Kape Aihinen teki karjalanpaistin - Sai ärhäkkää kommenttia tekotavasta - Evakkomummo mainittu!

24

790

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aihinen on oikeassa, mummot ja artikkelin kirjoittaja ovat väärässä. Lihat kannattaa ruskistaa maun vuoksi. Ei ole turhaan sanonta "Joka keitetyn paistaa se makean maistaa". Pelkästään keitetty liha maistuu maksalta. Lihan voi toki keittää vähässä nestemäärässä niin, että suurin osa lihoista ei ole nesteen peitossa vaan ruskistuu haudutusastiassa. Artikkelin kirjoittaja tekee aloittelijamaisen munauksen levittämällä urbaanilegendaa lihan pintojen kiinni paistamisesta.

      • Anonyymi

        Ei lihaa ruskisteta karjalanpaistiin vaan se ruskistuu pinnata uunissa. Se on sitten eri ruoka johohn lihat ruskistetaan ensin. Lihapataa ja jos juureksia lisätään niin liha juurespataa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei lihaa ruskisteta karjalanpaistiin vaan se ruskistuu pinnata uunissa. Se on sitten eri ruoka johohn lihat ruskistetaan ensin. Lihapataa ja jos juureksia lisätään niin liha juurespataa.

        ”Ei lihaa ruskisteta karjalanpaistiin vaan se ruskistuu pinnata uunissa.”

        Kape Aihinen ruskistaa ja Marttojen ohjeen mukaan ne ruskistetaan. Tuskinpa Karjalanpaisti on niin tarkkaan säädelty, etteikö lihaa saisi ruskistaa pannulla. Joka tapauksessa ruskistettu pinta tuo lisää makua. Voi sen ottaa niinkin, että ruskistaa uunin lämmössä ilman nestettä ja sen jälkeen lisää lopuksi liemen.


      • Anonyymi

        Ruskistamiselle sama mutta vihannkekset eivät kuulu karjalanpaistiin, se on vihannespataa se.


    • Anonyymi

      Kape tulee ja Kape laittaa. Hauskaa kun puhuu itsestään kolmannessa persoonassa.

      Kyllä mä ainenkin paistaisin pintoja kiinni. Monta tuntia antaisitte kattilaan porista?

      Tv TimmyH

    • Anonyymi

      Miksi ruoka ja juoma-alueella on tämmöinen roskapostibotti?

      • Anonyymi

        Sitähän tässä on oikein porukalla ihmetelty,
        että miksi sinä sitä roskapostia levität.


    • Anonyymi

      Karjalanpaistin annetaan hautua mieluummin vähän yli kuin ali ohjeessa mainitun. Toinen tunti vielä sähkölieden 1-vaihteella.
      . leskimies.

      • Anonyymi

        Karjalanpaisti kypsennetään uunissa.


    • Anonyymi

      Voi tärdellis nyt taas noiden "evakkojen" kanssa. Ihan kuin ne olisivat jotain ylijumalia tässä maassa. News flash urboille, karjalanpaisti on perinneruoka myös Itä-Suomessa eikä se ole pelkästään "evakkojen" juttu. Jokainen tekee paistinsa OMALLA tavallaan. "evakot" eivät ole koko suomen kansa ja ainoastaan oikeutettu tekemään karjalanpaistia.

      • Anonyymi

        Itse varmaankin olisit mielellään jäänyt pommien alle.
        Hyvä sitä on jälkikäteen räksyttää. Surkea räksyttäjä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse varmaankin olisit mielellään jäänyt pommien alle.
        Hyvä sitä on jälkikäteen räksyttää. Surkea räksyttäjä.

        Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa; eiks se näin ole.


      • Anonyymi

        Miksi puutut aiheeseen, josta et selvästi tiedä - etkä varsinkaan ymmärrä - yhtään mitään. Meinaatko, että naisten ja lasten olisi pitänyt jäädä puolustamaan, vai mitä hlvt:ä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa; eiks se näin ole.

        Ensin pitää tietää ja ymmärtää, mikä "kalikka" ja mihin.


    • Anonyymi

      Ihan omaan tyyliini teen en kenenkään muun tyyliin.

    • Anonyymi

      Tätini aikoinaan pani Karjalanpaistiin lihan lisäksi myös sisäelimiä; maksaa ja munuaista.

      • Anonyymi

        Jep; se on oikea Karjalanpaisti. Lihat; nauta, possu ja lammas. Ja possussa pitää olla läskiä !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jep; se on oikea Karjalanpaisti. Lihat; nauta, possu ja lammas. Ja possussa pitää olla läskiä !

