Olen jo tehnyt alustavat sopimukset ja ne on hyväksyttävänä, mutta haluan nyt vielä suuremman joukon mielipiteet asiasta. Olen sijoittamassa melko suurta summaa, kymmeniä tuhansia euroja, sillä tavalla, että 75% menisi korkoihin ja 25 % osakkeisiin. Haen omaisuuden arvon säilyttämistä tai pienehköä voittoa muutaman vuoden tähtäimellä. Eli tarkoituksenani ei ole vetää uhkapeliä ja hakea äkkirikastumista tätä kautta, vaikka periaatteessa voisin niinkin tehdä. Kertokaapa nyt minulle vielä ihan selvästi, mihin olen alkamassa ja mitä minulle rahoilleni todennäköisesti tapahtuu, huomenna, kuukauden kuluttua, ensi vuonna, 5 vuoden päästä. Mikä on todennäköisyys siihen, että rahoistani ei ole enää penniäkään jäljellä muutaman päivän tai vuoden kuluttua tai että rahat ovat huvenneet merkittävästi. Suurista tuotoista tuskin kannattaa kysellä, mutta entä se pieni voitolle jääminen. Ja sitten tietysti, onko nyt se hetki, jolloin kannattaa ylipäänsä sijoittaa yhtään mihinkään.
Tärkeä kysymys sijoittamisesta
33
98
Vastaukset
- vastuukuulijalla
"Mikä on todennäköisyys siihen, että rahoistani ei ole enää penniäkään jäljellä muutaman päivän tai vuoden kuluttua"
Lähinnä teoreettinen mahdollisuus. Jos niin käy, taitaa olla suurempiakin ongelmia elämässä aika monella muullakin.
"tai että rahat ovat huvenneet merkittävästi."
En usko siihenkään, tosin pitäisi tietää millaisia instrumentteja tuossa on taustalla. Warrantit ym. voivat tehdä tepposet, mutta perinteiset osakkeet ja joukkolainat ovat suhteellisen turvallisia, kunhan firmat/valtiot pysyvät pystyssä ja kykenevät maksamaan velkansa.
75% korkoihin, 25% osakkeisiin jako on mielestäni turhan korkopainotteinen pitkällä tähtäimellä, mutta voi tietysti olla hyväkin juuri nyt, jos osakekurssien laskua tulee lähiaikoina. Korkosijoituksiakin on tietysti erilaisia, yleensä yrityslainat ovat mielestäni parempia kuin valtiolainat. Jälkimmäisiä ostaisin itse lähinnä suhdannesyklin huipulla, kun korot ovat ylhäällä.- dfghd
Kun katselen pankin tarjoamia vaihtoehtoja ja miten ne ovat tuottaneet viime vuosina, niin ainoastaan 1 vuosi on ollut tappiollinen ja sekin varsinkin korkopuolella hyvin marginaalisesti ja kaikkina muina vuosina 2010-luvulla on ollut selkeästi plussalla. Mutta kuten tuossa ohjeessa sanotaan niin se ei ole mikään tae tulevaisuudesta.
Kuten sanoin, niin tällä hetkellä haluan vakautta ja varmuutta tilanteeseen enkä ole valmis ottamaan isoja riskejä. En halua jonain aamuna herätä siihen kun huomaan, että omaisuuttani on kadonnut kymmenien tuhansien edestä. Olen hyvin tyytyväinen, jos vaikka 5 vuoden kuluttua sijoittamani 30000e onkin 40000e (vaikka inflaatio olisikin syönyt vähän rahoja). Jos pitäisin rahani tavallisella tilillä, niin rahat kasvaisivat korkoa 30 euroa vuodessa. Onko silläkään nyt mitään merkitystä sitten. - Vakuusvaje
dfghd kirjoitti:
Kun katselen pankin tarjoamia vaihtoehtoja ja miten ne ovat tuottaneet viime vuosina, niin ainoastaan 1 vuosi on ollut tappiollinen ja sekin varsinkin korkopuolella hyvin marginaalisesti ja kaikkina muina vuosina 2010-luvulla on ollut selkeästi plussalla. Mutta kuten tuossa ohjeessa sanotaan niin se ei ole mikään tae tulevaisuudesta.
Kuten sanoin, niin tällä hetkellä haluan vakautta ja varmuutta tilanteeseen enkä ole valmis ottamaan isoja riskejä. En halua jonain aamuna herätä siihen kun huomaan, että omaisuuttani on kadonnut kymmenien tuhansien edestä. Olen hyvin tyytyväinen, jos vaikka 5 vuoden kuluttua sijoittamani 30000e onkin 40000e (vaikka inflaatio olisikin syönyt vähän rahoja). Jos pitäisin rahani tavallisella tilillä, niin rahat kasvaisivat korkoa 30 euroa vuodessa. Onko silläkään nyt mitään merkitystä sitten.Tulet kyllä hyvin todennäköisesti saavuttamaan tavoitteesi riskittömyydestä. Korkosijoitukset eivät tällä hetkellä tuota juuri mitään, mutta niistä tuskin tulee tappiotakaan, elleivät korot lähde nopeasti nousuun. 25 % osakeosuus voi suhdanteista riippuen viidessä vuodessa karkeasti kaksinkertaistua, pudota puoleen tai mitä tahansa siltä väliltä. Keskimäärin osakkeet tuottavat nykyisin ehkä 5 - 7 % vuodessa.
Sijoitustesi odotusarvo on hiukan plussalla, mutta tuotosta pitää vähentää palkkiot ja kulut. Lasketaan nyt vaikka prosentti vuodessa, jolloin lopputulos voi siis olla jotain -20 ja 20 % välillä, luultavasti hyvin lähellä nollaa. Siis jokseenkin sama tulos kuin käyttötilillä, mutta kyllähän pankki tienaa tässä paremmin. Hyvällä onnella sinullekin jää jotain.
Tämä riskien vältteleminen ja ääretön tappion pelko on suomalaisten pahimpia sijoitusvirheitä. Pankit ja muut välittäjät käyttävät sitä hyväkseen tarjoamalla tuotteita, joilla riskiä pienennetään ja tuotot leikataan pankille itselleen.
- contrarianer
Jos sijoitat hajauttaen esimerkiksi indeksirahastoihin, mieluummin vielä minimivolatiliteettirahastoihin ja valtionlainoihin, niin riskisi menettää kaikki on jotain 0,01%, siis niin pieni kuin nyt rahan kanssa mielestäni voi olla. Suurin riski koituu varmaan pankkisi kautta, jos jotenkin onnistuisivat kusettamaan tai muuten hävittämään omistuksesi. Mutta itse osakemarkkina korkopaperien arvot eivät tipu nolliin. Meidän elinaikamme pahin romahdus oli 2008, jolloin osakkeista tippui 50% hetkellisesti, melko pian taas nousten. 1929 tippui yli 90% ja nousu takaisin huipputasolle kesti reilut 20 vuotta, mutta sekin siis edellyttäis, että olisit ostanut epäonnekkaasti juuri ennen romahdusta. Ja näissä kaikissa romahduksissa korkopaperit olisivat pelastaneet, suunnittelemallasi osakkeet korot -salkulla tuskin on nähty yli 30% romahdusta 1900-luvulla?
Nyt tosin koroista ei voi paljoa odottaa tuottoa, vain noin 2% vuodessa. Viime vuosien hyvät tuotot ovat koronlaskujen ansiota, mutta se ei varmaan tule jatkumaan ikuisesti.
Jos lasketaan osakkeile 8% vuosituotto, niin voisit odottaa varsin korkovoittoiselta salkultasi 3,5% vuosituottoa - verot.
Yrityslainat eivät mielestäni turvaa salkkua yhtä hyvin kuin valtionlainat, koska yrityslainojen arvot voivat romahtaa samalla kuin pörssikurssitkin.- contrarianer
https://www.portfoliovisualizer.com/
Tuolla voi käydä katsomassa miten eri korot ja osakkeet olisivat tuottaneet.
Pankin vaihtoehdoissa todennäköisesti kovat kustannukset, ja varsinkin yhdistettynä korkosijoitusten mataliin tuottoihin nyt, hallinnointipalkkiot voivat syödä ison osan tuotoistasi.
- vaillaymmärrystä
Ymmärrät kai, että jos korot lähtevät nousuun, häviät rahaa. Kai tämä selitettiin pankissa?
Sijoitusten arvo nousee, jos korot laskevat enemmän miinuksen puolelle?
Fed on pikkuhiljaa nostamassa ohjauskorkoa, puheita asiasta on?
4000 vuoteen korot ovat alimmalla tasollaan?
Miksi kukaan haluaa lainata toiselle rahaa 30 vuoden ajaksi lähestulkoon ilman korkoa? Miksi jotkut haluavat sijoittaa näihin korkopapereihin? Jos korot nousevat, muuttuu rahan aika-arvo ja etenkin pitkät korkopaperit taitavat menettää arvoaan?
En ole korkosijoittaja ja en sen ihmeemmin ymmärrä näistä, eivätkä nämä ole suosituksia. - rkp
itse laittaisin ainakin osan osuuskaupan lisäjäsenyyksiin.
- 99999
Mielestäni tuo summa ei ole vielä niin suuri, että sitä kannattaisi edes millään riskillä lähteä sijoittamaan. Jos vetäisit äärimmäisellä riskillä johonkin uuteen ja tuntemattomaan yritykseen kaikki nuo kiinni ja sitten tästä yrityksestä tulisikin aikaa myöten uusi Nokia tai Microsoft niin sinusta tulisi ehkä miljonääri, mutta huomattavan paljon todennäköisemmin häviäisit osan tai jopa kaikki rahasi ennen pitkää. Kuten tuossa sanottiinkin, niin tuolla systeemillä tuotot jäävät niin mataliksi, että rahaston hoitokulut, verot ja palkkiot vievät hyödyn lähes nollaan, tai jopa alle sen. Suosittelisin, että pistät rahasi vaan ihan tavalliselle tilille. Neuvottele pankin kanssa, millaiselle tilitalletukselle saat parhaan koron. Jos puhdasta rahaa olisi 10 kertaa enemmän niin silloin jo ihan inflaation takia olisi järkevää alkaa sijoittaa muuallekin. Ja myös koska säästösuoja on muistaakseni vain 150000 euroa.
Toinen vaihtoehto olisi sijoittaa kiinteään omaisuuteen. Asuntoihin, maahan, metsään. Mutta tuolla summalla nyt ei kovin isoa kiinteistö taida saada edes Lapista. - osakkeet
Jos sijoitat vähänkään pitemmällä tähtäimellä unohda rahastot, miksi maksaisit pääomastasi vuosittain palkkioita pankille.
Myöskin jos haluat pääomasi olevan vain tallella (inflaatiolla vähennettynä) vuoden-kahden- viiden vuoden päästä, älä tee niille mitään.
Jos haluat tuottoa pitkällä tähtäimellä (vähintään viisi vuotta) tee suoria osakesijoituksia. Osakemarkkkinat ovat tuottaneet viimeisen sadan vuoden aikana keskimäärin 10%:ia vuodessa.
Muodosta yhtiöistä näkemys, mikä on hyvä yhtiö, mitä haluat omistaa. Analyytikkojen suositukset ovat yhtä tyhjän kanssa.
