Eroonnarsismista.comin vastaus

OutiNevanlinna

Tällä Narsismiaiheisella Suomi24:n keskustelupalstalla on jokin aika sitten käsitelty poikani perustamaa ja omistamaa sivustoa Eroonnarsistista.com. Siinä yhteydessä nimimerkki "Olen_käynyt" kohdisti räväkänpuoleista kritiikkiä suoraan minuun, tosin nimeäni mainitsematta. Hänellä on tietenkin kiistaton oikeus mielipiteisiinsä. Sillä, joka ei teksteistäni tai videoistani pidä, on oikeus sanoa se ääneen.

"Olen_käyneen" kirjoituksessa esiintyi kuitenkin tuulestatemmattuja ja paikkansapitämättömiä väitteitä, jotka koskivat Eroonnarsistista-brändin ylläpitämää salasanasuojattua jäsensivua. Nuo valheelliset väitteet minun on pakko oikaista.

1. "Olen_käynyt" väittää ensinnäkin, että Eroonnarsistista-brändin salasanasuojatuilla jäsensivuilla jäsenten ilmaisuvapautta estetään rajoittamalla puheenaiheita. Siis että jäsensivujen säännöissä muka määrätään mistä asioista ylipäänsä on lupa puhua.

Väite ei pidä alkuunkaan paikkansa. Jäsenten keskustelunaiheita ei ole missään vaiheessa rajattu, eikä niitä rajata tulevaisuudessakaan. Säännöt ovat kenen tahansa vapaasti luettavissa brändin nettisivuilla. Ne löytyvät Eroonnarsistista.comin aloitussivun yläpalkista: klikkaa otsikko Jäsensivun säännöt. Niistä selviää, että keskustelua koskevat säännöt eivät todellakaan kohdistu keskustelunaiheisiin vaan tapaan jolla keskustellaan: vaadimme asiallista ja kunnioittavaa käytöstä muita keskustelijoita kohtaan, ja muiden jäsenten solvaaminen, kiusaaminen ja häiriköinti on ehdottomasti kiellettyä. Mitään ongelmia ei jäsensivulla ole ollutkaan: keskusteluissa ei ole tullut vastaan ensimmäistäkään toisen keskustelijan persoonaan kohdistuvaa loukkaavaa kommenttia, vaan kaikki ovat toisilleen ystävällisiä ja kunnioittavia. Turvallisuus, toisen arvostaminen ja hyväksyvä ilmapiiri ovat pienen yhteisömme voimavara. Se, joka ei tällaista ilmapiiriä arvosta, ei varmaan viihtyisikään yhteisössämme, joten hän luultavasti tekee oikean ratkaisun kun ei omien sanojensa mukaan rupea "rahoittamaan" toimintaamme. 

2. Lisäksi nimimerkki "Olen_käynyt" väittää tietävänsä, että "sisäpiiriin" (jolla kirjoittaja ilmeisesti tarkoitti salasanasuojattua jäsensivua) pääseminen edellyttää kirjojeni ostamista. En tiedä mihin tämä väite perustuu. Jäseniä ei nimittäin todellakaan painosteta ostamaan yhtään mitään. Jäsenetuihin kuuluu mahdollisuus ostaa kirjojani huomattavalla alennuksella, mutta on täysin jäsenten päätettävissä, käyttävätkö he tämän mahdollisuuden vai eivät.  Koska en omista firmaa (sen omistaa poikani) vaan pelkästään tuotan sinne materiaalia katsottavaksi ja myytäväksi, en edes tiedä ketkä jäsenistä ovat mahdollisesti ostaneet kirjojani. 

Kaikkein omituisin "Olen_käyneen" esittämistä väitteistä on tämä: 

3. Hän vihjailee, että joko minä ja/tai poikani (en tiedä kumpaa meistä hän tarkoittaa, vai tarkoittaako molempia) jatkuvasti häiriköimme tällä suomi24:n narsimiaiheisella keskustelupalstalla – ja teemme sen jopa siinä nimenomaisessa tarkoituksessa, että palstalle kirjoittavat ihmiset kyllästyisivät suomi24:ssä kokemaansa häirintään  ja siirtyisivät maksullisille sivuillemme, jolloin me käärisimme rahat hyötyen uhrien kärsimyksistä!

Tämä syytös on niin tolkuton, ettei siitä voi edes loukkaantua.

"Olen_käynyt" on oikeassa siinä, että Eroonnarsistista-brändin jäsenyys on todellakin maksullinen: kertaluonteinen jäsenmaksu on 10 euroa. Nevi Sales ei ole yhteiskunnan verovaroilla tuettu yleishyödyllinen yhdistys vaan toiminimellä toimiva pienyritys, jonka täytyy tuottaa sen verran voittoa että yksi nuori mies saa siitä toimeentulonsa. Yhdistysten ja järjestöjen (jotka useinkin saavat yhteiskunnalta merkittävää tukea toimintaansa esim. RAY:n kautta) jäsenyys on niinikään lähes poikkeuksetta maksullinen - erona vain, että vuosijäsenmaksu on maksettava aina uudestaan. Eroonnarsistista-brändin jäsenyys sen sijaan on pysyvä; se maksetaan vain kerran.

Asia on varsin yksinkertainen: 

Jos 10 euron suuruinen kertaluontoinen maksu on jonkun mielestä  on häikäilemätöntä rahastusta, niin hänen ei pidä liittyä Eroonnarsistista-brändin jäseneksi. Ei varsinkaan, jos hän kokee ylivoimaiseksi noudattaa sääntöjä, joissa muiden keskustelijoiden uhkailu, nälviminen ja nimittely on kiellettyä.

Vastaisuudessa en kommentoi asiaa tällä palstalla vaan jatkan mahdollista keskustelua Eroonnarsistista.comin etusivulla, jossa kuka tahansa voi kirjautumisen jälkeen keskustella nimettömänä. Eikä maksa mitään - vain salasanasuojattu sivu on maksullinen.

Minä julkaisen tämän omalla nimelläni: Outi Nevanlinna

251

16387

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ehdin_jo

      " kertaluonteinen jäsenmaksu on 10 euroa. Nevi Sales ei ole yhteiskunnan verovaroilla tuettu yleishyödyllinen yhdistys vaan toiminimellä toimiva pienyritys, jonka täytyy tuottaa sen verran voittoa että yksi nuori mies saa siitä toimeentulonsa. "

      Ehdin jo ajatella, että löytyyköhän suomenkieliseltä alueelta niin paljoa narsistien uhreja, että kilauttaisivat rovaniemeläisen yrityksen kassaan päivttäin kymppejä niin usein, että poika noilla eläisi, mutta muutakin toimintaa on näemmä.

      "Yrityksestä:

      Nevi Sales on tammikuussa 2016 toimintansa aloittanut, toiminimelle perustettu yhden nuoren miehen yritys. Sen päätoimiala on narsistisen parisuhteen uhrien auttamiseen liittyvän digitaalisen materiaalin myynti.

      Nevi Sales harjoittaa pienimuotosta kustannustoimintaa.

      Lisäksi yritys tekee myyntityötä myymällä toimeksiantona muiden yritysten tuotteita. Aktiivinen kasvoista kasvoihin tapahtuva myyntityö on vastapainoa päätoimialalle, joka on lähinnä tietokoneen ääressä istumista."

      Lainaus linkistä:
      http://eroonnarsistista.com/yhteystiedot/

    • tällainentulimieleen

      En tiedä asiasta enempää, mutta katsoin yhden videon sivustolta seitsemästä harhakäsityksestä narsisteista.

      Juuri noita samoja kokemiani asioita olen aikoinaan epätoivoisesti yrittänyt selittää erääseen yleishyödylliseen, mutta soittajalle maksulliseen puhelimeen tulematta kuulluksi.

      Olen siis maksanut kaikenkaikkiaan satoja euroja siitä, että minulle on selitetty ja selitetty kyseisiä videossa mainittuja käsityksiä minun näkemykseni oikaisemiseksi.

      Siinä mielessä minusta jo tuo ilmaiseksi katsottava video oli ihan kymmenen euron arvoinen.
      Tosin minun rahani vaan on jo kulutettu. Yleishyödyllisesti ?

      • Minusta_tätä

        Minusta tätä keskustelua on tavallaan turha käydä, kun osaaottajien puolueettomuudesta/taka-ajatuksista/osallisuuksista/tulolähteistä ei ole tietoa anonyymillä palstalla.
        Uskon että aloittajan pojan omistaman kerhon jäsenet lukevat täällä ahkerasti ja kommentoivat sekä täällä että omassa piirissään tätä linkkiä, joten...

        Itse tiedän olevani täysin riippumaton mistään jäsenyyksistä, kavereiden mielipiteistä ja kenenkään suosiosta ja valovoimasta mitä tulee tähän narsistikysymykseen. En valita menettämiäni puhelinmaksuja mihinkään suuntaan. Näyttelijähän on pojastaan puhumattakaan aivan uusi tulokas, joten hänen ylösongitut mielipiteensä eivät edes ole kovin vanhoja vielä, käsittääkseni.

        Vain omista vaikuttimistaan voi olla selvillä, ja hyvistä ystävistään. Mielestäni myyntityö on aina vaikuttamista sen suuntaan, että ostajia löytyisi ja he ostaisivat. -Että se siitä.


      • tällainentulimieleen

        Sen voin vakuuttaa, että en tunne aloittajaa millään tavoin, enkä osaa bisnestä,
        mutta näyttelijän suorapuheinen esitystapa sopi minulle.

        Läheiseni, jonka kanssa minulla tämä ongelma on, myös itse on tuonut minulle esiin, etten minä voi käytökselläni mitään muuttaa, eikä minun kannata hänen sieluntilaansa surra, koska kuulemma mitään turhempaa en voisi tehdä, koska en voi vaikuttaa mitenkään.
        Ulkopuoliset vain jotenkin eivät asiaa meinaa uskoa.

        Parasta mielestäni videossa oli tuo kohta, jossa päästään tuohon hienoon oivallukseen, että ehkä emme ole ymmärtäneet laittaa rajoja, mutta että oikeasti asia ei ole siinäkään määrin itsestä kiinni. Tätä harvoin kuulee missään. Minusta kiva, jos joku näyttelijä käyttää kykyjään asian esittämiseen rempseästi.

        En nyt huolestuisi siitä, että joku tollain pääsisi rikastumaan.
        Tai jos pääsisi, niin sehän hienoa, sitten varmaan minäkin yrittäsin jotain vastaavaa, mutta muuta.


      • anonyymix
        tällainentulimieleen kirjoitti:

        Sen voin vakuuttaa, että en tunne aloittajaa millään tavoin, enkä osaa bisnestä,
        mutta näyttelijän suorapuheinen esitystapa sopi minulle.

        Läheiseni, jonka kanssa minulla tämä ongelma on, myös itse on tuonut minulle esiin, etten minä voi käytökselläni mitään muuttaa, eikä minun kannata hänen sieluntilaansa surra, koska kuulemma mitään turhempaa en voisi tehdä, koska en voi vaikuttaa mitenkään.
        Ulkopuoliset vain jotenkin eivät asiaa meinaa uskoa.

        Parasta mielestäni videossa oli tuo kohta, jossa päästään tuohon hienoon oivallukseen, että ehkä emme ole ymmärtäneet laittaa rajoja, mutta että oikeasti asia ei ole siinäkään määrin itsestä kiinni. Tätä harvoin kuulee missään. Minusta kiva, jos joku näyttelijä käyttää kykyjään asian esittämiseen rempseästi.

        En nyt huolestuisi siitä, että joku tollain pääsisi rikastumaan.
        Tai jos pääsisi, niin sehän hienoa, sitten varmaan minäkin yrittäsin jotain vastaavaa, mutta muuta.

        Vakuuttelut menettävät merkityksensä kun käydään kauppaa ilman vakuuksia.


      • Ohimenee

        En suosisi puhelinapua koska palstoilta tulee esiin välittömästi fiilis että minkäänlaista muuta ajattelutapaa ei oteta kuuloonkaan narsismista paitsi mitä nämä pyörittäjät itse ovat päättäneet.
        Pyörittäjät vastaavat ainoastaan omille ja samoille "eliitti jäsenilleen "ja heitä he tukevat.
        Mitään tervettä kritiikkiä tai ehdotusta ei pyörittäjät ota vastaan.
        Vastaus on aina se että eipä kuulu mitään kommenttia sivun pyörittäjiltä jollei ole se " oikea".
        Miksi voisi sitten edes ajatella ottaa vastaan puhelinapua?
        En ainakaan minä.
        Heillä ei ole edes tietoa miten " uhri " voi esim .sairastua uudestaan jollei osaa etsiä oikea lääkäriä.


      • Anonyymi
        Ohimenee kirjoitti:

        En suosisi puhelinapua koska palstoilta tulee esiin välittömästi fiilis että minkäänlaista muuta ajattelutapaa ei oteta kuuloonkaan narsismista paitsi mitä nämä pyörittäjät itse ovat päättäneet.
        Pyörittäjät vastaavat ainoastaan omille ja samoille "eliitti jäsenilleen "ja heitä he tukevat.
        Mitään tervettä kritiikkiä tai ehdotusta ei pyörittäjät ota vastaan.
        Vastaus on aina se että eipä kuulu mitään kommenttia sivun pyörittäjiltä jollei ole se " oikea".
        Miksi voisi sitten edes ajatella ottaa vastaan puhelinapua?
        En ainakaan minä.
        Heillä ei ole edes tietoa miten " uhri " voi esim .sairastua uudestaan jollei osaa etsiä oikea lääkäriä.

        Tuo on totta.Itsekkin olen kyllästynyt koska sivujen pyörittäjä vastaa vain samoille eliitti jäsenilleen....viimeksi huomasin että ei siellä sivuilla paljon enään kukaan pyöri.......ehkäpä muutkin huomanneet tuon saman.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo on totta.Itsekkin olen kyllästynyt koska sivujen pyörittäjä vastaa vain samoille eliitti jäsenilleen....viimeksi huomasin että ei siellä sivuilla paljon enään kukaan pyöri.......ehkäpä muutkin huomanneet tuon saman.

        Itse huomasin ihan samat....Outi vastaa lähes aina " Maarit" nimiselle jäsenelle. Helppo tuo huomata. Nyt kun Maarit ei paljon ole sivuilla on Outikin lähes hukkunut paitsi jos saa uuden jäsenen sivuilleen.
        Eiks Outi huomaa sitä että jäsenet maksavat kaikki saman. Ei tuntunut kivalta kun vain Maaritille vastattiin usein ja muut jäivät ilman Outin kommenttia vaille.Taitaa itse Outilla olla narsistia piirteitä kun alkaa jakamaan ihmiset ryhmiin.En roiku hänen sivuillaan enään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse huomasin ihan samat....Outi vastaa lähes aina " Maarit" nimiselle jäsenelle. Helppo tuo huomata. Nyt kun Maarit ei paljon ole sivuilla on Outikin lähes hukkunut paitsi jos saa uuden jäsenen sivuilleen.
        Eiks Outi huomaa sitä että jäsenet maksavat kaikki saman. Ei tuntunut kivalta kun vain Maaritille vastattiin usein ja muut jäivät ilman Outin kommenttia vaille.Taitaa itse Outilla olla narsistia piirteitä kun alkaa jakamaan ihmiset ryhmiin.En roiku hänen sivuillaan enään.

        En ole ollut sivuilla enään mutta joskus ihan uteliaisuudesta poikkean sinne. Olen huomannut ihan samat-Maarit saa Outilta vastauksia hyvin paljon.....Maarit ei ole ollut sivuilla joten Outi ei tuskin vastaa niille jotka siellä riippuvat.Eipä ole sivuilla porukkaa jotka siellä olivat pitkään- ihan voi lopettaa noi sivut


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse huomasin ihan samat....Outi vastaa lähes aina " Maarit" nimiselle jäsenelle. Helppo tuo huomata. Nyt kun Maarit ei paljon ole sivuilla on Outikin lähes hukkunut paitsi jos saa uuden jäsenen sivuilleen.
        Eiks Outi huomaa sitä että jäsenet maksavat kaikki saman. Ei tuntunut kivalta kun vain Maaritille vastattiin usein ja muut jäivät ilman Outin kommenttia vaille.Taitaa itse Outilla olla narsistia piirteitä kun alkaa jakamaan ihmiset ryhmiin.En roiku hänen sivuillaan enään.

        Tämän vuoden alusta jokainen jäsen voi lähettää ylläpitäjän kautta Outille anonyymina kirjeen jossa pyytää neuvoa johonkin omaan ongelmaansa ja Outi vastaa tälle ihmiselle jäsensivun videolla. Hän itse kertoi jättävänsä tämän videolla vastauksen saamismahdollisuuden vuoksi keskusteluihin osallistumisensa vähemmälle. Tämä kerrottiin siellä jo tammikuussa.


    • tällainentulimieleen

      Ai mitään ei sovi kokea myönteisesti ilman, että siitä olisi minulle jotain epämääräistä etua ?

      Mielestäni toinenkin video oli hyvä.
      Tosin minun narsistini ei ole varsinaisesti parisuhteesta, mutta kuitenkin mielestäni narsistin uhria myös ympäristö manipuloi harhakäsityksillä hänestä itsestään ja siten itsensä voikin hukata.

      Minusta tuo karhu ja marjanpoimijaesimerkki oli tosi hyvä. Siis uhrille on ominaista vaikkapa halu poimia marjoja. Aivan juuri niin !

      • tällainentulimieleen

        Tai noh, löytyi minulta varmaan joku oma lehmä ojasta. Tykkään kriittisestä ajattelusta ja totuttujen mallien kyseenalaistamisesta. Ja aika harvat ihmiset rempseästi tekevät sitä. Se oli tässä se minun lehmäni.


      • KeepItSimply
        tällainentulimieleen kirjoitti:

        Tai noh, löytyi minulta varmaan joku oma lehmä ojasta. Tykkään kriittisestä ajattelusta ja totuttujen mallien kyseenalaistamisesta. Ja aika harvat ihmiset rempseästi tekevät sitä. Se oli tässä se minun lehmäni.

        No, minä olen sitä mieltä että se mitä tekee tässä narsistiasiassa on tehtävä ilmaiseksi ja rehellisesti. Liian moni tulee narsistien kautta lypsetyksi.. (lehmistä puheenollen).


      • sdfjghh

        Te ootte kaikki hulluja!


      • SivistystäNnUhrille
        sdfjghh kirjoitti:

        Te ootte kaikki hulluja!

        Oletkos nyt aivan varma että tuo on tarpeeksi sivistynyttä? Jokuhan saattaa vaikka pahoittaa mielensä.


      • tällainentulimieleen
        KeepItSimply kirjoitti:

        No, minä olen sitä mieltä että se mitä tekee tässä narsistiasiassa on tehtävä ilmaiseksi ja rehellisesti. Liian moni tulee narsistien kautta lypsetyksi.. (lehmistä puheenollen).

        No periaatteessa olen samaa mieltä, mutta käytännössä niitä ilmaiseksi toimijoita on niin vähän. Ammattilaisethan myös tekevät hommaa rahasta.


      • Empä_tiedä
        tällainentulimieleen kirjoitti:

        No periaatteessa olen samaa mieltä, mutta käytännössä niitä ilmaiseksi toimijoita on niin vähän. Ammattilaisethan myös tekevät hommaa rahasta.

        Empä tiedä. Onhan se Narsistien tuki...
        Ihan oikeista ammatti-ihmisistä sanoisin, että opiskelut vaativat aika paljon enemmän kuin pelkän narsismiin tutustumisen tai narsistikokemuksen.
        Vaikka puhutaan, että narsistikokemus on merkittävä ymmärryksen luoja mitä tulee uhrien ymmärtämiseen ja näkemykseen narsisteista, niin olen sitä mieltä, että rehellinen ihminen näkee sen vaivan että opiskelee alaa ja miettii todella paljon asioita monesta näkökulmasta ennenkuin lähtee elantoaan hakemaan asialla...
        On siis valmis tekemään lujasti töitä eikä metsästä pikavoittoja.
        Juuri narsistien uhrit ovat pikavoitonhakijan uhreja.
        Narsistithan ovat pikavoittojen metsästäjiä.


      • Ehkä-EhkäEi

        Jaa a, ja kun puhutaan ammattilaisista ja harrastajista, tuo sama asetelma löytyy myös teattereista... On harrastajia ja ammattilaisia. Elämälleen tarkoitusta etsiviä voidaan rekrytoida ilmaistöihin monilla aloilla. Vaikka sanotaan, että "kissa elää kiitoksella", voi narsistin uhrikin tyytyä ainakin vähän aikaa pieniin kehuihin...
        No, ehkä nyt eksyin aiheesta, ehkä en.


      • Empä_tiedä
        Empä_tiedä kirjoitti:

        Empä tiedä. Onhan se Narsistien tuki...
        Ihan oikeista ammatti-ihmisistä sanoisin, että opiskelut vaativat aika paljon enemmän kuin pelkän narsismiin tutustumisen tai narsistikokemuksen.
        Vaikka puhutaan, että narsistikokemus on merkittävä ymmärryksen luoja mitä tulee uhrien ymmärtämiseen ja näkemykseen narsisteista, niin olen sitä mieltä, että rehellinen ihminen näkee sen vaivan että opiskelee alaa ja miettii todella paljon asioita monesta näkökulmasta ennenkuin lähtee elantoaan hakemaan asialla...
        On siis valmis tekemään lujasti töitä eikä metsästä pikavoittoja.
        Juuri narsistien uhrit ovat pikavoitonhakijan uhreja.
        Narsistithan ovat pikavoittojen metsästäjiä.

        Varmaan tuhannes samanlainen korjaus tällä palstalla:
        Narsistien tuki on tietenkin
        Narsistien uhrien tuki ry
        http://www.narsistienuhrientuki.fi/


      • tällainentulimieleen

        No Narsistien uhrien tuki on hyvä, koska ei oikeasti maksa mitään.
        Keskustelun luottamuksellisuus ja mahdollisuus anonyymiuteen on oleellista.

        Omakohtaisesti en kuitenkaan koe erityisesti mitään suljettua piiriä turvaksi, koska siinäkin on omat riskinsä, joista minulla on jonkin verran kokemusta muiden aihepiirien ympärillä. Siksi en liity mihinkään vaikka tykkäisinkin.


      • Olen_samaa
        tällainentulimieleen kirjoitti:

        No Narsistien uhrien tuki on hyvä, koska ei oikeasti maksa mitään.
        Keskustelun luottamuksellisuus ja mahdollisuus anonyymiuteen on oleellista.

        Omakohtaisesti en kuitenkaan koe erityisesti mitään suljettua piiriä turvaksi, koska siinäkin on omat riskinsä, joista minulla on jonkin verran kokemusta muiden aihepiirien ympärillä. Siksi en liity mihinkään vaikka tykkäisinkin.

        Olen samaa mieltä anonyymiudesta. En myöskään liity mihinkään. En ymmärrä, miksi antaisin henkilöllisyyteni mihinkään kirjoihin ja kansoihin tällaisen hämärän asian puitteissa... Tämä on niin syvältä, niin armottoman syvältä.
        Ehkä sopii sellaiselle, jonka nimi jo muutekin on asian takia ehkä vielä pahemmassa liossa, kuten on tullut ryövätyksi, petetyksi aviossa jne.


      • Nars
        Olen_samaa kirjoitti:

        Olen samaa mieltä anonyymiudesta. En myöskään liity mihinkään. En ymmärrä, miksi antaisin henkilöllisyyteni mihinkään kirjoihin ja kansoihin tällaisen hämärän asian puitteissa... Tämä on niin syvältä, niin armottoman syvältä.
        Ehkä sopii sellaiselle, jonka nimi jo muutekin on asian takia ehkä vielä pahemmassa liossa, kuten on tullut ryövätyksi, petetyksi aviossa jne.

        Narsistien uhrien tuesta tulee mieleen, että on tasavertainen. Tasavertaisuuden mahdollisuus on minusta äärettömän tärkeä, kun on tullut pahasti alistetuksi ja sieltä olisi noustava.


      • että_jos
        Nars kirjoitti:

        Narsistien uhrien tuesta tulee mieleen, että on tasavertainen. Tasavertaisuuden mahdollisuus on minusta äärettömän tärkeä, kun on tullut pahasti alistetuksi ja sieltä olisi noustava.

        , että jos nyt arvaan oikein niin päämäärä on rikkoa minun ja minulle rakkaan henkilön välit, eikä tuo henkilö ehkä tajua sitä.




        , että jos nyt arvaan oikein niin päämäärä on rikkoa minun ja minulle rakkaan henkilön välit, eikä tuo henkilö ehkä tajua sitä.


      • poiuytrdsdcv

        Juurikin tasavertaisuus., Minua ainakaan ei auta narsistien kohteena oloa olevassa kysymyksessä yksi lisää ylimielisesti käyttäytyvä henkilö olkoon mikä tahansa asianuntija. Toisaalta olen havainnut että osa erittäin oppineista ja arvovaltaisista henkilöistä on niin fiksuja ettei käyttäydy ylimielisesti vaan noudattaa toisten ihmisten kohtelussa sivistyneitä tapoja riippumatta siitä ketä he ovat. Käyttävät erittäin kohteliaita sanakäänteitä jne. Ja sellaisten henkilöiden alaisuuteen sitten ihan mielellään asettuukin.


      • Kyllä_olsi
        poiuytrdsdcv kirjoitti:

        Juurikin tasavertaisuus., Minua ainakaan ei auta narsistien kohteena oloa olevassa kysymyksessä yksi lisää ylimielisesti käyttäytyvä henkilö olkoon mikä tahansa asianuntija. Toisaalta olen havainnut että osa erittäin oppineista ja arvovaltaisista henkilöistä on niin fiksuja ettei käyttäydy ylimielisesti vaan noudattaa toisten ihmisten kohtelussa sivistyneitä tapoja riippumatta siitä ketä he ovat. Käyttävät erittäin kohteliaita sanakäänteitä jne. Ja sellaisten henkilöiden alaisuuteen sitten ihan mielellään asettuukin.

        "Käyttävät erittäin kohteliaita sanakäänteitä jne. Ja sellaisten henkilöiden alaisuuteen sitten ihan mielellään asettuukin."
        Kyllä olsi parempi opetella seisomaan omilla jaloillaan ja tulla toimeen omilla sanoillaan kun on narsistin uhriksi jäänyt. Muistathan manipulaation... aletaan olemalla todella kivoja, joista ei koskaan uskoisi että ovat mitä ovat.
        Tämä ei siis koske ketään hekilökohtaisesti, vaan perustuu yleiseen otaksumaan narsistien manipulatiivisuudesta.


    • jhffghjkl

      Kommentoin täällä vielä otsikon nettisivun videota, että olen myös kovasti ihmetellyt kuinka syy- ja seuraussuhteita tarkastellaan. Olen koko elämäni ihmetellyt sitä, että muka ihmisille tapahtuu tietyt asiat siksi, että he ovat jonkinlaisia.
      Ajattelen, että ihmiset mielellään uskovat niin, varmaankin siksi, että elämän arvaamattomuus pelottaa.
      Ajattelisin enemmänkin, että kokemukset muokkaavat ihmistä, eikä niin että ihminen on jonkunlainen, mihin sitten ulkoiset kokemukset tulevat sen mukaan minkälainen hän on. Tosiaan mistä ihmiset edes aina voisivat tietää kuka on minkäkinlainen, siis ihan puolin ja toisin.
      Mistä voi tietää päältäpäin kuka on sisimmältään sellainen mitä etsii tms. ?

      • lkjhgfsdfghj

        Jatkan.
        Tai kysyn näin:
        Millainen minun kannattaisi olla, jotta kaikenlaiset hyvät ja mukavat kokemukset tulisivat luokseni ?
        Psykologiassa minua on aina vaivannut se, ettei kerrota selkeästi millainen kuuluu olla ja miten reagoida esim. kiusaamiseen ? Mielestäni ei pitäisi vain valittaa, että on ollut jotenkin väärin, jos ei kuitenkaan voida kertoa mikä sitten olisi oikein.
        Mikä on se oikea tapa olla, jolloin ei voida sanoa, että kiusaaminen olisi jotenkin johtunut itsestä ?
        Miksi kukaan ei koskaan kerro sitä juuri oikeaa virheetöntä tapaa, tai anna vaikka heti alkuun ohjeeksi paperilla ?
        On vähän epäreilua jos mikään tapa ei ole oikea ja kaikki on aina väärin.


    • suosittelen_

      On hyvä paikka käydä näitä asioita läpi, saada apua. Poissa on häiriköt joita täällä liiaksi asti.

    • Justniinjajoo

      Helppo tie...ei minussa ole vikaa...olet narsisti, lähden jauhamaan tätä mantraa kaikille, ainiin teinhän sitä ja tätä, mutta kuka sitä muistaa.
      Olen U.H.R.I
      Eli tyhmä.
      Tämä Nevanlinna kuulosta melkoiselta pyhimykseltä...katkeralta vanhalta ämmältä!

    • Kiittäen

      Mä en voi kuin kiittää noista videoista. Jotenkin voin nyt samaistaa itseni jo toipuneeseen, vaikka oma juttu onkin vielä kesken.

      • Niin oisko ihmiset ny sitte enemmänkin kallistunut noiden virallisempien sivustojen puoleen, joita paremmin valvotaan. Hyvä niin


      • Jotkut
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        Niin oisko ihmiset ny sitte enemmänkin kallistunut noiden virallisempien sivustojen puoleen, joita paremmin valvotaan. Hyvä niin

        Jotkut kaipaa valvojia ja isoveljeä...
        Minä pidän tätä rehellisempänä ja avoimempana. En olisi kestänyt että minulle oltaisiin nipotettu kun olin todella tuskainenkin.
        Kun ihminen on ollut narsistin/narsistien puristuksessa, hän saattaa olla vähän väärällänsä kaikenlaisesta lastista.
        Täällä varmaan myös vähemmän teeskentelyä.
        Mutta jotkut on mielistyneet ehkä teeskentelyynkin. Kai se sopii joillekin.

        Miksi muuten sinä olet kiinnostunut siitä, että maksavatko ihmiset kirjoittelustaan ja että heitä valvoo joku ylempi... joka ylempi nyt monessa tapauksessa on aika kyseen alla onko ylempi oikeasti. Ja mitä tarkoittaa että joku toinen urhi on ylempi kuin toinen uhri?

        Minulle tulee mieleen niin monenlaista asian tiimoilta.


      • Jotkut kirjoitti:

        Jotkut kaipaa valvojia ja isoveljeä...
        Minä pidän tätä rehellisempänä ja avoimempana. En olisi kestänyt että minulle oltaisiin nipotettu kun olin todella tuskainenkin.
        Kun ihminen on ollut narsistin/narsistien puristuksessa, hän saattaa olla vähän väärällänsä kaikenlaisesta lastista.
        Täällä varmaan myös vähemmän teeskentelyä.
        Mutta jotkut on mielistyneet ehkä teeskentelyynkin. Kai se sopii joillekin.

        Miksi muuten sinä olet kiinnostunut siitä, että maksavatko ihmiset kirjoittelustaan ja että heitä valvoo joku ylempi... joka ylempi nyt monessa tapauksessa on aika kyseen alla onko ylempi oikeasti. Ja mitä tarkoittaa että joku toinen urhi on ylempi kuin toinen uhri?

        Minulle tulee mieleen niin monenlaista asian tiimoilta.

        "Miksi muuten sinä olet kiinnostunut siitä, että maksavatko ihmiset kirjoittelustaan ja että heitä valvoo joku ylempi."

        Siis täh, omaa shittiäkös ny yrität kaataa mun päälle. meneekö sulla ny vähän niinku ne omat rajat sekaisin, luuletkos olevasi minä

        Kommentissani ei lue mitään maksamisesta tai kenenkään ylemmyydestä, saati jostain uhrien ylemmyydestä. Tuo kaikki on ihan sun omaa mielensisältöäsi, etttä kannattaa ny tutkia sitä omaa mieltään, ettei oo vallan seekomassa, erota mikä on omaa mielensisältöä ja mitkä ovat toisen ihmisen ajatuksia

        Viittasin tosiaan kommentissani vain noiden virallisempien saittien parempaan valvontaan, jolloin epäasiallisia kommentteja ja trollaamista uskoisin olevan vähemmän


      • yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Miksi muuten sinä olet kiinnostunut siitä, että maksavatko ihmiset kirjoittelustaan ja että heitä valvoo joku ylempi."

        Siis täh, omaa shittiäkös ny yrität kaataa mun päälle. meneekö sulla ny vähän niinku ne omat rajat sekaisin, luuletkos olevasi minä

        Kommentissani ei lue mitään maksamisesta tai kenenkään ylemmyydestä, saati jostain uhrien ylemmyydestä. Tuo kaikki on ihan sun omaa mielensisältöäsi, etttä kannattaa ny tutkia sitä omaa mieltään, ettei oo vallan seekomassa, erota mikä on omaa mielensisältöä ja mitkä ovat toisen ihmisen ajatuksia

        Viittasin tosiaan kommentissani vain noiden virallisempien saittien parempaan valvontaan, jolloin epäasiallisia kommentteja ja trollaamista uskoisin olevan vähemmän

        Niin jonkin verran tekee mieli palata vielä tähän kieltämättä hivenen kummalliseenkin episodiin, jossa ilm. tuo nimimerkillä jotkut kirjoittava henkilö "näki ja luki" kommentistani jotain sellaista, mitä siinä ei ollut

        Että jonkin verran ny jäi kuitenkin ihmetyttämäään ja mieli aprikoi syytä moiseen. Jonkun verran tuossa jo kommentoinkin ja heitinkin, että olisiko kyse jonkinlaisesta sekoamisesta, että se oma mieli luulee sen oman pään sisäisen puheen/ajatusten tulevan itsensä ulkopuolelta.

        Kävin myös kurkkaamass noita dissosaatio juttujakin , kun niistäkin aikoinaan on täällä aloituksia tehty, että olisko kyse jostain sellaisesta.

        Mielenkiinnolla kyllä odottelen ja toivon, että ko. kyseinen ihminen itse tarjoaisi sen selityksen, miksi hän näki tuossa muutaman sanan kommentissani jotain sellaista mitä siinä ei todellisuudessa ollut, eikä koko ketjussa ole tommosta shittiä mistään ylempi /alempi arvoisista uhreista.

        Vaan oli ihan vaan kyse siitä, että joitakin keskustelupalstoja valvotaan paremmin kuin tätä palstaa, eikä se valvojan tarvi olla arvoltaan ylempi tai alempi, kunhan ny on ihminen, hoitaa hommansa, valvoo ja seuraa keskustelujen kulkua ja saattaa ajoittain huomauttaa jotakuta pysymään sääntöjen puitteissa.

        Itse ainakin mieluusti oheistaisin uhreja menemään noihin valvotummille palstoille jos ja kun on kovasti vaikeaa itsellä ja kokee tarvitsevansa vertaistukea. Uskoisin, että noilla vähemmän avoimilla palstoilla saa paremmin rauhan puhua omasta tilanteestaan ja tukea ja apuja siihen miten toimia missäkin tilanteessa


      • poiuytrdsxcvb
        Jotkut kirjoitti:

        Jotkut kaipaa valvojia ja isoveljeä...
        Minä pidän tätä rehellisempänä ja avoimempana. En olisi kestänyt että minulle oltaisiin nipotettu kun olin todella tuskainenkin.
        Kun ihminen on ollut narsistin/narsistien puristuksessa, hän saattaa olla vähän väärällänsä kaikenlaisesta lastista.
        Täällä varmaan myös vähemmän teeskentelyä.
        Mutta jotkut on mielistyneet ehkä teeskentelyynkin. Kai se sopii joillekin.

        Miksi muuten sinä olet kiinnostunut siitä, että maksavatko ihmiset kirjoittelustaan ja että heitä valvoo joku ylempi... joka ylempi nyt monessa tapauksessa on aika kyseen alla onko ylempi oikeasti. Ja mitä tarkoittaa että joku toinen urhi on ylempi kuin toinen uhri?

        Minulle tulee mieleen niin monenlaista asian tiimoilta.

        Mä pyrin vähentämään (ellen jopa lopettamaan)tänne kirjoitteluakin, mutta itse olen elämässäni pettynyt joidenkin "vastuullisten" tahojen etiikkaan. En tarkoita narsismistaeroon.comia josta en tiedä mitään. Jonkun ammatiltaan näyttelijän videoita näin pari ja ihan tykkäsin.
        Mutta itse tykkään ilmaista itseäni niin että mun ilmaisua ei kontrolloida. Esim. auttavassa puhelimessa en saanut edes sanottavaani sanotuksi vaikka paljon puhelinyhtiölle maksoinkin. Jotenkin he aina onnistui estämään mua edes sanomastakaan asioita jotka mun mieltäni vaivasi. Mun ilmaisu oli tosi konkrolloitua aiemmat 40 vuotta. Se oli ihan älytöntä.
        Mä tykkään semmosesta niinkuin laajemmasta "yleisön" kontrollista, jossa ei ole yksinvaltiaita.


      • poiuytrdfgh

        Kyllä mä tykkään maailmalla säännöistä että narsistien uhria ei saa syyllistää tilanteestaan, mutta jos niissä porukoissa on tuhansiakin ihmisiä lukijoina niin se on vähän erilaista. Mä koen sen samalla vapaammaksi ja ystävällisemmäksi.


      • poiuytdfgb

        Mä olenkin paradoksaalisesti sieltultani ollut aina vähän semmonen miljoonakaupunkien sielu. Mä tykkään kun on kauheesti kaikkea erilaista samassa paikassa. Paradoksaalisesti mieleltäni sopeudun helpommin sellaiseen vaikka fyysisesti en pärjää kaupungilla.


      • Missä_
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Miksi muuten sinä olet kiinnostunut siitä, että maksavatko ihmiset kirjoittelustaan ja että heitä valvoo joku ylempi."

        Siis täh, omaa shittiäkös ny yrität kaataa mun päälle. meneekö sulla ny vähän niinku ne omat rajat sekaisin, luuletkos olevasi minä

        Kommentissani ei lue mitään maksamisesta tai kenenkään ylemmyydestä, saati jostain uhrien ylemmyydestä. Tuo kaikki on ihan sun omaa mielensisältöäsi, etttä kannattaa ny tutkia sitä omaa mieltään, ettei oo vallan seekomassa, erota mikä on omaa mielensisältöä ja mitkä ovat toisen ihmisen ajatuksia

        Viittasin tosiaan kommentissani vain noiden virallisempien saittien parempaan valvontaan, jolloin epäasiallisia kommentteja ja trollaamista uskoisin olevan vähemmän

        "Siis täh, omaa shittiäkös ny yrität kaataa mun päälle. meneekö sulla ny vähän niinku ne omat rajat sekaisin, luuletkos olevasi minä"
        Missä shitti? Jos kaipaa valvovaa silmää niin kai sen saa sanoa, että kaipaat valvovaa silmää, ja koska et ole ainoa joka kaipaa valvovaa silmää niin kai voin kirjoittaa että jotkut kaipaavat.
        Niin, mitä tarkoitat virallisella tässä yhteydessä?

        Ja missä sellainen teksti, että siitä voit lukea että minä haluaisin olla sinä? Ihan en hiffaa.

        "Kommentissani ei lue mitään maksamisesta tai kenenkään ylemmyydestä, saati jostain uhrien ylemmyydestä. "
        Kun puhutaan varsinkin tämän sivun ryhmästä (lue aloitus), niin toimintaan sisältyy maksullisia tuotteita, niiden ostamista ja sitä kautta sisäänpääsy kerhoon.
        Siis Eroonnarsismista.com on liiketoimintaa ja Outi Nevanlinnan klipit mainosklippejä.

        "Viittasin tosiaan kommentissani vain noiden virallisempien saittien parempaan valvontaan, jolloin epäasiallisia kommentteja ja trollaamista uskoisin olevan vähemmän"
        Kuka uskoo mihinkin. Minä uskon ehkä Narsistien uhrien tukeen, vaikka olen ollut vain puhelinyhteydessä... josta yhteydestä kyllä oli minulle iloa asian puitteissa, jos niin saa sanoa.
        Harrastelijan pystyyn pistämää liiketoimintaa en diggaa ja sen olen esiin tuonut.


      • Vedän_
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        Niin jonkin verran tekee mieli palata vielä tähän kieltämättä hivenen kummalliseenkin episodiin, jossa ilm. tuo nimimerkillä jotkut kirjoittava henkilö "näki ja luki" kommentistani jotain sellaista, mitä siinä ei ollut

        Että jonkin verran ny jäi kuitenkin ihmetyttämäään ja mieli aprikoi syytä moiseen. Jonkun verran tuossa jo kommentoinkin ja heitinkin, että olisiko kyse jonkinlaisesta sekoamisesta, että se oma mieli luulee sen oman pään sisäisen puheen/ajatusten tulevan itsensä ulkopuolelta.

        Kävin myös kurkkaamass noita dissosaatio juttujakin , kun niistäkin aikoinaan on täällä aloituksia tehty, että olisko kyse jostain sellaisesta.

        Mielenkiinnolla kyllä odottelen ja toivon, että ko. kyseinen ihminen itse tarjoaisi sen selityksen, miksi hän näki tuossa muutaman sanan kommentissani jotain sellaista mitä siinä ei todellisuudessa ollut, eikä koko ketjussa ole tommosta shittiä mistään ylempi /alempi arvoisista uhreista.

        Vaan oli ihan vaan kyse siitä, että joitakin keskustelupalstoja valvotaan paremmin kuin tätä palstaa, eikä se valvojan tarvi olla arvoltaan ylempi tai alempi, kunhan ny on ihminen, hoitaa hommansa, valvoo ja seuraa keskustelujen kulkua ja saattaa ajoittain huomauttaa jotakuta pysymään sääntöjen puitteissa.

        Itse ainakin mieluusti oheistaisin uhreja menemään noihin valvotummille palstoille jos ja kun on kovasti vaikeaa itsellä ja kokee tarvitsevansa vertaistukea. Uskoisin, että noilla vähemmän avoimilla palstoilla saa paremmin rauhan puhua omasta tilanteestaan ja tukea ja apuja siihen miten toimia missäkin tilanteessa

        "Että jonkin verran ny jäi kuitenkin ihmetyttämäään ja mieli aprikoi syytä moiseen. Jonkun verran tuossa jo kommentoinkin ja heitinkin, että olisiko kyse jonkinlaisesta sekoamisesta, että se oma mieli luulee sen oman pään sisäisen puheen/ajatusten tulevan itsensä ulkopuolelta.

        Kävin myös kurkkaamass noita dissosaatio juttujakin , kun niistäkin aikoinaan on täällä aloituksia tehty, että olisko kyse jostain sellaisesta.

        Mielenkiinnolla kyllä odottelen ja toivon, että ko. kyseinen ihminen itse tarjoaisi sen selityksen, miksi hän näki tuossa muutaman sanan kommentissani jotain sellaista mitä siinä ei todellisuudessa ollut, eikä koko ketjussa ole tommosta shittiä mistään ylempi /alempi arvoisista uhreista. "

        Vedän ylempi-alempi arvoiset uhrit johtopäätöksen siitä, että joku yksittäinen henkilö johtaa keskustelua. Joku moderoi keskusteluja tiukemmalla seulalla... jolloin voi lähteä jotain täysin olennaista ja urhit eivät myöskään ehkä uskalla sanoa kaikkea sitä mieleen tulee.

        Löysitkö sieltä sivuilta missä kävit kurkkaamassa dissosiaatiojuttuja myös mikä sellaista vaivaa joka ei ymmärrä että toisella ihan omat näkökulmat toisinaan?


      • Vedän_ kirjoitti:

        "Että jonkin verran ny jäi kuitenkin ihmetyttämäään ja mieli aprikoi syytä moiseen. Jonkun verran tuossa jo kommentoinkin ja heitinkin, että olisiko kyse jonkinlaisesta sekoamisesta, että se oma mieli luulee sen oman pään sisäisen puheen/ajatusten tulevan itsensä ulkopuolelta.

        Kävin myös kurkkaamass noita dissosaatio juttujakin , kun niistäkin aikoinaan on täällä aloituksia tehty, että olisko kyse jostain sellaisesta.

        Mielenkiinnolla kyllä odottelen ja toivon, että ko. kyseinen ihminen itse tarjoaisi sen selityksen, miksi hän näki tuossa muutaman sanan kommentissani jotain sellaista mitä siinä ei todellisuudessa ollut, eikä koko ketjussa ole tommosta shittiä mistään ylempi /alempi arvoisista uhreista. "

        Vedän ylempi-alempi arvoiset uhrit johtopäätöksen siitä, että joku yksittäinen henkilö johtaa keskustelua. Joku moderoi keskusteluja tiukemmalla seulalla... jolloin voi lähteä jotain täysin olennaista ja urhit eivät myöskään ehkä uskalla sanoa kaikkea sitä mieleen tulee.

        Löysitkö sieltä sivuilta missä kävit kurkkaamassa dissosiaatiojuttuja myös mikä sellaista vaivaa joka ei ymmärrä että toisella ihan omat näkökulmat toisinaan?

        "Vedän ylempi-alempi arvoiset uhrit johtopäätöksen siitä, että joku yksittäinen henkilö johtaa keskustelua. Joku moderoi keskusteluja tiukemmalla seulalla... jolloin voi lähteä jotain täysin olennaista ja urhit eivät myöskään ehkä uskalla sanoa kaikkea sitä mieleen tulee."

        Jaa en tiedä, kun ei ole kokemusta tuosta. Käsittääkseni ny joka palstalla on jonkinlaiset säännöt ja niiden puiteissa, joku ny vaan valvoo ja huomauttelee ja saattaa poistaakin joitain kommentteja jos katsoo ne epäasiallisiksi tai toisia loukkaaviksi.

        Täällä suomi 24 valvonta on tosi vähäistä, vaikka jotkut säännöt täälläkin on

        Mitä tulee omiin näkökulmiin niin kyllä joo, mutta ihan en ymmärrä jos luulee omia ajatuksiaan/puheitaan toisen sanomaksi

        Oli ny se mun pointti, miksi hämmästelin, että seonnutko tuo ihminen on, ei erota omaa mielesisältöään vaan luulee, niitä omia ajatuksiaan toisen omiksi


      • poiuytredfg
        Vedän_ kirjoitti:

        "Että jonkin verran ny jäi kuitenkin ihmetyttämäään ja mieli aprikoi syytä moiseen. Jonkun verran tuossa jo kommentoinkin ja heitinkin, että olisiko kyse jonkinlaisesta sekoamisesta, että se oma mieli luulee sen oman pään sisäisen puheen/ajatusten tulevan itsensä ulkopuolelta.

        Kävin myös kurkkaamass noita dissosaatio juttujakin , kun niistäkin aikoinaan on täällä aloituksia tehty, että olisko kyse jostain sellaisesta.

        Mielenkiinnolla kyllä odottelen ja toivon, että ko. kyseinen ihminen itse tarjoaisi sen selityksen, miksi hän näki tuossa muutaman sanan kommentissani jotain sellaista mitä siinä ei todellisuudessa ollut, eikä koko ketjussa ole tommosta shittiä mistään ylempi /alempi arvoisista uhreista. "

        Vedän ylempi-alempi arvoiset uhrit johtopäätöksen siitä, että joku yksittäinen henkilö johtaa keskustelua. Joku moderoi keskusteluja tiukemmalla seulalla... jolloin voi lähteä jotain täysin olennaista ja urhit eivät myöskään ehkä uskalla sanoa kaikkea sitä mieleen tulee.

        Löysitkö sieltä sivuilta missä kävit kurkkaamassa dissosiaatiojuttuja myös mikä sellaista vaivaa joka ei ymmärrä että toisella ihan omat näkökulmat toisinaan?

        Mun puheissa on mun koko elämän ajan nähty vaikka mitä mitä siellä ei oikeasti ole. Nyt ilmiö on täällä jäänyt suht lieväksi. Hyvin usin ihmiset luulee omia ajatuksiaan jonkun ulkopuolisen kirjoittajan ajatuksiksi.
        Ja kun usein sanoilla on monia tulkintamahdollisuuksia.


      • poiuytrdsdfg

        Ja olen sitä mieltä että jos johonkin ihmiseen kohdistetaan hyvin paljon narsistista projektiota se voi aiheuttaa tuolle henkilölle dissosiaatiota.


      • poiuytredfg kirjoitti:

        Mun puheissa on mun koko elämän ajan nähty vaikka mitä mitä siellä ei oikeasti ole. Nyt ilmiö on täällä jäänyt suht lieväksi. Hyvin usin ihmiset luulee omia ajatuksiaan jonkun ulkopuolisen kirjoittajan ajatuksiksi.
        Ja kun usein sanoilla on monia tulkintamahdollisuuksia.

        "Hyvin usin ihmiset luulee omia ajatuksiaan jonkun ulkopuolisen kirjoittajan ajatuksiksi. "

        En tiedä, miten yleistä tuommonen on, mutta niinpäin tiedostan, että joskus sitä saattaa luulla tietävänsä mitä toinen ajattelee, sen uskoisin olevan suht yleistäkin.

        Mutta ei tuossa ny oikein tuommosestakaan ollu kyse, vaan enemmnkin jostain sellaisesta että sitä omaa mielensisältöä yritettiin laittaa ikäänkuin mun kontolle. Viittaan tuohon kohtaan kummalliseen kohtaan

        "Miksi muuten sinä olet kiinnostunut siitä, että maksavatko ihmiset kirjoittelustaan ja että heitä valvoo joku ylempi... joka ylempi nyt monessa tapauksessa on aika kyseen alla onko ylempi oikeasti. Ja mitä tarkoittaa että joku toinen urhi on ylempi kuin toinen uhri?

        Kun en ollut halaistua sanaa maininnut mistään maksamisista saati noista ylempi/alempiarvosista uhreista

        Joku ajatusvirhe ny tuossa tuli tuolle ihmiselle. Itsestäänhän ny tuossa puhuu/omista ajatuksistaan/omasta mielensisällöstään.

        Vai onks tää ny sitä gaslighting sitte. En tiiä, mut joku sekoomus tolle ihmsille ny kuitenkin tuli, ku itsehän hän ny suuna päänä vaahtoaa tuosta maksamisesta


      • Jos_tuo
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Vedän ylempi-alempi arvoiset uhrit johtopäätöksen siitä, että joku yksittäinen henkilö johtaa keskustelua. Joku moderoi keskusteluja tiukemmalla seulalla... jolloin voi lähteä jotain täysin olennaista ja urhit eivät myöskään ehkä uskalla sanoa kaikkea sitä mieleen tulee."

        Jaa en tiedä, kun ei ole kokemusta tuosta. Käsittääkseni ny joka palstalla on jonkinlaiset säännöt ja niiden puiteissa, joku ny vaan valvoo ja huomauttelee ja saattaa poistaakin joitain kommentteja jos katsoo ne epäasiallisiksi tai toisia loukkaaviksi.

        Täällä suomi 24 valvonta on tosi vähäistä, vaikka jotkut säännöt täälläkin on

        Mitä tulee omiin näkökulmiin niin kyllä joo, mutta ihan en ymmärrä jos luulee omia ajatuksiaan/puheitaan toisen sanomaksi

        Oli ny se mun pointti, miksi hämmästelin, että seonnutko tuo ihminen on, ei erota omaa mielesisältöään vaan luulee, niitä omia ajatuksiaan toisen omiksi

        "Mitä tulee omiin näkökulmiin niin kyllä joo, mutta ihan en ymmärrä jos luulee omia ajatuksiaan/puheitaan toisen sanomaksi"

        Oli ny se mun pointti, miksi hämmästelin, että seonnutko tuo ihminen on, ei erota omaa mielesisältöään vaan luulee, niitä omia ajatuksiaan toisen omiksi "

        Jos tuon on tarkoitus olla vitsikästä, niin ha-ha.
        Jos ihan tosissasi olet, niin en ymmärrä mitä tuolla mahdat tarkoittaa. En todellakaan ymmärrä minun mieleni sisältöä sinun mielesi sisällöksi. Vartioin hyvin mustasukkaisena oman mieleni sisältöä joten en päästä sinne noin vain kenenkään muun sisältöä, että noin.
        Mutta niinkuin sanoin, johtopäätöksiä vedän. Käsittääkseni olet kaikenlaisen johtamisen ja moderoinnin kannalla kun hyvänä pidät heidän menestystää. Minä taas en ole.
        Kerro toki, jos et tiukalla otteella tehtyä moderointia kannata ja sitä kautta toisten ilmaisun rajoittamista, ja kerro samalla, että miksi sinusta sitten on hyvä jos porukkaa katoaa noihin tuon tyyppisiin suljettuihin kerhoihin.

        " yhteenlaskutoimitus

        6.2.2018 18:07
        Niin oisko ihmiset ny sitte enemmänkin kallistunut noiden virallisempien sivustojen puoleen, joita paremmin valvotaan. Hyvä niin "

        -Muistin virkistämiseksi.


      • Jos_tuo kirjoitti:

        "Mitä tulee omiin näkökulmiin niin kyllä joo, mutta ihan en ymmärrä jos luulee omia ajatuksiaan/puheitaan toisen sanomaksi"

        Oli ny se mun pointti, miksi hämmästelin, että seonnutko tuo ihminen on, ei erota omaa mielesisältöään vaan luulee, niitä omia ajatuksiaan toisen omiksi "

        Jos tuon on tarkoitus olla vitsikästä, niin ha-ha.
        Jos ihan tosissasi olet, niin en ymmärrä mitä tuolla mahdat tarkoittaa. En todellakaan ymmärrä minun mieleni sisältöä sinun mielesi sisällöksi. Vartioin hyvin mustasukkaisena oman mieleni sisältöä joten en päästä sinne noin vain kenenkään muun sisältöä, että noin.
        Mutta niinkuin sanoin, johtopäätöksiä vedän. Käsittääkseni olet kaikenlaisen johtamisen ja moderoinnin kannalla kun hyvänä pidät heidän menestystää. Minä taas en ole.
        Kerro toki, jos et tiukalla otteella tehtyä moderointia kannata ja sitä kautta toisten ilmaisun rajoittamista, ja kerro samalla, että miksi sinusta sitten on hyvä jos porukkaa katoaa noihin tuon tyyppisiin suljettuihin kerhoihin.

        " yhteenlaskutoimitus

        6.2.2018 18:07
        Niin oisko ihmiset ny sitte enemmänkin kallistunut noiden virallisempien sivustojen puoleen, joita paremmin valvotaan. Hyvä niin "

        -Muistin virkistämiseksi.

        "En todellakaan ymmärrä minun mieleni sisältöä sinun mielesi sisällöksi"

        No joku ajatusvirhe ny sulla tuossa kuitenkin tuli, kun lähdit kysymään minulta tuollaista

        "Miksi muuten sinä olet kiinnostunut siitä, että maksavatko ihmiset kirjoittelustaan ja että heitä valvoo joku ylempi."

        Kun en ole ilmaissut mitään tuohon maksamiseen viittaavaakaan, saati että olisin puhunut joistain ylempi/alempi arvoisista uhreista, kuhan nyt kommenton, että

        "Niin oisko ihmiset ny sitte enemmänkin kallistunut noiden virallisempien sivustojen puoleen, joita paremmin valvotaan. Hyvä niin "

        Mistä ny tää älämölö näytti syntyvän

        Mutta joo, käsittääkseni minkään palstojen valvojat ei ole ny ei ole sen kummemmin ylempi/alempi arvoisia ihmisinä vaan siellä ihminen joka ny on joko valittu tai palkattu siihen tehtävään, valvomaan, että keskusteluissa noudatetaan palvelun sääntöjä.

        Suomi 24:ssähän tuollaista valvontaa ei ole, ettei tätä saittia ny suotta kutsuta myös suoli 24:ksi, niin paljon täällä on pahoinvointia ja sitä kautta vihaa esim. kanssakirjoittelijoita kohtaan.

        Vielä tämän kertaiseen kysymykseesi liittyen vastaan, että uskon kyllä, että tuollaiset hieman valvotummat saitit pysyvät enemmänkin aiheessa, eikä siellä aleta puhumaan/vihjailemaan muista kirjoittajista vaan keskustelua käydään enemmänkin niistä asioista jotka hän itse tuo esille.

        Mihinkään menestymiseen en osaa tuota asiaa liittää, mutta olen kyllä sitä mieltä, että tässä maailmassa niin suuremmissa kuin pienemmissäkin asioissa tarvitaan sääntöjä ja johtamista.

        Ei tää maailma, eikä yhteiskunnat yms. toimi jos kaikki saisivat vaan tehdä oman mielensä mukaan koska mielipiteitä on yhtä paljon kuin on ihmisiäkin, eikä kaikkia voi ottaa huomioon ja miellyttää. Kaaoshan sellaisesta tulisi

        Mitä tulee narsisteihin ja sääntöihin ja auktoriteetteihin niin narsistihan vastustaa sellaista koska

        "Jokainen auktoreteetti on uhka käsitykselle omasta kaikkivoipaisuudesta ja vähentää sitten narsistin omanarvontunnetta ja siksi autoreteetit on kumottava."

        Edelleen narsisti kokee , että " Jos hänen kuultensa kehutaan jotain ihmistä (asiaa) niin hän kokee, että hän on huono, vaikka keskustelu ei mitenkään olisi sivunnut häntä, jokaisen toiselta saama kiitos on häneltä pois"

        Lainaukset on Liisa Keltikangas- Järvisen kirjasta sosiaalisuus ja sosiaaliset taidot

        https://books.google.fi/books?id=WKdcAwAAQBAJ&pg=PT66&lpg=PT66&dq=narsisti ja auktoriteetit&source=bl&ots=gCbOc43ZpS&sig=-kkvnXcVTyrWg1g1Bck15csXiVQ&hl=fi&sa=X&ved=0ahUKEwjPhYj0sJjZAhXGlCwKHdA7AToQ6AEIODAC#v=onepage&q=narsisti ja auktoriteetit&f=false

        Näytti tulleen pitkä linkki, en tiedä toimiiko mutta googlettelemalla sanoilla narsisti ja auktoriteetti löytyy lisääkin tästä aiheesta.


      • eiköstäniinköstä
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "En todellakaan ymmärrä minun mieleni sisältöä sinun mielesi sisällöksi"

        No joku ajatusvirhe ny sulla tuossa kuitenkin tuli, kun lähdit kysymään minulta tuollaista

        "Miksi muuten sinä olet kiinnostunut siitä, että maksavatko ihmiset kirjoittelustaan ja että heitä valvoo joku ylempi."

        Kun en ole ilmaissut mitään tuohon maksamiseen viittaavaakaan, saati että olisin puhunut joistain ylempi/alempi arvoisista uhreista, kuhan nyt kommenton, että

        "Niin oisko ihmiset ny sitte enemmänkin kallistunut noiden virallisempien sivustojen puoleen, joita paremmin valvotaan. Hyvä niin "

        Mistä ny tää älämölö näytti syntyvän

        Mutta joo, käsittääkseni minkään palstojen valvojat ei ole ny ei ole sen kummemmin ylempi/alempi arvoisia ihmisinä vaan siellä ihminen joka ny on joko valittu tai palkattu siihen tehtävään, valvomaan, että keskusteluissa noudatetaan palvelun sääntöjä.

        Suomi 24:ssähän tuollaista valvontaa ei ole, ettei tätä saittia ny suotta kutsuta myös suoli 24:ksi, niin paljon täällä on pahoinvointia ja sitä kautta vihaa esim. kanssakirjoittelijoita kohtaan.

        Vielä tämän kertaiseen kysymykseesi liittyen vastaan, että uskon kyllä, että tuollaiset hieman valvotummat saitit pysyvät enemmänkin aiheessa, eikä siellä aleta puhumaan/vihjailemaan muista kirjoittajista vaan keskustelua käydään enemmänkin niistä asioista jotka hän itse tuo esille.

        Mihinkään menestymiseen en osaa tuota asiaa liittää, mutta olen kyllä sitä mieltä, että tässä maailmassa niin suuremmissa kuin pienemmissäkin asioissa tarvitaan sääntöjä ja johtamista.

        Ei tää maailma, eikä yhteiskunnat yms. toimi jos kaikki saisivat vaan tehdä oman mielensä mukaan koska mielipiteitä on yhtä paljon kuin on ihmisiäkin, eikä kaikkia voi ottaa huomioon ja miellyttää. Kaaoshan sellaisesta tulisi

        Mitä tulee narsisteihin ja sääntöihin ja auktoriteetteihin niin narsistihan vastustaa sellaista koska

        "Jokainen auktoreteetti on uhka käsitykselle omasta kaikkivoipaisuudesta ja vähentää sitten narsistin omanarvontunnetta ja siksi autoreteetit on kumottava."

        Edelleen narsisti kokee , että " Jos hänen kuultensa kehutaan jotain ihmistä (asiaa) niin hän kokee, että hän on huono, vaikka keskustelu ei mitenkään olisi sivunnut häntä, jokaisen toiselta saama kiitos on häneltä pois"

        Lainaukset on Liisa Keltikangas- Järvisen kirjasta sosiaalisuus ja sosiaaliset taidot

        https://books.google.fi/books?id=WKdcAwAAQBAJ&pg=PT66&lpg=PT66&dq=narsisti ja auktoriteetit&source=bl&ots=gCbOc43ZpS&sig=-kkvnXcVTyrWg1g1Bck15csXiVQ&hl=fi&sa=X&ved=0ahUKEwjPhYj0sJjZAhXGlCwKHdA7AToQ6AEIODAC#v=onepage&q=narsisti ja auktoriteetit&f=false

        Näytti tulleen pitkä linkki, en tiedä toimiiko mutta googlettelemalla sanoilla narsisti ja auktoriteetti löytyy lisääkin tästä aiheesta.

        Olet oikeastaan niitä ainoita, joiden mielestä täällä on älämölöä, jos keskustelu vähänkin poikkeaa ilmeisesti sinun mielestäsi väärille urille. Miten on mahdollista olla noin herkkänahkainen ja silti on täällä vuosikausia itsekin opastanut ja ohjannut? Kyllä kai sitä puolin ja toisin tulee sietää kaikennäköistä...


      • eiköstäniinköstä kirjoitti:

        Olet oikeastaan niitä ainoita, joiden mielestä täällä on älämölöä, jos keskustelu vähänkin poikkeaa ilmeisesti sinun mielestäsi väärille urille. Miten on mahdollista olla noin herkkänahkainen ja silti on täällä vuosikausia itsekin opastanut ja ohjannut? Kyllä kai sitä puolin ja toisin tulee sietää kaikennäköistä...

        "Miten on mahdollista olla noin herkkänahkainen ja silti on täällä vuosikausia itsekin opastanut ja ohjannut? Kyllä kai sitä puolin ja toisin tulee sietää kaikennäköistä... "

        No ei tässä ny ole kyse mistään herkkänahkaisuudesta, eikä sietämisestä sen kummemmin. Kuhan ny kummastelin tuota reaktiotasi tuohon kommenttini, joka ei ollu edes sinulle osoitettu ja toki hieman sitäkin, miten toi naristien uhreille tarkoitettu sivusto tuntuu sinua kovasti vaivaamaan, että sekoat ja väität munkin olevan kiinnostunut siitä maksaako joku kirjoittamisesta.

        Eiks se on vaa hyvä kun tulee lisää toimijoita ja jos kerran joku saa apua sieltäkin, vaikkakin sitte joutuis maksaan sen kympin, mikä mun mielestä on pieni hinta.
        Ei kai toi toiminta ja se et ihmiset/narsistin uhrit saa apua vaikkapa ny tuolta sivustolta ole ny sulta millään lailla pois.

        Tosiaan kummastelin kovasti tuota kysymystäsi siitä maksamisesta ja lisähöpinöitäsi ylempi/alempiarvoisista uhreista. Ja oma ensirektioni oli, että ny toi ihminen taitaa olla ihan seonnut, kun ei osaa erottaa omia höpinöitään toisen kommentista, jossa ei ollut mitään kysymyksen aiheeseen viittaavaakaan, kuhan ny kommentoin, et ihmiset on ehkä siirtyny enemmän noille virallisemmille sivuille joita paremmin valvotaan, mikä on mun mielestä hyvä juttu

        Yhtä kummallinen juttu on myös toi urofiilijuttu, jota jo kommentoin päivällä, onks sekin sun "kynästä" lähtöisin


      • Hei_hei_
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Miten on mahdollista olla noin herkkänahkainen ja silti on täällä vuosikausia itsekin opastanut ja ohjannut? Kyllä kai sitä puolin ja toisin tulee sietää kaikennäköistä... "

        No ei tässä ny ole kyse mistään herkkänahkaisuudesta, eikä sietämisestä sen kummemmin. Kuhan ny kummastelin tuota reaktiotasi tuohon kommenttini, joka ei ollu edes sinulle osoitettu ja toki hieman sitäkin, miten toi naristien uhreille tarkoitettu sivusto tuntuu sinua kovasti vaivaamaan, että sekoat ja väität munkin olevan kiinnostunut siitä maksaako joku kirjoittamisesta.

        Eiks se on vaa hyvä kun tulee lisää toimijoita ja jos kerran joku saa apua sieltäkin, vaikkakin sitte joutuis maksaan sen kympin, mikä mun mielestä on pieni hinta.
        Ei kai toi toiminta ja se et ihmiset/narsistin uhrit saa apua vaikkapa ny tuolta sivustolta ole ny sulta millään lailla pois.

        Tosiaan kummastelin kovasti tuota kysymystäsi siitä maksamisesta ja lisähöpinöitäsi ylempi/alempiarvoisista uhreista. Ja oma ensirektioni oli, että ny toi ihminen taitaa olla ihan seonnut, kun ei osaa erottaa omia höpinöitään toisen kommentista, jossa ei ollut mitään kysymyksen aiheeseen viittaavaakaan, kuhan ny kommentoin, et ihmiset on ehkä siirtyny enemmän noille virallisemmille sivuille joita paremmin valvotaan, mikä on mun mielestä hyvä juttu

        Yhtä kummallinen juttu on myös toi urofiilijuttu, jota jo kommentoin päivällä, onks sekin sun "kynästä" lähtöisin

        "No ei tässä ny ole kyse mistään herkkänahkaisuudesta, eikä sietämisestä sen kummemmin. Kuhan ny kummastelin tuota reaktiotasi tuohon kommenttini, joka ei ollu edes sinulle osoitettu ja toki hieman sitäkin, miten toi naristien uhreille tarkoitettu sivusto tuntuu sinua kovasti vaivaamaan, että sekoat ja väität munkin olevan kiinnostunut siitä maksaako joku kirjoittamisesta."
        Hei hei, venttas håll, housut puttoo...
        Tuo kommentoija ja minä on eri ihmiset.

        Mutta tosiaankin, se että joku sinun mielestäsi on kummallista etkä ehkä ihan löydä tarkastelukulmaa, ei tarkoita että toinen kirjoittaja on jotenkin väärässä tai edes seonnut...

        Kaikella ystävyydellä😃


      • Tuo_on
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "En todellakaan ymmärrä minun mieleni sisältöä sinun mielesi sisällöksi"

        No joku ajatusvirhe ny sulla tuossa kuitenkin tuli, kun lähdit kysymään minulta tuollaista

        "Miksi muuten sinä olet kiinnostunut siitä, että maksavatko ihmiset kirjoittelustaan ja että heitä valvoo joku ylempi."

        Kun en ole ilmaissut mitään tuohon maksamiseen viittaavaakaan, saati että olisin puhunut joistain ylempi/alempi arvoisista uhreista, kuhan nyt kommenton, että

        "Niin oisko ihmiset ny sitte enemmänkin kallistunut noiden virallisempien sivustojen puoleen, joita paremmin valvotaan. Hyvä niin "

        Mistä ny tää älämölö näytti syntyvän

        Mutta joo, käsittääkseni minkään palstojen valvojat ei ole ny ei ole sen kummemmin ylempi/alempi arvoisia ihmisinä vaan siellä ihminen joka ny on joko valittu tai palkattu siihen tehtävään, valvomaan, että keskusteluissa noudatetaan palvelun sääntöjä.

        Suomi 24:ssähän tuollaista valvontaa ei ole, ettei tätä saittia ny suotta kutsuta myös suoli 24:ksi, niin paljon täällä on pahoinvointia ja sitä kautta vihaa esim. kanssakirjoittelijoita kohtaan.

        Vielä tämän kertaiseen kysymykseesi liittyen vastaan, että uskon kyllä, että tuollaiset hieman valvotummat saitit pysyvät enemmänkin aiheessa, eikä siellä aleta puhumaan/vihjailemaan muista kirjoittajista vaan keskustelua käydään enemmänkin niistä asioista jotka hän itse tuo esille.

        Mihinkään menestymiseen en osaa tuota asiaa liittää, mutta olen kyllä sitä mieltä, että tässä maailmassa niin suuremmissa kuin pienemmissäkin asioissa tarvitaan sääntöjä ja johtamista.

        Ei tää maailma, eikä yhteiskunnat yms. toimi jos kaikki saisivat vaan tehdä oman mielensä mukaan koska mielipiteitä on yhtä paljon kuin on ihmisiäkin, eikä kaikkia voi ottaa huomioon ja miellyttää. Kaaoshan sellaisesta tulisi

        Mitä tulee narsisteihin ja sääntöihin ja auktoriteetteihin niin narsistihan vastustaa sellaista koska

        "Jokainen auktoreteetti on uhka käsitykselle omasta kaikkivoipaisuudesta ja vähentää sitten narsistin omanarvontunnetta ja siksi autoreteetit on kumottava."

        Edelleen narsisti kokee , että " Jos hänen kuultensa kehutaan jotain ihmistä (asiaa) niin hän kokee, että hän on huono, vaikka keskustelu ei mitenkään olisi sivunnut häntä, jokaisen toiselta saama kiitos on häneltä pois"

        Lainaukset on Liisa Keltikangas- Järvisen kirjasta sosiaalisuus ja sosiaaliset taidot

        https://books.google.fi/books?id=WKdcAwAAQBAJ&pg=PT66&lpg=PT66&dq=narsisti ja auktoriteetit&source=bl&ots=gCbOc43ZpS&sig=-kkvnXcVTyrWg1g1Bck15csXiVQ&hl=fi&sa=X&ved=0ahUKEwjPhYj0sJjZAhXGlCwKHdA7AToQ6AEIODAC#v=onepage&q=narsisti ja auktoriteetit&f=false

        Näytti tulleen pitkä linkki, en tiedä toimiiko mutta googlettelemalla sanoilla narsisti ja auktoriteetti löytyy lisääkin tästä aiheesta.

        "Mihinkään menestymiseen en osaa tuota asiaa liittää, mutta olen kyllä sitä mieltä, että tässä maailmassa niin suuremmissa kuin pienemmissäkin asioissa tarvitaan sääntöjä ja johtamista."
        Tuo on käynyt selväksi jo aiemminkin.
        Min oon vaan sitä mieltä, että demokratia on hieno saavutus. Suomalaisilta menee kovin kauvan demokraattisen tilan kaivamiseen sisikuntaansa.
        Kuulemaa ruotsalainen työelämäkin on ihan toisenlaista kuin suomalainen. Ovat paljon demokraattisempia ja se näkyy kuulemma arjessakin. Mielenkiintoista, kun niillä kuningaskunta... Mutta omanlainen kulttuuri heillä verrattuna suomalaiseen. Meillä vielä keisarinpelkoa jäljellä.
        Jotain alakoulupulpettipuristusta myös varmaan jotkut kokevat...


      • Hei_hei_ kirjoitti:

        "No ei tässä ny ole kyse mistään herkkänahkaisuudesta, eikä sietämisestä sen kummemmin. Kuhan ny kummastelin tuota reaktiotasi tuohon kommenttini, joka ei ollu edes sinulle osoitettu ja toki hieman sitäkin, miten toi naristien uhreille tarkoitettu sivusto tuntuu sinua kovasti vaivaamaan, että sekoat ja väität munkin olevan kiinnostunut siitä maksaako joku kirjoittamisesta."
        Hei hei, venttas håll, housut puttoo...
        Tuo kommentoija ja minä on eri ihmiset.

        Mutta tosiaankin, se että joku sinun mielestäsi on kummallista etkä ehkä ihan löydä tarkastelukulmaa, ei tarkoita että toinen kirjoittaja on jotenkin väärässä tai edes seonnut...

        Kaikella ystävyydellä😃

        No mun mielestä ny täytyy olla seonnut jos yrittää omaa juttuaan sysätä toisen kontolle, kysellen miksi oon kiinnostunut ja ne jutut ylempi/alempi arvoisista uhreista ny oli suomeksi sanottuna täyttä paskaa. Kukaan järkevä ihminen tommosia ajattele/vertailuja tee


      • No_esim
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "En todellakaan ymmärrä minun mieleni sisältöä sinun mielesi sisällöksi"

        No joku ajatusvirhe ny sulla tuossa kuitenkin tuli, kun lähdit kysymään minulta tuollaista

        "Miksi muuten sinä olet kiinnostunut siitä, että maksavatko ihmiset kirjoittelustaan ja että heitä valvoo joku ylempi."

        Kun en ole ilmaissut mitään tuohon maksamiseen viittaavaakaan, saati että olisin puhunut joistain ylempi/alempi arvoisista uhreista, kuhan nyt kommenton, että

        "Niin oisko ihmiset ny sitte enemmänkin kallistunut noiden virallisempien sivustojen puoleen, joita paremmin valvotaan. Hyvä niin "

        Mistä ny tää älämölö näytti syntyvän

        Mutta joo, käsittääkseni minkään palstojen valvojat ei ole ny ei ole sen kummemmin ylempi/alempi arvoisia ihmisinä vaan siellä ihminen joka ny on joko valittu tai palkattu siihen tehtävään, valvomaan, että keskusteluissa noudatetaan palvelun sääntöjä.

        Suomi 24:ssähän tuollaista valvontaa ei ole, ettei tätä saittia ny suotta kutsuta myös suoli 24:ksi, niin paljon täällä on pahoinvointia ja sitä kautta vihaa esim. kanssakirjoittelijoita kohtaan.

        Vielä tämän kertaiseen kysymykseesi liittyen vastaan, että uskon kyllä, että tuollaiset hieman valvotummat saitit pysyvät enemmänkin aiheessa, eikä siellä aleta puhumaan/vihjailemaan muista kirjoittajista vaan keskustelua käydään enemmänkin niistä asioista jotka hän itse tuo esille.

        Mihinkään menestymiseen en osaa tuota asiaa liittää, mutta olen kyllä sitä mieltä, että tässä maailmassa niin suuremmissa kuin pienemmissäkin asioissa tarvitaan sääntöjä ja johtamista.

        Ei tää maailma, eikä yhteiskunnat yms. toimi jos kaikki saisivat vaan tehdä oman mielensä mukaan koska mielipiteitä on yhtä paljon kuin on ihmisiäkin, eikä kaikkia voi ottaa huomioon ja miellyttää. Kaaoshan sellaisesta tulisi

        Mitä tulee narsisteihin ja sääntöihin ja auktoriteetteihin niin narsistihan vastustaa sellaista koska

        "Jokainen auktoreteetti on uhka käsitykselle omasta kaikkivoipaisuudesta ja vähentää sitten narsistin omanarvontunnetta ja siksi autoreteetit on kumottava."

        Edelleen narsisti kokee , että " Jos hänen kuultensa kehutaan jotain ihmistä (asiaa) niin hän kokee, että hän on huono, vaikka keskustelu ei mitenkään olisi sivunnut häntä, jokaisen toiselta saama kiitos on häneltä pois"

        Lainaukset on Liisa Keltikangas- Järvisen kirjasta sosiaalisuus ja sosiaaliset taidot

        https://books.google.fi/books?id=WKdcAwAAQBAJ&pg=PT66&lpg=PT66&dq=narsisti ja auktoriteetit&source=bl&ots=gCbOc43ZpS&sig=-kkvnXcVTyrWg1g1Bck15csXiVQ&hl=fi&sa=X&ved=0ahUKEwjPhYj0sJjZAhXGlCwKHdA7AToQ6AEIODAC#v=onepage&q=narsisti ja auktoriteetit&f=false

        Näytti tulleen pitkä linkki, en tiedä toimiiko mutta googlettelemalla sanoilla narsisti ja auktoriteetti löytyy lisääkin tästä aiheesta.

        ""Jokainen auktoreteetti on uhka käsitykselle omasta kaikkivoipaisuudesta ja vähentää sitten narsistin omanarvontunnetta ja siksi autoreteetit on kumottava.""
        No esim. minä nyt en mistään auktoriteettien kumoamisista ihan ole puhunut, kun siihen tunnut viittaavan. Ihan vaan olen sitä mieltä, että asema on jotenkin ansaittava ja palautetta on aina oltava valmis ottamaan vastaan. Ihan en todellakaan hyväksy ketä tahansa pomottamaan missä tahansa asiassa... Ihan muutkin kun narsistit saavat käyttää järkeäkin. Pidän itseäni edes laihasti älyllisenä olentona, joten mihin tahansa en ole hyppäämässä kumartelemaan.
        Eikö sellainen miellyttäjä-kumartelijakin voida jotenkin diagnosoida?


      • Mitähän_
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        No mun mielestä ny täytyy olla seonnut jos yrittää omaa juttuaan sysätä toisen kontolle, kysellen miksi oon kiinnostunut ja ne jutut ylempi/alempi arvoisista uhreista ny oli suomeksi sanottuna täyttä paskaa. Kukaan järkevä ihminen tommosia ajattele/vertailuja tee

        "No mun mielestä ny täytyy olla seonnut jos yrittää omaa juttuaan sysätä toisen kontolle, "
        Mitähän nyt on meneillään.
        Siis minä en ole eiköstäniinköstä, niinkuin näyit luulevan.
        Tuolla nyt sinänsä niin suurta merkitystä, kunhan nyt sanoin.

        Oot nyt todella fiksu tuon sekoamisesti ja mielisairaaksi leimaamisesi kanssa.
        Mistä kenkä oikeasti puristaa?

        Ei ole kivaa jos purkaa pahaa mieltään muihin palstakirjoittajiin kun tuntuu että on paineita...
        Että antis olla, nyt riittää taas tuo sekoamisesta vouhotus.
        Minulla perusteet kirjoittamiseeni, ymmärsit sinä niitä tai et.

        Fine?


      • Olet_nyt
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        No mun mielestä ny täytyy olla seonnut jos yrittää omaa juttuaan sysätä toisen kontolle, kysellen miksi oon kiinnostunut ja ne jutut ylempi/alempi arvoisista uhreista ny oli suomeksi sanottuna täyttä paskaa. Kukaan järkevä ihminen tommosia ajattele/vertailuja tee

        "ja ne jutut ylempi/alempi arvoisista uhreista ny oli suomeksi sanottuna täyttä paskaa."
        Olet nyt kuitenkin sitä mieltä että on hyvä että ihmiset menevät tietäjälle ja joku koputtaa nuijaa pöytään ja tosiaan tietää kuinka asiat on. Olet tuon tehnyt selväksi.


      • Mitähän_ kirjoitti:

        "No mun mielestä ny täytyy olla seonnut jos yrittää omaa juttuaan sysätä toisen kontolle, "
        Mitähän nyt on meneillään.
        Siis minä en ole eiköstäniinköstä, niinkuin näyit luulevan.
        Tuolla nyt sinänsä niin suurta merkitystä, kunhan nyt sanoin.

        Oot nyt todella fiksu tuon sekoamisesti ja mielisairaaksi leimaamisesi kanssa.
        Mistä kenkä oikeasti puristaa?

        Ei ole kivaa jos purkaa pahaa mieltään muihin palstakirjoittajiin kun tuntuu että on paineita...
        Että antis olla, nyt riittää taas tuo sekoamisesta vouhotus.
        Minulla perusteet kirjoittamiseeni, ymmärsit sinä niitä tai et.

        Fine?

        Äläs ny taas laita sanoja mun suuhun,

        Mistään mielisairaista en ole puhunut, kuhan kerroin et aattelin et toi ihminen on jotenkin seonnut kun hän alkoi kyselemään miksi olen kiinnostunut jostain maksamisista ja edelleen tosiaan esitti vielä jotain typerää vertailua narsistien uhrien suhteen

        Edelleen tässäkin puhut ihan omiasi

        "Olet nyt kuitenkin sitä mieltä että on hyvä että ihmiset menevät tietäjälle ja joku koputtaa nuijaa pöytään ja tosiaan tietää kuinka asiat on. Olet tuon tehnyt selväksi. "

        Olen kommentoinut vaan, että on hyvä kun narsistien uhreille useampakiakin paikkoja hakea apua ja olen sitä mieltä että net on varmasti parempia paikkoja kuin esim. tämä palsta.

        Mistään tietäjistä ja nuijan koputuksista en ole puhunut, ne jutut on taas sitä sun oman pään sisältöäs, että näköjään jatkat samaan malliin


      • Taidan_
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        Äläs ny taas laita sanoja mun suuhun,

        Mistään mielisairaista en ole puhunut, kuhan kerroin et aattelin et toi ihminen on jotenkin seonnut kun hän alkoi kyselemään miksi olen kiinnostunut jostain maksamisista ja edelleen tosiaan esitti vielä jotain typerää vertailua narsistien uhrien suhteen

        Edelleen tässäkin puhut ihan omiasi

        "Olet nyt kuitenkin sitä mieltä että on hyvä että ihmiset menevät tietäjälle ja joku koputtaa nuijaa pöytään ja tosiaan tietää kuinka asiat on. Olet tuon tehnyt selväksi. "

        Olen kommentoinut vaan, että on hyvä kun narsistien uhreille useampakiakin paikkoja hakea apua ja olen sitä mieltä että net on varmasti parempia paikkoja kuin esim. tämä palsta.

        Mistään tietäjistä ja nuijan koputuksista en ole puhunut, ne jutut on taas sitä sun oman pään sisältöäs, että näköjään jatkat samaan malliin

        "että näköjään jatkat samaan malliin"
        Taidan olla vähän kuriton...
        No pääasia että sulla on mennyt ihan putkeen.
        Sovitaan vaan noin.


      • Kenen_
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        Äläs ny taas laita sanoja mun suuhun,

        Mistään mielisairaista en ole puhunut, kuhan kerroin et aattelin et toi ihminen on jotenkin seonnut kun hän alkoi kyselemään miksi olen kiinnostunut jostain maksamisista ja edelleen tosiaan esitti vielä jotain typerää vertailua narsistien uhrien suhteen

        Edelleen tässäkin puhut ihan omiasi

        "Olet nyt kuitenkin sitä mieltä että on hyvä että ihmiset menevät tietäjälle ja joku koputtaa nuijaa pöytään ja tosiaan tietää kuinka asiat on. Olet tuon tehnyt selväksi. "

        Olen kommentoinut vaan, että on hyvä kun narsistien uhreille useampakiakin paikkoja hakea apua ja olen sitä mieltä että net on varmasti parempia paikkoja kuin esim. tämä palsta.

        Mistään tietäjistä ja nuijan koputuksista en ole puhunut, ne jutut on taas sitä sun oman pään sisältöäs, että näköjään jatkat samaan malliin

        "Mistään tietäjistä ja nuijan koputuksista en ole puhunut, ne jutut on taas sitä sun oman pään sisältöäs, että näköjään jatkat samaan malliin"
        Kenen pään sisältöä minun pitäisi kirjoittaa jos en omani?
        Huhhuh.


      • Kenen_ kirjoitti:

        "Mistään tietäjistä ja nuijan koputuksista en ole puhunut, ne jutut on taas sitä sun oman pään sisältöäs, että näköjään jatkat samaan malliin"
        Kenen pään sisältöä minun pitäisi kirjoittaa jos en omani?
        Huhhuh.

        No silloin kun puhut omiasi, niin älä aloita lausettasi, olet ny kuitenkin sitä mieltä, kun kyseessä ny on sinun mielipiteesi, sinun ajatuksesi siitä, että "Olet nyt kuitenkin sitä mieltä että on hyvä ihmiset menevät tietäjälle ja joku koputtaa nuijaa pöytään ja tosiaan tietää kuinka asiat on"

        Tuokin lause on ihan omasi, ei minun mielipiteeni vaikka sitä ny yritätkin mulle tyrkyttää.

        Oman mielipiteeni olen tästä asiasta tuonut esiin tähän tapaan

        "Niin oisko ihmiset ny sitte enemmänkin kallistunut noiden virallisempien sivustojen puoleen, joita paremmin valvotaan. Hyvä niin"

        Mistä sitte jostain syystä vedit hernettä nekkuun ja jollain tavalla sekosit kun olit tietävinäsi , että olisin kiinnostunut jostain maksamisista ja päälle vielä höpinäsi ylempi/alempi arvoisista uhreista. Mitkä jälkimmäiset asiat ovat ihan sun oman pääsi sisältöä


      • Millä_tavoin
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        No silloin kun puhut omiasi, niin älä aloita lausettasi, olet ny kuitenkin sitä mieltä, kun kyseessä ny on sinun mielipiteesi, sinun ajatuksesi siitä, että "Olet nyt kuitenkin sitä mieltä että on hyvä ihmiset menevät tietäjälle ja joku koputtaa nuijaa pöytään ja tosiaan tietää kuinka asiat on"

        Tuokin lause on ihan omasi, ei minun mielipiteeni vaikka sitä ny yritätkin mulle tyrkyttää.

        Oman mielipiteeni olen tästä asiasta tuonut esiin tähän tapaan

        "Niin oisko ihmiset ny sitte enemmänkin kallistunut noiden virallisempien sivustojen puoleen, joita paremmin valvotaan. Hyvä niin"

        Mistä sitte jostain syystä vedit hernettä nekkuun ja jollain tavalla sekosit kun olit tietävinäsi , että olisin kiinnostunut jostain maksamisista ja päälle vielä höpinäsi ylempi/alempi arvoisista uhreista. Mitkä jälkimmäiset asiat ovat ihan sun oman pääsi sisältöä

        "Mistä sitte jostain syystä vedit hernettä nekkuun ja jollain tavalla sekosit kun olit tietävinäsi , että olisin kiinnostunut jostain maksamisista ja päälle vielä höpinäsi ylempi/alempi arvoisista uhreista. Mitkä jälkimmäiset asiat ovat ihan sun oman pääsi sisältöä"
        Millä tavoin nyt erotat itsesi sanomastasi niin, että tuo ei ole pelkästään sinun pääsi sisältöä. Miksi ihmeessä minä sekoaisin yhtään mistään täällä palstalla, kun en moisia kokemuksia livenäkään koe, vaikka joskus työssä pukkaa väsymys päälle. Kestän kuitenkin senkin...

