Muunsukupuolisuus

AjattelemiseenÄrsykettä

Mitä eroa on kun ihminen tuntee olevansa jotain muuta kuin syntymäsukupuolensa tai kokee samoin mutta tiedostaa/hyväksyy sen tosiasian että tämä toinenkin sukupuoli kuuluu VAIN osana häneen?

Oma mielipiteeni: Transtaustainen tuntee toisenkin sukupuolen olemassa olon sisällään ja kun sitä tunnetta pitää sisällään ja ajattelee tarpeeksi kauan, se muotoutuu pakkomielteeksi/oletukseksi ainoaksi oikeaksi eli johtaa sukupuolen korjaukseen.

Muunsukupuolisuudeksi asian hyväksyneet pyrkivät elämään tämän saman tosiasiansa kanssa ilman sukupuolen korjausta eli yrittävät vain elää kumpaakin sukupuoltaan syntymässä saaduilla ehdoillaan. Poika-Tytöt uskaltavat näyttää sen selvimmin ulospäinkin.

http://www.iltalehti.fi/seksuaalisuusjasuhteet/2016091922341975_se.shtml

11

995

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Höpöhöp

      "Muunsukupuolisuudeksi asian hyväksyneet pyrkivät elämään tämän saman tosiasiansa kanssa ilman sukupuolen korjausta eli yrittävät vain elää kumpaakin sukupuoltaan syntymässä saaduilla ehdoillaan."

      Kyllähän monet muunsukupuoliset lähtevät sukupuolenkorjaukseen. Kuten tuossa iltiksen jutussakin sanotaan.

      • VastaustaHöpöttäjälle

        Aivan oikein kerroit. Tosiasiahan kun on että niin transsukupuolisuus kuin muunsukupuolisuuskin ovat yksi ja sama asia. Transsukupuolisuuteen vain tyypillisesti kuuluu ettei myönnetä olevan kuin väärään sukupuoleen syntyminen mutta muunsukupuolisuudessa myönnetään tosiasiaa/oikeaa totuutta kahdesta sukupuolesta.
        Muunsukupuolisille saattaa hyvin todennäköisestikin jossain vaiheessa kuitenkin tulla eteen valinta, kumpaako sukupuolta heidän on kuitenkin lopuksikin parasta, mielenterveydenkin kannaltakin elää.


    • Väärä_ajatuspohja

      Ajattelet asiaa vääriltä pohjilta.

      Transsukupuolinen henkilö ei koe olevansa toistaKIN sukupuolta (transvestiitti kokee olevansa toistakin sukupuolta) vaan kokee OLEVANSA toista sukupuolta. Tuo ajatuksesi pakkomielteestä on väärä. Juuri tällaiset tapaukset pyritään karsimaan pois transtutkimuksissa. Jos joku yrittäisi läpi transtutkimuksista koetun pakkomielteen pohjalta, se kyllä paljastuisi. Mikäli tutkittava osaisi salata tuon taustansa ja kävisi kaikesta huolimatta prosessin läpi, seurauksena olisi todennäköisesti pluppaaja tai pahimmillaan itsemurha.

      Ehkäpä joku muunsukupuoliseksi luettava henkilö yrittää elää molempien sukupuolten elämää, mutta se on enemmänkin transvestiittien "heiniä". Yleensä muunsukupuolinen ei koe olevansa täysin kumpaakaan sukupuolta.

      • AjatuspohjassaEiVäärää

        "Ehkäpä joku muunsukupuoliseksi luettava henkilö yrittää elää molempien sukupuolten elämää, mutta se on enemmänkin transvestiittien "heiniä". Yleensä muunsukupuolinen ei koe olevansa täysin kumpaakaan sukupuolta."

        Transvestiittikin haluaa ennemmin pukeutua naiseksi kuin "metsuriksi", ihan siksi että kokee itsessään myös naiseuttakin. Muunsukupuolinen ei koe olevansa kumpaakaan sukupuolta, miksikö? Ihan siksi ettei voi/pysty hylkäämään pois sellaista sukupuolta josta on myös tietoisuus/tunne sisällään.


      • Yksisilmäistä
        AjatuspohjassaEiVäärää kirjoitti:

        "Ehkäpä joku muunsukupuoliseksi luettava henkilö yrittää elää molempien sukupuolten elämää, mutta se on enemmänkin transvestiittien "heiniä". Yleensä muunsukupuolinen ei koe olevansa täysin kumpaakaan sukupuolta."

        Transvestiittikin haluaa ennemmin pukeutua naiseksi kuin "metsuriksi", ihan siksi että kokee itsessään myös naiseuttakin. Muunsukupuolinen ei koe olevansa kumpaakaan sukupuolta, miksikö? Ihan siksi ettei voi/pysty hylkäämään pois sellaista sukupuolta josta on myös tietoisuus/tunne sisällään.