Hajauta kunnolla määrällisesti, markkina-alueittain ja toimialakohtaisesti.- kannatetaan
Osakkeet ovat olleet pitkällä tähtäimellä parhaiten tuottava omaisuuslaji ja varmasti ovat sitä jatkossakin. Ostohetkellä (eli hinnalla) on kuitenkin suuri merkitys tuotto-odotukseen. Nyt kurssit ovat yleisesti ottaen mielestäni korkeahkot, vaikka tarkoin poimimalla löytää vielä edullisiakin ostoksia.
- contrarianer
Rahastot ovat halvimmillaan jopa kuluttomia. Kasvurahastossa kun vielä säästää osinkoverot ja osinkojen uudelleensijoittamisen kulut ja vaivan, niin pitkällä aikavälillä ainoa syy suorille osakesijoituksille on markkinoiden voittaminen omalla osakepoiminnalla, minkä varaan ei kyllä kannata laskea.
- onkohan.noin
contrarianer kirjoitti:
Rahastot ovat halvimmillaan jopa kuluttomia. Kasvurahastossa kun vielä säästää osinkoverot ja osinkojen uudelleensijoittamisen kulut ja vaivan, niin pitkällä aikavälillä ainoa syy suorille osakesijoituksille on markkinoiden voittaminen omalla osakepoiminnalla, minkä varaan ei kyllä kannata laskea.
Miksi kukaan tarjoaisi osakkeiden säilytystä, osinkojen uudelleensijoitusta ym. palveluja - siis rahastoa - kuluttomasti?
- contrarianer
onkohan.noin kirjoitti:
Miksi kukaan tarjoaisi osakkeiden säilytystä, osinkojen uudelleensijoitusta ym. palveluja - siis rahastoa - kuluttomasti?
Kysy niiltä. En minä tiedä, mutta niin vain tarjoaa. Tietenkin salaliittohörhönä saa uskoa kusetuksiin. Eikä hintataso välttämättä ikuisesti kestä. Markkinoinnista lienee suurimmalta osin kyse Nordnetin Superrahastoissa, toivovat että samat ihmiset tekevät muutakin, maksullista kauppaa Nordnetissä.
Mutta myös halvimmat kululliset rahastot ovat niin halpoja, että ne voittavat suorat osakesijoitukset juuri osinkoveron takia, eli kun vuosikulut ovat alle 0,1%, niin käytännössä voi puhua ilmaisesta. ETF:istä näissä kyse.
Rahastot taitavat saada jotain tuottoa osakkeiden lainaamisesta ja tässä ainakin osasyy siihen, että asiakkailta perittävät kulut voidaan pitää jopa nollissa tai lähellä. - onkohan.noin
contrarianer kirjoitti:
Kysy niiltä. En minä tiedä, mutta niin vain tarjoaa. Tietenkin salaliittohörhönä saa uskoa kusetuksiin. Eikä hintataso välttämättä ikuisesti kestä. Markkinoinnista lienee suurimmalta osin kyse Nordnetin Superrahastoissa, toivovat että samat ihmiset tekevät muutakin, maksullista kauppaa Nordnetissä.
Mutta myös halvimmat kululliset rahastot ovat niin halpoja, että ne voittavat suorat osakesijoitukset juuri osinkoveron takia, eli kun vuosikulut ovat alle 0,1%, niin käytännössä voi puhua ilmaisesta. ETF:istä näissä kyse.
Rahastot taitavat saada jotain tuottoa osakkeiden lainaamisesta ja tässä ainakin osasyy siihen, että asiakkailta perittävät kulut voidaan pitää jopa nollissa tai lähellä.No joo, kieltämättä hyvä diili veroedun takia, olipa ilmainen lounas tai ei.
- onkohan.noin
Toistaiseksi olen harrastanut suoria osakesijoituksia lähinnä sen takia, että se on paljon mielenkiintoisempaa kuin indeksiin sijoittaminen. En tiedä uskonko voittavani indeksiä pitkällä tähtäimellä, mutta en myöskään usko häviäväni, edes rahastojen veroedun huomioonottaen. Voisihan tuollaisia kuluttomia/tosihalpoja rahastoja silti ottaa osakesijoitusten rinnalle, edes kokeilumielessä. Jos myöhemmin alkaisi näyttää, että kannattaa suosia mieluummin niitä, niin säätää taktiikkaa sen mukaiseksi.