        "Oikea" ja oikea. Itse kun tein joskus kauan sitten, siinä taisi olla enemmän kasviksia kuin lihhoo. Eikä varmasti mitään sisäelimiä. Eikä niinä aikoina vielä puhuttu ja tiedetty kasvisten lisäämistarpeesta yhtään mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Oikea" ja oikea. Itse kun tein joskus kauan sitten, siinä taisi olla enemmän kasviksia kuin lihhoo. Eikä varmasti mitään sisäelimiä. Eikä niinä aikoina vielä puhuttu ja tiedetty kasvisten lisäämistarpeesta yhtään mitään.

        Toi on kasvispata. Ei karjalanpaistia. Ennen laitettiin karjalanpaustiin maksaa ja munuaista. Nykyisin en laita. Kun ei sitten muut ssyö.Jarjakanpaisti on meillä lasten herkkuruokaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Oikea" ja oikea. Itse kun tein joskus kauan sitten, siinä taisi olla enemmän kasviksia kuin lihhoo. Eikä varmasti mitään sisäelimiä. Eikä niinä aikoina vielä puhuttu ja tiedetty kasvisten lisäämistarpeesta yhtään mitään.

        ”Eikä niinä aikoina vielä puhuttu ja tiedetty kasvisten lisäämistarpeesta yhtään mitään.”

        Keittojuuresten käyttö on ikivanha tapa tuoda makua keittoihin, liemiin ja patoihin. Ranskassa se on mirepoix, Saksassa Suppengrün, Italiassa soffritto, Puolassa włoszczyzna jne. Juureksia on lisätty maun vuoksi, ei keventämisen vuoksi.


    • Anonyymi

      Jätän suolaamatta ja maustamatta, pistän öljyä ja vettä ja pataan riisin kanssa. Vegaanin parempi pata mustille ja mirrille! Kiitos veteraaneille tästä elintasosta.

      • Anonyymi

        Ei toi mitään karjalanpaistia ole. Jos pistät pelkkää riisiä sinne. Ja jätät maustamatta. Tota mössöä ei voi sanoa ruuaksi.


    • Anonyymi

      Karjalanpaisti on lihaa vedessä, ei hyvä.

      Itse silppuan karjalanpaistilihat hernekeittoon, keittoaika 3 tuntia.

      • Anonyymi

        Olutta ja mausteita. Eihän se kokonainen ruoka ole vaan osa. Lisäkkeeksi perunamuussia, keitettyjä porkkanoita ja juomaksi tietty kotikaljaa.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Näin tyhmä vasemmistolainen on: "S-kaupoissa on nykyään ihanaa käydä

      kun siellä ei ole hihhuleita eikä persuja." Vain tyhmä eli heikkoälyinen vasemmistolainen voi tehdä noin lapsellisia ju
      Maailman menoa
      52
      4327
    2. S-kaupoissa on nykyään ihanaa käydä

      Kun niissä ei enää käy satuolentoihin uskovat hihhuIit eivätkä persut. Asiakaskunta on huomattavasti siistiytynyt muutam
      Maailman menoa
      110
      4144
    3. Riikka runnoo! Uutta velkaa tänä vuonna 17 mrd. euroa

      Tirsk. Nyt kyllä hihityttää kuin pientä eläintä. Riikka takoo maailmanennätyksiä tasaiseen tahtiin. " [Riikka] joutuu
      Maailman menoa
      36
      4060
    4. Suomessa on ollut suurtyöttömyyttä ennenkin, ja lääkäriin pääsee nykyäänkin

      Täällähän oli jonkun sekopään(vas.) juttu, että ennen ei ollut työttömyyttä ja lääkäriin pääsi. Siihen alkoi tietysti ko
      Maailman menoa
      64
      3909
    5. Mitä meidän välillä

      Tapahtuu lopulta?
      Ikävä
      85
      3354
    6. Kysymys: Kuinka moneen maahan neuvosto-venäjä on hyökännyt

      viimeisten 90-vuoden aikana? Ja lähinnä on siis kyse neuvosto-venäjän naapurimaista - kuten Suomesta. Lista on huomatta
      Maailman menoa
      64
      3228
    7. IL - Auerin lapsia oli houkuteltu rahalla Annelin puolelle?

      16:12 Outoja väitteitä Sijaisäidin mukaan Auerin lapsia koetettiin houkutella nettipalstoilla muuttamaan kertomuksiaan
      Maailman menoa
      146
      3208
    8. Kun aika on oikea niin

      Tupsahdat uudelleen tai löydän edes melkein yhtä ihanan ja joudun tyytymään... Suukko poskelles. 😘 Viattomasti vain.. �
      Ikävä
      17
      1582
    9. Ei me taideta

      Pystyä kokonaan olemaan erossa.
      Ikävä
      45
      1521
    10. Jos sulla ei olis ollut tunteita

      Tuskin olisit reagoinut niin voimakkaasti, mies? Vai oliko vetäytymiseen jokin muu syy kuin luulit ettei mua kiinnosta?
      Ikävä
      129
      1105
    Aihe