Suomen sudet

Jahtiukkokeskisuomesta

Olipas taas maakuntalehdessä Keski-Suomessa arvioita Suomen susikannoista.
Etteivät kestä metsästystä kuin ei ole kin 200 kpl. Pitäisi olla 800 kpl.
Aivan kestämätön määrä, nykyisetkin sudet hävittävät metsäpeurakannan jota on suurilla ja kalliilla projekteilla vakiinnutettu yli 40 vuoden ajan! Todellista hölmöläisten touhua!
Surkuhupaisinta on puheet suomalaisesta susikannasta. Sellaisesta mitä ei ole!
Suomessa elävät sudet ovat laajaa venäläistä susipopulaatiota jotka levittäytyvät maahamme sitä mukaa kun tilaa tulee. Rajan takana elää tuhansia susia joista riittää kyllä kantaa maahammekin. Jos Suomesta hävitettäisiin joka ainoa susi niin susimäärä olisi parin vuoden kuluttua samanlainen kuin aikaisemminkin.
Aivan ihmeellisiä nuo viherpiipertäjien ajatukset, niiden intresseihin ei pääse oikein sisälle. Kai se on sitten tuo metsästyksen vastustaminen jota tehdään törkeästi ajattelematta tuhansien ihmisten inhimillisiä kärsimyksiä, lasten pelkotiloja, maatiloille aiheutuvia vahinkoja jne. paljon muuta vahinkoa. Todellisia yhteiskunnan sadisteja nuo susien suojelijat!

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maatilanisäntä

      Suomesta ollaan tekemässä EU:a petoeläin reservaattia, muualla se ei olisikaan mahdollista missä voitaisiin suurpedot suojella. Laajat korpialueet mahdollistavat tämän, ihmisten eläminen maaseudulla tehdään tarkoituksella vaikeaksi. Maatalous ajetaan tarkoituksella alas, metsäteollisuus jää. Energiaa tuotetaan omiin tarpeisiin, kaivosteollisuus on harkinnassa. Kaupankäynti sallitaan pääsiassa vain EU-maiden kanssa määräämällä muille maille talouspakotteita, vaikka sitten tekemällä syitä!
      Kaikki tämä on päätetty jo ajat sitten Brysselissä, Suomen hallitus ja tulevat hallitukset ovat saaneet määräyksen toteuttaa nämä päätökset tiettyihin määräaikoihin mennessä.

    • jahtiukkelit

      Eiköhän petokanta taas korjaannu oikeaksi kun aletaan syksyllä harrastamaan kannanhoidollista metsästystä. Ei siihen neuvoja tarvita, maalaisjärki riittää!

    • Susien "suojelu" puheet ovat vain propakandaa metsästystä vastaan ei sitä ettäkö sille olisi nykykannalla perusteita. Kuten olet huomannut suomen petohyyssäys on mennyt siihen pisteeseen että petoja halutaan suojella niiden ravinnon kustannuksella. Toisinsanoen peto"suojelu" on vain tekosyy sille että metsästys saataisiin näkymään huonossa valossa syötävän riistan vähenemisen johdosta. Kuten jo -90 luvulla sanoin ja nyt tämän asian olemme todeksi todenneet että petoja halutaan suojella vain sillä verukkeella että sille saataisiin metsästys näyttämään riistakantojen todellisena uhkana. Nyt suurpetokannat, kanahaukat, pienpedoista puhumatta kukoistaa kun taas syömäriista alkaa katoamaan niin jokainen tietää että silloin luonnonmukainen petosuhde on jo päälaellaan. Petokanta on aina luonnollisesti pienempi kun syötävän riistan kanta joka pystyisi elättämään petomäärät. Tällä hetkellä susikanta pitäisi puolittaa ja ilves vapauttaa pienpetojen kanssa vapaaksi jolla ainoastaan naaras pentueineen on kesän rauhoitettu. Kanahaukka olisi syytä poistaa variksen tasolle rauhoittamattomien listoille. Kohta ollaan jo siinä tilanteessa että pedot syövät itsensä kuoliaaksi. Sitten kaikki ovat hävinneet niin ns "suojelijat" metsästyksenvastaisen propakandansa kuin myös metsästäjät mutta nollistahan se suomikin sotien jälkeen pystytettiin ja jo muutaman kymmenen vuoden päästä homma alkoi taas tuottamaan tulosta. Onneksi villisika sentään tuntuu räjähtävän nyt käsiin. Onpahan rajan takaa tullut joku laji lisää korvaamaan hirvieläin menetyksiä petojen suihin.

      • Näillä.eteenpäin

        Susimäärä aika sopiva, ehken vähän alakanttiin. Karhuja saattaa paikoitellen olla jo liikaa, jos alkavat jo tunkea taajamiin ja jopa kaupunkeihin. Pienpetoja nyt voisi jonkin verran verottaa, kun tekevät isompia pentueita. Minkin saalistus tietenkin toivottavaakin. Sen sijaan nykyään kanahaukan kirkaisun kuulee pienemmälläkin pläntillä ja siitä tulen aina iloiseksi Kviik. Kviik.


    • Jahtiukko

      Aivan niin, todella ihmetyttää ja vituttaa sekä harmittaa kun tuo valtaisa ja hieno ihmisten pyyteetön työmäärä mikä tehtiin metsäpeurakannan palauttamiseksi Suomeen 40 - 50 vuoden aikana, niin heitetään kerralla kuin paskapöntöstä alas!
      En todellakaan voi ymmärtää mistä ihmeen perseestä tuollaiset ihmiset syntyvät jotka sallivat, haluavat ja edesauttavat tällaisen jopa maailman mittakaavassa tehdyn ainutlaatuisen eläinsuojelutyön tuhoamisen!
      Luonnonvihaajia ja terroristeja valitettavasti on liikaa poliittisissa päättäjissä!
      Todellisia yhteiskunnan sadisteja, sekin selviää kun seuraa miten samat päättäjät kohtelevat ihmisiä!

      • heikot.argumentit

        Pyyteetöntä olisi ollut lopettaa metsäpeuran metsästys kokonaan.


    • Jahtiukkoargumentoi

      Eihän sitä metsäpeuraa ole metsästäneet vuosikausiin kuin sudet, minkä ruoaksi ne suurella työllä kasvatettiin luonnon moninaisuuden ja suojelun nimissä.
      Olisi kiva tietää mitä ne susilaumat sen jälkeen syövät kun metsäpeurat loppuu.
      Ehkä susien suojelijoiden ja viherpiipertäjien kakaroita koulumatkalla!

      • Metsäpeura on malliesimerkki siitä mitä on peto"suojelu" ja todellinen eläin kohtainen suojelu. Todellakin metsäpeura on maailmanlaajuisesti uhanalainen mutta jostainsyystä se ei kiinnosta pätkääkään näitä susisuojeluhihhuleita. Kyse on psykologiasta. Metsästyksen vastainen ihminen haluaa suojella sellaisia eläimiä joista on haittaa metsästykselle ja josta voi syyttää metsästystä jos kannat alenee. Metsästyksenvastainen ihminen ei näe metsäpeuraa suojeltavana eläinmenä koska kasvava metsäpeurakanta tietäisi myös metsästyksen lisääntymistä joka taas on vastaan metsästyksenvastaisen ihmisen moraalia. Tässä syy miksi luontoliitot ja järjestöt näkevät ainoastaan pedot suojeluohjelmissaan ei syötävää riistaa.


      • metsien.kinmies

        Harmin paikka tämä!


      • Ennakotkohdillaan
        ryynasen-topi kirjoitti:

        Metsäpeura on malliesimerkki siitä mitä on peto"suojelu" ja todellinen eläin kohtainen suojelu. Todellakin metsäpeura on maailmanlaajuisesti uhanalainen mutta jostainsyystä se ei kiinnosta pätkääkään näitä susisuojeluhihhuleita. Kyse on psykologiasta. Metsästyksen vastainen ihminen haluaa suojella sellaisia eläimiä joista on haittaa metsästykselle ja josta voi syyttää metsästystä jos kannat alenee. Metsästyksenvastainen ihminen ei näe metsäpeuraa suojeltavana eläinmenä koska kasvava metsäpeurakanta tietäisi myös metsästyksen lisääntymistä joka taas on vastaan metsästyksenvastaisen ihmisen moraalia. Tässä syy miksi luontoliitot ja järjestöt näkevät ainoastaan pedot suojeluohjelmissaan ei syötävää riistaa.

        Mistä lähtien eteläsuomen kaupunkialueilla asuvat pipertäjät olisi osanneet ajatella kokonaisuuksia? Isoon ääneen valehdellaan ja ollaan niin oikeassa. Susia on aina löytynyt vähintään tuplaten sen mitä pipertäjät valehtelee.

        Jos muutama susi ammutaan, niin sitten ollaan itkemässä, että "ammuitte ne kaikki". Vitut mitään kaikkia ammuttu kun lippusiimasta päästettiin enemmän susia pois mitä sieltä ammuttiin.

        Tuo on niin totta, ettei sellaista kuin Suomen susipopulaatio ole koskaan ollut olemassa. Ei muinoin, eikä tänä päivänäkään. Suomen alueella jolkottavat sudet on osa siperian susipopulaatiosta, joka kaikilla mittareilla on reilusti elinvoimainen.


    • takametsienjamppa

      Juuri niin! Susilla ei ole mitään hätää, älytöntä puuhastelua niiden suojelu. Kun vai ntietäisi miksi sitä tehdään mutta yksikään piipertäjä eikä suojelija ole koskaan pystynyt perustelemaan kantaansa uskottavasti! Ovatkin surkimuksia jotka toimivat mutu-tuntumalla ja jonkin joukkohysterian vallassa.
      Sen sijaan metsäpeura on ainutlaatuinen, sukupuutton partaalla oleva laji. MInkä ihmeen takia sen suojelu ei kiinnosta asianosaisia. Tässä juuri nähdään kuinka vähän tietoa noilla puunhalaajilla ja luontovouhottajilla loppujen lopuksi onkan!
      Tai intressit ovat sitten aivan jossain muualla kuin ylipäätään koko luonnonsuojelussa!

      • Metsäpeuranpuolesta

        Eivät sen vertaa tiedä ettei metsäpeura ole sama eläinlaji kuin peura ja valkohäntäpeura, siksi kuvittelevat, että onhan noita Etelä-Suomessa liikaakin.
        Semmoisia tollukoita ne sudensuojelijat on!


    • karjalanerämies

      Alkakaa sitte kehittelemään niitte metsäpeurojen istutusprojekteja sun muita enemmän nii homma saadaan balanssiin. Vai meinaatteko kaikki sudet tappaa aina ku Venäjältä ne joka tapauksessa tulee takaisin. Ei kovin järkevää ajattelua teiltä.

      Ja joku sano et lapset ja jotkut jopa aikuisetkin pelkää sutta? HAHA. Pelkäättekö te hirviäkin? Tappakaa ne sit ensin täältä pois ku niitte takia meitä ihmisiä loukkaantuu ja kuoleekin. Pohjois-Karjalan perukoilla kasvaneena voin sanoo et ei niitä susia kukaan täysjärkine pelänny vaikka pihoilla kävivätkin. Sen mukaan eletään ja sen mukaan toimitaan koirien kanssa. Maatalous, etenkin poronhoitoalue on asia erikseen.

      Varmaan valkohäntäpeurankin takia ihmisiä loukkaantuu liikenteessä, miksette sitä vastaan ole enemmä?! Sehän on hitto vieköö vieraslaji. Ja mitä itse metsästykseen tulee, niin se on jees ku lakien mukaan toimitaan. Harmi vaan ku tässä maassa juntit ampuu omia aikojaan suden ku suden välittämättä mikä susi se on. Alfa ammuttu nii alkaa yksittäisiä susia tulla taajamiin entistä enemmä koiria syömään.

      Ja mitä taas EU:hun tulee niin kattokaapa eurooppaan. Siellähä on susia samalla tavalla ku täällä citykettuja. Onko se just hyvä vai ei, tiedä siitä mut sanonpaha vaa et faktat kuntoon eikä mitään junttiuskomuksia lauota.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4573
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      94
      4504
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4106
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3047
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2641
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2173
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      342
      2125
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      205
      2108
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1735
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1482
    Aihe