvitse 20 prosentin katetta maksella kauniista kuvista. Saa tietysti jos fyrkkaa on ja laiskottaa.
Tällä hetkellä hintataso omakotitaloissa sitä luokkaa, että valmiin talon usein ostaa halvimmalla, sekin kannattaa katsella kivirakenteisena. Pahvitaloilla on omat ongelmansa rossipermantoineen ja maalaustalkoineen.

65

2068

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • punaraitaa

      Jaa että kivitalo betonielementeistä, jotenkin ristiriitaista sellaista ylistää joka on slummeissa yleisin rakenne. Eikä ole missään isältä pojalle ilman homeita kestänyt!

    • RAL
    • Harkkoonparas

      Rjoo... Ei missään nimessä betonielkuista pientaloa... Eikä millään valusysteemeillä, joilla tulee hankalaa ja kallista. Harkoista muuraten tulee paras ja lompakko tykkää

    • soonnäin

      Kun vihdoin pääsin betonikennolääväkierteestä eroon asuttuani liian pitkään kolkoissa ja kaikuisissa betonikopeissa, niin toki rakennusprojektin aloitettuani en vilkaissutkaan tuollaisen materiaalin suuntaan. Nykyaikaisessa puupientalossa asun, enkä muuhun vaihtaisi.

      • onsullajoskusvaraaomaan

        ,tai oikeasti ei.

        Vuokralurkki siellä tilittää.


      • raksaaja

        Sisäpinnat vaikuttaa kaikuisuuteen ei runkomateriaali.


    • Rapattukivi

      Kyllä se on mukavaa, kun ei lattiatkaan ei narise kävellessä ja tuntuvat tukevilta. Mielestäni kuitenkin paras ominaisuus kivitalolla verrattuna näihin puu latoihin on vedottomuus. Ei tarvita villasukkia pahimmilla pakkasillakaan.
      Näitä teollisesti valmistettuja levytaloja joita sanotaan puutaloiksi, pystytetään kuin telttoja parissa päivässä. Seinissä lähes pelkkää ilmaa ja kova hinta.
      Seinät sitten liikkuvat aina toiset enemmän ja toiset vähemmän, tapetit halkeilee. On niin Suomalaista, että.
      Kivitalot ovat kestäviä, huoltovapaampia ja säilyttävät arvonsa paremmin. Kerrostaloelementit sitten ovat täysin oma asiansa, kun betonikuori on hyvin ohut ja kiireellä valmistettu. Hyviä sikaloita niistäkin on silti saatu ja sika tyytyväinen.
      Valitsin kivitalon ja olen tyytyväinen, pieni sellainen 135 m2, hyvin suunniteltuna tilat riittää erinomaisesti. Rapattu seinä on huoltovapaa ,läpivärjättyä laastia ei tarvitse huoltomaalailla. Ei kyllä tunnu pätkääkään kolkolta, taidat elää kuvitelmissa.

      • johanontarinaa

        Miten joku voi onnistua esittämään asiansa täysin todellisuuden peilikuvana?

        - Betonilattiaisessa puutalossa joita suurin osa on, ei narise.
        - Kivitalossa voi halkeilla seinät, ei puutalossa
        - Minkäänlaista vetoa ei ole nykyaikaisessa puutalossa, 0.
        - Mitä luulet kun rakennetaan vaikkapa 16 kerroksinen elementtitalo tai vaikka vain 6- kerroksinen, kummassa on paksummat seinät, sun 1,5 krs mökissä vai kerrostalossa? Kokemusta -13 kerrostalosta, todella paksut ulkoseinät.


    • hyvätjahuonot

      Hirsi ja puu.. se on jotain..se hengittää ja on terveellinen asua.
      Mökin ei tarvi kestää ikuisuutta ja kukapa se asuu koko ikänsä sijoillaan.
      Eikä ole viisastakaan rakentaa ikuisuutta.
      Kivitalossa hyvät ja huonot puolet niinku kaikissa asioissa.
      Kivitalo perustukset pitää olla hyvät.
      Puutalossa asuu paljolti yrittäjiä jo työn puolestakin.
      Puutalot lahoo ja kauppaan tulee silloin asiaa..työllistävää..eikö totta.

      • PuuHomo

        Puu hengittää....niinhän se varmaan hengittää joo kun on höyrynsulkumuovi välissä.


