Raamattuun viittaaminen mielipiteissä

HunniJassi

Silloin tällöin Kokkola -lehteen ja Keskipohjanmaahan kirjoittavat mielipiteitään kiihkouskovaiset vanhat jäärät, jotka perustelevat mielipiteensä raamatun opeilla ja jumalan sanalla. Raamatussa sanotaan niin ja näin, jumala ei hyväksy sitä ja tätä. Pitäisikö itsekin miettiä mitä mieltä Lumikki ja 7 kääpiötä ovat joistain asioista, tai mitä Muumipeikko tekisi jossain tilanteessa, ohjenuorana toimisi Taru sormusten herrasta -kirja. Jos jumala on olemassa, tulisi itse kertomaan kantansa nykyasioihin. Voi olla että hän olisikin rento awesome dude, joka esimerkiksi hyväksyisi sukupuolineutraalin avioliiton tai pilvenpolton. Miten sitten kävisi jäärien mielipiteiden, muuttuisivatko ne heti kuin salamaniskusta... Vai pitäisikö heidän erota kirkosta ja alkaa kerätä Pokemoneja?

Kirkkoja on maa täynnä, mutta päätähteä ei vain näy, sekin kertoo jotain. Muumimaassa ja Disney Worldissä sentään hahmot suvaitsevat olla paikalla ja heitä käydään fanittamassa samalla kiihkolla kuin tyhjissä kirkoissa käyvät harvat ihmiset omaa idoliaan.

Näille jäärille sanoisin, että työntäkää se raamattunne sinne minne aurinko ei ole koskaan paistanut, eli syvälle ruskeaan per...unapeltoonne ja opetelkaa ajattelemaan myös omilla aivoillanne. Kristilliset arvot on osittain ihan ok, mutta ei sentään hulluiksi tulla niiden kanssa. Nykymaailmassa on muutakin kuin raamattu. Uskonnollisuudella ei ole mitään tekemistä tosielämän kanssa.

16

224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TOSIRealistiKokkolasta

      Juurikin näin, nämä "uskonnolliset" avaukset eivät kuulu Kokkola-palstalle, vaan näille ovat aivan omat palstat. Eihän täällä mainosteta muitakaan "kaupallisia" palveluita.

      • ripulistiHirteen

        Täyttä hihhulismiä ne on ripulistin pakkosyöttämät sääennustelutkin..


    • Olenvalintanitehnyt

      Se on kuitenkin jokaisen oma valinta, kuolinvuoteella alkaa olla loppusuoralla kaikki valinnat ja tekemiset, jos haluaa uskoa niin se on ok ja jos ei halua niin sekin asia on ok, valinnoissa ollaan samalla viivalla mutta elämän jälkeen todennäköisesti eri paikoissa.

      • ValintojaOnUseita

        Miten kuvittelet olevasi "eripaikassa" minun kanssani? Jos vähänkään olet lukenut "laajemminkin" kirjallisuutta ja ymmärrät lukemaasi, niin ehkä kykenet ymmärtämään myös evoluutiota?!


      • KirjanLukija
        ValintojaOnUseita kirjoitti:

        Miten kuvittelet olevasi "eripaikassa" minun kanssani? Jos vähänkään olet lukenut "laajemminkin" kirjallisuutta ja ymmärrät lukemaasi, niin ehkä kykenet ymmärtämään myös evoluutiota?!

        Joo, kannattaa lukea muutakin kuin sitä yhtä "satukirjaa". Siinä saattaa saada ihan uutta näkökulmaa elämään.

        Kuka meistä on loppujen lopuksi oikeassa?!


      • HunniJassi

        Tietenkin jokainen saa uskoa mihin haluaa ja kuinka paljon vain ehtii ja jaksaa, mutta onko sitä uskoaan pakko työntää jokaiseen valtaväestölle tarkoitettuun lehteen ja joka mielipiteeseen. Mielipiteitä voi perustella muutenkin kuin uskon perusteella, eikä aina sanomalla että "näin raamattuun on kirjoitettu ja näin se on". Sanomalehtien olisi syytä pysyä uskonnollisesti neutraalina ja jättää saarnapuheet julkaisematta.


    • Barnabas7777

      Oletteko koskaan avanneet ko. "satukirjaa" ? Jos ette, niin ei kannata sitä kovin paljon kommentoidakaan !

      Raamattu, Jumalan sana ilmoitti noin 4000 vuotta sitten mm. sen, että alkuaineiden voima on vaihtelevaine, myös sen, että alkuaineet hajoavat. Tiedemieht pitkään selitti niin, että tämä todistaa Raamatun olevan väärässä. Kunnes he joutuivat tunnustamaan sen olleen oikeassa. Raamattuun on kirjoitettu tuhansia vuosia sitten nykypäivän tapahtumat, tietämättömät vain eivät tiedä, ja heidät johdetaan harhaan aivopesulla. Jos vaivautuisitte lukemaan avoimin sydämin Raamattua, huomaisitte sen olevan mahtava kirja. Siellä on hienoja rakkaustarinoita, rohkeita sotureita, viisaita miehiä, lääkäreitä, tuomareita, kuninkaita, jotka kaikki luottivat ja uskoivat Jumalaan. Niin on tänäkin päivänä.

      Autuas se, joka uskoo, vaikka ei näe ! Siksi uskovaisia kutsutaan uskovaisiksi ! Usko on muuttunut niin monta kertaan näkemiseksi ja kokemiseksi, että tiedän sen olevan totta !

    • Niinhän se yksi kälviäläinen kirjoitti että Suomella menee sen takia huonosti kun homot saavat mennä naimisiin. En tiedä onko ko. henkilö avohoidossa, mutta ainakin lääkitys näyttää olevan täysin väärä.
      On hyvä muistaa sellainen tosiasia että kukaan ei koskaan ole missään tuonut esiin yhtäkään todistetta ainoastakaan riihitontusta tai jumalolennosta. Ovat siis mitä todennäköisimmin mielikuvitusolentoja.

    • Barnabas7777

      No perskeles.....

      Todennäköisemmin kaikille tulee kerran selväksi se, että Jumala on, ja että Hän on meidät kaikki luonut, niinkuin koko maiilmankaikkeudenkin !

      Toisille se on iloinen kohtaaminen Jumalan kanssa - toisille tuomion päivä.

      • turhiauhkauksia

        Meneppä uskontopalstalle tarinoimaan!


    • KirjanLukija

      Toivottavasti Barnabas7777 on lukenut satukirjan lisäksi muutakin, suosittelen. Siinä saa elämän katsomuksen uutta näkökulmaa, kun ei lue pelkästään sitä satukirjaa.

    • Jeesuksenoma

      Turha näitten ateistien kanssa on väitellä. Saatana on sokaissut valheillaan ja saduillaan heidät ihmisparat. Jeesus rakastaa silti ateistejakin ja haluaa pelastaa heidät.

      • sielläkuunnellaan

        Joo, menkää sinne uskontopalstalle.


    • Barnabas7777

      Luulisin lukeneeni monenlaista, kokeneeni paljon paljon enemmän elämää. Käynyt läpi sellaiset vastoinkäymiset, ettei suurin osa suomalaisista ole käynyt. Vastoinkäymiset ovat olleet sitä luokkaa, että jos Jumalaa ei olisi, en varmasti olisi elävien kirjoissa ! Hän, Jumala on osoittanut olemassaolonsa juuri näissä vaikeissa hetkissä niin yliluonnollisesti, ettei minulla ole epäilystäkään Hänen olemassaolostaan !

      Ja muuten, miksi uskovaiset ei saisi kommentoida tänne, jos uskodta osaton aloittaa uskonnollisen keskustelun ? Suomalainen keskustelukulttuuri on juuri niin tätä ! Pitäisikö minunkin, niinkuin lukemattomien muiden, antaa pestä aivoni pelolla ? Uskallan olla uskovainen, enkä kuulu pelkurien massaan, jotka eivät uskalla olla muuta mieltä kuin mitä kaikki muut ovat !

    • Jeesuselää

      Aamen. Jeesus Kristus on Herra. Hallelujaa

    • m.luther

      Ja Kasteessa hän on ottanut minutkin lapsekseen uudestisynnyttänyt minut, aamen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1725
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1342
    3. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      284
      1250
    4. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      66
      1169
    5. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      113
      1092
    6. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      5
      969
    7. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      947
    8. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      24
      923
    9. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      232
      838
    10. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      809
    Aihe