- contrarianer
onkohan.noin kirjoitti:
Toistaiseksi olen harrastanut suoria osakesijoituksia lähinnä sen takia, että se on paljon mielenkiintoisempaa kuin indeksiin sijoittaminen. En tiedä uskonko voittavani indeksiä pitkällä tähtäimellä, mutta en myöskään usko häviäväni, edes rahastojen veroedun huomioonottaen. Voisihan tuollaisia kuluttomia/tosihalpoja rahastoja silti ottaa osakesijoitusten rinnalle, edes kokeilumielessä. Jos myöhemmin alkaisi näyttää, että kannattaa suosia mieluummin niitä, niin säätää taktiikkaa sen mukaiseksi.
Mielestäni kannattaa pyrkiä pitkän tähtäimen suunnitelmiin, sillä juuri verotuksen takia myöhemmin toivottavasti arvoaan kasvattaneen salkun omistusten vaihtaminen tulee kalliiksi myyntivoittoveron takia.
Mielenkiintoisempaahan yksittäisien osakkeiden poimiminen kyllä on, harmi vain kun en enää oikein usko siihen. Tietenkin jos löytyisi osinkoa maksamaton, vain omia osakkeitaan ostaen voitot maksava tai kaiken tehokkaasti investoiva firma, niin ehkäpä sellaista voisi ostaa.. - oma_näkemys
Pitkäjänteinen osakesäästäjä ostaa silloin kun ostettava osake on halpa.
Asioita tutkivalle sijoittajalle löytyy markkinoilta aina poimittavaa, ja jos ei löydy, niin silloin lehmänhermoinen säästäjä odottaa seuraavaa droppia.
Osakesijoittaminen ei ole mitään rakettitiedettä - normaaliälyinen säästäjä, yhtiöihin perehdyttyään, pärjää yleensä aina paremmin kuin joku tylsä rahasto. - poimintaa
oma_näkemys kirjoitti:
Pitkäjänteinen osakesäästäjä ostaa silloin kun ostettava osake on halpa.
Asioita tutkivalle sijoittajalle löytyy markkinoilta aina poimittavaa, ja jos ei löydy, niin silloin lehmänhermoinen säästäjä odottaa seuraavaa droppia.
Osakesijoittaminen ei ole mitään rakettitiedettä - normaaliälyinen säästäjä, yhtiöihin perehdyttyään, pärjää yleensä aina paremmin kuin joku tylsä rahasto.Tällä hetkellä tilanne on se, että vain yksittäisiä osakkeita löytyy edullisesti eikä niitäkään kovin montaa. ETF:iä tai rahastoja en ostaisi, koska yleisindeksi on niin korkealla. Niitä voisi harkita sitten, jos indeksi reippaasti laskee.
- kyllä_löytyy
No esim. tänään, Telia laski alle neljän euron. Ensin vuonna maksavat osinkoa luultavasti vähintään 20 senttiä ja tämän vuoden osingosta on vielä puolet maksamatta.
Kyllä minusta poimittavia löytyy, jos niitä etsii. Ja varsinkin pienemmistä yhtiöistä. - contrarianer
oma_näkemys kirjoitti:
Pitkäjänteinen osakesäästäjä ostaa silloin kun ostettava osake on halpa.
Asioita tutkivalle sijoittajalle löytyy markkinoilta aina poimittavaa, ja jos ei löydy, niin silloin lehmänhermoinen säästäjä odottaa seuraavaa droppia.
Osakesijoittaminen ei ole mitään rakettitiedettä - normaaliälyinen säästäjä, yhtiöihin perehdyttyään, pärjää yleensä aina paremmin kuin joku tylsä rahasto.Miksi niitä normaaliälyisiä ei palkata rahastonhoitajiksi huippuliksoilla?
- niinpä-niin-
Sanoppa muuta.
Rahastojen myynti- ja ostorajat ovat varmaan niin joustamattomia, ettei rahastonhoitajien näkemys tule hyödynnetyksi. Eivät he suinkaan tyhmiä ole, päinvastoin. - contrarianer
niinpä-niin- kirjoitti:
Sanoppa muuta.
Rahastojen myynti- ja ostorajat ovat varmaan niin joustamattomia, ettei rahastonhoitajien näkemys tule hyödynnetyksi. Eivät he suinkaan tyhmiä ole, päinvastoin.En millään usko tuota kaikkien maailman tuhansien rahastojen ja etf:ien osalta. Valtaosaa tuo voisi kyllä koskeakin, mutta kun ei meinaa löytyä juuri yhtäkään jatkuvasti markkinat voittavaa rahastoa.
Ja miksi rahasto asettaisi itselleen joustamattomia rajoja itsensä tappioksi? Rahastoyhtiöthän kilpailevat asiakkaista verissäpäin ja se saa asiakkaat, joka tekee parasta tuottoa. Ei siinä kisassa auta antaa jonkun byrokratian upottaa venettä. Ei ainakaan pitäisi olla mahdollista, että käytännössä kaikki rahastoyhtiöt sortuisivat tähän.
Kyllähän yleisin akateemisen tutkimuksen vahvistama näkemys on se, etteivät edes älykkäimmät asiantuntijat juuri koskaan voita markkinoita, normaaliälyisistä harrastelijoista nyt puhumattakaan. - plääh_
Rahastot eivät muodosta markkinoita 100 prosenttisesti.
Siinä välissä voi toimia myös vikkelä piensijoittaja poimimalla rusinoita pullasta.
Valtavilla markkinoilla voi menestyä myös trendin vastaisesti (ja nimenomaan silloin juuri menestyy).
Oletko itse rahastonhoitaja, vai miksi puolustat rahastoja noin kovasti? - contrarianer
plääh_ kirjoitti:
Rahastot eivät muodosta markkinoita 100 prosenttisesti.
Siinä välissä voi toimia myös vikkelä piensijoittaja poimimalla rusinoita pullasta.
Valtavilla markkinoilla voi menestyä myös trendin vastaisesti (ja nimenomaan silloin juuri menestyy).
Oletko itse rahastonhoitaja, vai miksi puolustat rahastoja noin kovasti?Uskoahan saa mihin haluaa. Itse haluan nähdä todisteet ennen kuin menen sössimään rahani.
Enkä pyri puolustamaan rahastoja, vaan ihmisten rahoja. Rahastot kuitenkin kertovat paljon piensijoittajankin realistisista mahdollisuuksista. Jos edes parhaat tuhansista rahastoista harvoin tuovat ylituottoja, niin en itse laskisi siihen pystyväni sen paremmin. Onnea vaan jos se sinulta on onnistunut jo vuosien ajan. - contrarianer
contrarianer kirjoitti:
Uskoahan saa mihin haluaa. Itse haluan nähdä todisteet ennen kuin menen sössimään rahani.
Enkä pyri puolustamaan rahastoja, vaan ihmisten rahoja. Rahastot kuitenkin kertovat paljon piensijoittajankin realistisista mahdollisuuksista. Jos edes parhaat tuhansista rahastoista harvoin tuovat ylituottoja, niin en itse laskisi siihen pystyväni sen paremmin. Onnea vaan jos se sinulta on onnistunut jo vuosien ajan.Ainoa varsinainen syyni puolustaa rahastoja on osinkoverotuksellinen. Se on niiden konkreettinen todistettavissa oleva etu.