        Sinulla aika epäkohteliasta tyyliä kovasti kirjoituksessasi...
        Höpinä, sekoaminen, mielisairaudet... pään sisältö...
        Minusta tuo nyt edelleen aika kummallista aikuiselta, sorry vaan.

        Mihin pyrit, keskusteluun, voittoon, oikeassaoloon, loukkaamiseen? Mikä on siis tavoitteesi?


      • Onhan_
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        No silloin kun puhut omiasi, niin älä aloita lausettasi, olet ny kuitenkin sitä mieltä, kun kyseessä ny on sinun mielipiteesi, sinun ajatuksesi siitä, että "Olet nyt kuitenkin sitä mieltä että on hyvä ihmiset menevät tietäjälle ja joku koputtaa nuijaa pöytään ja tosiaan tietää kuinka asiat on"

        Tuokin lause on ihan omasi, ei minun mielipiteeni vaikka sitä ny yritätkin mulle tyrkyttää.

        Oman mielipiteeni olen tästä asiasta tuonut esiin tähän tapaan

        "Niin oisko ihmiset ny sitte enemmänkin kallistunut noiden virallisempien sivustojen puoleen, joita paremmin valvotaan. Hyvä niin"

        Mistä sitte jostain syystä vedit hernettä nekkuun ja jollain tavalla sekosit kun olit tietävinäsi , että olisin kiinnostunut jostain maksamisista ja päälle vielä höpinäsi ylempi/alempi arvoisista uhreista. Mitkä jälkimmäiset asiat ovat ihan sun oman pääsi sisältöä

        Onhan täällä palstalla käynyt ilmi jo minun ilmestymisestäni vuonna 12 että sinä et juurikaan pysty minua ymmärtämään. Mihin se ymmärryksen vaikeus olisi voinut kadota.
        Että ihanko tosissasi yrität ymmärtää vai yritätkö korjata vikaa minun päässäni, vai pyritkö peräti asentamaan minun päähäni jonkun vian?

        Niin ja turha nyt enää vastata että nämä kaikki ajatukset ovat vain minun oman pääni sisäisiä tuotteita... Tietenkin ne ovat sellaisia, eivät ne kenenkään muunkaan ole. Sosiaalisena ihmisenä vain tiedän, että sellaisiakin löytyy jotka kykenevät ajatuksenjuoksuani seuraamaan ja kanssani keskustelemaan... Eikä vielä kukaan ole syyttänyt minuakaan siitä, että minulla on oman pään sisäisiä ajatuksia. Enkä minäkään ole koskaan ketään sellaisesta syyttänyt. Olisiko pitänyt? Narsistiani toki, mutta en kylmiltään muita.

        Liittyykö tämä nyt jotenkin siihen, että olet alunalkaenkin päättänyt pitää minua narsistina. Yritätkös nyt kostaa minulle kokemaasi henkistä väkivaltaa ehkä?


      • Ja_mitä
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        No silloin kun puhut omiasi, niin älä aloita lausettasi, olet ny kuitenkin sitä mieltä, kun kyseessä ny on sinun mielipiteesi, sinun ajatuksesi siitä, että "Olet nyt kuitenkin sitä mieltä että on hyvä ihmiset menevät tietäjälle ja joku koputtaa nuijaa pöytään ja tosiaan tietää kuinka asiat on"

        Tuokin lause on ihan omasi, ei minun mielipiteeni vaikka sitä ny yritätkin mulle tyrkyttää.

        Oman mielipiteeni olen tästä asiasta tuonut esiin tähän tapaan

        "Niin oisko ihmiset ny sitte enemmänkin kallistunut noiden virallisempien sivustojen puoleen, joita paremmin valvotaan. Hyvä niin"

        Mistä sitte jostain syystä vedit hernettä nekkuun ja jollain tavalla sekosit kun olit tietävinäsi , että olisin kiinnostunut jostain maksamisista ja päälle vielä höpinäsi ylempi/alempi arvoisista uhreista. Mitkä jälkimmäiset asiat ovat ihan sun oman pääsi sisältöä

        "jollain tavalla sekosit kun olit tietävinäsi , että olisin kiinnostunut jostain maksamisista ja päälle vielä höpinäsi ylempi/alempi arvoisista uhreista."
        Ja mitä minua muka liikuttaa sinun taloudenpitosi? Ihan saat maksaa mistä haluat. Itse vain en ole halukas maksamaan euroakaan siitä että tämä maailma kantaa sisällään narsisteja, jotka nekin eksyvät minun elämääni sotkemaan, periaatteesta. Väärä tapa alkaa kerätä rahaa. Kertakaikkiaan.

        Sinulle omien puheittesi perusteella yleensäkin on tärkeää tulla johdetuksi ja tahdot että muitakin johdetaan, joten kai nyt ymmärrät että valtaa käyttävät ovat ylempiarvoisia. Suoraan Jumalasta suorastaan. Niinkuin Japanin keisari.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Amaterasu
        "Muinaisen tarinan mukaan ensimmäinen Japanin keisari Jimmu polveutui suoraan Amaterasun lapsenlapsesta Ninigi-no-Mikotosta. Niinpä japanilaiset uskoivat keisarin olevan jumalaista syntyperää."


      • Juu_Saatan
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        No silloin kun puhut omiasi, niin älä aloita lausettasi, olet ny kuitenkin sitä mieltä, kun kyseessä ny on sinun mielipiteesi, sinun ajatuksesi siitä, että "Olet nyt kuitenkin sitä mieltä että on hyvä ihmiset menevät tietäjälle ja joku koputtaa nuijaa pöytään ja tosiaan tietää kuinka asiat on"

        Tuokin lause on ihan omasi, ei minun mielipiteeni vaikka sitä ny yritätkin mulle tyrkyttää.

        Oman mielipiteeni olen tästä asiasta tuonut esiin tähän tapaan

        "Niin oisko ihmiset ny sitte enemmänkin kallistunut noiden virallisempien sivustojen puoleen, joita paremmin valvotaan. Hyvä niin"

        Mistä sitte jostain syystä vedit hernettä nekkuun ja jollain tavalla sekosit kun olit tietävinäsi , että olisin kiinnostunut jostain maksamisista ja päälle vielä höpinäsi ylempi/alempi arvoisista uhreista. Mitkä jälkimmäiset asiat ovat ihan sun oman pääsi sisältöä

        "Tuokin lause on ihan omasi, ei minun mielipiteeni vaikka sitä ny yritätkin mulle tyrkyttää."
        Juu. Saatan tosiaan intoutua taisteluun demokratian puolesta hirmuvaltaa vastaan.😄


      • Eikö_kaaosta
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "En todellakaan ymmärrä minun mieleni sisältöä sinun mielesi sisällöksi"

        No joku ajatusvirhe ny sulla tuossa kuitenkin tuli, kun lähdit kysymään minulta tuollaista

        "Miksi muuten sinä olet kiinnostunut siitä, että maksavatko ihmiset kirjoittelustaan ja että heitä valvoo joku ylempi."

        Kun en ole ilmaissut mitään tuohon maksamiseen viittaavaakaan, saati että olisin puhunut joistain ylempi/alempi arvoisista uhreista, kuhan nyt kommenton, että

        "Niin oisko ihmiset ny sitte enemmänkin kallistunut noiden virallisempien sivustojen puoleen, joita paremmin valvotaan. Hyvä niin "

        Mistä ny tää älämölö näytti syntyvän

        Mutta joo, käsittääkseni minkään palstojen valvojat ei ole ny ei ole sen kummemmin ylempi/alempi arvoisia ihmisinä vaan siellä ihminen joka ny on joko valittu tai palkattu siihen tehtävään, valvomaan, että keskusteluissa noudatetaan palvelun sääntöjä.

        Suomi 24:ssähän tuollaista valvontaa ei ole, ettei tätä saittia ny suotta kutsuta myös suoli 24:ksi, niin paljon täällä on pahoinvointia ja sitä kautta vihaa esim. kanssakirjoittelijoita kohtaan.

        Vielä tämän kertaiseen kysymykseesi liittyen vastaan, että uskon kyllä, että tuollaiset hieman valvotummat saitit pysyvät enemmänkin aiheessa, eikä siellä aleta puhumaan/vihjailemaan muista kirjoittajista vaan keskustelua käydään enemmänkin niistä asioista jotka hän itse tuo esille.

        Mihinkään menestymiseen en osaa tuota asiaa liittää, mutta olen kyllä sitä mieltä, että tässä maailmassa niin suuremmissa kuin pienemmissäkin asioissa tarvitaan sääntöjä ja johtamista.

        Ei tää maailma, eikä yhteiskunnat yms. toimi jos kaikki saisivat vaan tehdä oman mielensä mukaan koska mielipiteitä on yhtä paljon kuin on ihmisiäkin, eikä kaikkia voi ottaa huomioon ja miellyttää. Kaaoshan sellaisesta tulisi

        Mitä tulee narsisteihin ja sääntöihin ja auktoriteetteihin niin narsistihan vastustaa sellaista koska

        "Jokainen auktoreteetti on uhka käsitykselle omasta kaikkivoipaisuudesta ja vähentää sitten narsistin omanarvontunnetta ja siksi autoreteetit on kumottava."

        Edelleen narsisti kokee , että " Jos hänen kuultensa kehutaan jotain ihmistä (asiaa) niin hän kokee, että hän on huono, vaikka keskustelu ei mitenkään olisi sivunnut häntä, jokaisen toiselta saama kiitos on häneltä pois"

        Lainaukset on Liisa Keltikangas- Järvisen kirjasta sosiaalisuus ja sosiaaliset taidot

        https://books.google.fi/books?id=WKdcAwAAQBAJ&pg=PT66&lpg=PT66&dq=narsisti ja auktoriteetit&source=bl&ots=gCbOc43ZpS&sig=-kkvnXcVTyrWg1g1Bck15csXiVQ&hl=fi&sa=X&ved=0ahUKEwjPhYj0sJjZAhXGlCwKHdA7AToQ6AEIODAC#v=onepage&q=narsisti ja auktoriteetit&f=false

        Näytti tulleen pitkä linkki, en tiedä toimiiko mutta googlettelemalla sanoilla narsisti ja auktoriteetti löytyy lisääkin tästä aiheesta.

        "Mihinkään menestymiseen en osaa tuota asiaa liittää, mutta olen kyllä sitä mieltä, että tässä maailmassa niin suuremmissa kuin pienemmissäkin asioissa tarvitaan sääntöjä ja johtamista.

        Ei tää maailma, eikä yhteiskunnat yms. toimi jos kaikki saisivat vaan tehdä oman mielensä mukaan koska mielipiteitä on yhtä paljon kuin on ihmisiäkin, eikä kaikkia voi ottaa huomioon ja miellyttää. Kaaoshan sellaisesta tulisi"

        Eikö kaaosta synny myös johtamisen seurauksena?
        Kuka johtaa johtajaa?
        Siis eikö johtaja ole ihminen, joka siis vapaasti toimiessaan (lainatakseni erästä) myös aiheuttaa kaaosta?

        Mikä muuten on kaaos?
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Kaaosteoria
        "Kaaosteorian mukaan todellisuus tulee ymmärtää dynaamiseksi, monimuotoiseksi ja ennustamattomaksi. Systeemin kaoottisuudelle on ominaista, että systeemin lopputulosta ei voida ennustaa systeemin alkutilasta. Olennaista kaaoksessa on säännöllisyyden puuttuminen siinä mielessä kuin se ilmenee klassisessa luonnontieteessä: jaksoittaisina liikeratoina ja alkuehdoista riittävällä tarkkuudella ennustettavina lopputuloksina. "
        http://oppimateriaalit.internetix.fi/fi/avoimet/1filosofiapsykologia/psykologia/elamanhallinta/kaaos
        "Kaaoksessa yhteiskunta ajautuu tilaan, jossa vallitsevat poliittiset, taloudelliset ja kulttuurilliset instituutiot eivät pysty ennakoimaan yhteiskunnan tasaista kehitystä. Valta voi siirtyä yhteiskunnan reuna-alueille, epäjohdonmukaisesti toimiville markkinavoimille, kansalaisliikkeille tai jopa järjestäytyneen yhteiskunnan ulkopuolelle.

        Tavallisesti kaaos merkitsee vakavaa poikkeustilaa yhteiskunnan koneistossa, kriisiä, joka pyritään normalisoimaan mahdollisimman nopeasti.

        Historian murros- tai kaaostiloja on aina seurannut vakaan kehityksen vaiheita. Useimmiten kriisiaika on avittanut hyppäystä seuraavalle korkeammalle kehitysasteelle.

        Paradoksaalista kyllä, mutta kaaos ja kehitys voivat olla positiivisessa suhteessa toisiinsa. Meillä sana kaaos on negatiivinen tarkoittaen lähinnä sekasortoa. Kiinan kielessä kriisiä kuvaava symboli on kaksiosainen. Ensimmäinen osa merkitsee loppua, tuhoa, päättymistä. Toinen osa symbolista tarkoittaa positiivista, syntymistä, uuden alkua ja mahdollisuutta"
        https://books.google.fi/books?id=nGrlCgAAQBAJ&pg=PT133&lpg=PT133&dq=yhteiskunta kaaos&source=bl&ots=P9_p6zvUYs&sig=DBei-OextCIv-y5gbrCYqmuGNCA&hl=fi&sa=X&ved=0ahUKEwibyeH6r5zZAhUFXCwKHYCXDFsQ6AEIUTAJ#v=onepage&q=yhteiskunta kaaos&f=false
        "Mitä tarkoittaa yhteiskuntakaaos? Se on tilanne jossa yhteiksunnallinen järjestelmä luhistuu. Koulutus, ruokahuolto, järjestyksen ylläpito lakkaavat toimimasta. Pahinta on se että yhteiskunnassa ei ole järjestystä ylläpitävää organisaatiota. Ainoa laki on viidakon laki. Se on vahvimman vallankäyttöä. Yhteiskunta ei tarjoa kansalaisilleen edes minimaalista turvallisuutta. Yhteiskunta on lakannut olemasta.

        Valtiollinen järjestelmä voi kohdistaa kansalaisiinsa taloudellista, etnistä tai arvomaailmasortoa. Mikä tahansa sorto voi johtaa eri ryhmien väliseen sisällissotaan ja sen myötä koko yhteiskunnallisen järjestelmän luhistumiseen. Suomi on kokenut tällaisen yhteiskuntakaaoksen vuosina 1917 - 1918...."

        Kaaoksesta löytyy googlettamalla monenmoista luettavaa. Aika nopesti kuitenkin voi jo lukemansa perusteellakin tulla käsitykseen että kaaosta voi pohdiskella monelta näkökulmalta.
        Uuteen astuminen voi joskus merkitä kaaosta. Vanhassa pidättäytyminen voi olla väistämättä ohi ja uudelle on tehtävä tilaa...

        On myös olemassa anarkismi:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Anarkismi
        "Anarkismi on taloudellisista, yhteiskunnallisista ja sosiaalisista valtahierarkioista vapaata yhteiskuntaa tavoitteleva poliittinen ideologia, joka korostaa yksilönvapautta. Anarkismin klassisen määritelmän mukaan se on ajattelutapa, jossa vastustetaan valtiota, siihen sisältyvän pakkovallan, poliittisen auktoriteetin sekä valtakoneiston muodollis-oikeudellisuuden ja byrokraattisuuden vuoksi."

        Ja demokratia
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Demokratia
        "Demokratia eli kansanvalta on kansanvaltaan perustuva valtiojärjestys tai hallitusmuoto. Demokratian perusajatuksena on, että hallintovalta nousee kansasta ja toteuttaa kansan tahtoa. Demokratia tulee sanoista demos (tavallinen kansa) ja kratos (valta, hallita)."


    • Eri-evä

      Mulle toi on ainoa mistä on ollut jotain apua

      • Niin on varmasti parempi paikka kuin tää palsta, kun ilmeisesti sitä moderoidaan paremmin. En tiedä, mutta luulen niin.

        En ole aikoihin muistanut koko saittia, et sekin on olemassa, kun mulla ei ole enää akuuttia tarvetta puhua siitä henkilöstä, eikä siitä suhteestakaan.

        Mutta hyvä jos joku saa apua ja tukea sieltä


      • Min_inh

        Min inhoan edelleenkin helpohkoa rahastusta tällä asialla...
        Näyttelijä on näyttelijä... ja paahtaa minkä paahtaa.


      • fgfjfjf
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        Niin on varmasti parempi paikka kuin tää palsta, kun ilmeisesti sitä moderoidaan paremmin. En tiedä, mutta luulen niin.

        En ole aikoihin muistanut koko saittia, et sekin on olemassa, kun mulla ei ole enää akuuttia tarvetta puhua siitä henkilöstä, eikä siitä suhteestakaan.

        Mutta hyvä jos joku saa apua ja tukea sieltä

        Pystyikö sen kokemuksesi jälkeen, jos noin hyvin olet toipunut, uuteen suhteeseen ja tuliko sellaisia epäilyksen tunteita, että ei kai tämäkin ole sellainen?


      • Ilmaiseksikatson
        Min_inh kirjoitti:

        Min inhoan edelleenkin helpohkoa rahastusta tällä asialla...
        Näyttelijä on näyttelijä... ja paahtaa minkä paahtaa.

        Sama nainen on tehnyt YouTubeen jo yli kymmenen videota. Siis jatkaa narsismista paahtamista. Ei niiden katsominen kylläkään maksa, että mitä tarkoitat rahastuksella?


      • fgfjfjf kirjoitti:

        Pystyikö sen kokemuksesi jälkeen, jos noin hyvin olet toipunut, uuteen suhteeseen ja tuliko sellaisia epäilyksen tunteita, että ei kai tämäkin ole sellainen?

        Kyllä joo, alkuun tapailtiin enemmänkin kaveripohjalta, yhteisen tekemisen merkeissä, käytiin tanssimassa ja erilaisissa tapahtumissa, sitä myöden kun aikataulut sopi yhteen.

        Syystä että niin minä kuin hän tulimme toisen elämään tavallaan liian pian edellisen suhteen jälkeen. Ristiriitainen suhde hänelläkin taustalla. Että usein keskustelut saattoivat alkuaikoina liittyä noihin juttuihin.

        Kummallakin taustoissa myös pitkä vuosikymmenien avioliitto, hänellä avioerosta joitain vuosia, minulla ny tosiaan jo reipaasti yli kymmenen vuotta jo silloin kun tapasimme.

        Ajan kuluessa sitten tuo uusi tuttavus eteni ystävyydeksi ja rakkaudeksikin jolloin päätimme ns. laittaa hynttyyt yhteenkin. Olihan siinäkin minulla sopeutumista kun olin jo vuosikymmeniä ollut ns. perheen ainoa aikuinen ja vastuunkantaja, että joutui oikein antamaan toisellekkin tilaa olla ja varsinkin tehdä asioita eri tavalla kuin minä.

        Narsistiksi en ole nyk. kumppaniani epäillyt koskaan.

        Että mun henk. koht kokemus siltä saralta ny rajoittuu tuohon yhteen tyyppiin, mutta toki sen myötä olen tiedostanut, että olen sen kaltaisen ihmisen vaikutuspiirissä saattanut olla aiemminkin, mutta silloin tavalliset ihmiset tuskin olivat kuulletkaan narisisti sanaa.

        Mutta nääkin asiat on kovin henk. kohtaisia, että miten kukakin toipuu, jotkut ilmeisesti ei toivu koskaan. Riippunee niin monesta tekijästä ja varmaan siitäkin miten paljon se narsisti on pysytynyt vaikuttamaan siihen uhriinsa.

        Että tosiaan itse pidän itseäni sillä tavalla toipuneena ettei ole enää tarvetta sitä varsinaista henkilöä ja silloista suhdetta niinkään ajatella, vaan ihan tätä aihetta enimmäkseen kokonaisuutena, mitä kaikkea se mahdollisesti saattaa pitää sisällään.

        Mutta kieltämättä jos haluaa ajatuksissa siihen henkilöön palata niin tokihan sitä edelleenkin muistaa, että senkaltaisia ihmisiäkin on olemassa, joille se toinen ihminen ei merkitse mitään. Ilman sitä kokemusta en tietäisi.

        Toisaalta itselleni on ollut myös tärkeää löytää itsestäni ne syyt miksi minä ns. ajaduin suhteesen sen kaltaisen henkilön kanssa.

        Että tuli mokattua ja oppirahat maksettua kantapään kautta, mutta kokemuksesta on toivuttu sillä tavalla, että on kyennyt jatkamaan elämäänsä ja olemaan kiitollinen siitä ettei hän onnistunut kuitenkaan täysin minua rikkomaan.

        Kun muistan, että hän jo hyvin alkuvaiheessa toi esiin tuonkin seikan, "kertoi pelkäävänsä että menen rikki tässä leikissä", minkä voi näin jälkikäteen tulkita niiksi hienovaraisiksi vihjauksiksi, siitä mitä tuleman pitää.


      • hienoakuulla
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        Kyllä joo, alkuun tapailtiin enemmänkin kaveripohjalta, yhteisen tekemisen merkeissä, käytiin tanssimassa ja erilaisissa tapahtumissa, sitä myöden kun aikataulut sopi yhteen.

        Syystä että niin minä kuin hän tulimme toisen elämään tavallaan liian pian edellisen suhteen jälkeen. Ristiriitainen suhde hänelläkin taustalla. Että usein keskustelut saattoivat alkuaikoina liittyä noihin juttuihin.

        Kummallakin taustoissa myös pitkä vuosikymmenien avioliitto, hänellä avioerosta joitain vuosia, minulla ny tosiaan jo reipaasti yli kymmenen vuotta jo silloin kun tapasimme.

        Ajan kuluessa sitten tuo uusi tuttavus eteni ystävyydeksi ja rakkaudeksikin jolloin päätimme ns. laittaa hynttyyt yhteenkin. Olihan siinäkin minulla sopeutumista kun olin jo vuosikymmeniä ollut ns. perheen ainoa aikuinen ja vastuunkantaja, että joutui oikein antamaan toisellekkin tilaa olla ja varsinkin tehdä asioita eri tavalla kuin minä.

        Narsistiksi en ole nyk. kumppaniani epäillyt koskaan.

        Että mun henk. koht kokemus siltä saralta ny rajoittuu tuohon yhteen tyyppiin, mutta toki sen myötä olen tiedostanut, että olen sen kaltaisen ihmisen vaikutuspiirissä saattanut olla aiemminkin, mutta silloin tavalliset ihmiset tuskin olivat kuulletkaan narisisti sanaa.

        Mutta nääkin asiat on kovin henk. kohtaisia, että miten kukakin toipuu, jotkut ilmeisesti ei toivu koskaan. Riippunee niin monesta tekijästä ja varmaan siitäkin miten paljon se narsisti on pysytynyt vaikuttamaan siihen uhriinsa.

        Että tosiaan itse pidän itseäni sillä tavalla toipuneena ettei ole enää tarvetta sitä varsinaista henkilöä ja silloista suhdetta niinkään ajatella, vaan ihan tätä aihetta enimmäkseen kokonaisuutena, mitä kaikkea se mahdollisesti saattaa pitää sisällään.

        Mutta kieltämättä jos haluaa ajatuksissa siihen henkilöön palata niin tokihan sitä edelleenkin muistaa, että senkaltaisia ihmisiäkin on olemassa, joille se toinen ihminen ei merkitse mitään. Ilman sitä kokemusta en tietäisi.

        Toisaalta itselleni on ollut myös tärkeää löytää itsestäni ne syyt miksi minä ns. ajaduin suhteesen sen kaltaisen henkilön kanssa.

        Että tuli mokattua ja oppirahat maksettua kantapään kautta, mutta kokemuksesta on toivuttu sillä tavalla, että on kyennyt jatkamaan elämäänsä ja olemaan kiitollinen siitä ettei hän onnistunut kuitenkaan täysin minua rikkomaan.

        Kun muistan, että hän jo hyvin alkuvaiheessa toi esiin tuonkin seikan, "kertoi pelkäävänsä että menen rikki tässä leikissä", minkä voi näin jälkikäteen tulkita niiksi hienovaraisiksi vihjauksiksi, siitä mitä tuleman pitää.

        Aivan ihanaa, että voi selvitä noinkin hyvin ja tasapainoiseksi kaiken kokemansa jälkeen. Ja luottaa niin itseensä kuin toiseenkin, vaikka kaapissa olisi niitä menneitä mörköjä. Toivotan onnea jatkossakin ja voimia selvityä silloinkin, jos jonkinlaisen kriisin yhteydessä vanha kuona voi putkahtaa pintaan. Kun uudestaan onnistuu, niin on yhdessä hienoa seurata ja osallistua lastensa ja mahdollisien lapsenlapsien elämäänkin tarvittaessa hoitoapuna, jotta tuo hyvä jatkaisi kulkuaan myös seuraaviin sukupolviin.


      • hienoakuulla kirjoitti:

        Aivan ihanaa, että voi selvitä noinkin hyvin ja tasapainoiseksi kaiken kokemansa jälkeen. Ja luottaa niin itseensä kuin toiseenkin, vaikka kaapissa olisi niitä menneitä mörköjä. Toivotan onnea jatkossakin ja voimia selvityä silloinkin, jos jonkinlaisen kriisin yhteydessä vanha kuona voi putkahtaa pintaan. Kun uudestaan onnistuu, niin on yhdessä hienoa seurata ja osallistua lastensa ja mahdollisien lapsenlapsien elämäänkin tarvittaessa hoitoapuna, jotta tuo hyvä jatkaisi kulkuaan myös seuraaviin sukupolviin.

        "Ja luottaa niin itseensä kuin toiseenkin, vaikka kaapissa olisi niitä menneitä mörköjä"

        No tuohon tekee mieli vasta, että kaappini olen avannut, ettei mun kaapissa mitään sen kummempia mörköjä ole/sellaisia asioita joita pitäisi piilotella tai mistä ei voisi kenellään puhua.

        Toki se menneisyys ja erityisesti lapsuuden kokemukset ovat muovanneet minusta tällaisen ihmisen. Säröjä on , mutta jonkun sanonnan mukaanhan ehjimmät meistä on tehty sirpaleista. Tiedä sitten onko noin, mutta pidän kuitenkin itseäni ihan kelpo ihmisenä noista säröistä ja omituisuuksistani huolimatta.

        Noihin kriiseihin liittyen sitähän toki ei tiedä mitä elämä tuo tullessaan, mutta ihan luottavaisin mielin tässä mennään Irwinin laulun sanoja laitakseni "sisulla loppuun asti ja rinta kaarella maaliin" Että suotta sitä etukäteen murehtimaan ja maalailemaan piruja seinälle on läksy jonka minäin ikuinen huolehtija olen yrittänyt oppia ottamaan ohjenuorakseni.

        Mitä tulee aikusiin lapsiini ja lapsenlapsiin, niin nykyään toki liian harvoin tavataan ja liian harvoin pystyn osallistumaan lastenlasten hoitamiseen, kun olen vielä työelämässä ja minulla on vuorotyö, että olen usein iltoja töissä ja se vapaaviikonloppukin on vaan kerran kuukaudessa.

        Täällä hetkellä kun lapsenlapsetkin ovat jo koulussa ja elävät sitä normiviikko rytmiä niin vielä vähemmän on mahdollisuuksia tavata. Onneksi heillä on kuitenkin toinenkin mummola, josta saavat lapsenvahdin menojensa ajaksi paremmin kuin minusta ja me mummotkin pidämme yhteyttä.

        Edelleen kummankin aikuiset lapset ovat hyväsyneet meidän suhteemme, ettei sillä sarallakaan mitä ongelmia ole ilmennyt. Kaikki käyvät meillä mahdollisuuksien mukaan ja toimeen tullaan, jonkin verran jopa käydään yhdessä jossain tapahtumissa tai ulkona syömässä yms. ja aikuiset lapsetkin ovat tutustuneet toisiinsa, että ovat jonkin verran yhteyksissäkin, kyselevät kuulumisiakin.

        Että sellaista normaalia hyvinkin tavallista elämää täällä

        Tää kaikki "mainostaminen" ny vaan siksi, että uskon kyllä, että myös narsisti suhteesta voi toipua, vasinkin jos lakkaa elämästä menneessä ja jatkuvasti ajattelemasta ja kertaamasta niitä huonoja kokemuksiaan. Itselleenhän siinä vaan hallaa tekee. Ymmärrän kyllä, että aluksi on vaikeaa, mutta itsekukin voi miettiä, onko se vielä vuosienkin jälkeen järkevää.

        Toki huonompi tilanne on narsistien lapsilla, kun yleisesti tiedetään miten suuri vaikutus sillä lapsuudella on siihen millainen aikuinen hänestä kasvaa.


      • hyväohjenuora
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Ja luottaa niin itseensä kuin toiseenkin, vaikka kaapissa olisi niitä menneitä mörköjä"

        No tuohon tekee mieli vasta, että kaappini olen avannut, ettei mun kaapissa mitään sen kummempia mörköjä ole/sellaisia asioita joita pitäisi piilotella tai mistä ei voisi kenellään puhua.

        Toki se menneisyys ja erityisesti lapsuuden kokemukset ovat muovanneet minusta tällaisen ihmisen. Säröjä on , mutta jonkun sanonnan mukaanhan ehjimmät meistä on tehty sirpaleista. Tiedä sitten onko noin, mutta pidän kuitenkin itseäni ihan kelpo ihmisenä noista säröistä ja omituisuuksistani huolimatta.

        Noihin kriiseihin liittyen sitähän toki ei tiedä mitä elämä tuo tullessaan, mutta ihan luottavaisin mielin tässä mennään Irwinin laulun sanoja laitakseni "sisulla loppuun asti ja rinta kaarella maaliin" Että suotta sitä etukäteen murehtimaan ja maalailemaan piruja seinälle on läksy jonka minäin ikuinen huolehtija olen yrittänyt oppia ottamaan ohjenuorakseni.

        Mitä tulee aikusiin lapsiini ja lapsenlapsiin, niin nykyään toki liian harvoin tavataan ja liian harvoin pystyn osallistumaan lastenlasten hoitamiseen, kun olen vielä työelämässä ja minulla on vuorotyö, että olen usein iltoja töissä ja se vapaaviikonloppukin on vaan kerran kuukaudessa.

        Täällä hetkellä kun lapsenlapsetkin ovat jo koulussa ja elävät sitä normiviikko rytmiä niin vielä vähemmän on mahdollisuuksia tavata. Onneksi heillä on kuitenkin toinenkin mummola, josta saavat lapsenvahdin menojensa ajaksi paremmin kuin minusta ja me mummotkin pidämme yhteyttä.

        Edelleen kummankin aikuiset lapset ovat hyväsyneet meidän suhteemme, ettei sillä sarallakaan mitä ongelmia ole ilmennyt. Kaikki käyvät meillä mahdollisuuksien mukaan ja toimeen tullaan, jonkin verran jopa käydään yhdessä jossain tapahtumissa tai ulkona syömässä yms. ja aikuiset lapsetkin ovat tutustuneet toisiinsa, että ovat jonkin verran yhteyksissäkin, kyselevät kuulumisiakin.

        Että sellaista normaalia hyvinkin tavallista elämää täällä

        Tää kaikki "mainostaminen" ny vaan siksi, että uskon kyllä, että myös narsisti suhteesta voi toipua, vasinkin jos lakkaa elämästä menneessä ja jatkuvasti ajattelemasta ja kertaamasta niitä huonoja kokemuksiaan. Itselleenhän siinä vaan hallaa tekee. Ymmärrän kyllä, että aluksi on vaikeaa, mutta itsekukin voi miettiä, onko se vielä vuosienkin jälkeen järkevää.

        Toki huonompi tilanne on narsistien lapsilla, kun yleisesti tiedetään miten suuri vaikutus sillä lapsuudella on siihen millainen aikuinen hänestä kasvaa.

        Tuo ohjenuorasi on kyllä erinomainen. Siitä tulikin mieleeni edesmennyt anoppini, juuri tuossa emme alusta asti olleet samalla aaltopituudella, kun hän ajatteli aina kaikista asioista sen negatiivisen ja oma luonne on taas aivan päinvastainen, että kaikesta huonosta voi löytää myös sen positiivisuuden, kun tapeeksi perusteellisesti tarkastelee. Ehkä hänen perussairautensa eli kaksisuuntainen oli siellä taustalla, mutta siinä kohtaa en vielä tiennyt sitä, kun se oli juuri sellainen kaapissa säilötty mörkö, joka sitten vuosien avioliiton myötä tuli minullekin esiin.


      • poiuytresdfg
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Ja luottaa niin itseensä kuin toiseenkin, vaikka kaapissa olisi niitä menneitä mörköjä"

        No tuohon tekee mieli vasta, että kaappini olen avannut, ettei mun kaapissa mitään sen kummempia mörköjä ole/sellaisia asioita joita pitäisi piilotella tai mistä ei voisi kenellään puhua.

        Toki se menneisyys ja erityisesti lapsuuden kokemukset ovat muovanneet minusta tällaisen ihmisen. Säröjä on , mutta jonkun sanonnan mukaanhan ehjimmät meistä on tehty sirpaleista. Tiedä sitten onko noin, mutta pidän kuitenkin itseäni ihan kelpo ihmisenä noista säröistä ja omituisuuksistani huolimatta.

        Noihin kriiseihin liittyen sitähän toki ei tiedä mitä elämä tuo tullessaan, mutta ihan luottavaisin mielin tässä mennään Irwinin laulun sanoja laitakseni "sisulla loppuun asti ja rinta kaarella maaliin" Että suotta sitä etukäteen murehtimaan ja maalailemaan piruja seinälle on läksy jonka minäin ikuinen huolehtija olen yrittänyt oppia ottamaan ohjenuorakseni.

        Mitä tulee aikusiin lapsiini ja lapsenlapsiin, niin nykyään toki liian harvoin tavataan ja liian harvoin pystyn osallistumaan lastenlasten hoitamiseen, kun olen vielä työelämässä ja minulla on vuorotyö, että olen usein iltoja töissä ja se vapaaviikonloppukin on vaan kerran kuukaudessa.

        Täällä hetkellä kun lapsenlapsetkin ovat jo koulussa ja elävät sitä normiviikko rytmiä niin vielä vähemmän on mahdollisuuksia tavata. Onneksi heillä on kuitenkin toinenkin mummola, josta saavat lapsenvahdin menojensa ajaksi paremmin kuin minusta ja me mummotkin pidämme yhteyttä.

        Edelleen kummankin aikuiset lapset ovat hyväsyneet meidän suhteemme, ettei sillä sarallakaan mitä ongelmia ole ilmennyt. Kaikki käyvät meillä mahdollisuuksien mukaan ja toimeen tullaan, jonkin verran jopa käydään yhdessä jossain tapahtumissa tai ulkona syömässä yms. ja aikuiset lapsetkin ovat tutustuneet toisiinsa, että ovat jonkin verran yhteyksissäkin, kyselevät kuulumisiakin.

        Että sellaista normaalia hyvinkin tavallista elämää täällä

        Tää kaikki "mainostaminen" ny vaan siksi, että uskon kyllä, että myös narsisti suhteesta voi toipua, vasinkin jos lakkaa elämästä menneessä ja jatkuvasti ajattelemasta ja kertaamasta niitä huonoja kokemuksiaan. Itselleenhän siinä vaan hallaa tekee. Ymmärrän kyllä, että aluksi on vaikeaa, mutta itsekukin voi miettiä, onko se vielä vuosienkin jälkeen järkevää.

        Toki huonompi tilanne on narsistien lapsilla, kun yleisesti tiedetään miten suuri vaikutus sillä lapsuudella on siihen millainen aikuinen hänestä kasvaa.

        No mä olen kuitenkin periaatteessa ihan tyytyväinen siihen millainen ihminen minusta kasvoi. Mun mielestä se ei ole siinä se vaikein juttu.


      • poiuytrdsdvb

        Koko narsismikeskustelussa mua ällöttää kaikki tämmönen: Onneks susta kuitenkin tuli ihan ok ihminen !
        Mä en ikinä kehtaisi puhua kenellekään niin.
        Vaikka olisi molemmat vanhemmat umpinarsisisteja, se ei määritä sitä mitä heidän lapsestaan tulee. Vaikeampaa on vanhenevien narsistien temppuilu, muiden epäuskoisuus tilanteesta jne., jalkuva kiusaaminen, jota psykopaattini on myöntänyt harrastaneensa, manipuloinnista.
        MInulle on kerran kidutettu henkilö sanonut länsimaisesta terapiasta: Minun sieluni ei ole kidutuksesta pilaantunut. Olen samoilla linjoilla.


      • Älli.tälli

        Olette kyllä höperö sakkikunta. Että jaksatte jauhaa jostain joka on tapahtunut sata vuotta sitten. Alkakaa elämään nykypäivässä. Vaikka taitaa olla liikaa vaadittu.


      • Transformation

        Menneisyys muovaa tätä hetkeä. Narsistin kanssa sinne jää selvittämättömiä asioita. Mielelläänhän sitä vain unohtaisi ja nauraisi koko asialle. Ehkä lopuksi niin käykin, kun tajuaa ettei oikeastaan mitään tapahtunut ja kaikki oli harhaa, turhaa pyristelyä ja kärsimistä.


      • poiuytrdvbn

        Mä koen että omiin aivoihin ei ole hyvä jättää epäselviä sotkuja vaan mielelläni tutkin tarkkaan mitä on tapahtunut, koska muuten aivojaan ei voi järjestää oikeinkaan. Narsistit haluaa ne sotkut sinne vaan toisen aivoihin jätetyiksi paskakasoiksi. Heille on kivaa ettei selviä henkilölle itselleenkään mitä hänelle oikeastaan on tapahtunut.


      • poiuytrdsdfg

        Sitä paitsi mä en ole todellakaan junnannut paikoillani vaan moni muukin havainnut mun viimeaikoina kehittyneen nopeasti.


      • poiuytresdfg

        Youtube on upea, jotenkin se seurailee muakin kun se tarjoaa mulle usein puheita juuri aiheista joita mulla on pohdinnan alla. Jännää tuntuu melkein maagiselle kun joku ikäänkuin tuntematon taho tietää mitä mun ehkä kannattaisi ajatella seuravaksi ! Ja neuvot on sanoisinko ei -virtuaalisiin tahoihin verrattuna huippuluokkaa !!! Maailma on ihmeellinen !


      • Katso_
        Ilmaiseksikatson kirjoitti:

        Sama nainen on tehnyt YouTubeen jo yli kymmenen videota. Siis jatkaa narsismista paahtamista. Ei niiden katsominen kylläkään maksa, että mitä tarkoitat rahastuksella?

        Katso vaan ilmaiseksi. Mutta ne on mainosklippejä, vaikka niitä ei ole mainoksiksi määritelty...
        NeviSales
        Julkaistu 29.2.2016
        Lisää aiheesta: http://eroonnarsistista.com/
        Videota pääset myös kommentoimaan yllä olevasta linkistä.

        NeviSales on yritys klippien takana.


      • En_mit
        Ilmaiseksikatson kirjoitti:

        Sama nainen on tehnyt YouTubeen jo yli kymmenen videota. Siis jatkaa narsismista paahtamista. Ei niiden katsominen kylläkään maksa, että mitä tarkoitat rahastuksella?

        "Jäsenyys maksaa 10 euroa. Tämä on kertaluonteinen liittymismaksu. Kyseessä ei siis ole kuukausi- tai vuosijäsenmaksu, jonka joutuisit jonkin ajan päästä uusimaan; et missään myöhemmässä vaiheessa joudu maksamaan senttiäkään lisää. Vastauksia muihin mahdollisiin jäsensivua koskeviin kysymyksiisi voit etsiä sivulta USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET.

        Hintaan sisältyy:

        pääsy salasanasuojatulle keskustelufoorumille, jossa pääset keskustelemaan nimimerkin tuoman anonymiteetin turvin
        ­turvallinen tukiverkosto joka suojelee yksityisyyttäsi
        ­ mahdollisuus nähdä lisää videoita, kommentoida niitä ja esittää toivomuksia uusien videoiden aiheista (joka kuukausi ilmestyy vähintään yksi uusi video)
        äänitteitä (rentoutumisnauhoitteita yms.)
        jäsenille Juoksukengät – kirja jäsenhintaan 20,00e (HUOM. tämä jäsenhinta ei koske kirjan painettua versiota)
        jäsenille Pikkurillipiiri – kirja jäsenhintaan 25,00e
        vastaus yllä olevan videon toiseen kysymykseen"

        En mitenkään jaksa uskoa, että tuota yritystä ohjaisi joku muu kuin perhe Nevanlinna.


      • Eikä_

        Eikä noissa klipeissä ainakaan ole mitään mitä ei tällä sivustolla olisi koskaan esitetty. Noista kaikista jutuista on keskusteluketjuja ollut täällä.
        Lisäksi täällä on runsaasti keskusteluja myös siitä, voiko uhrissa olla jotain mikä niitä narsisteja vetää.
        Minä olen vähän samaan tyyliin kuin nevanl. vastustanut ajatusta, että uhrissa on oltava jotain erityistä vikaa. Sittemmin olen tullut siitä aika vakuuttuneeksi, että urhilla on ainkin jokin matalapaine meneillään kun narsisti iskee.


      • Kommentti_
        Älli.tälli kirjoitti:

        Olette kyllä höperö sakkikunta. Että jaksatte jauhaa jostain joka on tapahtunut sata vuotta sitten. Alkakaa elämään nykypäivässä. Vaikka taitaa olla liikaa vaadittu.

        Kommentti on juuri sellainen, joka olisi varmaan moderoitu paremman moderoinnin piirissä...
        Minusta kuitenkaan ei heiluta keskustelua, vaan ihan voi vaikka vastata, miksi aihe vielä sadan vuoden kuluttuakin kiinnostaa.

        Minä moderoisin esim. mielelläni tietyn urofiilin kirjoitukset juurikin sen minusta hirveän mieltymyksen ja mieliteon vuoksi. Muistaakseni urofiili on kuitenkin kehunut näitä nevesivuja... että lliekö siellä touhuamassa urofiiliominaisuudessaan. Täällä palstalla saan sanoa, mitä hänestä ajattelen, ylhäätä päin valvotuissa ja ohjatuissa ryhmissä taas en saisi sanoa, että pidän heppua urofiilinä.


      • vaikeudetmuokkaavatmeitä
        Eikä_ kirjoitti:

        Eikä noissa klipeissä ainakaan ole mitään mitä ei tällä sivustolla olisi koskaan esitetty. Noista kaikista jutuista on keskusteluketjuja ollut täällä.
        Lisäksi täällä on runsaasti keskusteluja myös siitä, voiko uhrissa olla jotain mikä niitä narsisteja vetää.
        Minä olen vähän samaan tyyliin kuin nevanl. vastustanut ajatusta, että uhrissa on oltava jotain erityistä vikaa. Sittemmin olen tullut siitä aika vakuuttuneeksi, että urhilla on ainkin jokin matalapaine meneillään kun narsisti iskee.

        Todella hyviä huomioita sinulla kyllä, joten olen samaa mieltä. Olet täysin oikeassa siinä, että jokin matalapaine on uhrilla meneillään, jotta narsisti pääsee iskemään. Olen itsekin sen kokenut ja onneksi, onneksi kaiken jo ennakkoon tehdyn itsetutkiskelun myötä tajusin, mistä on kysymys juuri siinä hetkessä. Voin kertoakin, tulin todella ikävällä tavalla petetyksi, en olisi voinut koskaan uskoa sitä juuri siitä ihmisestä ja ikävänä lisänä petoskaverille se oli pelkkä kilpailuleikki katsoa, kuinka pitkälle pettäjä menee, kaiken päälle tuli kiusaamista ja kostamista lopulta koko perheelle. Olin siis em. perustuen sellaisissa tunnetiloissa, eräällä tavalla poissaoleva, ehkä eteerinen ja surumielinen, että minuun oli helppo iskeä. Meninpä siis yksin minne tahansa tapahtumiin, jouduin miesten iskemäksi välittömästi, mutta koska olen uskollista laatua perusperiaatteineni, en tietenkään lähtenyt kenenkään matkaan. Lähinnä ajattelin, että ei voi olla totta, ettei saa edes yksin enää tuulettuakaan, aina joku perskärpänen kinuaa jotakin, näin päänsisälläni ajattelin, mutta ulospäin kommunikoin vain, että ei kiinnosta nyt seura. Eli minussa oli jokin signaali, johon tartuttiin, vaikka yritin olla ns. huomaamaton.

        Myös pettäjällä oli matalapaine, kun pettäminen tapahtui. Historia tuo kummallinen kulkee mukanamme kokoajan, vaikka pyristelisimme siitä eroon, emme puhuisi siitä, yrittäisimme olla jotakin muuta, mitä olemme. Menneisyys siis muovaa tätä hetkeä, halusimme tai emme. Hänen matalapaine kriisinsä puhkesi, kun kävi sairaalavuoteen vieressä harmaakasvoisena katsomassa, että selviääkö vaimo enää elävien kirjoihin. Päänsisäinen myllerrys ja hän, jonka kanssa aiemmin oli vastaavat myllerrykset purettu, oli nyt kykenemätön siihen tehtävään. Hänellä oli omassa nuoruudessa traumaattisia kokemuksia vanhempansa sairastumisesta, joten nekin käsittelemättömät tulivat siinä hetkessä pintaan. Menettämisen pelko. Sairastumisen myötä olin niin heikko puoli vuotta, että yhteys puolisoonkin katkesi, kun kaikki voimat menivät tervehtymiseen edes jollekin tasolle, joten hän oli eksyksissä tuon ajan ja matalapaineessa altis ja hyvä kohde tietynlaisille ihmisille.

        Olen siis aivan vakuuttunut, että täytyy olla jokin henkinen matalapaine päällä, että siihen juuri tietynlainen eli se narsistinen ihminen tarttuu. Onko se kohtaloa vai sattumaa vai ennalta määrätty elämänkulku, josta on vain selviydyttävä eteenpäin. Toisilla on tarve ymmärtää menneisyyttään, jotta siten voisi vaikuttaa tulevaisuuteen ja olla siitä edes tietoinen, ettei hakkaisi päätään turhaan seinään.


      • Kommentti_ kirjoitti:

        Kommentti on juuri sellainen, joka olisi varmaan moderoitu paremman moderoinnin piirissä...
        Minusta kuitenkaan ei heiluta keskustelua, vaan ihan voi vaikka vastata, miksi aihe vielä sadan vuoden kuluttuakin kiinnostaa.

        Minä moderoisin esim. mielelläni tietyn urofiilin kirjoitukset juurikin sen minusta hirveän mieltymyksen ja mieliteon vuoksi. Muistaakseni urofiili on kuitenkin kehunut näitä nevesivuja... että lliekö siellä touhuamassa urofiiliominaisuudessaan. Täällä palstalla saan sanoa, mitä hänestä ajattelen, ylhäätä päin valvotuissa ja ohjatuissa ryhmissä taas en saisi sanoa, että pidän heppua urofiilinä.

        "Minä moderoisin esim. mielelläni tietyn urofiilin kirjoitukset juurikin sen minusta hirveän mieltymyksen ja mieliteon vuoksi. Muistaakseni urofiili on kuitenkin kehunut näitä nevesivuja... että lliekö siellä touhuamassa urofiiliominaisuudessaan. Täällä palstalla saan sanoa, mitä hänestä ajattelen, ylhäätä päin valvotuissa ja ohjatuissa ryhmissä taas en saisi sanoa, että pidän heppua urofiilinä"

        Niin, empä tiedä mitä tästäkin kommentista ajattelis.

        Näyttää kuitenkin siltä , että ko. kirjoittajalle tarve tuoda tuo asia/tietämyksensä esiin, että ollain hänen tuntemallaan ihmisellä , joka kirjoittaa tääll on tuollainen tapimus. Edelleen tämä henkilö kokee myös tärkeäksi että hän saa sanoa jotakuta kirjoittajaa urofiiliksi.

        Pakostakin sitä miettii että tunteeko hän oikeasti kyseisen kirjoittajan vaiko ihan muutenko vaan hän keksinyt, että ko. kirjoittaja on urofiili

        Jos tuo jälkimmäinen pitää paikkansa, että on keksinyt, niin ei sekään ny kuullosta ihan fiksun ihmisen toiminnlta.

        Eri asia sitten toki on jos joutunut tuon kirjoittajan toimesta tuollaisen mieltymysen kohteeksi ja sen vuoksi tramatisoitunut varsinkin jos tuollaista on tapahtunut vastoin hänen tahtoaan. Niin siltä osin joiltain osin saatan ymmärtää, että on tuollainen tarve tuoda tuokin asia esiin.

        Uskoisin, että myös noilla suljetummilla palstoillakin on mahdollisuus tuoda tuokin asia esiin, osana omaa kokemusta, että niin on käynyt hänelle, mutta ehkei ny tosiaan ihan pelkästään niin, että viittaa vaan johonkin toiseen kirjoittajaan jota ei edes tunne


      • Nuorempaakehiin
        Katso_ kirjoitti:

        Katso vaan ilmaiseksi. Mutta ne on mainosklippejä, vaikka niitä ei ole mainoksiksi määritelty...
        NeviSales
        Julkaistu 29.2.2016
        Lisää aiheesta: http://eroonnarsistista.com/
        Videota pääset myös kommentoimaan yllä olevasta linkistä.

        NeviSales on yritys klippien takana.

        Videoita en jaksanut katsoa minuuttia kauempaa kun akka videolla on vanha ja hel-ve-tin ruma.


      • Joo_olen
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Minä moderoisin esim. mielelläni tietyn urofiilin kirjoitukset juurikin sen minusta hirveän mieltymyksen ja mieliteon vuoksi. Muistaakseni urofiili on kuitenkin kehunut näitä nevesivuja... että lliekö siellä touhuamassa urofiiliominaisuudessaan. Täällä palstalla saan sanoa, mitä hänestä ajattelen, ylhäätä päin valvotuissa ja ohjatuissa ryhmissä taas en saisi sanoa, että pidän heppua urofiilinä"

        Niin, empä tiedä mitä tästäkin kommentista ajattelis.

        Näyttää kuitenkin siltä , että ko. kirjoittajalle tarve tuoda tuo asia/tietämyksensä esiin, että ollain hänen tuntemallaan ihmisellä , joka kirjoittaa tääll on tuollainen tapimus. Edelleen tämä henkilö kokee myös tärkeäksi että hän saa sanoa jotakuta kirjoittajaa urofiiliksi.

        Pakostakin sitä miettii että tunteeko hän oikeasti kyseisen kirjoittajan vaiko ihan muutenko vaan hän keksinyt, että ko. kirjoittaja on urofiili

        Jos tuo jälkimmäinen pitää paikkansa, että on keksinyt, niin ei sekään ny kuullosta ihan fiksun ihmisen toiminnlta.

        Eri asia sitten toki on jos joutunut tuon kirjoittajan toimesta tuollaisen mieltymysen kohteeksi ja sen vuoksi tramatisoitunut varsinkin jos tuollaista on tapahtunut vastoin hänen tahtoaan. Niin siltä osin joiltain osin saatan ymmärtää, että on tuollainen tarve tuoda tuokin asia esiin.

        Uskoisin, että myös noilla suljetummilla palstoillakin on mahdollisuus tuoda tuokin asia esiin, osana omaa kokemusta, että niin on käynyt hänelle, mutta ehkei ny tosiaan ihan pelkästään niin, että viittaa vaan johonkin toiseen kirjoittajaan jota ei edes tunne

        "Eri asia sitten toki on jos joutunut tuon kirjoittajan toimesta tuollaisen mieltymysen kohteeksi ja sen vuoksi tramatisoitunut varsinkin jos tuollaista on tapahtunut vastoin hänen tahtoaan. Niin siltä osin joiltain osin saatan ymmärtää, että on tuollainen tarve tuoda tuokin asia esiin. "
        Joo, olen toivonut että ei sitä kyseistä juttua toisi tavan takaa esiin, kun siinä nyt ei tosiaan mitään mieltä.
        Tulee sitten kirjoittamaan tunnistamattomasta nikistä ihan hyviä juttuja, ja lopuksi laukaisee sen fiilitarpeensa. Olen asiasta asiallisesti hänelle kirjoittanut mutta ei auta.
        Että sellainen tausta.


      • Niin_no
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Minä moderoisin esim. mielelläni tietyn urofiilin kirjoitukset juurikin sen minusta hirveän mieltymyksen ja mieliteon vuoksi. Muistaakseni urofiili on kuitenkin kehunut näitä nevesivuja... että lliekö siellä touhuamassa urofiiliominaisuudessaan. Täällä palstalla saan sanoa, mitä hänestä ajattelen, ylhäätä päin valvotuissa ja ohjatuissa ryhmissä taas en saisi sanoa, että pidän heppua urofiilinä"

        Niin, empä tiedä mitä tästäkin kommentista ajattelis.

        Näyttää kuitenkin siltä , että ko. kirjoittajalle tarve tuoda tuo asia/tietämyksensä esiin, että ollain hänen tuntemallaan ihmisellä , joka kirjoittaa tääll on tuollainen tapimus. Edelleen tämä henkilö kokee myös tärkeäksi että hän saa sanoa jotakuta kirjoittajaa urofiiliksi.

        Pakostakin sitä miettii että tunteeko hän oikeasti kyseisen kirjoittajan vaiko ihan muutenko vaan hän keksinyt, että ko. kirjoittaja on urofiili

        Jos tuo jälkimmäinen pitää paikkansa, että on keksinyt, niin ei sekään ny kuullosta ihan fiksun ihmisen toiminnlta.

        Eri asia sitten toki on jos joutunut tuon kirjoittajan toimesta tuollaisen mieltymysen kohteeksi ja sen vuoksi tramatisoitunut varsinkin jos tuollaista on tapahtunut vastoin hänen tahtoaan. Niin siltä osin joiltain osin saatan ymmärtää, että on tuollainen tarve tuoda tuokin asia esiin.

        Uskoisin, että myös noilla suljetummilla palstoillakin on mahdollisuus tuoda tuokin asia esiin, osana omaa kokemusta, että niin on käynyt hänelle, mutta ehkei ny tosiaan ihan pelkästään niin, että viittaa vaan johonkin toiseen kirjoittajaan jota ei edes tunne

        "Uskoisin, että myös noilla suljetummilla palstoillakin on mahdollisuus tuoda tuokin asia esiin, osana omaa kokemusta, että niin on käynyt hänelle, mutta ehkei ny tosiaan ihan pelkästään niin, että viittaa vaan johonkin toiseen kirjoittajaan jota ei edes tunne"
        Niin no sain alunperin sen käsityksen, että on kotoisin sieltä suljetulta itse, ja tuli sitä suljettua tavallaan puolustamaan minun mielipidettäni vastaan. Niin ehkä siellä suljetulla voi tuollaista kieltä käyttää ilman pahennusta, varsinkin jos on nuori juippi... tai mikä lienee.


      • Niin_no kirjoitti:

        "Uskoisin, että myös noilla suljetummilla palstoillakin on mahdollisuus tuoda tuokin asia esiin, osana omaa kokemusta, että niin on käynyt hänelle, mutta ehkei ny tosiaan ihan pelkästään niin, että viittaa vaan johonkin toiseen kirjoittajaan jota ei edes tunne"
        Niin no sain alunperin sen käsityksen, että on kotoisin sieltä suljetulta itse, ja tuli sitä suljettua tavallaan puolustamaan minun mielipidettäni vastaan. Niin ehkä siellä suljetulla voi tuollaista kieltä käyttää ilman pahennusta, varsinkin jos on nuori juippi... tai mikä lienee.

        "Niin ehkä siellä suljetulla voi tuollaista kieltä käyttää ilman pahennusta, varsinkin jos on nuori juippi... tai mikä lienee."

        Niinku millaista kieltä siellä voi käyttää.

        Itse ny tarkoitin, että jos ny on joutunut tuollaisen ihmisen/urofiilin mielihalujen kohteeksi varsinkin vastoin tahtoaan ja siitä traumatisoitunut ja kokee asian hävettäväksi. Niin ehkä tuommosella suljetulla palstalla voi asianosainen sitte nimimerkin suojassa tuotakin tapahtumaa ja siihen liittyviä ikäviä tunteitaan käydä lävitse.

        Sinä ny näköjään taas käännät tätäkin asiaa hieman kummalliseen muottiin, että mukamas se nuori mies sieltä palstalta puhuisi tuosta, vaikka itse ny toit asian ja sanan urofiili tänne palstalle ja oman ymmärryksen mukaan viittasi palstakirjoittajaan.

        Jos noin ymmärsin, niin ilmeisesti vaan nimittelet sitte ilm. ihmisiä tuohon tapaan vastoin parempaa tietoasi, onko kyseisellä henkilöllä sellainen mieltymys.
        Mitä järkeä semmosessa on, miksi teet niin jos et edes ihmistä tunne


      • En_toista
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Niin ehkä siellä suljetulla voi tuollaista kieltä käyttää ilman pahennusta, varsinkin jos on nuori juippi... tai mikä lienee."

        Niinku millaista kieltä siellä voi käyttää.

        Itse ny tarkoitin, että jos ny on joutunut tuollaisen ihmisen/urofiilin mielihalujen kohteeksi varsinkin vastoin tahtoaan ja siitä traumatisoitunut ja kokee asian hävettäväksi. Niin ehkä tuommosella suljetulla palstalla voi asianosainen sitte nimimerkin suojassa tuotakin tapahtumaa ja siihen liittyviä ikäviä tunteitaan käydä lävitse.

        Sinä ny näköjään taas käännät tätäkin asiaa hieman kummalliseen muottiin, että mukamas se nuori mies sieltä palstalta puhuisi tuosta, vaikka itse ny toit asian ja sanan urofiili tänne palstalle ja oman ymmärryksen mukaan viittasi palstakirjoittajaan.

        Jos noin ymmärsin, niin ilmeisesti vaan nimittelet sitte ilm. ihmisiä tuohon tapaan vastoin parempaa tietoasi, onko kyseisellä henkilöllä sellainen mieltymys.
        Mitä järkeä semmosessa on, miksi teet niin jos et edes ihmistä tunne

        "Niinku millaista kieltä siellä voi käyttää."
        En toista kun en voi sietää.
        En ala käsittelemään mitään niin älytöntä. Minulla parempaakin tekemistä. Näillä näyin elän vain kerran.
        Minulla syy, kun tyyppi käyttää sitä sanaa ihan kurimuksella.
        Anna nyt minun vastata, äläkä mestaroi tätäkin suurella tietämykselläsi ylhäältä käsin. Minulla oikeus vastata niinkuin vastaan.
        Et ole mun äiti. Saatika että oisin alaikäinen.👩‍👧


      • En_toista kirjoitti:

        "Niinku millaista kieltä siellä voi käyttää."
        En toista kun en voi sietää.
        En ala käsittelemään mitään niin älytöntä. Minulla parempaakin tekemistä. Näillä näyin elän vain kerran.
        Minulla syy, kun tyyppi käyttää sitä sanaa ihan kurimuksella.
        Anna nyt minun vastata, äläkä mestaroi tätäkin suurella tietämykselläsi ylhäältä käsin. Minulla oikeus vastata niinkuin vastaan.
        Et ole mun äiti. Saatika että oisin alaikäinen.👩‍👧

        "Minulla syy, kun tyyppi käyttää sitä sanaa ihan kurimuksella."

        Niinku mikä tyyppi, toiko joka sanan toi tähän keskusteluun, alkas yhtäkkiä puhua jostain urofiilista. Itsestäänkö hän puhui, Tunnetko ja tiedätkö ton ihmisen .


      • Mitä_kuu
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Minulla syy, kun tyyppi käyttää sitä sanaa ihan kurimuksella."

        Niinku mikä tyyppi, toiko joka sanan toi tähän keskusteluun, alkas yhtäkkiä puhua jostain urofiilista. Itsestäänkö hän puhui, Tunnetko ja tiedätkö ton ihmisen .

        "Tunnetko ja tiedätkö ton ihmisen ."
        Mitä kuulustelet?
        Et luota minun keskustelijantaitoihin tai että minulla on oikeus pitää puoleni.
        Etkö ole tottunut aikuisiin älyllisiin olentoihin?

        Voisin vastata ihan mitä vain nyt tähänkin.
        Mutta reiluna ihmisenä vastaan niinkuin asia on.
        Tyyppi siis käynyt palstalla heittelemääs sanalla lähinnä kait minua silloin tällöin jo pidemmän aikaa, kun tietää etten tykkää siitä.

        Ja tunnen tyypin paremmin kuin sinä.


      • Rhjiotjn
        Eikä_ kirjoitti:

        Eikä noissa klipeissä ainakaan ole mitään mitä ei tällä sivustolla olisi koskaan esitetty. Noista kaikista jutuista on keskusteluketjuja ollut täällä.
        Lisäksi täällä on runsaasti keskusteluja myös siitä, voiko uhrissa olla jotain mikä niitä narsisteja vetää.
        Minä olen vähän samaan tyyliin kuin nevanl. vastustanut ajatusta, että uhrissa on oltava jotain erityistä vikaa. Sittemmin olen tullut siitä aika vakuuttuneeksi, että urhilla on ainkin jokin matalapaine meneillään kun narsisti iskee.

        Olen eri mieltä. Ei narsun kynsiin joutumiseen mitään matalapainetta tarvita. Minulla ei ollut mitään matalapaineen tapaistakaan kun tutustuin narsuexääni. Olin onnellinen ja tyytyväinen ihminen. Oli kiva työ, paljon ystäviä, paljon harrastuksia.,terveys, mukava asunto, vakaa toimeentulo. Elämä hymyili, Sitten törmäsin ihmiseen joka vaikutti lämpimältä ja hienolta kumppanilta ja erehdyin ihastumaan. Siis ajattelin että upeaa elämää tämä nykyinen on muutenkin, mutta nyt vielä kaiken lisäksi tapasjn maailman ihanimman miehen, että olenpa onnentyttö kerta kaikkiaan. Se matalapaine kyllä tuli kun kaveri myöhemmin paljasti todellisen luonteensa. Siinä vaiheessa otin eron, mutta melkoinen trauma jäi, ja sitä nyt parantelen.

        Nuo puheet matalapaineesta ja uhrin sellaisista ominaisuuksista jotka houkuttelevat narsuja on kehitetty jotta ihmisille tulisi turvallisempi olo. Kun uskottelen että kun elän hyvää elämää enkä ole läheisriippuvainen tms, niin olen turvassa narsuilta. Olisi kiva jos juttu olisi niin, mutta niin se ei ole. Valitettavasti.


      • poiuytrdsxcv

        Joo näin on. Ihmiset pelkäävät arvaamatonta maailmaa jossa täysin viattomille ihmisille voi tapahtua oikeastaan kutakuinkin ihan mitä tahansa, siksi he ovat kehittäneet peloissaan jos jonkinlaisia uhrien syyllistysmetodeja jotka tietenkin tekevät vain maailmasta sitä arvaamattomamman ja viattomille ihmisille vaarallisen.
        Mun mielestä uhrien syyllistysteoriat ovat typerintä mitä maa päällään kantaa ihan sama miten ja mihin tarkoitulseen ne on muotoiltu. Mun mielestä ne ovat kaikin puolin raukkamaisia.


      • Jaa_Miel
        Rhjiotjn kirjoitti:

        Olen eri mieltä. Ei narsun kynsiin joutumiseen mitään matalapainetta tarvita. Minulla ei ollut mitään matalapaineen tapaistakaan kun tutustuin narsuexääni. Olin onnellinen ja tyytyväinen ihminen. Oli kiva työ, paljon ystäviä, paljon harrastuksia.,terveys, mukava asunto, vakaa toimeentulo. Elämä hymyili, Sitten törmäsin ihmiseen joka vaikutti lämpimältä ja hienolta kumppanilta ja erehdyin ihastumaan. Siis ajattelin että upeaa elämää tämä nykyinen on muutenkin, mutta nyt vielä kaiken lisäksi tapasjn maailman ihanimman miehen, että olenpa onnentyttö kerta kaikkiaan. Se matalapaine kyllä tuli kun kaveri myöhemmin paljasti todellisen luonteensa. Siinä vaiheessa otin eron, mutta melkoinen trauma jäi, ja sitä nyt parantelen.

        Nuo puheet matalapaineesta ja uhrin sellaisista ominaisuuksista jotka houkuttelevat narsuja on kehitetty jotta ihmisille tulisi turvallisempi olo. Kun uskottelen että kun elän hyvää elämää enkä ole läheisriippuvainen tms, niin olen turvassa narsuilta. Olisi kiva jos juttu olisi niin, mutta niin se ei ole. Valitettavasti.

        Jaa. Mielenkiintoinen tapaus.
        Minä ajattelin oman väittämäni lisäksi vielä niinkin, että ihan tavalliseen rakastumiseenkin tarvitaan jokin erityinen tila, jossa kokee itsensä tavalla tai toisella riittämättömäksi ilman sitä toista. Elämä on ja maailma vie.
        Minun tapaukseni: Minä en tiennyt narsistin tullessa, että minulla vaikea aika... Jälkeenpäin vasta sain tietooni todellisia mustia pilviä oman onneni taivaalla aikan vähän ennen narsistia.
        Monet kirjoittavat vaikeuksista ennen narsistia.
        Sanotaan kuitenkin, että jos ikäänkuin riittävästi voimia uhrilla, niin pääsee nopeammin eroon narsistista ainakin.

        Mitä ajattelet, miten narsistisi kuvitteli että saa sinusta jotain hyötyä, jos sinussa ei ikäänkuin ollut mitään mihin narsisti olisi voinut tarrautua, olit liian kova pala narsistille. Miten reagoit kuin narsisti alensi ja nöyryytti sinua?


      • Tietty_Ja
        poiuytrdsxcv kirjoitti:

        Joo näin on. Ihmiset pelkäävät arvaamatonta maailmaa jossa täysin viattomille ihmisille voi tapahtua oikeastaan kutakuinkin ihan mitä tahansa, siksi he ovat kehittäneet peloissaan jos jonkinlaisia uhrien syyllistysmetodeja jotka tietenkin tekevät vain maailmasta sitä arvaamattomamman ja viattomille ihmisille vaarallisen.
        Mun mielestä uhrien syyllistysteoriat ovat typerintä mitä maa päällään kantaa ihan sama miten ja mihin tarkoitulseen ne on muotoiltu. Mun mielestä ne ovat kaikin puolin raukkamaisia.

        "Ihmiset pelkäävät arvaamatonta maailmaa jossa täysin viattomille ihmisille voi tapahtua oikeastaan kutakuinkin ihan mitä tahansa, "
        Tietty.
        Ja niinhän viattomille ihmisille voikin tapahtua mitä tahansa.
        En pidä kuvailemaani matalapainetta minään sellaisena, johon voisi itse vaikutta tms. Vaan ihan luonnollisena tilana, jollaisia kokee jokainen normaali ihminen silloin tällöin. Minusta vaan narsisti vaanii koska ihmisellä on matalapaine ja käy kiinni silloin.


      • Rhjiotjn
        Jaa_Miel kirjoitti:

        Jaa. Mielenkiintoinen tapaus.
        Minä ajattelin oman väittämäni lisäksi vielä niinkin, että ihan tavalliseen rakastumiseenkin tarvitaan jokin erityinen tila, jossa kokee itsensä tavalla tai toisella riittämättömäksi ilman sitä toista. Elämä on ja maailma vie.
        Minun tapaukseni: Minä en tiennyt narsistin tullessa, että minulla vaikea aika... Jälkeenpäin vasta sain tietooni todellisia mustia pilviä oman onneni taivaalla aikan vähän ennen narsistia.
        Monet kirjoittavat vaikeuksista ennen narsistia.
        Sanotaan kuitenkin, että jos ikäänkuin riittävästi voimia uhrilla, niin pääsee nopeammin eroon narsistista ainakin.

        Mitä ajattelet, miten narsistisi kuvitteli että saa sinusta jotain hyötyä, jos sinussa ei ikäänkuin ollut mitään mihin narsisti olisi voinut tarrautua, olit liian kova pala narsistille. Miten reagoit kuin narsisti alensi ja nöyryytti sinua?

        Jaa_Miel, reagoin nöyryyttämiseen kuten kaikki muutkin: tyrmistyin, järkytyin, en ollut uskoa todeksi. ahdistuin, kärsin, etsin syytä itsestäni, valvoin yöt, lakkasin syömästä, itkin, pelkäsin, yritin parantaa suhdetta. Aikani siinä kärvistelin, mutta sitten kun selvisi että ko. henkilö on narsisti, lähdin nostelemaan. Mutta kyllä siitä traumoja jäi, ja pahoja! Suhteen aikana ja vielä pitkään jälkeenpäin olin tooodella siinä matalapaineessa. Mutta en siis suhteen alkuvaiheessa. Matalapaine oli suhteen seuraus eikä syy! Ei narsistilla ole mitään tutkaa jolla hän näkee kuka on matalapaineessa. Narsistit ovat huonoja ihmistuntijoita, helvetin huonoja! Ihmiset vain jälkeenpäin selittävät asiaa noilla matalapaineilla ynnä muilla jotta itselle tulisi turvallisempi olo. Että muka kun olen todella varovainen tutustumisteni kanssa silloin kun olen matalapaineessa, niin en joudu narsun kynsiin. Kyllä voit joutua, vaikka olisit missä elämän nousuvaiheessa. Täysin turvassa ei ole kukaan, sellaiseen ei pidä tuudittautua. Eikä pidä usko että kun ei ole läheisriippuvainen tai tyhmä tai liian romanttinen tms niin säästyy narsistin hyökkäyksiltä. Kyllä ne hyökkäykset tulevat ihan puun takaa ja missä vaiheessa tahansa ja kenelle tahnsa, paitsi toiselle narsistille. Terapeutit mielellään selittävät asiakkaalle että sinusta tuli uhri koska olet läheisriippuvainen. Joku selitys heidän täytyy keksiä. Mikseivät voi sanoa että sinusta tuli siinä ihmissuhteessa hyvin riippuvainen koska narsistiset suhteet ovat koukuttavia, ja narsu manipuloi sinut? Sen sijaan että saadaan asiakas käymään vuosikaudet sikakalliissa terapiassa parantamassa "läheisriippuvuuttaan". Jos olisin kaiken kaikkiaan läheisriippuvainen ihminen , olisin sitä kaikissa ihmisuhteissani, mutta olin läheisriippuvainen vain narsistin kanssa. Narsisti onnistuu tekemään kenestä tahansa läheisriippuvaisen. Siitä narsun aiheuttamasta tilapäisestä läheisriippuvaisuudesta paranee kun eroaa narsusta.


      • bhhuijnhu
        Rhjiotjn kirjoitti:

        Jaa_Miel, reagoin nöyryyttämiseen kuten kaikki muutkin: tyrmistyin, järkytyin, en ollut uskoa todeksi. ahdistuin, kärsin, etsin syytä itsestäni, valvoin yöt, lakkasin syömästä, itkin, pelkäsin, yritin parantaa suhdetta. Aikani siinä kärvistelin, mutta sitten kun selvisi että ko. henkilö on narsisti, lähdin nostelemaan. Mutta kyllä siitä traumoja jäi, ja pahoja! Suhteen aikana ja vielä pitkään jälkeenpäin olin tooodella siinä matalapaineessa. Mutta en siis suhteen alkuvaiheessa. Matalapaine oli suhteen seuraus eikä syy! Ei narsistilla ole mitään tutkaa jolla hän näkee kuka on matalapaineessa. Narsistit ovat huonoja ihmistuntijoita, helvetin huonoja! Ihmiset vain jälkeenpäin selittävät asiaa noilla matalapaineilla ynnä muilla jotta itselle tulisi turvallisempi olo. Että muka kun olen todella varovainen tutustumisteni kanssa silloin kun olen matalapaineessa, niin en joudu narsun kynsiin. Kyllä voit joutua, vaikka olisit missä elämän nousuvaiheessa. Täysin turvassa ei ole kukaan, sellaiseen ei pidä tuudittautua. Eikä pidä usko että kun ei ole läheisriippuvainen tai tyhmä tai liian romanttinen tms niin säästyy narsistin hyökkäyksiltä. Kyllä ne hyökkäykset tulevat ihan puun takaa ja missä vaiheessa tahansa ja kenelle tahnsa, paitsi toiselle narsistille. Terapeutit mielellään selittävät asiakkaalle että sinusta tuli uhri koska olet läheisriippuvainen. Joku selitys heidän täytyy keksiä. Mikseivät voi sanoa että sinusta tuli siinä ihmissuhteessa hyvin riippuvainen koska narsistiset suhteet ovat koukuttavia, ja narsu manipuloi sinut? Sen sijaan että saadaan asiakas käymään vuosikaudet sikakalliissa terapiassa parantamassa "läheisriippuvuuttaan". Jos olisin kaiken kaikkiaan läheisriippuvainen ihminen , olisin sitä kaikissa ihmisuhteissani, mutta olin läheisriippuvainen vain narsistin kanssa. Narsisti onnistuu tekemään kenestä tahansa läheisriippuvaisen. Siitä narsun aiheuttamasta tilapäisestä läheisriippuvaisuudesta paranee kun eroaa narsusta.

        Aivan oikein tuo ihan loppu, erittäin hyvin kirjoitettu. Nimenomaan narsisti onnistuu tekemään kenestä tahansa läheisriippuvaisen, ja tuosta tilapäisestä tilanteesta paranee, kun eroaa narsistista. Olen omin silmin nähnyt tuon parantumisen. Sitä en vielä ymmärrä, että miksi narsisti yrittää naamiotua uhriksi ja itse läheisriippuvaiseksi - salatakseen narsisminsa ja todelliset kasvonsa?


      • Minun_kok
        bhhuijnhu kirjoitti:

        Aivan oikein tuo ihan loppu, erittäin hyvin kirjoitettu. Nimenomaan narsisti onnistuu tekemään kenestä tahansa läheisriippuvaisen, ja tuosta tilapäisestä tilanteesta paranee, kun eroaa narsistista. Olen omin silmin nähnyt tuon parantumisen. Sitä en vielä ymmärrä, että miksi narsisti yrittää naamiotua uhriksi ja itse läheisriippuvaiseksi - salatakseen narsisminsa ja todelliset kasvonsa?

        "Sitä en vielä ymmärrä, että miksi narsisti yrittää naamiotua uhriksi ja itse läheisriippuvaiseksi - salatakseen narsisminsa ja todelliset kasvonsa?"
        Minun kokemukseni:
        Kuulemma puheet sielunkumppanuudesta ovat tyypillistä narsistin puhetta. Minun narsisti-psykopaattini on kuin suoraan oppikirjasta, niinpä hän puhuikin minulle että olemme sielunkumppaneita.
        ---Sanottakoon, että en moisesta soopasta ollut lainkaan innostunut, koska koin tiettyä huomattavaa ylemmyyttä narsistiani kohtaan muutamassa hyvin tärkeässä ja keskeisessä ihmisyyteen liittyvässä asiassa. En loksauttanut siis korvaani kumppanuuspuheille. Mutta noin siis puhui...
        Sielunkummanuuteen kuuluu luultavasti jonkin sortin täydellinen luottamus, koska se toinen on niin hemmecin samanlainen... Ja siinä kun se narsisti yrittää olla samanlainen kuin se uhrinsa saadakseen uhrin luottamaan itseensä, se tekee itsensä uhriksi ja läheisriippuvaksi jo siinä vaiheessa kuin uhri ei vielä edes tiedä olevansa uhri.
        ---Minun silmissäni narsistin tempoilu ennenkuin oli näyttänyt enempiä karvojaan, näytti aivan älyttömältä ja tarpeettomalta hikeentymiseltä. Sai hikeentyä ihan yksinään, rinnakkaista kumppanisielua ei ainakaan minusta saanut koskaan siihen tempoiluunsa vedettyä.
        ---Kun narsisti näytti todelliset karvansa ja romautti minut jalustalta (mielestään), koin tietenkin shokin ja kaikkia muita kauheita tunteita. Mitään samista minusta ei kuitenkaan mitenkään voinut tulla. Ennemmin olin vyön alle lyöty, joka oli tahtomattaan joutunut arvaamattomaan lapselliseen peliin vielä myöhäisemmässä keski-iässä.


      • Hjklöljhgf
        Katso_ kirjoitti:

        Katso vaan ilmaiseksi. Mutta ne on mainosklippejä, vaikka niitä ei ole mainoksiksi määritelty...
        NeviSales
        Julkaistu 29.2.2016
        Lisää aiheesta: http://eroonnarsistista.com/
        Videota pääset myös kommentoimaan yllä olevasta linkistä.

        NeviSales on yritys klippien takana.

        "Videot ovat mainosklippejä." Ehkä osittain ja tavallaan, mutta on niissä huomattavan paljon enemmän informaatiota kuin mainoksissa yleensä. Ja entä sitten vaikka ovatkin mainosklippejä? Mitä pahaa siinä on? Luuletko että mikään firma pysyy pystyssä ilman mainostamista? Vai sekö tässä risoo että nuo osaavat tehdä mainoksensakin itse, vieläpä niin hyvin että niitä katsoo mielellään vaikka ei olisi aikomustakaan ostaa heiltä mitään. Minäkin olen noiden videoiden tilaaja vaikka en kuulu heidän asiakkaihin enkä osta heiltä mitään. En kirjoja enkä muutakaan enkä todellakaan liity siihen yhteisöön vaikka siellä on kuulemma melkein 80 videota (tieto on peräisin heidän Facebook-sivultaan jonne myös pääsee ilmaiseksi lukemaan artikkeleita). Miksi liittyisin maksulliseksi mainitulle sivustolle katsomaan niitä kun näen saman näyttelijän tekemiä videoita ilmaiseksi YouTubessa. Mutta edelleen ihmettelen miksi joku paheksuu noita YouTube-videoita.


      • Pahaa_ja
        Hjklöljhgf kirjoitti:

        "Videot ovat mainosklippejä." Ehkä osittain ja tavallaan, mutta on niissä huomattavan paljon enemmän informaatiota kuin mainoksissa yleensä. Ja entä sitten vaikka ovatkin mainosklippejä? Mitä pahaa siinä on? Luuletko että mikään firma pysyy pystyssä ilman mainostamista? Vai sekö tässä risoo että nuo osaavat tehdä mainoksensakin itse, vieläpä niin hyvin että niitä katsoo mielellään vaikka ei olisi aikomustakaan ostaa heiltä mitään. Minäkin olen noiden videoiden tilaaja vaikka en kuulu heidän asiakkaihin enkä osta heiltä mitään. En kirjoja enkä muutakaan enkä todellakaan liity siihen yhteisöön vaikka siellä on kuulemma melkein 80 videota (tieto on peräisin heidän Facebook-sivultaan jonne myös pääsee ilmaiseksi lukemaan artikkeleita). Miksi liittyisin maksulliseksi mainitulle sivustolle katsomaan niitä kun näen saman näyttelijän tekemiä videoita ilmaiseksi YouTubessa. Mutta edelleen ihmettelen miksi joku paheksuu noita YouTube-videoita.

        Pahaa ja risoo...?
        Tavallaan. Mutta onneksi on yrityshenkistä porukkaa liikkeellä riittämiin että kaikenlaisen asian ymprille voi perustaa lypsylähteen itselleen kun on se yrityshekinen.
        🌀
        Risoo se että pidän asiaa erittäin vakavana ja joillekin se on pelkästään lypsymarkkinat sekin. En arvosta rahankeruumielessä tehtyä bisnestä tämän asian ympärillä. Ehkä voin hyväksyä jos on todellinen asiantuntija, koska se kertoo jo riittävän syvästä kiinnostuksesta ja siitä että olisi voinut tehdä muutakain kuin lypsää tällä aiheella.


      • Onhan

        Onhan sitä tietenkin kaikenlaista silakkamarkkinaa ja makkarakojua, niin miksi ei sitten tuollaistakin... Mutta kunnioitan silakan myyjää ja makkarakojun pitäjää enemmän.


      • Hjklöljhgf
        Pahaa_ja kirjoitti:

        Pahaa ja risoo...?
        Tavallaan. Mutta onneksi on yrityshenkistä porukkaa liikkeellä riittämiin että kaikenlaisen asian ymprille voi perustaa lypsylähteen itselleen kun on se yrityshekinen.
        🌀
        Risoo se että pidän asiaa erittäin vakavana ja joillekin se on pelkästään lypsymarkkinat sekin. En arvosta rahankeruumielessä tehtyä bisnestä tämän asian ympärillä. Ehkä voin hyväksyä jos on todellinen asiantuntija, koska se kertoo jo riittävän syvästä kiinnostuksesta ja siitä että olisi voinut tehdä muutakain kuin lypsää tällä aiheella.

        Ihan mielenkiinnosta kyselen, ja kunnioitan sinun näkemyksiäsi. Haluaisin kuulla ensinnäkin mikä siitä tekee niin vakavaa? Toiseksi voitko kertoa miksi heidän pitäisi tehdä se työnsä ilmaiseksi? Siitäkö on kyse ettei ko. ihmisillä ole psykiatrian tms. koulutusta? Millainen ammatti tai koulutustausta heillä pitäisi olla että homma ei olisi sinun mielestäsi suunnilleen rikollista touhua ja kamalaa lypsämistä, vaan siitä saisi sinun puolestasi periä vähän maksuakin? Luulen että itsekin olet jossian ammatissa ja töissä ja nostat palkkaa omasta työstäsi, et kai sinä sitä' varmaan ilmaiseksi tee.

        Tuota eroonnarsistsita- pikkufimaa on täällä joskus verrattu NUTiin koska molemmat on perustettu amatöörivoimin ja toimivatkin amatöörivoimin. Jos paheksut tuota eroonnarsististacomin touhua koska toimijoilla ei ole alan koulutusta, niin siinä tapauksessa NUT on sinusta varmaan vielä vakavampi asia. NUThan se vasta rahaa lypsääkin. NUTin jäsenmaksu on 25 eur/v, Se on enemmän eroonnarsisticomin pysyvä jäsenyys, joka on 10 eur. Jäsenmaksuista vähät, olivat minkä suuruisia tahansa ja eihän kenenkään tarvii liittyä kummankaan jäseneksi, Mutta tiesitkö että NUT saa lisäksi yhteiskunnalta n. 100 000 euroa vuodessa avustusta. Siis amatööreille maksetaan RAY:lta paljon rahaa , etkös ole aika kauhuissasi? Minä olin pari vuotta NUTin jäsenenä enkä saanut rahoilleni kyllä muuta vastinetta kuin yhden lehtitilauksen ja sen lehden olisi voinut tilata erikseenkin tai lukea kirjastossa ilmaiseksi. eikä se kovin kummoinen julkaisu edes ollut. Apua narsistista toipumiseen en saanut. Lopetin jäsenyyden kun tuntui turhalta touhulta. En silti ole sitä mieltä että NUt on kauheaa rahan lypsämistä ja rikollista hommaa ja vakava asia ja pitää kieltää.. Menetin yht. 50 euroa saamatta vastineeksi mitään, mutta entä sitten? Soitin pari kertaa heidän tukipuhelimeensa mutta kerran siellä joku mies vain selitti kuinka monen uhrin kanssa on puhunut ja että kaikki tarinat on samanlaisia eikä kuunnellut minua juurikaan, Oli ehkä kiirej hänellä.

        Tuonne eroonnarsististasivulle en ole liittynyt. Jos liittyisin niin menettäisin yht. vain 10 euroa ja olisin siihen hintaan jäsen loppuikäni. Ei olisi iso rahanmenetys, vaikka sitten liittymisen jälkeen huomaisinkin että onpa ihan paska homma. Joten NUT on varmaan sinusta jo ihan superrikollista touhua kun se lypsää rahaa sekä jäseniltä että yhteiskunnalta joka vuosi uudestaan, ja pelkkiä amatöörejä sielläkin hommissa, vieläpä tuntemattomia toimijoita joiden nimiä ja kasvoja ei edes paljasteta! NUTin sivulla ei muistaakseni kerrota toimijoiden nimiä. Eroonnarsististacomin toimijat tiedetään.

        Mistä muuten tiedät että se eroonnarsistista on ihan paska homma ja ettei sieltä oikeasti mitään apua saa? Päätteletkö sen noista Youtubevideoista? Onko ne sinusta ihan sontaa? Minusta ne on hyviä ja antavat paljon ajattelemisen aihetta, sori vain. Totta puhuen tämä keskustelu sai aikaan että tekisi melkein jo mieli liittyä tuonn eroonnarsistiin. Olen sellainen että jos näen että jonkun ihmisen tai tahon kimppuun tuthaan käydään ja laetaan haukkua, niin minusssa nousee halu mennä sen haukutun puolelle. Tuskin sinne kuitenkaan liityn. Mutta jos liityn niin sinä sait sen aikaan kun haukut rahan lypsäjiksi. "Lypsäkööt" minultakin sitten sen 10 eur.

        Videoiden tekeminen ei muuten ole ihan helppoa hommaa. Olen joskus kokeillut kun ajattelin ruveta tekemään youtubeen videoita joissa kertoisin omia ruokareseptejäni ja muita keittiöhommiin liittyviä vinkkejä, siis ihan harrastuspohjalta ilman mitään rahastusta, mutta ei siitä tullut mitään. Videoiden tekeminen oli liian iso homma, ei tullut minulta yhtään valmista videota youtubeen. Saattoi se epäonnistuminen kyllä johtua vähän siitäkin että elin silloin narsistimiehen kanssa joka suhtautui videoiden tekemiseeni ivallisesti. Jos olet elänyt narssitin kanssa tiedät miten ne osaa nujertaa toisen unelmat ja yritykset, minun ei varmaan tarvi selittää. Nyt kun tiedän miten vaikeaa se videoiden tekeminen on niin sanon että jos joku onnistuu tekemään hyviä videoita youtubeen ei haittaa vaikka siitä vähän tienaakin, mutta kun tuo näyttelijä tekee ne videot ilmaiseksi.

        Lopetan nyt keskutelun aiheesta tähän. Ei tämä ollut minulle edes tärkeä aihe enkä tiedä miksi rupesin näin paljon tästä edes puhumaan,


      • No_tuosta
        Hjklöljhgf kirjoitti:

        Ihan mielenkiinnosta kyselen, ja kunnioitan sinun näkemyksiäsi. Haluaisin kuulla ensinnäkin mikä siitä tekee niin vakavaa? Toiseksi voitko kertoa miksi heidän pitäisi tehdä se työnsä ilmaiseksi? Siitäkö on kyse ettei ko. ihmisillä ole psykiatrian tms. koulutusta? Millainen ammatti tai koulutustausta heillä pitäisi olla että homma ei olisi sinun mielestäsi suunnilleen rikollista touhua ja kamalaa lypsämistä, vaan siitä saisi sinun puolestasi periä vähän maksuakin? Luulen että itsekin olet jossian ammatissa ja töissä ja nostat palkkaa omasta työstäsi, et kai sinä sitä' varmaan ilmaiseksi tee.

        Tuota eroonnarsistsita- pikkufimaa on täällä joskus verrattu NUTiin koska molemmat on perustettu amatöörivoimin ja toimivatkin amatöörivoimin. Jos paheksut tuota eroonnarsististacomin touhua koska toimijoilla ei ole alan koulutusta, niin siinä tapauksessa NUT on sinusta varmaan vielä vakavampi asia. NUThan se vasta rahaa lypsääkin. NUTin jäsenmaksu on 25 eur/v, Se on enemmän eroonnarsisticomin pysyvä jäsenyys, joka on 10 eur. Jäsenmaksuista vähät, olivat minkä suuruisia tahansa ja eihän kenenkään tarvii liittyä kummankaan jäseneksi, Mutta tiesitkö että NUT saa lisäksi yhteiskunnalta n. 100 000 euroa vuodessa avustusta. Siis amatööreille maksetaan RAY:lta paljon rahaa , etkös ole aika kauhuissasi? Minä olin pari vuotta NUTin jäsenenä enkä saanut rahoilleni kyllä muuta vastinetta kuin yhden lehtitilauksen ja sen lehden olisi voinut tilata erikseenkin tai lukea kirjastossa ilmaiseksi. eikä se kovin kummoinen julkaisu edes ollut. Apua narsistista toipumiseen en saanut. Lopetin jäsenyyden kun tuntui turhalta touhulta. En silti ole sitä mieltä että NUt on kauheaa rahan lypsämistä ja rikollista hommaa ja vakava asia ja pitää kieltää.. Menetin yht. 50 euroa saamatta vastineeksi mitään, mutta entä sitten? Soitin pari kertaa heidän tukipuhelimeensa mutta kerran siellä joku mies vain selitti kuinka monen uhrin kanssa on puhunut ja että kaikki tarinat on samanlaisia eikä kuunnellut minua juurikaan, Oli ehkä kiirej hänellä.

        Tuonne eroonnarsististasivulle en ole liittynyt. Jos liittyisin niin menettäisin yht. vain 10 euroa ja olisin siihen hintaan jäsen loppuikäni. Ei olisi iso rahanmenetys, vaikka sitten liittymisen jälkeen huomaisinkin että onpa ihan paska homma. Joten NUT on varmaan sinusta jo ihan superrikollista touhua kun se lypsää rahaa sekä jäseniltä että yhteiskunnalta joka vuosi uudestaan, ja pelkkiä amatöörejä sielläkin hommissa, vieläpä tuntemattomia toimijoita joiden nimiä ja kasvoja ei edes paljasteta! NUTin sivulla ei muistaakseni kerrota toimijoiden nimiä. Eroonnarsististacomin toimijat tiedetään.

        Mistä muuten tiedät että se eroonnarsistista on ihan paska homma ja ettei sieltä oikeasti mitään apua saa? Päätteletkö sen noista Youtubevideoista? Onko ne sinusta ihan sontaa? Minusta ne on hyviä ja antavat paljon ajattelemisen aihetta, sori vain. Totta puhuen tämä keskustelu sai aikaan että tekisi melkein jo mieli liittyä tuonn eroonnarsistiin. Olen sellainen että jos näen että jonkun ihmisen tai tahon kimppuun tuthaan käydään ja laetaan haukkua, niin minusssa nousee halu mennä sen haukutun puolelle. Tuskin sinne kuitenkaan liityn. Mutta jos liityn niin sinä sait sen aikaan kun haukut rahan lypsäjiksi. "Lypsäkööt" minultakin sitten sen 10 eur.

        Videoiden tekeminen ei muuten ole ihan helppoa hommaa. Olen joskus kokeillut kun ajattelin ruveta tekemään youtubeen videoita joissa kertoisin omia ruokareseptejäni ja muita keittiöhommiin liittyviä vinkkejä, siis ihan harrastuspohjalta ilman mitään rahastusta, mutta ei siitä tullut mitään. Videoiden tekeminen oli liian iso homma, ei tullut minulta yhtään valmista videota youtubeen. Saattoi se epäonnistuminen kyllä johtua vähän siitäkin että elin silloin narsistimiehen kanssa joka suhtautui videoiden tekemiseeni ivallisesti. Jos olet elänyt narssitin kanssa tiedät miten ne osaa nujertaa toisen unelmat ja yritykset, minun ei varmaan tarvi selittää. Nyt kun tiedän miten vaikeaa se videoiden tekeminen on niin sanon että jos joku onnistuu tekemään hyviä videoita youtubeen ei haittaa vaikka siitä vähän tienaakin, mutta kun tuo näyttelijä tekee ne videot ilmaiseksi.

        Lopetan nyt keskutelun aiheesta tähän. Ei tämä ollut minulle edes tärkeä aihe enkä tiedä miksi rupesin näin paljon tästä edes puhumaan,

        "Mistä muuten tiedät että se eroonnarsistista on ihan paska homma ja ettei sieltä oikeasti mitään apua saa?"
        No tuosta nyt viimeistään huomaan että et ole lukenut edes tätä ketjua kokonaan. En ole noin sanonut. En vain pidä selkeästä liiketoiminnasta tämän asian ympärillä. Mennään yritys edellä. Ansioiden suuruudesta en ole missään sanonut halaistua sanaa. Eihän yrittäjä edes yleensä tiedä mihin ansioihin voi vuosien mittaan kivuta. Työttömälle pienikin lisäansio voi olla merkitsevä.
        Samoin tuolla yllä kyselet mikä tästä asiasta tekee minun mielestäni niin vakavan. No, koskapa et sitä ymmärrä niin ehkä kuulut niihin jotka kevyin perustein narsistiksi niitä exiään nimittelee. Tuolla jossain lähistössä on ketju myös siitä aiheesta, kun turhaan nimitellään...


    • poiuytresdf

      Tottakai narsisti iskee kun ihmisessä on joku heikkous kuten vaikka aivovaurio. Narsisti iskee kun aivovaurio on pahimmillaan. Mutta mun mielestä on epäeettistä pitää onnettomuuksia, vammoja tms. uhrin vikana, mikjä aiheittaisi narsistin ilmestymisen elämään. Se on narsistin vika että hän niin halpa-arvoisesti moraalittomasti ja vastuuttomasti käytää tuollaisia seikkoja.

      • Joo_ei

        Joo ei niitä tarvitse vioiksi luokitella, mutta ominaisuuksiksi. Ja luonnollisia ominaisuuksia ovat. Joka iikka on joskus alamaissa ja moni sairastuu jollakin tavoin.
        Siis jotenkin vähän normaalista poikkeava heikkous... heikko tilanne, hetki, tai pidempi aikajakso... Mutta kuitenkin, jotain sellaista mihin narsisti käy kiinni ja jonka syyn voi etsiä ja löytää.


    • poiuytrdfg

      Mun mielestä ihan naurettavaa että jotkut pitää jotain 10 euron jäsenmaksua kovanakin bisneksenä. Ja yleensä kirjat jotain maksaa.

      • poiuytredfg

        Oikeastaan voisin nähdä tämän narsismistaeroon.comin edistyksenä vähän siihen suntaan kun maailmallakin on menty. Parhaat narsismipuhujat siellä ovat kai monet tehneet asiasta itselleen työn ja isommalla korvuksella kuin 10 euroa, eikä minusta siinä ole mitään vikaa ja samalla myös ilmaiseksi jakavat tietoa. Itse en voi ryhtyä sellaiseen hommaan, mutta eettiseltä kantilta ihan voisin. Mun mielestä se on hyvä yleishyödyllinen työidea-


      • poiuytresdfv

        Itse vaan en tarvitse suljettuja ryhmiä koska olen valmis puhumaan asiasta anonyymisti julkisesti.


      • poiuytresdf

        Mulle tuntu siltä kuin mä olisin suunnilleen joutunu pienen narsisganging kohteeksi miltei samalla hetkellä kun sain aivovaurion jonka johdosta mun henkinen taso ikäänkuin laski. Mutta aivovaurion aiheutti ulkoinen itsestäni riippumaton seikka. Siitä vaan ei narsistit piitanneet.


      • Rghokk

        Samaa mieltä. Täälläkin aika moni kertoo saaneensa sieltä enemmän todellista apua kuin mistään muualta, ja niin pienellä rahalla kuin kymmenellä eurolla. Missä on ongelma? Mitä väliä auttajan ammatilla, oli näyttelijä, kampaaja tai makkaranmyyjä, jos oikeasti auttaa ihmisiä. Menkää vaikka psykoterapeutille jos haluatte ns. ammattilaisen. Siellä 10€ ei taida riittää. Riittääkö edes 100€? Eikä välttämättä silti saa apua. Terapeutteja on monenlaisia.


      • poiuytresdfg

        Mä en saanut auttavasta puhelimesta edes 1000 eurolla juuri mitään mulle sopivaa apua. Harmittaa todella paljon, koska mä olisin saanut sillä rahalla nykytiedollani netistä vaikka mitä upeaa mihin mulla nyt ei ole mahdollisuutta.
        10 euroa ei mua haittaisi vaikka menisi hukkaan eika 35 euroakaan. Mutta köyhältä 1000 euroa niin ettei saa edes sanottua asiaansa ja muutenkin ilman mitään varsinaista vastinetta rahalle, on jo aika kauheaa.

        Mä luotan todellakin paremmin taiteilijoiden bisneksiin. Parilla kympillä olen itsekin saanut netistä jotain mukavaa itsetuntoakin hieman kohentavaa. Niitä sitten joo moititaan bisneksiksi. Mitä väliä jos on bisnestä, jos hinta on 15 e ja kokee saavansa vastinetta. Mikä apu nykyään ei olisi bisnestä ?
        Jos kertamaksu on 10 e niin sehän on aika turvallista, ei synny lisämaksua kuten auttavassa puhelimessa jos joku puhuu siellä outoja ja koittaa selvittää asiaa koko ajan rahat kiliseen kuin uhkapelissä.


      • MInusta_

        Minusta ei ole naurettavaa, kun se voi olla alku suurempaan bisnekseen. En nyt vain pidä ajatuksesta, että joku yksityinen alkaa hankkimaan tuolla tavoin elantoaan.
        Pienestä se on alettava.
        Mutta minä nyt osaan tuon verran ajatella itsekin ja enemmänkin...
        Uskon kyseisen firman kahlanneet nämäkin sivut läpi vuosien saatossa. Onhan täällä tuo kaikki materiaali kun vain jaksaa kaivaa.
        Pidän sitä hyväksikäyttönä.


      • Minä_myös
        poiuytresdfv kirjoitti:

        Itse vaan en tarvitse suljettuja ryhmiä koska olen valmis puhumaan asiasta anonyymisti julkisesti.

        Minä myös. Ja osaan puhua anonyymisti. Tietysti se kysyy vähän taitoa pysyä anonyyminä. On sillä tavoin vaativaa.


      • Mistämoinenviha
        MInusta_ kirjoitti:

        Minusta ei ole naurettavaa, kun se voi olla alku suurempaan bisnekseen. En nyt vain pidä ajatuksesta, että joku yksityinen alkaa hankkimaan tuolla tavoin elantoaan.
        Pienestä se on alettava.
        Mutta minä nyt osaan tuon verran ajatella itsekin ja enemmänkin...
        Uskon kyseisen firman kahlanneet nämäkin sivut läpi vuosien saatossa. Onhan täällä tuo kaikki materiaali kun vain jaksaa kaivaa.
        Pidän sitä hyväksikäyttönä.

        Kyllä puhut viisauden sanoja. Kun joku nuori jotain tekee ja onnistuu, niin eihän siitä kukaan pidä.
        Joo,. ei kukaan pidä ajatuksesta että parikymppinen mies perustaa yrityksen ja työllistää itsensä. Yrittäminen on helppoa rahaa, ei tarvii mitään tehä ja maissia tulee ovista ja ikkunoista. Pienestä aloittaa mutta toivoo varmaan kasvua firmalleen. Hyi sentään. Mutta älä pelkää että siitä yritystoiminnasta tulee isompaa. Toivotaan ainakin että ei tule. Toivottavasti tuo Nevi Sales tekee konkurssin ja jätkä menee työttömyyskortistoon niin kuin muut saman ikäiset , esim. meidän
        aikuiset lapset. Ja hänen asiakkaansa menkööt psykoterapiaan maksamaan kunnon hintoja. Aikamoista hyväksikäyttöä auttaa ihmisiä 10 eurolla. Kaikki sisältö noilla sivuilla on ihan ihan varmasti kopsattu Suomi24:stä. Sinunkin upeita hengentuotteitasi varastettu. Ihan varmasti. Firma konkkaan, poika työttömäksi ja sadat apua saaneet asiakkaat kalliiseen psykoterapiaa, eiks joo.


      • No_minun
        Mistämoinenviha kirjoitti:

        Kyllä puhut viisauden sanoja. Kun joku nuori jotain tekee ja onnistuu, niin eihän siitä kukaan pidä.
        Joo,. ei kukaan pidä ajatuksesta että parikymppinen mies perustaa yrityksen ja työllistää itsensä. Yrittäminen on helppoa rahaa, ei tarvii mitään tehä ja maissia tulee ovista ja ikkunoista. Pienestä aloittaa mutta toivoo varmaan kasvua firmalleen. Hyi sentään. Mutta älä pelkää että siitä yritystoiminnasta tulee isompaa. Toivotaan ainakin että ei tule. Toivottavasti tuo Nevi Sales tekee konkurssin ja jätkä menee työttömyyskortistoon niin kuin muut saman ikäiset , esim. meidän
        aikuiset lapset. Ja hänen asiakkaansa menkööt psykoterapiaan maksamaan kunnon hintoja. Aikamoista hyväksikäyttöä auttaa ihmisiä 10 eurolla. Kaikki sisältö noilla sivuilla on ihan ihan varmasti kopsattu Suomi24:stä. Sinunkin upeita hengentuotteitasi varastettu. Ihan varmasti. Firma konkkaan, poika työttömäksi ja sadat apua saaneet asiakkaat kalliiseen psykoterapiaa, eiks joo.

        No minun mielestäni on melkoisen kroisia alkaa terapoimaan ihmisiä julistusluontoisilla teeseillä näin kovassa asiassa virallisesti maksua ja kaikenlaista kytkykauppaa vastaan. Ihmiset antavat kuitenkin nimensä ja osoitteensakin nuorelle juipille ja uskovat kipeimmät salaisuutensa..
        Mitä tulee julistusluontoiseen terapoimiseen ja julistamiseen... Tulee mieleeni mitä ainakin ennen puhuttiin. Että tuonne lapin maille mahtuu tasan kaksi mieltä, kommunismi ja jyrkkä uskonnollisuus... Kuulostaa etelän eläjän korvaan ehkä siksikin vähän vieraalta.
        En nyt kuitenkaan tykkää ollenkaan, irvataan minun kirjoittajapersoonaani miten paljon tahansa. Siitä vaan. Mieli ei ainakaan tuon perusteella muutu.

        Tunnen monia yrittäjiä, nuorempiakin, joiden ahkeruutta kunnioitan... Että tuosta ei minua kannata nylkyttää.


      • Hopljv
        No_minun kirjoitti:

        No minun mielestäni on melkoisen kroisia alkaa terapoimaan ihmisiä julistusluontoisilla teeseillä näin kovassa asiassa virallisesti maksua ja kaikenlaista kytkykauppaa vastaan. Ihmiset antavat kuitenkin nimensä ja osoitteensakin nuorelle juipille ja uskovat kipeimmät salaisuutensa..
        Mitä tulee julistusluontoiseen terapoimiseen ja julistamiseen... Tulee mieleeni mitä ainakin ennen puhuttiin. Että tuonne lapin maille mahtuu tasan kaksi mieltä, kommunismi ja jyrkkä uskonnollisuus... Kuulostaa etelän eläjän korvaan ehkä siksikin vähän vieraalta.
        En nyt kuitenkaan tykkää ollenkaan, irvataan minun kirjoittajapersoonaani miten paljon tahansa. Siitä vaan. Mieli ei ainakaan tuon perusteella muutu.

        Tunnen monia yrittäjiä, nuorempiakin, joiden ahkeruutta kunnioitan... Että tuosta ei minua kannata nylkyttää.

        On sulla hyvät perustelut sille että vihaat jotain yhden nuoren miehen perustamassa pienyritystä: 1. pojan yhteistyökumppani on
        on näyttelijä, 2. firma varmasti yrittää kasvaa isommaksi, 3. yrittäjä on vielä nuori 4. kehtaavat vielä mainostaakin eli julkaista videoita YouTubessa. Ja pahinta on että 5. on kotoisin Lapista. Siis joku poronpurija. Kaikki kunnon ihmiset asuvat kehä kolmosen sisäpuolella. Eiks vaan. Mitä tuo yritys uhkaa? Koetko sen kilpailijaksi? Onko sinulla joku vastaava firma esim. terapiavastaanotto jolta menee asiakkaat jos parikymppinen mies tekee saman halvemmalla? Kuule ei mene jos olet hyvä siinä mitä teet. Ilmeisesti pahin pelkosi on että tuo mies onkin työssään hyvä. Jotkut täällä kertoo saaneensa tuolta apua ja sitä et kestä kuulla. Mikset? Haittaako se sinua? Jos itse teet oman työsi hyvin ja firmasi on etelässä eikä Lapissa päinkään niin miten tuo sinua muka uhkaa? Hyvällä terapeutilla riittää asiakkaita. Joten rauhoitu jo. Voin varata sinulta ajan vaikka ihan säälistä ja kannatuksen vuoksi kun kerrot yhteystiedot.


      • Oonko
        Hopljv kirjoitti:

        On sulla hyvät perustelut sille että vihaat jotain yhden nuoren miehen perustamassa pienyritystä: 1. pojan yhteistyökumppani on
        on näyttelijä, 2. firma varmasti yrittää kasvaa isommaksi, 3. yrittäjä on vielä nuori 4. kehtaavat vielä mainostaakin eli julkaista videoita YouTubessa. Ja pahinta on että 5. on kotoisin Lapista. Siis joku poronpurija. Kaikki kunnon ihmiset asuvat kehä kolmosen sisäpuolella. Eiks vaan. Mitä tuo yritys uhkaa? Koetko sen kilpailijaksi? Onko sinulla joku vastaava firma esim. terapiavastaanotto jolta menee asiakkaat jos parikymppinen mies tekee saman halvemmalla? Kuule ei mene jos olet hyvä siinä mitä teet. Ilmeisesti pahin pelkosi on että tuo mies onkin työssään hyvä. Jotkut täällä kertoo saaneensa tuolta apua ja sitä et kestä kuulla. Mikset? Haittaako se sinua? Jos itse teet oman työsi hyvin ja firmasi on etelässä eikä Lapissa päinkään niin miten tuo sinua muka uhkaa? Hyvällä terapeutilla riittää asiakkaita. Joten rauhoitu jo. Voin varata sinulta ajan vaikka ihan säälistä ja kannatuksen vuoksi kun kerrot yhteystiedot.

        "On sulla hyvät perustelut sille että vihaat jotain yhden nuoren miehen perustamassa pienyritystä:"
        Oonko sanonut jossain että vihaan? Voimakas ilmaus. Jos oon sanonut että vihaan, niin korjaan sitten vähän. Siis kuulostaa pelottavalta, että joku perustaa noin vain yrityksen tuollaiselle asialle ja tosiaankin, tuossa iässä. Minusta ei täytä eettisiä pelisääntöjä, jollain tavoin. Perustelut olisi helppo heittää, mutta minulla enemmänkin intuitio siitä.

        "Jotkut täällä kertoo saaneensa tuolta apua ja sitä et kestä kuulla. "
        Miten niin en muka "kestä kuulla"? Se nyt vielä puuttuisi että sieltä ei edes mitään apuakaan saisi...

        " Onko sinulla joku vastaava firma esim. terapiavastaanotto"
        No juu ei taatusti. Minulla ei sille alalle sopivaa riittävää koulutusta... Minulla selkärankaa ja vastuuntuntoa sentään. Tuollaiselle täällä ihmisten ilmoilla nyt nauraisivat torin pulut ja lenkkipolkuni harakat jos minä perustaisin "firman" tuollaisen asan ympärille tällä koulutuksella...

        Täälläpäin nyt sentään ammatti-ihmisiäkin olemassa. Ja NUT! Huomaa, NUT. Mitä annettavaa kenelläkään on sellaista mitä NUTilla ei ole, vaikka kuinka paljon tekisi töitä asian eteen?

        💟Minulla tervettä kriittisyyttä sentään itseänikin kohtaan💟.
        Mikä onni.


      • Ollunutissamukana
        Oonko kirjoitti:

        "On sulla hyvät perustelut sille että vihaat jotain yhden nuoren miehen perustamassa pienyritystä:"
        Oonko sanonut jossain että vihaan? Voimakas ilmaus. Jos oon sanonut että vihaan, niin korjaan sitten vähän. Siis kuulostaa pelottavalta, että joku perustaa noin vain yrityksen tuollaiselle asialle ja tosiaankin, tuossa iässä. Minusta ei täytä eettisiä pelisääntöjä, jollain tavoin. Perustelut olisi helppo heittää, mutta minulla enemmänkin intuitio siitä.

        "Jotkut täällä kertoo saaneensa tuolta apua ja sitä et kestä kuulla. "
        Miten niin en muka "kestä kuulla"? Se nyt vielä puuttuisi että sieltä ei edes mitään apuakaan saisi...

        " Onko sinulla joku vastaava firma esim. terapiavastaanotto"
        No juu ei taatusti. Minulla ei sille alalle sopivaa riittävää koulutusta... Minulla selkärankaa ja vastuuntuntoa sentään. Tuollaiselle täällä ihmisten ilmoilla nyt nauraisivat torin pulut ja lenkkipolkuni harakat jos minä perustaisin "firman" tuollaisen asan ympärille tällä koulutuksella...

        Täälläpäin nyt sentään ammatti-ihmisiäkin olemassa. Ja NUT! Huomaa, NUT. Mitä annettavaa kenelläkään on sellaista mitä NUTilla ei ole, vaikka kuinka paljon tekisi töitä asian eteen?

        💟Minulla tervettä kriittisyyttä sentään itseänikin kohtaan💟.
        Mikä onni.

        Jaa no nyt selkis, vertaat NUTiin. Kyllähän NUT kieltämättä tekee paljon sellaista mitä joku pikku firma ei osaa eikä pysty. Tarkoitatko nyt ensi sijassa NUTin vapaaehtoistyöntekijöitä vai niitä NUTin kahta kuukausipalkattua naista kun kerrot että heillä on paljon sellaista toimintaa ja auttamistyötä mistä joku pikku firma voi vain haaveilla? Voin vastata kumpaankin kysymykseen, sattumalta tiedän siitä jotain. Siis tiedän mitä sellaista vapaaehtoiset tekevät mitä joku eroonnarsististacom ei tee, ja tiedän myös mitä sellaista NUTin palkatut työntekijät tekevät mitä joku eroonnarsististamikäli ei todellakaan tee. Ainakin ihmettelen jos mikälie näitä samoja hommia tekee. Voin luetella NUTin hommia jos olet kiinnostunut.


      • vainoharhaakerrakseen
        Oonko kirjoitti:

        "On sulla hyvät perustelut sille että vihaat jotain yhden nuoren miehen perustamassa pienyritystä:"
        Oonko sanonut jossain että vihaan? Voimakas ilmaus. Jos oon sanonut että vihaan, niin korjaan sitten vähän. Siis kuulostaa pelottavalta, että joku perustaa noin vain yrityksen tuollaiselle asialle ja tosiaankin, tuossa iässä. Minusta ei täytä eettisiä pelisääntöjä, jollain tavoin. Perustelut olisi helppo heittää, mutta minulla enemmänkin intuitio siitä.

        "Jotkut täällä kertoo saaneensa tuolta apua ja sitä et kestä kuulla. "
        Miten niin en muka "kestä kuulla"? Se nyt vielä puuttuisi että sieltä ei edes mitään apuakaan saisi...

        " Onko sinulla joku vastaava firma esim. terapiavastaanotto"
        No juu ei taatusti. Minulla ei sille alalle sopivaa riittävää koulutusta... Minulla selkärankaa ja vastuuntuntoa sentään. Tuollaiselle täällä ihmisten ilmoilla nyt nauraisivat torin pulut ja lenkkipolkuni harakat jos minä perustaisin "firman" tuollaisen asan ympärille tällä koulutuksella...

        Täälläpäin nyt sentään ammatti-ihmisiäkin olemassa. Ja NUT! Huomaa, NUT. Mitä annettavaa kenelläkään on sellaista mitä NUTilla ei ole, vaikka kuinka paljon tekisi töitä asian eteen?

        💟Minulla tervettä kriittisyyttä sentään itseänikin kohtaan💟.
        Mikä onni.

        Mitä sellaista NUTin toiminnassa on mikä tekee sen luotettavammaksi? Kaikki sen antama auttamistyö tehdään siellä ilmaisten vapaaehtoisten amatöörien voimin. Amatöörit siellä vastaavat puhelimeen ja vetävät vertaistukiryhmiä. Minusta se ei ole ongelma, mutta sinä torppasit itse juuri eroonnarsististacomin sillä perusteella ettei siellä ole koulutettuja ammattilaisia. Oletko nyt ihan johdonmukainen?


      • mistämoinenviha
        Oonko kirjoitti:

        "On sulla hyvät perustelut sille että vihaat jotain yhden nuoren miehen perustamassa pienyritystä:"
        Oonko sanonut jossain että vihaan? Voimakas ilmaus. Jos oon sanonut että vihaan, niin korjaan sitten vähän. Siis kuulostaa pelottavalta, että joku perustaa noin vain yrityksen tuollaiselle asialle ja tosiaankin, tuossa iässä. Minusta ei täytä eettisiä pelisääntöjä, jollain tavoin. Perustelut olisi helppo heittää, mutta minulla enemmänkin intuitio siitä.

        "Jotkut täällä kertoo saaneensa tuolta apua ja sitä et kestä kuulla. "
        Miten niin en muka "kestä kuulla"? Se nyt vielä puuttuisi että sieltä ei edes mitään apuakaan saisi...

        " Onko sinulla joku vastaava firma esim. terapiavastaanotto"
        No juu ei taatusti. Minulla ei sille alalle sopivaa riittävää koulutusta... Minulla selkärankaa ja vastuuntuntoa sentään. Tuollaiselle täällä ihmisten ilmoilla nyt nauraisivat torin pulut ja lenkkipolkuni harakat jos minä perustaisin "firman" tuollaisen asan ympärille tällä koulutuksella...

        Täälläpäin nyt sentään ammatti-ihmisiäkin olemassa. Ja NUT! Huomaa, NUT. Mitä annettavaa kenelläkään on sellaista mitä NUTilla ei ole, vaikka kuinka paljon tekisi töitä asian eteen?

        💟Minulla tervettä kriittisyyttä sentään itseänikin kohtaan💟.
        Mikä onni.

        Sinä siis koet että eroonnarsistiscom uhkaa NUTia jotenkin? Miksi uhkaisi? Eikö tänne Suomenmaahan mahdu molemmat? Kaksi amatöörivoimin hoidettua lafkaa, jotka kumpikin silti hoitavat homman mallikkaasti ja auttavat ihmisiä. Mutta toinen (eli NUT) saa yhteiskunnalta sata tonnia vuodessa avustusta, toinen ei saa senttiäkään vaan pärjää omillaan,

        Sanot että se vielä puuttuisi ettei eroonnarsisistista todella auttaisi ihmisiä. Minä sanon, että se vielä puuttuisi ettei NUt pystyisi samaan kun eroonnatsististacom noilla hurjilla raha- ja ihmisresursseillaan. Eroonnarsististacomissa yksi nuori mies tekee yksinään kaiken mihin NUtissa tarvitaan 50 ihmistä (mukaan luettuna 2 kokpäivätyöläistä, hallituksen jäsenet ja ilmaiset vapaaehtoiset). NUTissa on silmäätekeviä raharikkaita ihmisiä hallituksessa, se saa sata tonnia vuodessa yhteiskunnan tukia ja sillä on kymmenittäin ilmaisia vapaaehtoisia tekemässä sen varsinaisen auttamistyön. Ja hyvää työt ne vapaaehtoiset tekevätkin. Ei sitä käy kiistäminen. Ihmettelen eikö ne palkatut tee siellä mitään auttamistyötä.


    • Rkjhxff

      Puhelinavusta puheenollen. Näkyy tuolla firmalla olevan tarjolla sitäkin. Hinnat alle sen mitä vastaava palvelu muualla maksaa. Laadusta en tiedä kun en ole käyttänyt ko. palvelua eroonnarsististacomissa. Mutta jos laatu on samaa tasoa kuin siinä 10 euron jäsenyydessä niin ei voisi ottaa riskin ja uteliaisuudesta kokeilla. 40 euroa maksaa, sen enempää ei mene hukkaan jos on huono.

      • poiuytrdsdfg

        Ei ole minulla 40 euroakaan rahaa. Mutta kaikkea tuollaista olisi voinut kokeilla vaikka kuinka paljon 1000 eurolla sen sijaan että olisi jankannut joidenkin kanssa esimerkiksi että sopiiko äitiään kutsua noita-akaksi ja saanut hirveitä tunnekokemuksia.


    • Rkjhxff

      Korjaus. Tuli lyöntivirhe. Tarkoitan että eikö voisi ottaa riskin.

      • poiuytrdfgh

        Ongelma on siinä etten voi tehdä semmoisia maksuja joissa henkilöllisyys selviää, siksi en voi käyttää tuollaisia palveluja.


      • Hillewille
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Ongelma on siinä etten voi tehdä semmoisia maksuja joissa henkilöllisyys selviää, siksi en voi käyttää tuollaisia palveluja.

        Selain (Chrome) näyttää että ei turvallinen sivusto.


    • Ehtootavaan

      Kiinnostaisi tietää minkä alan ammattilaisia nämä sivuston pitäjät/tukihenkilöt ovat. Onko heidän koulutustaustansa millainen? Ja ennen kaikkea Mikko joka antaa terapiaa puhelimen kautta, mikä hänen taustansa oikein on?

      • Niin hyvä kysymys asioista joista toki itsekunkin kannattaa ottaa selvää ja tiedot kyllä ihan löytyy netistäkin niin noista ihmisistä kuin yrityksestäkin.

        Mutta kävin minäkin ny uteliaisuuttani sivuilla, kun luin tästä , että oikein terapiaa.
        Mutta onneksi ei ny kuitenkaan ole kyse sellaista vaan pelkästään henkilökohtaista keskusteluavusta.

        Usimmitenhan nää tämmöset "apukanavat" toimivat jonkinlaisena vertaistukikanavana ja yks tykkää yhdestä ja toinen toisesta. Kuten tässäkin on kuultu tyytyväisiä ihmisiäkin on/apua ja tukea on saatu ja rahapolitiikkaan liittyen, tuskin mikään täs maailmas ilmaista on.

        Välillisestihän mekin tässä tuemme Alleria, kai sekin lafka jotain tästä suomi24 toiminnasta nettoaa, tuskin pyörittäis jos ei mitään tuloja tulis

        Hyvä niin, mun mielestä ei ny sillä mistä sitä apua saa, ole niin väliä, jos ei ny kyse ole jostain ihan jostain pimeestä/salamyhkäisestä toiminnasta. Noidenkin ihmisten toiminta on kuitenkin julkista ja näkyvää ja esiintyvät omilla nimillään ja kuvillaan.

        Toki onhan noita esimerkkejä miten ihmisiä on huijattu, manipuloitu, aivopesty ja johdettu harhaan vähän joka yhteisössä, että tosiaan tarkkana kannattaa olla


      • Ehtootavaan

        Niin se voi olla että rahaa pitää jostakin ansaita, jos ei kenelläkään ole ongelmia ei tule rahaa ja jos ratkaisen kaikki ongelmat ei tule rahaa joten miten saan asiakkaani pysymään ongelmaisina? Minun varassani voit levätä, vain 40e tunti, vaikka24/7/365/...:)


      • Ehtootavaan kirjoitti:

        Niin se voi olla että rahaa pitää jostakin ansaita, jos ei kenelläkään ole ongelmia ei tule rahaa ja jos ratkaisen kaikki ongelmat ei tule rahaa joten miten saan asiakkaani pysymään ongelmaisina? Minun varassani voit levätä, vain 40e tunti, vaikka24/7/365/...:)

        Joo, en tiiä käyttääkö joku tuota puhelin palvelua, mutta jos käyttää niin kaiketi saa rahoilleen vastinetta tai lopettaa siihen ensimmäiseen kertaan. Mutta kuten joku jo totesikin, ei se terapiakaan mitään halpaa hommaa ole.

        Onhan noita kaikenlaisia yrittäjiä maailma täynnään, jotkut saavat niistä apua ja jotkut eivät ja jotkut pitävät niitä huuhaanaa. Tuskin tuollakaan ketään pakotetaan mihinkään ja jos ny oikein olen ymmärtänyt niin sivustoon tyytyväisiäkin ihmisiä on

        Ainakin he esiintyvät omilla nimillään ja toiminta on julkista, mikä on mielestä hyvä asia. On sitte joku jolta voi yrittää hakea korvauksia jos kokee tulleensa huijatuksi

        Silloin aikoinaan kun tuo tuli, niin uteliaisuuttani kävin katsomassa sivustoja ja jonkun videonkin katsoin, mutta en pitänyt naisen teatraalisesta tyylistä ja mitä siihen Mikkoon tulee.

        Niin kovin nuori kaverihan hän näyttää olevan, etten mun kans varmaan yhteistä säveltä olisi löytynyt, mut ehkä nuoremmat vois saadakin, ja varsinkin nrsistien lapset, kun otaksun että hänen kokemuksensa tulee sieltä

        Mutta joo, mua vaan harmittaa, et kovasti mollataan vaikka ei oo omaa kokemustakaan tuon siuston toiminnasta ja taidetaan kadehtia niitä kymppejäkin tajuamatta et kaikki maksaa. Ikäänkuin toi noiden toiminta olis jollain tavalla itseltä pois

        Edelleen oon myös sitä mieltä, että toki varovainen kannattaa olla näissä jutuissa, yleensäkin tän aihealueen piirissä, kun sanotaanhan et narsismi on petkuttamisen taidetta.


      • dcsdcsdc

        Enpä tiedä, minä näen riskin siinä että joku sinne soittaa sinne jota voi viedä kuin pässiä narussa. Taidottomat hoitamassa älytöntä...


      • dcsdcsdc kirjoitti:

        Enpä tiedä, minä näen riskin siinä että joku sinne soittaa sinne jota voi viedä kuin pässiä narussa. Taidottomat hoitamassa älytöntä...

        Niin riskit on toki olemassa, mutta uskoisin normi ihmisen ymmärtävän. Siihen en sitte osaa kantaa onko ne älyttömiä jotka tuolla sivustolla käyvät

        Eihän täälläkään ny mitään järjen jättiläisiä liiemmin ole näkynyt


      • yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        Niin riskit on toki olemassa, mutta uskoisin normi ihmisen ymmärtävän. Siihen en sitte osaa kantaa onko ne älyttömiä jotka tuolla sivustolla käyvät

        Eihän täälläkään ny mitään järjen jättiläisiä liiemmin ole näkynyt

        Lisään vielä, et eiköhän noi siellä käyvät ny kuitenkin enemmäkseen keskustele toistensa kanssa. Ihan niinku täälläkin. En usko sen olevan siellä sen vaarallismpaa kuin täälläkin varsinkin jos vielä joku valvoo ja blokkaa pahimmat loan heittäjät pois


      • Niin_munsta
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        Joo, en tiiä käyttääkö joku tuota puhelin palvelua, mutta jos käyttää niin kaiketi saa rahoilleen vastinetta tai lopettaa siihen ensimmäiseen kertaan. Mutta kuten joku jo totesikin, ei se terapiakaan mitään halpaa hommaa ole.

        Onhan noita kaikenlaisia yrittäjiä maailma täynnään, jotkut saavat niistä apua ja jotkut eivät ja jotkut pitävät niitä huuhaanaa. Tuskin tuollakaan ketään pakotetaan mihinkään ja jos ny oikein olen ymmärtänyt niin sivustoon tyytyväisiäkin ihmisiä on

        Ainakin he esiintyvät omilla nimillään ja toiminta on julkista, mikä on mielestä hyvä asia. On sitte joku jolta voi yrittää hakea korvauksia jos kokee tulleensa huijatuksi

        Silloin aikoinaan kun tuo tuli, niin uteliaisuuttani kävin katsomassa sivustoja ja jonkun videonkin katsoin, mutta en pitänyt naisen teatraalisesta tyylistä ja mitä siihen Mikkoon tulee.

        Niin kovin nuori kaverihan hän näyttää olevan, etten mun kans varmaan yhteistä säveltä olisi löytynyt, mut ehkä nuoremmat vois saadakin, ja varsinkin nrsistien lapset, kun otaksun että hänen kokemuksensa tulee sieltä

        Mutta joo, mua vaan harmittaa, et kovasti mollataan vaikka ei oo omaa kokemustakaan tuon siuston toiminnasta ja taidetaan kadehtia niitä kymppejäkin tajuamatta et kaikki maksaa. Ikäänkuin toi noiden toiminta olis jollain tavalla itseltä pois

        Edelleen oon myös sitä mieltä, että toki varovainen kannattaa olla näissä jutuissa, yleensäkin tän aihealueen piirissä, kun sanotaanhan et narsismi on petkuttamisen taidetta.

        "Edelleen oon myös sitä mieltä, että toki varovainen kannattaa olla näissä jutuissa, yleensäkin tän aihealueen piirissä, kun sanotaanhan et narsismi on petkuttamisen taidetta."
        Niin munsta voisit tehdä edes itsellesi selväksi, oletko sitä mieltä että kannattaa olla varovainen tämän aiheen piirissä, vai ei pidä.
        Nyt oot kyllä todella ristiriitainen.


      • Niin_käs
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        Lisään vielä, et eiköhän noi siellä käyvät ny kuitenkin enemmäkseen keskustele toistensa kanssa. Ihan niinku täälläkin. En usko sen olevan siellä sen vaarallismpaa kuin täälläkin varsinkin jos vielä joku valvoo ja blokkaa pahimmat loan heittäjät pois

        Niin käsittääkseni keskustelua käydään kyseisen näyttelijän kirjoista.
        "varsinkin jos vielä joku valvoo ja blokkaa pahimmat loan heittäjät pois"
        Niin tuskin siellä saa haukkua ketään narsistiksi, ketään paikalla olevaa sisäpiiriläistä. Tai miksikään muuksi mielisairaaksi ;
        Täällähän tuo on ainakin joidenkin mielipuuhaa. Minua ei taas moinen kiinnosta, ainakaan ilmiselvien empaatikkojen haukkuminen narsisteiksi...


      • Niin_munsta kirjoitti:

        "Edelleen oon myös sitä mieltä, että toki varovainen kannattaa olla näissä jutuissa, yleensäkin tän aihealueen piirissä, kun sanotaanhan et narsismi on petkuttamisen taidetta."
        Niin munsta voisit tehdä edes itsellesi selväksi, oletko sitä mieltä että kannattaa olla varovainen tämän aiheen piirissä, vai ei pidä.
        Nyt oot kyllä todella ristiriitainen.

        "Niin munsta voisit tehdä edes itsellesi selväksi, oletko sitä mieltä että kannattaa olla varovainen tämän aiheen piirissä, vai ei pidä."

        Enköhän mä ny tuota asiaa täällä toitottanut iät ja ajat, eim. tähän tyyliin, että netissä ny kuka tahansa voi sanoa olevansa mitä tahansa.

        Mutta tuolle sivustolle ny plussat siitä, että toiminta julkista, ylläpitäjät toimivat omilla nimillään ja kasvoillaan. Uskoisin, että jos ny joku menis siellä kauheesti pieleen niin varmasti siitäkin tietoa tulisi, kun ny kuitenkin noin julkisesta yrityksestä on kysymys


      • Pidät
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        Niin riskit on toki olemassa, mutta uskoisin normi ihmisen ymmärtävän. Siihen en sitte osaa kantaa onko ne älyttömiä jotka tuolla sivustolla käyvät

        Eihän täälläkään ny mitään järjen jättiläisiä liiemmin ole näkynyt

        "Eihän täälläkään ny mitään järjen jättiläisiä liiemmin ole näkynyt"
        Pidät toisia kirjoittajia tyhminä, sanot sen selvästi sanoin, etsit heille diagnooseja eri mielensairauksista vaikkeivat ole moista pyytäneet eivätkä ansainneet...
        Melkoista rusikointia sanoisin.
        Miten nyt menee itselläsi? Toistan kysymykseni.


      • Siis_avointa
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Niin munsta voisit tehdä edes itsellesi selväksi, oletko sitä mieltä että kannattaa olla varovainen tämän aiheen piirissä, vai ei pidä."

        Enköhän mä ny tuota asiaa täällä toitottanut iät ja ajat, eim. tähän tyyliin, että netissä ny kuka tahansa voi sanoa olevansa mitä tahansa.

        Mutta tuolle sivustolle ny plussat siitä, että toiminta julkista, ylläpitäjät toimivat omilla nimillään ja kasvoillaan. Uskoisin, että jos ny joku menis siellä kauheesti pieleen niin varmasti siitäkin tietoa tulisi, kun ny kuitenkin noin julkisesta yrityksestä on kysymys

        "Mutta tuolle sivustolle ny plussat siitä, että toiminta julkista, ylläpitäjät toimivat omilla nimillään ja kasvoillaan."
        Siis avointa toimintaa... Myös ihmiset antavat sinne nimensä. Vai eivätkö anna? Kuulemma narsistien urhien tukeenkin tunkee ja osallistuu täysverisiä narsisteja, niin miksi ei tuonne?

        "Uskoisin, että jos ny joku menis siellä kauheesti pieleen niin varmasti siitäkin tietoa tulisi, kun ny kuitenkin noin julkisesta yrityksestä on kysymys"
        Usko sinä vaan.


      • Niin_käs kirjoitti:

        Niin käsittääkseni keskustelua käydään kyseisen näyttelijän kirjoista.
        "varsinkin jos vielä joku valvoo ja blokkaa pahimmat loan heittäjät pois"
        Niin tuskin siellä saa haukkua ketään narsistiksi, ketään paikalla olevaa sisäpiiriläistä. Tai miksikään muuksi mielisairaaksi ;
        Täällähän tuo on ainakin joidenkin mielipuuhaa. Minua ei taas moinen kiinnosta, ainakaan ilmiselvien empaatikkojen haukkuminen narsisteiksi...

        Jaa en tiedä millaista keskustelua siell käydään kun en oo käynyt, eikä niitä pääse lukemaan mutta uskoisin, että siellä ny itsekukin kirjoittaa omasta tilanteestaan ja jonkin verran voi olla yleistäkin keskustelua aiheesta/narsisteista, ihan niinku täälläkin ja tuolla narsistien uhrin tuki ry:n keskustelupalstoilla kuin muillakin palstoilla.

        En usko sen keskustelun poikkeavan muilta osin kuin juurkin nuo nimitelyt varmaan poistetaan ym. loan heitto ja on varmaan rauhallisempaa, kun ulkopuoliset ei pääse lukemaan ja trollaamaan

        Jotenkaan en usko, et mikää kirjakeskustelu kerho kuitenkaan on esittelyn perusteella ainakaan ja näköjään tyytväisiä kävijöitäkin on. Muistan et joku facebookki sivukin noilla oli ja kauheasti oli ainakin tykkäyksiä silloin.

        Ny en vaan muista sen nimeä kun tosiaan tää aihe ei oo muu kiinnostanu aikoihin, kuhan ny osallistun ku uudestaan joku vanhan ketjun esille nosti. Sitäkin toki voi miettiä miksi. Tuolloin en ees ollu kommentoinut ny kommentoin jotain tyyliin et kiva ku oot saanu apua ja jotin siitä et vnoi valvotut sivut on varmaan parempia ja siitähän sit tää riemu repes

        Mutta joo, ny riittää tähän kohtaan ja mä aoin mennä nukkumaan joten hyvät yöt tännekkin


      • vainoharhaakerrakseen
        Ehtootavaan kirjoitti:

        Niin se voi olla että rahaa pitää jostakin ansaita, jos ei kenelläkään ole ongelmia ei tule rahaa ja jos ratkaisen kaikki ongelmat ei tule rahaa joten miten saan asiakkaani pysymään ongelmaisina? Minun varassani voit levätä, vain 40e tunti, vaikka24/7/365/...:)

        Tarkoitat siis, että kaikki jotka työkseen ja palkkansa eteen auttavat narsistin uhreja, salaa toivovat että uhri ei parane vaan pysyy maksavana asiakkaana. Kaikki psykologit, terapeutit, psykiatrit, pyskoanaluyytikot, ja tietysti tuo nuori eronnarsististacomin yrittäjä, sekä NUT:in kaksi kuukausipalkattua työntekijää, kaikki nuo edellämainitut yrittävät huolehtia siitä ettei asiakkaan tilanne kohene yhtään, koska muuten heiltä loppuu työt. Kaikki nämä siis mielestäsi toivovat uhreille pahaa, eivät halua että uhri toipuu jotta euroja tipahtaisi työntekijän tilille? Oho! Aikamoinen väite. Samaa logikkaa noudattaen ehkä uskot myös että hammaslääkärit toivovat että ihmisten hampaat mätänevät suuhun ja syöpälääkärit toivovat ettei potilas parane ja poliisit haluavat että rikollisuus kasvaa, jotta heillä riittäisi töitä. En muista milloin olen viimeksi kuullut mitään noin hölmöä ja täysin tullestatemmattua. Keksit juttuja omasta päästäsi ja syytät ihmisiä joita et edes tunne halpamaisista ja moraalittomista motiiveista ja pyrkimyksistä ja päämääristä. Aivan tuulestatemmattua tarinaa.
        Tunnen yhden terapeutin joka on auttanut mm. narsistin uhreja, eikä hän takuulla toivo asiakkaille pahaa! Vaikka hän tienaa melkoiset summat heidän auttamisestaan, niin hän yrittää auttaa heidät mahdollisimman nopeasti terveiksi niin etteivät enää tarvitsisi häneltä kallista terapiaa. Mieluummin tienaa vähän vähemmän. Psykoanalyysi ei ole halpaa.


      • Pidät kirjoitti:

        "Eihän täälläkään ny mitään järjen jättiläisiä liiemmin ole näkynyt"
        Pidät toisia kirjoittajia tyhminä, sanot sen selvästi sanoin, etsit heille diagnooseja eri mielensairauksista vaikkeivat ole moista pyytäneet eivätkä ansainneet...
        Melkoista rusikointia sanoisin.
        Miten nyt menee itselläsi? Toistan kysymykseni.

        "Pidät toisia kirjoittajia tyhminä, sanot sen selvästi sanoin, etsit heille diagnooseja eri mielensairauksista vaikkeivat ole moista pyytäneet eivätkä ansainneet.."

        Jaa näköjään jatkat taas samalla linjalla ja tunget omia ajatuksiasi minun sanomiseksi. Jotain häikkää sulla täytyy olla, että vääntelet kommentteja omaan malliisi omien ajatustesi pohjalta.

        Äläs ny kuitenkaan viitti taas niin kovin uhriutua.

        Kuule kun minäkin luen itseni tuohon samaan kööriin, noihin "ei niin järjen jättiläisiin" vai väitätkö et esim. tämmönen keskustelu tässä olis kauheen järkevää

        Mitä tulee mielisairaan diagnooseihin niin en ole ketään mielisairaaksi nimittänyt. Eiköhän sitä ny kuka tahansa ihminenkin voi vähän seota ihmisissä ja asioissa varsinkin tämmösillä palstoilla, jotkut vaan ei pysty sitäkään myöntämään


      • Tympii
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Pidät toisia kirjoittajia tyhminä, sanot sen selvästi sanoin, etsit heille diagnooseja eri mielensairauksista vaikkeivat ole moista pyytäneet eivätkä ansainneet.."

        Jaa näköjään jatkat taas samalla linjalla ja tunget omia ajatuksiasi minun sanomiseksi. Jotain häikkää sulla täytyy olla, että vääntelet kommentteja omaan malliisi omien ajatustesi pohjalta.

        Äläs ny kuitenkaan viitti taas niin kovin uhriutua.

        Kuule kun minäkin luen itseni tuohon samaan kööriin, noihin "ei niin järjen jättiläisiin" vai väitätkö et esim. tämmönen keskustelu tässä olis kauheen järkevää

        Mitä tulee mielisairaan diagnooseihin niin en ole ketään mielisairaaksi nimittänyt. Eiköhän sitä ny kuka tahansa ihminenkin voi vähän seota ihmisissä ja asioissa varsinkin tämmösillä palstoilla, jotkut vaan ei pysty sitäkään myöntämään

        Aina kun ilmestyt johonkin keskusteluun siitä tulee jankutus väittely jota on enää mielenkiinnotonta seurata!


      • Tympii kirjoitti:

        Aina kun ilmestyt johonkin keskusteluun siitä tulee jankutus väittely jota on enää mielenkiinnotonta seurata!

        No onneks kuitenkin vastailen suht harvoihin ketjuihin, en läheskään kaikkiin.

        Esim. tällä aukeamalla vain tähän ja tuohon parisuhde juttuun, joten et voi sentäs syyttää mua kaikkien ketjujen pilaamisesta.

        Jos nää kaks ny on mun takia menny pilalle, niin onneksi on paljon aloituksia joita en ole mitenkään kommentoinu, että mieleenkiintoista luettavaa sit löydät varmaan muista ketjuista, niistä joihin en oo kommentoinu

        Ja jos mun kommentit tympii nii ne voi aina sivuuttaa, eikä kantsi kommentoida ollenkaan, ku mulla on tää rekattu niin nään milloin joku on vastannu. Niin toki pyrin niihin vastailemaan jo kohteliaisuus syistäkin. Ku aikoinaan mua on syytetty siitäkin, etten vastaile

        Mutta joo, tämänkin mun jankutuksen olisit välttänyt sillä, että olisi vastannut/kommentoinut jollein toiselle, mut jostain syystä ny halusit kuitenkin kommentoida mulle vaikka sua tympii. Syytön mä siihen olen

        Kummaa touhua, toisaalta tympii ja sit kuitenkin kommentoidaan ja ikäänkuin halutaan multa huomiota. Niin tai näin, aina väärinpäin.


      • Kuule_
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Pidät toisia kirjoittajia tyhminä, sanot sen selvästi sanoin, etsit heille diagnooseja eri mielensairauksista vaikkeivat ole moista pyytäneet eivätkä ansainneet.."

        Jaa näköjään jatkat taas samalla linjalla ja tunget omia ajatuksiasi minun sanomiseksi. Jotain häikkää sulla täytyy olla, että vääntelet kommentteja omaan malliisi omien ajatustesi pohjalta.

        Äläs ny kuitenkaan viitti taas niin kovin uhriutua.

        Kuule kun minäkin luen itseni tuohon samaan kööriin, noihin "ei niin järjen jättiläisiin" vai väitätkö et esim. tämmönen keskustelu tässä olis kauheen järkevää

        Mitä tulee mielisairaan diagnooseihin niin en ole ketään mielisairaaksi nimittänyt. Eiköhän sitä ny kuka tahansa ihminenkin voi vähän seota ihmisissä ja asioissa varsinkin tämmösillä palstoilla, jotkut vaan ei pysty sitäkään myöntämään

        " Eiköhän sitä ny kuka tahansa ihminenkin voi vähän seota ihmisissä ja asioissa varsinkin tämmösillä palstoilla, jotkut vaan ei pysty sitäkään myöntämään"
        Kuule. Sen verran yritän pitää kiinni alkeellisesta kohteliaisuudesta, etten ala kertoa kenellekään jos ei minun mielestäni ole penaalin terävimmästä päästä.
        Se, onko joku keskustelu järkevää tai ei, ei ollenkaan ole yhteydessä kenekään keskustelijan älykkyyteen, sitä kun voi jankuttaa ihan ajankulukseenkin.
        Että jospa sinäkin jättäisit rauhaan toisten älykkyyden mittaamisen... varsinkin kun toisaalta annat ymmrtää ettei sinulta voi odottaakaan ihan kaikkea.
        En perustele joka lausettani, kun perustelut voi kuka tahansa lukea aiemmista kommenteista ja minun sanomani perustuu ihan tällä palstalla käytyihin jupinoihin.

        Kerrankin laskin, että sinun yhdessä kommentissasi minulle oli kolme erilaista syytöstä, joihin jos olisin alkanut vastata, olisin voinut käyttää niihin koko yön ja olisin joutunut aamulla lähtemään työhön ilman unen ripausta.

        Että kutista sinäkin nyt hiukan syytöstesi kokoa, kun nytkin käyt käsiksi toisten älykkyyteen. Minun älykkyydestäni tai edes älyttömyydestäni sinulla ei ole harmaata hajuakaan. Et tunne minua etkä tiedä minusta mitään todellista.


      • Mitä_
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Pidät toisia kirjoittajia tyhminä, sanot sen selvästi sanoin, etsit heille diagnooseja eri mielensairauksista vaikkeivat ole moista pyytäneet eivätkä ansainneet.."

        Jaa näköjään jatkat taas samalla linjalla ja tunget omia ajatuksiasi minun sanomiseksi. Jotain häikkää sulla täytyy olla, että vääntelet kommentteja omaan malliisi omien ajatustesi pohjalta.

        Äläs ny kuitenkaan viitti taas niin kovin uhriutua.

        Kuule kun minäkin luen itseni tuohon samaan kööriin, noihin "ei niin järjen jättiläisiin" vai väitätkö et esim. tämmönen keskustelu tässä olis kauheen järkevää

        Mitä tulee mielisairaan diagnooseihin niin en ole ketään mielisairaaksi nimittänyt. Eiköhän sitä ny kuka tahansa ihminenkin voi vähän seota ihmisissä ja asioissa varsinkin tämmösillä palstoilla, jotkut vaan ei pysty sitäkään myöntämään

        "Äläs ny kuitenkaan viitti taas niin kovin uhriutua.

        Kuule kun minäkin luen itseni tuohon samaan kööriin, noihin "ei niin järjen jättiläisiin" vai väitätkö et esim. tämmönen keskustelu tässä olis kauheen järkevää"

        Mitä tekemistä sillä on toisten loukkamisen kanssa, mihin itsesi luet? Oletkos sitä mieltä, että jos sinä et pidä itseäsi kovasti välkkynä, niin kukaan mukaan ei voi olla sen välkympi?


      • Ihan_
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Pidät toisia kirjoittajia tyhminä, sanot sen selvästi sanoin, etsit heille diagnooseja eri mielensairauksista vaikkeivat ole moista pyytäneet eivätkä ansainneet.."

        Jaa näköjään jatkat taas samalla linjalla ja tunget omia ajatuksiasi minun sanomiseksi. Jotain häikkää sulla täytyy olla, että vääntelet kommentteja omaan malliisi omien ajatustesi pohjalta.

        Äläs ny kuitenkaan viitti taas niin kovin uhriutua.

        Kuule kun minäkin luen itseni tuohon samaan kööriin, noihin "ei niin järjen jättiläisiin" vai väitätkö et esim. tämmönen keskustelu tässä olis kauheen järkevää

        Mitä tulee mielisairaan diagnooseihin niin en ole ketään mielisairaaksi nimittänyt. Eiköhän sitä ny kuka tahansa ihminenkin voi vähän seota ihmisissä ja asioissa varsinkin tämmösillä palstoilla, jotkut vaan ei pysty sitäkään myöntämään

        "Jaa näköjään jatkat taas samalla linjalla ja tunget omia ajatuksiasi minun sanomiseksi. Jotain häikkää sulla täytyy olla, että vääntelet kommentteja omaan malliisi omien ajatustesi pohjalta. "
        Ihan oot sitä mieltä että sinun tänne rustaamiasi kirjallisia heittoja ei saa kommetoida. Kyllä vastaan omalla tavallani. Ja tulen vastaamaankin. Lyhyesti ja ytimekkäästi, sinun makuusi liiankin.


      • täältäonpoislähdettävä
        Kuule_ kirjoitti:

        " Eiköhän sitä ny kuka tahansa ihminenkin voi vähän seota ihmisissä ja asioissa varsinkin tämmösillä palstoilla, jotkut vaan ei pysty sitäkään myöntämään"
        Kuule. Sen verran yritän pitää kiinni alkeellisesta kohteliaisuudesta, etten ala kertoa kenellekään jos ei minun mielestäni ole penaalin terävimmästä päästä.
        Se, onko joku keskustelu järkevää tai ei, ei ollenkaan ole yhteydessä kenekään keskustelijan älykkyyteen, sitä kun voi jankuttaa ihan ajankulukseenkin.
        Että jospa sinäkin jättäisit rauhaan toisten älykkyyden mittaamisen... varsinkin kun toisaalta annat ymmrtää ettei sinulta voi odottaakaan ihan kaikkea.
        En perustele joka lausettani, kun perustelut voi kuka tahansa lukea aiemmista kommenteista ja minun sanomani perustuu ihan tällä palstalla käytyihin jupinoihin.

        Kerrankin laskin, että sinun yhdessä kommentissasi minulle oli kolme erilaista syytöstä, joihin jos olisin alkanut vastata, olisin voinut käyttää niihin koko yön ja olisin joutunut aamulla lähtemään työhön ilman unen ripausta.

        Että kutista sinäkin nyt hiukan syytöstesi kokoa, kun nytkin käyt käsiksi toisten älykkyyteen. Minun älykkyydestäni tai edes älyttömyydestäni sinulla ei ole harmaata hajuakaan. Et tunne minua etkä tiedä minusta mitään todellista.

        "Kerrankin laskin, että sinun yhdessä kommentissasi minulle oli kolme erilaista syytöstä, joihin jos olisin alkanut vastata, olisin voinut käyttää niihin koko yön ja olisin joutunut aamulla lähtemään työhön ilman unen ripausta."

        Marttyyri ja narsisti samassa paketissako? Voiko olla mahdollista? Narsistit täällä uhrejaan neuvoskelee, ei voi olla totta, nyt ahdistaa??!


      • poiuytredfg
        Mitä_ kirjoitti:

        "Äläs ny kuitenkaan viitti taas niin kovin uhriutua.

        Kuule kun minäkin luen itseni tuohon samaan kööriin, noihin "ei niin järjen jättiläisiin" vai väitätkö et esim. tämmönen keskustelu tässä olis kauheen järkevää"

        Mitä tekemistä sillä on toisten loukkamisen kanssa, mihin itsesi luet? Oletkos sitä mieltä, että jos sinä et pidä itseäsi kovasti välkkynä, niin kukaan mukaan ei voi olla sen välkympi?

        Mun mielestä tuollainen on huono suggestio, jos me kaikki palstalaiset alamme mielessämme hokea: "En ole järjen jättiläinen, en ole järjen jättiläinen..."
        Ainakaan sillä tavalla meistä kenestäkään ei koskaan tulekaan.


      • poiuytreswasdf

        Parempi olisi nähdäkseni vaikka tällainen: "Me kaikki viisastumme entisestään joka päivä "


      • 5taakse1eteen
        poiuytreswasdf kirjoitti:

        Parempi olisi nähdäkseni vaikka tällainen: "Me kaikki viisastumme entisestään joka päivä "

        Tuo ei voi pitää paikkaansa. Minä en ole oman arvioni mukaan viisaantunut ainakaan 10 vuoteen oikeastaan yhtään. Päinvastoin. En olisi uskonut että ihan oikeasti joudun vielä missään formaatissa vastaamaan tietyllä kehitystasolla oleville ihmisille heidän tasonsa mukaisest,i koska muuhan ei toimi. Olen ihan pökerryksissä itseni kanssa. Ja pettynyt, taas ja jäleen kerran niin pettynyt.... Mutta eihän se maailma tasoihin ja tippumisiin lopu. Tietysti kun 50.ttä kertaa joutuu rouskimaan samaa vanhaa paskaa, niin puutaheinää silloin K-itkerästi jo syödään. Kanssakulkijat tietysti näkee muhevan ja maittavan heinäkasan. Semmottia.


      • Miten_
        5taakse1eteen kirjoitti:

        Tuo ei voi pitää paikkaansa. Minä en ole oman arvioni mukaan viisaantunut ainakaan 10 vuoteen oikeastaan yhtään. Päinvastoin. En olisi uskonut että ihan oikeasti joudun vielä missään formaatissa vastaamaan tietyllä kehitystasolla oleville ihmisille heidän tasonsa mukaisest,i koska muuhan ei toimi. Olen ihan pökerryksissä itseni kanssa. Ja pettynyt, taas ja jäleen kerran niin pettynyt.... Mutta eihän se maailma tasoihin ja tippumisiin lopu. Tietysti kun 50.ttä kertaa joutuu rouskimaan samaa vanhaa paskaa, niin puutaheinää silloin K-itkerästi jo syödään. Kanssakulkijat tietysti näkee muhevan ja maittavan heinäkasan. Semmottia.

        Miten äärettömän hyvä huomio! Tavallaan...
        Nöyryys voi kuitenkin olla voimavara, toivoisin ainakin niin. Jotkut viisaatkin väittävät niin.
        Vuodet kuluvat joka tapauksessa, käytimme ne miten tahansa.
        Wow mulle itselleni, olen alkanut puhua aforismein...


      • poiuytredfg

        No eihän se paikkansa välttämättä pidä, mutta ...
        Onko järkeä siinäkään jos koko ajan hoemme että emme ole kymmeneen vuoteen viisastuneet senttiäkään ? Arvaa olenko minä kun tuli aivovaurio.
        Mutta mitä jos kumminkin viisastuisimme kaikki joka päivä ?


      • poiuytrdsxcv
        Miten_ kirjoitti:

        Miten äärettömän hyvä huomio! Tavallaan...
        Nöyryys voi kuitenkin olla voimavara, toivoisin ainakin niin. Jotkut viisaatkin väittävät niin.
        Vuodet kuluvat joka tapauksessa, käytimme ne miten tahansa.
        Wow mulle itselleni, olen alkanut puhua aforismein...

        Minä en enää lähde tuollaiseen juttuun. Sitä on kokeiltu tarpeeksi.
        En selitä teille enempää "viisauksiani" kun ilmeisestikin väärä paikka.


      • Tuokin
        poiuytredfg kirjoitti:

        Mun mielestä tuollainen on huono suggestio, jos me kaikki palstalaiset alamme mielessämme hokea: "En ole järjen jättiläinen, en ole järjen jättiläinen..."
        Ainakaan sillä tavalla meistä kenestäkään ei koskaan tulekaan.

        Tuokin on totta, minusta ainakin.
        En harrasta tuollaista, enkä pidä tuollaisen harrastamisesta.
        Tuollaisella tilalla varmaan joku oma hieno nimityksensä... Tila jossa ihminen on jotenkin maatiaismaisen syvään maatiainen ja "tietää" muidenkin olevan ja että tila on lopullinen juuri paljastamastasi syystä, että toimii itsesuggestiona. Hirveintä että yrittää soveltaa samaa muihin.🗡️🛡️


      • Kuule_ kirjoitti:

        " Eiköhän sitä ny kuka tahansa ihminenkin voi vähän seota ihmisissä ja asioissa varsinkin tämmösillä palstoilla, jotkut vaan ei pysty sitäkään myöntämään"
        Kuule. Sen verran yritän pitää kiinni alkeellisesta kohteliaisuudesta, etten ala kertoa kenellekään jos ei minun mielestäni ole penaalin terävimmästä päästä.
        Se, onko joku keskustelu järkevää tai ei, ei ollenkaan ole yhteydessä kenekään keskustelijan älykkyyteen, sitä kun voi jankuttaa ihan ajankulukseenkin.
        Että jospa sinäkin jättäisit rauhaan toisten älykkyyden mittaamisen... varsinkin kun toisaalta annat ymmrtää ettei sinulta voi odottaakaan ihan kaikkea.
        En perustele joka lausettani, kun perustelut voi kuka tahansa lukea aiemmista kommenteista ja minun sanomani perustuu ihan tällä palstalla käytyihin jupinoihin.

        Kerrankin laskin, että sinun yhdessä kommentissasi minulle oli kolme erilaista syytöstä, joihin jos olisin alkanut vastata, olisin voinut käyttää niihin koko yön ja olisin joutunut aamulla lähtemään työhön ilman unen ripausta.

        Että kutista sinäkin nyt hiukan syytöstesi kokoa, kun nytkin käyt käsiksi toisten älykkyyteen. Minun älykkyydestäni tai edes älyttömyydestäni sinulla ei ole harmaata hajuakaan. Et tunne minua etkä tiedä minusta mitään todellista.

        "Se, onko joku keskustelu järkevää tai ei, ei ollenkaan ole yhteydessä kenekään keskustelijan älykkyyteen, sitä kun voi jankuttaa ihan ajankulukseenkin."

        Niin tuossa olen samaa mieltä, enkä ole edes viitannut kenenkään älykkyyteen, enkä ole edes älykäs sanaa maininnut kuin tuossa vastineessani jossa joku heitti palstan aiheeseen, tuohon eroonnarsistista sivustoon liittyen kommentin, että taidottomat hoitaa älyttömiä, johon vastasin etten tiedä miten älyttömiä siellä kävijät ovat.

        Että viittasin ny tässä kohtaa tuolla termillä "järjen jättiläisistä" ihan ny vaan tän keskustelun tasoon. kun aikas kaukana ollaan ny alkuperäisestä aiheestakin ja jos huomasit niin muita tämmöset tän tyyppiset jankaamiset saattaa jopa tympiä.

        Mutta tosiaan edelleen on huomattavissa, että pyrit laittamaan sanoja minun suuhuni. Kommenttejani saa toki arvostella, mutta mieluusti niin, ettei niihin ny itse lähde niihin keksimään mitään, mitä niissä ei ole

        Yleisesti ottaen uskon kyllä, että älykkäätkin ihmiset saattavat käyttätyä järjettömästi ja harkitsemattomasti syystä tai toisesta. Aina kun ei viitsi ees pohtia onks aina kaikki mitä teen tai ja sanon ny niin järkevää. Tunne-ja vireystasokin vaikuttaa, uskoisin, että monellakin on kokemusta siitä, että suuttuneena helpostikin tulee sanottua jotain sellaista jota myöhemmin katuu.

        Katoin vielä, että toi itseään älykkäänä pitävä poiukin on osallistunut tähän karkeloon vääntämään asiasta tähän tapaan,

        "Mun mielestä tuollainen on huono suggestio, jos me kaikki palstalaiset alamme mielessämme hokea: "En ole järjen jättiläinen, en ole järjen jättiläinen..."
        Ainakaan sillä tavalla meistä kenestäkään ei koskaan tulekaan."

        Hieman ny kummastelin tuotakin, oikein ei ny sovi ton poiun suuhun noi sanat "me kaikki palstalaiset, eikä meistä kenestäkään". Muutenkin kommennti kuullosti jotenkin väkisin väännetyltä, et pitä ny jotain keskisä, et voi osaalistua.

        Henk. koht, en usko kenenkään tuon tyyppiseen suggestioon lähtevän, mutta kannattaa toki kuunnella sitä omaa "sisäistä" puhettaan, uskomuksistaan ja ennen kaikkea niitä tunteitaan. Itse en ny usko ainakaan kovin hyvä itsetuntoisen kovinkaan hätkähtävän/ottavan itseensä jos joku täällä hieman arvostelee ny keskustelun tasoa.

        Mutta joo, tosiaan jopa yllättynyt, et poiukin tykkää osaliistua tän tyyppisiin juttuihin, mutta sitä kai pitkään palstalla oleminen teettää, varsinkaan kun täällä ei ny nykyään enää ole montaa kirjoittajaa, et helposti sit menee tämmöseksi kahden asioista erimieltä olevan ihmisen keskeiseksi väittelyksi.

        Joskus jopa luulen, ettei täällä enää muita juuri olekkaan, kuin me kaksi ja joskus joku satunnainen kulkija, mut ei ny tän tyyppiset keskustelut ny ainakaan ihmisten kiinnostusta tähän palstaan lisää, et hyvin ymmärrän, et joku haluaa mennä muualle


      • Niin_jos
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Se, onko joku keskustelu järkevää tai ei, ei ollenkaan ole yhteydessä kenekään keskustelijan älykkyyteen, sitä kun voi jankuttaa ihan ajankulukseenkin."

        Niin tuossa olen samaa mieltä, enkä ole edes viitannut kenenkään älykkyyteen, enkä ole edes älykäs sanaa maininnut kuin tuossa vastineessani jossa joku heitti palstan aiheeseen, tuohon eroonnarsistista sivustoon liittyen kommentin, että taidottomat hoitaa älyttömiä, johon vastasin etten tiedä miten älyttömiä siellä kävijät ovat.

        Että viittasin ny tässä kohtaa tuolla termillä "järjen jättiläisistä" ihan ny vaan tän keskustelun tasoon. kun aikas kaukana ollaan ny alkuperäisestä aiheestakin ja jos huomasit niin muita tämmöset tän tyyppiset jankaamiset saattaa jopa tympiä.

        Mutta tosiaan edelleen on huomattavissa, että pyrit laittamaan sanoja minun suuhuni. Kommenttejani saa toki arvostella, mutta mieluusti niin, ettei niihin ny itse lähde niihin keksimään mitään, mitä niissä ei ole

        Yleisesti ottaen uskon kyllä, että älykkäätkin ihmiset saattavat käyttätyä järjettömästi ja harkitsemattomasti syystä tai toisesta. Aina kun ei viitsi ees pohtia onks aina kaikki mitä teen tai ja sanon ny niin järkevää. Tunne-ja vireystasokin vaikuttaa, uskoisin, että monellakin on kokemusta siitä, että suuttuneena helpostikin tulee sanottua jotain sellaista jota myöhemmin katuu.

        Katoin vielä, että toi itseään älykkäänä pitävä poiukin on osallistunut tähän karkeloon vääntämään asiasta tähän tapaan,

        "Mun mielestä tuollainen on huono suggestio, jos me kaikki palstalaiset alamme mielessämme hokea: "En ole järjen jättiläinen, en ole järjen jättiläinen..."
        Ainakaan sillä tavalla meistä kenestäkään ei koskaan tulekaan."

        Hieman ny kummastelin tuotakin, oikein ei ny sovi ton poiun suuhun noi sanat "me kaikki palstalaiset, eikä meistä kenestäkään". Muutenkin kommennti kuullosti jotenkin väkisin väännetyltä, et pitä ny jotain keskisä, et voi osaalistua.

        Henk. koht, en usko kenenkään tuon tyyppiseen suggestioon lähtevän, mutta kannattaa toki kuunnella sitä omaa "sisäistä" puhettaan, uskomuksistaan ja ennen kaikkea niitä tunteitaan. Itse en ny usko ainakaan kovin hyvä itsetuntoisen kovinkaan hätkähtävän/ottavan itseensä jos joku täällä hieman arvostelee ny keskustelun tasoa.

        Mutta joo, tosiaan jopa yllättynyt, et poiukin tykkää osaliistua tän tyyppisiin juttuihin, mutta sitä kai pitkään palstalla oleminen teettää, varsinkaan kun täällä ei ny nykyään enää ole montaa kirjoittajaa, et helposti sit menee tämmöseksi kahden asioista erimieltä olevan ihmisen keskeiseksi väittelyksi.

        Joskus jopa luulen, ettei täällä enää muita juuri olekkaan, kuin me kaksi ja joskus joku satunnainen kulkija, mut ei ny tän tyyppiset keskustelut ny ainakaan ihmisten kiinnostusta tähän palstaan lisää, et hyvin ymmärrän, et joku haluaa mennä muualle

        "Hieman ny kummastelin tuotakin, oikein ei ny sovi ton poiun suuhun noi sanat "me kaikki palstalaiset, eikä meistä kenestäkään". Muutenkin kommennti kuullosti jotenkin väkisin väännetyltä, et pitä ny jotain keskisä, et voi osaalistua."
        Niin jos huomasit niin hän käytti suurta taikasanaa JOS, joka muuttaakin kommentin merkityksen muunlaiseksi, kuin jos sitä jos sanaa ei siinä olisi ollut.
        "Joskus jopa luulen, ettei täällä enää muita juuri olekkaan, kuin me kaksi ja joskus joku satunnainen kulkija, mut ei ny tän tyyppiset keskustelut ny ainakaan ihmisten kiinnostusta tähän palstaan lisää, et hyvin ymmärrän, et joku haluaa mennä muualle "
        Juu ei lisää palstan kiinnostavuutta.
        Itse ajattelen, että narsistien uhrien tuki on kait alkanut tarjoamaan palvelua joka aiemmin oli suljettu häriön vuoksi... Eli ehkä siellä nyt käydään taas nettikeskustelua myös, en tiedä.

        Sinänsä itsekin olen pois täältä väliin pitkiä aikojakin, Jotain keskustelua silti aina käydään, myös vaikket sinäkään osallisuisi.

        Tämä keskustelu tosiaan juuttunut paikoilleen. Eikä välttämättä vastaa enää ketjun aihettakaan, vaan on näitä henkilökemioita enemmän, ts. erilainen keskustelutapa.


      • Laitan

        Laitan itsekin linkin Narsistien uhrien tukeen aika helposti, jos joku juttu kuulostaa siltä, että tarvitsisi jotain jämäkämpää tukea kuin hajanainen keskustelu, jota trollit piinaavat. Mutta siis Narsistien uhrien tukeen, en mainosta kaupallisia kanavia.


      • Niin_jos kirjoitti:

        "Hieman ny kummastelin tuotakin, oikein ei ny sovi ton poiun suuhun noi sanat "me kaikki palstalaiset, eikä meistä kenestäkään". Muutenkin kommennti kuullosti jotenkin väkisin väännetyltä, et pitä ny jotain keskisä, et voi osaalistua."
        Niin jos huomasit niin hän käytti suurta taikasanaa JOS, joka muuttaakin kommentin merkityksen muunlaiseksi, kuin jos sitä jos sanaa ei siinä olisi ollut.
        "Joskus jopa luulen, ettei täällä enää muita juuri olekkaan, kuin me kaksi ja joskus joku satunnainen kulkija, mut ei ny tän tyyppiset keskustelut ny ainakaan ihmisten kiinnostusta tähän palstaan lisää, et hyvin ymmärrän, et joku haluaa mennä muualle "
        Juu ei lisää palstan kiinnostavuutta.
        Itse ajattelen, että narsistien uhrien tuki on kait alkanut tarjoamaan palvelua joka aiemmin oli suljettu häriön vuoksi... Eli ehkä siellä nyt käydään taas nettikeskustelua myös, en tiedä.

        Sinänsä itsekin olen pois täältä väliin pitkiä aikojakin, Jotain keskustelua silti aina käydään, myös vaikket sinäkään osallisuisi.

        Tämä keskustelu tosiaan juuttunut paikoilleen. Eikä välttämättä vastaa enää ketjun aihettakaan, vaan on näitä henkilökemioita enemmän, ts. erilainen keskustelutapa.

        Niin, tää palsta ny on menny ajan saatossa tämmöseksi, muutama hassu ihminen täällä vaan on, eikä oikein mitään uutta enää tästäkään asiasta ole löydettävissä.

        Näin ny vaan käynyt ja jos joku satunnainen tänne ny eksyisi niin tän tyyppiset kahden väliset jankkaamiset ny tuskin kiinnostaa ketään, kun ei ees tiedetä keitä millaisia ihmisiä nuo jankkaajat ovat

        Sen vuoksi onkin hyvä, et on muitakin vaihtoehtoja tälle saitille ja tätäkin aihetta ny käsitellään muuallakin, esim. naisten lehtien tarjoamlla keskustelualustoilla, googlettelemalla narsisti sanalla löytää monenlaista monestakin paikasta.


      • Tuolla_yl

        Tuolla ylempänä ketjussa laittelin linkkejä koskien yhteiskunnallista kaaosta... Jonka kaaostajaan ei aina tarvitse ajatella pelkästään negatiivisesti vaikuttavaksi...

        Kuka johtaa johtajaa?
        Onko ajateltavissa että löytyy joku jumalallista alkuperää oleva ihminen joka on luotu johtamaan ja jonka ajatuksentuote ei johda mihinkään huonoon... tai negatiiviseen. Onko ajateltavissa, että olisi edes sellaista ryhmää olemassa, joka ryhmänä olisi oikeassa aina ja noin ansainnut aseman johtaa ihmisiä...


      • poiuytrfg
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Se, onko joku keskustelu järkevää tai ei, ei ollenkaan ole yhteydessä kenekään keskustelijan älykkyyteen, sitä kun voi jankuttaa ihan ajankulukseenkin."

        Niin tuossa olen samaa mieltä, enkä ole edes viitannut kenenkään älykkyyteen, enkä ole edes älykäs sanaa maininnut kuin tuossa vastineessani jossa joku heitti palstan aiheeseen, tuohon eroonnarsistista sivustoon liittyen kommentin, että taidottomat hoitaa älyttömiä, johon vastasin etten tiedä miten älyttömiä siellä kävijät ovat.

        Että viittasin ny tässä kohtaa tuolla termillä "järjen jättiläisistä" ihan ny vaan tän keskustelun tasoon. kun aikas kaukana ollaan ny alkuperäisestä aiheestakin ja jos huomasit niin muita tämmöset tän tyyppiset jankaamiset saattaa jopa tympiä.

        Mutta tosiaan edelleen on huomattavissa, että pyrit laittamaan sanoja minun suuhuni. Kommenttejani saa toki arvostella, mutta mieluusti niin, ettei niihin ny itse lähde niihin keksimään mitään, mitä niissä ei ole

        Yleisesti ottaen uskon kyllä, että älykkäätkin ihmiset saattavat käyttätyä järjettömästi ja harkitsemattomasti syystä tai toisesta. Aina kun ei viitsi ees pohtia onks aina kaikki mitä teen tai ja sanon ny niin järkevää. Tunne-ja vireystasokin vaikuttaa, uskoisin, että monellakin on kokemusta siitä, että suuttuneena helpostikin tulee sanottua jotain sellaista jota myöhemmin katuu.

        Katoin vielä, että toi itseään älykkäänä pitävä poiukin on osallistunut tähän karkeloon vääntämään asiasta tähän tapaan,

        "Mun mielestä tuollainen on huono suggestio, jos me kaikki palstalaiset alamme mielessämme hokea: "En ole järjen jättiläinen, en ole järjen jättiläinen..."
        Ainakaan sillä tavalla meistä kenestäkään ei koskaan tulekaan."

        Hieman ny kummastelin tuotakin, oikein ei ny sovi ton poiun suuhun noi sanat "me kaikki palstalaiset, eikä meistä kenestäkään". Muutenkin kommennti kuullosti jotenkin väkisin väännetyltä, et pitä ny jotain keskisä, et voi osaalistua.

        Henk. koht, en usko kenenkään tuon tyyppiseen suggestioon lähtevän, mutta kannattaa toki kuunnella sitä omaa "sisäistä" puhettaan, uskomuksistaan ja ennen kaikkea niitä tunteitaan. Itse en ny usko ainakaan kovin hyvä itsetuntoisen kovinkaan hätkähtävän/ottavan itseensä jos joku täällä hieman arvostelee ny keskustelun tasoa.

        Mutta joo, tosiaan jopa yllättynyt, et poiukin tykkää osaliistua tän tyyppisiin juttuihin, mutta sitä kai pitkään palstalla oleminen teettää, varsinkaan kun täällä ei ny nykyään enää ole montaa kirjoittajaa, et helposti sit menee tämmöseksi kahden asioista erimieltä olevan ihmisen keskeiseksi väittelyksi.

        Joskus jopa luulen, ettei täällä enää muita juuri olekkaan, kuin me kaksi ja joskus joku satunnainen kulkija, mut ei ny tän tyyppiset keskustelut ny ainakaan ihmisten kiinnostusta tähän palstaan lisää, et hyvin ymmärrän, et joku haluaa mennä muualle

        Mistä ihmiset aina keksii tuon että pidän muka itseäni älykkäänä. Minusta tuntuisi etten ole sanonut sellaista vaan kokevani itseni tyhmäksi aivovaurion johdosta.
        Mulla oli äärimmäisen raskas päivä luulin etten tule tänne enää ikinä hölisemään, mutta kas kummaa olen täällä...


      • poiuytrddfg

        Joo tämä on erikoinen palsta kun tämä on niin hiljainen.
        Ehkä ihmiset on mun juttujani kaikonneet ? :)
        No mutta mulla on niin rankka tilanne etten varmaan edes voi jatkaa kirjoittelua ja en haluan mun psykopaattini seuraavan mua tätä kautta. Mä en uskalla nyt enää sanoa mitään kun mä jotenkin oletan että hän lukee tätä. Niin en voi tässä nyt kertoa mikä tässä nyt niin rankkaa on.


      • poiuytrfdvgh

        Mutta sanotaan nyt näin että en epäile sitä hippustakaan että hän on täysi psykopaatti.


      • poiuytrdsxfg

      • poiuytrdfg

        Kyllä tää nyt vaan on hyväksyttävä että oon täys psykopaatin tytär. Näin tämä elämä nyt sitten paljastui. En olis nuorena arvannu että oon psykopaatin tytär.- Kas kummaa...


      • poiuytdcvgb

        Minä en todellakaan ole psykopaatti kun tykkään kovasti rakkaudesta, tunteista, sympatiasta, etiikasta, moraalista, vastuuntunnosta jne.
        Mutta mulla on jotain sellaisia pikkujuttuja kuten että mä nuorena tuijotin ihmisiä hyvin intensiivisesti silmiin. Mulle sitten opetettiin ettei mun ole hyvä tehdä niin ja en mä nykyään ollenkaan tykkää tuijotella.


      • Mittaamaton
        poiuytrddfg kirjoitti:

        Joo tämä on erikoinen palsta kun tämä on niin hiljainen.
        Ehkä ihmiset on mun juttujani kaikonneet ? :)
        No mutta mulla on niin rankka tilanne etten varmaan edes voi jatkaa kirjoittelua ja en haluan mun psykopaattini seuraavan mua tätä kautta. Mä en uskalla nyt enää sanoa mitään kun mä jotenkin oletan että hän lukee tätä. Niin en voi tässä nyt kertoa mikä tässä nyt niin rankkaa on.

        Minusta on kai aika oleellista, että ihmiset ovat pitäneet sinua tyhmänä, tai näin olen kirjoituksistasi ymmärtänyt. Siitä on selvästi aiheutunut sinulle huomattavasti harmia jo muutenkin vaikeiden perhesuhteiden lisäksi. Tähän aiheeseen kajoaminen aiheuttaa näköjään paljonkin kummallisia reaktioita ja kommentointia; siis henkilö kuvailee ja kertoo kokemuksistaan tyhmänä pidetystä, joka on aiheuttanut hänelle ties mitä vastoinkäymisiä, niin hän väittää olevansa älykäs. Röyhkeä väite tuleekin hetimiten ampua alas ettei vaan luule iiikoja itsestään, vähintään se pitää relativosoida. Eli taas pian luetellaan kaikki älykkyyden lajit ja muistutetaan kuinka olemme kaikki jollain tavalla älykkäitä, ainakin sitten tunne-älymystöä tms introspektiivista, jos ei mitattavissa lajeissa oikein onnaa.

        Minä kyllä luen juttujasi.


      • poiuytrdfg

        Muistui vielä sellainen kun aina nuorena kyselin psykopaatiltani: "Miksi muut ihmiset voi saada empatiaa mutta minä en voi saada empatiaa ollenkaan ?"
        Yritin monenlaisille ihmisille kertoilla tarinaani mutta mitään empatiaa en saanut. Sitten ihmettelin, että mikä ihme ihminen minä olen kun minuun ei voi kokea empatiaa vaikka itse koen muihin. No nyt oletan että se johtuu äidistäni jossa ei lainkaan tunne-empatiaa ole ja sitten minun tarina muotoutuu sellaiseksi ettei juuri kukaan samaistu.
        Joku lukija täällä on :)
        Tuo tyhmyys ja älykkyyskin on jotenkin kulttuurikysymys. Minua pidetään erityisen tyhmänä Suomessa.


      • Mittarimitta
        poiuytrdfg kirjoitti:

        Muistui vielä sellainen kun aina nuorena kyselin psykopaatiltani: "Miksi muut ihmiset voi saada empatiaa mutta minä en voi saada empatiaa ollenkaan ?"
        Yritin monenlaisille ihmisille kertoilla tarinaani mutta mitään empatiaa en saanut. Sitten ihmettelin, että mikä ihme ihminen minä olen kun minuun ei voi kokea empatiaa vaikka itse koen muihin. No nyt oletan että se johtuu äidistäni jossa ei lainkaan tunne-empatiaa ole ja sitten minun tarina muotoutuu sellaiseksi ettei juuri kukaan samaistu.
        Joku lukija täällä on :)
        Tuo tyhmyys ja älykkyyskin on jotenkin kulttuurikysymys. Minua pidetään erityisen tyhmänä Suomessa.

        Nii voi olla. Täällä (kulttuurissa) varmaan arvostetaan aika paljon insinöörejä ja semmoista ehkä helpommin havaittavaa ja konkreettisemmin realisoitavaa mitattavasti tuottavaa alaa ja toimintaa. Ja varmaan aika heikoilla ja ehkä olematonta on ollut just sellainen arvokeskustelun pohtiva perinne. Ajattelin vaan, että esim. moraalisen tai ettisen kysymyksen muotoilija ja esittäjä saatetaan "lynkata" ja arvostella esim. huonon tai väärän mielipiteen esittäjänä... Jos nyt jotain omista kokemuksista ja ymmärryksestäni haperosti tavoittelisin.

        Kyllähän se lapsi monesti esiintyy tai esitetään maailmalle just varmaan äidin peilaamana, tai siis vanhemman nyt yleensä. Oletetaanhan sitä monissa instansseissa ja sosiaalisissa tilanteissa lähtökohtaisesti että vanhempi tuntee lapsensa ja osaa, kykenee ja haluaa toimia tämän parhaaksi. Tietystikään tämä ei päde tapauksissamme.


      • Minä_ohitan
        poiuytrfg kirjoitti:

        Mistä ihmiset aina keksii tuon että pidän muka itseäni älykkäänä. Minusta tuntuisi etten ole sanonut sellaista vaan kokevani itseni tyhmäksi aivovaurion johdosta.
        Mulla oli äärimmäisen raskas päivä luulin etten tule tänne enää ikinä hölisemään, mutta kas kummaa olen täällä...