        Kaikki transvestiitit eivät ole mekkoilevia miehiä. On myös naisia jotka äijäilevät. Pukeutuvat miehisesti (vaikkapa metsuriksi) ja laittavat jopa partaa. Koska nainen voi pukeutua muutenkin miesten asusteisiin, ilman että siihen kiinnitetään huomiota, jotkut naiset elävät jopa täyspäiväisesti miehen roolissa vaikka eivät olekaan transmiehiä.


    • hjkjmn
    • Muunsukupuolinen voi kokea, että ei kuulu kumpaankaan binäärisen sukupuoleen, vaan on niiden välillä tai kokonaan niiden ulkopuolella. Asiaa voisi kuvata niinkin, että on nostanut ankkurin siitä sukupuolesta, jonka kätilö on arvannut ja seilaa ulapalla ankkuroimatta itseään myöskään syntymässä arvattuun nähden vastakkaiseen sukupuoleen.

      • Me muusut/genderfluidit, jotka kaksi kuvaavat parhaiten itseäni, emme usein hakeudu hoitoihin, koska ne oikeastaan eivät mitään "ongelmaa" korjaisi vaan muokkaisivat vain ulkoista kuorta, joka ei kuitenkaan koskaan vastaisi sitä kokonaisvaltaista näkemystä itsestämme. Täytyy vain löytää oikea tapa ilmaista itseään. Sen voi ottaa mahdollisuutenakin, eräänlaisena suurena kasvuprosessina, jossa alkaa arvostamaan niin "ääripään" sukupuolisuuksia kuin kaikkea silt'ä välin eri tavoin ja oppii ymmärtämään niin maskuliinisuuden kuin feminiinisyyden kulttuurisia merkityksiä paremmin ja näin myös vaikkapa olemaan siten paremmin avuksi ihmisille, joita kohtaa.


      • dfghjhgf

        Pystytkö kertomaan Sinun kohdallasi ettet ole missään elämäsi vaiheessa seilannut/epäröinyt, nyt oikeimmaksi arvailemaasi sukupuoltasi?
        Kun eräät transvestiitit kuin muunsukupuoliseksi itsensä luokitelleet ovat kuitenkin myöhäisemmässä vaiheessa lähteneet sukupuolen korjaukseen, eikö se kuullostakin siltä ettei ole mitään selvää rajaa joka määrittelee syntymistä TÄYSIN väärään sukupuoleen vaan vain tunteen voimistumista siihen? Tottakai sillä hetkellä sitten miellään että on syntymästä asti näin koettu.

        VAIN tunnepuolen vertailu ESIMERKKINÄ: Alkoholisti/huumeriippuvainen elää elämänsä olotilassa että alkoholi/huume antaa hyvän, sen oikeimman olotilan itselleen, eikö vastaavasti vielä VAIN TUNTEMUKSESSAAN olevan sukupuolen kokeminen/kasvaminen oikeimmaksi olekkin näin verraten vähän samaa asiaa?

        Alkoholisti ei korjaannu täysin tuntemuksistaan koskaan, samoin on muunsukupuolisten/transtaustaisten kohdalla. Sen minäkin myönnän.


    • Miki333

      Ite koen olevani muun sukupuolinen koska se vaan tuntuu parhaimmalta.
      En tiiä, voi olla kasvatuksesta kiinnikkin, skidinä leikin traditionaalisilla maskuliniisillä ja femininiisillä leluilla yms.
      Tunnistan itsestäni feminiinisiä ja maskuliinisiä osia mut en erityisemmin nää et olisin vain mies tai nainen (tai edes feminiinen mies tai maskuliininen nainen). Sain tietää et muunsukupuolisuus on juttu joku 3 vuotta sitten ja siitä asti oon kutsunut itteeni iha androgyyniks.

      • Anonyymi

        Tää muunsukupuolisuus tuntuu olevan trendi tänä aikana. Itse olen niukkaseksinen, josko sitä on ollenkaan, olen aviossa, ollut jo liki , no en sano. Mieheni on runsasseksinen, opettelin hoitelemaan hänet, onko tämä loukkaava ilmaisu, en tiedä. Olin 18 v kun "opas" olkapäälläni sanoi että pitää perustaa perhe. Kävin pokkaamassa nykyistä miestäni tanssiin, en osannut tanssia enkä tykännyt tanssia mut pokkasin ja siihen hän jäi. Emme ole tanssineet sen koommin. Joo tää seksittömyys on vaikea asia, onneksi olen kurvikas, mua pidetään seksikkäänä. Olen suht hyvännäköinen, hoikka, blondattu. Itseoppinut tähän rooliin vaimona. Olemme astrologisesti yhteensopivat, mun kuu on samassa merkissä kun puolisoni aurinko, tämä on merkittävä seikka meidän yhteiselämässämme. Tarkoittaa että ymmärrän puolisoani paljon paremmin,


    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      101
      1497
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1064
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      976
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      877
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      822
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      654
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe