TUI+Finnmatkat

Muutoksia oppaiden toimenkuvassa ja hotellivierailuissa.Myös n.s. hotellikirjat ovat häipymässä unholaan.Elektroniikka jyrää.

54

879

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei.uutta

      Minulla Finnmatkat jäi unholaan jo vuosia sitten surkean opaspalvelun ja vielä surkeampien hotellihuoneiden vuoksi.

    • Entinenvakkari

      Sama juttu Tjäreborgilla.
      Tähän se menee, kaikki palvelut ja tiedot on netissä.

      • Sontasäkit

        Myös bussien aikataulut ja numerot ilmoitetaan nykyään tekstiviestillä. Vähän pahempi homma jos hotellihuoneesta sattuu palamaan vaikkapa sulake juuri viimeisenä iltana ja kännykästä loppuu akku.


    • Osaanitekki

      No voi voi. Luisin matkailut taitaa loppua kun kukaan ei taluta enään luisia lentokoneesta bussiin ja edelleen hotelliin.

      • cuca

        Eikö Osaanitekki ymmätänyt mitä keskustelun avaus tarkoitti,no voi voi!


    • Jos edes yrittäisi taluttaa, niin vastustaisin ,sillä kuljen muilla menetemillä.Vaikka osaat , joku ei osaa ,eikä kaikilla ole naama mobiilissa kiinni.

      • Osaanitekki

        Mutta sulla on. Nimittäin naama kiinni jos ei mobiilissa niin kuitenkin jossain laitteessa kun 9 minuutin kuluttua kommentoit.


      • Portofinoelpaso

        Don Luis, vilkasisitko mallorcan ketjua muutaman pvän kuluttua, kirjoitan sinne sulle, tähän ketjuun en viitsi kun menee off topic muutes.
        Ollaan oltu varmaan samoissa hotlissa ja kemuissa menneisyydessä, siis nuorena.


    • Kysynpä_vaan

      Onko tämä nyt sitä uusavuttomuutta? En minä ainakaan kaipaa sitä opasta kädestä kiinni pitämään. Finnmatkojen paketilla taas mennään Fuerteventuralle (hinta/laatusuhde) tyytyväinen olen palveluun.

    • Joku silti aina kaipaa ,jopa oppaan palveluita(ilman nettiä),joten jos en minä tai sinä , niin joku muu.

      • Entinenvakkari

        Uusavuttomuudella tarkoitetaan pullamössösukupolven nk taitoja tai taidottomuutta.
        Matkatoimistojen palvelut ovat siirtymässä nettiin, samoin kuin esim pankkipalvelut jo siirtyneet, niin , että tällainen siirtymä kysymyksessä, ei niinkään uusavuttomuus.
        Tottakai ilman oppaitakin pärjätään, mutta selvä palvelujen huononnus kysymyksessä.


    • osmoutelias

      Muutoksia oppaiden toimenkuvassa ja hotellivierailuissa..vai niin,uskotaan.Mutta mitä muutoksia on tulossa,se olisi mielenkiintoista tietää

    • Oppaat eivät käy hotelleissa "päivystämässä", eivätkä tiedot jotka saattoi lukea n.s. hotellikirjasta ole enää muualla kuin sähköisissä välineissä.Ilman elektroniikkaa ei siis ,esim. lentoaikojen muutoksista ole mahdollista saada tietoa, varsinkin kun ei ole oppaiden toimistoa kuten ennen.

      • santtu-1975

        Nykyisen omatoimimatkailun puristuksessa matkatoimistot ovat pikkuhiljaa joutuneet alkamaan tiputtamaan hintatasoaan, eli pienentämään katteitaan, mutta tätä kompeisoidakseen alkavat miettimään kulujensa pienentämistä (oppaita vähentämällä yms.).
        Tämä toisaalta on huonoa pitkän päälle, koska matkatoimistojen palveluita käyttää isommassa määrin enään se väki joka ei tuota omatoimimatkailua, tietotekniikkaa yms. juuri osaa.


    • osmoutelias

      Siis onko niin nykyään etteivät käy enää ollenkaan hotelleissa pitäytymässä ja ei ole oppaiden toimistoa,ei millään firmalla? Tekstiviestejä ehkä lähetellään jos tulee muutoksia lentoaikoihin

      • LiiaLotta

        Ainakin marraskuussa Los Cristianoksessa oppaat kävivät hotellissa, mutta kansiota en kyllä siellä nähnyt. Tekstiviestejä tuli kiitettävästi.


      • Tietoni perustuu oppaalta saatuun infoon ,joka ei (ainakaan vielä) pidä paikkaansa,juurikin hotellikäytien osalta.Tosin väärää tietoa oppailta tulee aina joskus, oikean ohella.


    • kade47

      Don luisin kanarian matka lähestyy vauhdilla ja siksi hän on niin kiinnostunut näistä asioista taas

      • PienipääORG

        Don luis on palstan ehkä järkevin keskustelija. Minä olen vain surkea trolli joka aikoinaan haukkui Don luisia. Nykyisin keskityn pannubaarin haukkumiseen, tämä siis vaikka asun Inglesissä ja käyn pannussa viikottain talvikautena. Eivät ressukat tiedä että yksi heidän haukkujistaan on viikkomiitingin vakijäsen.


      • Huomasinsinut
        PienipääORG kirjoitti:

        Don luis on palstan ehkä järkevin keskustelija. Minä olen vain surkea trolli joka aikoinaan haukkui Don luisia. Nykyisin keskityn pannubaarin haukkumiseen, tämä siis vaikka asun Inglesissä ja käyn pannussa viikottain talvikautena. Eivät ressukat tiedä että yksi heidän haukkujistaan on viikkomiitingin vakijäsen.

        Arvelinkin että asut Inglesissä. Tietämyksesi Inglesin asioista ei voi perustua viikkolomailuun. Tästä tämän päättelin.


      • PuliveivariSeOn
        Huomasinsinut kirjoitti:

        Arvelinkin että asut Inglesissä. Tietämyksesi Inglesin asioista ei voi perustua viikkolomailuun. Tästä tämän päättelin.

        ZikasairasPienipää ei asu ulkomailla. Älkää häntä uskoko. Täys puliveivari koko hyypiö.


    • Olen aina kiinnostunut.

    • kade47

      Pakettimatkojen etu omatoimisiin on juuri se yhteisöllisyys jota oppaat tuo,jos nämä muutokset toteutuvat niin omalomailu lisääntyy

    • olenlaskenut

      Inglesiin vaan mutta ei Kuparipannubaariin. Se on Inglesin kallein baari.

    • Kikianna

      Olin juuri Finnmatkojen matkalla, tosin muualla. Puhuivat siitä, että hotellikansiot katoavat vähin erin. Ja eipä saa juuri mitään esitettä enään, kun saavut kohdemaan kentälle. Itse olen tyytyväinen, että asiat on mobilisti. Kännykkä esim on aina mukana ja tieto kulkee sinne. Ei ollut herkkua ennen "päivystää" , koska se tieto tulee sinne hotellikansioon esim, koska bussi noutaa kotimatkalle.
      Ja jos jo aiemmin on vähänin perehtynyt ja tutkaillut niin kohdetietoja on voinut tallentaa/printata.
      Viime reissulla oli oppaita reilusti hotellilla ja usein. Suomalaisia ja skandeja. Suomalaisetkin oppaat parhaimmillaan 2x päivässä- Aamupäivällä ja iltapäivällä.
      Itse emme tarvitse oppaita ( sen mitä kentällä ilmottaa hotellinsa ja saa bussinumeron). Olin yllättynyt siitä oppaiden tiiviistä vierailusta hotellilla. Mut hyvä niin kuitenkin niille, jotka heitä tarvitsee.
      Kaikkiaan on vissiin opasta tarvittu kahdesti. Ja me reissataan paljon. Mut se opas on hyvä olla varuilta.
      Mut mobiilisti sitä tietoa tulee ja hyvä niin. Kaikki on tallessa, yhdessä paikkaa.

    • uteliasmister

      Juuri tällä hetkellä Ilmeisesti Don Luis siellä Inglesin katuja tallustaa joten pieni tilannekatsaus olisi paikallaan,onko kovakin helle..

      • Näin jälkikäteen ,en koskaan käytä nettiä kun lomailen kanarialla .Ei siis tilanteita.


    • BotoxBarbie

      Oltiin TUI:n kautta mauritiuksella. Menomatkalla thompson airlinesin lento, kone ja palvelu oli huippuluokkaa. Takaisin tullessa alamäki alkoi.. ensin paluu siirtyi lentokone vian takia 13,5tunnilla. Osa hotellimme porukoista joutuivat vaihtamaan ylimääräisten tuntien takia huonetta ja saivat odottaa uutta huonetta puolet ajasta laukut hotellin aulassa pakattuina.

      Päivän kuluessa tuli uusi viesti että lento lykkääntyy jälleen ja yhtiö vaihtuu. Uusi yhtiö : Wamos air (kuulostaa loistavalta). Ei päästy sovittuna päivänä lähtemään ja useat joutuivat työpaikoilleen pahoittelemaan etteivät pääse töihin koska pelkkä lentokin kestää jo 12h plus 15h lykkäys.

      Jokainen toki positiivisesti olivat mielissään lisäpäivästä rannalla. Koneeseen päästyä hermot rupesivat olemaan kaikilla kireällä, enää ei ollut etukäteen varattuja paikkoja eikä minkäänlaista viihde-elektroniikkaa pitkälle lennolle. Lentoemäntänä meidän käytävällä toimi liikaa botoxia huuliin pumpannut barbie jolta ei hymyä herunut. Ainut mihin naikkonen oli kykeneväinen oli sanonta "dont have". Lennolla ei siis ollut vettä, ei mehua ja mikäli halusit tilata air baarista vaikkapa tapas lautasen niin sanoivat vain että aamupala tarjoillaan minuuttien päästä ja todellisuudessa se oli n. 3tuntia ennenkuin kärryt lähtivät liikkelle ja jälleen kuului jäykkänaamalta sanat "dont have"

      Helsinkiin päästessä kämäset yhtiö parkkeeraavat kaukaisimpaan laitaan mikä kentältä löytyy. Laukkuja saatiin odotella taas n. 2h

      Paljon olen kuullut TUI:n ongelmista thaimaan matkoilla joten miksipä ei meidänkin. Kyseinen yhtiö tosin oli ainut jolla suorat lennot Mauritiukselle.

    • mistäoikeaakeskustelua

      Käsittämätöntä paskaa kaikki matkailupalstan keskuteluketjut. Siis oikeasti, eikö teillä ihmiset ole muuta kuin jauhaa joutavaa paskaa? Joku harva, kun asiallisen aloituksenkin tekee, niin viimeistään kolmas kommentti on jokun typeryksen näppiksestä. Onko teillä todella näin tylsää?

    • Tämä on hyvinkin järkevä avaus ja varmastikin on ihmisiä, joita tällainen oikeasti kiinnostaa. Teneriffalla käy jatkuvasti suomalaisia, jotka eivät osaa muuuta kuin äidinkieltään. Tässä joutuu tavantakaa jotain jeesaamaan, kun täkäläiset harvoin puhuu suomea. Silti on uskallettu matkaan lähteä, jolle nostan aina hattua. Jos näiltä ihmisiltä katoaa oppaan palvelut -tai ne merkittävästi heikkenevät, loppuu tuon porukan matkailu.

    • muuuta po. muuta

    • Minäkin arvostan opaspalveluja. Aikanaan oli kiva kuunnella oppaiden tarinointia matkalla lentokentältä hotelliin ja paluumatkalla sai tärkeää tietoa lentokentän järjestelyistä. