Stressaaja töissä

pakkoseonyrittää

Olen nyt ollut puolisen vuotta nykyisessä työssäni. Mulla on diagnosoitu ahdistuneisuushäiriö jo vuosia sitten. Ahdistun ja stressaannun siis lähes kaikesta. Nyt olen kuitenkin sinnitellyt töissä tosin opamoxin ja imodiumin voimalla. Olen kokoajan odottanut koska tulee se päivä tai siis se aamu kun töihin meno ei tunnu ahdistavalta? herään joka työaamu n. klo 4 ja vedän naamariin 1,5 kpl 15mg opamoxia. Nousen kuudelta, vedän parit hermosauhut sekä imodiumin, maha on joka aamu kuralla. Joskus saatan jopa oksentaa. Töihin kuitenkin aina selviän. Työpäivä menee kutakuinkin ok, kuten loppupäivä, tosin otan puolenpäivän aikaan yhden 15mg opamoxin lisää. Juon melkein joka ilta 2-4 olutta sekä unilääkkeet, ilman en enää nuku. Mulla oli tossa parin viikon loma jonka aikana en ottanut yhtään opamoxia, paitsi viimisenä viikonloppuna kun ahdituneisuus valtasi mielen totaalisesti. Eli pystyin lomalla olemaan täysin ilman rauhoittavia, eikä tuntunut missään paitsi viimeisenä viikonloppuna. Yleensä sunnuntai on viikon kamalin päivä. Olen todella ahdistunut ja vatvon kaikkia työasioita mielessäni. Viikonloppusin pyrin pitämään taukoa rauhoittavista sillä resepti kirjoitettu 2kpl/pv.

Olen huomannut että muistini on viime viikkoina ollut erittäin huono ja töissäkin tulee tehtyä enemmän mokia sen takia kun ajatus ei jotenkaan kulje normaalisti, tai siltä ainakin tuntuu. Lisäksi niskani ja selkälihakset ovat aivan jumissa.

Olen käynyt terapiassa ja psykoterapiassa jossa sanottu että tuultapäin on mentävä, kyllä se ajan kanssa helpottaa ja muuttuu siedettäväksi. No tuultapäin on menty mutta en koe oloani mitenkään siedettäväksi. Pakottamista tämä on päivästä toiseen, pyrin olemaan luvuttamatta sillä se olisi jo elämässä ties kuinkamones kerta. Mietin vain mahtaako tuo nuppi pysyä perässä vai onko odotettavissa joku totaalinen lahoaminen?

4

1658

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • scarecrow123

      Nuppi hajoaa myös noista rauhoittavista eli tuultapäin olisi opeteltava menemään...

    • HoliPois

      Ainakin minulla alkoholi aiheuttaa ripulia seuraavana aamuna. Samoin, jos olen illalla ottanut opamoxin niin tiedän juoksevani aamun vessassa ripuloimassa. Voiko alkoholi ja lääkkeet pahentaa sullakin noita vatsaoireita?
      Meneekö vatsan väänteet ohi parin kolmen vessareissun jälkeen ja niistä ei tarvisi turhaa lisää stressata?
      Sunnuntaina minuakin ahdistaa eniten ja ei siihen ole ratkaisua löytynyt. Lomilla sitten helpompaa, tosin nukun silloinkin huonosti. Alkoholia en voi ottaa yhtään, koska vie nykyään unet kokonaan. Tsemppiä!

    • pakkoseonyrittää

      En usko että alkoholi ja lääkkeet aiheuttavat ripulia, kyllä se on tuo ahdistus. Ei mulla esim la aamulla koskaan ole vatsa sekaisin vaikka pe olisin ottanutkin alkoholia ja opamoxia. Arkisin herätessä ahdistaa, ahdistus ns. aaltoilee ja se saa mahan sekaisin. Mietin vain kauanko jaksaa tällaista ja miksi tuo työ ei ala tuntua siedettävältä vaikka mennyt jo puoli vuotta. Pitäisi jotenkin oppia tyhjentämään pää työasioista ja keskittymään muuhun elämään työajan ulkopuolella. Mutta miten kun koko ajan havadun siihen että murehdin jotain työjuttua. Mitä tein väärin ja mitä siitä seuraa jne. Tuosta pitäisi oppia pois mutta miten? Ps. työssäni en voi edes aiheuttaa vaaraa kennellekään, ainoastaan rahallista haittaa.

    • Toinen.ahdistuja

      Ahdistus aiheuttaa todennäköisesti nuo kaikki oireet. En käytä rauhoittavia, mutta maha on kuralla joka aamu, koska pelkään töihin menoa, oksettaa, huimaa, muisti reistailee pahemman kerran (jopa eilinen päivä voi olla sumuverhon peitossa, saati viime viikko), teen paljon huolimattomuusvirheitä, hartiat on tuhannen juntturassa eikä pääkään meinaa sen vuoksi kääntyä enää sivuille.

      Minä olen tosin ahdistunut myös lomalla, koska tiedän että ne työt siellä jossakin odottavat. Murehdin myös sitä, löytävätkö muut sillä välin virheitäni ja joutuvat niitä selvittelemään. Onhan se lievempää vapailla, mutten pysty mistään nauttimaan. Minua ahdistaa myös huushollin pyörittäminen ja kaikki muutkin mahdolliset välttämättömät rutiinit, kuten suihkussa käyminen, lääkereseptien uusinnat, koirien rokotukset, you name it. Ahdistus on läsnä aina ja kaikkialla ja alan olla siihen niin väsynyt että kohta huudan suoraa huutoa niin kauan kuin jaksan.

      Vaikeiden tilanteiden kohtaaminen ei auta yhtään mitään. En ole ollut päivääkään poissa töistä henkisistä syistä, enkä juuri muutenkaan, mutta ahdistus on vuosi vuodelta vain pahentunut.

      Kyllä avain olisi varmaan itsensä hyväksymisessä ilman mitään suorituksia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2663
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2440
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2081
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1737
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1479
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1429
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe