Ruotsissa maksetaan sianlihasta 1/3 Suomea enemmän ja naudasta 25%. Tämä mahdollistaa pienemmät maataloustuet. Myös Suomessa tulisi siirtyä tähän suuntaan, jolloin markkinat tervehtysivät.
http://www.aamulehti.fi/kotimaa/jos-edes-valtio-ja-kunnat-ostaisivat-ruotsissa-tuottaja-saa-lihasta-paremman-hinnan-kuin-suomessa/
"Jos possun sisäfilettä myydään alle viidellä eurolla kilo, tervettä kisa ei ole."
Tuottajahintaa nostettava ja tukia laskettava
12
188
Vastaukset
- Roope1234
Kun pizzan hinta oli alle 5euroa niin jo poliisikin oli kiinnostunut näistä harmaan talouden toimijoista. Miksi sianliha olisi poikkeus?
On huomattava, että tukijussi sen lisäksi, että huutaa kitapurje punaisena ja karvainen käsi koukussa lissää tukiaissia, myös omistaa ja pitää päätösvaltaa hallussaan useissa suurissa elintarviketeollisuuden yrityksissä, jotka suurimman osan alkutuotannossta jalostukseena ostavat. On peräti merkillistä, että tukijussi ei käytä määräysvaltaansa ja k ä s k e yrityksiä maksamaan parempaa tuottajahintaa. Suurista elintarvike-yrityksistä Valio on sataprosenttisesti maidontuottajien omistama, Atriassa ja HKScanissa maanviljelijöillä on osake-enemmistö eli määräysvalta täysin hallussaan.
Ainoa selitys tukijussin oudolle käyttäytymiselle omistamissaan yrityksissä löytynee siitä, että megalomaanisilla maataloustukiaisilla halutaan taata amatööripäinen puuhastelu ja mukatuottaminen. Nyt toiminnassa olevista 51.000 maatilasta voitaisiin lakkauttaa 42.000 taloudelliselta kooltaan heikointa suomalaisten ruokahuollon tai huoltovarmuuden kärsimättä.
Maataloustuet ovat todella suuri ja turha taakka kansantaloudellemme.- seuraaaikaasi
Eikö jopa ole kuullutkaan, että "kitapurje punaisena ja karvainen käsi koukussa lissää tukiaissia" maatalouteen, huutaa oppositio, valtakunnan korkeimmalta paikalta, oiken välikysymyksen muodossa. Päähuutajina demarit ja vas. Kannattais jopan lukea edes otsikot sanomalehdistä, ennenkun kirjottelee tänne höpöjänsä.
- niipäjoo
EU:n sisäinen ylitarjonta pitää tuottajahintoja alhaalla. Esimekiksi Saksasata dumpataan vanhaa pakastettua lihaa meillekin polkuhintaan.
Suomen osalta ylitarjontaa helpottaisi se, jos esim. 10 % suurimmista tuottajista vähentäisi vaikkapa 20 % omaa tuotantoaan. - meinaanääs
No eikai se ne perskule jukolauta jämpti ole, muire rahoi se tärvää.
- leveäliperilasrdi
No ku tuo no ku tuo. Parempi olisi oikeastaan jättää liha- ja maitotuotteet pois pitkäikäisten japanilaisten tavoin.
- orjalomitus
Jätä ne maito ja liha sonnat niin pysyy aivoissakin verenkierto.
- helppoo.kun.heinänveto
Hyvin paljon lässytystä, mutta kukaan ei osaa tarjota ratkaisunavaimia.
Tuottajahintoja on nostettava. Vain sillä tavalla saadaan maataloustuet alemmaksi.
Tilakoon kasvattajafanaatikolle tiedoksi, että ruokatuotantoa ei voi jättää parin kortin varaan. Hajauttaminen on pakollista runsaasti pinta-alaa vaativalla toimialalla.- EIKÄIHMEMIKÄHINTA
ruotsista huomaamme kuinka tuottajahinnan nosto vaikuttaa positiivisesti
1994 vuoden sonnin 40 mk eli 6.67 euron kilohintaan olisi tosin yli 20 vuotta vanha hinta mutta nykypäivänäkin parempi kuin nykyinen järjestelmä
-
tanskan suurtilallisten mallikin on käynyt tutuksi halpatuottajahinta ja markoiksi muutettuna jopa 30-100 miljoonan markan velat
kaikista pahimpana asiana näen isoon teolliseen tuotanton pyrkivän tanskan pankkien omistussuhteen tiloista joka on 90% luokkaa
JOPA.VAININ MALLINNUS EI SIIS NÄYTÄ POHJOISMAISSA TOIMIVAN
- Joxanen
Kaikki yhteiskunnan tuet pois ja markkinat määräävät myyntihinnat!
Tähän ei päästä elleivät kaikki muutkin valtiot tee samaa liikettä.
Niin kauan kuin miltei kaikki maailman valtiot tukevat omaa maatalouttaan jatkuu sama kurjuus.
Kukaan ei ole niin tyhmä kuin poliitikko ?- alkiomatikkaako
Miks muka nettomaksajien ei kuuluisi saada tukia jotain takas.
- millä-matikalla
Kaivon lihan perustamisen aikaan 50 vuotta sitten lehmänliha oli Suomessa puolta halvempaa kuin Ruotsissa ja ruotsalaiset tekivät Suomeen lihanostomatkoja.
Nyt kuitenkin hinnat ovat tasaantuneet, kun tarkastellaan kuluttajahintoja.
Kuinka tähän tilanteeseen on tultu? Ovatko suomalaiset nostaneet hintoja vai ruotsalaiset laskeneet?
http://kaivonliha.fi/#section-historia
"Fileen hinta oli Ruotsissa 60-luvulla kaksinkertainen Suomeen verrattuna. Ideana oli, että liha leikattaisiin Turussa ja vietäisiin Maarianhaminaan kaupattavaksi ruotsalaisille turisteille. Idea synnytti valtaisan kysynnän, ja halpa liha yhdessä verovapaan alkoholi- ja tupakkakaupan kanssa synnytti ruotsalaisten fileturismin, jonka keskuksena toimi alussa Maarianhamina."
Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 854052
Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa
Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t353121Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan
Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä1002285Onko jollakin navetassa kuolleita eläimiä
Onko totta mitä facebookissa kirjoitetaan että jonkun navetassa olisi kuolleita eläimiä? Mitä on tapahtunut?312108Miksi olet riittämätön kaivatullesi?
Mistä asioista tunnet riittämättömyyden tunnetta kaipaamaasi ihmistä kohtaan? Miksi koet, että et olisi tarpeeksi hänell811866Tiedän, että emme yritä mitään
Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian271821- 311810
Mitä, kuka, hä .....
Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja271557Näin pitkästä aikaa unta sinusta
Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni91527- 281501