Miten sinä teet karjalanpaistin: Kapen tyylillä vai “mummon” tyylillä? Karjalanpaisti on perinneruoka, joka on levinnyt Karjalasta koko Suomeen.
Lue, miten Kape valmistaa karjalanpaistin:
https://www.suomi24.fi/viihde/kape-aihinen-teki-karjalanpaistin-sai-arhakkaa-kommenttia-tekotavasta-evakkomummo-mainittu?s24
Kape Aihinen teki karjalanpaistin - Sai ärhäkkää kommenttia tekotavasta - Evakkomummo mainittu!

24
725
Vastaukset
Aihinen on oikeassa, mummot ja artikkelin kirjoittaja ovat väärässä. Lihat kannattaa ruskistaa maun vuoksi. Ei ole turhaan sanonta "Joka keitetyn paistaa se makean maistaa". Pelkästään keitetty liha maistuu maksalta. Lihan voi toki keittää vähässä nestemäärässä niin, että suurin osa lihoista ei ole nesteen peitossa vaan ruskistuu haudutusastiassa. Artikkelin kirjoittaja tekee aloittelijamaisen munauksen levittämällä urbaanilegendaa lihan pintojen kiinni paistamisesta.
- Anonyymi
Ei lihaa ruskisteta karjalanpaistiin vaan se ruskistuu pinnata uunissa. Se on sitten eri ruoka johohn lihat ruskistetaan ensin. Lihapataa ja jos juureksia lisätään niin liha juurespataa.
Anonyymi kirjoitti:
Ei lihaa ruskisteta karjalanpaistiin vaan se ruskistuu pinnata uunissa. Se on sitten eri ruoka johohn lihat ruskistetaan ensin. Lihapataa ja jos juureksia lisätään niin liha juurespataa.
”Ei lihaa ruskisteta karjalanpaistiin vaan se ruskistuu pinnata uunissa.”
Kape Aihinen ruskistaa ja Marttojen ohjeen mukaan ne ruskistetaan. Tuskinpa Karjalanpaisti on niin tarkkaan säädelty, etteikö lihaa saisi ruskistaa pannulla. Joka tapauksessa ruskistettu pinta tuo lisää makua. Voi sen ottaa niinkin, että ruskistaa uunin lämmössä ilman nestettä ja sen jälkeen lisää lopuksi liemen.- Anonyymi
Ruskistamiselle sama mutta vihannkekset eivät kuulu karjalanpaistiin, se on vihannespataa se.
- Anonyymi
Kape tulee ja Kape laittaa. Hauskaa kun puhuu itsestään kolmannessa persoonassa.
Kyllä mä ainenkin paistaisin pintoja kiinni. Monta tuntia antaisitte kattilaan porista?
Tv TimmyH - Anonyymi
Miksi ruoka ja juoma-alueella on tämmöinen roskapostibotti?
- Anonyymi
Sitähän tässä on oikein porukalla ihmetelty,
että miksi sinä sitä roskapostia levität.
- Anonyymi
Karjalanpaistin annetaan hautua mieluummin vähän yli kuin ali ohjeessa mainitun. Toinen tunti vielä sähkölieden 1-vaihteella.
. leskimies.- Anonyymi
Karjalanpaisti kypsennetään uunissa.
- Anonyymi
Voi tärdellis nyt taas noiden "evakkojen" kanssa. Ihan kuin ne olisivat jotain ylijumalia tässä maassa. News flash urboille, karjalanpaisti on perinneruoka myös Itä-Suomessa eikä se ole pelkästään "evakkojen" juttu. Jokainen tekee paistinsa OMALLA tavallaan. "evakot" eivät ole koko suomen kansa ja ainoastaan oikeutettu tekemään karjalanpaistia.
- Anonyymi
Itse varmaankin olisit mielellään jäänyt pommien alle.
Hyvä sitä on jälkikäteen räksyttää. Surkea räksyttäjä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Itse varmaankin olisit mielellään jäänyt pommien alle.
Hyvä sitä on jälkikäteen räksyttää. Surkea räksyttäjä.Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa; eiks se näin ole.
- Anonyymi
Miksi puutut aiheeseen, josta et selvästi tiedä - etkä varsinkaan ymmärrä - yhtään mitään. Meinaatko, että naisten ja lasten olisi pitänyt jäädä puolustamaan, vai mitä hlvt:ä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa; eiks se näin ole.
Ensin pitää tietää ja ymmärtää, mikä "kalikka" ja mihin.
- Anonyymi
Ihan omaan tyyliini teen en kenenkään muun tyyliin.
- Anonyymi
Tätini aikoinaan pani Karjalanpaistiin lihan lisäksi myös sisäelimiä; maksaa ja munuaista.
- Anonyymi
Jep; se on oikea Karjalanpaisti. Lihat; nauta, possu ja lammas. Ja possussa pitää olla läskiä !
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jep; se on oikea Karjalanpaisti. Lihat; nauta, possu ja lammas. Ja possussa pitää olla läskiä !
"Oikea" ja oikea. Itse kun tein joskus kauan sitten, siinä taisi olla enemmän kasviksia kuin lihhoo. Eikä varmasti mitään sisäelimiä. Eikä niinä aikoina vielä puhuttu ja tiedetty kasvisten lisäämistarpeesta yhtään mitään.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Oikea" ja oikea. Itse kun tein joskus kauan sitten, siinä taisi olla enemmän kasviksia kuin lihhoo. Eikä varmasti mitään sisäelimiä. Eikä niinä aikoina vielä puhuttu ja tiedetty kasvisten lisäämistarpeesta yhtään mitään.
Toi on kasvispata. Ei karjalanpaistia. Ennen laitettiin karjalanpaustiin maksaa ja munuaista. Nykyisin en laita. Kun ei sitten muut ssyö.Jarjakanpaisti on meillä lasten herkkuruokaa.
Anonyymi kirjoitti:
"Oikea" ja oikea. Itse kun tein joskus kauan sitten, siinä taisi olla enemmän kasviksia kuin lihhoo. Eikä varmasti mitään sisäelimiä. Eikä niinä aikoina vielä puhuttu ja tiedetty kasvisten lisäämistarpeesta yhtään mitään.
”Eikä niinä aikoina vielä puhuttu ja tiedetty kasvisten lisäämistarpeesta yhtään mitään.”
Keittojuuresten käyttö on ikivanha tapa tuoda makua keittoihin, liemiin ja patoihin. Ranskassa se on mirepoix, Saksassa Suppengrün, Italiassa soffritto, Puolassa włoszczyzna jne. Juureksia on lisätty maun vuoksi, ei keventämisen vuoksi.
- Anonyymi
Jätän suolaamatta ja maustamatta, pistän öljyä ja vettä ja pataan riisin kanssa. Vegaanin parempi pata mustille ja mirrille! Kiitos veteraaneille tästä elintasosta.
- Anonyymi
Ei toi mitään karjalanpaistia ole. Jos pistät pelkkää riisiä sinne. Ja jätät maustamatta. Tota mössöä ei voi sanoa ruuaksi.
- Anonyymi
Karjalanpaisti on lihaa vedessä, ei hyvä.
Itse silppuan karjalanpaistilihat hernekeittoon, keittoaika 3 tuntia.- Anonyymi
Olutta ja mausteita. Eihän se kokonainen ruoka ole vaan osa. Lisäkkeeksi perunamuussia, keitettyjä porkkanoita ja juomaksi tietty kotikaljaa.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 262434
Persut rahoittavat velkarahalla rikkaiden ökyelämää
Minkä vuoksi persut eivät leikkaa rikkailta, joilla on maksukykyä? Tuskinpa tuo persujen käytös saa Suomen kansalta hyv572274Ikuiset kaipaajat
Miksette vaan mene sen kaipauksen kohteen luokse ja puhu sille suoraan? Mitä järkeä on kaipailla jotain puolituttua vuo762153Riikka ottaa miljardi euroa EU:n yhteisvelkaa Suomelle
Niin kääntyi irvipersun takki taas, vaikka vaalilupauksissa oli ettei yhteisvelkaa Suomi enää koskaan ota. No nyt otti m161969- 821655
Kun ei numeroa
niin en edes voi viestittää, et suunnitelmiin tuli muutos. Ikävä on, ja kasvaa vaan🤍201291En tiedä ymmärrätkö
Kuinka paljon merkitset mulle. Näet minut minuna etkä silti käännä selkääsi. Tökit jatkuvasti kepillä jäätä ja menit ehk71249Veronmaksajat kustantavat yrittäjien eläkkeitä jo yli 500 miljoonalla
Suomalaista yrittäjää ei kommunistista erota. Aktiivisen "yrittämisen" maksattaa yritystukina yhteiskunnalla, ja vieläpä141224- 41033
Se on siinä
Jami kun vielä loppuu niin Lappajärvellä ei oo yhtään mitään toimintaa.Purkamista piisaa kymmenen vuoden ajalle.Maakunna29918