    • näinsemenee

      Tulevaisuudessa talon rakentamiseen käytetään vain ei-orgaanisia materiaaleja, kiveä, lasia, muovia, alumiinia, terästä, kumia ynnä muuta.
      Mutta esim puu kielletään, kuten myös pahvi, paperi, sammal, turve, kaislat, ruoho, oksat, havut, sahanjauhot ja muut mätänevät ja homehtuvat ainekset.
      Tämä siis 20-30 vuoden kuluttua.

    • Eihyväuskoinen

      Kysykääpäs sieltä rahoittajalta kumman talon rahoittavat mieluummin... Sanovat, että kivitalon ja mieluiten kaupunkialueella. Nykypuutalot rakennetaan kestämään n. 20 max 30 vuotta, jolloin ne puretaan. Vaikka puutalo on n. 5-10% edullisempi kuin kivitalo, ei taida se investointina olla kovin järkevä. Hirsitalo on eri asia ja lähempänä kivitaloa laadullisesti. Niitä en laske perus puutaloihin, joita Kastellit ja Designtalot ynnä muut, joita lahkolaiset kylvävät hyväuskoisille suomalaisille.

      • hirrenvetäjä

        Ns. kivitalo on kuitenkin vain betonista tehty metribulkkituote olipa se tehty elementeistä tai harkoista tms.
        Ja ihan oikeassa edellinen on että puutalot kestää max 30 vuotta ihan siksi että ne tehdään liiaksi samalla tyylillä kuin betonitalot.
        Tosin enpä ole vielä pitkältä yli 30 vuotiaita romahtaneita tai muutenkaan hajonneita puutaloja vielä nähnyt...


      • Ammattilainen72
        hirrenvetäjä kirjoitti:

        Ns. kivitalo on kuitenkin vain betonista tehty metribulkkituote olipa se tehty elementeistä tai harkoista tms.
        Ja ihan oikeassa edellinen on että puutalot kestää max 30 vuotta ihan siksi että ne tehdään liiaksi samalla tyylillä kuin betonitalot.
        Tosin enpä ole vielä pitkältä yli 30 vuotiaita romahtaneita tai muutenkaan hajonneita puutaloja vielä nähnyt...

        Silloin kun ei tunne asiaa, ei kannattaisi kommentoida.


    • hirrenvetäjä

      Taitaapa betonitalojen myynti olla laskussa kun tännekin pitää mainostamista laittaa?
      Kaikkien ei tarvitsekaan asioita niin hyvin ymmärtää kuin teollisen betonibulkin markkinamiesten jotka ihan nimeävät ne "huonot" puutalojen valmistajat!

    • grgrgwergh

      Kuka urpo asuu puutalossa. Ai niin kaikki maalaiset

    • englannin_urpot
    • Tulevarakentaja

      Ainahan noita elämäntapa intiaaneja ympäri maailman riittää, myös Suomeenkin. On täällä tehty savitalojakin ja talo kokonaan Styroxista.
      Englantiin tehdään satoja tuhansia taloja vuodessa, kyllä sinne yksi erikoisuuskin aina mahtuu.
      Pääosa taloista Englannissa kuitenkin kiveä ja satoja vuosia vanhoja. Kyllä kivi on kestävä materiaali.
      Itse kiinnostunut Eps-harkkotaloista muovivälikkeillä, varmasti tuo yhtenäinen 150 mm paksu teräsbetoni rakenne erittäin luja ja pitkäikäinen.
      Harvemmin välipohja betonia puutalossa on ja kyllä kopisee ja narisee. Saattaa seinäkellokin pudota puutalossa seinältä, kun lapset yläkerrassa melskaavat, kokemusta on.

    • Eskoteppo

      Itse en kyllä pidä noita taloja joissa styroksia ulko ja sisäpinnoissa kovinkaan hyvinä kivitaloina. Siinä menettää paljon noita kivitalon hyviä ominaisuuksia joista tärkein mielestäni on hyvä sisäilma.

    • Maallikkonäissäasioissa

      Mikä tuolla rakenteella sisäilmassa kiikastaa ? Ilmanvaihtohan on kaikissa samanlainen ja sisäpuoli rapattu tai puuta. Tapettejakin olen nähnyt, silloin alla ilmeisesti Gybrock.
      Paljon on täälläkin noista Eps-harkoista keskusteltu, mutta harvoin mitään perusteluja löytyy välillä erikoisillekin väitteille.
      Asuntomessuilla olen näissä viimeksi Vantaalla käynnyt, paljon oli porukkaa sisällä, enkä sisäilmassa mitään erikoista huomannut. Voisin kuvitella kyllä että lämpiää sisäilma kun porukkaa paljon. Lämpiää se sisäilma Ikeassakin niin paljon, että talvellakin sitä jäähdytetään, mutta eihän yleensä omakotitalossa ole samanaikaisesti kotosalla, kuin pari kolme asukasta.
      Palella sitten ei takuuvarmasti noissa Eps-harkkotaloissa tarvitse , rakenne on kyllä nerokkaasti kylmäsillaton. Kaverilla oli jo 25 vuotta takaperin Makrotalo uretaanista, siellä kyllä myös tarkeni hyvin, mutta linnunlaulukin kuului läpi.
      Eiköhän nuo sisäilmaongelmat ole pääsääntöisesti juuri noita homeita ja nehän viihtyvät märässä puussa, solupolystyreeni ja betoni ovat niitä vastaan melko hyviä. Rakennus ja suunnitteluvirheet kun jättää väliin.

      • Eiepstalotolekivitaloja

        Styroxitalosta puuttuu aidon kivitalon massiivinen varaava ja mm. iLmankosteutta tasoittava seinärakenne. Lisäksi niihin tupataan tehdä höyrynsululla varustettu yläpohja kun kiviyläpohja on rakenneliitosten osalta niihin hankalampi tehdä. Sisäilman laatua niissä voi siis säädellä ainoastaan koneellisella ilmanvaihdolla. Minä en pidä niitä edes kivitaloina.


    • kivestää

      Vääriä käsityksiä betonitaloista taas paljon esitetty. Tosiasiassa betonitalo ei ole läheskään ikuinen, johtuen betonin ominaisuuksista. Suurin ongelma betonirakenteessa on kalsinoituminen, se etenee n. 1mm/vuosi. Kun betoniteräkset ovat esim. 30 mm:n syvyydessä, kestää 30 vuotta, että kalsinoituminen saavuttaa ne. Betoniteräkset alkavat tällöin ruostua kun ne joutuvat hapen kanssa tekemisiin. Ruostuessaan ne turpoavat ja rikkovat betonirakenteen. Tuon ilmiön vuoksi -70 luvun elementtitaloihin on jouduttu tekemään massiivisia julkisivu- ja parvekeremontteja.
      Uskaltaisin väittää, että yli 100-vuotiaita betonitaloja ei löydy mistään, mutta puutaloja kyllä runsaasti. Vanhat kiviainesrakenteiset talot ovat kiveä ja tiiltä.

      • Munahaukka56

        Juu näiyä nykyisiä "puutaloja" varmaan löytyy sadanvuoden päästä, ahahahahhaah


      • Eiparempaatietoa

        Nykyiset betonit entistä parempia ja Eps-harkoissa vielä eristekerrokset vielä suojana päällä. Veikkaan että kestää ongelmitta ainakin 300 vuotta.
        Betonin kuivuminen eristeiden välissä myös hyvin hidasta ja lujittuu vieläkin paremmaksi. Happea ei aivan helposti pääse raudoituksiin, voipa olla vuosisadan keksintö.


      • Hyvääjoulua
        Eiparempaatietoa kirjoitti:

        Nykyiset betonit entistä parempia ja Eps-harkoissa vielä eristekerrokset vielä suojana päällä. Veikkaan että kestää ongelmitta ainakin 300 vuotta.
        Betonin kuivuminen eristeiden välissä myös hyvin hidasta ja lujittuu vieläkin paremmaksi. Happea ei aivan helposti pääse raudoituksiin, voipa olla vuosisadan keksintö.

        Pellepelottomia tosiaan tuosta eps muottiharkosta rakentavat. Pellejä aitoja kivitaloja rakentavien mielestä ja pelottomia kun muovista alkavat taloaan tekemään. En haluaisi olla hengitysetäisyyden päässä kun tuollainen talo alkaa palamaan.... Mikä onkin optimaalinen skenaario kun muovin sisään uritetut sähköjohdot hieman kuumenevat kinkkua paistaessa.


      • BauHerr

        Jep mikään betoninen ei ole ikuista. Pantheon on seissyt noin 2000 vuotta ja vanhaltahan se jo näyttää.

        Kyllä olivat ääliöitä 2000 vuotta sitten, kun käyttivät betonia.

        Olis kannattanut vaan byggata kaislamaja.

        Kommentoitavabn viestin kirjoittajalle: tämä on sarkasmia. Googlaa sana "sarkasmi" ja pyydä joku kertomaan, mitä se merkitsee.


    • beten

      Tehkää puutalovinkujat talonne vaikka pahvista. Betoni kestää säällä kuin säällä.

    • yxinkertaisettuna

      Totta että sateettomilla seuduilla ei siis betoni- vaan sementtirakennukset ovat kestäneet tuhansia vuosia. Samoissa olosuhteissa kestää puurakennuksetkin todella kauan. Eikä meidän olosuhteissa betoni ole sen ongelmattomampi kuin puu rakennusaineena. Todisteena on sadat homeessa olevat alle 10- vuotiaat betoni- ja tiilirakennukset. Eikä syynä ole niinkään rakennusmateriaalit vaan nykyiset rakennustavat ja -määräykset joilla saadaan pilattua niin puun kuin kiven hyvät ominaisuudet.
      http://www.hs.fi/kotimaa/a1384062051108

      • onnellinenSipokki

        Niin. Vastaavia joko tahallaan, tai tietämättömyyttään kirjoitettuja artikkeleita ilmestyy aina sillöin tällöin. Nykyään tuntuu hieman enemmän, valitettavasti.

        Betoni on erittäin paljon tutkittu aine aivan jo koska sitä käytetään paljon. Käytännössä minkä tahansa aineen pinnalle kasvaa mikrobeja, kuten hometta. Ainoa keino estää se on pinnan myrkyllisyys kyseistä mikrobia kohtaan. Betonissa tuona mykkynä toimii emäksisyys, jonka seurauksena se ei kasvupintana ole kovin suotuisa. Betonin pinta on kuitenkin hauras ja epätasainen, joten kun emäksisyys taittuu, niin mikrobejakin alkaa pinnassa kasvamaan.

        Se, että betoni homehtuu on juuri tällaista saivartelua. Betoni itsessään ei homehdu, koska siinä ei ole kasvualustaa mikrobeille. Sen pinnalla kyllä mikrobit kasvavat.

        Aivan kerrottakoon, että nykyään aika moni vesitorni on betonista. Samaten vesiputkia on betonista. Ja tuota kraanavettä sitten jotkut uskaltavat juoda?


      • taisipa_hajota

        Ja mitenkäs kävikään Jyväskylässä Kangaslammin betonista tehdylle vesitornille??


      • onnellinenSipokki
        taisipa_hajota kirjoitti:

        Ja mitenkäs kävikään Jyväskylässä Kangaslammin betonista tehdylle vesitornille??

        Joo. Täyttyi homeesta ja romahti


    • muurariman

      Betoni=runkoaine,vesi,sementti LISÄAINEET mm.tuhka kuona jne. Terveellinen varmasti se sun "kivitalos",tasoitteet ym.muut täynnä liimoja ym.paskaa. Painovoimainen ilmanvaihto riittää oikeassa talosa.Koneellinen ilmanvaihto ei ole kuin rakennusteollisuuden rahastusta. Mutta grynderit kiittää kun lampaat ostaa mitä markkinamiehet markkioi.
      Paras talo =käsinveistetty hirsitalo tuulettuvalla alapohjalla ja konesaumatulla katolla.
      Teette niitä "kivitaloja " sit ette raaski tehdä edes kunnon kattoa niihin.

      • onnellinenSipokki

        Edelleen. Betonia on erittäin paljon tutkittu, eikä ongelmia ole, paitsi palstan "asiantuntijoiden" mukaan.

        Ilmanvaihto on juurikin noita ilmaan haihtuvia yhdisteitä varten. Näitä on joka talossa rakennusmateriaalista riippumatta. Yhdisteitä haihtuu rakenteista, kalusteista, tekstiileistä jne.

        Painovoimainen ilmanvaihto ei oikeasti ole ilmanvaihto.

        Mökki sattuu olemaan 1800- luvun loppupuolelta käsinveistetty hirsitalo ja alapohjakin on tuulettuva. Ilmanvaihto painovoimainen. Jos tuota vertaa nykyajan taloihin, niin aika kaukana ollaan.


      • reklamTv

        Edelleenkin näkyy olevan syytä koittaa kivitaloja mainostaa kun katsoo vaikka Jämerän tai Lammin myynnin kehitystä!


      • duraman
        onnellinenSipokki kirjoitti:

        Edelleen. Betonia on erittäin paljon tutkittu, eikä ongelmia ole, paitsi palstan "asiantuntijoiden" mukaan.

        Ilmanvaihto on juurikin noita ilmaan haihtuvia yhdisteitä varten. Näitä on joka talossa rakennusmateriaalista riippumatta. Yhdisteitä haihtuu rakenteista, kalusteista, tekstiileistä jne.

        Painovoimainen ilmanvaihto ei oikeasti ole ilmanvaihto.

        Mökki sattuu olemaan 1800- luvun loppupuolelta käsinveistetty hirsitalo ja alapohjakin on tuulettuva. Ilmanvaihto painovoimainen. Jos tuota vertaa nykyajan taloihin, niin aika kaukana ollaan.

        On tutkittu,silti nykyajan taloissa asuu kaikista sairaimmat ihmiset.Ilman vaihto laskettu monikertaiseksi siihen nähden mitä tarvitsisi=LVi kauppiaat kiittää rakennusmääräyksistä..


      • onnellinenSipokki
        duraman kirjoitti:

        On tutkittu,silti nykyajan taloissa asuu kaikista sairaimmat ihmiset.Ilman vaihto laskettu monikertaiseksi siihen nähden mitä tarvitsisi=LVi kauppiaat kiittää rakennusmääräyksistä..

        Otan mielelläni tutkimustiedon vastaan, jossa savimajat, maakuopat, tai vanhat purkukuntoiset talot todetaan ihmisten terveellisiksi asua.

        Voihan tuon ilmanvaihtokoneen aina kiinni pistään, niin saa itselle sen taivaan, jos se ahdistaa.


      • onnellinenSipokki
        reklamTv kirjoitti:

        Edelleenkin näkyy olevan syytä koittaa kivitaloja mainostaa kun katsoo vaikka Jämerän tai Lammin myynnin kehitystä!

        Suomihan on puun lobbaamisen maa. Täältä yritetään jopa viedä ulkomaille puisia kerrostaloja. Ihmeellistä kyllä noita ei kukaan halua.

        Mutta en sitä väitä, ettei puusta hyvän talon saa aikaiseksi. Vaatii paljon huolellisuutta rakentaessa ja isännältä ylläpidossa. Kerrostaloissa en tuota ymmärrä.

        Rakentaminen kun Suomessa on kallista, lähinnä verotuksen ja byrkokratian seurauksena, niin aivan ymmärrettävää, että lapsiperheet, jotka useimmiten taloja rakentavat, hakevat halvinta ratkaisua.

        Aika paljon puu-/kivitalojen suhde näkyy ihmisten varallisuuden mukaan korreloivan. Eniten kivitaloja rakennetaan isoihin kaupunkeihin, joista löytyy enemmän varakkaita ihmisiä.


    • BauHerr

      "Paras talo =käsinveistetty hirsitalo tuulettuvalla alapohjalla ja konesaumatulla katolla."

      Vai niin. Saakohan sille edes rakennuslupaa?

      Tässä on sitten ihan todellinen asia: paras viemäriputki on kultaa, ei ruostu.

      Harmi vaan, että harvalla on varaa ja ettei putkella ole CE-merkkiä tai suoritustasoilmoitusta => ei saa asentaa.

      Rungon materiaali on minulle ihan yhdentekevä. Yleisempiä olen tehnyt/teettänyt. Myös eksoottisemmissa projekteissa olen ollut mukana. Kaikista on talo tullut.

      Betonista tulee tiivis. Puurakenne on vaikea saada tiiviiksi. Puurakenteella on selkeä parasta ennen päiväys ja se tulee höyrynsulkumuovien kestoiästä. Olen tässä asiassa puolueeton, koska omistan sekä betoni- että puutaloja. Molempi parempi.

      • vanhaan_malliin

        Kyllä umpihirrelle saa edelleenkin rakennusluvan, eikä siinä höyrysulkumuovit ongelmaa aiheuta kuten teollisissa tekeleissä. Itselläni on uudenkarhea hirsisauna ilman ensimmäistäkään muovinpalaa.


      • muurariman

        Saa rakennusluvan.Ei tarvitse muovia.Sahajauhoa ylä ja alapohjaan.Ei tarvitse saada todellakaan tiiviiksi vaan vesihöyry kulkee läpi=hengittävyys. Tällä tavoin tehdyt Vanhimmat hirsitalot 1600-luvulta joissa asutaan vielä..


      • onnellinenSipokki
        vanhaan_malliin kirjoitti:

        Kyllä umpihirrelle saa edelleenkin rakennusluvan, eikä siinä höyrysulkumuovit ongelmaa aiheuta kuten teollisissa tekeleissä. Itselläni on uudenkarhea hirsisauna ilman ensimmäistäkään muovinpalaa.

        Kuinkas hirsinaunan pesutilan lattia on tehty?


      • onnellinenSipokki
        muurariman kirjoitti:

        Saa rakennusluvan.Ei tarvitse muovia.Sahajauhoa ylä ja alapohjaan.Ei tarvitse saada todellakaan tiiviiksi vaan vesihöyry kulkee läpi=hengittävyys. Tällä tavoin tehdyt Vanhimmat hirsitalot 1600-luvulta joissa asutaan vielä..

        Jaahas. Kailottaja vauhdissa.


    • Kokemusta_on

      Betoninen kivitalo on homeisena vittumainen asua.

    • termitkuntoon

      Juu kivitalo on hieno. Aika harvinaine vaan. sementti ja soraharkkoahan ei kukaan täysjärkinen kivitaloksi edes nimittelisi.

      • lehmien_talo

        Harvassa vaan on kivitalot. Tyypillisin lajinsa edustaja on kivinavetta. Myös jokunen kirkko löytyy.

        Valtaosahan näistä on feikkiä. Esim. Helsingissä Kallion kirkko, rautatieasema ja Kansallismuseo ovat vain kiviverhottuja (vert. puutalo, jossa tiilijulkisivu), myös useimmat linnat ovat feikkejä - kiveä on vain muurien pinnassa, mutta täytteenä onkin hiekkaa, tiiltä, mitälie!


      • EinomiesMäkelästä

        Reilu kymmenes Suomeen rakennettavista taloista on kivitaloja. Viimeisen kymmenen vuoden aikana niiden osuus on tainnut maksimissaan olla 15% luokkaa. Tällä hetkellä taitaa virallinen luku olla 13-14%. Ei niiden rakentamisen määrä mitenkään tippunut ole... rakentaminen vaan on yleisesti vähentynyt kolmannekseen siitä mitä se oli kymmenen vuotta sitten.

        Kivitalo on arvotalo, joka suunnitellaan tonttiin ja asumistarpeeseen sopivaksi arkkitehdin toimesta. Rakentajalla on yleensä arvotontti kaupunkialueelta ja hän haluaa sijoittaa asumiseen keskivertoa enemmän. Kivitalo on tähän oiva ratkaisu ja se soveltuu hyvin monimuotoiseen arkkitehtuuriin sekä on eittämättä laadukas. Turha on verrata perus puutalopakettia jostain kuvastosta aitoon kivitaloon.


      • siis_näin

        Betoni = kiveä?

        Siporex = kiveä?

        Lecaharkko = kiveä?

        Poltettu savi = kiveä?


      • Eisaivarteluakiitos

        Vastaus edelliseen.. Rakennusteknisesti ja virallisen määritelmän mukaan kyllä. Näistä kaikista aineksista syntyy talon kantava runko. Ovatko ne kiveä, eli peruskalliota. Eivät ole, mutta se olisikin saivartelua.


      • Kirveetön-mies
        siis_näin kirjoitti:

        Betoni = kiveä?

        Siporex = kiveä?

        Lecaharkko = kiveä?

        Poltettu savi = kiveä?

        Sidosaineet sen sijaan hötöä. Homehtuvaa ja kosteutta imevää hötöä.

        Kirvesmies vai mies ja kirves?


      • Kyrvätöntä_saivartelua
        siis_näin kirjoitti:

        Betoni = kiveä?

        Siporex = kiveä?

        Lecaharkko = kiveä?

        Poltettu savi = kiveä?

        Poltettu savi on keramiikkaa tai tiiltä.


      • Oletkoeinsteinvaiapina
        Kirveetön-mies kirjoitti:

        Sidosaineet sen sijaan hötöä. Homehtuvaa ja kosteutta imevää hötöä.

        Kirvesmies vai mies ja kirves?

        Mikäs näistä sideaineista homehtuu mielestäsi: sementti, hiekka, kalkkikivi, vesi? Muutahan sideainetta näissä ei juurikaan ole... eRi suhteessa vaan ja eri menetelmillä toteutettuja harkkoja. Ei voi mikään näistä homehtua. Eristevillat ja puuosat voivat homehtua kyllä. Samoin lika jonkun materiaalin pinnassa... mUtta ei itse kiviaines.


    • asuntokupla

      Selviää mainonnan yritystähän nämä tasaisen väliajoin ilmaantuvat "kivitalojen" kehumiset ovat kuinka niissä asuu onnellinen sipokkiperhe!

      • onnellinenSipokki

        Eiköhän nuo aloitukset ole enemminkin provoja. Aloituksessa ei taideta mainostaa mitään tuotetta.


      • Eipuuhökkeliasuja

        Tuskin tällä kivitalopalstalla kukaan puutaloja viitsii mainostaa.. Puuhökkelöille on oma palstansa.


    • homeremonttia

      "Ei lahoa eikä mätäne". Mutta homehtuu. Katselkaapas vaikka oman paikkakuntanne julkisten rakennusten (koulujen, virastojen ym. ) homeremontteja. Puutalojako nuo ovat?

      • 120m2

        Julkisen rakennusten osuus home väitteissä, perustuu paljon laajempaan tutkimukseen ja yhteistä omaisuutta on paljon helpompi arvostella.
        Purkupäätöksen voi saada aikaan vaikka yksi opettaja , joka ottaa aiheen asiakseen. Todellisuudessa turhan päiten on hävitetty tietämättömyyttäänkin kansallisomaisuutta sadoilla miljoonilla.
        Omakotitaloa ei niin vaan pureta, vaihdetaan vaikka pari alimmaista pehmennyttä hirttä ja taas asutaan.
        Sitten aiheeseen, kyllä kivitalo on hyvä ja sellaisen voi tehdä pienemmänkin.


      • ei_voi_olla_totta
        120m2 kirjoitti:

        Julkisen rakennusten osuus home väitteissä, perustuu paljon laajempaan tutkimukseen ja yhteistä omaisuutta on paljon helpompi arvostella.
        Purkupäätöksen voi saada aikaan vaikka yksi opettaja , joka ottaa aiheen asiakseen. Todellisuudessa turhan päiten on hävitetty tietämättömyyttäänkin kansallisomaisuutta sadoilla miljoonilla.
        Omakotitaloa ei niin vaan pureta, vaihdetaan vaikka pari alimmaista pehmennyttä hirttä ja taas asutaan.
        Sitten aiheeseen, kyllä kivitalo on hyvä ja sellaisen voi tehdä pienemmänkin.

        "Purkupäätöksen voi saada aikaan vaikka yksi opettaja , joka ottaa aiheen asiakseen. Todellisuudessa turhan päiten on hävitetty tietämättömyyttäänkin kansallisomaisuutta sadoilla miljoonilla."
        Homekouluja on siis mielestäsi turhaan purettu?


      • 120m2
        ei_voi_olla_totta kirjoitti:

        "Purkupäätöksen voi saada aikaan vaikka yksi opettaja , joka ottaa aiheen asiakseen. Todellisuudessa turhan päiten on hävitetty tietämättömyyttäänkin kansallisomaisuutta sadoilla miljoonilla."
        Homekouluja on siis mielestäsi turhaan purettu?

        Näin on tehty ja paljon. Omakotitaloja ja teollisuushalleja ei turhanpäiten pureta, eikä kerrostalojakaan kovin usein.
        Kerrostaloja kyllä joskus kannattaisi varmaankin enemmänkin purkaa.
        Purettu on puisia ja kivisiä kouluja, mutta kyllä on tehty miljoona remonttejakin ja siinäkin vielä virheitä riittämiin.
        60 ja 50 luvun koulut on rakennettu välitunnit ikkuna tuuletuksella hoidettaviksi. Nyt niihin tarvitsee väkisin asentaa Ilmanvaihtokoneet ja synnyttää alipaine. Rivinteerauksien ja lattioiden raoista vedetään mikrobit luokkaan. Pommi on valmis purettavaksi.
        Naulakot täynnä vaatteita eri huusholleista, homeet saapuvat kouluun aamuisin lähtevät illalla. Ilmanvaihtoa tehostetaan, kun takit saapuvat naulaan ja sen avulla kierrätetään sitten ympäri koulua.
        Meillä ihmeteltiin kun opettajan huoneessa haisi home, syyllinen oli yksi opettajistamme, joka asui hometalossa. Onneksi koulua ei purettu, siitäkin tietysti jo vouhkattiin.
        Sen jälkeen rakensin itselle pienen kivitalon ja myin puutalon vähin äänin pois.


      • nyt.on.kiire
        120m2 kirjoitti:

        Näin on tehty ja paljon. Omakotitaloja ja teollisuushalleja ei turhanpäiten pureta, eikä kerrostalojakaan kovin usein.
        Kerrostaloja kyllä joskus kannattaisi varmaankin enemmänkin purkaa.
        Purettu on puisia ja kivisiä kouluja, mutta kyllä on tehty miljoona remonttejakin ja siinäkin vielä virheitä riittämiin.
        60 ja 50 luvun koulut on rakennettu välitunnit ikkuna tuuletuksella hoidettaviksi. Nyt niihin tarvitsee väkisin asentaa Ilmanvaihtokoneet ja synnyttää alipaine. Rivinteerauksien ja lattioiden raoista vedetään mikrobit luokkaan. Pommi on valmis purettavaksi.
        Naulakot täynnä vaatteita eri huusholleista, homeet saapuvat kouluun aamuisin lähtevät illalla. Ilmanvaihtoa tehostetaan, kun takit saapuvat naulaan ja sen avulla kierrätetään sitten ympäri koulua.
        Meillä ihmeteltiin kun opettajan huoneessa haisi home, syyllinen oli yksi opettajistamme, joka asui hometalossa. Onneksi koulua ei purettu, siitäkin tietysti jo vouhkattiin.
        Sen jälkeen rakensin itselle pienen kivitalon ja myin puutalon vähin äänin pois.

        Sinun kannattaisi nyt nopeasti ottaa yhteyttä päättäjiin ja tiedotusvälineisiin, kun esim. Hämeenkylän koulu Vantaalla on tuomittu purettavaksi, ja kertoa asian todellinen laita.


    • beethooven

      Betonielementti kaikkein surkein rakenne Suomessa. Surkeat äänieristeet talvella kostea ja kylmäkin. Selvästi kuuluu purettaviin rakennuksiin pääosin täyttäessään n. 50 vuotta. Valitettavasti näin on.

    • kateusOnIsoVoima

      Täällä kateelliset taas kirjoittelee. Jos ei ole varaa kivitaloon,niin ei ole.

    • Terveisinhuoneistokeskus

      Kylä se vaan niin on, että jos samalla pk-seudun tontilla nököttää kunnon kivitalo kuten Jämerä tai Lammi, niin samoilla kuvilla rapatusta puutalosta saisi 100000 ecua vähemmän myydessä. Kysyppä vaikka kiinteistövälittäjältäs

      • Tarkkana

        Useat välittäjät myyvät puurunkoista tiiliverhoitua taloakin "kivitalona". Nuo tiiliverhoillut ovat Suomen ilmastossa valitettavasti kaikkein herkimmin homehtuvia.


      • terveisiäperseestä

        Käytetyn talon ostajalle keskimäärin vaipparatkaisu on ihan yhtä tyhjän kanssa, viimeinen kriteeri. Keittiökaapitkin ajaa edelle.

        Että sinne meni sun rahat typerästi sijoitettuna kolkkoon sorastyroksimurjuun.


    • suomalaista_laatua

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      106
      7658
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2842
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2422
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2155
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1819
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1563
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1426
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1424
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1349
    Aihe