        "luulin etten tule tänne enää ikinä hölisemään, mutta kas kummaa olen täällä... "
        Minä ohitan kommenttisi palstan jättämisestä niitä mitenkään noteeraamatta ja tiedän että aina ilmestyt taikaisin.


      • Noin_se
        Mittarimitta kirjoitti:

        Nii voi olla. Täällä (kulttuurissa) varmaan arvostetaan aika paljon insinöörejä ja semmoista ehkä helpommin havaittavaa ja konkreettisemmin realisoitavaa mitattavasti tuottavaa alaa ja toimintaa. Ja varmaan aika heikoilla ja ehkä olematonta on ollut just sellainen arvokeskustelun pohtiva perinne. Ajattelin vaan, että esim. moraalisen tai ettisen kysymyksen muotoilija ja esittäjä saatetaan "lynkata" ja arvostella esim. huonon tai väärän mielipiteen esittäjänä... Jos nyt jotain omista kokemuksista ja ymmärryksestäni haperosti tavoittelisin.

        Kyllähän se lapsi monesti esiintyy tai esitetään maailmalle just varmaan äidin peilaamana, tai siis vanhemman nyt yleensä. Oletetaanhan sitä monissa instansseissa ja sosiaalisissa tilanteissa lähtökohtaisesti että vanhempi tuntee lapsensa ja osaa, kykenee ja haluaa toimia tämän parhaaksi. Tietystikään tämä ei päde tapauksissamme.

        "Täällä (kulttuurissa) varmaan arvostetaan aika paljon insinöörejä ja semmoista ehkä helpommin havaittavaa ja konkreettisemmin realisoitavaa mitattavasti tuottavaa alaa ja toimintaa. "
        Noin se varmaan menee. Mutta minusta ihminen joka haluaa todella sanoa jotain, voi sitäkin paremmin sitten hiukan erikoisena päästä näkyviin ja sanoa jotain. Kun jos kaikki haluaisivat sanoa jotain eivätkä olisi niin tiiviisti sorvin ääressä, olisi ehkä lähes mahdoton saada äänensä kuuluviin.
        https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/luterilainen-tyomoraali
        "Luterilaisen työmoraalin keskeinen sisältö on se, että ihminen palvelee lähimmäistään ja yhteiskuntaa arkisella työllään. Ei ole arvokkaampia tai pyhempiä ammatteja. Mikä tahansa rehellinen työ voi olla ihmiselle kutsumus, kun sillä elättää itsensä ja perheensä sekä rakentaa yhteiskuntaa."


      • Kun_otit
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        Niin, tää palsta ny on menny ajan saatossa tämmöseksi, muutama hassu ihminen täällä vaan on, eikä oikein mitään uutta enää tästäkään asiasta ole löydettävissä.

        Näin ny vaan käynyt ja jos joku satunnainen tänne ny eksyisi niin tän tyyppiset kahden väliset jankkaamiset ny tuskin kiinnostaa ketään, kun ei ees tiedetä keitä millaisia ihmisiä nuo jankkaajat ovat

        Sen vuoksi onkin hyvä, et on muitakin vaihtoehtoja tälle saitille ja tätäkin aihetta ny käsitellään muuallakin, esim. naisten lehtien tarjoamlla keskustelualustoilla, googlettelemalla narsisti sanalla löytää monenlaista monestakin paikasta.

        "Niin, tää palsta ny on menny ajan saatossa tämmöseksi, muutama hassu ihminen täällä vaan on, eikä oikein mitään uutta enää tästäkään asiasta ole löydettävissä."
        Kun otit esille tuon, että mitään uutta ei asiasta ehkä ei enää ole löydettävissä, niin minulle tuli mieleen, että olenkin tuon jo kauvan sitten hyväksynyt. Ja tekaisen silloin tällöin uuden otsikon ihan minulle itselleni tutusta aiheesta, joista täällä ollut ennenkin keskusteluja. Minun nyt helpompi jo käsitellä noita juttuja, kun ei ole enää voimakasta tunnelatausta taustalla...
        Ja ainahän täällä joku käy jolle nuo jutut eivät olekaan vielä tuttuja. Ehkä joku niistä voi jotain saada itselleen kuitenkin. Tiedä häntä sitten.


      • poiuytdsdfg
        Mittarimitta kirjoitti:

        Nii voi olla. Täällä (kulttuurissa) varmaan arvostetaan aika paljon insinöörejä ja semmoista ehkä helpommin havaittavaa ja konkreettisemmin realisoitavaa mitattavasti tuottavaa alaa ja toimintaa. Ja varmaan aika heikoilla ja ehkä olematonta on ollut just sellainen arvokeskustelun pohtiva perinne. Ajattelin vaan, että esim. moraalisen tai ettisen kysymyksen muotoilija ja esittäjä saatetaan "lynkata" ja arvostella esim. huonon tai väärän mielipiteen esittäjänä... Jos nyt jotain omista kokemuksista ja ymmärryksestäni haperosti tavoittelisin.

        Kyllähän se lapsi monesti esiintyy tai esitetään maailmalle just varmaan äidin peilaamana, tai siis vanhemman nyt yleensä. Oletetaanhan sitä monissa instansseissa ja sosiaalisissa tilanteissa lähtökohtaisesti että vanhempi tuntee lapsensa ja osaa, kykenee ja haluaa toimia tämän parhaaksi. Tietystikään tämä ei päde tapauksissamme.

        Joo siis mua on pidetty älykkäämpänä jossain muualla koska minä olen hyvä vastaamaan kysymyksiin kuten: "Osaatko arvata mitä se ja se hengenmies on sanonut tällaiseen ja tällaiseen eettiseen kysymykseen ?"
        Ja sitten kun mä välillä vastaan tollasiin tarkalleen oikein ihan omasta päästäni, niin olen saanut sitten ilahtuneita: "Oletpa sinä älykäs !" kommentteja.
        Sellaset niinku eettiset kysymykset on vähän niinku mun alaa. Tosin nyt kun kyselin niitä ihmisiltä omassa aivovauriossani auttavissa puhelimissa meni aivan kamalaksi sotkuksi koko juttu. Siis sanoinkuvaamattoman kamalaksi. Mä olen alannut inhota keskusteua tuon seurauksena. Toivottavasti vilä toivun kokemuksesta.


      • poiuytresdf

        Minua kiinnostaa mm. aivovaurioon liittyvät eettiset kysymykset kuten neuroetiikkaa, mutta tuosta eivät tuntuneet tajuavaan mitään auttavissa puhelimissa. Järkytyin asiasta syvästi ja vakavasti.


      • poiuytrdg

        Ja varsinkin koska tunne-elämäni on suorassa voimakkaassa erottamattomissa olevassa yhteydessä etiikkaan, niin heidän psykologiansa oli minulle ainostaan sekoittavaa ja erittäin paljon sitä.


      • poiuytrsdf

        Kokemukseni ikäänkuin kompromissista etiikan ja psykopatian välillä on hirvittävä.
        Jos mä pidän yllä ihmissuhdetta äitini kanssa, sitähän se on.


      • poiuytrdfvb

        Siitä syystä minä pidän tämmösen äiti/tytär suhteen pyhänä pitämistä eettisesti kyseenalaisena. No eipä sitä oikeastaan enää ole kun vielä ne aivojäljet..


      • poiuytrdfg
        Minä_ohitan kirjoitti:

        "luulin etten tule tänne enää ikinä hölisemään, mutta kas kummaa olen täällä... "
        Minä ohitan kommenttisi palstan jättämisestä niitä mitenkään noteeraamatta ja tiedän että aina ilmestyt taikaisin.

        Joo harvoin häivyn mistään ennenkuin minut blokataan.
        Paradoksalisesti se lienee johtuvan jostain niinkuin luonteen pehmeydestä.
        Sit jos minun kirjottamiseni blokataan saatan onnellisena huohtaan helpotuksesta että pääsinpäs siitäkin kirjoittamisesta. Mutta en tarkoita että minut sopisi blokata täältä, se olisi jotakuinkin kohtuutonta koska paikka on näinkin julkinen.
        Mutta olen mieyttinyt että tilannettani saattaisi helpottaa jos alkaisin hieman nokkavammaksi ja häipyisin itse kaikkialta jotka eivät syystä tai toisesta aivan miellyttä minua, tuo voisi lisätä ikäänkuin kunnioitusta.
        Miksi käytösmallini on mitä on, niin varmaan siksi että noiden vanhempien kanssa totuin siihen että vaikka he olisivat kuinka epämiellyttäviä ja olisivat lyöneet luurin korvaan 10000 kertaan palaan aina kuin mitään ei olisi tapahtunut. Tuolla tavoin anteeksianto minussa on ollut ikäänkuin loputonta ja rajatonta, ja siksi koen niin typeriksi ne neuvot antaa anteeksi. Ei ne tähän mitään auta kun jo muutenkin annan anteeksi huomattavasti keskimääräistä enemmän venyen lähes loputtomasti niin että käytökseni jo vaikuttaa hieman oudolle, niin sitten jossain luurissa : "sun pitää antaa anteeksi". Menisivät sanomaan jollein muulle. Mulle se kuulostaan melkein emotionaaliselle väkivallalle kuunnella semmosta.


      • poiuytrdfg

        Siis jonain päivänä palsta saattaa tuntua sellaiselle etten pidä tästä, mutta aamuun mennessä se tunne on jo unohtunut ja påalaan taas iloisena takaisin . Olen aina toiminut noin lähes kaikkialla. Ihmiset jo nauraa minulle mutta samalla neuvoo antamaan anteeksi vielä lisää. Onko heillä mitään logiikkaa ? Mun psykopaatti nauraa: "Sä et opi koskaan !". No se johtuu tuosta että suuttumus ei pysy minussa millään. Ja sit mua neuvotaan antamaan anteeksi, miksi ???? Jotta mulle voitaisiin nauraa lisää ? Siksi kai ettei he edes ajattele mitään neuvoessaan , vaan toistelee fraaseja- samat neuvot kaikille liukuhihnalta. Mun mielestä ei mitään järkeä.


      • poiuytrdsdfgh

        Minulla ei ole semmosta ongelmaa lainkaan ollut koskaan että suuttumuksen tunne jäisi jotenkin jumittamaan minua haittaavasti. Minulla jumittaa muunlaiset asiat kuten huolet. Mutta suuttumus ei koskaan jumita mulla . Jos sitä ylipäätään tulee se häviää melkein välittömästi ihan itsestään. Kaikilla ihmisillä ei ehkä ole tämmöstä, niin siksi ne jaksaa sitä hieman suututtavaa anteeksiantoneuvoa hokea. Se suututtaa yksinkertaisesti siksi että turha hokema ärsyttää hermostoa fyysisesti. Sama kuin kidutusmetodi että tiputetaan säännöllisin väliajoin vesitippa ämpäriin loputtomasti. Se anteeksianto neuvo tuntuu samalta. SE ei ärsytä sisällön vuoksi vaan turhan hokeman.


      • poiuytrdsazxdc

        Ja kun mulla on kotona varmasti useampia henkisiä kirjoja nuoruuden ajaltani joissa on henkistä oppia anteeksiannosta ja joita olen aikoinani lukenut ja toteuttanut, niin jotenkin se tuntuu niin alentavalta kun joku kokee tehtäväkseen mulle semmosta neuvoa vaikka neuvoja mahdollisesti on opiskellut anteeksiannosta henkisesti vähemmän kuin minä ehkä lukenut jonkun uutuskirjan anteeksiannosta jos sitäkään. . Sitten aivovaurion takia joutuu kestämään vielä semmosta että mulle opetetaan mun omatkin alani aasta.


      • poiuytrdfg

        Mm. tämmösen kirjan olen nuorena ostanut ja sielläkin on varmasti anteeksiannostakin: World Scripture, A Comperative Anthology of Sacred Texts.-
        Tuo oli siis vakava nuoruuden harrastukseni ja kiinnostaa kyllä vieläkin


      • poiuytrdfg

        Mutta sen jälkeen kun mä sain hermostovaurion mua on kohdeltu kuin eläintä.


      • poiuytrdsxfg

        Mitä järkeä tässä on muutenkaan.
        Jos joku saa hermostovaurion ja päätyy avuttomaksi ja läheiset on narsisteja ja häipyy ja soittaa jonnein kuinka on käynyt, vastaus kuuluu : "Oletko vihainen ? Sun pitää antaa anteeksi".
        Mitä vitun järkeä tommosessa on ?


      • poiuytrdsxfg kirjoitti:

        Mitä järkeä tässä on muutenkaan.
        Jos joku saa hermostovaurion ja päätyy avuttomaksi ja läheiset on narsisteja ja häipyy ja soittaa jonnein kuinka on käynyt, vastaus kuuluu : "Oletko vihainen ? Sun pitää antaa anteeksi".
        Mitä vitun järkeä tommosessa on ?

        Ei varmaan olekkaan, mut luin äsken tämmösen ja het tulit mieleen, kun olet kiinnostunut tervehdyttämään aivojasi

        https://www.tekniikkatalous.fi/tiede/2012-08-23/Turhasta-valittaminen-tuhoaa-aivot-3310273.html


      • poiuytredfgh

        Oot aika tökeä. En edes avaa linkkiä. Jos olisit itse kokenut osan hermostasi tuhoutuneeksi nin tietäisit mitä on turha valittaminen-
        Ehkä edellinen viestisi voisi olla sellaista


      • poiuytrdgh

        Halveksin edellistä viestiäsi niin että tuskin näin halpamaisille palstoille enää tulen.


      • poiuytrdvb

        Valittamiseni ei selvästikään ole turhaa koska aivojeni kunto kohenee siitä. :)


      • poiuytrdvb kirjoitti:

        Valittamiseni ei selvästikään ole turhaa koska aivojeni kunto kohenee siitä. :)

        Turhaa säikyt otsikkoa, ihan asiaa siinä on.

        Kantsii ajatella onks järkevää kaiken aikaa/päivästä toiseen negatiivisia asioita, oletan että vanhempasi kuuluvat tuohon negatiiviset asiat/ajatukset sarjaan. Eikö mielummin kannattais etsiä niitä ratkaisuja aivojen tervehdyttämisen kannalta

        No sinä näköjään näyt olevan toista mieltä, että ikävien ihmisten/asioiden ajattelu vaan parantaa sun aivoja. No kukin tekeee niinkuin itsestä parhaimmalta tuntuu.

        Edelleen yleisesti ollaan sitäkin mieltä, että liiallinen tietokoneen äärellä istuminenkin on aivoille pahasta

        Mutta joo, ymmärränkin kyllä. Olet ilmeisesti hyvin yksinäinen, ilmeisesti sulla ei ole muita ihmissuhteita kuin vanhempasi

        Tarkoitus oli ny vaan havahduttaa sua, että miten sinä todellisuudessa elät


      • poiuytrsvb
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        Turhaa säikyt otsikkoa, ihan asiaa siinä on.

        Kantsii ajatella onks järkevää kaiken aikaa/päivästä toiseen negatiivisia asioita, oletan että vanhempasi kuuluvat tuohon negatiiviset asiat/ajatukset sarjaan. Eikö mielummin kannattais etsiä niitä ratkaisuja aivojen tervehdyttämisen kannalta

        No sinä näköjään näyt olevan toista mieltä, että ikävien ihmisten/asioiden ajattelu vaan parantaa sun aivoja. No kukin tekeee niinkuin itsestä parhaimmalta tuntuu.

        Edelleen yleisesti ollaan sitäkin mieltä, että liiallinen tietokoneen äärellä istuminenkin on aivoille pahasta

        Mutta joo, ymmärränkin kyllä. Olet ilmeisesti hyvin yksinäinen, ilmeisesti sulla ei ole muita ihmissuhteita kuin vanhempasi

        Tarkoitus oli ny vaan havahduttaa sua, että miten sinä todellisuudessa elät

        Älä puhu soopaa minusta, Ensinnäkään en ole yhteydessä vanhempiini, enkä mä ole yksinäinen ololtani kun mulla on jo yli tuhat nettiseuraajaakin.


      • poiuytdgh

        vaikka olen niin köyhäkin attä mulla on vain reikiintyneitä paitoja. :)


      • poiuytrsvb kirjoitti:

        Älä puhu soopaa minusta, Ensinnäkään en ole yhteydessä vanhempiini, enkä mä ole yksinäinen ololtani kun mulla on jo yli tuhat nettiseuraajaakin.

        Itse ny hermostuksis et huomaa, et puhuin vaan negatiivisten ihmisten ja asioiden ajattelusta, en tapaamisesta.

        Mitä tulee nettiseuraajin, niin heidän takiaa sun kaiketi vielä pitää olla netissä tän tällä palstalla olemisen lisäksi, et varmaan sit suurin osa ajastas kuluu netissä. Ihmissuhteilla tarkoitin edellisessä ihan semmosia tavallisia face to face suhteita.

        Jostain lukemani tiedon mukaan uskon, ettei jatkuva tietokoneen tuijottaminen oo silmille ja sen kummemmin aivoillekkaan hyväksi.


      • poiuytrdsdfg

        vai niin mua kiinnostaa mun nettiseuraajani enemmän kuin se millasta seuraa olisi lähempänä. ja Aspergerominaisuuksiem takia kovasti rasitun face to face kohtaamisista joten kaipaan niitä noin kerran kymmenessä vuodessa jossain erityistapauksessa joka voisi olla esim taidenäyttely-yleisö joiden kaa olisin mielelläni sosiaalinen ja joku toimittaja vois tehdä pienen jutun vaikka siitä.sitten kun m ä kerrankin olen ihmisten ilmoilla heheh


      • poiuytrsdfg

        Mulle on aikoinaan neurologi kirjoittanutkin että mulle sopii lähinnä vain yksin kotona tehtävät tehtävät. missä ympäristö ei vaihdu.


      • poiuytrdfg

        Mutta mä en koe itseäni mitenkään yksinäiseksi. En ole ikinä kärsinyt yksinäisyyttä minuuttiakaan.


      • poiuytrdsdfgh

        Mulle olis pelkää häiriötä jos tässä nyt olis vielä lisää jotain ihmisiä


      • poiuytrdfgh

        Mun isäkin on melkein aina yksinään (kirjastossa tai korvakuulokkeet korvilla). Hän inhoaa ulkomaanmatkoja.


      • poiuytrsdfgh

        Mut nyt en jaksa enempää. Huolehdi omista asioistasi.


      • poiuytrdsdfg kirjoitti:

        vai niin mua kiinnostaa mun nettiseuraajani enemmän kuin se millasta seuraa olisi lähempänä. ja Aspergerominaisuuksiem takia kovasti rasitun face to face kohtaamisista joten kaipaan niitä noin kerran kymmenessä vuodessa jossain erityistapauksessa joka voisi olla esim taidenäyttely-yleisö joiden kaa olisin mielelläni sosiaalinen ja joku toimittaja vois tehdä pienen jutun vaikka siitä.sitten kun m ä kerrankin olen ihmisten ilmoilla heheh

        Joo, ym ymmärrän kyllä, välillä vaan tuppaa unohtuun toi sun Asperger ominaisuutes.

        Lukaisin myös tuon jonkun esille nostaman vanhan ketjunkin, missä näyt esiintyneen nimmarilla "nuorempi tytär" jota juttua en muistanu enää, mutta panin merkille et sulle noi luvut/lukumäärät on kans sulle tärkeitä

        Mutta joo, kerrot ettet kaipaa ns. oikeita ihmissuhteita, mutta netissä sitte kuitenkin kaipaat ajoittain kontaktia muihin ihmisiin, millä ny viittaan siihen, että vastailet ny mullekkin vaikka oot monesti sanonu ettet edes lue kommenttejani. Vastailus mulle ny johtunee varmaan siittä syystä, ettei muita paikalla ole.

        Täs ku olin tätä kommenttia lähttelemäs niin olit näköjään lisääkin tietoa vielä laittanut omasta tilanteestas. Mutta palaan ny vielä tuohon laittamaani linkkiin ja siihen, että ny keskustelet kanssani.

        Että mietis ton linkin pohjalta onko sulle hyväksi keskustella ihmisen(mun) kanssa, josta et pidä ja jonka koet negatiiviseksi ja sitä kautta sulle tulee huono, olet kertonut mulle useasti tuonkin, että keskusteluista mun kanssa sulle tulee huono olo.

        Tuli ilmeisesti tämänkin keskusteluyhteyden alussakin, et pitänyt kommentistani, toit sen esille, mutta silti jatkat keskustelua kanssani. Miksi?

        Uskoisin, et taustalla on se yksinäisyys tässä kohtaa

        Mutta joo, pitänee hieman taas lueskella/opiskella tuosta Aspergerista ja sosiaalisuudesta josko tää mun ymmärryskyky tästä viä laajenis.


      • yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        Joo, ym ymmärrän kyllä, välillä vaan tuppaa unohtuun toi sun Asperger ominaisuutes.

        Lukaisin myös tuon jonkun esille nostaman vanhan ketjunkin, missä näyt esiintyneen nimmarilla "nuorempi tytär" jota juttua en muistanu enää, mutta panin merkille et sulle noi luvut/lukumäärät on kans sulle tärkeitä

        Mutta joo, kerrot ettet kaipaa ns. oikeita ihmissuhteita, mutta netissä sitte kuitenkin kaipaat ajoittain kontaktia muihin ihmisiin, millä ny viittaan siihen, että vastailet ny mullekkin vaikka oot monesti sanonu ettet edes lue kommenttejani. Vastailus mulle ny johtunee varmaan siittä syystä, ettei muita paikalla ole.

        Täs ku olin tätä kommenttia lähttelemäs niin olit näköjään lisääkin tietoa vielä laittanut omasta tilanteestas. Mutta palaan ny vielä tuohon laittamaani linkkiin ja siihen, että ny keskustelet kanssani.

        Että mietis ton linkin pohjalta onko sulle hyväksi keskustella ihmisen(mun) kanssa, josta et pidä ja jonka koet negatiiviseksi ja sitä kautta sulle tulee huono, olet kertonut mulle useasti tuonkin, että keskusteluista mun kanssa sulle tulee huono olo.

        Tuli ilmeisesti tämänkin keskusteluyhteyden alussakin, et pitänyt kommentistani, toit sen esille, mutta silti jatkat keskustelua kanssani. Miksi?

        Uskoisin, et taustalla on se yksinäisyys tässä kohtaa

        Mutta joo, pitänee hieman taas lueskella/opiskella tuosta Aspergerista ja sosiaalisuudesta josko tää mun ymmärryskyky tästä viä laajenis.

        Lisään vielä, että kiitos keskustelusta, hieman taas valaistuin sinun suhteesi


      • poiuytrdcvb

        Joo mulle ei anna sinun kanssa keskustelu mitään, minä vain korjaan virheellisiä tietoja joita kirjoituksissasi ilmenee. (minähän olen koko elämäni viettänyt ihmisten kanssa joiden en ole kokenut antavan itselleni mitään. olen kokenut sen luonnolliseksi asiantilaksi) Taiteilijat koen antoisiksi ihan netin kautta. Esim tänään tutustuin viimeisen nettiseuraajani taidesivustoon. Ei mun tarvi heille edes puhua heidän kanssa mitään. Riittää kun näen kuvan taiteilijasta ja taiteestaan. Koen sen jotenkin antoisaksi toisin kuin muut ihmissuhteet.


      • poiuytrdsdfgh

        Moni asia tulisi myöskin loogisemmin ymmärrettäväksi jos ihmiset ymmärtäisivät mm-. että mun äitini ON psykopaatti. Elin 40 vuotta siinä maailmassa. Niin eihän mulle mikään ole niin luonnollista kuin olla mitään antamattomien ihmisten seurassa, mä olen erittäin tottunut siihen. Kaikki ihmetelly aina miksi mä sitten olen mulle mitään antamattomien ihmisten seurassa jotka ei edes kiinnosta minua ? Oisko siksi että mun äiti on todellakin psykopaatti.


      • poiuytrdfg

      • Tuo_on
        poiuytrdfg kirjoitti:

        Siis jonain päivänä palsta saattaa tuntua sellaiselle etten pidä tästä, mutta aamuun mennessä se tunne on jo unohtunut ja påalaan taas iloisena takaisin . Olen aina toiminut noin lähes kaikkialla. Ihmiset jo nauraa minulle mutta samalla neuvoo antamaan anteeksi vielä lisää. Onko heillä mitään logiikkaa ? Mun psykopaatti nauraa: "Sä et opi koskaan !". No se johtuu tuosta että suuttumus ei pysy minussa millään. Ja sit mua neuvotaan antamaan anteeksi, miksi ???? Jotta mulle voitaisiin nauraa lisää ? Siksi kai ettei he edes ajattele mitään neuvoessaan , vaan toistelee fraaseja- samat neuvot kaikille liukuhihnalta. Mun mielestä ei mitään järkeä.

        Tuo on minusta aivan todella hieno ominaisuus. Sen kanssa vain pitää olla varovainen... Ettei todellakaan joudu mihinkään tosi huonoon menoon... Mutta sulla jo ikää niin paljon ja ehkä tuollainen jatkuva kirjoittelukin pitää sinua klaarina ja ajan tasalla sen suhteen, mitä elämääsi kuuluu. Kirjoittelua omasta elämästä ja päivien kulusta yleisesti pidetään käsittääkseni hyvänä. Taiteen tekeminen on sinullekin varmasti elähdyttävää. Tuon tiedän myös omasta kokemuksesta... Sellaiset ihmiset joilla ei tuota harrastusta (suurin osa) eivät osaa sen puhdistavaa vaikutusta kuvitella edes. Äärees hienoa. Osaat myös nykyiset sosiaaliset ympyrät, jotka ovatkin netissä. Nykyäänhän menee kuulemma niin, että jos ei ole somessa jollain tavoin mukana, on enemmän vaarassa syrjäytyä... Ajat muuttuvat.


      • Ihan_en
        poiuytredfgh kirjoitti:

        Oot aika tökeä. En edes avaa linkkiä. Jos olisit itse kokenut osan hermostasi tuhoutuneeksi nin tietäisit mitä on turha valittaminen-
        Ehkä edellinen viestisi voisi olla sellaista

        Ihan en minäkään keksi kenelle nuo neuvot on tarkoitettu... Linkki oli osoitettu sinulle mutta linkissä kuitenkin neuvoja negatiivisten ihmisten kanssa eläville... No, minusta sinua ei nyt voi pitää varsinaisesti negatiivisena ihmisenä ollenkaan. Olet kyllä törmännyt oikeisiin ongelmiin ja kirjoitat niistä aikas sääntöjenkin mukaisesti nykyään varsinkin, asiassa pysyen.
        Nämä neuvot kyseisestä linkistä....
        " Jonkinlaisena apuna voivat toimia myös mentaaliset mielikuvat. Blake itse kuvittelee levittävänsä ylleen Harry Potterin näkymättömyysviitan.

        Toinen hyvä keino on luoda itselleen paikka, jonne voi mielikuvituksessaan paeta – vaikkapa valkea trooppinen hiekkaranta. "
        Sitten tulee vielä mieleeni, että minä koin kerran ainakin tällä palstalla erittäin negatiivisen ihmisen, joka yritti loukata minuakin sumeilematta törkeimmillä mahdollisilla tavoilla... Siihen keksin nopsaan mentaalisia mielikuvia linnuista, joita hahmoja sitten muutkin virittelivät.
        Sinulla myös poiju se "ulkomailla eläminen", vaikka onkin virtuaalista, toimii nimenomaan mentaalisena mielikuvana...
        Minä nykyään olen alkanut haaveilla eläkepäivistä jolloin minäkin varmasti sitten pääsen toteuttamaan taideharrastuksiani todenteolla.


      • poiuytdg

        Joo kiitos suunnilleen ymmärtämyksestä.


      • poiuytfdg

        Itse en nuorempana kannattanut enkä käyttänyt somea ollenkaan, mutta olen samaa mieltä maailma on muuttunut, ei sen menossa oikein ole enää mukana ilman somea. Ja nykytaiteilija ei miltei voi enää olla ilman somea. Ja mä koen sen yhtä oikeaksi sosiaalisuudeksi kuin muunkin.


      • poiuytrsdfghpoiuytf

        Ja mun suuri muutos on että olin ennen aika äärimmäinen yksityisyyden kannnattaja, mutta minulla on hyvin ikäviä kokemuksia vähän kaikesta minkä piti olla kovin yksityistä, ja luotettavaa, joten mieluiten teen nykyjään kaiken mahdollisen julkisesti., siis jopa syvmmät sieluani värisyttävät tunteet mielelläni ilmaisen kaikelle kansalle samalla kertaa niin sitten ei tule niistäkään niin helposti epäselvyyksiä mitä ne on.
        Ne yksityiset lähes aina tavalla tai toisella yrittää pelotella mua jotenkin sääntöjä kiertäen asioideni levittämisellä , joten mä levitän tietoni itse oiken tehokkaasti ja jopa mahdollisesti maailmanlaajuisesti niin kellään ei ole enää mitään levitettävää.
        Mut aika ilkei ne ihmiset oli. Jos mä olisin ihminen joka ei kestä julkisuutta, heidän toiminta olisi aivan sadistista, Mutta mä nyt sitten aion kääntää julkisuuden edukseni.


      • negatpositneutr
        Ihan_en kirjoitti:

        Ihan en minäkään keksi kenelle nuo neuvot on tarkoitettu... Linkki oli osoitettu sinulle mutta linkissä kuitenkin neuvoja negatiivisten ihmisten kanssa eläville... No, minusta sinua ei nyt voi pitää varsinaisesti negatiivisena ihmisenä ollenkaan. Olet kyllä törmännyt oikeisiin ongelmiin ja kirjoitat niistä aikas sääntöjenkin mukaisesti nykyään varsinkin, asiassa pysyen.
        Nämä neuvot kyseisestä linkistä....
        " Jonkinlaisena apuna voivat toimia myös mentaaliset mielikuvat. Blake itse kuvittelee levittävänsä ylleen Harry Potterin näkymättömyysviitan.

        Toinen hyvä keino on luoda itselleen paikka, jonne voi mielikuvituksessaan paeta – vaikkapa valkea trooppinen hiekkaranta. "
        Sitten tulee vielä mieleeni, että minä koin kerran ainakin tällä palstalla erittäin negatiivisen ihmisen, joka yritti loukata minuakin sumeilematta törkeimmillä mahdollisilla tavoilla... Siihen keksin nopsaan mentaalisia mielikuvia linnuista, joita hahmoja sitten muutkin virittelivät.
        Sinulla myös poiju se "ulkomailla eläminen", vaikka onkin virtuaalista, toimii nimenomaan mentaalisena mielikuvana...
        Minä nykyään olen alkanut haaveilla eläkepäivistä jolloin minäkin varmasti sitten pääsen toteuttamaan taideharrastuksiani todenteolla.

        Tuli tuosta "toinen hyvä keino on luoda itselleen paikka, jonne voi mielikuvituksessaan paeta – vaikkapa valkea trooppinen hiekkaranta " mieleen seuraavaa. Eikös 20-30 -vuotiaat nykyisin myös hillu noilla trooppisilla rannoilla? Tuntuu olevan villitys varsinkin vaaleiden nuorten naisten keskuudessa istuskella paikallisten miesten kainalossa. Eräänlaisesta paosta siinäkin täytyy olla kysymys vai haetaanko vain helpon elämän kokemuksia poistumalla negatiivisten henkilöiden vaikutuksen kantamattomiin.


      • Oot_ilm
        negatpositneutr kirjoitti:

        Tuli tuosta "toinen hyvä keino on luoda itselleen paikka, jonne voi mielikuvituksessaan paeta – vaikkapa valkea trooppinen hiekkaranta " mieleen seuraavaa. Eikös 20-30 -vuotiaat nykyisin myös hillu noilla trooppisilla rannoilla? Tuntuu olevan villitys varsinkin vaaleiden nuorten naisten keskuudessa istuskella paikallisten miesten kainalossa. Eräänlaisesta paosta siinäkin täytyy olla kysymys vai haetaanko vain helpon elämän kokemuksia poistumalla negatiivisten henkilöiden vaikutuksen kantamattomiin.

        "Eräänlaisesta paosta siinäkin täytyy olla kysymys vai haetaanko vain helpon elämän kokemuksia poistumalla negatiivisten henkilöiden vaikutuksen kantamattomiin."
        Oot ilmeisesti mustis.
        Eikös täällä Suomi24 llä ole aiheesta mustasukkaisuus ihan oma palstakin...


      • negatpositjne
        Oot_ilm kirjoitti:

        "Eräänlaisesta paosta siinäkin täytyy olla kysymys vai haetaanko vain helpon elämän kokemuksia poistumalla negatiivisten henkilöiden vaikutuksen kantamattomiin."
        Oot ilmeisesti mustis.
        Eikös täällä Suomi24 llä ole aiheesta mustasukkaisuus ihan oma palstakin...

        Olen kuule ihan kaikkea, vaikka mustiskin tai sun koiras, jos haluat. Ei siis haittaa sun analyysisi, itseasiassa piristävää luettavaa. On täällä mustasukkaisuuspalstakin ja ikäväpalstakin, jolla aikoinaan muistan erään läheisriippuvaisen eli narsistin kovastikin kirjoitelleen, että kaikki palstat on luettu ja tuttuja. Mielenkiintoisia juttuja löytyy, kun vain jaksaa lukea ja lukea.


      • poiuytrdvgh

        Päädyin mun psykopaattini kanssa juttusille,
        mun asiat on taas muutamassa tunnissa aivan huonossa jamassa.
        Asia on vakava ettei minun pitäisi olla hänen kanssaan viittä sekuntiakaan tekemisissä ja olen erittäin pettynyt että äärimmäisen harvat ihmiset sen ymmärtävät.
        Jos tästä vielä selviän, en ole ikinä tekemisissä kenenkään kanssa kuka pitää kohtuullisena mun olla sekuntiakaan kyseisen henkilön kanssa tekmisissä..
        Hän ei saa päästä sanomaan minulle sanaakaan ikinä, koska sillä on minuun aivan karmaiseva manipulatiivinen vaikutus. ja hän käyttää sitä ja todella kierosti ja tahallaan.
        Minullakin on ihmisarvo minun ei tarvi olla enää niin kauhean ihmisen kanssa tekemisissä jos tästä vielä selviän. Hän käyttää joka sekunnin mun aivojeni tuhoamiseen minkä pystyy.


      • poiuytrdfgh

        Mutta minä en jatka täälläkään koska palstan tyyli on minulle vähän liian kevyt tilanne huomioon ottaen. . . Hyvää jatkoa


      • hiljalleen.epäsopeutuva
        poiuytrdfg kirjoitti:

        Joo harvoin häivyn mistään ennenkuin minut blokataan.
        Paradoksalisesti se lienee johtuvan jostain niinkuin luonteen pehmeydestä.
        Sit jos minun kirjottamiseni blokataan saatan onnellisena huohtaan helpotuksesta että pääsinpäs siitäkin kirjoittamisesta. Mutta en tarkoita että minut sopisi blokata täältä, se olisi jotakuinkin kohtuutonta koska paikka on näinkin julkinen.
        Mutta olen mieyttinyt että tilannettani saattaisi helpottaa jos alkaisin hieman nokkavammaksi ja häipyisin itse kaikkialta jotka eivät syystä tai toisesta aivan miellyttä minua, tuo voisi lisätä ikäänkuin kunnioitusta.
        Miksi käytösmallini on mitä on, niin varmaan siksi että noiden vanhempien kanssa totuin siihen että vaikka he olisivat kuinka epämiellyttäviä ja olisivat lyöneet luurin korvaan 10000 kertaan palaan aina kuin mitään ei olisi tapahtunut. Tuolla tavoin anteeksianto minussa on ollut ikäänkuin loputonta ja rajatonta, ja siksi koen niin typeriksi ne neuvot antaa anteeksi. Ei ne tähän mitään auta kun jo muutenkin annan anteeksi huomattavasti keskimääräistä enemmän venyen lähes loputtomasti niin että käytökseni jo vaikuttaa hieman oudolle, niin sitten jossain luurissa : "sun pitää antaa anteeksi". Menisivät sanomaan jollein muulle. Mulle se kuulostaan melkein emotionaaliselle väkivallalle kuunnella semmosta.

        "Mutta olen mieyttinyt että tilannettani saattaisi helpottaa jos alkaisin hieman nokkavammaksi ja häipyisin itse kaikkialta jotka eivät syystä tai toisesta aivan miellyttä minua, tuo voisi lisätä ikäänkuin kunnioitusta. "

        Tuskin. Kun jos kerta sinua kohtaan ei tunneta empatiaa mutenkaan, niin nokkava lähtösi varmaan sitten tulkittaisiin taas niillä korteilla mitä heillä on käytössä, eli jotain tosi pieleen ja varmaan ilkeää; Prinsessa lumihiutale ei tullut kuulluksi, eikö kukaan ymmärrä neiti filosooffia, järkkyy fanaattisuutta... Olen alkanut muuten heittelemään takaisin jotain tällaista yhteiskunnallisesti tunnustettuja ja tunnistettuja vastoinkäymisiä ja vaikeuksia kokeneille. Loukkaantuneet kai siitä sitten ne primadonnat?!


      • drotef6
        negatpositneutr kirjoitti:

        Tuli tuosta "toinen hyvä keino on luoda itselleen paikka, jonne voi mielikuvituksessaan paeta – vaikkapa valkea trooppinen hiekkaranta " mieleen seuraavaa. Eikös 20-30 -vuotiaat nykyisin myös hillu noilla trooppisilla rannoilla? Tuntuu olevan villitys varsinkin vaaleiden nuorten naisten keskuudessa istuskella paikallisten miesten kainalossa. Eräänlaisesta paosta siinäkin täytyy olla kysymys vai haetaanko vain helpon elämän kokemuksia poistumalla negatiivisten henkilöiden vaikutuksen kantamattomiin.

        Kummallista. Minä kun luulin että mummu-ikäiset sinne hiekkarannoille lähtee. Eiköhän valtaosa tuon ikäisistä (20-30 v) nuorista elä aika työn- ja opiskeluntäyteistä aikaa, kuten itsekin aikoinaan, eikä silloin ole paljoa kainaloista tietoakaan, vaikka joku nätiksikin joskus kehaisi. Moninaisa on tietysti ihmisten vaiheet ja elämänpolut yksilöllistyneet.


      • hiljalleen.sekoava
        hiljalleen.epäsopeutuva kirjoitti:

        "Mutta olen mieyttinyt että tilannettani saattaisi helpottaa jos alkaisin hieman nokkavammaksi ja häipyisin itse kaikkialta jotka eivät syystä tai toisesta aivan miellyttä minua, tuo voisi lisätä ikäänkuin kunnioitusta. "

        Tuskin. Kun jos kerta sinua kohtaan ei tunneta empatiaa mutenkaan, niin nokkava lähtösi varmaan sitten tulkittaisiin taas niillä korteilla mitä heillä on käytössä, eli jotain tosi pieleen ja varmaan ilkeää; Prinsessa lumihiutale ei tullut kuulluksi, eikö kukaan ymmärrä neiti filosooffia, järkkyy fanaattisuutta... Olen alkanut muuten heittelemään takaisin jotain tällaista yhteiskunnallisesti tunnustettuja ja tunnistettuja vastoinkäymisiä ja vaikeuksia kokeneille. Loukkaantuneet kai siitä sitten ne primadonnat?!

        "mitä heillä on käytössä, eli jotain tosi pieleen ja varmaan ilkeää; "
        Kenellä "heillä"?
        " Olen alkanut muuten heittelemään takaisin jotain tällaista yhteiskunnallisesti tunnustettuja ja tunnistettuja vastoinkäymisiä ja vaikeuksia kokeneille. "
        Mitä tuo lause tarkoittaa? Mitä sinä tarkoitat tuolla?
        "Loukkaantuneet kai siitä sitten ne primadonnat?!"
        Mikä uni tuo on? Toiveuni?


      • Koska_alat
        poiuytrdvgh kirjoitti:

        Päädyin mun psykopaattini kanssa juttusille,
        mun asiat on taas muutamassa tunnissa aivan huonossa jamassa.
        Asia on vakava ettei minun pitäisi olla hänen kanssaan viittä sekuntiakaan tekemisissä ja olen erittäin pettynyt että äärimmäisen harvat ihmiset sen ymmärtävät.
        Jos tästä vielä selviän, en ole ikinä tekemisissä kenenkään kanssa kuka pitää kohtuullisena mun olla sekuntiakaan kyseisen henkilön kanssa tekmisissä..
        Hän ei saa päästä sanomaan minulle sanaakaan ikinä, koska sillä on minuun aivan karmaiseva manipulatiivinen vaikutus. ja hän käyttää sitä ja todella kierosti ja tahallaan.
        Minullakin on ihmisarvo minun ei tarvi olla enää niin kauhean ihmisen kanssa tekemisissä jos tästä vielä selviän. Hän käyttää joka sekunnin mun aivojeni tuhoamiseen minkä pystyy.

        "olen erittäin pettynyt että äärimmäisen harvat ihmiset sen ymmärtävät.
        Jos tästä vielä selviän, en ole ikinä tekemisissä kenenkään kanssa kuka pitää kohtuullisena mun olla sekuntiakaan kyseisen henkilön kanssa tekmisissä.."
        Koska alat ajatella että vain sinä itse voit tehdä päätöksen oletko tekemisissä vai ei. Ei kukaan ulkopuolinen.
        Minusta kuulostaa että sinulle ajatus sinun rakkaiden vanhempiesi dissaamisesta on täysin ylivoimainen, samoin sinulle on täysin ylivoimainen sinun rakkaan vanhempasi täysi syyttäminen hänen käytöksestään. Siksi sinun on löydettävä ja etsittävä syyllinen siihen että edelleen kanssakäyt vanhempiesi kanssa, ja syyllinen on löydyttävä nimenomaan perhepiirisi ulkopuolelta...

        Mieti edes kokeilumielessä hetki, että sinun perheesi ulkopuolelta ei löytyisi yhtään syyllistä, vaan kaikki syylliset asiantilaan löytyisivät sinun perheesi sisäpuolelta.
        Kokeile edes!

        Toivotan antoisia kokeiluhetkiä💟


      • Missä_sitä
        poiuytrdfg kirjoitti:

        Joo harvoin häivyn mistään ennenkuin minut blokataan.
        Paradoksalisesti se lienee johtuvan jostain niinkuin luonteen pehmeydestä.
        Sit jos minun kirjottamiseni blokataan saatan onnellisena huohtaan helpotuksesta että pääsinpäs siitäkin kirjoittamisesta. Mutta en tarkoita että minut sopisi blokata täältä, se olisi jotakuinkin kohtuutonta koska paikka on näinkin julkinen.
        Mutta olen mieyttinyt että tilannettani saattaisi helpottaa jos alkaisin hieman nokkavammaksi ja häipyisin itse kaikkialta jotka eivät syystä tai toisesta aivan miellyttä minua, tuo voisi lisätä ikäänkuin kunnioitusta.
        Miksi käytösmallini on mitä on, niin varmaan siksi että noiden vanhempien kanssa totuin siihen että vaikka he olisivat kuinka epämiellyttäviä ja olisivat lyöneet luurin korvaan 10000 kertaan palaan aina kuin mitään ei olisi tapahtunut. Tuolla tavoin anteeksianto minussa on ollut ikäänkuin loputonta ja rajatonta, ja siksi koen niin typeriksi ne neuvot antaa anteeksi. Ei ne tähän mitään auta kun jo muutenkin annan anteeksi huomattavasti keskimääräistä enemmän venyen lähes loputtomasti niin että käytökseni jo vaikuttaa hieman oudolle, niin sitten jossain luurissa : "sun pitää antaa anteeksi". Menisivät sanomaan jollein muulle. Mulle se kuulostaan melkein emotionaaliselle väkivallalle kuunnella semmosta.

        "Mutta olen mieyttinyt että tilannettani saattaisi helpottaa jos alkaisin hieman nokkavammaksi ja häipyisin itse kaikkialta jotka eivät syystä tai toisesta aivan miellyttä minua, tuo voisi lisätä ikäänkuin kunnioitusta. "
        Missä sitä lisääntynyttä kunnioitusta jäisit nauttimaan, jos kerran häivyt?
        Minun narsisti-psykopaattini pitää tärkeänä, että hän itse ikäänkuin kykenee häipymään... Keinotekoinen yritys saada itsetuntoa säädettyä parempaan malliin, toimii kai hetken.

        Mutta nyt, poiju. Yrität taas saada tämänkin ketjun aiheen, keksustelun ja kiintopisteen keskiön käännettyä kokonaan ja vain ja ainoastaan itseesi😡


      • tarve-harkitsija
        negatpositneutr kirjoitti:

        Tuli tuosta "toinen hyvä keino on luoda itselleen paikka, jonne voi mielikuvituksessaan paeta – vaikkapa valkea trooppinen hiekkaranta " mieleen seuraavaa. Eikös 20-30 -vuotiaat nykyisin myös hillu noilla trooppisilla rannoilla? Tuntuu olevan villitys varsinkin vaaleiden nuorten naisten keskuudessa istuskella paikallisten miesten kainalossa. Eräänlaisesta paosta siinäkin täytyy olla kysymys vai haetaanko vain helpon elämän kokemuksia poistumalla negatiivisten henkilöiden vaikutuksen kantamattomiin.

        Mitäköhän tämänkin kommenti kirjoittaja haluaa sanoa. Hänkö ei sosi vaikka mitä satumaan hiekkarantoja nimenomaan narsistien lapsiuhreille. Minä kyllä sallisin vaikka mitkä taivaan laitumet ja mannat päälle sellaisten koettelemusten jälkeen toisin kuin todellisuudessa, jossa kaltaisesi ihmiset olisivat pistämässä vielä lisää kuormaa jo uupuneiden taakaksi. Täydellinen rauhoitettu paratiisialue ammattitaitoisine henkilöstöineen voimaantumismahdollisuuksineen. Lastensuojelu ja muu asiaan liittyvä "palvelu" taas voitaisiin lakkauttaa tarpeettomana, kyvyttömänä, haluttomana turhana investointina. Lisäksi kuluja voitaisiin karsia eväämällä kaltaisiltasi ihmisiltä joitain käyttämiänne ja tervitsemianne terveys- kolutus- hoiva- ja sosiaalipalveluja.


      • hyvinsopeutuneet
        poiuytrdfg kirjoitti:

        Siis jonain päivänä palsta saattaa tuntua sellaiselle etten pidä tästä, mutta aamuun mennessä se tunne on jo unohtunut ja påalaan taas iloisena takaisin . Olen aina toiminut noin lähes kaikkialla. Ihmiset jo nauraa minulle mutta samalla neuvoo antamaan anteeksi vielä lisää. Onko heillä mitään logiikkaa ? Mun psykopaatti nauraa: "Sä et opi koskaan !". No se johtuu tuosta että suuttumus ei pysy minussa millään. Ja sit mua neuvotaan antamaan anteeksi, miksi ???? Jotta mulle voitaisiin nauraa lisää ? Siksi kai ettei he edes ajattele mitään neuvoessaan , vaan toistelee fraaseja- samat neuvot kaikille liukuhihnalta. Mun mielestä ei mitään järkeä.

        Tietysti kun on hyvin sopeutunut itseen kohdistuviin ohittamisiin, väkivaltaan ja kaltoinkohteluun niin siinä saatetaan tarvita aika yrityksiä muuttaa tottumuksiaan, jos päämääränä siis on välttyä tai taistella sen jatkumisen estämiseksi. Monet ihmiset on ällistyttävän röyhkeitä toisen rajojen kokeilemisessa ja omahyväisessä oman elämänsä oikeutuksessa toisen kustannuksellakin, niin että jos meinaa olla ihmisten kanssa tekemisissä, niin olisi hyvä niitä rajojaan tunnistella ja harjoitella pitämään niistä kiinni. Koska taviksille tämä on usein reflektoimatonta luontaista itsestäänselvyyttä, voi sitä varmaan tulla arvioiduksi heidän kohdaltaan usein ikään kuin narsistisen väkivaltaisesti, vaikka he saattavat olla narsisteja kehityskelpoisempia, joka sitten erottaa heidät tästä varsinaisesta patologiasta. Mutta en nyt katso että kaikkein heikoimmat uhrit pitäisi laittaa ihmisten typerää omahyväisyyttä ja itsekkyyttä poiskoulimaan... kuulostaa jo niin kohtuuttomalta että melkein sitä mielekkäämin sitten vaikka luostariin pyhiä tekstejä tulkitsemaan hyvän viinin lentosiivin...

        Toisessa kohtaa tuot esiin että sinulle nauretaan. Kuka sinulle nauraisi? Pitäähän sitä jo umpipöljä olla. Ennemmin nauraisin röhönaurut pyörätuolipotilaalle? Sairasta tai jo niin tolloa, ettei sanotuksi nyt jaksa miettiä jos kerta näin muka on.


      • pooiuytdf

        Joo, tällaistahan se on.
        Siis jotkut "auttajat" mm. nauraa minulle kun yritän ja yritän selittää vaikka minun olisi pitänyt ymmärtää ajat sitten ettei selitystäni oteta vastaan.


      • poiuytdvb

        Siis nauravat kai mm. sille että muka tietäisin jotain neurologiasta. Mutta mä en ollenkaan usko asiantuntevan neurologin nauravan minulle jos hänellä on aikaa kuunnella tarkasti.


      • poiuytdfgh

        Jo vakaasti luulin lähteneeni, mutta nyt teitä tuli tänne taas useampi mukava kirjoittaja, niin aloin taas kurkkimaan tänne. Tuli vielä mieleen että mulla on kyllä tosi paljon ominaisuuksia, jotka ovat itseasiassa muotoutuneet siltä pohjalta, että kuinka voi elää psykopaatin kanssa. Siis olen kehittänyt paljon ominaisuuksia jotta pystyin vuosikymmeniä vietämään psykopaatin kanssa. Ja niiden kanssa olen ikäänkuin vähän erikoinen, mutta ehkä oikeastaan en ole niin erikoinen jos minulla ei ole mitään yhteyttä psykopaattiini.


      • poiuytrdfgb

        En oikeastaan käännä keskustelua itseeni. Minua ei haittaa jos juttuni hypätään yli,
        Mutta ei minulla ole narsistista eroon comista sanottavaa kun en henkilökohtaisesti tunne.
        Mun mielestä idea on hyvä, suomalainen versio noista mm. amerikkalaisista narsismiavuista.
        Voisin mennä sinne, mutten mene koska en puhu narsismista omalla nimelläni mutta voin muutoin puhua narsismista julkisesti itsekin.
        Mun mielestä virallinen apu on narsismissa ongelmallinen koska uhrin asiaa ei oikeasti voi hoitaa jos hän ei voi nimetä ongelmaa narsismiksi ja virallisesti on hyvin hankalaa tehdä diagnoosia henkilöstä joka ei ole avussa itse asianosainen . Täten narsistin uhrin virallisesta auttamisesta voi tulla mahdotonta, asiaa voidaan enintään jotenkin pyöritellä.
        Siksi minun mielestäni yksityinen irrallinen taho on ikäänkuin sopivampi siihen että asian voi mielessään edetä tehokkaasti-.
        Minä teen sitä itse taiteeni kautta.


      • dindedongeding
        tarve-harkitsija kirjoitti:

        Mitäköhän tämänkin kommenti kirjoittaja haluaa sanoa. Hänkö ei sosi vaikka mitä satumaan hiekkarantoja nimenomaan narsistien lapsiuhreille. Minä kyllä sallisin vaikka mitkä taivaan laitumet ja mannat päälle sellaisten koettelemusten jälkeen toisin kuin todellisuudessa, jossa kaltaisesi ihmiset olisivat pistämässä vielä lisää kuormaa jo uupuneiden taakaksi. Täydellinen rauhoitettu paratiisialue ammattitaitoisine henkilöstöineen voimaantumismahdollisuuksineen. Lastensuojelu ja muu asiaan liittyvä "palvelu" taas voitaisiin lakkauttaa tarpeettomana, kyvyttömänä, haluttomana turhana investointina. Lisäksi kuluja voitaisiin karsia eväämällä kaltaisiltasi ihmisiltä joitain käyttämiänne ja tervitsemianne terveys- kolutus- hoiva- ja sosiaalipalveluja.

        Ei kai nyt lastensuojelua voi lakkauttaa, kun täälläkin joku on kertonut sellaisia ilmoituksia tehneen, vaikka itse on aikoinaan sossuntädille kertonut, kuinka äiti on ihana ja huolto pelaa. Kyllä siis maailmaan mahtuu ne hiekkarannat ja sossutkin.


      • poiuytrdcvb

        Ja sitten on siitäkin joiden haavekuvat ei sisällä hiekkarantoja. En näe mitään houkuttelevaa hiakkarannoissa, en oikeasti enkä mielikuvamaailmassa.


      • poiuytrdfgh

        Koen jonkin verran ahdistavaksi sen että rentoutukseen tarjotaan aina kaavamaisesti hiekkarantoja. Siinäkin valitettavasti hyväntahtoiset auttajani ovat epäonnistuneet jos olen rehellinen. Minä mieluummin itse kehitän omat mielikuvani. Ainostaan silloin se lisää hyvinvointiani, mulle syötetyt kuvat ei ole tehneet sitä juuri koskaan.


      • dindedongeding kirjoitti:

        Ei kai nyt lastensuojelua voi lakkauttaa, kun täälläkin joku on kertonut sellaisia ilmoituksia tehneen, vaikka itse on aikoinaan sossuntädille kertonut, kuinka äiti on ihana ja huolto pelaa. Kyllä siis maailmaan mahtuu ne hiekkarannat ja sossutkin.

        Niin jäin ny vähä kyllä miettiin, että mihin pyritään näillä lastensuojeluun liittyvillä kommenteilla ja esimerkki tuntui viittavaan minuun.

        Mutta joo, tosiaan lapset on hirveän lojaaleja vanhemmilleen myös hankalissakin tilanteissa, koska he rakastavat ovat kiintyneitä vanhempiinsa.

        "– Lapsi on hyvin lojaali vanhemmilleen. Vanhassa sananlaskussa puhutaankin, että äitiinsä voi luottaa, vaikka hän olisi hyeena, Kronqvist sanoo."

        https://yle.fi/uutiset/3-9307953

        On ihan yleistä, etteivät lapset helposti kerro mitä kotona tapahtuu tai vähättelevät tapahtumia. Lasten suojelussakin kyllä tiedetään, että näin on, että lapset suojelevat omia vanhempiaan.

        Sen vuoksi tarvitaankin joskus niitä ulkopuolisia ihmisiä/tahoja, (sukulaiset, naapurit, koulu, terveyshuolto, poliisi yms.) jotka tuovat lastensuojelutarpeen myös viranomaisten tietoon , koska ko. vanhemmat itse , saati lapsi siitä kertoisi.

        Tässä ny tarkoitan nimenomaan lapsia jotka vielä ovat riippuvaisia vanhemmistaan.

        Nää aikuisten lasten tarinat on sitte asia eriksen, he eivät enää ole ns. lastensuojelun piirisissä, kun ovat jo aikuisia, vaan heidän pitäisi itse hakea apua lapsuutensa aiheuttamiin traumoihin jos ja kun ne haittaavat elämää vielä aikuisenakin.

        Toki joskus on noita tarinoita täällä lukiessa on pistänyt silmään, että vaikka ollaan tiedostettu että se vanhempi on narsisti, niin kuitenkin tunnutaan loukkaantuvan ja pettyvän siihen vanhempaan yhä uudestaan ja uudestaan jokaisen tapaamisen/kontaktin yhteydessä.

        Ikäänkuin siellä taustalla kuitenkin olisi se pieni lapsi joka uskoo ja toivoo, että kaikki kääntyy vielä hyväksi, vanhempi myöntää virheensä ja pahat tekonsa, pyytää anteeksi ja muuttuu sitten normaalimmaksi vanhemmaksi.

        Ikäänkuin ei voisi millään hyväksyä sitä, ettei se vanhempi kyennyt/kykene siihen, rakastamaan lastaan, eikä sitä aikuistaakaan jollainen lapsesta on kasvanut.

        Mikään ei kyllä estä aikuista lasta antamasta anteeksi vanhemmalleen sitten kun ymmärtää paremmin, ettei se ihminen tosiaan kyennyt olemaan parempi ihminen/vanhempi kuin oli ja sitä kautta sitten kykenee tuohon anteeksiantoon. Eikä ns. odota enää vanhemman muuttuvan jolloin ei enää tarvitse pettyä yhä uudelleen ja uudelleen.

        Noihin hiekkarantoihin en ny ota kantaa. Kukin tyylillään ohjaa ajatteluaan ja toki on hyvä joskus ihan tietoisestikin siirtää ajatukset negatiivisista asioista hieman positiivisempiin. Itsellä työ, ihmisten tapaaminen, lukeminen , puuhastelu ja ulkoilu toimii myös hyvin.


      • poiuytrdsdf

        Sellaista toivoisin lisäksi ymmärrettävän että kyse ei ole välttämättä pettymyksestä kykenemättömään vanhempaan mikä ongelma ratkeaa sillä ettei odota enempää, vaan vanhempi voi olla edelleen aktiivisesti vahingollinen, jolloin anteeksianto ei mitenkään ratkaise ongelmaa. Silloin mun kokemuksen mukaan ainoa asia mikä mitään muuttaa on se, että en anna enää mun vanhemman edes sanoa minulle mitään, kuten he eivät ole antaneet minun sanoa itselleen mitään vuosiin. (viimeksi kun annoin aika vähän aikaa sitten äitini lausua sanoja korviini meni hetkellisesti tosi pahaksi kaikki.)


      • poiuytrdsdf kirjoitti:

        Sellaista toivoisin lisäksi ymmärrettävän että kyse ei ole välttämättä pettymyksestä kykenemättömään vanhempaan mikä ongelma ratkeaa sillä ettei odota enempää, vaan vanhempi voi olla edelleen aktiivisesti vahingollinen, jolloin anteeksianto ei mitenkään ratkaise ongelmaa. Silloin mun kokemuksen mukaan ainoa asia mikä mitään muuttaa on se, että en anna enää mun vanhemman edes sanoa minulle mitään, kuten he eivät ole antaneet minun sanoa itselleen mitään vuosiin. (viimeksi kun annoin aika vähän aikaa sitten äitini lausua sanoja korviini meni hetkellisesti tosi pahaksi kaikki.)

        No lähtökohtaisesti ny ajattelin tuossa heitä, jotka vierailevat vanhempiensa luona, vievät jopa kukkia/lahjoja ja pettyvät kun vanhempi ei arvosta vierailua, puhumattakaan kukista ja muista lahjoista. Esimerkki kertomuksia on noista täällä ollu, kiitosta ei ole saanut, eikä lahjoja ole edes avattu ja kukat olleet vääränlaisia, heitetty roskiin yms.

        Että jos tilanne on tuo ja haluaa silti tavatta vanhempaansa, niin ei kannata odottaa mitään, niin ei joudu pettymään, yhä uudelleen ja uudelleen.

        Mitä sitten tulee siihen, että vanhempi tulee aikuisen lapsensa luokse, vaikka aikuinen lapsi ei halua häntä tavata ja tulee jopa vahingoittamistarkoituksessa, niin lähestymiskiellon voi hakea myös perheenjäsenelle.

        En ihan tiedä, miten noita on haettu, mutta esimerkkejä on kyllä olemassa toisinpäinkin. Jotkut vanhemmat ovat ainakin joutuneet hakemaan lähestysmiskieltoa aikuiselle lapselleen. Että mahdollisesti voi olla toisinkin päin.

        Joillekkin toki voi riittää, että kieltäytyy tapaamasta ja kaikesta kontaktista vanhempiensa kanssa. Sellaisia esimerkkejä olen lukenut täältä ja muualtakin ja jotkut isovanhemmat ovat tulleet myös julkisuuten sen asian tiimoilta etteivät ole saaneet edes tavata lapsenlapsiaan kun välit sen oman jälkikasvun kanssa on niin tulehtuneet.

        Sinun tapauksessasi olen ymmärtäny, että itsekin olet ainakin ollut aktiivinen pitämään yhteyttä vanhempiisi. Olet myös kertonut, että rakastat vanhempiasi kaikesta huolimatta, ettei nää mun jutut ny tässä kohtaa varsinaisesti koske sua.


      • poiuytrsdfg

        Aivan hyvin ymmärretty. Eivät koske minua. Siitä minä olenkin nimenomaan kärsinyt paljon kun minuun on liitetty kaikkea mikä ei koske minua-


    • poiuytfdvgb

      Etenkin taiteilijat mun mielestä sopii alalle koska narsismi on ennen kaikkea tunnetason ongelma ja monet taiteilijat työskentelee tunteiden kanssa.

    • puddepozzu

      En kyllä lähtisi ottamaan puhelinterapiaa keneltäkään sellaiselta henkilöltä josta en tiedä yhtään mitään. Ei noista tiedä onko asiallista vai huuhaata.

      • poiuytresdfg

        Mun mielestä sama se on riski kaikissa auttavissa puhelimissa. Vaikka eivät antaisikaan terapiaa pyrkivät vaikuttamaan toiseen tuntewmattomaan ihmiseen omilla ajatuksillaan. Ja yhtään ei tiedä mitä sisältöä kenenkin päässä on. Mutta joo mä pyrin nyt lopettamaan täälkläkin kirjoittelun, että tulisi muutosta.


      • poiuytrdfg

        Mä vaan en olisi halunnut sitä toisten pään sisältöä itselleni sen seurauksena että sain aivovaurion. Pidin enemmän aiemmasta omastani. Siksi minua tämä
        juttu pännii.


      • B-A
        poiuytrdfg kirjoitti:

        Mä vaan en olisi halunnut sitä toisten pään sisältöä itselleni sen seurauksena että sain aivovaurion. Pidin enemmän aiemmasta omastani. Siksi minua tämä
        juttu pännii.

        Eksyin tälle palstalle. Luin osan kommenttejasi ja vedit itse esiin, että olet hiukan Asperger,
        että satutit pääsi, kutsut itseäsi "aivovaurioittuneeksi", pidit päästäsi ennen enemmän...
        Uskallanko kysyä, aiheuttiko psykopaattisi onnettomuuden vai autokolari, vai...
        Onko se vielä tuore tapaus vai pitempiaikainen vahinko?

        Lähetän sinulle paljon lämpimiä ajatuksia ja toivon, että pääset keskittymään vahvoihin puoliisi. Olet tainnut olla vastuullisessa työssä aiemmin.
        Toivottavasti et luokkaannu tästä kysymyksestä.

        Itse olen Bordeline Asperger. :-)


      • poiuytrdfgh

        Minulla on kummallisesti tullut aika laaja hermostovaurio joitakin vuosia sitten. Vaikutti koko kehoon päästä varpaisiin. Äitini on psykopaatti (Siis pelkästään minun tekemälläni epävirallisella "diagnoosilla") ja nähdäkseni hänen käytöksensä on parhentanut aivovauriota.
        https://blogs.psychcentral.com/liberation/2017/10/long-term-narcissistic-abuse-can-cause-brain-damage/
        Sain aivovaurion toisesta erikoisesta fyysisestä ulkoisesta syystä yllättäen syystä, jota en ole käsitellyt tällä palstalla, koska aiheesta tulisi turhan laaja.
        Sitten kun perusaspergeraivoineni (sanat pitää pitää konkreettisesti paikkansa )lisäksi hermostovauriotuneena fyysisesti ja psyykopaattini kaltoinkohtelemana päädyin juttusille ulkopuolisten kanssa siitä kommunikaatiosta tuli todella kauhea kokemus (ei päätä eikä häntää koko keskusteluissa), josta toivon joskus aivojeni toipuvan.
        Esim. noissa puhelinpalveluissa ihmiset eivät osaa puhua niin että sanat pitäisivät paikkansa konkreettisesti, eivätkä he ymmärrä henkilöä, jolle se on erittäin oleellista. Eivätkä he ymmärrä ettei aivovaurioitunut Aspergr aivoineen vaikeasti kuormittuu heidän jutuistaan. Mitä järkeä kuorimittaa aivovaurioituneen Aspergerin pää kaiken maailman jutuilla ihmettelen vaan. Sitten mun aivot "keittää" niinkuin psykopaattini ilmiötä nimittää. , eikä siitä tietenkään mitään apua ole että lisää sosisaalista aineistoa enemmän kuin koskaan ennen sinne keittämään just kun on aivovaurio meneillään. . Kun se niin loukkaa ihmisiä ettei Aspergerin pään täyttäminen heidän jutuilla auta vaan kuormittaa niin että aivotoiminta vaikeutuu-. Niin he sitten aivan säälimättömästi vain kuormittaisi vaikka sitten loukkaantumisellaan siitä että Aspergerin aivpt kuormittuu heidän keskustelutavastaan. -. Siirryin sitten kokonaan monologiin , mutta nyt tarviin hiljaisuutta. Muuten pulputtaa sanoja koko pää ilman mitään rajaa.-
        Nyt kun poistun täältä olen sitten kai joidenkin mielestä nokkava :)
        (olen keksinyt sanattomampaa taiteellista tekemistä)

        En ole koskaan tehnyt kokopäivätyötä, mutta olen nuorempana tehnyt työtä jossa pitää olla myös vastuussa toisista ihmisistä. Olen ensisijaisesti taiteilija.

        Tässä siis tiivistys. Olin poistumassa, mutta vastasin vielä sinulle, kun ilmeisesti joku uusi Asperger täällä olet.


      • P-A
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Minulla on kummallisesti tullut aika laaja hermostovaurio joitakin vuosia sitten. Vaikutti koko kehoon päästä varpaisiin. Äitini on psykopaatti (Siis pelkästään minun tekemälläni epävirallisella "diagnoosilla") ja nähdäkseni hänen käytöksensä on parhentanut aivovauriota.
        https://blogs.psychcentral.com/liberation/2017/10/long-term-narcissistic-abuse-can-cause-brain-damage/
        Sain aivovaurion toisesta erikoisesta fyysisestä ulkoisesta syystä yllättäen syystä, jota en ole käsitellyt tällä palstalla, koska aiheesta tulisi turhan laaja.
        Sitten kun perusaspergeraivoineni (sanat pitää pitää konkreettisesti paikkansa )lisäksi hermostovauriotuneena fyysisesti ja psyykopaattini kaltoinkohtelemana päädyin juttusille ulkopuolisten kanssa siitä kommunikaatiosta tuli todella kauhea kokemus (ei päätä eikä häntää koko keskusteluissa), josta toivon joskus aivojeni toipuvan.
        Esim. noissa puhelinpalveluissa ihmiset eivät osaa puhua niin että sanat pitäisivät paikkansa konkreettisesti, eivätkä he ymmärrä henkilöä, jolle se on erittäin oleellista. Eivätkä he ymmärrä ettei aivovaurioitunut Aspergr aivoineen vaikeasti kuormittuu heidän jutuistaan. Mitä järkeä kuorimittaa aivovaurioituneen Aspergerin pää kaiken maailman jutuilla ihmettelen vaan. Sitten mun aivot "keittää" niinkuin psykopaattini ilmiötä nimittää. , eikä siitä tietenkään mitään apua ole että lisää sosisaalista aineistoa enemmän kuin koskaan ennen sinne keittämään just kun on aivovaurio meneillään. . Kun se niin loukkaa ihmisiä ettei Aspergerin pään täyttäminen heidän jutuilla auta vaan kuormittaa niin että aivotoiminta vaikeutuu-. Niin he sitten aivan säälimättömästi vain kuormittaisi vaikka sitten loukkaantumisellaan siitä että Aspergerin aivpt kuormittuu heidän keskustelutavastaan. -. Siirryin sitten kokonaan monologiin , mutta nyt tarviin hiljaisuutta. Muuten pulputtaa sanoja koko pää ilman mitään rajaa.-
        Nyt kun poistun täältä olen sitten kai joidenkin mielestä nokkava :)
        (olen keksinyt sanattomampaa taiteellista tekemistä)

        En ole koskaan tehnyt kokopäivätyötä, mutta olen nuorempana tehnyt työtä jossa pitää olla myös vastuussa toisista ihmisistä. Olen ensisijaisesti taiteilija.

        Tässä siis tiivistys. Olin poistumassa, mutta vastasin vielä sinulle, kun ilmeisesti joku uusi Asperger täällä olet.

        Lämmin kiitos, sukulaissieluni, tästä valotuksesta. Nyt osaan lähettää sinulle rohkaisevia ajatuksia ja parentavaa luovuutta, minkä taiteen parissa ahkeroitkin.

        Itsekin huitaisen välillä huilulla, vaikka "Finlandiaa", kun J. Sibelius itse
        sanoi sen sävellyksensä kuvailevan myös ihmisen elämän taisteluja.
        Meille taitaa molemmille olla tuttuja, sekä syvät laaksot, että korkeat kummut.
        Värejä löytyy myös akryylissä, öljyssä ja tietysti vesiväreissä.
        Nyt on tarvetta tuhraista turkoosista taivaan sineen ja muutama kallio jalkojen alle.
        Mutta tehokkainta itseterapiaan on käsin kirjoittaminen, väitetään.
        "Rakas Päivä Kirja" on minulle passeli ystävätär. Ei loukkaa, ei loukkaannu :-D

        Kun minun äitini oli kykenevä, älykäs, mutta kakaralauma helmoissa oli yksi
        rajoittava este hänelle. Väkivalta lasia kohtaan, kun mies kylvi "Villikauraa".
        Kuudesti päivässä "Koivuherran" puhuttelua ja kerran ruokaa.
        Jos vahva nainen murretaan väkivallalla, niin lapsi vielä helpommin.
        Siinä saa matkaevääkseen monenlaista syykkistä ja fyysistä.
        Tämä, että tiedät meidän olevan "samassa veneessä".

        Pidä nyt hyvää huolta itsestäsi ja nauti taiteestasi.
        Kukaan ei ole vain se sairaus, vamma, puute, rajoitus.
        Meillä on oma ihmisarvomme, jota meidän tulee vaalia.

        Taistele urheasti! Naama tuuleen päin ponnistellen haasteissa :-)


      • poiuytrdsxcvb

        Kiitos kauniista kirjoituksesta.
        Selvästikin sukulaissielu.

        Kaikkea hyvää sinulle !


      • B-A
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Minulla on kummallisesti tullut aika laaja hermostovaurio joitakin vuosia sitten. Vaikutti koko kehoon päästä varpaisiin. Äitini on psykopaatti (Siis pelkästään minun tekemälläni epävirallisella "diagnoosilla") ja nähdäkseni hänen käytöksensä on parhentanut aivovauriota.
        https://blogs.psychcentral.com/liberation/2017/10/long-term-narcissistic-abuse-can-cause-brain-damage/
        Sain aivovaurion toisesta erikoisesta fyysisestä ulkoisesta syystä yllättäen syystä, jota en ole käsitellyt tällä palstalla, koska aiheesta tulisi turhan laaja.
        Sitten kun perusaspergeraivoineni (sanat pitää pitää konkreettisesti paikkansa )lisäksi hermostovauriotuneena fyysisesti ja psyykopaattini kaltoinkohtelemana päädyin juttusille ulkopuolisten kanssa siitä kommunikaatiosta tuli todella kauhea kokemus (ei päätä eikä häntää koko keskusteluissa), josta toivon joskus aivojeni toipuvan.
        Esim. noissa puhelinpalveluissa ihmiset eivät osaa puhua niin että sanat pitäisivät paikkansa konkreettisesti, eivätkä he ymmärrä henkilöä, jolle se on erittäin oleellista. Eivätkä he ymmärrä ettei aivovaurioitunut Aspergr aivoineen vaikeasti kuormittuu heidän jutuistaan. Mitä järkeä kuorimittaa aivovaurioituneen Aspergerin pää kaiken maailman jutuilla ihmettelen vaan. Sitten mun aivot "keittää" niinkuin psykopaattini ilmiötä nimittää. , eikä siitä tietenkään mitään apua ole että lisää sosisaalista aineistoa enemmän kuin koskaan ennen sinne keittämään just kun on aivovaurio meneillään. . Kun se niin loukkaa ihmisiä ettei Aspergerin pään täyttäminen heidän jutuilla auta vaan kuormittaa niin että aivotoiminta vaikeutuu-. Niin he sitten aivan säälimättömästi vain kuormittaisi vaikka sitten loukkaantumisellaan siitä että Aspergerin aivpt kuormittuu heidän keskustelutavastaan. -. Siirryin sitten kokonaan monologiin , mutta nyt tarviin hiljaisuutta. Muuten pulputtaa sanoja koko pää ilman mitään rajaa.-
        Nyt kun poistun täältä olen sitten kai joidenkin mielestä nokkava :)
        (olen keksinyt sanattomampaa taiteellista tekemistä)

        En ole koskaan tehnyt kokopäivätyötä, mutta olen nuorempana tehnyt työtä jossa pitää olla myös vastuussa toisista ihmisistä. Olen ensisijaisesti taiteilija.

        Tässä siis tiivistys. Olin poistumassa, mutta vastasin vielä sinulle, kun ilmeisesti joku uusi Asperger täällä olet.

        Kiitos linkistäsi, joka on suorastaan ystävänpäivälahja ties kuinka monelle!
        Ajatteles mitä hyvää olet tänäänkin tietämättäsi saanut aikaan. :-)

        Luin linkkiäsi ja huomasin harrastavani monia asioita jo itse.
        Oli vaikeaa lukea englantia, joten en usko ostavani suositeltua kurssia,
        mutta minulla on lukuisia suositeltuja terapiota jo kotona ja kirjastosta saa lisää!
        On niitä rentoutusnauhoja, aromaterapia-, massage-, vyöhyketerapiakirjoja.
        Sitten on erilaisia yogaDVD:tä, jopa nyrkkeilyDVD! :-D
        Joskus on ihanaa stepata TV:n edessä ja nyrkkeillä ilmaan painoilla tai ilman.

        Olen kirjoitellut listan niistä toimista joita suositeltiin ja varmasti lisää löytyy.
        Sitä voi tehdä paljon itse oman hyvinvointinsa kohentamiseen.
        Nyt vielä päivät menevät nuhjaten kotiaskareesta toiseen.
        Mutta kyllä tästä vielä aletaan päivä reipaalla kävelyllä :-D

        Laitan tähän sinulle pienen ajatuksen, jonka näpistin linkistäsi:
        "YOU´LL STOP PLAYING SMALL!

        Ei enää yhtään itseään vähättelevää ajatusta ääneen tai mielessä!
        Eikö se riitä, että toiset ovat vähätelleet meitä?
        Emme halua pettää itseäämme heidän laillaan!
        ITSEMME VÄHÄTTELYLLE LOPPU. Piste, vai mitä?


      • poiuytrsdvb

        Joo, minäkin opettelen kaikkea videoilta ja kirjoista (paras opiskelumetodi minulle, koska vaikeinta opiskelussa minulle on paikallaan penkissä istuminen ihmisryhmän keskellä, sekä matkustaminen siihen paikkaan, sekä valmistautuminen sinne lähtöön jne. Todella monimutkaista tuo kaikki mielestäni hieman ylimääräinen klumeIuuri opiskelun ympärillä, mutta itse opiskelu ei yleensä ole vaikeaa, varsinkaan jos kukaan ei häiritse sitä vaan se on täysin omaehtoista. Ongelmana tosin on, että moni ei usko tuolla metodilla opittuun, vaikka uskaltanen väittää, että tosiasiallisesti se on yhtä paikkansapitävää kuin toisella opiskelumetodilla hankittu tieto ja oppi. Mutta vaikka kuinka paikkansapitäviä puhuisi, sitä ei yleensä uskota, jos tieto on ikäänkuin epätyypillistä reittiä hankittu. Tuosta syntyy sitten suurin osa elämän ongelmista, ell oikeastaan siitä että on eräänlainen erilainen oppija. )
        Joo olen samaa mieltä, itsen vähättely on kokemukseni mukaan mahdollisesti hyvinkin vahingollista, vaikka jostakin syystä erityisesti suomalaisessa kulttuurissa sellaiseen on paljon emotionaalista ja sosiaalista painetta, johon minäkin tunneherkkänä olen mennyt mukaan. Opettelin yhdessä vaiheessa kävelemään selkä kyyryssä koska olin liian suoraselkäinen ja suuripäinen ja siitä syntyi pelkoa että se tulkitaan ylimielisyydeksi. Mutta yllätyin siitä että lähes kaikki ihmiset ottavat toisen itsensä vähättelyn todesta siinäkin tapauksessa että se ei olisi totta mitä se sisältää. Minun on ollut todella vaikeaa käsittää sitä.
        Minä en itseasiassa aidosti kannata itsensä vähättelyn kulttuuria , vaan minusta olisi parempi jos kaikki lopettaisivat itsnsä vähättelyn yhdessä. Itsensä vähättely voi olla hyvin vaarallista. Vaarallisempaa kuin narsistilta vaikuttaminen. Itsensä vähättely houkuttelee siihen suuretkin joukot ihmisiä mukaan. Ilmeisesti siinä suhteessa ihminen on luonnoltaan vähän heikko, että luonne sallii sen että heikkoa sorretaan. En olisi halunnut uskoa sitä todeksi, että niin ihminen tekee, mutta pakko se on vähitellen uskoa todeksi. Ensin ihmiset houkuttelee toisen itsensä vähättelyyn syyllistämällä hyvästä itsetunnosta ja sitten kun siihen suostuu he käy henkisesti kimppuun. Ovela psykologinen juoni.


      • B-A
        poiuytrsdvb kirjoitti:

        Joo, minäkin opettelen kaikkea videoilta ja kirjoista (paras opiskelumetodi minulle, koska vaikeinta opiskelussa minulle on paikallaan penkissä istuminen ihmisryhmän keskellä, sekä matkustaminen siihen paikkaan, sekä valmistautuminen sinne lähtöön jne. Todella monimutkaista tuo kaikki mielestäni hieman ylimääräinen klumeIuuri opiskelun ympärillä, mutta itse opiskelu ei yleensä ole vaikeaa, varsinkaan jos kukaan ei häiritse sitä vaan se on täysin omaehtoista. Ongelmana tosin on, että moni ei usko tuolla metodilla opittuun, vaikka uskaltanen väittää, että tosiasiallisesti se on yhtä paikkansapitävää kuin toisella opiskelumetodilla hankittu tieto ja oppi. Mutta vaikka kuinka paikkansapitäviä puhuisi, sitä ei yleensä uskota, jos tieto on ikäänkuin epätyypillistä reittiä hankittu. Tuosta syntyy sitten suurin osa elämän ongelmista, ell oikeastaan siitä että on eräänlainen erilainen oppija. )
        Joo olen samaa mieltä, itsen vähättely on kokemukseni mukaan mahdollisesti hyvinkin vahingollista, vaikka jostakin syystä erityisesti suomalaisessa kulttuurissa sellaiseen on paljon emotionaalista ja sosiaalista painetta, johon minäkin tunneherkkänä olen mennyt mukaan. Opettelin yhdessä vaiheessa kävelemään selkä kyyryssä koska olin liian suoraselkäinen ja suuripäinen ja siitä syntyi pelkoa että se tulkitaan ylimielisyydeksi. Mutta yllätyin siitä että lähes kaikki ihmiset ottavat toisen itsensä vähättelyn todesta siinäkin tapauksessa että se ei olisi totta mitä se sisältää. Minun on ollut todella vaikeaa käsittää sitä.
        Minä en itseasiassa aidosti kannata itsensä vähättelyn kulttuuria , vaan minusta olisi parempi jos kaikki lopettaisivat itsnsä vähättelyn yhdessä. Itsensä vähättely voi olla hyvin vaarallista. Vaarallisempaa kuin narsistilta vaikuttaminen. Itsensä vähättely houkuttelee siihen suuretkin joukot ihmisiä mukaan. Ilmeisesti siinä suhteessa ihminen on luonnoltaan vähän heikko, että luonne sallii sen että heikkoa sorretaan. En olisi halunnut uskoa sitä todeksi, että niin ihminen tekee, mutta pakko se on vähitellen uskoa todeksi. Ensin ihmiset houkuttelee toisen itsensä vähättelyyn syyllistämällä hyvästä itsetunnosta ja sitten kun siihen suostuu he käy henkisesti kimppuun. Ovela psykologinen juoni.

        Onhan se ovelaa mitätöidä toista ja samalla oma ego kasvaa EGOKSI. Näennäisesti.
        Mutta saa pienen laastarin haavoittuneeseen itsetuntoonsa.

        Mikäs meidän on lukea kotosalla ja hankkia se tieto, mitä tarvitsemme.
        Koulussa ja kursseilla joutuu rasittumaan sellaisesta, mitä ei tarvitse.
        Emmehän me enää tarvitse niitä todisteita työstä taistelemiseen.

        Se sosiaalinen kouluttaminenkaan ei kaikille ole niin rakentavaa.
        Ryhmässä kehkeytyy noeasti hierarkia hakkuujärjestelmineen.
        Sitten on sitä kiusaamista koulussa ja kotona.

        Mutta oli sinulla minkälainen aivovaurio tahansa, niin se ei ole vahingoittanut
        selvää ajattelukykyäsi, eikä tainnut vahingoittaa kieltäsikään:
        rehellinen suorasukaisuutesi oli varmaan synnynnäistä ja se on säilynyt;-)


      • poiuytrdsxcvb

        Tämä hermostovaurio oli todella outo, tuntui vaurioittaneen kaikkia muita kehon ja aivojen toimintoja paitsi niitä harmaita aivosoluja ja päänsisäistä logiikkaa ja kokemuksen muodostamista sanoiksi, sekä taiteellisia ideoita mielikuvamaailmassa.

        Oireistoni muistutti jossain määrin Guillain Barren oireyhtymää, muttei ilmeisesti kuitenkaan ollut Guillain Barre.

        Mutta koska tuon ajan jouduin muodostamaan todellisuuskäsitykseni toisten ihmisten puheisiin perustuen aika pitkälle ilman omaa aistikokemusta ympäristöstä, ajatuksenikin vääristyi jonkin verran, koska ihmisten puhe ei ollut yhtenevää todellisuuden kanssa. Yritän nyt täysi töikseni oikoa ajatuksiani.


    • httponsuojaton

      Salasanat välitetään tuossa suojaamattomina jos huomannette että osoite on http eikä https kuten suositellaan. Korjaamisen paikkaa olisi.

      • Öööh

        Tärkeä ero, mutta minkälainen ero? Mihin http altistaa?Kysyn, kun varoitit siitä.


      • httponsuojaton
        Öööh kirjoitti:

        Tärkeä ero, mutta minkälainen ero? Mihin http altistaa?Kysyn, kun varoitit siitä.

        No juuri kerroin. Kun tuossa sivulla laitat salasanan, se menee palvelimen tietokantaan siinä muodossa kuis se on kirjoitettu, eli kun joku nappaa sen, on salasana selvillä heti. Https salasana menee kryptattuna jolloin jos joku nappaa sen matkalla se sana on sekavaa puuroa, josta ei saa mitään selvää.


      • httponsuojaton
        httponsuojaton kirjoitti:

        No juuri kerroin. Kun tuossa sivulla laitat salasanan, se menee palvelimen tietokantaan siinä muodossa kuis se on kirjoitettu, eli kun joku nappaa sen, on salasana selvillä heti. Https salasana menee kryptattuna jolloin jos joku nappaa sen matkalla se sana on sekavaa puuroa, josta ei saa mitään selvää.

        Kryptattu salasana voi olla vaikka muotoa 8c1788205b6abffb0c6a4a1f4b10395a joka ei siis ole salasana vaan sen kryptattu muoto.


      • Öööh
        httponsuojaton kirjoitti:

        Kryptattu salasana voi olla vaikka muotoa 8c1788205b6abffb0c6a4a1f4b10395a joka ei siis ole salasana vaan sen kryptattu muoto.

        Hyvänen aika, Kullannuppu, sanoithan, sanoithan sinä, mutta nyt sinä SELITIT sen!
        On se tieto minulla jossain kymmenen muistiinpanolehtiön sarjassa tallella,
        mutta en tiedä, missä hyllyssä.
        Siksi kysäisin ja sain selvemmän vastuksen kuin opettajaltani 2014! Kiitos!
        Sinunlaisiasi tarvitaan nyky-yhteiskunnassa, kun tietokoneen käyttö tulee pakoksi.
        Meitä vanhoja, pelokkaita nappien painajaa löytyy vielä kummasti.

        Onneksi on tuollaisia teräviä kamuja, jotka osaavat tietonsa välittää:-)
        Oletko tehnyt tänään muitakin hyviä töitä?


      • Öööh
        httponsuojaton kirjoitti:

        No juuri kerroin. Kun tuossa sivulla laitat salasanan, se menee palvelimen tietokantaan siinä muodossa kuis se on kirjoitettu, eli kun joku nappaa sen, on salasana selvillä heti. Https salasana menee kryptattuna jolloin jos joku nappaa sen matkalla se sana on sekavaa puuroa, josta ei saa mitään selvää.

        Hellanlettas tättä IT-hebreaa! Kyllä täytyy kaivaa oppikirjat esiin!
        ..."menee palvelimen tietokantaan" ???? Kyllä minä limen ja tiedon käsitän.
        Mutta nämä "palvelin" ja "tietokanta" kuulostaa tekniseltä sanastolta,
        joka vaatii koneitten ja sen käsitteiden tuntemista. Ei mitään slangia.
        Nyt joka päivä lukemaan alkeiskirjoja ja Suomi24:n tekniikka sivustoa!
        Teit kodistani koulunpenkkin!


      • Anonyymi
        Öööh kirjoitti:

        Hyvänen aika, Kullannuppu, sanoithan, sanoithan sinä, mutta nyt sinä SELITIT sen!
        On se tieto minulla jossain kymmenen muistiinpanolehtiön sarjassa tallella,
        mutta en tiedä, missä hyllyssä.
        Siksi kysäisin ja sain selvemmän vastuksen kuin opettajaltani 2014! Kiitos!
        Sinunlaisiasi tarvitaan nyky-yhteiskunnassa, kun tietokoneen käyttö tulee pakoksi.
        Meitä vanhoja, pelokkaita nappien painajaa löytyy vielä kummasti.

        Onneksi on tuollaisia teräviä kamuja, jotka osaavat tietonsa välittää:-)
        Oletko tehnyt tänään muitakin hyviä töitä?

        Kyseisen firman osoite on kylläkin nimenomaan muodossa https eikä http.


    • Anonyymi

      Eipä ole taas hetkeen tullu vastaan yhtä epäselvällä hinnoittelumallilla toimivaa firmaa.

      • Anonyymi

        Mistä firmasta puhut?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1451
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1281
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1245
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1185
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1073
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1053
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe