Mitä hyötyä jumalista/uskonnoista on koskaan ollut

Kun kerran tiede ei ole saanut juuri mitään hyödyllistä koskaan aikaan, vaan kyseessä on vain aikuisten miesten/naisten joutavaa puuhastelua, kun halutaan tyydyttää uteliaisuutta, eikä kelpaa jonkin jumalan valmiiksi pureskelema huuhaa, niin mitäs hyvää, konkreettista hyvää on yksikään jumala saanut koskaan aikaan?

Tai uskonto?

MInulla tuli ensimmäisenä mieleen, että jumalat ovat saaneet miljoonat, kenties miljardit ihmiset tuntemaan ja kokemaan aiheetonta häpeää, syyllisyyttä ja ahdistusta siitä, mitä ihminen kokee olevansa, mitä ajattelee ja mitä tekee.

Tämä on hyvä asia tietenkin niiden liikemiesten kohdalla, jotka tekevät jumalansa nimissä rahaa taskunsa täyteen ja toki sukulaistensakin taskut, mutta mitä muuta hyvää jumalat ovat saaneet aikaiseksi?

Tietenkin teidän pitää nyt muistaa, että jostain syytä jokainen jumala on ilmaissut tahtonsa vanhoille haiseville miehille, niin toki se hieman vaikuttaa asiaa, kun etsitte, että mitä hemmetin hyvää se jumala on saanut aikaiseksi, kun se Bushmanni taas mankuaa tuolla joutavuuksiaan.

Voitte tietenkin pohtia asiaa siitä kulmasta, että mitä Luther keksi kapinoivien maaorjien kohtaloksi, jos ette mitään muuta ajateltavaa keksi, niin silläkin jo pääsee alkuun, eli jumalista on se hyöty, että saadaan orjat kuriin.

103

246

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • On olemassa vain yksi Jumala - yksi totuus jota ihmiset hapuillen etsivät - ja siitä syntyy se uskontojen määrä - ja niitä on sitten käytetty jos jonkinlaisiin tarkoituksiin. Mutta olisi väärin sanoa, että vain siksi että ihmiset ovat sellaisia kuin he ovat ei Jumalaa olisi olemassa. Ihmiset yrittävät luoda itselleen oman käsityksensä mukaista jumalaa - mutta se ei toimi ..

      alex :))

      • Sadas

        Voi meitä onnettomia, on olemassa
        yksi oikea "uskonto". Toivon, että otatte kaikki vastaan sen vaikka sen vastustaja tekee kaikkensa estääkseen tämän. Tätä juttua ei "munattomat" kykene hyväksymään mutta mietikää. ....


      • Sadas

        Olet ehkä totuuden löytänyt....


    • vastaukseni.rakkaus

      Jumala ja usko osoittaa käsitteeseen rakkaus, jonka jakosuhde on lähimmäinen ja hänen Luojansa, Jumala.

      Mikä sitten tuottaa häpeää, on rakkaudettomat teot, josta se parannus on tehtävä. Sitähän usko tavallaan onkin. Todellisen rakkauden löytyminen, jossa ei riistetä lähimmäistä.

      Sellainen hyöty on uskonnosta ja Jumalasta, joka on luomakunnan Herra tuolta osin..

      • Näin se on - toit esiin yhden tärkeän oivalluksen uskosta Jumalaan, nimittäin sen että se on ihmisessä - eikä vain kirkossa tai jossain kirjoituksissa. Se että Jumalan ihminen tuntee häpeää jos tekee vääryyttä tai on rakkaudeton lähimmäisiään kohtaan on merkki siitä että hänessä on usko rakkaudelliseen ja oikeudenmukaiseen Jumalaan.

        alex


      • Sadas
        alex.kasi kirjoitti:

        Näin se on - toit esiin yhden tärkeän oivalluksen uskosta Jumalaan, nimittäin sen että se on ihmisessä - eikä vain kirkossa tai jossain kirjoituksissa. Se että Jumalan ihminen tuntee häpeää jos tekee vääryyttä tai on rakkaudeton lähimmäisiään kohtaan on merkki siitä että hänessä on usko rakkaudelliseen ja oikeudenmukaiseen Jumalaan.

        alex

        Voi sentään, miksi ihmeessä eteenpäin voi hyväksyä.....


    • haluaako.hän

      vapaehtoinen.suhdetoiminta

      Toisaalta, kun rakkaus on aina vapaehtoista, ei rakkaus ole pakkovaltaa, niin ja -jos ihminen ei halua sellaista suhdetta lähimmäiseen ja Jumalaan, niin eihän siitä ole uskosta ja Jumalasta mitään hyötyä.
      Ja näin ollen maailma on kaksijakoinen.
      rakkaudeton ja rakkaussuhteinen.

      • No tuo on totta - ainakin loppu peleissä. Mutta me aina emme näe ihmisten sisimpään - mutta Jumala näkee. Onko siellä siemen joka voi kasvaa aina iankaikkiseen elämään asti.


    • jumalolento

      Ei ole kiellettyä ajatella asioita. Ei oikein innosta sinun kielteinen ja pakonomainen uhoaminen avarakatseisia kohtaan. Jumala voi hyvinkin olla olemassa, mutta ei vain toimi tavallasi nähdä asioita. Samassa veneessä tässä kaikki ihmiset ollaan ihmetellen syntyjä syviä.

      • Minä uskon Jumalan olemassa oloon, enkä ainoastaan en siksi että joku on sen minulle kertonut - vaan myös koska ymmärrän elävän uskon sisällön - usko on ihan muuta kuin esimerkiksi bushmanni sen sanoo olevan. Hänelle usko tuntuu olevan jonkinlaista bisnestä josta täytyy hyötyä joka tilanteessa ja siksi myös aloituksen kysymys. Minulle ja miljoonille usko on elämän sisältöä - se muovaa sitä elämää jota uskova elää - usko on enemmän tie kuin pääteasema.

        alex


    • uskonnosta.on.hyötyä

      Uskonto on helevetin hyvä bisnes.

      • sekin.huomioitavaa

        Varmasti, kun ja koska uskonnoissa on mukana "väärä" raha.

        Siksipä "tutkinta" lähtee Herran huoneesta, eli jos Hänen nimeään on väärinkäytetty.

        Mutta, eihän väärä tee kaikkea vääräksi.


    • kerettiläinen-

      >> Kun kerran tiede ei ole saanut juuri mitään hyödyllistä koskaan aikaan, vaan kyseessä on vain aikuisten miesten/naisten joutavaa puuhastelua, kun halutaan tyydyttää uteliaisuutta, eikä kelpaa jonkin jumalan valmiiksi pureskelema huuhaa <<

      Tässä oli ilmeisestikin viittaus minun kirjoitukseeni ja kuinkas muuten, niin taas kerran bushmanni tieten tahtoen vääristelee, sillä tuollaistahan en ole sanonut... Ihmettelen, että miksi sinun on aivan mahdotonta pysyä vain siinä, mitä toinen on sanonut lisäilemättä omia valheitasi toisten kirjoitteluun...?

      >> MInulla tuli ensimmäisenä mieleen, että jumalat ovat saaneet miljoonat, kenties miljardit ihmiset tuntemaan ja kokemaan aiheetonta häpeää, syyllisyyttä ja ahdistusta siitä, mitä ihminen kokee olevansa, mitä ajattelee ja mitä tekee. <<

      Sinut tämä "uskonnoista vapautuminen" näyttää vapauttaneen kyllä aivan aiheellisista ja tarpeellisistakin häpeän ja syyllisyyden tunteista, sillä valehteleminen ei näytä tuottavan sinulle mitään ongelmia... Liekö tuo katsottava ateismin "ansioksi" vai onko se vain pelkästään oman henkilökohtaisen kieroutuneen luonteesi "ansiota..."?

      • pyhpyhjapyh

        Ei se osaa olla valehtelematta.


      • >>>> Tässä oli ilmeisestikin viittaus minun kirjoitukseeni ja kuinkas muuten, niin taas kerran bushmanni tieten tahtoen vääristelee, sillä tuollaistahan en ole sanonut... >>>

        Voi voi, rakas kerettiläinen. Eikös sieltä vain itsekkyyden synti taas pilkistä esiin. En minä tässä nyt sinua ajatellut, vaan ihan yleisiä huomioita matkan varrelta, kuten adventtikirkon julkaisuista ja toki mukana on tältäkin palstalta huomiota ja jos olemme ihan tarkkoja, niin toki sinunkin pieni huomiosi pääsi mukaan avaukseeni.

        Kirjoitithan sanatarkasti toisessa ketjussa näin:

        Tiedon löytämisestä ei ole mitään hyötyä, jos sen motiivina on vain vallanhalu, toisten voittaminen, uteliaisuuden tyydyttäminen tai seikkailunhalu.

        Sieltä nappasin huomiona tuon uteliaisuuden tyydyttämisen, koska jonkin mielestä se on väärä syy hankkia tietoa, eli näytti olevan sinun mielipiteesi.

        Olisipa muuten aika moni tieteellinen löytö jäänyt syntymättä, jos uteliaisuuden tyydyttäminen olisi ollut väärä motivaatio saada tietoa maailmaan. Esim. penisiliini olisi jäänyt keksimättä. Jos nämä homeviljelmät olisi vain heitetty roskiin, joista osasta home oli kylläkin kuollut, jonka tutkija huomasi, eikä hän olisi halunnut tyydyttää uteliaisuuttaan, että miksi ihmeessä se home oli kuollut, niin tieto olisi jäänyt löytymättä.

        Me eläisimme vieläkin jossain aavikolla savimajoissa taputtelemassa kamelin kakkaa ja rukoilemassa jumalilta viisautta, jos joku ei olisi ollut niin seikkailunhaluinen, että halusi jättää muut savimajaansa juttelemaan mielikuvituskavereilleen ja jatkamaan kamelinkakan taputtelua ja lähtikin seikkaulunhalunsa tyydyttämiseksi katsomaan, että loppuuko maailma todellakin tuon vieresen vuoren taakse, kuten se helvetin tyhmä jumala meille ilmoitti. Jos loppuu, niin sitten minä olen helvetin tyhmä kun en uskonut, mutta jos ei lopu, niin sitten sen jumala saa lähteä.

        Tosin monta kertaa kävi niin, että kun henkilö avasi suunsa kertoakseen jotain silloisen taikauskon ja jumalien vastaista tietoa, hänet varmuuden vuoksi tapettiin ennen kuin hän pääsi toiseen lauseeseensa, eli perusteluosioon.

        Sodat ovat äärimmäinen paha ja vallanhimo, mutta kyllä sodatkin ovat tuottaneet meille paljon asioista, joista sitten olemme voineet nauttia rauhan aikana:

        http://www.tekniikkatalous.fi/tiede/2014-04-21/Näistä-10-keksinnöstä-saamme-kiittää-ensimmäistä-maailmansotaa-3319131.html

        Esimerkiksi ruostumaton teräs on yksi kaikkea mullistanut keksintö, joka syntyi luultavasti ennen aikojaan sotimisen ja sotateknologian kehittämisen seurauksena.

        Joten jumalista voisi todellakin löytää hyviäkin asioita, eli koska jumalat ovat aina pistäneet meitä toistemme kurkkuihin kiinni, se on taas auttanut meitä keksimään menetelmiä, joilla toistemme tappaminen onnistuu kätevämmin ja varmemmin ja niistä keksinnlistä moni on tuottanut sitten innovaatioita myös tappamisen ulkopuoliseen elämään.

        Ilman saksalaisten sotaa varten kehittämää rakettiteknologiaa emme olisi käyneet toisella taivaankappaleella jo 1960-luvulla jne.

        >>> Sinut tämä "uskonnoista vapautuminen" näyttää vapauttaneen kyllä aivan aiheellisista ja tarpeellisistakin häpeän ja syyllisyyden tunteista, sillä valehteleminen ei näytä tuottavan sinulle mitään ongelmia. >>>

        Kuten kirjoitin, minä teen yleisiä huomioita kaikkialta ja tietääkseni saan tehdä huomioita niistä lauseista, joita silmieni ohi lipuu ja saan tehdä niistä yhdistelmiä, jopa parodioita.

        Tosin osa meistä on niin herkkähipiäisiä ja he kuvittelevat itsestään hieman liikoja, eli he kuvittelevat, että ovat saaneet minun jakamattoman huomion, mutta älkää kuvitelko sellaista.

        >>> Liekö tuo katsottava ateismin "ansioksi" vai onko se vain pelkästään oman henkilökohtaisen kieroutuneen luonteesi "ansiota..."? >>>

        Olisinpa voinut kirjoittaa, että touché, mutta enpäs voinut. Aika säälittävää taas, mutta minkäs teet.

        Oliko sinulla kuitenkin jotain itse aiheesta, eli mitä hyvää jumalat ovat koskaan saaneet aikaiseksi?


      • kerettiläinen-
        bushmanni kirjoitti:

        >>>> Tässä oli ilmeisestikin viittaus minun kirjoitukseeni ja kuinkas muuten, niin taas kerran bushmanni tieten tahtoen vääristelee, sillä tuollaistahan en ole sanonut... >>>

        Voi voi, rakas kerettiläinen. Eikös sieltä vain itsekkyyden synti taas pilkistä esiin. En minä tässä nyt sinua ajatellut, vaan ihan yleisiä huomioita matkan varrelta, kuten adventtikirkon julkaisuista ja toki mukana on tältäkin palstalta huomiota ja jos olemme ihan tarkkoja, niin toki sinunkin pieni huomiosi pääsi mukaan avaukseeni.

        Kirjoitithan sanatarkasti toisessa ketjussa näin:

        Tiedon löytämisestä ei ole mitään hyötyä, jos sen motiivina on vain vallanhalu, toisten voittaminen, uteliaisuuden tyydyttäminen tai seikkailunhalu.

        Sieltä nappasin huomiona tuon uteliaisuuden tyydyttämisen, koska jonkin mielestä se on väärä syy hankkia tietoa, eli näytti olevan sinun mielipiteesi.

        Olisipa muuten aika moni tieteellinen löytö jäänyt syntymättä, jos uteliaisuuden tyydyttäminen olisi ollut väärä motivaatio saada tietoa maailmaan. Esim. penisiliini olisi jäänyt keksimättä. Jos nämä homeviljelmät olisi vain heitetty roskiin, joista osasta home oli kylläkin kuollut, jonka tutkija huomasi, eikä hän olisi halunnut tyydyttää uteliaisuuttaan, että miksi ihmeessä se home oli kuollut, niin tieto olisi jäänyt löytymättä.

        Me eläisimme vieläkin jossain aavikolla savimajoissa taputtelemassa kamelin kakkaa ja rukoilemassa jumalilta viisautta, jos joku ei olisi ollut niin seikkailunhaluinen, että halusi jättää muut savimajaansa juttelemaan mielikuvituskavereilleen ja jatkamaan kamelinkakan taputtelua ja lähtikin seikkaulunhalunsa tyydyttämiseksi katsomaan, että loppuuko maailma todellakin tuon vieresen vuoren taakse, kuten se helvetin tyhmä jumala meille ilmoitti. Jos loppuu, niin sitten minä olen helvetin tyhmä kun en uskonut, mutta jos ei lopu, niin sitten sen jumala saa lähteä.

        Tosin monta kertaa kävi niin, että kun henkilö avasi suunsa kertoakseen jotain silloisen taikauskon ja jumalien vastaista tietoa, hänet varmuuden vuoksi tapettiin ennen kuin hän pääsi toiseen lauseeseensa, eli perusteluosioon.

        Sodat ovat äärimmäinen paha ja vallanhimo, mutta kyllä sodatkin ovat tuottaneet meille paljon asioista, joista sitten olemme voineet nauttia rauhan aikana:

        http://www.tekniikkatalous.fi/tiede/2014-04-21/Näistä-10-keksinnöstä-saamme-kiittää-ensimmäistä-maailmansotaa-3319131.html

        Esimerkiksi ruostumaton teräs on yksi kaikkea mullistanut keksintö, joka syntyi luultavasti ennen aikojaan sotimisen ja sotateknologian kehittämisen seurauksena.

        Joten jumalista voisi todellakin löytää hyviäkin asioita, eli koska jumalat ovat aina pistäneet meitä toistemme kurkkuihin kiinni, se on taas auttanut meitä keksimään menetelmiä, joilla toistemme tappaminen onnistuu kätevämmin ja varmemmin ja niistä keksinnlistä moni on tuottanut sitten innovaatioita myös tappamisen ulkopuoliseen elämään.

        Ilman saksalaisten sotaa varten kehittämää rakettiteknologiaa emme olisi käyneet toisella taivaankappaleella jo 1960-luvulla jne.

        >>> Sinut tämä "uskonnoista vapautuminen" näyttää vapauttaneen kyllä aivan aiheellisista ja tarpeellisistakin häpeän ja syyllisyyden tunteista, sillä valehteleminen ei näytä tuottavan sinulle mitään ongelmia. >>>

        Kuten kirjoitin, minä teen yleisiä huomioita kaikkialta ja tietääkseni saan tehdä huomioita niistä lauseista, joita silmieni ohi lipuu ja saan tehdä niistä yhdistelmiä, jopa parodioita.

        Tosin osa meistä on niin herkkähipiäisiä ja he kuvittelevat itsestään hieman liikoja, eli he kuvittelevat, että ovat saaneet minun jakamattoman huomion, mutta älkää kuvitelko sellaista.

        >>> Liekö tuo katsottava ateismin "ansioksi" vai onko se vain pelkästään oman henkilökohtaisen kieroutuneen luonteesi "ansiota..."? >>>

        Olisinpa voinut kirjoittaa, että touché, mutta enpäs voinut. Aika säälittävää taas, mutta minkäs teet.

        Oliko sinulla kuitenkin jotain itse aiheesta, eli mitä hyvää jumalat ovat koskaan saaneet aikaiseksi?

        >> Sieltä nappasin huomiona tuon uteliaisuuden tyydyttämisen, koska jonkin mielestä se on väärä syy hankkia tietoa, eli näytti olevan sinun mielipiteesi. <<

        No juu...ihan vain "vahingossa" tästäkin "unohtui" KONTEKSTI eli se, että tuo >avaruustutkimus< ON PIRUN KALLISTA ISOJEN POIKIEN LEIKKIÄ, joka ei todellakaan hyödytä koko ihmiskuntaa kun samaan aikaan miljoonittain ihmisiä kuolee nälkään ja sotiin...

        >> Joten jumalista voisi todellakin löytää hyviäkin asioita, eli koska jumalat ovat aina pistäneet meitä toistemme kurkkuihin kiinni, se on taas auttanut meitä keksimään menetelmiä, joilla toistemme tappaminen onnistuu kätevämmin ja varmemmin ja niistä keksinnlistä moni on tuottanut sitten innovaatioita myös tappamisen ulkopuoliseen elämään. <<

        Minulla on paljon parempi teoria tästä ja se ei ole suinkaan jumalat, jotka ovat pistäneet ihmisiä toistensa kurkkuihin, vaan yhteinen tekijä kaikelle väkivallalle löytyy MIESSUKUPUOLESTA, sillä jostain syystä lähes kaikkien näiden väkivaltaan liittyvien asioiden takaa löytyy mies ja minulla olikin yksinkertainen ja helposti toteutettavissa oleva ratkaisu tämän ongelman korjaamiseksi, vaikka sitä et ottanutkaan jostain syystä esiin tässä yhteydessä eli aina kun ilmenee, että jollain miehellä on jonkinlaisia väkivaltaisia taipumuksia, fantasioita väkivallasta tai kiinnostusta väkivaltakeksintöjen tekemiseen, jotka hän verhoaa tieteen valeasuun, että mukamas koko ihmiskunnan hyväksi näitä ollaan keksimässä >> niin ei muuta kuin MUNAT POIS!! ... Olen vakuuttunut, että pikku hiljaa näin tehden, kun saataisiin nämä väkivaltaiset yksilöt pois jatkamasta sukuaan ja omaa geenivirhettään, niin ihmiskuntakin pääsisi vihdoin hengähtämään ja nauttimaan rauhallisesta yhteiselosta...mitäs sanot? Minulla on tästä kokemusta ja näyttöäkin, kuten monella muullakin, sillä koirani kohdalla tämä on toiminut juuri odotetusti ja onkin yleisesti hyväksi havaittu menetelmä...Ja elukkahan se mieskin on, kuten evoluutiokin on sen todistanut, joten ei muuta kuin eliminoimaan haitallisten miesyksilöiden suvunjatkamiskyky, niin siinä on ratkaisu tähänkin ihmiskuntaa vaivaavaan väkivaltaongelmaan...Mitäs sanot...olisiko tässä nobelpalkinnon arvoinen keksintö...? Enkä veloittaisi tästä mitään, vaan voitaisiin käyttää nekin palkintorahat näiden yksilöiden raakkaamiseen pois keskuudestamme... Ja tietenkin, koska yhteiskunta on tasa-arvoistunut, niin löytyy myös joitakin psykopaattisia naisyksilöitäkin, niin voitaisiin samalla tietenkin kastroida heidätkin, sillä tietenkään en halua harjoittaa mitään sukupuolisyrjintää, ettei kenellekään tule aihetta syyttää minua mistään misandriasta...


      • kerettiläinen- kirjoitti:

        >> Sieltä nappasin huomiona tuon uteliaisuuden tyydyttämisen, koska jonkin mielestä se on väärä syy hankkia tietoa, eli näytti olevan sinun mielipiteesi. <<

        No juu...ihan vain "vahingossa" tästäkin "unohtui" KONTEKSTI eli se, että tuo >avaruustutkimus< ON PIRUN KALLISTA ISOJEN POIKIEN LEIKKIÄ, joka ei todellakaan hyödytä koko ihmiskuntaa kun samaan aikaan miljoonittain ihmisiä kuolee nälkään ja sotiin...

        >> Joten jumalista voisi todellakin löytää hyviäkin asioita, eli koska jumalat ovat aina pistäneet meitä toistemme kurkkuihin kiinni, se on taas auttanut meitä keksimään menetelmiä, joilla toistemme tappaminen onnistuu kätevämmin ja varmemmin ja niistä keksinnlistä moni on tuottanut sitten innovaatioita myös tappamisen ulkopuoliseen elämään. <<

        Minulla on paljon parempi teoria tästä ja se ei ole suinkaan jumalat, jotka ovat pistäneet ihmisiä toistensa kurkkuihin, vaan yhteinen tekijä kaikelle väkivallalle löytyy MIESSUKUPUOLESTA, sillä jostain syystä lähes kaikkien näiden väkivaltaan liittyvien asioiden takaa löytyy mies ja minulla olikin yksinkertainen ja helposti toteutettavissa oleva ratkaisu tämän ongelman korjaamiseksi, vaikka sitä et ottanutkaan jostain syystä esiin tässä yhteydessä eli aina kun ilmenee, että jollain miehellä on jonkinlaisia väkivaltaisia taipumuksia, fantasioita väkivallasta tai kiinnostusta väkivaltakeksintöjen tekemiseen, jotka hän verhoaa tieteen valeasuun, että mukamas koko ihmiskunnan hyväksi näitä ollaan keksimässä >> niin ei muuta kuin MUNAT POIS!! ... Olen vakuuttunut, että pikku hiljaa näin tehden, kun saataisiin nämä väkivaltaiset yksilöt pois jatkamasta sukuaan ja omaa geenivirhettään, niin ihmiskuntakin pääsisi vihdoin hengähtämään ja nauttimaan rauhallisesta yhteiselosta...mitäs sanot? Minulla on tästä kokemusta ja näyttöäkin, kuten monella muullakin, sillä koirani kohdalla tämä on toiminut juuri odotetusti ja onkin yleisesti hyväksi havaittu menetelmä...Ja elukkahan se mieskin on, kuten evoluutiokin on sen todistanut, joten ei muuta kuin eliminoimaan haitallisten miesyksilöiden suvunjatkamiskyky, niin siinä on ratkaisu tähänkin ihmiskuntaa vaivaavaan väkivaltaongelmaan...Mitäs sanot...olisiko tässä nobelpalkinnon arvoinen keksintö...? Enkä veloittaisi tästä mitään, vaan voitaisiin käyttää nekin palkintorahat näiden yksilöiden raakkaamiseen pois keskuudestamme... Ja tietenkin, koska yhteiskunta on tasa-arvoistunut, niin löytyy myös joitakin psykopaattisia naisyksilöitäkin, niin voitaisiin samalla tietenkin kastroida heidätkin, sillä tietenkään en halua harjoittaa mitään sukupuolisyrjintää, ettei kenellekään tule aihetta syyttää minua mistään misandriasta...

        Minulla ei olisi mitään sitä vastaan että myös avaruutta tutkitaan, poistaahan se ainakin kaikenlaisia uskomuksia joihin ihmiset ovat uskoneet ja monet uskovat yhä. Mutta olen aivan samaa mieltä, että on suuri vääryys että maailmassa sorretaan ihmisiä ja miljoonat ja taas miljoonat elävät olosuhteissa joita ei toivoisi kenellekään. Jos katsotaan kuka omistaa maailman niin totuus on että 2% maailman väestöstä omistaa yhtä paljon kuin puolet maailman väestöstä - mielestäni tämä on se pää syy siitä kurjuudesta missä miljoonat joutuvat elämään.

        Mutta ymmärrän toki että tämä on aika monimutkainen asia ja aika mahdoton olisi saada siihen korjaus, ainakin niin kauan kuin ihmiset ovat sellaisia kuin he ovat..

        alex


      • kerettiläinen- kirjoitti:

        >> Sieltä nappasin huomiona tuon uteliaisuuden tyydyttämisen, koska jonkin mielestä se on väärä syy hankkia tietoa, eli näytti olevan sinun mielipiteesi. <<

        No juu...ihan vain "vahingossa" tästäkin "unohtui" KONTEKSTI eli se, että tuo >avaruustutkimus< ON PIRUN KALLISTA ISOJEN POIKIEN LEIKKIÄ, joka ei todellakaan hyödytä koko ihmiskuntaa kun samaan aikaan miljoonittain ihmisiä kuolee nälkään ja sotiin...

        >> Joten jumalista voisi todellakin löytää hyviäkin asioita, eli koska jumalat ovat aina pistäneet meitä toistemme kurkkuihin kiinni, se on taas auttanut meitä keksimään menetelmiä, joilla toistemme tappaminen onnistuu kätevämmin ja varmemmin ja niistä keksinnlistä moni on tuottanut sitten innovaatioita myös tappamisen ulkopuoliseen elämään. <<

        Minulla on paljon parempi teoria tästä ja se ei ole suinkaan jumalat, jotka ovat pistäneet ihmisiä toistensa kurkkuihin, vaan yhteinen tekijä kaikelle väkivallalle löytyy MIESSUKUPUOLESTA, sillä jostain syystä lähes kaikkien näiden väkivaltaan liittyvien asioiden takaa löytyy mies ja minulla olikin yksinkertainen ja helposti toteutettavissa oleva ratkaisu tämän ongelman korjaamiseksi, vaikka sitä et ottanutkaan jostain syystä esiin tässä yhteydessä eli aina kun ilmenee, että jollain miehellä on jonkinlaisia väkivaltaisia taipumuksia, fantasioita väkivallasta tai kiinnostusta väkivaltakeksintöjen tekemiseen, jotka hän verhoaa tieteen valeasuun, että mukamas koko ihmiskunnan hyväksi näitä ollaan keksimässä >> niin ei muuta kuin MUNAT POIS!! ... Olen vakuuttunut, että pikku hiljaa näin tehden, kun saataisiin nämä väkivaltaiset yksilöt pois jatkamasta sukuaan ja omaa geenivirhettään, niin ihmiskuntakin pääsisi vihdoin hengähtämään ja nauttimaan rauhallisesta yhteiselosta...mitäs sanot? Minulla on tästä kokemusta ja näyttöäkin, kuten monella muullakin, sillä koirani kohdalla tämä on toiminut juuri odotetusti ja onkin yleisesti hyväksi havaittu menetelmä...Ja elukkahan se mieskin on, kuten evoluutiokin on sen todistanut, joten ei muuta kuin eliminoimaan haitallisten miesyksilöiden suvunjatkamiskyky, niin siinä on ratkaisu tähänkin ihmiskuntaa vaivaavaan väkivaltaongelmaan...Mitäs sanot...olisiko tässä nobelpalkinnon arvoinen keksintö...? Enkä veloittaisi tästä mitään, vaan voitaisiin käyttää nekin palkintorahat näiden yksilöiden raakkaamiseen pois keskuudestamme... Ja tietenkin, koska yhteiskunta on tasa-arvoistunut, niin löytyy myös joitakin psykopaattisia naisyksilöitäkin, niin voitaisiin samalla tietenkin kastroida heidätkin, sillä tietenkään en halua harjoittaa mitään sukupuolisyrjintää, ettei kenellekään tule aihetta syyttää minua mistään misandriasta...

        >>> No juu...ihan vain "vahingossa" tästäkin "unohtui" KONTEKSTI eli se, että tuo >avaruustutkimus< ON PIRUN KALLISTA ISOJEN POIKIEN LEIKKIÄ, joka ei todellakaan hyödytä koko ihmiskuntaa kun samaan aikaan miljoonittain ihmisiä kuolee nälkään ja sotiin... >>>

        Tämä on sinun mielipiteesi, joka ei perustu todellisuuteen millään tavoin.

        Avaruustutkimus on hyödyttänyt ihmiskuntaa jo lukemattomilla tavoilla, kuten vaikkapa siten, että tutkimalla Venusta me keksimme, että Venus on tällä hetkellä se mikä se on kasvihuoneilmiön ansiosta ja eräille tutkijoille tuli mieleen, että voisiko se tapahtua meidän planeetallamme ja kappas vain, se oli jo käynnissä.

        Emme olisi asiaa keksineet vieläkään ilman avaruustutkimusta, joka todellakaan ei ole typerää isojen poikien kallista leikkiä, vaikka sinun pieneen päähäsi sen mittaamattomat hyödyt eivät tule koskaan mahtumaan.

        Hauskasti asiasta löytyykin juttu, jossa kerettiläisen tyyppiset ihmiset saavat isän kädestä:

        http://dome.fi/viihde/ajankohtaista/mita-hittoa-avaruustutkimus-on-koskaan-sinun-hyvaksesi-tehnyt

        >> Kun jokin avaruustutkimuksen saavutus on uutisissa, lähes poikkeuksetta netti täytyy natisijoita jotka taivastelevat, miksei noitakin rahoja käytetty työttömyyden ja nälänhädän hoitamiseen, sekä reumasairaaloiden rakentamiseen, ja mitä hyötyä on ampua rahaa taivaalle? “What the fuck has NASA done to make your life awesome?” -sivusto vastaa näihin kysymyksiin. >>

        http://wtfnasa.com/

        >>> vaan yhteinen tekijä kaikelle väkivallalle löytyy MIESSUKUPUOLESTA .... niin ei muuta kuin MUNAT POIS!! >>>

        ELi tämä pahviaivo, joka raamatun mukaan on luonut ihmisen, teki sinustakin kaiken väärin ja hänen olisi pitänyt luoda mies ilman munia?

        Miksi se lakanaan pukeutut esihippikommunisti ei jo aluksi luonut tuollaista ihmistä, miestä, vaan sinäkin olet huomannut, että pieleen meni alusta saakka?


      • näinsevaanmenee
        bushmanni kirjoitti:

        >>> No juu...ihan vain "vahingossa" tästäkin "unohtui" KONTEKSTI eli se, että tuo >avaruustutkimus< ON PIRUN KALLISTA ISOJEN POIKIEN LEIKKIÄ, joka ei todellakaan hyödytä koko ihmiskuntaa kun samaan aikaan miljoonittain ihmisiä kuolee nälkään ja sotiin... >>>

        Tämä on sinun mielipiteesi, joka ei perustu todellisuuteen millään tavoin.

        Avaruustutkimus on hyödyttänyt ihmiskuntaa jo lukemattomilla tavoilla, kuten vaikkapa siten, että tutkimalla Venusta me keksimme, että Venus on tällä hetkellä se mikä se on kasvihuoneilmiön ansiosta ja eräille tutkijoille tuli mieleen, että voisiko se tapahtua meidän planeetallamme ja kappas vain, se oli jo käynnissä.

        Emme olisi asiaa keksineet vieläkään ilman avaruustutkimusta, joka todellakaan ei ole typerää isojen poikien kallista leikkiä, vaikka sinun pieneen päähäsi sen mittaamattomat hyödyt eivät tule koskaan mahtumaan.

        Hauskasti asiasta löytyykin juttu, jossa kerettiläisen tyyppiset ihmiset saavat isän kädestä:

        http://dome.fi/viihde/ajankohtaista/mita-hittoa-avaruustutkimus-on-koskaan-sinun-hyvaksesi-tehnyt

        >> Kun jokin avaruustutkimuksen saavutus on uutisissa, lähes poikkeuksetta netti täytyy natisijoita jotka taivastelevat, miksei noitakin rahoja käytetty työttömyyden ja nälänhädän hoitamiseen, sekä reumasairaaloiden rakentamiseen, ja mitä hyötyä on ampua rahaa taivaalle? “What the fuck has NASA done to make your life awesome?” -sivusto vastaa näihin kysymyksiin. >>

        http://wtfnasa.com/

        >>> vaan yhteinen tekijä kaikelle väkivallalle löytyy MIESSUKUPUOLESTA .... niin ei muuta kuin MUNAT POIS!! >>>

        ELi tämä pahviaivo, joka raamatun mukaan on luonut ihmisen, teki sinustakin kaiken väärin ja hänen olisi pitänyt luoda mies ilman munia?

        Miksi se lakanaan pukeutut esihippikommunisti ei jo aluksi luonut tuollaista ihmistä, miestä, vaan sinäkin olet huomannut, että pieleen meni alusta saakka?

        Puutteessa oleva nainen on harvoin oma itsensä. Olisiko tässä nyt kyse siitä?


      • kerettiläinen-
        bushmanni kirjoitti:

        >>> No juu...ihan vain "vahingossa" tästäkin "unohtui" KONTEKSTI eli se, että tuo >avaruustutkimus< ON PIRUN KALLISTA ISOJEN POIKIEN LEIKKIÄ, joka ei todellakaan hyödytä koko ihmiskuntaa kun samaan aikaan miljoonittain ihmisiä kuolee nälkään ja sotiin... >>>

        Tämä on sinun mielipiteesi, joka ei perustu todellisuuteen millään tavoin.

        Avaruustutkimus on hyödyttänyt ihmiskuntaa jo lukemattomilla tavoilla, kuten vaikkapa siten, että tutkimalla Venusta me keksimme, että Venus on tällä hetkellä se mikä se on kasvihuoneilmiön ansiosta ja eräille tutkijoille tuli mieleen, että voisiko se tapahtua meidän planeetallamme ja kappas vain, se oli jo käynnissä.

        Emme olisi asiaa keksineet vieläkään ilman avaruustutkimusta, joka todellakaan ei ole typerää isojen poikien kallista leikkiä, vaikka sinun pieneen päähäsi sen mittaamattomat hyödyt eivät tule koskaan mahtumaan.

        Hauskasti asiasta löytyykin juttu, jossa kerettiläisen tyyppiset ihmiset saavat isän kädestä:

        http://dome.fi/viihde/ajankohtaista/mita-hittoa-avaruustutkimus-on-koskaan-sinun-hyvaksesi-tehnyt

        >> Kun jokin avaruustutkimuksen saavutus on uutisissa, lähes poikkeuksetta netti täytyy natisijoita jotka taivastelevat, miksei noitakin rahoja käytetty työttömyyden ja nälänhädän hoitamiseen, sekä reumasairaaloiden rakentamiseen, ja mitä hyötyä on ampua rahaa taivaalle? “What the fuck has NASA done to make your life awesome?” -sivusto vastaa näihin kysymyksiin. >>

        http://wtfnasa.com/

        >>> vaan yhteinen tekijä kaikelle väkivallalle löytyy MIESSUKUPUOLESTA .... niin ei muuta kuin MUNAT POIS!! >>>

        ELi tämä pahviaivo, joka raamatun mukaan on luonut ihmisen, teki sinustakin kaiken väärin ja hänen olisi pitänyt luoda mies ilman munia?

        Miksi se lakanaan pukeutut esihippikommunisti ei jo aluksi luonut tuollaista ihmistä, miestä, vaan sinäkin olet huomannut, että pieleen meni alusta saakka?

        >> ELi tämä pahviaivo, joka raamatun mukaan on luonut ihmisen, teki sinustakin kaiken väärin ja hänen olisi pitänyt luoda mies ilman munia? <<

        Ei, vaan Hän teki täydellisen ihmisen, miehen, jolle antoi valinnanvapauden, mutta tämä ihminen käytti valinnanvapauttaan väärin, mutta ei ottanut vastuuta siitä, vaan säilytti syyn omasta väärästä valinnastaan naisen päälle...ja sitä rataa se on sitten jatkunut tähän päivään saakka... Luomakunta on kirouksen alla ja ihminenkin rappeutuu päivä päivältä enemmän ja enemmän...


      • kerettiläinen-
        näinsevaanmenee kirjoitti:

        Puutteessa oleva nainen on harvoin oma itsensä. Olisiko tässä nyt kyse siitä?

        Ja olisikohan siinä äänessä "evoluution kruunu", jonka puolikas herne on valahtanut kikkelin päähän? Varo, ettet vedä sitä vähääkin vessanpöntöstä pissan mukana...


      • näinsevaanmenee
        kerettiläinen- kirjoitti:

        Ja olisikohan siinä äänessä "evoluution kruunu", jonka puolikas herne on valahtanut kikkelin päähän? Varo, ettet vedä sitä vähääkin vessanpöntöstä pissan mukana...

        Niin, näytin kirjoitteluasi vaimolleni ja kysyin häneltä että mikä tuota uskovaisakkaa oikein vaivaa? Arvaatko minkä vastauksen häneltä sain?...


      • kerettiläinen-
        näinsevaanmenee kirjoitti:

        Niin, näytin kirjoitteluasi vaimolleni ja kysyin häneltä että mikä tuota uskovaisakkaa oikein vaivaa? Arvaatko minkä vastauksen häneltä sain?...

        En lähde arvailemaan, mutta varmaan se oli jotain "jumalallista ja profeetallista sanomaa", kun eikös se sinunkin akkasi ole uskovainen ja siirtynyt näistä pystyynkuolleista adventistien piireistä todennäköisesti johonkin näistä sekavia solkkaavien "uudestisyntyneiden" hihhuleiden porukkaan, jossa lähes jokainen omaa profetian lahjan...ja on ehkä käynyt vielä kaatuilemassa jonkun avuliaan uskonveljen (käsien) alle, niin ei mitkään "puutostilatkaan" vaivaa, etkä sinäkään tule liikaa rasitetuksi...se on nääs sitä veljellistä ja pyyteetöntä lähimmäisen rakkautta, jota erityisesti miehet näin luomakunnan tai evoluution kruununa (voit vapaasti itse valita) voivat tuntea jopa ateistiveljeään kohtaan....


      • näinsevaanmenee
        kerettiläinen- kirjoitti:

        En lähde arvailemaan, mutta varmaan se oli jotain "jumalallista ja profeetallista sanomaa", kun eikös se sinunkin akkasi ole uskovainen ja siirtynyt näistä pystyynkuolleista adventistien piireistä todennäköisesti johonkin näistä sekavia solkkaavien "uudestisyntyneiden" hihhuleiden porukkaan, jossa lähes jokainen omaa profetian lahjan...ja on ehkä käynyt vielä kaatuilemassa jonkun avuliaan uskonveljen (käsien) alle, niin ei mitkään "puutostilatkaan" vaivaa, etkä sinäkään tule liikaa rasitetuksi...se on nääs sitä veljellistä ja pyyteetöntä lähimmäisen rakkautta, jota erityisesti miehet näin luomakunnan tai evoluution kruununa (voit vapaasti itse valita) voivat tuntea jopa ateistiveljeään kohtaan....

        Ehkä on parempi, että jätän sanomatta ja jääköön tämä viimeiseksi kommentikseni noihin oksennuksiisi.


      • kerettiläinen-
        näinsevaanmenee kirjoitti:

        Ehkä on parempi, että jätän sanomatta ja jääköön tämä viimeiseksi kommentikseni noihin oksennuksiisi.

        No anna tulla vain, niin nähdään, millaisia selvänäköisyyden lahjoja vaimosi omaa...


      • kerettiläinen- kirjoitti:

        >> ELi tämä pahviaivo, joka raamatun mukaan on luonut ihmisen, teki sinustakin kaiken väärin ja hänen olisi pitänyt luoda mies ilman munia? <<

        Ei, vaan Hän teki täydellisen ihmisen, miehen, jolle antoi valinnanvapauden, mutta tämä ihminen käytti valinnanvapauttaan väärin, mutta ei ottanut vastuuta siitä, vaan säilytti syyn omasta väärästä valinnastaan naisen päälle...ja sitä rataa se on sitten jatkunut tähän päivään saakka... Luomakunta on kirouksen alla ja ihminenkin rappeutuu päivä päivältä enemmän ja enemmän...

        >>> Ei, vaan Hän teki täydellisen ihmisen, miehen >>>

        Höpsis, nyt edes pientä tolkkua noihin horinoihisi. Jos joku taikaukko on ihmisen suunnitellut, niin hänellä ei ole ollut ihan jokainen ruuvi yläkerrassa kohdillaan itselläänkään.

        >>> Luomakunta on kirouksen alla ja ihminenkin rappeutuu päivä päivältä enemmän ja enemmän... >>>

        Höpsis taas. Ihmiskunta ei ole rappeutumassa edelleenkään, vaan tämä on kreationistien aivopieru, kun he eivät ymmärrä genetiikasta yhtään mitään. Kannattaa tutustua genetiikan ammattilaisten verisoon asiasta, eikä suinkaan kreatioistien vääristelyyn asiasta.

        Evoluutio ei ole minkään lajin kohdalla yksisuuntainen prosessi. Jatkuipa ”luonnonvalinta” tai ei, ihminen ei ole nyt, ei ole koskaan ollut eikä koskaan tule ”täydelliseksi”. Tästä johtuu se, että ei myöskään voida ajatella, että ihminen voisi jollain tavalla rappeutua ”täydellisyyden” tilastaan.

        Hyvänä esimerkkinä tästä se, että Afrikassa noin joka kymmenes lapsi on immuuni aidsille.

        http://www.hs.fi/ulkomaat/a1475119918585

        Tämähän tarkoittaa pitkällä juoksulla sitä, että nämä lapset alkavat levittää geenipoolinsa geenejä jälkeläisiinsä, jotka eivät sairastu aidsiin vaikka saisivat sen. Eli Afrikka alkaa päästä vitsauksestaan eroon, mutta toisaalta me muut emme, koska meiltä tuota ei ole vielä löydetty. Johtunee taas siitä, että Afrikassa eläneet ihmiset ja ihmisten esi-isät ovat kärsineet aidsista jo tuhottoman pitkän ajan, joten immuniteetille on ollut pitkä aika syntyä.

        Kuten huomattiin jo ebolan kohdalla, että jotkut ihmiset ovat immuuneja ebolalle, eivätkä sairastu tai jos sairastuvat, niin paranevat. Joku heidän kaukaisista esi-isistään on siis sairastanut ebolan ja parantunut, tai ei ole kyennyt sairastumaan ebolaan alunperinkään.

        Me tiedämme jo nyt siis sen, että jos koko planeetalle leviäisi aivan käsittämätön ebola-aalto, joka tartuttaisi meistä jokaisen, niin kelposimmat jäisivät taas henkiin, eli lähinnä afrikkalaisia, jotka ovat kärsineet ebolasta jo kenties tuhansia tai satoja tuhansia vuosia ja osalla heistä on sitä kohtaan vastustuskyky ja vaikka suurin osa ihmiskunnasta kuolisi, jäljelle jäisi taas hieman kelpoisempia yksilöitä.

        Se, että osa syö itselleen ylipainon liikkumattomuudella yms ei ole geneetistä rappeutumista.


      • kerettiläinen-
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Ei, vaan Hän teki täydellisen ihmisen, miehen >>>

        Höpsis, nyt edes pientä tolkkua noihin horinoihisi. Jos joku taikaukko on ihmisen suunnitellut, niin hänellä ei ole ollut ihan jokainen ruuvi yläkerrassa kohdillaan itselläänkään.

        >>> Luomakunta on kirouksen alla ja ihminenkin rappeutuu päivä päivältä enemmän ja enemmän... >>>

        Höpsis taas. Ihmiskunta ei ole rappeutumassa edelleenkään, vaan tämä on kreationistien aivopieru, kun he eivät ymmärrä genetiikasta yhtään mitään. Kannattaa tutustua genetiikan ammattilaisten verisoon asiasta, eikä suinkaan kreatioistien vääristelyyn asiasta.

        Evoluutio ei ole minkään lajin kohdalla yksisuuntainen prosessi. Jatkuipa ”luonnonvalinta” tai ei, ihminen ei ole nyt, ei ole koskaan ollut eikä koskaan tule ”täydelliseksi”. Tästä johtuu se, että ei myöskään voida ajatella, että ihminen voisi jollain tavalla rappeutua ”täydellisyyden” tilastaan.

        Hyvänä esimerkkinä tästä se, että Afrikassa noin joka kymmenes lapsi on immuuni aidsille.

        http://www.hs.fi/ulkomaat/a1475119918585

        Tämähän tarkoittaa pitkällä juoksulla sitä, että nämä lapset alkavat levittää geenipoolinsa geenejä jälkeläisiinsä, jotka eivät sairastu aidsiin vaikka saisivat sen. Eli Afrikka alkaa päästä vitsauksestaan eroon, mutta toisaalta me muut emme, koska meiltä tuota ei ole vielä löydetty. Johtunee taas siitä, että Afrikassa eläneet ihmiset ja ihmisten esi-isät ovat kärsineet aidsista jo tuhottoman pitkän ajan, joten immuniteetille on ollut pitkä aika syntyä.

        Kuten huomattiin jo ebolan kohdalla, että jotkut ihmiset ovat immuuneja ebolalle, eivätkä sairastu tai jos sairastuvat, niin paranevat. Joku heidän kaukaisista esi-isistään on siis sairastanut ebolan ja parantunut, tai ei ole kyennyt sairastumaan ebolaan alunperinkään.

        Me tiedämme jo nyt siis sen, että jos koko planeetalle leviäisi aivan käsittämätön ebola-aalto, joka tartuttaisi meistä jokaisen, niin kelposimmat jäisivät taas henkiin, eli lähinnä afrikkalaisia, jotka ovat kärsineet ebolasta jo kenties tuhansia tai satoja tuhansia vuosia ja osalla heistä on sitä kohtaan vastustuskyky ja vaikka suurin osa ihmiskunnasta kuolisi, jäljelle jäisi taas hieman kelpoisempia yksilöitä.

        Se, että osa syö itselleen ylipainon liikkumattomuudella yms ei ole geneetistä rappeutumista.

        >> Me tiedämme jo nyt siis sen, että jos koko planeetalle leviäisi aivan käsittämätön ebola-aalto, joka tartuttaisi meistä jokaisen, niin kelposimmat jäisivät taas henkiin, eli lähinnä afrikkalaisia, jotka ovat kärsineet ebolasta jo kenties tuhansia tai satoja tuhansia vuosia ja osalla heistä on sitä kohtaan vastustuskyky ja vaikka suurin osa ihmiskunnasta kuolisi, jäljelle jäisi taas hieman kelpoisempia yksilöitä. <<

        No tämäpä ilouutinen...jotain hyvää evoluutiossakin, kun vaihtuisi osat ja jäljelle jäisivät vain nämä "viisaan" valkoisen "arjalaisen superrodun" halveksimat ja hyväksikäyttämät savimajoissa asuvat mustat "kakantaputtelijat"... Superihmisillä onkin nyt hirvittävä hätä tämänkin tajutessaan etsiä uusia planeettoja, jonne paeta aiheuttamaansa hävitystä ja tuhoa ja haluaisinpa olla näkemässä heidän ilmeensä sinä hetkenä, kun he tajuavat, ettei siitä tulekaan mitään...


      • kerettiläinen-
        näinsevaanmenee kirjoitti:

        Ehkä on parempi, että jätän sanomatta ja jääköön tämä viimeiseksi kommentikseni noihin oksennuksiisi.

        Miten niin "oksennuksiini"...? Minähän kirjoitan vain aivan samalla loukkaavalla tyylillä ja oletan kaikenlaista tuntemattomista ihmisistä ja yleistän aivan kuten te ateistitkin teette...ja jostain syystä tämä minun kohdallani onkin nyt "oksennusta", mutta teidän kohdallanne järkevää "keskustelua" ja kommentointia...en käsitä... Kiinnostaisi tietää, että onko tämä teidän tyylinne nyt siis a) ateistien vai b) miesten vai c) molempien etuoikeus...missäs se tasa-arvo oikein on...?


      • kerettiläinen-
        näinsevaanmenee kirjoitti:

        Puutteessa oleva nainen on harvoin oma itsensä. Olisiko tässä nyt kyse siitä?

        Herttinen sentään, mutta kun tutkistelin itseäni tarkemmin, niin hämmästyksekseni havaitsin, että oikeassa olet ja siitähän kyse todella onkin..!! !
        Ja kuinka ollakaan, niin minulle juolahti sellainen ajatus mieleeni, että kun Sinä niin hyvin ymmärrät minun sielunliikkeitäni ja olet huolissasi minun puutostiloistani, niin miten olisi, voisitkohan sinä auttaa minua jotenkin...? Jarikin kyllä kävi mielessäni, mutta kun hänellä on se vinksallaan olevien hartioiden ongelma, niin en viitsisi vaivata häntä... Eikä uskovainen vaimosi lähimmäisiään rakastavana ihmisenä varmaankaan panisi sitä pahakseen, vaan ilahtuisi huomatessaan, miten sinäkin ateistina voisit auttaa puutteenalaisia lähimmäisiäsi...
        Kerron vähän itsestäni etukäteen, että voit harkita sitten asiaa aivan rauhassa eli olen sopivan kokoinen, pystytissinen, eikä kenkäni kokokaan ole yli 39... Voisitko sinä paljastaa hieman strategisia mittojasi? Tai äh..antaa olla...minulla uskovaisena ihmisenä on hyvä mielikuvitus, kuten te ateistit jo hyvin tiedättekin ja jos se ei riitä, niin aina sitä "apuja" löytyy eli voitaisiin mennä jonkin "lelukaupan" kautta niin kyllä se siitä.... ja jos vaimosi sattuisikin muuttumaan epäluuloiseksi tämän pyyteettömän auttamishalusi suhteen, niin minä olen "avarasydäminen" ihminen, joten voit ottaa vaimosikin mukaan...kyllä minulta paritkin kahvikupit kaapista löytyy ja vielä piparia ja torttua vaimollesikin...joten mitä sanot...tavattaisiinko näin joko kaksin tai kolmin "päiväkahvien" merkeissä...?


      • kerettiläinen- kirjoitti:

        >> Me tiedämme jo nyt siis sen, että jos koko planeetalle leviäisi aivan käsittämätön ebola-aalto, joka tartuttaisi meistä jokaisen, niin kelposimmat jäisivät taas henkiin, eli lähinnä afrikkalaisia, jotka ovat kärsineet ebolasta jo kenties tuhansia tai satoja tuhansia vuosia ja osalla heistä on sitä kohtaan vastustuskyky ja vaikka suurin osa ihmiskunnasta kuolisi, jäljelle jäisi taas hieman kelpoisempia yksilöitä. <<

        No tämäpä ilouutinen...jotain hyvää evoluutiossakin, kun vaihtuisi osat ja jäljelle jäisivät vain nämä "viisaan" valkoisen "arjalaisen superrodun" halveksimat ja hyväksikäyttämät savimajoissa asuvat mustat "kakantaputtelijat"... Superihmisillä onkin nyt hirvittävä hätä tämänkin tajutessaan etsiä uusia planeettoja, jonne paeta aiheuttamaansa hävitystä ja tuhoa ja haluaisinpa olla näkemässä heidän ilmeensä sinä hetkenä, kun he tajuavat, ettei siitä tulekaan mitään...

        >>> No tämäpä ilouutinen...jotain hyvää evoluutiossakin, kun vaihtuisi osat ja jäljelle jäisivät vain nämä "viisaan" valkoisen "arjalaisen superrodun" halveksimat ja hyväksikäyttämät savimajoissa asuvat mustat "kakantaputtelijat" >>>

        Niinpä!

        Ajattele että edes jumalasi ei vaivautunut ilmoittamaan heille mitään itsestään ennen kuin vasta reilut 1500 vuotta naamioimansa pellekuoleman, lavastetun itsemurhansa jälkeen ja silloinkin sitä sanaa noille veivät valkoiset paremmat ihmiset miekan kanssa ja pakottivat heidän palvomaan sairasta jumalaasi. Ja tappoivat ne, jotka eivät siihen suostuneet.

        >>> Superihmisillä onkin nyt hirvittävä hätä tämänkin tajutessaan etsiä uusia planeettoja, jonne paeta aiheuttamaansa hävitystä ja tuhoa ja haluaisinpa olla näkemässä heidän ilmeensä sinä hetkenä, kun he tajuavat, ettei siitä tulekaan mitään. >>>

        No heh. Minäpä haluan nähdä sinun ilmeesi, kun se tapahtuu paljon aikaisemmin kuin sinun jumalasi tulee takaisin.

        Ehkäpä sinä ennen kuolemaasi ehdit tajuta että jumalat pettävät aina, myös sinun jumalasi.


      • kerettiläinen- kirjoitti:

        Miten niin "oksennuksiini"...? Minähän kirjoitan vain aivan samalla loukkaavalla tyylillä ja oletan kaikenlaista tuntemattomista ihmisistä ja yleistän aivan kuten te ateistitkin teette...ja jostain syystä tämä minun kohdallani onkin nyt "oksennusta", mutta teidän kohdallanne järkevää "keskustelua" ja kommentointia...en käsitä... Kiinnostaisi tietää, että onko tämä teidän tyylinne nyt siis a) ateistien vai b) miesten vai c) molempien etuoikeus...missäs se tasa-arvo oikein on...?

        >>> Minähän kirjoitan vain aivan samalla loukkaavalla tyylillä ja oletan kaikenlaista tuntemattomista ihmisistä ja yleistän aivan kuten te ateistitkin teette. >>>

        No loukaavilla tyyleilläkin on sävyeroja ja sen voi tehdä myös hauskasti.

        Sinulle se tyyli ei sovi, vaan se antaa sinusta vain vastenmielisen kuvan.

        Ja sattunet unohtamaan autuaasti nämä sinun uskosi ja jumalasi höpinät, eli se tekee sinusta vielä vastenmielisemmän, kun sinä teeskentelet jotain uskovaista, mutta et käyttäydy kuten uskontosi ja pyhät kirjasi höpisevät.

        Kutsuttiinkohan sitä tekopyhyydeksi, vai mikä se sana oli.

        Eli sinun mukaasi Jeesus opetti, että jos joku lyö sinua oikealla poskelle, lyö vielä lujempaa takaisin.

        Jos joku kirjoittaa sinulle loukkaavalla tyylillä, loukkaa sinä häntä vielä kovemmin vai miten sinä itse perustelisit tuota tyyliäsi ja uskoasi ja sen opetuksia?

        Eli oikeastaan sinä vain todistat itse omalla käytökselläsi että jumalat, usko ja pyhät henget yms niiden vaikutukset ovat vain ja ainoastaan vastenmilistä huuhaata ja hevonpaskaa.


      • kerettiläinen-
        bushmanni kirjoitti:

        >>> No tämäpä ilouutinen...jotain hyvää evoluutiossakin, kun vaihtuisi osat ja jäljelle jäisivät vain nämä "viisaan" valkoisen "arjalaisen superrodun" halveksimat ja hyväksikäyttämät savimajoissa asuvat mustat "kakantaputtelijat" >>>

        Niinpä!

        Ajattele että edes jumalasi ei vaivautunut ilmoittamaan heille mitään itsestään ennen kuin vasta reilut 1500 vuotta naamioimansa pellekuoleman, lavastetun itsemurhansa jälkeen ja silloinkin sitä sanaa noille veivät valkoiset paremmat ihmiset miekan kanssa ja pakottivat heidän palvomaan sairasta jumalaasi. Ja tappoivat ne, jotka eivät siihen suostuneet.

        >>> Superihmisillä onkin nyt hirvittävä hätä tämänkin tajutessaan etsiä uusia planeettoja, jonne paeta aiheuttamaansa hävitystä ja tuhoa ja haluaisinpa olla näkemässä heidän ilmeensä sinä hetkenä, kun he tajuavat, ettei siitä tulekaan mitään. >>>

        No heh. Minäpä haluan nähdä sinun ilmeesi, kun se tapahtuu paljon aikaisemmin kuin sinun jumalasi tulee takaisin.

        Ehkäpä sinä ennen kuolemaasi ehdit tajuta että jumalat pettävät aina, myös sinun jumalasi.

        >> Ajattele että edes jumalasi ei vaivautunut ilmoittamaan heille mitään itsestään ennen kuin vasta reilut 1500 vuotta naamioimansa pellekuoleman, lavastetun itsemurhansa jälkeen ja silloinkin sitä sanaa noille veivät valkoiset paremmat ihmiset miekan kanssa ja pakottivat heidän palvomaan sairasta jumalaasi. Ja tappoivat ne, jotka eivät siihen suostuneet. <<

        Pysytään nyt vain asialinjalla ja unohdetaan jo ne jumalat, kun ei heistä mitään todisteitakaan ole, sillä tosiasiassahan "evoluution kruunut" eli >miehet< siellä olivat asialla, jotka sitä tappamistouhua harrastivat ja siitä taas on ihan selviä todisteita...jopa nytkin, kun katselee ympärilleen tätä maailmantouhua, niin aivan todistettavasti voittopuolisesti miehet ne täällä sotivat ja harrastavat kaikkea muutakin väkivaltaa..

        >> Ehkäpä sinä ennen kuolemaasi ehdit tajuta että jumalat pettävät aina, myös sinun jumalasi. <<

        Ihminenhän se on, joka on tehnyt jumalat omaksi kuvakseen eli tarkemmin sanoen miehet, sillä aika miehenhän näköisiä nuo petturijumalat ovat, joten varaudu vain yllätyksiin sinäkin...


      • kerettiläinen-
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Minähän kirjoitan vain aivan samalla loukkaavalla tyylillä ja oletan kaikenlaista tuntemattomista ihmisistä ja yleistän aivan kuten te ateistitkin teette. >>>

        No loukaavilla tyyleilläkin on sävyeroja ja sen voi tehdä myös hauskasti.

        Sinulle se tyyli ei sovi, vaan se antaa sinusta vain vastenmielisen kuvan.

        Ja sattunet unohtamaan autuaasti nämä sinun uskosi ja jumalasi höpinät, eli se tekee sinusta vielä vastenmielisemmän, kun sinä teeskentelet jotain uskovaista, mutta et käyttäydy kuten uskontosi ja pyhät kirjasi höpisevät.

        Kutsuttiinkohan sitä tekopyhyydeksi, vai mikä se sana oli.

        Eli sinun mukaasi Jeesus opetti, että jos joku lyö sinua oikealla poskelle, lyö vielä lujempaa takaisin.

        Jos joku kirjoittaa sinulle loukkaavalla tyylillä, loukkaa sinä häntä vielä kovemmin vai miten sinä itse perustelisit tuota tyyliäsi ja uskoasi ja sen opetuksia?

        Eli oikeastaan sinä vain todistat itse omalla käytökselläsi että jumalat, usko ja pyhät henget yms niiden vaikutukset ovat vain ja ainoastaan vastenmilistä huuhaata ja hevonpaskaa.

        >> No loukaavilla tyyleilläkin on sävyeroja ja sen voi tehdä myös hauskasti.

        Sinulle se tyyli ei sovi, vaan se antaa sinusta vain vastenmielisen kuvan. <<

        No siinä taas yksi "evoluution huipputuote" äänessä, joka kuvittelee olevansa siinä asemassa, että voi ylhäältäpäin neuvoa, mikä sopii kenelle ja mikä ei ja selittelee vielä ihan vakavissaan, että on olemassa jokin "miellyttävä loukkaava tyyli", jonka taitaja tietenkin itse on... Luuletko sinä todellakin, että minua vähääkään kiinnostaa se, miten "miellyttävän" kuvan sinä tai kaverisi minusta saatte...ei voisi vähempää kiinnostaa...eivätkä tämän palstan uskovaisetkaan minusta pidä, joten ei tästä suurtakaan vahinkoa tule... Ja lisäksi sanotaanhan siellä Raamatussakin, että "ei helmiä sioille" ja tästä opetuksesta täytyy kyllä tiukasti pitää kiinni...

        >>Ja sattunet unohtamaan autuaasti nämä sinun uskosi ja jumalasi höpinät, eli se tekee sinusta vielä vastenmielisemmän, kun sinä teeskentelet jotain uskovaista, mutta et käyttäydy kuten uskontosi ja pyhät kirjasi höpisevät. <<

        Pahoittelen, etten käyttäydy toivomallasi tavalla, mutta en minä teeskentele mitään, vaan olen juuri näin raadollinen kuin olen, sillä onhan siellä seurakuntaruumiissa jonkun toimitettava peräsuolen virkaakin, että pääsee myrkkykaasut haihtumaan ilmaan... voivat sitten muut jalommat ruumiinosat vapaasti toimitella omia virkojaan, kun minä toimitan uskollisesti oman osani... Ja muistuttaisin vielä, ettei minulla ole mitään valmista uskontoakaan, joten taas sinä lankesit yleistämään... Ja täytyy myös ottaa huomioon lieventävänä asianhaarana, että olen saanut parikymmentä vuotta elämästäni nauttia ateisti-isäni kasvatuksesta ja tällaista tulosta siitä sitten on syntynyt, eikä se kaikki opittu tietenkään hetkessä haihdu ilmaan, joten ei luulisi sinullakaan tai muilla ateistimiehillä olevan valittamisen aihetta... Mutta jostain kumman syystä teiltä tosikko...tarkoitin siis ateistimiehiltä puuttuu täysin huumorintaju, mitä tulee teihin itseenne...joten rentoudu vähän sinäkin äläkä ota itseäsi niin vakavasti, kun eivät muutkaan ota... Ja vielä mitä tulee uskonelämääni (huom. uskon, ei uskonnon) niin minähän vasta opettelen uskonelämän alkeita ja nyt vasta sisäistin nuokin Jeesuksen sanat "ei helmiä sioille"...että mitä kaikkea tässä vielä oppiikaan...


      • kerettiläinen- kirjoitti:

        Miten niin "oksennuksiini"...? Minähän kirjoitan vain aivan samalla loukkaavalla tyylillä ja oletan kaikenlaista tuntemattomista ihmisistä ja yleistän aivan kuten te ateistitkin teette...ja jostain syystä tämä minun kohdallani onkin nyt "oksennusta", mutta teidän kohdallanne järkevää "keskustelua" ja kommentointia...en käsitä... Kiinnostaisi tietää, että onko tämä teidän tyylinne nyt siis a) ateistien vai b) miesten vai c) molempien etuoikeus...missäs se tasa-arvo oikein on...?

        Kas vain, yleistyksiä oikein nipussa.

        Kaikki ateistit ovat samanlaisia. Kaikki miehet ovat samanlaisia

        Pitää kai se vakavissaan ottaa, kun asiantuntija näin toteaa.


      • kerettiläinen-
        v.aari kirjoitti:

        Kas vain, yleistyksiä oikein nipussa.

        Kaikki ateistit ovat samanlaisia. Kaikki miehet ovat samanlaisia

        Pitää kai se vakavissaan ottaa, kun asiantuntija näin toteaa.

        Tämähän on bushmannin itsensä valitsema linja eli >> KAIKKI uskovaiset ovat samanlaisia, kaikki pahuus maailmassa on uskontojen ja typerien uskovaisten syytä blå blå blå jne... josta asenteestaan hän ei suostu luopumaan, vaikka siitä kuinka hänelle huomautettaisiin... Joten jos tälle linjalle lähdetään, niin kyllä minäkin löydän ihan yhtä hyviä todisteita ja jopa parempiakin >typerien yleistyksieni< puolesta...jumalista kun ei ole mitään todisteita, mutta sen sijaan miesten väkivallasta on... ja minulla on jopa henkilökohtaista kokemusta ateistimiesten väkivallasta, joten mitenkäs se nyt voi olla mahdollista, kun kerran siinä ateismissa on ratkaisu tämän maailman väkivaltaongelmaankin..??
        Tyttärenikin kävi hetken aikaa osallistumassa tämän palstan keskusteluihin, mutta hänen oli poistuttava, koska bushmannin kirjoitukset saivat hänet voimaan niin pahoin, koska ne muistuttivat aivan hänen entisen väkivaltaisen avopuolisonsa puheita...miehen, joka on kiihkeä ateisti ja jota tyttäreni joutui lopulta henkensä uhalla pakenemaan turvakotiin... Traumatisoitunut tyttäreni kuvitteli jopa hetken, että bushmani on hänen entinen avopuolisonsa, koska tyyli oli aivan samanlainen, mutta käsitti sitten, ettei se voi olla mahdollista, koska bushmanni on adventistikodin kasvatti. Ja minä olen saanut alkuni ateistimiehen raiskauksen tuloksena ja joutunut vieläpä elämään parikymmentä vuotta elämästäni sen henkisen väkivallan ilmapiirissä, joten minulle on aivan turhaa louskuttaa jotain sellaista paskaa, että ateismissa ja tieteessä on ratkaisu tämän maailman ongelmiin, sillä eivät nekään pysty miestä muuttamaan... Nytkin on USA: n presidentiksi pyrkimässä yksi idiootti, joka on maksanut entisen vaimonsa hiljaiseksi kokemastaan raiskauksesta, mutta eipä voinut vaientaa julkisuuteen tulleita törkeitä naisia halventavia puheitaan...eli siinäpä taas oikea "evoluution kruunu", joka kehuu, miten rahan ja kuuluisuuden avulla voi saada naisen kuin naisen, mutta sepä ei riitäkään, vaan vieläpä on pitänyt päästä tyydyttämään uteliaisuuttaan ja kokemaan raiskaamisenkin ihanuus... Hänenkin sisällään varmaan asuu pieni tyhmä kaappiuskovainen, kun ei siitä ole tullut julkisuuteen mitään viitteitä...
        Joten ellei tästä mitenkään käynyt selväksi se, että minä en harrasta tällaista yleistämistä kaikesta kokemastani huolimatta, niin todettakoon se tässä ja nyt, että >minä en pidä kaikkia miehiä tai ateisteja väkivaltaisina hulluina<, mutta sen voin myöntää, että >tietyn tyyppiset< miehet (sekä naisetkin) saavat minut näkemään punaista ja on kai aivan ymmärrettävää näin evoluutiokin näkökulmasta, että jos on perinyt jonkin raiskaajan geenejä, niin itsehillinnän kanssa voi olla vaikeuksia...


      • kerettiläinen- kirjoitti:

        Tämähän on bushmannin itsensä valitsema linja eli >> KAIKKI uskovaiset ovat samanlaisia, kaikki pahuus maailmassa on uskontojen ja typerien uskovaisten syytä blå blå blå jne... josta asenteestaan hän ei suostu luopumaan, vaikka siitä kuinka hänelle huomautettaisiin... Joten jos tälle linjalle lähdetään, niin kyllä minäkin löydän ihan yhtä hyviä todisteita ja jopa parempiakin >typerien yleistyksieni< puolesta...jumalista kun ei ole mitään todisteita, mutta sen sijaan miesten väkivallasta on... ja minulla on jopa henkilökohtaista kokemusta ateistimiesten väkivallasta, joten mitenkäs se nyt voi olla mahdollista, kun kerran siinä ateismissa on ratkaisu tämän maailman väkivaltaongelmaankin..??
        Tyttärenikin kävi hetken aikaa osallistumassa tämän palstan keskusteluihin, mutta hänen oli poistuttava, koska bushmannin kirjoitukset saivat hänet voimaan niin pahoin, koska ne muistuttivat aivan hänen entisen väkivaltaisen avopuolisonsa puheita...miehen, joka on kiihkeä ateisti ja jota tyttäreni joutui lopulta henkensä uhalla pakenemaan turvakotiin... Traumatisoitunut tyttäreni kuvitteli jopa hetken, että bushmani on hänen entinen avopuolisonsa, koska tyyli oli aivan samanlainen, mutta käsitti sitten, ettei se voi olla mahdollista, koska bushmanni on adventistikodin kasvatti. Ja minä olen saanut alkuni ateistimiehen raiskauksen tuloksena ja joutunut vieläpä elämään parikymmentä vuotta elämästäni sen henkisen väkivallan ilmapiirissä, joten minulle on aivan turhaa louskuttaa jotain sellaista paskaa, että ateismissa ja tieteessä on ratkaisu tämän maailman ongelmiin, sillä eivät nekään pysty miestä muuttamaan... Nytkin on USA: n presidentiksi pyrkimässä yksi idiootti, joka on maksanut entisen vaimonsa hiljaiseksi kokemastaan raiskauksesta, mutta eipä voinut vaientaa julkisuuteen tulleita törkeitä naisia halventavia puheitaan...eli siinäpä taas oikea "evoluution kruunu", joka kehuu, miten rahan ja kuuluisuuden avulla voi saada naisen kuin naisen, mutta sepä ei riitäkään, vaan vieläpä on pitänyt päästä tyydyttämään uteliaisuuttaan ja kokemaan raiskaamisenkin ihanuus... Hänenkin sisällään varmaan asuu pieni tyhmä kaappiuskovainen, kun ei siitä ole tullut julkisuuteen mitään viitteitä...
        Joten ellei tästä mitenkään käynyt selväksi se, että minä en harrasta tällaista yleistämistä kaikesta kokemastani huolimatta, niin todettakoon se tässä ja nyt, että >minä en pidä kaikkia miehiä tai ateisteja väkivaltaisina hulluina<, mutta sen voin myöntää, että >tietyn tyyppiset< miehet (sekä naisetkin) saavat minut näkemään punaista ja on kai aivan ymmärrettävää näin evoluutiokin näkökulmasta, että jos on perinyt jonkin raiskaajan geenejä, niin itsehillinnän kanssa voi olla vaikeuksia...

        JOs kerettiläinen ei vedä heti hernettä nenään, niin voisin antaa sellaisen pienen neuvon, että rivitä ja jaa tekstiäsi hieman avarammin (käytä rivinvälejä yms), niin tuosta sinun sekavasta sepustuksestasi voisi saada edes jotain tolkkua.

        >>>> Tämähän on bushmannin itsensä valitsema linja eli >> KAIKKI uskovaiset ovat samanlaisia, kaikki pahuus maailmassa on uskontojen ja typerien uskovaisten syytä blå blå blå jne. >>>

        Tämän sinä olet keksinyt ihan itse.

        Jokainen ihminen on typerä, joka uskoo johonkin joka on tiedetyn tiedon vastaista. Hän voi tehdä sen tietenkin niin, että hän ei itse ymmärrä sitä tai sitten hän tiedostaa asian ongelman, mutta uskoo kuitenkin, koska ryhmäpaine yms. Sen ei tarvitse olla uskovainen, joka uskoo typeryyteen vaan se voi olla myös uskonnoton, joka uskoo typeryyksiin.

        Etkö jo tuota ymmärrä? Olen monesti kirjoittanut, että kyllä voi olla kristitty, joka ei omaa naurettavaa ja typerää uskoa, mutta heitä nyt sattuu näissä amerikan kulteissa olemaan aika pieni vähemmistö.

        Mitä tulee uskontojen aiheuttamaan pahuuteen maailmassa, niin siitäkin kirjoitan yleisellä tasolla ja toki siitä on sitten aika paljon näyttöä olemassa, että tällaisen yleistyksen voi tehdä.

        >>> mutta sen sijaan miesten väkivallasta on >>>

        Tietenkin miesten väkivallasta on paljon näyttöä, eläimiähän me olemme ja sopivilla ärsykkeillä, kuten uskonto, se saadaan esiin kenestä vain.

        Mutta jälleen kerran voisin sanoa, että koetapa saada nuori mies aseisiin ei kenenkään nimissä?

        Mene tuonne ja tapa nuo ei kenenkään nimissä, niin miten käy? Sillä sitähän on uskonnottomuus.

        Et sinä saa ketään aseisiin toisia tappamaan ei kenenkään nimissä, mutta uskonnon argumenttipankki tarjoaa kivasti kimmokkeita väkivaltaan.

        >>> ja minulla on jopa henkilökohtaista kokemusta ateistimiesten väkivallasta, joten mitenkäs se nyt voi olla mahdollista, kun kerran siinä ateismissa on ratkaisu tämän maailman väkivaltaongelmaankin..??
        Tyttärenikin kävi hetken aikaa osallistumassa tämän palstan keskusteluihin, mutta hänen oli poistuttava, koska bushmannin kirjoitukset saivat hänet voimaan niin pahoin, koska ne muistuttivat aivan hänen entisen väkivaltaisen avopuolisonsa puheita...miehen, joka on kiihkeä ateisti ja jota tyttäreni joutui lopulta henkensä uhalla pakenemaan turvakotiin >>>

        Nämä on vähän säälittäviä juttuja kertoa, että ei millään pahalla. Näitä keksii kuka tahansa, näin hienosti anonyyminä. Toki minä ymmärrän, että kun ei muuta jää jäljelle omaan argumenttipankkiin, niin sitten aletaan suoltaa tuollaista ja uskokoo ken tahtoo, minuun ei uppoa. Mutta toki joku uskovainen ottaa nuo jutut tosissaan ja uppoaa kuin kusi lumeen.

        >>> Ja minä olen saanut alkuni ateistimiehen raiskauksen tuloksena ja joutunut vieläpä elämään parikymmentä vuotta elämästäni sen henkisen väkivallan ilmapiirissä >>

        No suositan jotain psykoterapiaa, jos nuo jutut ovat totta edes puoliksi. Toki sinä itse olet voinut alkaa jo uskomaan juttuihisi, koska olet kuitenkin muuttunut yhä sekavammmaksi ja sekavammaksi juttujesi kanssa. Nämä hörhösalaliitot yms, joita sieltä pilkistää koko ajan.

        Voisin jopa uskoa nuo juttusi, jos olisit muuten selväpäinen, mutta ottaen huomioon hörhöilysi, niin en usko noita satuja ollenkaan, en sekuntiakaan, vaan keksit niitä vain hädän hetkellä, kun koetat saada myötätuntoa koko ajan sekavammaksi käymiin viesteihisi.

        Aika hauskaa, että yksi toinenkin hörhö väittää ihan samaa aina välillä. Ateisti-isä hakkasi ja pieksi ja uhkasi katkoa sormet jos edes ajatuksissaan rukoilee ynnä muuta hevonkukkua. Eikös niillä uskovaisilla ole kaikkia paranormaaleja kykyjä, mutta että ateisti osaisi tietää milloin joku rukoilee ajatuksissaan, niin sellaisesta en ole vielä kuullut mitään.

        >>> Nytkin on USA: n presidentiksi pyrkimässä yksi idiootti, >>>

        Oikein harras uskovainen on. Omasta mielestään.

        http://edition.cnn.com/2016/10/07/politics/donald-trump-evangelical-leaders/

        Lisäksi jos hänet valitaan, se tehdään uskovaisten äänillä.

        >>> mutta sen voin myöntää, että >tietyn tyyppiset< miehet (sekä naisetkin) saavat minut näkemään punaista ja on kai aivan ymmärrettävää näin evoluutiokin näkökulmasta, että jos on perinyt jonkin raiskaajan geenejä, niin itsehillinnän kanssa voi olla vaikeuksia... >>>

        Kyllä se psykoterapia voisi vielä auttaa. Minulla ei ole mitään ongelmia keidenkään kanssa, edes typerysten. Minusta saa uskoa mihin aidanseipääseen tahansa ja niin kovaa miten tahansa, eikä se ole se ongelma. Ihminen saa olla typeräkin, eikä se ole ongelma. Saa uskoa että jumala on taikonut elämän 6000 vuotta sitten. Saa uskoa hammaskeijuihin ja tonttuihin. Ei ole ongelma.

        Ongelma siitä tulee vasta sitten, jos alat koettaa saada uskomaan typeryyteesi muitakin.

        Minulla ei ole mitään yhtään typeryyttä vastaan tai mitään uskomusta vastaan, jos se pysyy ihmisen henkilökohtaisena asiana. Mutta jos sitä aletaan tuputtaa lapsille tai muille, niin sitten se on minusta meidän kaikkien ongelma.


      • kerettiläinen- kirjoitti:

        >> No loukaavilla tyyleilläkin on sävyeroja ja sen voi tehdä myös hauskasti.

        Sinulle se tyyli ei sovi, vaan se antaa sinusta vain vastenmielisen kuvan. <<

        No siinä taas yksi "evoluution huipputuote" äänessä, joka kuvittelee olevansa siinä asemassa, että voi ylhäältäpäin neuvoa, mikä sopii kenelle ja mikä ei ja selittelee vielä ihan vakavissaan, että on olemassa jokin "miellyttävä loukkaava tyyli", jonka taitaja tietenkin itse on... Luuletko sinä todellakin, että minua vähääkään kiinnostaa se, miten "miellyttävän" kuvan sinä tai kaverisi minusta saatte...ei voisi vähempää kiinnostaa...eivätkä tämän palstan uskovaisetkaan minusta pidä, joten ei tästä suurtakaan vahinkoa tule... Ja lisäksi sanotaanhan siellä Raamatussakin, että "ei helmiä sioille" ja tästä opetuksesta täytyy kyllä tiukasti pitää kiinni...

        >>Ja sattunet unohtamaan autuaasti nämä sinun uskosi ja jumalasi höpinät, eli se tekee sinusta vielä vastenmielisemmän, kun sinä teeskentelet jotain uskovaista, mutta et käyttäydy kuten uskontosi ja pyhät kirjasi höpisevät. <<

        Pahoittelen, etten käyttäydy toivomallasi tavalla, mutta en minä teeskentele mitään, vaan olen juuri näin raadollinen kuin olen, sillä onhan siellä seurakuntaruumiissa jonkun toimitettava peräsuolen virkaakin, että pääsee myrkkykaasut haihtumaan ilmaan... voivat sitten muut jalommat ruumiinosat vapaasti toimitella omia virkojaan, kun minä toimitan uskollisesti oman osani... Ja muistuttaisin vielä, ettei minulla ole mitään valmista uskontoakaan, joten taas sinä lankesit yleistämään... Ja täytyy myös ottaa huomioon lieventävänä asianhaarana, että olen saanut parikymmentä vuotta elämästäni nauttia ateisti-isäni kasvatuksesta ja tällaista tulosta siitä sitten on syntynyt, eikä se kaikki opittu tietenkään hetkessä haihdu ilmaan, joten ei luulisi sinullakaan tai muilla ateistimiehillä olevan valittamisen aihetta... Mutta jostain kumman syystä teiltä tosikko...tarkoitin siis ateistimiehiltä puuttuu täysin huumorintaju, mitä tulee teihin itseenne...joten rentoudu vähän sinäkin äläkä ota itseäsi niin vakavasti, kun eivät muutkaan ota... Ja vielä mitä tulee uskonelämääni (huom. uskon, ei uskonnon) niin minähän vasta opettelen uskonelämän alkeita ja nyt vasta sisäistin nuokin Jeesuksen sanat "ei helmiä sioille"...että mitä kaikkea tässä vielä oppiikaan...

        >>> No siinä taas yksi "evoluution huipputuote" äänessä, joka kuvittelee olevansa siinä asemassa, että voi ylhäältäpäin neuvoa, mikä sopii kenelle ja mikä ei ja selittelee vielä ihan vakavissaan, että on olemassa jokin "miellyttävä loukkaava tyyli", jonka taitaja tietenkin itse on.. >>>

        Et ole kuullut ironista, parodiasta? Sarkasmista? Toki ymmärrän, että jos ei omaa huumorintajua, niin sitten viestin kokee loukkaavana. Huumori on vaikea laji, sen myönnän, etenkin tiukkapipojen kanssa.

        MInä en ole omasta mielestäni minkään tyylin taitaja.

        >>> Luuletko sinä todellakin, että minua vähääkään kiinnostaa se, miten "miellyttävän" kuvan sinä tai kaverisi minusta saatte >>>

        No jos minulta kysytään, niin toki toivon, että mitä vastenmielisemmän kuvan annat itsestäsi, niin sen parempi uskontosi ja jumalasi tulevaisuuden kannalta.

        Minua ei haittaa yhtään sinun sekavat viestisi, salaliittoteoriasi ja muu hörhöily, vaan sehän vain kertoo selväpäiselle siitä, että mitä jokin jumala saa ihmisessä aikaan.

        Eli usvaa putkeen vain ja keksi lisää hörhöraiskausjuttuja vaan, kaasu pohjaan!

        >>> Ja lisäksi sanotaanhan siellä Raamatussakin, että "ei helmiä sioille" ja tästä opetuksesta täytyy kyllä tiukasti pitää kiinni... >>>

        Joten kumpikos meistä tuon lainauksen perusteella pitää itseään hieman muita parempana?

        >>> Pahoittelen, etten käyttäydy toivomallasi tavalla, mutta en minä teeskentele mitään, vaan olen juuri näin raadollinen kuin olen, sillä onhan siellä seurakuntaruumiissa jonkun toimitettava peräsuolen virkaakin >>>

        Ja Jari Laurilan peräsuolityyliin pääsit jo! Aina vain paranee. Minua hykerryttää että mihin tämä vielä johtaakaan!

        >>> Ja täytyy myös ottaa huomioon lieventävänä asianhaarana, että olen saanut parikymmentä vuotta elämästäni nauttia ateisti-isäni kasvatuksesta ja tällaista tulosta siitä sitten on syntynyt, eikä se kaikki opittu tietenkään hetkessä haihdu ilmaan, joten ei luulisi sinullakaan tai muilla ateistimiehillä olevan valittamisen aihetta >>>

        No aika monta kovaa ateistikokemusta sinulla on, kun ateistin raiskauksesta olet saanut alkusi ja sitten vielä isäksikin sait ateistin, vai onko tämä raiskaaja sekä raiskaaja että isä?

        Ja kun miettii sitä, että et taida olla ihan eilisen teeren lapsi, niin ottaen huomioon miten turkasen vähän lapsuutesi aikaan oli ateisteja Suomessa, niin melkoinen lottovoittajan tuuri on sinulla käynyt asian suhteen.

        >>> Mutta jostain kumman syystä teiltä tosikko...tarkoitin siis ateistimiehiltä puuttuu täysin huumorintaju, mitä tulee teihin itseenne >>>

        Minusta on ainakin hauskaa lukea kirjoituksia, joissa älykkäästi löydetään argumentointivirheitäni ja silloin niitä saa myös pilkata ja mitä tyylikkäämmin sen tekee, niin kyllä minullakin on ollut hauskaa.


      • kerettiläinen-
        bushmanni kirjoitti:

        JOs kerettiläinen ei vedä heti hernettä nenään, niin voisin antaa sellaisen pienen neuvon, että rivitä ja jaa tekstiäsi hieman avarammin (käytä rivinvälejä yms), niin tuosta sinun sekavasta sepustuksestasi voisi saada edes jotain tolkkua.

        >>>> Tämähän on bushmannin itsensä valitsema linja eli >> KAIKKI uskovaiset ovat samanlaisia, kaikki pahuus maailmassa on uskontojen ja typerien uskovaisten syytä blå blå blå jne. >>>

        Tämän sinä olet keksinyt ihan itse.

        Jokainen ihminen on typerä, joka uskoo johonkin joka on tiedetyn tiedon vastaista. Hän voi tehdä sen tietenkin niin, että hän ei itse ymmärrä sitä tai sitten hän tiedostaa asian ongelman, mutta uskoo kuitenkin, koska ryhmäpaine yms. Sen ei tarvitse olla uskovainen, joka uskoo typeryyteen vaan se voi olla myös uskonnoton, joka uskoo typeryyksiin.

        Etkö jo tuota ymmärrä? Olen monesti kirjoittanut, että kyllä voi olla kristitty, joka ei omaa naurettavaa ja typerää uskoa, mutta heitä nyt sattuu näissä amerikan kulteissa olemaan aika pieni vähemmistö.

        Mitä tulee uskontojen aiheuttamaan pahuuteen maailmassa, niin siitäkin kirjoitan yleisellä tasolla ja toki siitä on sitten aika paljon näyttöä olemassa, että tällaisen yleistyksen voi tehdä.

        >>> mutta sen sijaan miesten väkivallasta on >>>

        Tietenkin miesten väkivallasta on paljon näyttöä, eläimiähän me olemme ja sopivilla ärsykkeillä, kuten uskonto, se saadaan esiin kenestä vain.

        Mutta jälleen kerran voisin sanoa, että koetapa saada nuori mies aseisiin ei kenenkään nimissä?

        Mene tuonne ja tapa nuo ei kenenkään nimissä, niin miten käy? Sillä sitähän on uskonnottomuus.

        Et sinä saa ketään aseisiin toisia tappamaan ei kenenkään nimissä, mutta uskonnon argumenttipankki tarjoaa kivasti kimmokkeita väkivaltaan.

        >>> ja minulla on jopa henkilökohtaista kokemusta ateistimiesten väkivallasta, joten mitenkäs se nyt voi olla mahdollista, kun kerran siinä ateismissa on ratkaisu tämän maailman väkivaltaongelmaankin..??
        Tyttärenikin kävi hetken aikaa osallistumassa tämän palstan keskusteluihin, mutta hänen oli poistuttava, koska bushmannin kirjoitukset saivat hänet voimaan niin pahoin, koska ne muistuttivat aivan hänen entisen väkivaltaisen avopuolisonsa puheita...miehen, joka on kiihkeä ateisti ja jota tyttäreni joutui lopulta henkensä uhalla pakenemaan turvakotiin >>>

        Nämä on vähän säälittäviä juttuja kertoa, että ei millään pahalla. Näitä keksii kuka tahansa, näin hienosti anonyyminä. Toki minä ymmärrän, että kun ei muuta jää jäljelle omaan argumenttipankkiin, niin sitten aletaan suoltaa tuollaista ja uskokoo ken tahtoo, minuun ei uppoa. Mutta toki joku uskovainen ottaa nuo jutut tosissaan ja uppoaa kuin kusi lumeen.

        >>> Ja minä olen saanut alkuni ateistimiehen raiskauksen tuloksena ja joutunut vieläpä elämään parikymmentä vuotta elämästäni sen henkisen väkivallan ilmapiirissä >>

        No suositan jotain psykoterapiaa, jos nuo jutut ovat totta edes puoliksi. Toki sinä itse olet voinut alkaa jo uskomaan juttuihisi, koska olet kuitenkin muuttunut yhä sekavammmaksi ja sekavammaksi juttujesi kanssa. Nämä hörhösalaliitot yms, joita sieltä pilkistää koko ajan.

        Voisin jopa uskoa nuo juttusi, jos olisit muuten selväpäinen, mutta ottaen huomioon hörhöilysi, niin en usko noita satuja ollenkaan, en sekuntiakaan, vaan keksit niitä vain hädän hetkellä, kun koetat saada myötätuntoa koko ajan sekavammaksi käymiin viesteihisi.

        Aika hauskaa, että yksi toinenkin hörhö väittää ihan samaa aina välillä. Ateisti-isä hakkasi ja pieksi ja uhkasi katkoa sormet jos edes ajatuksissaan rukoilee ynnä muuta hevonkukkua. Eikös niillä uskovaisilla ole kaikkia paranormaaleja kykyjä, mutta että ateisti osaisi tietää milloin joku rukoilee ajatuksissaan, niin sellaisesta en ole vielä kuullut mitään.

        >>> Nytkin on USA: n presidentiksi pyrkimässä yksi idiootti, >>>

        Oikein harras uskovainen on. Omasta mielestään.

        http://edition.cnn.com/2016/10/07/politics/donald-trump-evangelical-leaders/

        Lisäksi jos hänet valitaan, se tehdään uskovaisten äänillä.

        >>> mutta sen voin myöntää, että >tietyn tyyppiset< miehet (sekä naisetkin) saavat minut näkemään punaista ja on kai aivan ymmärrettävää näin evoluutiokin näkökulmasta, että jos on perinyt jonkin raiskaajan geenejä, niin itsehillinnän kanssa voi olla vaikeuksia... >>>

        Kyllä se psykoterapia voisi vielä auttaa. Minulla ei ole mitään ongelmia keidenkään kanssa, edes typerysten. Minusta saa uskoa mihin aidanseipääseen tahansa ja niin kovaa miten tahansa, eikä se ole se ongelma. Ihminen saa olla typeräkin, eikä se ole ongelma. Saa uskoa että jumala on taikonut elämän 6000 vuotta sitten. Saa uskoa hammaskeijuihin ja tonttuihin. Ei ole ongelma.

        Ongelma siitä tulee vasta sitten, jos alat koettaa saada uskomaan typeryyteesi muitakin.

        Minulla ei ole mitään yhtään typeryyttä vastaan tai mitään uskomusta vastaan, jos se pysyy ihmisen henkilökohtaisena asiana. Mutta jos sitä aletaan tuputtaa lapsille tai muille, niin sitten se on minusta meidän kaikkien ongelma.

        >> Sen ei tarvitse olla uskovainen, joka uskoo typeryyteen vaan se voi olla myös uskonnoton, joka uskoo typeryyksiin.

        Etkö jo tuota ymmärrä? <<

        Ymmärrän todellakin, kun luen Sinun kirjoituksiasi...

        >> Tietenkin miesten väkivallasta on paljon näyttöä, eläimiähän me olemme ja sopivilla ärsykkeillä, kuten uskonto, se saadaan esiin kenestä vain. <<

        Kuulepas nyt >sinä pumpulissa kasvanut neropatti<...minä ja lukemattomat naiset voimme kertoa sinulle ihan omasta kokemuksesta, ettei siihen mitään uskontoja tarvita, kun mies haluaa "toteuttaa miehistä puoltaan"...hän keksii kyllä syyn siihen vaikka tyhjästä...

        >> Nämä on vähän säälittäviä juttuja kertoa, että ei millään pahalla. Näitä keksii kuka tahansa, näin hienosti anonyyminä. Toki minä ymmärrän, että kun ei muuta jää jäljelle omaan argumenttipankkiin, niin sitten aletaan suoltaa tuollaista ja uskokoo ken tahtoo, minuun ei uppoa. <<

        Sinä olet kyllä todellakin aivan ÄÄLIÖ..!!. Minä olen miettinyt todella kauan, että uskallanko paljastaa mitään näistä asioista edes anonyyminä netissä, koska joku saattaa tunnistaa minut niiden perusteella (ja varmaan joku tunnistaakin..), mutta ajattelin sitten, että välttämätöntä se on, jotta edes jollain tavalla tulee ymmärretyksi nämä minun tunteenpurkaukseni...
        Mutta jos jo nuo kertomani asiat on sinun mahdotonta uskoa todeksi, niin oletko kuullut sellaista sanontaa kuin "todellisuus on tarua ihmeellisempää" tai niin kuin ostos-TV: ssä sanotaan "eikä tässä vielä kaikki"...sillä tuossa on vain murto-osa kaikesta siitä, mitä minulla olisi tämän elämän raadollisuudesta kerrottavaa, mutta ethän sinä tuossa akateemisessa norsunluutornissasi eläneenä tajua näistä yhtään mitään...jatka vaan rauhassa tieteen Kuvalehtiesi lukemista...kyllä niistä viisastuu...

        >> Aika hauskaa, että yksi toinenkin hörhö väittää ihan samaa aina välillä. Ateisti-isä hakkasi ja pieksi ja uhkasi katkoa sormet jos edes ajatuksissaan rukoilee ynnä muuta hevonkukkua. Eikös niillä uskovaisilla ole kaikkia paranormaaleja kykyjä, mutta että ateisti osaisi tietää milloin joku rukoilee ajatuksissaan, niin sellaisesta en ole vielä kuullut mitään. <<

        Voitko sinä todellakin olla noin yksinkertainen..??? Kehoittaisin, että alkaisit mitä pikimmin tutkia, mitä kerrotaan NARSISMISTA, niin käsittäisit, että narsisti voi uhkailla mitä käsittämättömimmillä uhkauksilla, joissa ei ole mitään järkeä...mutta kun se uhri on lapsi (tai vaikkapa aikuinenkin, jonka psyyke on murrettu), niin ei silloin pysty käsittämään, että noissa uhkauksissa ei ole mitään järkeä...silloin on vain täysin pelon lamauttama..

        >> Oikein harras uskovainen on. Omasta mielestään. <<

        Älä nyt puhu paskaa! Trump on pelkkä poliittinen taktikko, >minkä aivan hyvin itsekin tiedät<, sillä USA:ssa tuskin pääsee edes ehdokkaaksi, ellei ole olevinaan jonkin sortin uskovainen...pidätkö itseäsi kovinkin rehellisenä ihmisenä...

        >> Minulla ei ole mitään ongelmia keidenkään kanssa, edes typerysten. <<

        No ei kai, kun elät siellä norsunluutornissasi "tieteen kuvalehtien" kanssa ja elämäsi suurimmat traumat ovat siinä, kun et päässyt lapsena sapattisin pelaamaan...voi sinua raukkaa...


      • kerettiläinen-
        bushmanni kirjoitti:

        >>> No siinä taas yksi "evoluution huipputuote" äänessä, joka kuvittelee olevansa siinä asemassa, että voi ylhäältäpäin neuvoa, mikä sopii kenelle ja mikä ei ja selittelee vielä ihan vakavissaan, että on olemassa jokin "miellyttävä loukkaava tyyli", jonka taitaja tietenkin itse on.. >>>

        Et ole kuullut ironista, parodiasta? Sarkasmista? Toki ymmärrän, että jos ei omaa huumorintajua, niin sitten viestin kokee loukkaavana. Huumori on vaikea laji, sen myönnän, etenkin tiukkapipojen kanssa.

        MInä en ole omasta mielestäni minkään tyylin taitaja.

        >>> Luuletko sinä todellakin, että minua vähääkään kiinnostaa se, miten "miellyttävän" kuvan sinä tai kaverisi minusta saatte >>>

        No jos minulta kysytään, niin toki toivon, että mitä vastenmielisemmän kuvan annat itsestäsi, niin sen parempi uskontosi ja jumalasi tulevaisuuden kannalta.

        Minua ei haittaa yhtään sinun sekavat viestisi, salaliittoteoriasi ja muu hörhöily, vaan sehän vain kertoo selväpäiselle siitä, että mitä jokin jumala saa ihmisessä aikaan.

        Eli usvaa putkeen vain ja keksi lisää hörhöraiskausjuttuja vaan, kaasu pohjaan!

        >>> Ja lisäksi sanotaanhan siellä Raamatussakin, että "ei helmiä sioille" ja tästä opetuksesta täytyy kyllä tiukasti pitää kiinni... >>>

        Joten kumpikos meistä tuon lainauksen perusteella pitää itseään hieman muita parempana?

        >>> Pahoittelen, etten käyttäydy toivomallasi tavalla, mutta en minä teeskentele mitään, vaan olen juuri näin raadollinen kuin olen, sillä onhan siellä seurakuntaruumiissa jonkun toimitettava peräsuolen virkaakin >>>

        Ja Jari Laurilan peräsuolityyliin pääsit jo! Aina vain paranee. Minua hykerryttää että mihin tämä vielä johtaakaan!

        >>> Ja täytyy myös ottaa huomioon lieventävänä asianhaarana, että olen saanut parikymmentä vuotta elämästäni nauttia ateisti-isäni kasvatuksesta ja tällaista tulosta siitä sitten on syntynyt, eikä se kaikki opittu tietenkään hetkessä haihdu ilmaan, joten ei luulisi sinullakaan tai muilla ateistimiehillä olevan valittamisen aihetta >>>

        No aika monta kovaa ateistikokemusta sinulla on, kun ateistin raiskauksesta olet saanut alkusi ja sitten vielä isäksikin sait ateistin, vai onko tämä raiskaaja sekä raiskaaja että isä?

        Ja kun miettii sitä, että et taida olla ihan eilisen teeren lapsi, niin ottaen huomioon miten turkasen vähän lapsuutesi aikaan oli ateisteja Suomessa, niin melkoinen lottovoittajan tuuri on sinulla käynyt asian suhteen.

        >>> Mutta jostain kumman syystä teiltä tosikko...tarkoitin siis ateistimiehiltä puuttuu täysin huumorintaju, mitä tulee teihin itseenne >>>

        Minusta on ainakin hauskaa lukea kirjoituksia, joissa älykkäästi löydetään argumentointivirheitäni ja silloin niitä saa myös pilkata ja mitä tyylikkäämmin sen tekee, niin kyllä minullakin on ollut hauskaa.

        >> Minua ei haittaa yhtään sinun sekavat viestisi, salaliittoteoriasi ja muu hörhöily, vaan sehän vain kertoo selväpäiselle siitä, että mitä jokin jumala saa ihmisessä aikaan. <<

        On se kumma, että sinä jaksat jauhaa enemmän noista "minun salaliittoteorioistani" kuin minä itse...
        Jos katsoit viimeisimmän Docventuresin, niin laitoitko merkille, että vaikka tiedemiehet olisivat yhtä mieltä asioista, niin aina jostakin ilmestyy joitakin suuryritysten palkkaamia ammattivalehtelijoita ja sopan hämmentäjiä, jotka kyllä vetävät hyödyt tieteen saavutuksista samalla kun tuhoavat ihmisten terveyttä tai saastuttavat tätä meidän yhteistä maapalloamme. Ja pankeista tuskin tarvitsee edes puhua...
        Jotkut harvat superahneet voivat siis rauhassa töpeksiä ja rikastua ja tyhmä kansa maksaa laskun...Ja melkoisen voimattomia vielä näytetään olevan näiden joidenkin Superahneiden edessä ja johtuisikohan siitä, että tiedemiesten ja heidän perheidensä henkeä myös uhkaillaan...
        Kun nyt siis nämä suuryritykset ja suurpankit kutsuvat tiedemiehiä, päättäviä poliitikkoja ja mediatalojen johtajia "keskustelemaan" kanssaan näihin >salaisiin< (huom. ei ole minun mielikuvitustani) Bilderberg-kokouksiinsa, joihin ei päästetä työtään tekeviä journalisteja ja osanottajia vaaditaan vaikenemaan kaikesta, mistä siellä puhutaan, niin kuinka tyhmä täytyy olla, ettei ymmärrä tässä olevan jotain mätää...?
        Eli sinä se vaan edelleen jaksat uskoa pyyteettömiin suuryrityksiin ja vilpittömin pankkiireihin ja minä olen siis "salaliittohörhö", kun minulla ei riitä usko siihen, että "vilpittömät kaikkien parasta ajavat tarkoitusperäthän heillä on"...

        http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/09/02/bilderberg-miksi-tiedamme-niin-vahan

        >> Eli usvaa putkeen vain ja keksi lisää hörhöraiskausjuttuja vaan, kaasu pohjaan! <<

        Tule sinä sieltä akateemisesta norsunluutornistasi alas ja ota nuo ruusunpunaiset evoluutiolasit päästäsi, niin alat nähdä, mitä täällä maailmassa todella tapahtuu...Jotkut uusnatsistiset persuhenkiset suomalaismiehet vaahtoavat raiskaavista pakolaismiehistä samalla kun raiskaavat tyttöystäviänsä ja vaimojaan kotonaan ja partioivat sitten kadulla "suojelemassa" suomalaisia naisia näiltä ulkomaisilta raiskaajilta...suorastaan puistattaa, kun näen sellaisia...

        >> Ja Jari Laurilan peräsuolityyliin pääsit jo! Aina vain paranee. Minua hykerryttää että mihin tämä vielä johtaakaan! <<

        Nauti oikein KUNNOLLA vaan, sillä vahingonilo on varmaankin ainoa ilonlaji, josta noin empatiakyvytön ihminen pystyy vilpittömästi nauttimaan..!

        >> No aika monta kovaa ateistikokemusta sinulla on, kun ateistin raiskauksesta olet saanut alkusi ja sitten vielä isäksikin sait ateistin, vai onko tämä raiskaaja sekä raiskaaja että isä? <<

        No tietenkin se on minun isäni, tosin edesmennyt jo...

        >> Ja kun miettii sitä, että et taida olla ihan eilisen teeren lapsi, niin ottaen huomioon miten turkasen vähän lapsuutesi aikaan oli ateisteja Suomessa, niin melkoinen lottovoittajan tuuri on sinulla käynyt asian suhteen. <<

        No minä en tiedä, mikä on virallisesti ateisti, mutta jos on ihminen, joka ei usko Jumalaan ja vihaa uskontoja ja uskovaisia, niin eikö sellainen ole ateisti?


      • kerettiläinen-
        kerettiläinen- kirjoitti:

        Herttinen sentään, mutta kun tutkistelin itseäni tarkemmin, niin hämmästyksekseni havaitsin, että oikeassa olet ja siitähän kyse todella onkin..!! !
        Ja kuinka ollakaan, niin minulle juolahti sellainen ajatus mieleeni, että kun Sinä niin hyvin ymmärrät minun sielunliikkeitäni ja olet huolissasi minun puutostiloistani, niin miten olisi, voisitkohan sinä auttaa minua jotenkin...? Jarikin kyllä kävi mielessäni, mutta kun hänellä on se vinksallaan olevien hartioiden ongelma, niin en viitsisi vaivata häntä... Eikä uskovainen vaimosi lähimmäisiään rakastavana ihmisenä varmaankaan panisi sitä pahakseen, vaan ilahtuisi huomatessaan, miten sinäkin ateistina voisit auttaa puutteenalaisia lähimmäisiäsi...
        Kerron vähän itsestäni etukäteen, että voit harkita sitten asiaa aivan rauhassa eli olen sopivan kokoinen, pystytissinen, eikä kenkäni kokokaan ole yli 39... Voisitko sinä paljastaa hieman strategisia mittojasi? Tai äh..antaa olla...minulla uskovaisena ihmisenä on hyvä mielikuvitus, kuten te ateistit jo hyvin tiedättekin ja jos se ei riitä, niin aina sitä "apuja" löytyy eli voitaisiin mennä jonkin "lelukaupan" kautta niin kyllä se siitä.... ja jos vaimosi sattuisikin muuttumaan epäluuloiseksi tämän pyyteettömän auttamishalusi suhteen, niin minä olen "avarasydäminen" ihminen, joten voit ottaa vaimosikin mukaan...kyllä minulta paritkin kahvikupit kaapista löytyy ja vielä piparia ja torttua vaimollesikin...joten mitä sanot...tavattaisiinko näin joko kaksin tai kolmin "päiväkahvien" merkeissä...?

        No eipä ole kuulunut mitään "näinsevaanmenee":stä"...
        Tuliko raiskattu olo...? Aivan ventovieras ihminen tunkeutui sinun yksityisalueellesi ja häpäisi sinun Pyhän avioliittosi saastaisilla ja iljettävillä ehdotuksillaan...miltäs tuntui...?
        Jos ei tuntunut mukavalta, niin toivottavasti sinä ja jokainen mies, joka tämän luki ja katsoo olevansa vapaa loukkaamaan kenen tahansa naisen henkilökohtaista koskemattomuutta joko sanallisesti tai fyysisesti miettii miltä se tuntuisi omalla kohdalla...


      • kerettiläinen- kirjoitti:

        >> Minua ei haittaa yhtään sinun sekavat viestisi, salaliittoteoriasi ja muu hörhöily, vaan sehän vain kertoo selväpäiselle siitä, että mitä jokin jumala saa ihmisessä aikaan. <<

        On se kumma, että sinä jaksat jauhaa enemmän noista "minun salaliittoteorioistani" kuin minä itse...
        Jos katsoit viimeisimmän Docventuresin, niin laitoitko merkille, että vaikka tiedemiehet olisivat yhtä mieltä asioista, niin aina jostakin ilmestyy joitakin suuryritysten palkkaamia ammattivalehtelijoita ja sopan hämmentäjiä, jotka kyllä vetävät hyödyt tieteen saavutuksista samalla kun tuhoavat ihmisten terveyttä tai saastuttavat tätä meidän yhteistä maapalloamme. Ja pankeista tuskin tarvitsee edes puhua...
        Jotkut harvat superahneet voivat siis rauhassa töpeksiä ja rikastua ja tyhmä kansa maksaa laskun...Ja melkoisen voimattomia vielä näytetään olevan näiden joidenkin Superahneiden edessä ja johtuisikohan siitä, että tiedemiesten ja heidän perheidensä henkeä myös uhkaillaan...
        Kun nyt siis nämä suuryritykset ja suurpankit kutsuvat tiedemiehiä, päättäviä poliitikkoja ja mediatalojen johtajia "keskustelemaan" kanssaan näihin >salaisiin< (huom. ei ole minun mielikuvitustani) Bilderberg-kokouksiinsa, joihin ei päästetä työtään tekeviä journalisteja ja osanottajia vaaditaan vaikenemaan kaikesta, mistä siellä puhutaan, niin kuinka tyhmä täytyy olla, ettei ymmärrä tässä olevan jotain mätää...?
        Eli sinä se vaan edelleen jaksat uskoa pyyteettömiin suuryrityksiin ja vilpittömin pankkiireihin ja minä olen siis "salaliittohörhö", kun minulla ei riitä usko siihen, että "vilpittömät kaikkien parasta ajavat tarkoitusperäthän heillä on"...

        http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/09/02/bilderberg-miksi-tiedamme-niin-vahan

        >> Eli usvaa putkeen vain ja keksi lisää hörhöraiskausjuttuja vaan, kaasu pohjaan! <<

        Tule sinä sieltä akateemisesta norsunluutornistasi alas ja ota nuo ruusunpunaiset evoluutiolasit päästäsi, niin alat nähdä, mitä täällä maailmassa todella tapahtuu...Jotkut uusnatsistiset persuhenkiset suomalaismiehet vaahtoavat raiskaavista pakolaismiehistä samalla kun raiskaavat tyttöystäviänsä ja vaimojaan kotonaan ja partioivat sitten kadulla "suojelemassa" suomalaisia naisia näiltä ulkomaisilta raiskaajilta...suorastaan puistattaa, kun näen sellaisia...

        >> Ja Jari Laurilan peräsuolityyliin pääsit jo! Aina vain paranee. Minua hykerryttää että mihin tämä vielä johtaakaan! <<

        Nauti oikein KUNNOLLA vaan, sillä vahingonilo on varmaankin ainoa ilonlaji, josta noin empatiakyvytön ihminen pystyy vilpittömästi nauttimaan..!

        >> No aika monta kovaa ateistikokemusta sinulla on, kun ateistin raiskauksesta olet saanut alkusi ja sitten vielä isäksikin sait ateistin, vai onko tämä raiskaaja sekä raiskaaja että isä? <<

        No tietenkin se on minun isäni, tosin edesmennyt jo...

        >> Ja kun miettii sitä, että et taida olla ihan eilisen teeren lapsi, niin ottaen huomioon miten turkasen vähän lapsuutesi aikaan oli ateisteja Suomessa, niin melkoinen lottovoittajan tuuri on sinulla käynyt asian suhteen. <<

        No minä en tiedä, mikä on virallisesti ateisti, mutta jos on ihminen, joka ei usko Jumalaan ja vihaa uskontoja ja uskovaisia, niin eikö sellainen ole ateisti?

        >>> On se kumma, että sinä jaksat jauhaa enemmän noista "minun salaliittoteorioistani" kuin minä itse... >>>

        Välillä aina muistutan että mistä kohdallasi on kysymys ja sieltähän ne taas putkahtivat esiin.

        >>> Jos katsoit viimeisimmän Docventuresin, >>>

        Katsoin. Oikein herkullinen dokkari, eikä siinä ollut minulle mitään uutta. Ainakin se vahvisti kästyksiäni siitä, että jonkin salaisen yläluokan, paremman väen salaliitot eivät ole tervejärkisen ihmisen touhuja.

        Otetaanpa tupakka esimerkiksi. Ei tarvitse olla Einstein että ymmärtää tupakan vaarat, eli pienet tiedot biologiasta ja kemiasta kyllä riittää, joten mihin tai keneen nämä tupakkateollisuuden huuhaaviestit oli tarkoitettu?

        Tietenkin sille tupakoitsijalle, joka haluaa USKOA sellaista viestiä, jonka hän haluaa kuulla edes jostain. Hän tupakoi, joten hän haluaa uskoa sellaisen viestin, tulipa se keneltä tahansa, että tupakointi ei ole niin vaarallista kuin edes pienellä kemian ja biologian tiedolla se olisi pääteltävissä.

        Samoin toimii sinun uskosi jumaliin tai jumalaan. Sinä haluat uskoa että jokin jumala olisi totta ja että sinun kauhean elämäsi todelliset syylliset saisivat rangaistuksen edes kuolemansa jälkeen ja sinä pääsisit naureskelemaan heille, että mitäs mitä sanoin, niin siksi sinä uskot jumalaan, kuten tupakoitsija uskoo tupakkateollisuuden typeriä selityksiä tupakan vaarattomuudesta.

        Ei sillä ole merkitystä, että jumalien todennäköisyys on äärettömän pieni, kuten ei silläkään ole merkitystä tupakoitsijalle, että tupakkateollisuus olisi kiinnostunut oikeasti kertomaan tupakan terveysvaikutuksista. Osa ihmisistä haluaa uskoa sellaisen viestin, jonka he ovat mielessään päättäneet haluta kuulla. Ja esim. tupakkateollisuus tietää tämän ja he kertovat sellaista viestiä, jonka he tietävät uppoavan tupakoitsijaan.

        Hyvin monelta puuttuu kriittisen ajattelun taito, sekä kyky ymmärtää tieteellisiä tutkimuksia, eli he valikoivat sellaista viestiä, jota he haluavat kuulla, olipa asiat oikeasti mitä tahansa.

        Docventures paljasti vain sen, että esim. teollisuus käyttää tätä ihmisten ominaisuutta hyväkseen, eli kun henkilö ostaa auton, joka kuluttaa fossiilisia polttoaineita enemmän kuin on suotavaa, hän ei halua kuulla, että hän edesauttaa planeettamme tuhoa, vaan hän haluaa kuulla, että ilmastonmuutosta ei ole, jotta hän voi rauhassa, ilman omantunnontuskia huristella bensahirmullaan. Hän uskoo sellaista viestiä, joka tuo hänen mielelleen rauhan. Pääosassa on usko.

        >>> Jotkut harvat superahneet voivat siis rauhassa töpeksiä ja rikastua ja tyhmä kansa maksaa laskun. >>>>

        Tyhmä kansa mahdollistaa toki tämän, kun he haluavat uskoa vastoin tiedettyä sen viestin, joka heitä miellyttää. Pääosassa on usko. Ei pitäisi uskoa. Siksi usko on vaarallista, koska ihminen haluaa aina uskoa sen viestin, joka sopii hänen tilanteeseensa, eikä sitä, mikä olisi järkevää ja tiedettyä.

        >>> Eli sinä se vaan edelleen jaksat uskoa pyyteettömiin suuryrityksiin ja vilpittömin pankkiireihin ja minä olen siis "salaliittohörhö", kun minulla ei riitä usko siihen, että "vilpittömät kaikkien parasta ajavat tarkoitusperäthän heillä on". >>>

        Minä en usko pyyteettömiin suuryrityksiin, vaan toki tiedän, että yrityksen on tarkoitus tuottaa voittoa omistajilleen. Siksi kai minäkin sijoitan yrityksiin, joiden katson tuottavan jotain minulle. Ei tulisi mielenkään sijoittaa rahojani yritykseen, jonka tiedän koettavan tehdä jotain muuta kuin voittoa.

        En minä nyt niin tyhmä ole. Mutta toki minä valitsen sijoituskohteeni niin, että niiden voitonmaksimointiyritykset sopivat yksiin oman maailmankatsomukseni kanssa ja sen kanssa, että haluan planeettani olevan hieman paremmassa kunnossa kuolemani hetkellä, kuin se oli syntymäni hetkellä.

        Ehkäpä minunkin pitäisi uskoa kakkaa taputtelevien beduiinien satuja tuhansien vuosien takaa, että ymmärtäisin paremmin sinua ja huuhaavisioitasi.

        Minulle mikään maailmassa ei kerro siitä, että taustalla jokin korkeasti älykkäiden ihmisten porukka vetelisi naruista sinne tänne, vaan minulle maailman tapahtumat kertovat siitä, että parannettavaa on aika paljon. Mutta monessa suhteessa asiat ovat paremmin kuin millään aikaisemmalla aikakaudella. Jos katsoit eilisen dokumentin Kekkosen viimeisestä hetkistä, niin eipä enää Suomessa onnistuisi tuollainen, eli parempaan suuntaan olemme menneet.

        >>> Bilderberg-kokouksiinsa >>>

        En ymmärrä, että miksi nämä ihmiset eivät saisi kokoontua keskustelemaan asioista? Sehän koko sen kokouksen pointti on. Keskustelu, dialogi.

        Wikileaksista löytyy Bilderberg-kokousten asiakirjat 50-luvulta 70-luvulle, kun maailmassa elettiin ihmeellisiä aikoja, eikä näistä kokouksista löytynyt mitään lööppeihin, kun ne tulivat julkisuuteen. Siellä käytiin tavallisia keskusteluja maailman asioista ja tapahtumista, ei mitään muuta.

        Jatkuu......


      • kerettiläinen- kirjoitti:

        >> Minua ei haittaa yhtään sinun sekavat viestisi, salaliittoteoriasi ja muu hörhöily, vaan sehän vain kertoo selväpäiselle siitä, että mitä jokin jumala saa ihmisessä aikaan. <<

        On se kumma, että sinä jaksat jauhaa enemmän noista "minun salaliittoteorioistani" kuin minä itse...
        Jos katsoit viimeisimmän Docventuresin, niin laitoitko merkille, että vaikka tiedemiehet olisivat yhtä mieltä asioista, niin aina jostakin ilmestyy joitakin suuryritysten palkkaamia ammattivalehtelijoita ja sopan hämmentäjiä, jotka kyllä vetävät hyödyt tieteen saavutuksista samalla kun tuhoavat ihmisten terveyttä tai saastuttavat tätä meidän yhteistä maapalloamme. Ja pankeista tuskin tarvitsee edes puhua...
        Jotkut harvat superahneet voivat siis rauhassa töpeksiä ja rikastua ja tyhmä kansa maksaa laskun...Ja melkoisen voimattomia vielä näytetään olevan näiden joidenkin Superahneiden edessä ja johtuisikohan siitä, että tiedemiesten ja heidän perheidensä henkeä myös uhkaillaan...
        Kun nyt siis nämä suuryritykset ja suurpankit kutsuvat tiedemiehiä, päättäviä poliitikkoja ja mediatalojen johtajia "keskustelemaan" kanssaan näihin >salaisiin< (huom. ei ole minun mielikuvitustani) Bilderberg-kokouksiinsa, joihin ei päästetä työtään tekeviä journalisteja ja osanottajia vaaditaan vaikenemaan kaikesta, mistä siellä puhutaan, niin kuinka tyhmä täytyy olla, ettei ymmärrä tässä olevan jotain mätää...?
        Eli sinä se vaan edelleen jaksat uskoa pyyteettömiin suuryrityksiin ja vilpittömin pankkiireihin ja minä olen siis "salaliittohörhö", kun minulla ei riitä usko siihen, että "vilpittömät kaikkien parasta ajavat tarkoitusperäthän heillä on"...

        http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/09/02/bilderberg-miksi-tiedamme-niin-vahan

        >> Eli usvaa putkeen vain ja keksi lisää hörhöraiskausjuttuja vaan, kaasu pohjaan! <<

        Tule sinä sieltä akateemisesta norsunluutornistasi alas ja ota nuo ruusunpunaiset evoluutiolasit päästäsi, niin alat nähdä, mitä täällä maailmassa todella tapahtuu...Jotkut uusnatsistiset persuhenkiset suomalaismiehet vaahtoavat raiskaavista pakolaismiehistä samalla kun raiskaavat tyttöystäviänsä ja vaimojaan kotonaan ja partioivat sitten kadulla "suojelemassa" suomalaisia naisia näiltä ulkomaisilta raiskaajilta...suorastaan puistattaa, kun näen sellaisia...

        >> Ja Jari Laurilan peräsuolityyliin pääsit jo! Aina vain paranee. Minua hykerryttää että mihin tämä vielä johtaakaan! <<

        Nauti oikein KUNNOLLA vaan, sillä vahingonilo on varmaankin ainoa ilonlaji, josta noin empatiakyvytön ihminen pystyy vilpittömästi nauttimaan..!

        >> No aika monta kovaa ateistikokemusta sinulla on, kun ateistin raiskauksesta olet saanut alkusi ja sitten vielä isäksikin sait ateistin, vai onko tämä raiskaaja sekä raiskaaja että isä? <<

        No tietenkin se on minun isäni, tosin edesmennyt jo...

        >> Ja kun miettii sitä, että et taida olla ihan eilisen teeren lapsi, niin ottaen huomioon miten turkasen vähän lapsuutesi aikaan oli ateisteja Suomessa, niin melkoinen lottovoittajan tuuri on sinulla käynyt asian suhteen. <<

        No minä en tiedä, mikä on virallisesti ateisti, mutta jos on ihminen, joka ei usko Jumalaan ja vihaa uskontoja ja uskovaisia, niin eikö sellainen ole ateisti?

        >>> Tule sinä sieltä akateemisesta norsunluutornistasi alas ja ota nuo ruusunpunaiset evoluutiolasit päästäsi, niin alat nähdä, mitä täällä maailmassa todella tapahtuu >>>

        Ehkäpä minulla voi olla jopa aavistuksen realistisempi näkemys maailman menosta kuin sinulla. Lukijat päättänevät argumentiemme pohjalta.

        >>>>.suorastaan puistattaa, kun näen sellaisia... >>>

        Kun näet sellaista, niin soita ihmeessä poliisit paikalle. Niin minä tekisin nähdessäni tuollaista, enkä vain päivittelisi sitä netissä.

        >>> Nauti oikein KUNNOLLA vaan, sillä vahingonilo on varmaankin ainoa ilonlaji, josta noin empatiakyvytön ihminen pystyy vilpittömästi nauttimaan..! >>>

        Kyvyllä tai puutteella empatiaan ei ole mitään tekemistä asian kanssa.

        Netti on täynnä paskaa, joka paljastuu sinun viesteistäsi ja minulla ei ole taipumusta uskoa ihan jokaista viestiä, joka vastaan tulee. Ihmiset keksivät ihan mitä tahansa paskaa elämästään, kun he riehuvat anonyyminä netissä, niin minulla ei ole mitään tarvetta uskoa purkauksiasi, eikä niiden paikka edes ole täällä, vaan jos jutuissasi on totuutta edes hivenen, sinä tarvitsisit oikeaa apua, et mitään netissä riehumista ja "avautumista".

        >>>Älä nyt puhu paskaa! Trump on pelkkä poliittinen taktikko, >minkä aivan hyvin itsekin tiedät<, sillä USA:ssa tuskin pääsee edes ehdokkaaksi, ellei ole olevinaan jonkin sortin uskovainen...pidätkö itseäsi kovinkin rehellisenä ihmisenä... >>>

        Napataanpa tuo kohta tuosta toisesta purkauksestasi.

        Tässäpä se taas nähdään, että uskovainen on uskovaiselle susi. Trump on kertonut uskovansa johonkin jumalaan ja olevansa uskovainen. Toki me tiedämme, että se jumala on sama kuin sinulla. Sinä kerrot samoin. Meillä on teidän molempien oma todistus aiheesta. MIkä sinä olet arvioimaan Trumpin omaa ilmoitusta asiasta ja jos olet, niin sitten aivan samalla logiikalla kuka tahansa meistä voi nollata sinun jumalasi ja uskosi.

        Katsos kun tätähän se usko on. Sanotaan jotain ja sitten se pitää uskoa ja sana sanaa vastaan, niin minusta sinun ja Trumpin ilmoitukset ovat tismalleen yhtä rehellisiä ja saman arvoisia.

        Etenkin kun teidän juttunne ovat aika lailla yhteneväisiä ja samalla tyylillä ulosannettuja, niin minusta on täysin mahdollista että te molemmat uskotte samaan jumalaan ja aika lailla samalla tavoin.

        >>> No minä en tiedä, mikä on virallisesti ateisti, mutta jos on ihminen, joka ei usko Jumalaan ja vihaa uskontoja ja uskovaisia, niin eikö sellainen ole ateisti? >>

        Aika loogista. Minä en usko jumalaan, siinä olet oikeassa, joten miksi minä vihaisin jotain sellaista, jonka minä en usko olevan olemassa?

        En minä vihaa jumalia, enkä uskovaisia, vaan lähinnä säälin. Minusta olisi kivaa, että jumalat olisivat olemassa, niin minua säälittää niihin uskovien puolesta, kun ne eivät ole totta. Uskovaisetkin säälittävät, kun mikään ei ole säälittävämpää kuin aikuinen ihminen, joka uskoo satuja.

        Säälihän on muuten myötätuntoa.


      • kerettiläinen-
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Tule sinä sieltä akateemisesta norsunluutornistasi alas ja ota nuo ruusunpunaiset evoluutiolasit päästäsi, niin alat nähdä, mitä täällä maailmassa todella tapahtuu >>>

        Ehkäpä minulla voi olla jopa aavistuksen realistisempi näkemys maailman menosta kuin sinulla. Lukijat päättänevät argumentiemme pohjalta.

        >>>>.suorastaan puistattaa, kun näen sellaisia... >>>

        Kun näet sellaista, niin soita ihmeessä poliisit paikalle. Niin minä tekisin nähdessäni tuollaista, enkä vain päivittelisi sitä netissä.

        >>> Nauti oikein KUNNOLLA vaan, sillä vahingonilo on varmaankin ainoa ilonlaji, josta noin empatiakyvytön ihminen pystyy vilpittömästi nauttimaan..! >>>

        Kyvyllä tai puutteella empatiaan ei ole mitään tekemistä asian kanssa.

        Netti on täynnä paskaa, joka paljastuu sinun viesteistäsi ja minulla ei ole taipumusta uskoa ihan jokaista viestiä, joka vastaan tulee. Ihmiset keksivät ihan mitä tahansa paskaa elämästään, kun he riehuvat anonyyminä netissä, niin minulla ei ole mitään tarvetta uskoa purkauksiasi, eikä niiden paikka edes ole täällä, vaan jos jutuissasi on totuutta edes hivenen, sinä tarvitsisit oikeaa apua, et mitään netissä riehumista ja "avautumista".

        >>>Älä nyt puhu paskaa! Trump on pelkkä poliittinen taktikko, >minkä aivan hyvin itsekin tiedät<, sillä USA:ssa tuskin pääsee edes ehdokkaaksi, ellei ole olevinaan jonkin sortin uskovainen...pidätkö itseäsi kovinkin rehellisenä ihmisenä... >>>

        Napataanpa tuo kohta tuosta toisesta purkauksestasi.

        Tässäpä se taas nähdään, että uskovainen on uskovaiselle susi. Trump on kertonut uskovansa johonkin jumalaan ja olevansa uskovainen. Toki me tiedämme, että se jumala on sama kuin sinulla. Sinä kerrot samoin. Meillä on teidän molempien oma todistus aiheesta. MIkä sinä olet arvioimaan Trumpin omaa ilmoitusta asiasta ja jos olet, niin sitten aivan samalla logiikalla kuka tahansa meistä voi nollata sinun jumalasi ja uskosi.

        Katsos kun tätähän se usko on. Sanotaan jotain ja sitten se pitää uskoa ja sana sanaa vastaan, niin minusta sinun ja Trumpin ilmoitukset ovat tismalleen yhtä rehellisiä ja saman arvoisia.

        Etenkin kun teidän juttunne ovat aika lailla yhteneväisiä ja samalla tyylillä ulosannettuja, niin minusta on täysin mahdollista että te molemmat uskotte samaan jumalaan ja aika lailla samalla tavoin.

        >>> No minä en tiedä, mikä on virallisesti ateisti, mutta jos on ihminen, joka ei usko Jumalaan ja vihaa uskontoja ja uskovaisia, niin eikö sellainen ole ateisti? >>

        Aika loogista. Minä en usko jumalaan, siinä olet oikeassa, joten miksi minä vihaisin jotain sellaista, jonka minä en usko olevan olemassa?

        En minä vihaa jumalia, enkä uskovaisia, vaan lähinnä säälin. Minusta olisi kivaa, että jumalat olisivat olemassa, niin minua säälittää niihin uskovien puolesta, kun ne eivät ole totta. Uskovaisetkin säälittävät, kun mikään ei ole säälittävämpää kuin aikuinen ihminen, joka uskoo satuja.

        Säälihän on muuten myötätuntoa.

        >> Ehkäpä minulla voi olla jopa aavistuksen realistisempi näkemys maailman menosta kuin sinulla. Lukijat päättänevät argumentiemme pohjalta. <<

        Sinulla on sellaisen ylemmyydentuntoisen Kirjaviisaan näkemykset, jolla ei ole mitään todellista henkilökohtaista kokemusta tämän maailman raadollisuudesta (lukuunottamatta tuota "traumaattista" lapsuudenkokemusta, kun et päässyt sapattina pelaamaan..) ja kuvittelet olevasi sitten paraskin asiantuntija tässäkin suhteessa......vähän kuin tuo Trump, joka on syntynyt kultalusikka suussaan ja leveilee miljoonillaan, jotka hän on onnistunut tekemään "ihan vain pelkästään omien lahjojensa avulla" ja tällainen omahyväinen näkemys omasta erinomaisuudesta paistaa kyllä sinunkin kirjoituksistasi...

        >> Kyvyllä tai puutteella empatiaan ei ole mitään tekemistä asian kanssa.

        Netti on täynnä paskaa, joka paljastuu sinun viesteistäsi ja minulla ei ole taipumusta uskoa ihan jokaista viestiä, joka vastaan tulee. Ihmiset keksivät ihan mitä tahansa paskaa elämästään, kun he riehuvat anonyyminä netissä, niin minulla ei ole mitään tarvetta uskoa purkauksiasi, eikä niiden paikka edes ole täällä, vaan jos jutuissasi on totuutta edes hivenen, sinä tarvitsisit oikeaa apua, et mitään netissä riehumista ja "avautumista" <<

        Sinullakin näyttää siis kuitenkin olevan selvänäkijän lahjoja, joista jatkuvasti muita syyttelet, kun pystyt kuitenkin tuollaisellakin varmuudella teilaamaan juttuni keksityiksi...

        Ja nuo höpinät terapioistakin osoittavat sen, ettei sinulla ole siitäkään mitään todellista käsitystä, sillä mitkään tämän maailman resurssit eivät riitä hoitamaan kaikkia niitä ihmisiä, jotka tarvitsisivat terapiaa...on meinaan aikamoisen kallista puuhaa tuokin, ellet sita vielä satu tietämään...

        Ja mielenterveysongelmista kärsiväthän ne ovatkin tärkeysjärjestyksessä ykkössijalla, vai...voin kertoa, että siellä häntäpäässä ovat ja suorastaan heitteillä...ja tämä maailma suoltaa mielenterveysongelmaisia sellaisella vauhdilla, ettei mikään hyvin- tai pahoinvointiyhteiskunta ehdi tai pysty heitä terapoimaan...

        Mutta jatka sinä vain tuota maailman tarkkailemista omasta norsunluutornistasi tieteen kuvalehdet seuranasi pohtien uusia hyviä sijoituskohteita...

        Hyvää päivänjatkoa..


      • kerettiläinen- kirjoitti:

        >> Ehkäpä minulla voi olla jopa aavistuksen realistisempi näkemys maailman menosta kuin sinulla. Lukijat päättänevät argumentiemme pohjalta. <<

        Sinulla on sellaisen ylemmyydentuntoisen Kirjaviisaan näkemykset, jolla ei ole mitään todellista henkilökohtaista kokemusta tämän maailman raadollisuudesta (lukuunottamatta tuota "traumaattista" lapsuudenkokemusta, kun et päässyt sapattina pelaamaan..) ja kuvittelet olevasi sitten paraskin asiantuntija tässäkin suhteessa......vähän kuin tuo Trump, joka on syntynyt kultalusikka suussaan ja leveilee miljoonillaan, jotka hän on onnistunut tekemään "ihan vain pelkästään omien lahjojensa avulla" ja tällainen omahyväinen näkemys omasta erinomaisuudesta paistaa kyllä sinunkin kirjoituksistasi...

        >> Kyvyllä tai puutteella empatiaan ei ole mitään tekemistä asian kanssa.

        Netti on täynnä paskaa, joka paljastuu sinun viesteistäsi ja minulla ei ole taipumusta uskoa ihan jokaista viestiä, joka vastaan tulee. Ihmiset keksivät ihan mitä tahansa paskaa elämästään, kun he riehuvat anonyyminä netissä, niin minulla ei ole mitään tarvetta uskoa purkauksiasi, eikä niiden paikka edes ole täällä, vaan jos jutuissasi on totuutta edes hivenen, sinä tarvitsisit oikeaa apua, et mitään netissä riehumista ja "avautumista" <<

        Sinullakin näyttää siis kuitenkin olevan selvänäkijän lahjoja, joista jatkuvasti muita syyttelet, kun pystyt kuitenkin tuollaisellakin varmuudella teilaamaan juttuni keksityiksi...

        Ja nuo höpinät terapioistakin osoittavat sen, ettei sinulla ole siitäkään mitään todellista käsitystä, sillä mitkään tämän maailman resurssit eivät riitä hoitamaan kaikkia niitä ihmisiä, jotka tarvitsisivat terapiaa...on meinaan aikamoisen kallista puuhaa tuokin, ellet sita vielä satu tietämään...

        Ja mielenterveysongelmista kärsiväthän ne ovatkin tärkeysjärjestyksessä ykkössijalla, vai...voin kertoa, että siellä häntäpäässä ovat ja suorastaan heitteillä...ja tämä maailma suoltaa mielenterveysongelmaisia sellaisella vauhdilla, ettei mikään hyvin- tai pahoinvointiyhteiskunta ehdi tai pysty heitä terapoimaan...

        Mutta jatka sinä vain tuota maailman tarkkailemista omasta norsunluutornistasi tieteen kuvalehdet seuranasi pohtien uusia hyviä sijoituskohteita...

        Hyvää päivänjatkoa..

        Nyt taidat sekoittaa muistikuvissasi kaksi eri kirjoittajaa. Minä olen toistuvasti viime aikoina varoitellut selvänäköisyyden illuusiosta eikä niinkään nimimerkki Bushmanni. Voi toki olla, että hänkin on sellaista kirjoittanut, mutta ei ihan hiljattain.

        Olisi paljon antoisampaa keskustella, jos jättäisimme pois henkilöiden arvioinnit ja keskittyisimme asioihin. Jos joku kertoo omasta historiastaan jotakin, joka jonkun lukijan mielestä vaikuttaa epäuskottavalta, sen voi ottaa havainnollistavana tarinanan, jonka todenperäisyys on keskustelun kannalta yhdentekevä asia.

        Minäkin sorruin vastikään kirjoittajan arviointiin. Kyse oli tapauksesta, joka hyvin vilpittömän käsitykseni mukaan potee psyykkistä sairautta, joka aiheuttaa harmia sekä hänelle itselleen että muille. Mutta turhaa ja tyhmää se oli, kieltämättä. Ei tämmöisen kirjoittelun avulla ketään harhaista ihmistä saa ohjatuksi hoitoon saati että voisi antaa hyödyllistä terapiaa.


      • näinsevaanmenee

        "Minäkin sorruin vastikään kirjoittajan arviointiin. Kyse oli tapauksesta, joka hyvin vilpittömän käsitykseni mukaan potee psyykkistä sairautta, joka aiheuttaa harmia sekä hänelle itselleen että muille. Mutta turhaa ja tyhmää se oli, kieltämättä."

        Minä yritän välttää tuota niin, että en yksinkertaisesti lue enkä kommentoi sellaisten kirjoittajien viestejä joiden mielenterveyden totean epävakaaksi.


      • näinsevaanmenee kirjoitti:

        "Minäkin sorruin vastikään kirjoittajan arviointiin. Kyse oli tapauksesta, joka hyvin vilpittömän käsitykseni mukaan potee psyykkistä sairautta, joka aiheuttaa harmia sekä hänelle itselleen että muille. Mutta turhaa ja tyhmää se oli, kieltämättä."

        Minä yritän välttää tuota niin, että en yksinkertaisesti lue enkä kommentoi sellaisten kirjoittajien viestejä joiden mielenterveyden totean epävakaaksi.

        Ehkä on parempi toimia sinun tavallasi.

        Sitten vain on paikannettava yhä uudestaan se veteen piirretty viiva, joka on terveyden ja sairauden välissä.


      • kerettiläinen-
        näinsevaanmenee kirjoitti:

        "Minäkin sorruin vastikään kirjoittajan arviointiin. Kyse oli tapauksesta, joka hyvin vilpittömän käsitykseni mukaan potee psyykkistä sairautta, joka aiheuttaa harmia sekä hänelle itselleen että muille. Mutta turhaa ja tyhmää se oli, kieltämättä."

        Minä yritän välttää tuota niin, että en yksinkertaisesti lue enkä kommentoi sellaisten kirjoittajien viestejä joiden mielenterveyden totean epävakaaksi.

        >> Minä yritän välttää tuota niin, että en yksinkertaisesti lue enkä kommentoi sellaisten kirjoittajien viestejä joiden mielenterveyden totean epävakaaksi. <<

        Ei voi muuta kuin ihaillen katsoa ylöspäin kaikkia teitä mieleltänne terveitä ja vakaita miehiä ja jäädä kunnioittavan hartauden vallassa nöyrästi odottamaan, mitä viisauksia te sieltä akateemisesta norsunluutornistanne suvaitsette tänne rahvaan joukkoon jakaa (tietenkin siinäkin kohderyhmää hieman rajaten eli hullut sivuuttaen ja syrjäyttäen..) kuten tämäkin sinun miehinen, varsin asiallinen ja oikeaan osunut arviosi minun tunteenpurkauksieni syistä...

        näinsevaanmenee
        7.10.2016 16:58
        >>Puutteessa oleva nainen on harvoin oma itsensä. Olisiko tässä nyt kyse siitä? <<

        Nyt tosin minun puutteessa olevan epävakaan uskovaisakan täytyy vaan syrjäytettynä sivusta seurata kaikkea tätä teidän evoluution kruunujen viisasta sananvaihtoa, etten vaan tarttuttaisi tästä hulluudestani mitään teihin tämän maailman tulevaisuuden toivoihin.
        Ja syrjäyttäminenhän se on tunnetusti parasta lääkettä kaikille hulluillekin sitten kaasukammion ja lobotomian, kuten tiedekin sen varmaan hyvin todistaa..


      • kerettiläinen- kirjoitti:

        >> Ehkäpä minulla voi olla jopa aavistuksen realistisempi näkemys maailman menosta kuin sinulla. Lukijat päättänevät argumentiemme pohjalta. <<

        Sinulla on sellaisen ylemmyydentuntoisen Kirjaviisaan näkemykset, jolla ei ole mitään todellista henkilökohtaista kokemusta tämän maailman raadollisuudesta (lukuunottamatta tuota "traumaattista" lapsuudenkokemusta, kun et päässyt sapattina pelaamaan..) ja kuvittelet olevasi sitten paraskin asiantuntija tässäkin suhteessa......vähän kuin tuo Trump, joka on syntynyt kultalusikka suussaan ja leveilee miljoonillaan, jotka hän on onnistunut tekemään "ihan vain pelkästään omien lahjojensa avulla" ja tällainen omahyväinen näkemys omasta erinomaisuudesta paistaa kyllä sinunkin kirjoituksistasi...

        >> Kyvyllä tai puutteella empatiaan ei ole mitään tekemistä asian kanssa.

        Netti on täynnä paskaa, joka paljastuu sinun viesteistäsi ja minulla ei ole taipumusta uskoa ihan jokaista viestiä, joka vastaan tulee. Ihmiset keksivät ihan mitä tahansa paskaa elämästään, kun he riehuvat anonyyminä netissä, niin minulla ei ole mitään tarvetta uskoa purkauksiasi, eikä niiden paikka edes ole täällä, vaan jos jutuissasi on totuutta edes hivenen, sinä tarvitsisit oikeaa apua, et mitään netissä riehumista ja "avautumista" <<

        Sinullakin näyttää siis kuitenkin olevan selvänäkijän lahjoja, joista jatkuvasti muita syyttelet, kun pystyt kuitenkin tuollaisellakin varmuudella teilaamaan juttuni keksityiksi...

        Ja nuo höpinät terapioistakin osoittavat sen, ettei sinulla ole siitäkään mitään todellista käsitystä, sillä mitkään tämän maailman resurssit eivät riitä hoitamaan kaikkia niitä ihmisiä, jotka tarvitsisivat terapiaa...on meinaan aikamoisen kallista puuhaa tuokin, ellet sita vielä satu tietämään...

        Ja mielenterveysongelmista kärsiväthän ne ovatkin tärkeysjärjestyksessä ykkössijalla, vai...voin kertoa, että siellä häntäpäässä ovat ja suorastaan heitteillä...ja tämä maailma suoltaa mielenterveysongelmaisia sellaisella vauhdilla, ettei mikään hyvin- tai pahoinvointiyhteiskunta ehdi tai pysty heitä terapoimaan...

        Mutta jatka sinä vain tuota maailman tarkkailemista omasta norsunluutornistasi tieteen kuvalehdet seuranasi pohtien uusia hyviä sijoituskohteita...

        Hyvää päivänjatkoa..

        >>>> Sinulla on sellaisen ylemmyydentuntoisen Kirjaviisaan näkemykset, jolla ei ole mitään todellista henkilökohtaista kokemusta tämän maailman raadollisuudesta >>>

        Mistäs sinä sen tiedät? Profeetta kaiken lisäksi? Vai kuiskutteleeko jokin jumala sinulle meistä salaisuuksia?

        >>> ja kuvittelet olevasi sitten paraskin asiantuntija tässäkin suhteessa >>>

        En kuvittele. MInä nyt en vain ota nettihullujen kirjoituksia yleensä todesta.

        >>> ja tällainen omahyväinen näkemys omasta erinomaisuudesta paistaa kyllä sinunkin kirjoituksistasi >>>

        Toki sinulla on oikeus harhoihisi.

        >>> Sinullakin näyttää siis kuitenkin olevan selvänäkijän lahjoja, joista jatkuvasti muita syyttelet, kun pystyt kuitenkin tuollaisellakin varmuudella teilaamaan juttuni keksityiksi... >>>

        Vielä kerran: on täysin yhdentekevää että onko horinasi totta vai ei, koska palsta ei käsittele kenenkään mielenterveysongelmia yms, paitsi Jari Laurilan ja nyt myös ilmeisesti sinunkin, eli anonyymien paljastukset, olivatpa ne kuinka hienoja tahansa, eivät saa minulta sympatiapisteitä, eikä minua kiinnosta, että ovatko tuhansien ja taas tuhansien näillä palstoilla ilman hoitoa olevien mielenterveyspotilaiden jutut totta tahi ei. Ei vain kiinnosta.

        Toki sinä saat leveillä täällä kokemuksillasi (oikeilla tai keksityillä) niin paljon kuin haluat, mutta minusta jokin toinen palsta olisi sopivampi.

        >>> Ja nuo höpinät terapioistakin osoittavat sen, ettei sinulla ole siitäkään mitään todellista käsitystä, sillä mitkään tämän maailman resurssit eivät riitä hoitamaan kaikkia niitä ihmisiä, jotka tarvitsisivat terapiaa...on meinaan aikamoisen kallista puuhaa tuokin, ellet sita vielä satu tietämään... >>>

        Mistäs sinä voit tietää, että onko minulla käsitystä vai eikö ole?

        >>> Mutta jatka sinä vain tuota maailman tarkkailemista omasta norsunluutornistasi tieteen kuvalehdet seuranasi pohtien uusia hyviä sijoituskohteita >>

        Toki jatkan ja pistän ovimiehellä tietosi, että antaa keppiä jos tulet norsunluutornini lähellekään. Voit valita että kultaista vai hopeista keppiä, vai helmiäiskoristeista, sioille kelpaavaa mallia.

        Monesti olen ajatellut, että jos tuolla jossain on jokin jumala, niin minua se on tuntunut siunaavan karttuisalla kädellä, vaikka en yhteenkään uskokaan. Ehkäpä olemalla uskomatta yhdenkään jumalan epäuskottavia "todisteita" saa sitten siunauksia joltain oikealta ;)

        >>> Hyvää päivänjatkoa.. >>

        Samoin! Hymyä huuleen!


      • kerettiläinen-
        bushmanni kirjoitti:

        >>>> Sinulla on sellaisen ylemmyydentuntoisen Kirjaviisaan näkemykset, jolla ei ole mitään todellista henkilökohtaista kokemusta tämän maailman raadollisuudesta >>>

        Mistäs sinä sen tiedät? Profeetta kaiken lisäksi? Vai kuiskutteleeko jokin jumala sinulle meistä salaisuuksia?

        >>> ja kuvittelet olevasi sitten paraskin asiantuntija tässäkin suhteessa >>>

        En kuvittele. MInä nyt en vain ota nettihullujen kirjoituksia yleensä todesta.

        >>> ja tällainen omahyväinen näkemys omasta erinomaisuudesta paistaa kyllä sinunkin kirjoituksistasi >>>

        Toki sinulla on oikeus harhoihisi.

        >>> Sinullakin näyttää siis kuitenkin olevan selvänäkijän lahjoja, joista jatkuvasti muita syyttelet, kun pystyt kuitenkin tuollaisellakin varmuudella teilaamaan juttuni keksityiksi... >>>

        Vielä kerran: on täysin yhdentekevää että onko horinasi totta vai ei, koska palsta ei käsittele kenenkään mielenterveysongelmia yms, paitsi Jari Laurilan ja nyt myös ilmeisesti sinunkin, eli anonyymien paljastukset, olivatpa ne kuinka hienoja tahansa, eivät saa minulta sympatiapisteitä, eikä minua kiinnosta, että ovatko tuhansien ja taas tuhansien näillä palstoilla ilman hoitoa olevien mielenterveyspotilaiden jutut totta tahi ei. Ei vain kiinnosta.

        Toki sinä saat leveillä täällä kokemuksillasi (oikeilla tai keksityillä) niin paljon kuin haluat, mutta minusta jokin toinen palsta olisi sopivampi.

        >>> Ja nuo höpinät terapioistakin osoittavat sen, ettei sinulla ole siitäkään mitään todellista käsitystä, sillä mitkään tämän maailman resurssit eivät riitä hoitamaan kaikkia niitä ihmisiä, jotka tarvitsisivat terapiaa...on meinaan aikamoisen kallista puuhaa tuokin, ellet sita vielä satu tietämään... >>>

        Mistäs sinä voit tietää, että onko minulla käsitystä vai eikö ole?

        >>> Mutta jatka sinä vain tuota maailman tarkkailemista omasta norsunluutornistasi tieteen kuvalehdet seuranasi pohtien uusia hyviä sijoituskohteita >>

        Toki jatkan ja pistän ovimiehellä tietosi, että antaa keppiä jos tulet norsunluutornini lähellekään. Voit valita että kultaista vai hopeista keppiä, vai helmiäiskoristeista, sioille kelpaavaa mallia.

        Monesti olen ajatellut, että jos tuolla jossain on jokin jumala, niin minua se on tuntunut siunaavan karttuisalla kädellä, vaikka en yhteenkään uskokaan. Ehkäpä olemalla uskomatta yhdenkään jumalan epäuskottavia "todisteita" saa sitten siunauksia joltain oikealta ;)

        >>> Hyvää päivänjatkoa.. >>

        Samoin! Hymyä huuleen!

        >> Mistäs sinä sen tiedät? Profeetta kaiken lisäksi? Vai kuiskutteleeko jokin jumala sinulle meistä salaisuuksia? <<

        No itse olet leveillyt omasta elintasostasi ja miten hyvin sinulla on kaikki asiat ilkkuen samalla niitä, jotka "eivät ole olleet koulussa hereillä"...ehkä siihen "hereillä olemattomuuteen " on ollut jotakin muitakin syitä kuin laiskuus, tyhmyys jne. mutta siitähän sinä et tajua yhtään mitään...ylimielinen moukka...

        >> Mistäs sinä voit tietää, että onko minulla käsitystä vai eikö ole? <<

        Miksi sinä sitten annat jotain näin typeriä "suosituksia", jos sinulla kerran on käsitystä siitä, miten asiat ovat..>> No suositan jotain psykoterapiaa, jos nuo jutut ovat totta edes puoliksi.<<.. ?

        >> Toki jatkan ja pistän ovimiehellä tietosi, että antaa keppiä jos tulet norsunluutornini lähellekään. Voit valita että kultaista vai hopeista keppiä, vai helmiäiskoristeista, sioille kelpaavaa mallia. <<

        Tuo kertookin kaiken oleellisen sinusta, tärkeilevä paskiainen...miksi ihmeessä kuvittelet, että olet jossakin sellaisessa asemassa, että voit antaa minulle minkäänlaisia "vaihtoehtoja"...Kuvitteletko tosiaankin, että minä haluaisin nähdä sinusta ja norsunluutornistasi vilaustakaan...??? Kierrän tuollaiset mulkerot mahdollisimman kaukaa...

        >>Monesti olen ajatellut, että jos tuolla jossain on jokin jumala, niin minua se on tuntunut siunaavan karttuisalla kädellä, vaikka en yhteenkään uskokaan. <<

        Vai olisiko sittenkin niin, että sinua on Siunattu uskovaisella kodilla, joka on suonut sinulle sellaiset lähtökohdat, joista olet pystynyt ponnistamaan nykyiseen asemaasi...?

        Koulussakin "olet pysynyt hereillä", kun ei ole tarvinnut valvoa öitä murehtien alkoholi-, väkivalta-, köyhyys ym. ongelmien vuoksi...se voi olla nääs joillekin lapsille rankkaa ja voimat kuluttavaa tämä elämästä selviytymistaistelu, eikä riitä enää energiaa koulussa hereillä pysymiseen ja läksyjen lukemiseen, jota on tietenkin vaikea ymmärtää sellaisen, jonka omat ongelmat ovat olleet lähinnä luokkaa "en ole saanut sapattina pelata pelejä"... nyyh...nyyh...surkimus...


      • kerettiläinen- kirjoitti:

        >> Mistäs sinä sen tiedät? Profeetta kaiken lisäksi? Vai kuiskutteleeko jokin jumala sinulle meistä salaisuuksia? <<

        No itse olet leveillyt omasta elintasostasi ja miten hyvin sinulla on kaikki asiat ilkkuen samalla niitä, jotka "eivät ole olleet koulussa hereillä"...ehkä siihen "hereillä olemattomuuteen " on ollut jotakin muitakin syitä kuin laiskuus, tyhmyys jne. mutta siitähän sinä et tajua yhtään mitään...ylimielinen moukka...

        >> Mistäs sinä voit tietää, että onko minulla käsitystä vai eikö ole? <<

        Miksi sinä sitten annat jotain näin typeriä "suosituksia", jos sinulla kerran on käsitystä siitä, miten asiat ovat..>> No suositan jotain psykoterapiaa, jos nuo jutut ovat totta edes puoliksi.<<.. ?

        >> Toki jatkan ja pistän ovimiehellä tietosi, että antaa keppiä jos tulet norsunluutornini lähellekään. Voit valita että kultaista vai hopeista keppiä, vai helmiäiskoristeista, sioille kelpaavaa mallia. <<

        Tuo kertookin kaiken oleellisen sinusta, tärkeilevä paskiainen...miksi ihmeessä kuvittelet, että olet jossakin sellaisessa asemassa, että voit antaa minulle minkäänlaisia "vaihtoehtoja"...Kuvitteletko tosiaankin, että minä haluaisin nähdä sinusta ja norsunluutornistasi vilaustakaan...??? Kierrän tuollaiset mulkerot mahdollisimman kaukaa...

        >>Monesti olen ajatellut, että jos tuolla jossain on jokin jumala, niin minua se on tuntunut siunaavan karttuisalla kädellä, vaikka en yhteenkään uskokaan. <<

        Vai olisiko sittenkin niin, että sinua on Siunattu uskovaisella kodilla, joka on suonut sinulle sellaiset lähtökohdat, joista olet pystynyt ponnistamaan nykyiseen asemaasi...?

        Koulussakin "olet pysynyt hereillä", kun ei ole tarvinnut valvoa öitä murehtien alkoholi-, väkivalta-, köyhyys ym. ongelmien vuoksi...se voi olla nääs joillekin lapsille rankkaa ja voimat kuluttavaa tämä elämästä selviytymistaistelu, eikä riitä enää energiaa koulussa hereillä pysymiseen ja läksyjen lukemiseen, jota on tietenkin vaikea ymmärtää sellaisen, jonka omat ongelmat ovat olleet lähinnä luokkaa "en ole saanut sapattina pelata pelejä"... nyyh...nyyh...surkimus...

        >> No itse olet leveillyt omasta elintasostasi ja miten hyvin sinulla on kaikki asiat ilkkuen samalla niitä, jotka "eivät ole olleet koulussa hereillä" >>

        Jokainen on oman elämänsä jumala ja se pitäisi ymmärtää. Kun on koulussa hereillä, niin se vain mahdollistaa tänä päivänä kaiken. Jos ei ole, päätyy jonnekin muualle.

        Tietnenkin minulla on kaikki hyvin, kun olen tehnyt sen eteen töitä. Jos et tee töitä oman elämäsi eteen, ei sinulla mene hyvin. MIkä tässä yhtälössä on vaikea ymmärtää?

        Vai odotatko jotain lakanaan pukeutuvaa taikaukkoa tekemään elämästäsi paremman?

        >>> .ylimielinen moukka... >>

        Heh. Sinä olet hauska tapaus. Koko ajan paljastuu uskovaisen mielestä lisää ja lisää. Onneksi uskovaisuus tekee ihmisestä tuollaisen, niin enpä ole mitään menettänyt, vaan päinvastoin. Olisin netissä oman elämäni surkeutta kitisevä valittaja, jos olisin elämäni tuhlannut uskontojen typeryyksille.

        >>> Miksi sinä sitten annat jotain näin typeriä "suosituksia", jos sinulla kerran on käsitystä siitä, miten asiat ovat. >>>

        Ai että kun selität, että ateisti raiskasi ja ateisti uhkaili ja lasta ateisti uhkaili ja nyt oikein pelottaa lukea netistäkin juttuja kun tulee kauhea ateistimies mieleen, että ei olisi terapialle tarvetta?

        Etköhän ihan itse antanut aika hyvät eväät päätellä, että elämääsi voisi tuoda terapia enemmän kuin kiukutella anonyyminä jollain palstalla.

        >>>Tuo kertookin kaiken oleellisen sinusta, tärkeilevä paskiainen >>>

        Se oli sitä huumoria, heh taas. Olet sinä mainio vekkuli. Mutta ilmiselvästi tosiuskova, parempi uskova. Uskontosi tulevaisuus!

        >>> Koulussakin "olet pysynyt hereillä", kun ei ole tarvinnut valvoa öitä murehtien alkoholi-, väkivalta-, köyhyys ym. ongelmien vuoksi. >>>

        Aika paljon on esimerkkejä siitä, että ihminen voittaa vaikeudet kun yrittää.

        Toki on sitten niitä ruikuttajia, jotka valittavat ja etsivät muualta syitä omaan menestymättömyyteen ja elämänsä surkeuteen, kun pitäisi vain katsoa peiliin.

        >>>Vai olisiko sittenkin niin, että sinua on Siunattu uskovaisella kodilla, joka on suonut sinulle sellaiset lähtökohdat, joista olet pystynyt ponnistamaan nykyiseen asemaasi...? >>>

        Oma kova työ on vastaus.

        >>>. nyyh...nyyh...surkimus... >>>

        Tuo varmaan kuvaa sinun elämänfilosofiaasi paremmin kuin hyvin.

        No sellainen jumala, millainen palvoja.


      • kerettiläinen-
        bushmanni kirjoitti:

        >> No itse olet leveillyt omasta elintasostasi ja miten hyvin sinulla on kaikki asiat ilkkuen samalla niitä, jotka "eivät ole olleet koulussa hereillä" >>

        Jokainen on oman elämänsä jumala ja se pitäisi ymmärtää. Kun on koulussa hereillä, niin se vain mahdollistaa tänä päivänä kaiken. Jos ei ole, päätyy jonnekin muualle.

        Tietnenkin minulla on kaikki hyvin, kun olen tehnyt sen eteen töitä. Jos et tee töitä oman elämäsi eteen, ei sinulla mene hyvin. MIkä tässä yhtälössä on vaikea ymmärtää?

        Vai odotatko jotain lakanaan pukeutuvaa taikaukkoa tekemään elämästäsi paremman?

        >>> .ylimielinen moukka... >>

        Heh. Sinä olet hauska tapaus. Koko ajan paljastuu uskovaisen mielestä lisää ja lisää. Onneksi uskovaisuus tekee ihmisestä tuollaisen, niin enpä ole mitään menettänyt, vaan päinvastoin. Olisin netissä oman elämäni surkeutta kitisevä valittaja, jos olisin elämäni tuhlannut uskontojen typeryyksille.

        >>> Miksi sinä sitten annat jotain näin typeriä "suosituksia", jos sinulla kerran on käsitystä siitä, miten asiat ovat. >>>

        Ai että kun selität, että ateisti raiskasi ja ateisti uhkaili ja lasta ateisti uhkaili ja nyt oikein pelottaa lukea netistäkin juttuja kun tulee kauhea ateistimies mieleen, että ei olisi terapialle tarvetta?

        Etköhän ihan itse antanut aika hyvät eväät päätellä, että elämääsi voisi tuoda terapia enemmän kuin kiukutella anonyyminä jollain palstalla.

        >>>Tuo kertookin kaiken oleellisen sinusta, tärkeilevä paskiainen >>>

        Se oli sitä huumoria, heh taas. Olet sinä mainio vekkuli. Mutta ilmiselvästi tosiuskova, parempi uskova. Uskontosi tulevaisuus!

        >>> Koulussakin "olet pysynyt hereillä", kun ei ole tarvinnut valvoa öitä murehtien alkoholi-, väkivalta-, köyhyys ym. ongelmien vuoksi. >>>

        Aika paljon on esimerkkejä siitä, että ihminen voittaa vaikeudet kun yrittää.

        Toki on sitten niitä ruikuttajia, jotka valittavat ja etsivät muualta syitä omaan menestymättömyyteen ja elämänsä surkeuteen, kun pitäisi vain katsoa peiliin.

        >>>Vai olisiko sittenkin niin, että sinua on Siunattu uskovaisella kodilla, joka on suonut sinulle sellaiset lähtökohdat, joista olet pystynyt ponnistamaan nykyiseen asemaasi...? >>>

        Oma kova työ on vastaus.

        >>>. nyyh...nyyh...surkimus... >>>

        Tuo varmaan kuvaa sinun elämänfilosofiaasi paremmin kuin hyvin.

        No sellainen jumala, millainen palvoja.

        Noin akateemiseksi ihmiseksi sinulla on ihmeteltävän huono luetun ymmärtämisen taito... Minulta sitä nyt voi odottaakin, mutta sinun pitäisi pystyä parempaan...

        >> Onneksi uskovaisuus tekee ihmisestä tuollaisen, niin enpä ole mitään menettänyt, vaan päinvastoin. Olisin netissä oman elämäni surkeutta kitisevä valittaja, jos olisin elämäni tuhlannut uskontojen typeryyksille. <<

        Enkös minä aivan selvällä suomen kielellä kertonut, että tämä tyylini on tulosta siitä, kun olen kasvanut ateistisessa kodissa ja elänyt suurimman osan elämästäni täysin uskontojen ulkopuolella.

        En ole kuulunut edes luterilaiseen kirkkoon, eikä minua ole kastettu vauvana, en ole käynyt rippikoulua ja koulussakin jätin uskonnon opetuksen pois, koska kirkkoon kuulumattomattomana minun ei tarvinnut sitä opiskella, ellen itse halunnut....

        Joten en siis ole oppinut juuri mitään tästä uskonnollisessa yhteisössä, enkä myöskään Raamatusta...paitsi tietenkin tuon "ei helmiä sioille"...joka onkin oikein hyvä opetus, jonka uskonkin nyt täysin sisäistäneeni...

        Enkä minä ole tuhlannut elämääni millekään uskontojen typeryyksille, vaan aivan muista syistä asiat eivät ole menneet aivan putkeen, niin kuin sinulla näyttää menneen.

        Ja jos mietitään sitä, että minun koko elämäni on ollut selviytymistaistelua, niin minä olen sen tuloksena melkoisen vahva...ei ihan pienet, eikä vähän isommatkaan jutut hetkauta sinne tai tänne..

        Selviän myös hyvin vähällä ja olen siihen jopa tyytyväinen...en esimerkiksi mistään hinnasta vaihtaisi osia sinun kanssasi...

        Sen sijaan, jos sinä jostain syystä menettäisit kaiken tuon saavuttamasi tai vaikka isänkin siitä...sillä usko pois, sekin on mahdollista...niin mitenkähän mahtaisi käydä... Minä olen tottunut selviytymään kurjissa oloissa koko ikäni, mutta mitenhän sinun mahtaisi käydä...

        >> Ai että kun selität, että ateisti raiskasi ja ateisti uhkaili ja lasta ateisti uhkaili ja nyt oikein pelottaa lukea netistäkin juttuja kun tulee kauhea ateistimies mieleen, että ei olisi terapialle tarvetta? <<

        On se vaan noloa, kun tällainen rahvaaseen kuuluva ihminen joutuu rautalangasta vääntämään asioita akateemiselle ihmiselle, kun ei raukka oikein ymmärrä lukemaansa...

        Siis yritäpä nyt keskittyä, ettei enää kolmanteen kertaan tarvitse samaa asiaa vääntää eli >kysymys EI ole TARPEESTA< vaan >YHTEISKUNNAN RESURSSEISTA<...

        Joko meni jakeluun vai vieläkö pitää tavata tämä asia...?

        Eli minä ymmärsin kyllä kertalukemalla kirjoituksestasi, että sinä et ymmärrä näistä asioista mitään, joka tässä siis vain vahvistui...

        >> Etköhän ihan itse antanut aika hyvät eväät päätellä, että elämääsi voisi tuoda terapia enemmän kuin kiukutella anonyyminä jollain palstalla. <<

        Tämä on kyllä toiminut aivan mainiona terapian korvikkeena paremman puutteessa, joten suuret kiitokset siitä Sinulle...ja "näinsevaanmenee":lle...!

        >> Se oli sitä huumoria, heh taas. Olet sinä mainio vekkuli. Mutta ilmiselvästi tosiuskova, parempi uskova. Uskontosi tulevaisuus! <<

        No hyvä, että on ollut hauskaa, sillä niin minullakin on ollut...monet naurut olen nauranut näitä kirjoitellessa...

        Ja samalla saanut sanoa suorat sanat, mitä ajattelen kaltaisistasi typeryksistä...naamatusten kun sitä ei viitsi kenellekään mulkerolle kertoa, kun siitä syntyisi aivan helvetinmoinen sota, mutta näin netissä se onnistuu siististi...ja on n i i n terapeuttista...

        Niin ja taas kerran täytyy huomauttaa tuosta surkeasta luetun ymmärtämisen taidostasi, kun joudun aivan jatkuvasti hokemaan samaa...eli tarkkana nyt...
        >>> minulla ei ole mitään uskontoa...

        >> Oma kova työ on vastaus. <<

        No katsotaan nyt, joudutko vielä vastaamaan noista sanoistasi ennen kuin lähdet levittelemään tomujasi muille planeetoille, sillä olenpa melko varma, että tuosta yhtälöstä jäi uupumaan jotain...

        Sanonta "ylpeys käy lankeemuksen edellä" on osoittautunut todeksi monien kohdalla, mutta ehkä sinä olet tästä poikkeus...tai ehkä et...ans kattoo...


      • kerettiläinen-
        kerettiläinen- kirjoitti:

        Noin akateemiseksi ihmiseksi sinulla on ihmeteltävän huono luetun ymmärtämisen taito... Minulta sitä nyt voi odottaakin, mutta sinun pitäisi pystyä parempaan...

        >> Onneksi uskovaisuus tekee ihmisestä tuollaisen, niin enpä ole mitään menettänyt, vaan päinvastoin. Olisin netissä oman elämäni surkeutta kitisevä valittaja, jos olisin elämäni tuhlannut uskontojen typeryyksille. <<

        Enkös minä aivan selvällä suomen kielellä kertonut, että tämä tyylini on tulosta siitä, kun olen kasvanut ateistisessa kodissa ja elänyt suurimman osan elämästäni täysin uskontojen ulkopuolella.

        En ole kuulunut edes luterilaiseen kirkkoon, eikä minua ole kastettu vauvana, en ole käynyt rippikoulua ja koulussakin jätin uskonnon opetuksen pois, koska kirkkoon kuulumattomattomana minun ei tarvinnut sitä opiskella, ellen itse halunnut....

        Joten en siis ole oppinut juuri mitään tästä uskonnollisessa yhteisössä, enkä myöskään Raamatusta...paitsi tietenkin tuon "ei helmiä sioille"...joka onkin oikein hyvä opetus, jonka uskonkin nyt täysin sisäistäneeni...

        Enkä minä ole tuhlannut elämääni millekään uskontojen typeryyksille, vaan aivan muista syistä asiat eivät ole menneet aivan putkeen, niin kuin sinulla näyttää menneen.

        Ja jos mietitään sitä, että minun koko elämäni on ollut selviytymistaistelua, niin minä olen sen tuloksena melkoisen vahva...ei ihan pienet, eikä vähän isommatkaan jutut hetkauta sinne tai tänne..

        Selviän myös hyvin vähällä ja olen siihen jopa tyytyväinen...en esimerkiksi mistään hinnasta vaihtaisi osia sinun kanssasi...

        Sen sijaan, jos sinä jostain syystä menettäisit kaiken tuon saavuttamasi tai vaikka isänkin siitä...sillä usko pois, sekin on mahdollista...niin mitenkähän mahtaisi käydä... Minä olen tottunut selviytymään kurjissa oloissa koko ikäni, mutta mitenhän sinun mahtaisi käydä...

        >> Ai että kun selität, että ateisti raiskasi ja ateisti uhkaili ja lasta ateisti uhkaili ja nyt oikein pelottaa lukea netistäkin juttuja kun tulee kauhea ateistimies mieleen, että ei olisi terapialle tarvetta? <<

        On se vaan noloa, kun tällainen rahvaaseen kuuluva ihminen joutuu rautalangasta vääntämään asioita akateemiselle ihmiselle, kun ei raukka oikein ymmärrä lukemaansa...

        Siis yritäpä nyt keskittyä, ettei enää kolmanteen kertaan tarvitse samaa asiaa vääntää eli >kysymys EI ole TARPEESTA< vaan >YHTEISKUNNAN RESURSSEISTA<...

