Onko kellään kokemusta bordeaux'n doggista?

Senorita75

Heissan kaikille.
Olisin kiinnostunut tietämään enemmän tästä kyseistä rodusta jos kellään olisi omakohtaisia kokemuksia kyseisestä koirasta ja haluisi mahdollisesti jakaa kokemuksiaan niin ne otettaisin ilomielin vastaan :)

Asumme kerrostalossa tilaa olis 3H k parveke (74 neliötä) tämä on toinen kerros. lähellämme on koirapuisto jossa on tilaa juoksennella ,siellä on erikseen isojen ja pienien puoli.

4

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • YksiLyttykuonoRiittää

      Ihmisiä kohtaan leppoisa. Ei ole koirapuistokoira ensinkään, vaan voi olla hyvinkin aggressiivinen vieraille koirille. Koulutus vaatii jämäkkyyttä. Rodun terveystilanne on erittäin huono: lonkkavika on äärimmäisen yleinen eikä rotua voi suositella talouteen, missä sen täytyisi astella portaita. Lisäksi kannattaa varautua taloudellisesti silmäluomen kiertymän hoitoon, sillä se on yleinen vaiva. Rodun keskimääräinen elinikä on 5 vuotta, eli vähän lyhyempi kuin englanninbulldogeilla. Ihan ok leppoisa rotu, mutten ottaisi itselleni murheenkryyniksi...

    • Jos kerrostaloon meinaa, nin ehdottomasti täytyy olla hissi. Toki siinäkin, että mitä jos hissi hajoaa. Tosin en tiedä, kuinka nopeaan korjaavat. Varmaan aika nopeaan. Missään nimessä ei käy hissittömään. Nuorta koiraa kun ei kannata portaita useaan ravauttaa, ja koira on nopeaan niin iso, että ei sitä paljon jaksa kannella. Rodussa on paljon myös eriasteisia luustovikoja, ja riippuen mitä, jos siis saa, niin portaat ei ole hyväksi.

      Ja sama mieltä kuin edellinen. Jos koirapuistokoiraa halajaa, niin borkku ei siihen kastiin mene. Toki poikkeuksia on, kuten muissakin roduissa. Mutta pääpiirteittäin noin.

      Välttämättä ei tule toimeen muiden koirien kanssa, lähinnä oman sukupuolen. Mutta useasti kuitenkin oman lauman sisällä ok.
      Ihmisiin suhtautuu yksilöllisesti. Osa hyvin avoimia, osa pidättyväisiä. Puolustusviettiä laidasta laitaan, mutta rodunomaisella sitä kyllä tarvittaessa löytyy eli kannattaa huomioida.
      Vahtivietti omalla reviirillä yksilöllistä. Löytyy vahvasta olemattomaan. Mutta helpommin kuitenkin puolensa pitää, kuin toisinpäin...
      Vahva koira niin fyysisesti kuin pääkopaltaan. Joten kasvatettava huolella ja hallittava myös fyysisesti.

      Kannattaa mennä rodun yhdistyksen bullmastiffit ja mastiffit sivustolle ja tutustua siellä rodun tietoihin. Rodun jto kannattaa lukea huolella.
      Terveystilanne ei ole hyvä. Joten jos rotuun päätyy, niin kannattaa miettiä tarkoin tämä puoli ja myöskin tarkoin tutkia ja ottaa selvän, mistä koiransa ottaa.

      • Senorita75

        Kiitoksia paljon kommenteista. Eka koira oli meillä sakemanni ja vika oli pyreneittenmastiffi siitä on nyt noin 8v aikaa.

        Ajateltiin että olisi aika ottaa jo koira sitten päädyttiin tuohon rotuun mutta se kyllä on hieman huolestuttavaa jos sitä joutuu juoksuttamaan eläinlääkärillä.


    • asdasdasddd

      Yhdyn aiempien kommentteihin.

      Älyttömän sairas ja lyhytikäinen rotu. En väitä ettei kerrostaloon sopeutuisi, mutta vahtiviettiä tosin löytyy ja voi koitua ongelmaksi. Rahareikä myös suurella todennäköisyydellä on jo koon ja mahdollisten sairastelujen vuoksi.

      Suosittelen terveempää rotua, vaikka ihana ja kaunis rotu onkin.

      PS. kierrä ne koirapuistot kaukaa ihan minkä rodun kanssa tahansa, siellä ei koirat muutakuin ahdistu, kun vieraita koiria parveilee pienessä tilassa. Aikamoisia viirupäitäkin sinne tuodaan usein, joten riitoja tulee herkästi, ja borkku vahvana ja pelkäämättömänä ne sitten lopettaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      141
      2091
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      172
      1264
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1147
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      168
      1027
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      93
      946
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      57
      912
    7. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      60
      880
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      42
      834
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      820
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      59
      723
    Aihe