- vuoristoratajihuu
Jos osingot ovat mörkö, esim. Outokumpu tuskin maksaa osinkoa ainakaan muutamaan vuoteen :)
- dfghd
Tällainen kysymys vielä tähän että millaista yritystä näin yleisesti olisi hyvä ja turvallinen omistaa? Järjellä jos ajattelee niin joku Coca-Cola tai McDonalds olisi varmaan sellainen jonka arvo ja suosio ei tule romahtamaan, mutta varmaan pitäisi omistaa ihan tolkuton määrä niitä osakkeita jotta saisi merkittävää voittoa. Onko näin?
- eikaikkeayhteenkoriin
Sokerivettä ja hampurilaisia, en pitäisi noita ollenkaan varmoina arpoina pidemmän päälle. Ei kai täysin varmoja olekaan, hajautuksesta täytyy huolehtia.
- contrarianer
Kyllä nuo ovat ainakin historiallisesti olleet parhaita sijoituksia, tuottaneet keskimääräistä paremmin pienemmällä riskillä.
Tietenkin kaksi firmaa on vielä vähän, mutta löytyyhän noita vastaavia enemmänkin.
Pörssiromahdukset olisivat noin puolittuneet vastaavista yrityksistä koostetulla salkulla ja kokonaistuotot olisivat lyöneet selvästi indeksin.
- voipcwa
Todennäköisesti teet tappiota tuolla 75% korkosijoitusosuudella ja makselet turhaan hallinnointipalkkioita.
Hyvässä lykyssä vielä osakkeetkin niiaa.
Laita 75% vaikka mieluummin bank norvegianille niin saat edes jotain korkoa tai sitten keksi joku muu kohde jolla vakaa arvokehitys ja vuosittainen tuotto.
Korkosijoittaminen on lähes mahdotonto EKP:n setelirahoituksen vuoksi. - loser4ever
"sijoitus" jolla on jokin algoritminen yhteys pörssiin kannattaa tarkastella seuraavan valossa:
http://www.imagocentre.com/images/144/stats_969.png
Käppyrän mukaan joku 95 % voitoista valuu markkinatakaajille tai välittäjien omille treidaajille (jos teet voittoja siten että he häviävät niin pistävät nämä sinua vastaan tai sulkevat tilisi, lähteeni tähän on hlö joka sanoo olleensa toisella puolella kuuluisissa LTCM kaupoissa, tämä ei tarkota etteikö voisi voittaa mutta se pitää tehdä niin että myös markkinatakaaja voittaa samalla). Laskin myös karkeasti nuo voittajat vs häviäjät ja sain tuosta 500/12000 = ~5% on noista voitolla ja 1% niin paljon voitolla että voi sanoa että joko tietävät pelin säännöt tai ovat hedgejä (eli -0 kun toinen vastapositio on tappiolla vastaavan määrän).
Mielenkiintoinen laskutoimitus peliin liittyen:
0.5^3=0.125
ts. jos näet 3 perättäistä tappiota niin on enää 12.5% tod.näk että pelissä on kolikon heiton tyyppiset todennäköisyydet (50/50).
Tappio voidaan määritellä esm. siten että avattu positio (tai combo) pääsee luisumaan enemmän miinukselle kuin plussalle siinä ajassa jossa muuta toivottiin tapahtuvaksi. - loser4ever
Tuli vielä vastaan tämmöinen hyvä video Buffetilta.
https://www.youtube.com/watch?v=Oc4WMUB8ljQ
Toisessa ketjussa oli myös hyvä neuvo siitä että tappiolle ei kannata päästää. Jos sijoitus on sen arvoinen mitä siitä maksoit niin ei hinnan pitäisi tippua.- hinta.ja.arvo
Arvo ei välttämättä häviä, vaikka hinta heittelisikin suhdanteiden ja tunnelmien mukana.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik123680MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar721934Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5421588Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin811224Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja661042Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s33988Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt214888Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60853- 171844
Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3778