        Joko meni jakeluun vai vieläkö pitää tavata tämä asia...?

        Eli minä ymmärsin kyllä kertalukemalla kirjoituksestasi, että sinä et ymmärrä näistä asioista mitään, joka tässä siis vain vahvistui...

        >> Etköhän ihan itse antanut aika hyvät eväät päätellä, että elämääsi voisi tuoda terapia enemmän kuin kiukutella anonyyminä jollain palstalla. <<

        Tämä on kyllä toiminut aivan mainiona terapian korvikkeena paremman puutteessa, joten suuret kiitokset siitä Sinulle...ja "näinsevaanmenee":lle...!

        >> Se oli sitä huumoria, heh taas. Olet sinä mainio vekkuli. Mutta ilmiselvästi tosiuskova, parempi uskova. Uskontosi tulevaisuus! <<

        No hyvä, että on ollut hauskaa, sillä niin minullakin on ollut...monet naurut olen nauranut näitä kirjoitellessa...

        Ja samalla saanut sanoa suorat sanat, mitä ajattelen kaltaisistasi typeryksistä...naamatusten kun sitä ei viitsi kenellekään mulkerolle kertoa, kun siitä syntyisi aivan helvetinmoinen sota, mutta näin netissä se onnistuu siististi...ja on n i i n terapeuttista...

        Niin ja taas kerran täytyy huomauttaa tuosta surkeasta luetun ymmärtämisen taidostasi, kun joudun aivan jatkuvasti hokemaan samaa...eli tarkkana nyt...
        >>> minulla ei ole mitään uskontoa...

        >> Oma kova työ on vastaus. <<

        No katsotaan nyt, joudutko vielä vastaamaan noista sanoistasi ennen kuin lähdet levittelemään tomujasi muille planeetoille, sillä olenpa melko varma, että tuosta yhtälöstä jäi uupumaan jotain...

        Sanonta "ylpeys käy lankeemuksen edellä" on osoittautunut todeksi monien kohdalla, mutta ehkä sinä olet tästä poikkeus...tai ehkä et...ans kattoo...

        >>tai vaikka isänkin siitä..<<

        Ei ollut mikään lapsus, vaan tarkoitin siis "vaikka osankin siitä".

        Tämän tabletin kirjoitusohjelma on ärsyttävä, kun jatkuvasti joutuu korjailemaan ja tarkastamaan, kun se kirjoittelee mitä sattuu...ja aikaakin menee turhan paljon...


      • kerettiläinen- kirjoitti:

        Noin akateemiseksi ihmiseksi sinulla on ihmeteltävän huono luetun ymmärtämisen taito... Minulta sitä nyt voi odottaakin, mutta sinun pitäisi pystyä parempaan...

        >> Onneksi uskovaisuus tekee ihmisestä tuollaisen, niin enpä ole mitään menettänyt, vaan päinvastoin. Olisin netissä oman elämäni surkeutta kitisevä valittaja, jos olisin elämäni tuhlannut uskontojen typeryyksille. <<

        Enkös minä aivan selvällä suomen kielellä kertonut, että tämä tyylini on tulosta siitä, kun olen kasvanut ateistisessa kodissa ja elänyt suurimman osan elämästäni täysin uskontojen ulkopuolella.

        En ole kuulunut edes luterilaiseen kirkkoon, eikä minua ole kastettu vauvana, en ole käynyt rippikoulua ja koulussakin jätin uskonnon opetuksen pois, koska kirkkoon kuulumattomattomana minun ei tarvinnut sitä opiskella, ellen itse halunnut....

        Joten en siis ole oppinut juuri mitään tästä uskonnollisessa yhteisössä, enkä myöskään Raamatusta...paitsi tietenkin tuon "ei helmiä sioille"...joka onkin oikein hyvä opetus, jonka uskonkin nyt täysin sisäistäneeni...

        Enkä minä ole tuhlannut elämääni millekään uskontojen typeryyksille, vaan aivan muista syistä asiat eivät ole menneet aivan putkeen, niin kuin sinulla näyttää menneen.

        Ja jos mietitään sitä, että minun koko elämäni on ollut selviytymistaistelua, niin minä olen sen tuloksena melkoisen vahva...ei ihan pienet, eikä vähän isommatkaan jutut hetkauta sinne tai tänne..

        Selviän myös hyvin vähällä ja olen siihen jopa tyytyväinen...en esimerkiksi mistään hinnasta vaihtaisi osia sinun kanssasi...

        Sen sijaan, jos sinä jostain syystä menettäisit kaiken tuon saavuttamasi tai vaikka isänkin siitä...sillä usko pois, sekin on mahdollista...niin mitenkähän mahtaisi käydä... Minä olen tottunut selviytymään kurjissa oloissa koko ikäni, mutta mitenhän sinun mahtaisi käydä...

        >> Ai että kun selität, että ateisti raiskasi ja ateisti uhkaili ja lasta ateisti uhkaili ja nyt oikein pelottaa lukea netistäkin juttuja kun tulee kauhea ateistimies mieleen, että ei olisi terapialle tarvetta? <<

        On se vaan noloa, kun tällainen rahvaaseen kuuluva ihminen joutuu rautalangasta vääntämään asioita akateemiselle ihmiselle, kun ei raukka oikein ymmärrä lukemaansa...

        Siis yritäpä nyt keskittyä, ettei enää kolmanteen kertaan tarvitse samaa asiaa vääntää eli >kysymys EI ole TARPEESTA< vaan >YHTEISKUNNAN RESURSSEISTA<...

        Joko meni jakeluun vai vieläkö pitää tavata tämä asia...?

        Eli minä ymmärsin kyllä kertalukemalla kirjoituksestasi, että sinä et ymmärrä näistä asioista mitään, joka tässä siis vain vahvistui...

        >> Etköhän ihan itse antanut aika hyvät eväät päätellä, että elämääsi voisi tuoda terapia enemmän kuin kiukutella anonyyminä jollain palstalla. <<

        Tämä on kyllä toiminut aivan mainiona terapian korvikkeena paremman puutteessa, joten suuret kiitokset siitä Sinulle...ja "näinsevaanmenee":lle...!

        >> Se oli sitä huumoria, heh taas. Olet sinä mainio vekkuli. Mutta ilmiselvästi tosiuskova, parempi uskova. Uskontosi tulevaisuus! <<

        No hyvä, että on ollut hauskaa, sillä niin minullakin on ollut...monet naurut olen nauranut näitä kirjoitellessa...

        Ja samalla saanut sanoa suorat sanat, mitä ajattelen kaltaisistasi typeryksistä...naamatusten kun sitä ei viitsi kenellekään mulkerolle kertoa, kun siitä syntyisi aivan helvetinmoinen sota, mutta näin netissä se onnistuu siististi...ja on n i i n terapeuttista...

        Niin ja taas kerran täytyy huomauttaa tuosta surkeasta luetun ymmärtämisen taidostasi, kun joudun aivan jatkuvasti hokemaan samaa...eli tarkkana nyt...
        >>> minulla ei ole mitään uskontoa...

        >> Oma kova työ on vastaus. <<

        No katsotaan nyt, joudutko vielä vastaamaan noista sanoistasi ennen kuin lähdet levittelemään tomujasi muille planeetoille, sillä olenpa melko varma, että tuosta yhtälöstä jäi uupumaan jotain...

        Sanonta "ylpeys käy lankeemuksen edellä" on osoittautunut todeksi monien kohdalla, mutta ehkä sinä olet tästä poikkeus...tai ehkä et...ans kattoo...

        >>> Noin akateemiseksi ihmiseksi sinulla on ihmeteltävän huono luetun ymmärtämisen taito... Minulta sitä nyt voi odottaakin, mutta sinun pitäisi pystyä parempaan... >>>

        Minä koetan aina päästä pintaa syvemmälle, joten asioihin pitää ottaa aina monta näkökulmaa ja se voi olla toisista hämmentävää.

        >>>Enkös minä aivan selvällä suomen kielellä kertonut, että tämä tyylini on tulosta siitä, kun olen kasvanut ateistisessa kodissa ja elänyt suurimman osan elämästäni täysin uskontojen ulkopuolella. >>>

        Tämän unohdin. Eli usko ei saa ihmisessä mitään aikaan. Mutta senhän me jo totesimme. Miten ne jumalasi taikavoimat eivät nyt kykene muuttamaan sinua? Oletko sinä siis uskovainen ensinkään, kun ei sitä mistään huomaa?

        >>> paitsi tietenkin tuon "ei helmiä sioille"...joka onkin oikein hyvä opetus, jonka uskonkin nyt täysin sisäistäneeni... >>>

        Hyvin olet uskon perusteen sisäistänyt! Eli pidät itseäsi parempana ihmisenä kuin muita ja me muut olemme niiitä sikoja, mutta sehän tuli jo selväksi aiemmin.

        Tämän takia en pidä uskonnoista, kun niiden pointti on jakaa ihmiset täysin järjettömällä menetelmällä vaikkapa sikoihin ja ei-sikoihin.

        >>> Enkä minä ole tuhlannut elämääni millekään uskontojen typeryyksille, vaan aivan muista syistä asiat eivät ole menneet aivan putkeen, niin kuin sinulla näyttää menneen. >>

        Kuitenkin sinä olet aikuinen, joka uskoo satuihin, niin minusta sinä olet tuhlannut osan elämästäsi, miten suuren osan, niin sillä ei ole merkitystä, typeryyksille, etenkään kun siitä ei ole näyttänyt olevan sinulle mitään hyötyä.

        >>> Selviän myös hyvin vähällä ja olen siihen jopa tyytyväinen...en esimerkiksi mistään hinnasta vaihtaisi osia sinun kanssasi... >>>

        Tunne on molemminpuolinen.

        >>>Sen sijaan, jos sinä jostain syystä menettäisit kaiken tuon saavuttamasi tai vaikka osankin siitä...sillä usko pois, sekin on mahdollista...niin mitenkähän mahtaisi käydä. >>>

        Minulla ei ole taipumusta murehtia etukäteen mitään, vaan toimin tilanteen mukaan.

        >>> Siis yritäpä nyt keskittyä, ettei enää kolmanteen kertaan tarvitse samaa asiaa vääntää eli >kysymys EI ole TARPEESTA< vaan >YHTEISKUNNAN RESURSSEISTA<... >>>

        Eli vika on jossain muualla kuin sinussa? Loistava tekosyy jättää asiat sikseen.

        MInä olen sitä mieltä, että koputtavalle avataan ja yrittävälle annetaan. Jos ei koputa, ei avata ja jos ei yritä, ei saa.

        Tiedän vallan hyvin, että esimerkiksi psykoterapiaan pääsyn ongelmat etenkin haja-asutusalueilla ovat todellisia ja johtuvat esim. siitä, että potilaan pitää itse löytää psykoterapeutti, mutta tämä ei ole mikään syy olla hakematta apua. Matka terveyskeskukseen ja asioiden avaaminen sieltä käsin saa pyörät pyörimään ja sitä apua saa ja sitä tulee, mutta se vaatii hieman omaakin viitseliäisyyttä.

        >>> Eli minä ymmärsin kyllä kertalukemalla kirjoituksestasi, että sinä et ymmärrä näistä asioista mitään, joka tässä siis vain vahvistui >>>

        Sinun ei enää tarvitse korostaa sitä, kuinka loistava ja hyvä ihminen sinä olet minuun verrattuna. Se lienee jo kaikille selvää.

        >>> Tämä on kyllä toiminut aivan mainiona terapian korvikkeena paremman puutteessa, joten suuret kiitokset siitä Sinulle...ja "näinsevaanmenee":lle...! >>>

        No mutta tämäpä hyvä uutinen! Ajatella että ateistista on ollut sinulle iloa, olisiko jopa enemmän kuin beduiinien saduista tai lakanaan pukeutuneesta taikahemmosta?

        >>> No hyvä, että on ollut hauskaa, sillä niin minullakin on ollut...monet naurut olen nauranut näitä kirjoitellessa... >>>

        Katsos nyt miten ateisti saa ihmisen hyvälle tuulelle. Noiden uskovaisten kanssa vängätessä näyttää siltä, että sinua vain vi*uttaa koko ajan, joten uskonnottomuus vs uskonto alkaa olla aika pahasti jo uskonnottomuuden voitoksi!

        >>> Ja samalla saanut sanoa suorat sanat, mitä ajattelen kaltaisistasi typeryksistä...naamatusten kun sitä ei viitsi kenellekään mulkerolle kertoa, kun siitä syntyisi aivan helvetinmoinen sota, mutta näin netissä se onnistuu siististi...ja on n i i n terapeuttista... >>>

        Näin se on, että anonyyminä on helppo riehua ja keksiä itsestään ja muista ties mitä! Olet sisäistänyt netin parhaimmat puolet hyvin!

        Tässä lienee suurin eromme kuitenkin. Minä ajattelen kuitenkin niin, että ihminen on typerys sen typeryyden osalta, johon hän uskoo vastoin tiedettyä, vaikka hän voi olla ihan hyvä ihminen muuten.

        Sinulla näyttää olevan hieman erilainen lokerointimenetelmä ja kumpi lienee parempi, niin sen jätämme taas lukijoille.


      • kerettiläinen-
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Noin akateemiseksi ihmiseksi sinulla on ihmeteltävän huono luetun ymmärtämisen taito... Minulta sitä nyt voi odottaakin, mutta sinun pitäisi pystyä parempaan... >>>

        Minä koetan aina päästä pintaa syvemmälle, joten asioihin pitää ottaa aina monta näkökulmaa ja se voi olla toisista hämmentävää.

        >>>Enkös minä aivan selvällä suomen kielellä kertonut, että tämä tyylini on tulosta siitä, kun olen kasvanut ateistisessa kodissa ja elänyt suurimman osan elämästäni täysin uskontojen ulkopuolella. >>>

        Tämän unohdin. Eli usko ei saa ihmisessä mitään aikaan. Mutta senhän me jo totesimme. Miten ne jumalasi taikavoimat eivät nyt kykene muuttamaan sinua? Oletko sinä siis uskovainen ensinkään, kun ei sitä mistään huomaa?

        >>> paitsi tietenkin tuon "ei helmiä sioille"...joka onkin oikein hyvä opetus, jonka uskonkin nyt täysin sisäistäneeni... >>>

        Hyvin olet uskon perusteen sisäistänyt! Eli pidät itseäsi parempana ihmisenä kuin muita ja me muut olemme niiitä sikoja, mutta sehän tuli jo selväksi aiemmin.

        Tämän takia en pidä uskonnoista, kun niiden pointti on jakaa ihmiset täysin järjettömällä menetelmällä vaikkapa sikoihin ja ei-sikoihin.

        >>> Enkä minä ole tuhlannut elämääni millekään uskontojen typeryyksille, vaan aivan muista syistä asiat eivät ole menneet aivan putkeen, niin kuin sinulla näyttää menneen. >>

        Kuitenkin sinä olet aikuinen, joka uskoo satuihin, niin minusta sinä olet tuhlannut osan elämästäsi, miten suuren osan, niin sillä ei ole merkitystä, typeryyksille, etenkään kun siitä ei ole näyttänyt olevan sinulle mitään hyötyä.

        >>> Selviän myös hyvin vähällä ja olen siihen jopa tyytyväinen...en esimerkiksi mistään hinnasta vaihtaisi osia sinun kanssasi... >>>

        Tunne on molemminpuolinen.

        >>>Sen sijaan, jos sinä jostain syystä menettäisit kaiken tuon saavuttamasi tai vaikka osankin siitä...sillä usko pois, sekin on mahdollista...niin mitenkähän mahtaisi käydä. >>>

        Minulla ei ole taipumusta murehtia etukäteen mitään, vaan toimin tilanteen mukaan.

        >>> Siis yritäpä nyt keskittyä, ettei enää kolmanteen kertaan tarvitse samaa asiaa vääntää eli >kysymys EI ole TARPEESTA< vaan >YHTEISKUNNAN RESURSSEISTA<... >>>

        Eli vika on jossain muualla kuin sinussa? Loistava tekosyy jättää asiat sikseen.

        MInä olen sitä mieltä, että koputtavalle avataan ja yrittävälle annetaan. Jos ei koputa, ei avata ja jos ei yritä, ei saa.

        Tiedän vallan hyvin, että esimerkiksi psykoterapiaan pääsyn ongelmat etenkin haja-asutusalueilla ovat todellisia ja johtuvat esim. siitä, että potilaan pitää itse löytää psykoterapeutti, mutta tämä ei ole mikään syy olla hakematta apua. Matka terveyskeskukseen ja asioiden avaaminen sieltä käsin saa pyörät pyörimään ja sitä apua saa ja sitä tulee, mutta se vaatii hieman omaakin viitseliäisyyttä.

        >>> Eli minä ymmärsin kyllä kertalukemalla kirjoituksestasi, että sinä et ymmärrä näistä asioista mitään, joka tässä siis vain vahvistui >>>

        Sinun ei enää tarvitse korostaa sitä, kuinka loistava ja hyvä ihminen sinä olet minuun verrattuna. Se lienee jo kaikille selvää.

        >>> Tämä on kyllä toiminut aivan mainiona terapian korvikkeena paremman puutteessa, joten suuret kiitokset siitä Sinulle...ja "näinsevaanmenee":lle...! >>>

        No mutta tämäpä hyvä uutinen! Ajatella että ateistista on ollut sinulle iloa, olisiko jopa enemmän kuin beduiinien saduista tai lakanaan pukeutuneesta taikahemmosta?

        >>> No hyvä, että on ollut hauskaa, sillä niin minullakin on ollut...monet naurut olen nauranut näitä kirjoitellessa... >>>

        Katsos nyt miten ateisti saa ihmisen hyvälle tuulelle. Noiden uskovaisten kanssa vängätessä näyttää siltä, että sinua vain vi*uttaa koko ajan, joten uskonnottomuus vs uskonto alkaa olla aika pahasti jo uskonnottomuuden voitoksi!

        >>> Ja samalla saanut sanoa suorat sanat, mitä ajattelen kaltaisistasi typeryksistä...naamatusten kun sitä ei viitsi kenellekään mulkerolle kertoa, kun siitä syntyisi aivan helvetinmoinen sota, mutta näin netissä se onnistuu siististi...ja on n i i n terapeuttista... >>>

        Näin se on, että anonyyminä on helppo riehua ja keksiä itsestään ja muista ties mitä! Olet sisäistänyt netin parhaimmat puolet hyvin!

        Tässä lienee suurin eromme kuitenkin. Minä ajattelen kuitenkin niin, että ihminen on typerys sen typeryyden osalta, johon hän uskoo vastoin tiedettyä, vaikka hän voi olla ihan hyvä ihminen muuten.

        Sinulla näyttää olevan hieman erilainen lokerointimenetelmä ja kumpi lienee parempi, niin sen jätämme taas lukijoille.

        >> Tämän unohdin. Eli usko ei saa ihmisessä mitään aikaan. Mutta senhän me jo totesimme. Miten ne jumalasi taikavoimat eivät nyt kykene muuttamaan sinua? Oletko sinä siis uskovainen ensinkään, kun ei sitä mistään huomaa? <<

        No en varmaankaan ole sellainen uskovainen kuin pitäisi, mutta mistä sinä voit sen tietää, että usko ei ole saanut mitään muutosta aikaan...selvänäkijän kykyjä sinulla vai?
        Mutta kuten olet todennut, niin tämä palsta ei ole mitään "avautumisia" varten, joten ei siitä sen enempää.

        >> Minä koetan aina päästä pintaa syvemmälle, joten asioihin pitää ottaa aina monta näkökulmaa ja se voi olla toisista hämmentävää. <<

        Ei tässä varmaankaan ole kukaan muu hämmentynyt kuin sinä itse, sillä sinulla noita seliseliselityksiä aina riittää, kun osoittaa ettei "herra-täydellisyys" itse olekaan aivan täydellinen... ja sortuu myös aivan samoihin virheisiin, joista toisia syyttää...

        >> Hyvin olet uskon perusteen sisäistänyt! Eli pidät itseäsi parempana ihmisenä kuin muita ja me muut olemme niiitä sikoja, mutta sehän tuli jo selväksi aiemmin. <<

        Ei toki, älä nyt ala taas yleistelemään... En minä pidä itseäni parempana ihmisenä, vai onko seurakuntaruumiissa peräsuolen virkaa toimittava muka omasta mielestään parempi kuin muut...ei kovin jalo virka vai mitä...voisi verrata vaikkapa paskakuskin tai siivoojan virkaan.... Ei, kyllä ne siat ovat tietty rajattu kohderyhmä, jonka päälle täytyy välillä pössäyttää oikein kunnon suolistokaasut ja välillä vähän ripulipaskaakin...

        >> Tämän takia en pidä uskonnoista, kun niiden pointti on jakaa ihmiset täysin järjettömällä menetelmällä vaikkapa sikoihin ja ei-sikoihin. <<

        Päinvastoin, tässä tämä Raamatullinen viisaus vain korostuu, että todellakin on olemassa sikoja, joiden kynnysmatoksi kenenkään uskovaisenkaan ei tarvitse ryhtyä, sillä liian moni kiltti ja hyväsydäminen uskovainen kuvittelee, että lähimmäisen rakastaminen vaatii sitä...Ei vaadi...

        Minulle tämän raamatullisen totuuden sisäistäminen onnistuu ehkä hieman helpommin, kun en ole kovinkaan kiltti ihminen ja siitä syystä nämä suolistohommatkin on uskottu minun osakseni...:)

        >> Kuitenkin sinä olet aikuinen, joka uskoo satuihin, niin minusta sinä olet tuhlannut osan elämästäsi, miten suuren osan, niin sillä ei ole merkitystä, typeryyksille, etenkään kun siitä ei ole näyttänyt olevan sinulle mitään hyötyä. <<

        Miten ihmeessä sinä voit tietää, mitä hyötyjä minä olen mistäkin saanut...? Ethän sinä tunne minua...

        >> Eli vika on jossain muualla kuin sinussa? Loistava tekosyy jättää asiat sikseen.

        MInä olen sitä mieltä, että koputtavalle avataan ja yrittävälle annetaan. Jos ei koputa, ei avata ja jos ei yritä, ei saa. <<

        Taaskin sinä osoitat tietämättömyytesi näistä asioista. Mistä oikein olet saanut päähäsi, että minä en ole yrittänyt mitään...?

        >> No mutta tämäpä hyvä uutinen! Ajatella että ateistista on ollut sinulle iloa, olisiko jopa enemmän kuin beduiinien saduista tai lakanaan pukeutuneesta taikahemmosta? <<

        No älä nyt niin suuria itsestäsi kuvittele. Sinä olet vain hetkellinen vessapyrähdys, kun vatsaa vääntää oikein kovasti ja täytyy päästä suoli tyhjentämään. Beduiinien saduista sen sijaan on iloa koko elämän ajaksi... 😇


      • Aloittamani ketjun aiheena oli että mitä hyvää uskonnot tai jumalat tai yksittäinen jumala on koskaan saanut aikaiseksi.

        Minusta kerettiläisen viimeisin vastaus tuo sen vastauksen teille jokaiselle esiin paremmin kuin itse sitä osaisin muotoilla.

        Tähän lienee hyvä lopettaa, sillä kerettiläinen vastasi asiaan hyvin tyhjentävästi ja ehkäpä hänen vastauksena kertoo jokaiselle selväpäiselle hyvin karulla tavalla sen, että mitä jumala tai uskonto saa aikaan, joko ihmisessä tai ympäristössä.

        Onko se sitten hyvää, niin kerettäisen vastaus kertonee sen omalla kielellään. Tuota jumalat ja muut mielikuvituskavereit saavat ihmisessä aikaiseksi. Hyvyys tai pahuus on sitten katsojan silmässä.


      • kerettiläinen-
        bushmanni kirjoitti:

        Aloittamani ketjun aiheena oli että mitä hyvää uskonnot tai jumalat tai yksittäinen jumala on koskaan saanut aikaiseksi.

        Minusta kerettiläisen viimeisin vastaus tuo sen vastauksen teille jokaiselle esiin paremmin kuin itse sitä osaisin muotoilla.

        Tähän lienee hyvä lopettaa, sillä kerettiläinen vastasi asiaan hyvin tyhjentävästi ja ehkäpä hänen vastauksena kertoo jokaiselle selväpäiselle hyvin karulla tavalla sen, että mitä jumala tai uskonto saa aikaan, joko ihmisessä tai ympäristössä.

        Onko se sitten hyvää, niin kerettäisen vastaus kertonee sen omalla kielellään. Tuota jumalat ja muut mielikuvituskavereit saavat ihmisessä aikaiseksi. Hyvyys tai pahuus on sitten katsojan silmässä.

        Aamen, hallelujaa.. !!


    • Varo.niitä

      -"Mitä hyötyä jumalista/uskonnoista on koskaan ollut"-
      No yksi hyöty niistä on ollut. Oppii varomaan lipeväkielisiä pastoreita ja muita rahalle persoja valehtelijoita ja huijareita ja pysyy varsin kaukana esim. juuri näistä jenkkilahkoista. Ei saa antaa edes pikkusormeaan niille.

      • pyhpyhjapyh

        Valheesi ei hetkauta.


      • jatko.ajatus

        Sehän on luonnollista, Jeesus itse sanoi, että te eksytte, jos ette tunne kirjoituksia. Samassa suossahan on ateismi ja muotojumalisuus.

        Jos on "oppinut" varomaan, kuten väität - kuis jatkat päivääsi?

        Epäuskossa ja panettelijanako: - varo.niitä - kirjoittajalle?


      • jatko.ajatus kirjoitti:

        Sehän on luonnollista, Jeesus itse sanoi, että te eksytte, jos ette tunne kirjoituksia. Samassa suossahan on ateismi ja muotojumalisuus.

        Jos on "oppinut" varomaan, kuten väität - kuis jatkat päivääsi?

        Epäuskossa ja panettelijanako: - varo.niitä - kirjoittajalle?

        Ihan noin - samassa suossa ovat :))

        alex


    • Cycl0ne

      Tänään, bushmanni, olen ollut taas kriittisellä tuulella uskonnon suhteen ja ajattelin samoin kuin sinäkin: mitä hyötyä uskonnosta on ihmisille ollut. Se on tuonut syyllisyyttä ja taakkaa, saavuttamattomia ideaaleja. Tämä jälkimmäinen tendenssi on etenkin Jeesuksen harteille sysätty kampanja: hänestä tehtiin synnitön moralisti joka kritisoi meitä elämän harmailla vesille kulkijoita. Minusta on ihan älytön juttu, mitä ihmiset joskus kirkossa toitottaa: Jeesus oli synnitön, täytti lain sinun puolestasi, koska sinä et siihen pystyisikään. Ei tee hyvää itsetunnolle tälläinen aliarviointi.

      Dostojevski taisi kertoa tarinan että jos kreivin poika tulee työläisten mukaan tekemään päiväksi hommia, se on kiva, mutta kun aamu tulee ja tuleva kreivi kokee kiusauksen nukkua pitkään, ero työläisiin käy ilmeiseksi.

      Samoin UT:n mallissa Jeesus tulee taivaasta ihmisten keskuuteen, hän tuli 'köyhäksi' ja hylkäsi mukavat oltavat. Hän kokee kiusauksia, mutta tietää pääsevänsä Isän luokse. Hebrealaiskirje tosin tekee ison numeron todistaakseen että Jeesus on meidän veljemme, mutta en näe miten tämä käytännössä toimii ellei Jeesus nähdessään kauniin naisen tunne samanlaista kiusausta kuten minäkin. Hänen on pakko kohdata samat kiusaukset kuin minäkin, mikäli hänestä tulisi ihminen, eli suomalainen.

      Miksi Jeesusta tai uskontoa tarvitaan. En tiedä. Turvallinen vastaus varmasti olisi se että jollain tavalla hyvä elämä tuli läpi hänessä meidän arkeemme. Ja bushmanni, en usko että sinun arkesi on ollut sellaista kuin monien muiden, mutta moni elää alkoholistiperheessä pelossa kun isät ryyppää ja lyö lapsiaan. Tämä ei ole hyvää elämää. Ja jos Jeesus jotakin voi ihmisille tehdä, niin se on pakko olla jotakin tunnistettavan hyvää. Lyöminen loppuu, ryyppääminen jää pois, jotain uutta syntyy elämään. Jos Jeesus ei tuo mitään hyvää ihmisten keskuuteen, kristittyjen tulee sanoutua irti vakaumuksestaan koska ovat uskoneet kattettomiin lupauksiin. Jos kristinusko ei 'toimi', projekti pitää haudata.

      • >> Tänään, bushmanni, olen ollut taas kriittisellä tuulella uskonnon suhteen ja ajattelin samoin kuin sinäkin: mitä hyötyä uskonnosta on ihmisille ollut. >>>

        Hienoa! Kannustan olemaan kriittinen jumalia sekä uskontoja kohtaan joka päivä, joka tunti, kunnes niistä pääsee eroon!

        >>> Miksi Jeesusta tai uskontoa tarvitaan. En tiedä. >>

        Tästä on enää pieni askel siihen, että hylkää tarvitsemattoman. Nyt vain rohkeasti toinen jalka hieman toista jalkaa edemmäs ja paino etummaiselle jalalle.

        >>>> mutta moni elää alkoholistiperheessä pelossa kun isät ryyppää ja lyö lapsiaan. Tämä ei ole hyvää elämää. Ja jos Jeesus jotakin voi ihmisille tehdä, niin se on pakko olla jotakin tunnistettavan hyvää. Lyöminen loppuu, ryyppääminen jää pois, jotain uutta syntyy elämään. >>>

        Minäkin joskus ajattelin, että nuo olisivat hyviä syitä koettaa uskoa, vaikka sitä ei itse enää pitäisi aiheellisena, eli saahan joku uskoa, jos hän siten voi olla ryypäämättä tai hakkaamatta.

        Asiassa on vain yksi ongelma.

        Se on sama kuin huumeiden kohdalla. Huumeet eivät luo oikeaa todellisuutta, eikä uskonnot, edes kristinusko, perustu mihinkään mikä on oikeasti totta.

        Jos ihminen on hetken ryypäämättä jeesuksien takia tai hetken hakkaamatta jeesuksien takia, on se tietenkin parempi asia kuin se, että hän ryyppää ja hakkaa senkin ajan, mutta koska se ei perustu todellisuuteen, sillä on taipumus loppua ennemmin tai myöhemmin.

        Väkivallattomuuden tai raittiuden pitäisi perustua johonkin todellisuuteen, jotta se auttaisi ihmistä loppuun saakka.

        Tästähän on lukemattomia tutkimuksia, eli nämä uskonnolliset terapiat eivät oikeasti toimi, eikä niillä oikeasti ole vaikutusta henkilön alkoholismiin kuin muutama päivä/kuukausi ja se on sitten siinä.

        http://www.theatlantic.com/magazine/archive/2015/04/the-irrationality-of-alcoholics-anonymous/386255/

        Viimeisimpänä kupla puhkesi anonyymien alkoholistien kohdalta, joka on uskonnollinen tapa päästä alkoholista eroon, vaikka sitä ei sellaiseki ainakaan täällä Suomessa mielletä.

        Juuri saimme lukea väitöskirjasta, että psykoterapia ei toimi fundamentalistiisiin uskovaisiin juuri ollenkaan, koska he ovat niin lukkiutuneita valheellisiin uskomuksiinsa, että edes psykologian ammattilainen ei kykene niitä murtamaan, ennen kuin ihminen itse ymmärtää katsella älyttömiä ajatuksiaan edes sekunnin toiselta kantilta, joka on psykoterapian toiminnan ytimessä.

        http://www.valomerkki.fi/aiheet/elama/aariajatteluun-taipuvaisia-vaikea-auttaa-terapian-keinoin

        Jos joku voi olla hetken ryypäämättä jonkin jumalan avulla, niin se sama onnistuu kyllä vaikka Aku Ankan avulla, mutta ei siitä mitään oikeaa hyötyä ole.


      • Cycl0ne

        En minäkään pidä sitä järkevänä ajatuksena, että esim. alkoholista pääsisi tai kannattaisi pyrkiä eroon uskonnon kautta. Platon aikoinaan kuvasi tätä kolikkovertauksella: monet kieltäytyy elämän iloista koska haluavat taivaan iloihin. Silloinhan kyseessä on vaan kolikoiden vaihtaminen, pieniarvoisesta suurempaan.

        "Väkivallattomuuden tai raittiuden pitäisi perustua johonkin todellisuuteen, jotta se auttaisi ihmistä loppuun saakka."

        Tälläinen ajattelu on filosofeille tunnusomaista, ja itsekin ajattelen suurimmaksi osaksi näin, eli jonkun asian vaikutus tulisi olla kestävyysarvoltaan jotain joka vie 'loppuun saakka'. Tosimaailmassa ja etenkin bisneksessä toimii malli 'kunhan sen on riittävän hyvä tähän hetkeen ja tilanteeseen'. Tässä on tämä ero, mitä halusin painottaa, epäselvästi tosin.

        Ihminen tarvitsee hyvää elämää, eikö niin. Ennemmin tulee halatuksi kuin pieksetyksi. Siksi kun Jeesus parantaa ramman tai sokea, se oli vain väliaikainen ratkaisu, koska jos ihminen palaa takaisin rapakkoonsa, entinen tila palautuu. Hyvä elämä oli siis kiinni siitä, kuten totesit, perustuuko ihmisen käytös ja ajattelu todellisuuteen, tunnistaako hän lankeamisen paikat ja heikkouden polut.

        Voisiko siis ajatella että uskonto on ensiapua, eräänlaista huumetta, ihmiselle? Se tarjoaa yhteisön, raittiin ympäristön (ainakin adventismissa jossa kieltäydytään alkoholista ja tupakasta), kohottavaa musiikkia ja korkeita ihanteita. Kun ihminen on ollut pari vuotta ensiavussa, ts. kirkossa, hän olisi eheytynyt siihen kuntoon että voisi tehdä tarvittavat päätökset hyvän elämän viettämiseen, sillä aiemmin hänellä ei olisikaan ollut kykyä tai mahdollisuutta siihen.

        Ongelmaksi kuitenkin muodostuu, että monet jäävät kiinni 'ensiapuun'. Itse olen kasvanut tässä systeemissä, joten olen varmasti jo äidin kohdussa addiktoitunut tähän substanssiin, ja ei ole päivän projekti että pääsisin irti siitä jos tahtoisin (ja joskus näinkin käy). Syy, miksi monet jää koukkuun, on varmasti se, että yhteiskunnassa on niin vähän paikkoja jotka tarjoisivat ilmaista ja laadukasta ajanvietettä. Kirkko on paras paikka mennä sapatti-aamuisin. Pitäisi sulkea ovet ja kieltää vanhoja jäseniä tulemasta sisään: te olette jo terveet, ei enää pillereitä teille! :)


      • Cycl0ne kirjoitti:

        En minäkään pidä sitä järkevänä ajatuksena, että esim. alkoholista pääsisi tai kannattaisi pyrkiä eroon uskonnon kautta. Platon aikoinaan kuvasi tätä kolikkovertauksella: monet kieltäytyy elämän iloista koska haluavat taivaan iloihin. Silloinhan kyseessä on vaan kolikoiden vaihtaminen, pieniarvoisesta suurempaan.

        "Väkivallattomuuden tai raittiuden pitäisi perustua johonkin todellisuuteen, jotta se auttaisi ihmistä loppuun saakka."

        Tälläinen ajattelu on filosofeille tunnusomaista, ja itsekin ajattelen suurimmaksi osaksi näin, eli jonkun asian vaikutus tulisi olla kestävyysarvoltaan jotain joka vie 'loppuun saakka'. Tosimaailmassa ja etenkin bisneksessä toimii malli 'kunhan sen on riittävän hyvä tähän hetkeen ja tilanteeseen'. Tässä on tämä ero, mitä halusin painottaa, epäselvästi tosin.

        Ihminen tarvitsee hyvää elämää, eikö niin. Ennemmin tulee halatuksi kuin pieksetyksi. Siksi kun Jeesus parantaa ramman tai sokea, se oli vain väliaikainen ratkaisu, koska jos ihminen palaa takaisin rapakkoonsa, entinen tila palautuu. Hyvä elämä oli siis kiinni siitä, kuten totesit, perustuuko ihmisen käytös ja ajattelu todellisuuteen, tunnistaako hän lankeamisen paikat ja heikkouden polut.

        Voisiko siis ajatella että uskonto on ensiapua, eräänlaista huumetta, ihmiselle? Se tarjoaa yhteisön, raittiin ympäristön (ainakin adventismissa jossa kieltäydytään alkoholista ja tupakasta), kohottavaa musiikkia ja korkeita ihanteita. Kun ihminen on ollut pari vuotta ensiavussa, ts. kirkossa, hän olisi eheytynyt siihen kuntoon että voisi tehdä tarvittavat päätökset hyvän elämän viettämiseen, sillä aiemmin hänellä ei olisikaan ollut kykyä tai mahdollisuutta siihen.

        Ongelmaksi kuitenkin muodostuu, että monet jäävät kiinni 'ensiapuun'. Itse olen kasvanut tässä systeemissä, joten olen varmasti jo äidin kohdussa addiktoitunut tähän substanssiin, ja ei ole päivän projekti että pääsisin irti siitä jos tahtoisin (ja joskus näinkin käy). Syy, miksi monet jää koukkuun, on varmasti se, että yhteiskunnassa on niin vähän paikkoja jotka tarjoisivat ilmaista ja laadukasta ajanvietettä. Kirkko on paras paikka mennä sapatti-aamuisin. Pitäisi sulkea ovet ja kieltää vanhoja jäseniä tulemasta sisään: te olette jo terveet, ei enää pillereitä teille! :)

        >>> Voisiko siis ajatella että uskonto on ensiapua, eräänlaista huumetta, ihmiselle? Se tarjoaa yhteisön, raittiin ympäristön (ainakin adventismissa jossa kieltäydytään alkoholista ja tupakasta), kohottavaa musiikkia ja korkeita ihanteita. >>>

        Näin voisi ajatella ja näinhän tapahtuu. Usko tai jokin jumala voi olla ihmiselle alkusykäys päästä eroon alkoholista, kunnes ihminen kykenee pysymään raittiina myös ilman uskontoa ja jumalia, niin sitten ihminen on oikealla tiellä. Jokin jumala tai muu mielikuvituksen tuottama asia on vain väliaikainen laastari.

        Tosin se alkusysäys voisi olla myös Aku Ankka, jonka raitista elämää ihminen alkaisi tavoitella ja oppisi Akun joistain toilailuista hieman, joita voisi kuvitella myös alkoholin aiheuttamiksi, vaikka siihen ei yleensä lasten lehdessä suoraan viitatakaan.

        >>> Kun ihminen on ollut pari vuotta ensiavussa, ts. kirkossa, hän olisi eheytynyt siihen kuntoon että voisi tehdä tarvittavat päätökset hyvän elämän viettämiseen, sillä aiemmin hänellä ei olisikaan ollut kykyä tai mahdollisuutta siihen. >>>

        Tämä olisi kaunis ajatus, jos nämä rakennelmat eivät olisi sellaisia, että ihminen niitataan siihen huumaavaan ensiapuun pysyvästi määrätyistä taloudellisista yms syistä.

        Uskovaiset ja heidän järjestönsä usein perustelevat toimintansa ohessa olevaa mätää sillä, että eihän se vika ole uskonnon tai jumalan, vaan se tapa jolla sitä jokainen tulkitsee, eli siksi on ongelmia.

        Mutta kyllä minun logiikallani se soveltaminen on juuri sitä uskontoa ja edustaa juuri sitä jumalaa, eikä siitä vastuusta pääse noin kätevästi eroon.

        Ei uskonnon ja jumalien aiheuttamasta pahasta päästä eroon sanoja muuttamalla ja semanttisella kiemurtelulla.

        Moni saa varmasti uskon kautta apua elämänsä vaikeuksiin hetken tai toisenkin, mutta ei se poista sitä pahaa ja kielteistä mitä aivan samalla maailmankuvalla ja arvoilla on tehty ja tullaan tekemään.

        Minusta vaaka on pahasti kallellaan, mutta väärään suuntaan, hyvän tappioksi ja pahan voitoksi.

        Uskonto käyttää samaa logiikkaa kuin vaikkapa aseteollisuus. Se tuottaa tavaraa markkinoille ja samalla hetkellä vetäytyy vastuusta että mitä itse kukin niillä tuotteilla tekee.

        Vastuu ei ole meidän vaan sen tuotteen käyttäjän, niin älkääpä nyt vinkuko siellä. Ase ei ole paha, vaan se aseen pahuus on se käyttäjä siellä liipaisimen takana.

        Aivan samalla semanttisella kiemurtelulla ihmiset pitävät vielä jumaliaan elossa ja toiminnassa. Ei se jumala ole paha, joka on antanut tämän voimakkaan psykologisen aseen hallita ihmistä ja hänen mieltään mitä kauheimmilla tavoilla, vaan se joka käyttää tätä mahtavaa asetta väärin.

        Höpsis vaan.


      • bushmanni kirjoitti:

        >>> Voisiko siis ajatella että uskonto on ensiapua, eräänlaista huumetta, ihmiselle? Se tarjoaa yhteisön, raittiin ympäristön (ainakin adventismissa jossa kieltäydytään alkoholista ja tupakasta), kohottavaa musiikkia ja korkeita ihanteita. >>>

        Näin voisi ajatella ja näinhän tapahtuu. Usko tai jokin jumala voi olla ihmiselle alkusykäys päästä eroon alkoholista, kunnes ihminen kykenee pysymään raittiina myös ilman uskontoa ja jumalia, niin sitten ihminen on oikealla tiellä. Jokin jumala tai muu mielikuvituksen tuottama asia on vain väliaikainen laastari.

        Tosin se alkusysäys voisi olla myös Aku Ankka, jonka raitista elämää ihminen alkaisi tavoitella ja oppisi Akun joistain toilailuista hieman, joita voisi kuvitella myös alkoholin aiheuttamiksi, vaikka siihen ei yleensä lasten lehdessä suoraan viitatakaan.

        >>> Kun ihminen on ollut pari vuotta ensiavussa, ts. kirkossa, hän olisi eheytynyt siihen kuntoon että voisi tehdä tarvittavat päätökset hyvän elämän viettämiseen, sillä aiemmin hänellä ei olisikaan ollut kykyä tai mahdollisuutta siihen. >>>

        Tämä olisi kaunis ajatus, jos nämä rakennelmat eivät olisi sellaisia, että ihminen niitataan siihen huumaavaan ensiapuun pysyvästi määrätyistä taloudellisista yms syistä.

        Uskovaiset ja heidän järjestönsä usein perustelevat toimintansa ohessa olevaa mätää sillä, että eihän se vika ole uskonnon tai jumalan, vaan se tapa jolla sitä jokainen tulkitsee, eli siksi on ongelmia.

        Mutta kyllä minun logiikallani se soveltaminen on juuri sitä uskontoa ja edustaa juuri sitä jumalaa, eikä siitä vastuusta pääse noin kätevästi eroon.

        Ei uskonnon ja jumalien aiheuttamasta pahasta päästä eroon sanoja muuttamalla ja semanttisella kiemurtelulla.

        Moni saa varmasti uskon kautta apua elämänsä vaikeuksiin hetken tai toisenkin, mutta ei se poista sitä pahaa ja kielteistä mitä aivan samalla maailmankuvalla ja arvoilla on tehty ja tullaan tekemään.

        Minusta vaaka on pahasti kallellaan, mutta väärään suuntaan, hyvän tappioksi ja pahan voitoksi.

        Uskonto käyttää samaa logiikkaa kuin vaikkapa aseteollisuus. Se tuottaa tavaraa markkinoille ja samalla hetkellä vetäytyy vastuusta että mitä itse kukin niillä tuotteilla tekee.

        Vastuu ei ole meidän vaan sen tuotteen käyttäjän, niin älkääpä nyt vinkuko siellä. Ase ei ole paha, vaan se aseen pahuus on se käyttäjä siellä liipaisimen takana.

        Aivan samalla semanttisella kiemurtelulla ihmiset pitävät vielä jumaliaan elossa ja toiminnassa. Ei se jumala ole paha, joka on antanut tämän voimakkaan psykologisen aseen hallita ihmistä ja hänen mieltään mitä kauheimmilla tavoilla, vaan se joka käyttää tätä mahtavaa asetta väärin.

        Höpsis vaan.

        Kommentoin vielä omaa kirjoitustani siltä osin, että kyllähän ase vyöllä tai yöpöydän laatikossa tuo ihmiselle hetken jos toisenkin rauhaa ja turvallista mieltä ja sitähän aseteollisuus käyttää hyväkseen, eli aivan samaa höpinää kuin millä kirkot/lahkot/kultit perustelevat toimintaansa.

        Ase ei ole paha, vaan sen ominaisuuksia väärin soveltavat ihmiset.

        Uskonto/jumala ei ole paha, vaan sen sanomaa väärin soveltavat ihmiset.

        Kummassakin mallissa pääteollisuus hykertelee hiljaa tyytyväisenä taustalla ja naureskelee itsekseen matkalla pankkiin.


      • Ai, mutta bushmannihan on AINA kriittisellä tuulella. :))

        Kun te kritisoitte asioita .. ja teette sen luonnollisesti omasta näkökulmastanne - on se ihan ok .. se mikä ei ole ok on että te sanotte puhuvanne ihmisten uskosta vaikka ette tee.
        Mistä te sitten puhutte ?
        Juu omista olettamuksistanne siitä mitä usko on ihmisille - mutta kuinka usein ihmisillä on sellainen usko kuin esimerkiksi bushmanni sanoo sen olevan? Ei varmaankaan monella ainakaan - jos jollain sellainen sattuisi olemaankin - mikä on erittäin epätodennäköistä.

        Minusta olisi rehellisempää keskustella ihmisten kanssa heidän TODELLISESTA uskostaan kuin, että ensin kuvailee jotain mikä ei pidä paikkaansa ja sen jälkeen esittää kysymyksiä jotka perustuvat siihen väärään olettamukseen.

        On jopa niin, että jos ihmiset kaikesta huolimatta kertovat siitä mitä usko heille on - se ei silloinkaan kelpaa teille kriittisille vaan te pidätte tiukasti kiinni siitä omasta käsityksestänne > muiden uskosta <.

        Minä ainakin saan sen kuvan tästä, että teidän kritiikkinne ei oikeastaan koske ketään muuta kuin teitä itseänne.

        alex


      • Cycl0ne
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Voisiko siis ajatella että uskonto on ensiapua, eräänlaista huumetta, ihmiselle? Se tarjoaa yhteisön, raittiin ympäristön (ainakin adventismissa jossa kieltäydytään alkoholista ja tupakasta), kohottavaa musiikkia ja korkeita ihanteita. >>>

        Näin voisi ajatella ja näinhän tapahtuu. Usko tai jokin jumala voi olla ihmiselle alkusykäys päästä eroon alkoholista, kunnes ihminen kykenee pysymään raittiina myös ilman uskontoa ja jumalia, niin sitten ihminen on oikealla tiellä. Jokin jumala tai muu mielikuvituksen tuottama asia on vain väliaikainen laastari.

        Tosin se alkusysäys voisi olla myös Aku Ankka, jonka raitista elämää ihminen alkaisi tavoitella ja oppisi Akun joistain toilailuista hieman, joita voisi kuvitella myös alkoholin aiheuttamiksi, vaikka siihen ei yleensä lasten lehdessä suoraan viitatakaan.

        >>> Kun ihminen on ollut pari vuotta ensiavussa, ts. kirkossa, hän olisi eheytynyt siihen kuntoon että voisi tehdä tarvittavat päätökset hyvän elämän viettämiseen, sillä aiemmin hänellä ei olisikaan ollut kykyä tai mahdollisuutta siihen. >>>

        Tämä olisi kaunis ajatus, jos nämä rakennelmat eivät olisi sellaisia, että ihminen niitataan siihen huumaavaan ensiapuun pysyvästi määrätyistä taloudellisista yms syistä.

        Uskovaiset ja heidän järjestönsä usein perustelevat toimintansa ohessa olevaa mätää sillä, että eihän se vika ole uskonnon tai jumalan, vaan se tapa jolla sitä jokainen tulkitsee, eli siksi on ongelmia.

        Mutta kyllä minun logiikallani se soveltaminen on juuri sitä uskontoa ja edustaa juuri sitä jumalaa, eikä siitä vastuusta pääse noin kätevästi eroon.

        Ei uskonnon ja jumalien aiheuttamasta pahasta päästä eroon sanoja muuttamalla ja semanttisella kiemurtelulla.

        Moni saa varmasti uskon kautta apua elämänsä vaikeuksiin hetken tai toisenkin, mutta ei se poista sitä pahaa ja kielteistä mitä aivan samalla maailmankuvalla ja arvoilla on tehty ja tullaan tekemään.

        Minusta vaaka on pahasti kallellaan, mutta väärään suuntaan, hyvän tappioksi ja pahan voitoksi.

        Uskonto käyttää samaa logiikkaa kuin vaikkapa aseteollisuus. Se tuottaa tavaraa markkinoille ja samalla hetkellä vetäytyy vastuusta että mitä itse kukin niillä tuotteilla tekee.

        Vastuu ei ole meidän vaan sen tuotteen käyttäjän, niin älkääpä nyt vinkuko siellä. Ase ei ole paha, vaan se aseen pahuus on se käyttäjä siellä liipaisimen takana.

        Aivan samalla semanttisella kiemurtelulla ihmiset pitävät vielä jumaliaan elossa ja toiminnassa. Ei se jumala ole paha, joka on antanut tämän voimakkaan psykologisen aseen hallita ihmistä ja hänen mieltään mitä kauheimmilla tavoilla, vaan se joka käyttää tätä mahtavaa asetta väärin.

        Höpsis vaan.

        Bushamnni: "Usko tai jokin jumala voi olla ihmiselle alkusykäys päästä eroon alkoholista, kunnes ihminen kykenee pysymään raittiina myös ilman uskontoa ja jumalia, niin sitten ihminen on oikealla tiellä."

        Hienoa että olemme samaa mieltä asiasta.

        "Tosin se alkusysäys voisi olla myös Aku Ankka"
        Edelleen samaa mieltä.

        >>> Kun ihminen on ollut pari vuotta ensiavussa, ts. kirkossa, hän olisi eheytynyt siihen kuntoon että voisi tehdä tarvittavat päätökset hyvän elämän viettämiseen, sillä aiemmin hänellä ei olisikaan ollut kykyä tai mahdollisuutta siihen. >>>

        Tämä olisi kaunis ajatus, jos nämä rakennelmat eivät olisi sellaisia, että ihminen niitataan siihen huumaavaan ensiapuun pysyvästi määrätyistä taloudellisista yms syistä.

        On sitten ihmisen oma valinta jääkö hän "luostariin". Toisien kuin muissa ryhmissä, adventismissä talouspolitiikka perustuu vapaa-ehtoisuuteen, ts. kymmenykset eivät ole pakollisia. Ei seurakunta täydellinen ole, mutta kuten se on kuitenkin suhteellisen hyvä ympäristö olosuhteisiin nähden. Poikkeuksia aina tulee, kuten Peter_the_antagonist kertoi eri ketjussa, kun tulee eri näkemyksiä ja niitä ajetaan eteenpäin zeloottisesti. Keskimäärin tämä luostari on ihan kiva paikka, se on kuten Simonin 'Bridge over troubled waters' hengellinen kappale toteaa, tie. :)

        "Uskovaiset ja heidän järjestönsä usein perustelevat toimintansa ohessa olevaa mätää sillä, että eihän se vika ole uskonnon tai jumalan, vaan se tapa jolla sitä jokainen tulkitsee, eli siksi on ongelmia."

        Kyllä tuossa jumalassakin on omat vikansa, ei siitä pääse mihinkään. Mutta eihän Raamatun kirjoittajien tavoite ole ensisijaisesti markkinoida Jumalaa kuulijoille vaan hyvän elämän alkeita. Ei heitä kiinnosta, ontologisessa mielessä, kuka Jumala on, periaatteessa hän voi olla Aku Ankka. Hyvin paljon tärkeämpää - painotan tätä nyt niin hyvin kuin osaan - on hyvän elämän saattaminen kotiin ja sitä kautta muihin. Luet luterilaisella tavalla Raamattua ja ei se vaan johda kuin ongelmiin, jos ei näe metsää puilta. Ei kristyt harrasta 'teo'logiaa vaan 'eubios'logiaa, eli hyvän elämän harrastamista, jonka seurakuntaneuvokseksi Jumala on ryhtynyt.


    • pyhpyhjapyh

      Mitä hyötyä on bushmannista ollut? Ei yhtään mitään.

      • taas_yks_lukija

        Bushmannista on ollut valtava hyöty. Hänen ansiostaa moni tällä palstalla lukee Raamattua entistä enemmän kun etsii todistusaineistoa kumotakseen hänen väitteitään. Minäkin olen saanut Raamatusta paljon enemmän irti hänen kirjoitustensa johtosta. Olen löytänyt Jumalan paljon rakastavampana, mitä aiemmin. Moni uskova saa hänessä myös vahvistuksen Raamatun ennustuksiin tulevaisuuden ihmisistä ja niistä, jotka eivät usko Jumalaan. Bushmanni toimii tietämättään parempana evankelioijana kuin hän edes osaa kuvitella. Suuri kiitos jälleen siitä bushmannille!


      • taas_yks_lukija kirjoitti:

        Bushmannista on ollut valtava hyöty. Hänen ansiostaa moni tällä palstalla lukee Raamattua entistä enemmän kun etsii todistusaineistoa kumotakseen hänen väitteitään. Minäkin olen saanut Raamatusta paljon enemmän irti hänen kirjoitustensa johtosta. Olen löytänyt Jumalan paljon rakastavampana, mitä aiemmin. Moni uskova saa hänessä myös vahvistuksen Raamatun ennustuksiin tulevaisuuden ihmisistä ja niistä, jotka eivät usko Jumalaan. Bushmanni toimii tietämättään parempana evankelioijana kuin hän edes osaa kuvitella. Suuri kiitos jälleen siitä bushmannille!

        >>> Suuri kiitos jälleen siitä bushmannille! >>>

        Kiitän ja kumarran.

        Olen usein kirjoittanut, että mikäli kirjoitukseni vahvistavat jonkun uskoa jumaliin, niin teille oikea paikka on sitten jossain lahkossa viemässä uskontoanne sen ansaitsemaan loppuun, koska siinä te siellä uskonnon sisällä onnistutte paljon paremmin kuin minä täällä ulkona!

        Minusta on hyvä, että jokainen ajatteluun taipuvainen lähtee lahkoista pois ja että jokainen ajatteluun taipumaton vie lahkoaan tulevaisuuteen ja sen ansaitsemaan kohtaloon.

        Joten ei muuta kuin onnea ja menestystä!


      • liskonpoikanen
        taas_yks_lukija kirjoitti:

        Bushmannista on ollut valtava hyöty. Hänen ansiostaa moni tällä palstalla lukee Raamattua entistä enemmän kun etsii todistusaineistoa kumotakseen hänen väitteitään. Minäkin olen saanut Raamatusta paljon enemmän irti hänen kirjoitustensa johtosta. Olen löytänyt Jumalan paljon rakastavampana, mitä aiemmin. Moni uskova saa hänessä myös vahvistuksen Raamatun ennustuksiin tulevaisuuden ihmisistä ja niistä, jotka eivät usko Jumalaan. Bushmanni toimii tietämättään parempana evankelioijana kuin hän edes osaa kuvitella. Suuri kiitos jälleen siitä bushmannille!

        >>Bushmannista on ollut valtava hyöty. >>

        Bushmanni on varsin merkillinen tapaus. Hänen kirjoituksensa haastaa ajattelemaan.
        Esim minun tapauksessani olin aikaisemmin evoluutioita vastaan ja näin sen olevan salajuonta kristinuskoa vastaan. Bushmanni avasi eri kautta arvioimaan tietoani. "Kierroksen" tehtyäni hokasin olleeni väärässä ja harhaanjohdettu. Sitä vain , että on tästä bushmannista jotain hyötyäkin ollut.


      • pyhpyhjapyh
        liskonpoikanen kirjoitti:

        >>Bushmannista on ollut valtava hyöty. >>

        Bushmanni on varsin merkillinen tapaus. Hänen kirjoituksensa haastaa ajattelemaan.
        Esim minun tapauksessani olin aikaisemmin evoluutioita vastaan ja näin sen olevan salajuonta kristinuskoa vastaan. Bushmanni avasi eri kautta arvioimaan tietoani. "Kierroksen" tehtyäni hokasin olleeni väärässä ja harhaanjohdettu. Sitä vain , että on tästä bushmannista jotain hyötyäkin ollut.

        Kehitysoppi on tasan saatanasta lähtevä valhe, jonka ainoa tarkoitus on pettää ihmiset Jumalan vihaajiksi. Sellainen bushmanni jo on.


      • kerettiläinen-

        No ainakin se hyöty on ollut, että ateismi ja tiede näyttäytyy minulle nyt vähintään yhtä pahana kuin uskonnot ja kirkot....eli ei siis mitään eroa uskooko uskontoihin/kirkkoihin vai ateismiin/tieteisiin, sillä ihmisen itsekkyyttä ne eivät poista eivätkä muuta ihmistä yhtään enempää lähimmäisiään rakastavaksi...


      • kerettiläinen-
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Suuri kiitos jälleen siitä bushmannille! >>>

        Kiitän ja kumarran.

        Olen usein kirjoittanut, että mikäli kirjoitukseni vahvistavat jonkun uskoa jumaliin, niin teille oikea paikka on sitten jossain lahkossa viemässä uskontoanne sen ansaitsemaan loppuun, koska siinä te siellä uskonnon sisällä onnistutte paljon paremmin kuin minä täällä ulkona!

        Minusta on hyvä, että jokainen ajatteluun taipuvainen lähtee lahkoista pois ja että jokainen ajatteluun taipumaton vie lahkoaan tulevaisuuteen ja sen ansaitsemaan kohtaloon.

        Joten ei muuta kuin onnea ja menestystä!

        >> Olen usein kirjoittanut, että mikäli kirjoitukseni vahvistavat jonkun uskoa jumaliin, niin teille oikea paikka on sitten jossain lahkossa viemässä uskontoanne sen ansaitsemaan loppuun, koska siinä te siellä uskonnon sisällä onnistutte paljon paremmin kuin minä täällä ulkona! <<

        Tässäkin sinä kirjoittelet taas omia olettamuksiasi, sillä päin vastoin minut usko Jumalaan nimenomaan on vienyt pois kaikista lahkoista ja kirkoista...

        >> Minusta on hyvä, että jokainen ajatteluun taipuvainen lähtee lahkoista pois ja että jokainen ajatteluun taipumaton vie lahkoaan tulevaisuuteen ja sen ansaitsemaan kohtaloon. <<

        Eli minäkin olen siis ajatteluun taipuvainen vai miten...vai eikö riitä äly musta-valkoista lokerointiajattelua pitemmälle...? No se on varmaan ominaista juuri ateismille ja ateisteille...


    • Esa_S

      Jumalasta on ollut paljon "hyötyä" minulle henkilökohtaisella tasolla. Jumalan rakkauden johdosta minulla on pelastus ja rauha. Hän antaa minun elämääni tarkoituksen ja merkityksellistä sisältöä. Minun ei tarvitse stressata maailman tilasta eikä raha-asioista kun Jumala hoitaa minun elämääni ja talouttani. Minun ei tarvitse pelätä ketään eikä mitään, sillä hän pitää minusta ja perheestäni huolen.

      Kun lueskelee lehtien mielipideosastojen kirjoituksia, kun lueskele kyselyjä ja tutkimuksia, niin voi huomata, että valtava osa meistä suomalaisistakin elää epävarmuuden, pelon ja hädän keskellä. Heillä on huolia, pelkoja ja ahdistusta. Minun elämässäni ei tällaisia ole kuin satunnaisesti ja niitäkin vain silloin kun satun unohtamaan, mitä kaikkea Jumala on jo tehnyt hyväkseni. On mahtavaa elää niin suojattuna ja rakastettuna.

      Lisäksi hänen rakkautensa on valtava ja saan olla hänen ystävänsä juuri sellaisena kuin olen. Ilman teeskentelemistä ja suojakuorien muodostamista. Ilman roolien näyttelemistä ja toisten toivekuvien mukaan elämistä. Saan olla oma itseni ja minusta pidetään sellaisena kuin olen. Se on hyvin vapauttavaa. Kaikki tämä Jumalani vuoksi. Hän on minulle hyvin tärkeä.

      • No minä tarkoitin kyllä lähinnä tällaista yleistä hyötyä, kuten penisiliini tieteen puolelta, mutta sinä näköjään ymmärsit asian itsekkyyden ja yksilön hyvän olon kautta.

        On tietenkin mahtavaa, että jumala on juuri sinulle armollinen, auttaa sinua taloudellisesti, juuri sinua, ei esimerkiksi Afrikan ihmisiä, mutta mitäpä me heistä, kun jumala auttaa juuri sinua.

        Minusta on älyttömän hienoa, että jumalasi auttaa juuri sinua taloudellisesti ja voihan se olla, että kun sinä palvot yhtä päivää parempana kuin jotain muuta, niin se on se ratkaiseva avain juuri sinun hyvinvointiisi ja on hienoa, että juuri sinä olet sen oivaltanut, että jumalasi voi olla hyvä juuri sinulle ja hän keskittää osan taikavoimistaan juuri sinun pitämiseksi tyytyväisenä.

        On aivan uskomattoman mahtavaa kuulla, että juuri sinun ei tarvitse pelätä mitään ja on mahtavaa kuulla, että juuri sinä saat elää elämäsi jumalasi taikavoimien suojeluksessa, mutta olisitko samaa mieltä, jos asuisit Aleppossa tänä päivänä, tänä kyseisenä hetkenä?

        Siellä voisit kysyä, että mitä pahaa juuri sinä olet tehnyt, että jumalasi antaa sinun kokea kaiken sen paskan ja kauheuden, mutta ei nyt mietitä sitä, koska jumalasi onneksi pitää juuri sinusta todella hyvää huolta.

        On aivan älyttömän hienoa, että jumala pitää huolta taloudellisesti ja muutenkin Skandinaviassa elävästä vaaleaihoisesta hetoroseksuaalisesta miehestä! Voisimme jopa kaikki ylistää sitä jumalaa hetken tässä ja nyt!

        On todella hienoa että jumalasi antaa juuri sinulle elämääsi tarkoituksen, rauhan yms, mutta miksi hän ei auta nyt vaikkapa Aleppon ihmisiä?


      • bushmanni kirjoitti:

        No minä tarkoitin kyllä lähinnä tällaista yleistä hyötyä, kuten penisiliini tieteen puolelta, mutta sinä näköjään ymmärsit asian itsekkyyden ja yksilön hyvän olon kautta.

        On tietenkin mahtavaa, että jumala on juuri sinulle armollinen, auttaa sinua taloudellisesti, juuri sinua, ei esimerkiksi Afrikan ihmisiä, mutta mitäpä me heistä, kun jumala auttaa juuri sinua.

        Minusta on älyttömän hienoa, että jumalasi auttaa juuri sinua taloudellisesti ja voihan se olla, että kun sinä palvot yhtä päivää parempana kuin jotain muuta, niin se on se ratkaiseva avain juuri sinun hyvinvointiisi ja on hienoa, että juuri sinä olet sen oivaltanut, että jumalasi voi olla hyvä juuri sinulle ja hän keskittää osan taikavoimistaan juuri sinun pitämiseksi tyytyväisenä.

        On aivan uskomattoman mahtavaa kuulla, että juuri sinun ei tarvitse pelätä mitään ja on mahtavaa kuulla, että juuri sinä saat elää elämäsi jumalasi taikavoimien suojeluksessa, mutta olisitko samaa mieltä, jos asuisit Aleppossa tänä päivänä, tänä kyseisenä hetkenä?

        Siellä voisit kysyä, että mitä pahaa juuri sinä olet tehnyt, että jumalasi antaa sinun kokea kaiken sen paskan ja kauheuden, mutta ei nyt mietitä sitä, koska jumalasi onneksi pitää juuri sinusta todella hyvää huolta.

        On aivan älyttömän hienoa, että jumala pitää huolta taloudellisesti ja muutenkin Skandinaviassa elävästä vaaleaihoisesta hetoroseksuaalisesta miehestä! Voisimme jopa kaikki ylistää sitä jumalaa hetken tässä ja nyt!

        On todella hienoa että jumalasi antaa juuri sinulle elämääsi tarkoituksen, rauhan yms, mutta miksi hän ei auta nyt vaikkapa Aleppon ihmisiä?

        Kuinka ymmärtämätön voi ihminen olla? Ai että se että Jumala on mukana ihmisen elämässä olisi itsekkyyttä?? Siis haloo - kuinka ihmeessä bushmannin käsitykset voivat olla noin pihalla???

        Nyt onneksi bushmanni ei enää vastaile kirjoituksiini, mutta se ei tarkoita että minä en kirjoittaisi mitä katson aiheelliseksi - (jos se nyt edes oli bushmannin tarkoitus ikäänkuin vaientaa minut) - mielestäni jokaisen tulee kirjoittaa siitä kuinka pihalla nämä bushmannin olettamukset aina silloin tällöin ovat, kuten nytkin - kun bushmanni väittää että uskova on itsekäs jos Jumala on hänen kanssaan elämän eri vaiheissa. Se osoittaa että bushmanni ei tajua uskosta mitään.

        alex


    • q.v

      Lainaan Alex.kasia tuolta ylempää:
      "On olemassa vain yksi Jumala - yksi totuus jota ihmiset hapuillen etsivät - ja siitä syntyy se uskontojen määrä"

      Jos on vain yksi Jumala (oletetaan keskustelun vuoksi, että on) niin miksi se Jumala ei ole tehnyt itseään ja olemistaan kaikille selväksi?

      Jos sellainen voima olisi niin se varmasti kykenisi ilmaisemaan itsensä selvästi kaikille. Antamaan kaikille Damaskuksen tien kokemuksen tai kirjoittamaan tähdillä iltataivaalle "minä olen se ja se ja ainoa täällä" tai muuta sellaista.

      Kun ihmiset eripuolilla syntyvät kristilliseen, muhamettiseen tai vaikka hinduistiseen ympäristöön niin heistä todennäköisimmin tulee juuri sen paikallisen uskonnon kannattajia.

      -Tekeekö se usko mihin lapsena oppii sen uskon oikeaksi?
      Koska he kaikki uskovat yhtä paljon heidän itsensä olevan oikeassa ja muiden väärässä.

      https://www.youtube.com/watch?v=z6AbuFKurPY

      Tuo lyhyt video toivottavasti selventää kysymystä, siihen saa suomenkieliset tekstit.

      • Kysymyksesi; #Tekeekö se usko mihin lapsena oppii sen uskon oikeaksi? #

        Usko on ennen kaikkea oikeaan suuntaan kasvamista ja Jumala tekee itsensä selväksi siinä määrin kuin ihminen haluaa, että se ikäänkuin tapahtuu. En usko että kenelläkään on itsessään sitä täydellisyyttä mitä Jumaluus tarkoittaa. Me olemme yksinkertaisesti sanottuna vajavaisia ja tarvitsemme oikeaa opastusta.

        Ihmisillä on myös usein aika hämärä käsitys siitä mitä usko Jumalaan heille on ja monille on vaikea pukea sitä sanoiksi - mutta yhdellä tavalla usko on uskoa oikeudenmukaisuuteen ja rakkauteen ja ymmärrystä että ne ovat ainoita todella ikuisia ominaisuuksia - siis ikuisesti kestäviä ominaisuuksia. Uskoon, että on olemassa ikuinen Jumala täytyy siksi sisältyä nämä ikuiset ominaisuudet.

        Yhteistä on oikeassa uskossa että ihmiset etsivät sitä ikuista ja kestävää totuutta elämäänsä, ja kutsuvat sitä missä totuus ja rakkaus toimii täydellisessä muodossaan on Jumaluudeksi. Ilman rakkautta ei ole oikeudenmukaisuutta - mutta ei rakkauttakaan ilman oikeudenmukaisuutta - ihmisen vajavaiset pyrkimykset ja hapuilu voi mennä ihan pieleen - mutta se ei voi koskaan poistaa sitä mikä on todellista totuutta ja sen lähde on yksi ja sama. Todellinen rehellisyys ja rakkaus sopii kaikkiin elämän tilanteisiin.

        Usko tarkoittaa, että Jumalan ohjaus on mukana elämän eri vaiheissa ja sen tuntee varmaan jokainen itsessään ainakin jos ei paaduta sydäntään. Jokainen tietää esimerkiksi pahaa tehdessään mitä tekee ja sekin on Jumalan ilmaisu ..

        alex


      • q.v
        alex.kasi kirjoitti:

        Kysymyksesi; #Tekeekö se usko mihin lapsena oppii sen uskon oikeaksi? #

        Usko on ennen kaikkea oikeaan suuntaan kasvamista ja Jumala tekee itsensä selväksi siinä määrin kuin ihminen haluaa, että se ikäänkuin tapahtuu. En usko että kenelläkään on itsessään sitä täydellisyyttä mitä Jumaluus tarkoittaa. Me olemme yksinkertaisesti sanottuna vajavaisia ja tarvitsemme oikeaa opastusta.

        Ihmisillä on myös usein aika hämärä käsitys siitä mitä usko Jumalaan heille on ja monille on vaikea pukea sitä sanoiksi - mutta yhdellä tavalla usko on uskoa oikeudenmukaisuuteen ja rakkauteen ja ymmärrystä että ne ovat ainoita todella ikuisia ominaisuuksia - siis ikuisesti kestäviä ominaisuuksia. Uskoon, että on olemassa ikuinen Jumala täytyy siksi sisältyä nämä ikuiset ominaisuudet.

        Yhteistä on oikeassa uskossa että ihmiset etsivät sitä ikuista ja kestävää totuutta elämäänsä, ja kutsuvat sitä missä totuus ja rakkaus toimii täydellisessä muodossaan on Jumaluudeksi. Ilman rakkautta ei ole oikeudenmukaisuutta - mutta ei rakkauttakaan ilman oikeudenmukaisuutta - ihmisen vajavaiset pyrkimykset ja hapuilu voi mennä ihan pieleen - mutta se ei voi koskaan poistaa sitä mikä on todellista totuutta ja sen lähde on yksi ja sama. Todellinen rehellisyys ja rakkaus sopii kaikkiin elämän tilanteisiin.

        Usko tarkoittaa, että Jumalan ohjaus on mukana elämän eri vaiheissa ja sen tuntee varmaan jokainen itsessään ainakin jos ei paaduta sydäntään. Jokainen tietää esimerkiksi pahaa tehdessään mitä tekee ja sekin on Jumalan ilmaisu ..

        alex

        Miten joku pikkukylän hindutyttö tai mohammed voi kasvaa oikeaan suuntaan, jos kulttuurinen eristyneisyys tekee oikeaan suuntaan kasvamisen mahdottomaksi?
        Tuhansia vuosia he ovat olleet ilman mahdollisuutta oikeaan tietoon, tuhannet sukupolvet, miljardit ihmiset.

        Jos ihmisiä on maapallolla ollut noin 100 miljardia yksilöä, niin kuin on arvioitu, niin kuinka moni on saanut mahdollisuuden pelastukseen niin kuin sinä sen ymmärrät?

        Miksei se aito ja oikea Jumala - jos sellainen on - tarjoa kaikille mahdollisuutta?

        Vai onko vain jaettu suurimmalle osalle ihmiskuntaa epäreilut kortit ja heidät on vain jätetty ilman mahdollisuutta pelastua? Vai voivatko he pelastua Allahin tai Shivan kautta?


      • q.v kirjoitti:

        Miten joku pikkukylän hindutyttö tai mohammed voi kasvaa oikeaan suuntaan, jos kulttuurinen eristyneisyys tekee oikeaan suuntaan kasvamisen mahdottomaksi?
        Tuhansia vuosia he ovat olleet ilman mahdollisuutta oikeaan tietoon, tuhannet sukupolvet, miljardit ihmiset.

        Jos ihmisiä on maapallolla ollut noin 100 miljardia yksilöä, niin kuin on arvioitu, niin kuinka moni on saanut mahdollisuuden pelastukseen niin kuin sinä sen ymmärrät?

        Miksei se aito ja oikea Jumala - jos sellainen on - tarjoa kaikille mahdollisuutta?

        Vai onko vain jaettu suurimmalle osalle ihmiskuntaa epäreilut kortit ja heidät on vain jätetty ilman mahdollisuutta pelastua? Vai voivatko he pelastua Allahin tai Shivan kautta?

        Näinhän se usein on - mutta se ei poista sitä tosi asiaa, että se mihin ihminen todellisuudessa uskoo on ihmisessä itsessään - kyllä pikkukylän hindutyttökin ymmärtää että esimerkiksi valehteleminen ei ole oikein. Minä uskon että ihminen voi olla yksinään erämaassa ja uskoa oikeudenmukaiseen Jumalaan - ei usko ole kiinni perinteisissä juhlien viettämisessä tai muussa ulkoisessa uskonnollisuudessa.

        Paavali kirjoitti että
        Room. 2:12 Sillä kaikki, jotka ilman lakia ovat syntiä tehneet, ne myös ilman lakia hukkuvat, ja kaikki, jotka lain alaisina ovat syntiä tehneet, ne lain mukaan tuomitaan ..

        Ihminen kuolee koska hänessä ei ole iankaikkista elämää - se on oikeudenmukainen seuraus synnistä ..

        alex


      • q.v
        alex.kasi kirjoitti:

        Näinhän se usein on - mutta se ei poista sitä tosi asiaa, että se mihin ihminen todellisuudessa uskoo on ihmisessä itsessään - kyllä pikkukylän hindutyttökin ymmärtää että esimerkiksi valehteleminen ei ole oikein. Minä uskon että ihminen voi olla yksinään erämaassa ja uskoa oikeudenmukaiseen Jumalaan - ei usko ole kiinni perinteisissä juhlien viettämisessä tai muussa ulkoisessa uskonnollisuudessa.

        Paavali kirjoitti että
        Room. 2:12 Sillä kaikki, jotka ilman lakia ovat syntiä tehneet, ne myös ilman lakia hukkuvat, ja kaikki, jotka lain alaisina ovat syntiä tehneet, ne lain mukaan tuomitaan ..

        Ihminen kuolee koska hänessä ei ole iankaikkista elämää - se on oikeudenmukainen seuraus synnistä ..

        alex

        Ok.

        Kiva ajatella, että jos kuoleman jälkeen on jotain niin sillä pikku hindutytöllä ei ole vain yhtä kohtaloa. Tämä kyllä tarkoittaisi, että kristinuskon tie ei ole ainoa tie mahdolliseen kuoleman jälkeiseen parempaan olemiseen. Silloin muutkin uskonnot ja uskonnottomat ovat miestäni yhtä oikein.

        Onko se totta on toinen kysymys? Mutta ajatus pelkästään empatian kannalta miellyttää. Itse en vain ateistina kykene uskomaan siihen kuoleman jälkeiseen elämään, koska en löydä siihen vakuuttavaa todistetta.

        *Mutta toivotaan kaikille lapsille ja viattomille kaikkea hyvää =)


      • q.v kirjoitti:

        Ok.

        Kiva ajatella, että jos kuoleman jälkeen on jotain niin sillä pikku hindutytöllä ei ole vain yhtä kohtaloa. Tämä kyllä tarkoittaisi, että kristinuskon tie ei ole ainoa tie mahdolliseen kuoleman jälkeiseen parempaan olemiseen. Silloin muutkin uskonnot ja uskonnottomat ovat miestäni yhtä oikein.

        Onko se totta on toinen kysymys? Mutta ajatus pelkästään empatian kannalta miellyttää. Itse en vain ateistina kykene uskomaan siihen kuoleman jälkeiseen elämään, koska en löydä siihen vakuuttavaa todistetta.

        *Mutta toivotaan kaikille lapsille ja viattomille kaikkea hyvää =)

        Ainoa tie on Jeesus .. mutta se ei ole ihmisen asia kenet Jeesus ottaa vastaan.
        Raamattu sanoo, että Jeesus maksoi maailman synnit - se tarkoittaa että hän on se joka ottaa vastaan pelastuvan. Jos eri kirkot ja lahkot sanovat että vain heillä on pelastus, silloin he menevät he liian pitkälle puheissaan .. ja oikeastaan tulisi olla niinkin että jokaisen uskovan tulisi olla iloinen jokaisesta pelastuvasta - oli kyseessä vaikka hindutyttö.
        Ihminen ei voi pelastaa ketään vain Jumala ... joten parasta jättää koko homma Hänelle.

        alex


    • Minuakin kiinnostaisi kuulla, mitä KONKREETTISTA hyötyä ihmiskunnalle on viimeisen sadan vuoden aikana ollut uskonnoista.

      Ovatko uskonnot vieneet kehitystä eteenpäin? Parantaneet elämää köyhissä maissa? Lopettaneet sotia?

      • Tarkoitatko uskonnollisuudesta ? No ei paljon mitään jos ajattelet esimerkiksi kirkkoa instituuttina - se on siunannut sotajoukot ja haudannut kuolleet ..

        Monet uskovat ihmiset tekevät työtä esimerkiksi köyhien keskuudessa koska he uskovat Jumalan opetuksiin ja näkevät sen epäoikeudenmukaisuuden joka maailmassa vallitsee.

        Mutta jos puhutaan siitä että mitä henkilökohtainen usko on saanut aikaan ihmisissä - todellinen usko ihmisessä - joka sisältää uskon oikeudenmukaiseen ja rakkaudelliseen Jumalaan - saa se paljon hyvää aikaan koska ihmisestä tulee enemmän tai vähemmän oikeudenmukaisuutta rakastava ja oikeudenmukainen yhteiskunta on parempi yhteiskunta - on esimerkiksi epäoikeudenmukaista että niin monet ovat ilman ruokaa tai että joka minuutti kuolee lapsia koska heille ei anneta elinolosuhteita joissa he voisivat elää..

        alex


      • alex.kasi kirjoitti:

        Tarkoitatko uskonnollisuudesta ? No ei paljon mitään jos ajattelet esimerkiksi kirkkoa instituuttina - se on siunannut sotajoukot ja haudannut kuolleet ..

        Monet uskovat ihmiset tekevät työtä esimerkiksi köyhien keskuudessa koska he uskovat Jumalan opetuksiin ja näkevät sen epäoikeudenmukaisuuden joka maailmassa vallitsee.

        Mutta jos puhutaan siitä että mitä henkilökohtainen usko on saanut aikaan ihmisissä - todellinen usko ihmisessä - joka sisältää uskon oikeudenmukaiseen ja rakkaudelliseen Jumalaan - saa se paljon hyvää aikaan koska ihmisestä tulee enemmän tai vähemmän oikeudenmukaisuutta rakastava ja oikeudenmukainen yhteiskunta on parempi yhteiskunta - on esimerkiksi epäoikeudenmukaista että niin monet ovat ilman ruokaa tai että joka minuutti kuolee lapsia koska heille ei anneta elinolosuhteita joissa he voisivat elää..

        alex

        Ei. Minä sanoin USKONNOISTA.

        "Mutta jos puhutaan siitä että mitä henkilökohtainen usko on saanut aikaan ihmisissä - todellinen usko ihmisessä - joka sisältää uskon oikeudenmukaiseen ja rakkaudelliseen Jumalaan - saa se paljon hyvää aikaan koska ihmisestä tulee enemmän tai vähemmän oikeudenmukaisuutta rakastava ja oikeudenmukainen yhteiskunta on parempi yhteiskunta - on esimerkiksi epäoikeudenmukaista että niin monet ovat ilman ruokaa tai että joka minuutti kuolee lapsia koska heille ei anneta elinolosuhteita joissa he voisivat elää.."

        Millä tavalla se ihmisten HIENO henkilökohtainen usko näkyi vaikkapa Amerikan mailla valkoisten napatessa intiaanien maat ja tuhotessa kokonaiset kansat? Mahtoivatko adventistit huutaa suureen ääneen tapahtumien vääryyttä?


      • Ja.taaskin.asialinjalle kirjoitti:

        Ei. Minä sanoin USKONNOISTA.

        "Mutta jos puhutaan siitä että mitä henkilökohtainen usko on saanut aikaan ihmisissä - todellinen usko ihmisessä - joka sisältää uskon oikeudenmukaiseen ja rakkaudelliseen Jumalaan - saa se paljon hyvää aikaan koska ihmisestä tulee enemmän tai vähemmän oikeudenmukaisuutta rakastava ja oikeudenmukainen yhteiskunta on parempi yhteiskunta - on esimerkiksi epäoikeudenmukaista että niin monet ovat ilman ruokaa tai että joka minuutti kuolee lapsia koska heille ei anneta elinolosuhteita joissa he voisivat elää.."

        Millä tavalla se ihmisten HIENO henkilökohtainen usko näkyi vaikkapa Amerikan mailla valkoisten napatessa intiaanien maat ja tuhotessa kokonaiset kansat? Mahtoivatko adventistit huutaa suureen ääneen tapahtumien vääryyttä?

        ##Millä tavalla se ihmisten HIENO henkilökohtainen usko näkyi vaikkapa Amerikan mailla valkoisten napatessa intiaanien maat ja tuhotessa kokonaiset kansat? Mahtoivatko adventistit huutaa suureen ääneen tapahtumien vääryyttä? ##

        No, usko ei ole hieno, vaan enemmänkin elämänkatsomus. Adventisteista ei minulla ole mitään sanottavaa - koska en tiedä mitään heidän kannastaan silloin .. Tiedätkö sinä? Tuskin.

        Minä en muuten ole adventisti - oletko sinä? tai ehkä olet entinen adventisti ? Sellaisiahan tällä palstalla on aika paljon.

        Minä puhun vain omista ajatuksistani.

        alex


      • alex.kasi kirjoitti:

        ##Millä tavalla se ihmisten HIENO henkilökohtainen usko näkyi vaikkapa Amerikan mailla valkoisten napatessa intiaanien maat ja tuhotessa kokonaiset kansat? Mahtoivatko adventistit huutaa suureen ääneen tapahtumien vääryyttä? ##

        No, usko ei ole hieno, vaan enemmänkin elämänkatsomus. Adventisteista ei minulla ole mitään sanottavaa - koska en tiedä mitään heidän kannastaan silloin .. Tiedätkö sinä? Tuskin.

        Minä en muuten ole adventisti - oletko sinä? tai ehkä olet entinen adventisti ? Sellaisiahan tällä palstalla on aika paljon.

        Minä puhun vain omista ajatuksistani.

        alex

        Uskomatonta kiemurtelua, alex.

        Olipa sitä henkilökohtaista uskoa tai ei, ihmiset ovat silti tehneet paljon pahoja asioita. Aivan KAIKENLAISET ihmiset. Lausahduksesi siitä ettet tiedä mitä adventistit ovat tehneet on koominen. Intiaanikansat on tuhottu tai ainakin heidän kulttuurinsa romahdutettu. Heidän maansa vietiin. Ottajina koko joukko ihmisiä, joilla oli se "henkilökohtainen usko"!


    • Bushmanni:
      ##MInulla tuli ensimmäisenä mieleen, että jumalat ovat saaneet miljoonat, kenties miljardit ihmiset tuntemaan ja kokemaan aiheetonta häpeää, syyllisyyttä ja ahdistusta siitä, mitä ihminen kokee olevansa, mitä ajattelee ja mitä tekee.##

      Totuus on että jo pikku lapsikin voi tuntea esimerkiksi sääliä väärin kohdeltua kaveriaan kohtaan .. ihmisessä on jo alkujaan kyky tuntea sympatiaa .. jonka sitten ihminen itse voi järkeillä pois itsestään.

      ##Tämä on hyvä asia tietenkin niiden liikemiesten kohdalla, jotka tekevät jumalansa nimissä rahaa taskunsa täyteen ja toki sukulaistensakin taskut, mutta mitä muuta hyvää jumalat ovat saaneet aikaiseksi?##

      Jos tämä on totta niin silloin on kyse uskonnollisuudesta - ei Jumalaan uskovista. Olisin kuitenkin varovainen ennen kuin alan ihmisiä syyttämään

      ##Tietenkin teidän pitää nyt muistaa, että jostain syytä jokainen jumala on ilmaissut tahtonsa vanhoille haiseville miehille, niin toki se hieman vaikuttaa asiaa, kun etsitte, että mitä hemmetin hyvää se jumala on saanut aikaiseksi, kun se Bushmanni taas mankuaa tuolla joutavuuksiaan.##

      Mistä sait tämän ? En ole kuullutkaan että Jumalalla olisi sellainen tyyli - taidat taas puhua palturia..

      ##Voitte tietenkin pohtia asiaa siitä kulmasta, että mitä Luther keksi kapinoivien maaorjien kohtaloksi, jos ette mitään muuta ajateltavaa keksi, niin silläkin jo pääsee alkuun, eli jumalista on se hyöty, että saadaan orjat kuriin.##

      No - asiaa voi pohtia monestakin kulmasta .. kunhan muistaa, että kyse on uskonnollisuudesta ..ei ihmisen sydämen uskosta rakkaudelliseen ja oikeudenmukaiseen Jumalaan .

      alex :)

    • Sadas

      Voi teitä, kuunnelkaa Jehovan Todistajia ja saatte vastaukset.

      • Sadas

        Onko täällä ketään, haluaisin jutella. On niin yksinäistä.


      • Sadas

        No ei sitte, minäkin häivyn


      • Sadas kirjoitti:

        No ei sitte, minäkin häivyn

        No voi pahus kun vain muutama minuutti liian myöhässä heittäydyin tässä tarjoamaan kättäni symbolina osoituksesta olla valmis keskustelemaan edes hetkisen.


      • Jehovan todistajilla on aivan "liian tiukka pipo päässä".

        Ruotsin TV:ssä kertoi eräs entinen Jt - Jumalaan uskova erittäin herttaiselta ainakin tuntuva nainen , joka oli ammatiltaan muusikko ja siis esiintyi ihmisille niinkuin muusikot tekevät - ja sanotaan nyt sekin että kyseessä ei ollut edes mikään rock and roll - vaan jonkinlainen kansanmusiikin tyyppinen musiikki jota hän esitti yksin - soittaen ja laulaen.

        Tämä hänen musisointinsa oli tavalla tai toisella johtanut siihen että hän ei enää halunnut olla mukana todistajien seuroissa - joko hänet oli erotettu tai hän oli itse eronnut mahdollisten erimielisyyksien seurauksena.
        Joka tapauksessa kertoi hän TV- ohjelmassa, että hän ei enää saa/voi tavata vanhempiaan - kuin ehkä joskus erittäin lyhyesti puhelimessa. Vanhemmat olivat kastaneet hänet teini-ikäisenä lapsena lahkon jäseneksi ja koska hän ei enää halunnut olla mukana lasketaan hänet seuran taholta "luopioksi" (mikä sana) ja silloin kuuluu seuran sääntöihin, että kukaan ei saa olla luopioiden kanssa tekemisissä - EI EDES OMA PERHE - jopa vanhempien ei sallita enää olla kanssakäymisissä lastensa kanssa ..
        Kuuntelin sitten äänitetyn puheen jonka oli joku Jt-seurakunnan johtaja oli pitänyt jossain Jt-konventissa - puhe oli tarkoitettu opetukseksi, siitä kuinka "Jt-luopioita" tulee kohdella ... Voin vain kertoa, että se oli todella surkeaa kuultavaa .. Siis täysin metsässä alusta loppuun.
        ---
        Toinen Jt-seuran totaalinen haaksirikko koskee veren käyttöä - Jeesus joka VUODATTI VERENSÄ meidän syntiemme lunnaaksi sanoi: "Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa, kuin että ANTAA HENKENSÄ kuin antaa henkensä ystäviensä puolesta".
        Jehovan todistajat antavat kuitenkin ihmisten (jopa lapsensa) MENETTÄÄ HENJENSÄ mieluimmin kuin antavat heille verta - ainakin jos toimivat seuran opin mukaisesti tai jos ei yhteiskunta puutu asiaan.
        ---
        Joten kenenkään ei todellakaan kannata tulla tänne puhumaan Jehovan todistajista ikäänkuin heiltä pitäisi kysyä jotain - heillä ei ole ihmisille mitään muuta annettavaa kuin "pakkopaita" ja uskomaton määrä kaikenlaisia tekstejä .. Jumalaan uskovalle riittää Raamatun tutkiminen ja siitä keskustelu muiden kiinnostuneiden kanssa.

        alex

        ps.
        Tämä vain vastaukseksi - en ala aiheesta tämän enempää keskustelemaan.


    • alfa123om22

      Se tiedemies, joka kehitti rokotteet on pelastanut satoja miljoonia henkilöitä sairauksilta ja kuolemalta. Olemme kaikki velassa hänelle tai heille.

      Jumalan suurin aikaansaannos on tämän maailman luominen ja ainakin yhden neljästä perusvoimasta nimittäin heikon ydinvoiman luominen. Hän myös ylläpitää luomakuntaa ja enentää sitä monin tavoin. Ennen vuotta 1492 Eurooppalaiset omasivat suppean maailmankartan, mutta sitten Jumala enensi maailmaa. Ennen vuotta 1998 maailmalla oli suppea tähtikartasto, mutta sen jälkeen on löydetty planedoitit sekä eksoplaneetat. Sanotaan Klemensin kirjeessä Korinttilaisille, että Jumala on vastuussa maailman enentämisestä.

      On monia kirjoituksia, joissa kerrotaan mitä Jumala merkitsee tälle maailmalle, mutta raamattu ei ole tuo kirjoitus. Raamatussa on vain maitoa eli Jumalan moraalikoodisto sekä keinoja pyrkiä hänen suosioonsa sekä tuntea hänet.

      Jumala on Suurin! Kun lukee muita kirjoja kuin raamattua oppii paljon hänen suuruudestaan.

      • q.v

        Sinä oletkin panteisti, näet Jumalan koko Universumissa. Käsitykseni mukaan arvostat myös elämää kokonaisuudessaan ja kaikissa. Jos jättäisit tuosta yhtälöstä Jumalan pois niin olisit sekulaari humanisti. ;-)

        Tai ei teistisen buddhalaisen....? Tiesitkö, että on myös ateistisia buddhalaisia, sattumoisin 'Thinking Atheist' käsitteli asiaa viime lähetyksessään.
        https://youtu.be/LeTHTYasCDw


      • ##Raamatussa on vain maitoa eli Jumalan moraalikoodisto sekä keinoja pyrkiä hänen suosioonsa sekä tuntea hänet.
        ##

        No tuo ei nyt pidä oikein paikkaansa - sillä se mikä Raamatussa on pää asia on Jeesuksen antama lunastus .

        Olen muuten sitä mieltä että vaikka ei Raamattuun uskokaan olisi sen sanomasta puhuttava sellaisena kuin sen sanoma on .. Minulle Raamattu kertoo mitä iankaikkiseen elämään tarvitaan ja kuinka kaukana ihmisen on sen saavuttamisesta ..

        alex


    • tieteen.kenttä

      http://areena.yle.fi/1-3185426

      Ainakin luodun paimentolaisheimolla eväät ovat paremmat, kuin tieteen rokottamilla ja syöttämillä ihmisillä.

      Sen voi varmaan mitata lannan analyysistä. Tiede tappaa viisaudessaan ihmisen. Olisiko se sitä hyväntiedon puun tappavaa hedelmää.??

      • todettaanko.tämäkin

      • todettaanko.tämäkin kirjoitti:

        http://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/artikkeli/suomalaismies-vaihtoi-rasvaisen-ruokavalion-virallisiin-ravitsemussuosituksiin-30-paivan-ihmiskokeen-tulokset-yllattavat/5764348

        Toisaalta, meidän tieteellinen ja jumalainen suunta terveyden julistamiseen, se väsyttää ja nukuttaa, sekä sairastuttaa ihmisen.
        Tätäkö bushmanni pitää ylistyksen arvoisena.

        Tiede on jumala.

        >>> Toisaalta, meidän tieteellinen ja jumalainen suunta terveyden julistamiseen, se väsyttää ja nukuttaa, sekä sairastuttaa ihmisen.
        Tätäkö bushmanni pitää ylistyksen arvoisena.

        Tiede on jumala. >>

        Tiede ei ole jumala, vaan tiede tarkoittaa todellisuuden ilmiöiden ja niiden välisten suhteiden järjestelmällistä ja arvostelevaa tutkimista sekä sen avulla saatua tietojen jäsentynyttä kokonaisuutta.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Tiede

        Mitä tulee tuohon Tomi Kokon "ihmiskokeeseen", niin se on pelkkä vitsi ja sitä on arvosteltu loistavin argumentein mitään osoittamattomaksi ja pitää muistaa, että Tomi Kokko tienaa rahaa valmentamalla ihmisiä ruokailemaan itse keksimällään tavalla. Hän teki tuon ohjelman vain mainostaakseen treenibisneksiään.

        Minusta se oli hyvin vaivaannuttavaa katseltavaa, kun Tomi Kokon kaverit, mm. vaihtoehtolääkäri Olli Sovijärvi yrittivät olla kuin eivät tuntisi toisiaan. Heillä on hienot bisnesympyrät keskenään ja pitää muistaa, että he myös huijaavat ihmisiä, samoin kuin uskonnot.

        http://www.iltalehti.fi/terveys/2016022921197100_tr.shtml

        http://www.hs.fi/radiotelevisio/a1466391260227

        Sitä paitsi ohjelmasta selviää se, että Tomi Kokko ei ymmärrä virallisista ravintosuosituksista yhtään mitään, niin minusta tuo vain osoittaa sen, että miten harhaan ihminen joutuu kun uskoo johonkin, eikä kuuntele, mitä tiede on oikeasti selvittänyt ja etenkin että ymmärtää sen oikein.


      • lihasyöjä
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Toisaalta, meidän tieteellinen ja jumalainen suunta terveyden julistamiseen, se väsyttää ja nukuttaa, sekä sairastuttaa ihmisen.
        Tätäkö bushmanni pitää ylistyksen arvoisena.

        Tiede on jumala. >>

        Tiede ei ole jumala, vaan tiede tarkoittaa todellisuuden ilmiöiden ja niiden välisten suhteiden järjestelmällistä ja arvostelevaa tutkimista sekä sen avulla saatua tietojen jäsentynyttä kokonaisuutta.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Tiede

        Mitä tulee tuohon Tomi Kokon "ihmiskokeeseen", niin se on pelkkä vitsi ja sitä on arvosteltu loistavin argumentein mitään osoittamattomaksi ja pitää muistaa, että Tomi Kokko tienaa rahaa valmentamalla ihmisiä ruokailemaan itse keksimällään tavalla. Hän teki tuon ohjelman vain mainostaakseen treenibisneksiään.

        Minusta se oli hyvin vaivaannuttavaa katseltavaa, kun Tomi Kokon kaverit, mm. vaihtoehtolääkäri Olli Sovijärvi yrittivät olla kuin eivät tuntisi toisiaan. Heillä on hienot bisnesympyrät keskenään ja pitää muistaa, että he myös huijaavat ihmisiä, samoin kuin uskonnot.

        http://www.iltalehti.fi/terveys/2016022921197100_tr.shtml

        http://www.hs.fi/radiotelevisio/a1466391260227

        Sitä paitsi ohjelmasta selviää se, että Tomi Kokko ei ymmärrä virallisista ravintosuosituksista yhtään mitään, niin minusta tuo vain osoittaa sen, että miten harhaan ihminen joutuu kun uskoo johonkin, eikä kuuntele, mitä tiede on oikeasti selvittänyt ja etenkin että ymmärtää sen oikein.

        Esimerkkinä että tiedekin voi olla erehtyväinen, joten älä ole senkään suhteen sokea. Suurin osa tutkimuksista perustuu eläinkokeisiin. Koko asetelma on perseellään. Ensin syötetään kasvissyöjille(eläimet) kolesterolia ja todetaan että sen jäniksen suonet menevät tukkoon. Tästä sitten vedetään ne johtopäätökset että korkea kolesteroli aiheuttaa sydäntauteja. Edelleenkin puuttuu vakavasti otettava näyttö siitä että tyydyttynyt rasva aiheutaisi sydäntauteja. Tyydyttynyt rasva on neutraalia, mutta yhdessä suurien sokerien kanssa muodostaa kehossa terveyshaittoja. Ennen ei lihavuus epidemiaa ollut niiinkuin tänään, vaikka rasvoja syötiin paljon, koska sokeria ei niin paljon mutusteltu ja liikuttiin enemmän.


      • "Ainakin luodun paimentolaisheimolla eväät ovat paremmat, kuin tieteen rokottamilla ja syöttämillä ihmisillä.

        Sen voi varmaan mitata lannan analyysistä. Tiede tappaa viisaudessaan ihmisen. Olisiko se sitä hyväntiedon puun tappavaa hedelmää.??"

        Saisinko perusteluja väittämillesi?


    • Kyllälähtee22

      Caitanya mahaprabhu aloitti intiassa 500 v sitten tällaisen Harinama sankirtan liikkeen. Silloin hänellä oli miljoonia seuraajia ja kultainen ihonväri. Portugalilaiset mainitsivay tämän myös päiväkirjassaan, että kultaisen värinen jumala on täällä tuhansien ihmisten ympäröimänä.

      Intiassa hän oli tosiaan todella vallankumouksellinen. Sitten se hiipui 100v hänen lähtönsä jälkeen. Ja voimistui taas 1800 luvun lopussa.
      Ehkä tässä tulevaisuden messias jota ihmiset seuraisivat.
      Iskconin jäsenet seuraavat tätä, mutta eivät ole ainoita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      67
      2073
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      80
      1435
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      87
      1408
    4. 52
      1273
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1032
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      1019
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      940
    8. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      908
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      41
      901
    10. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      893
    Aihe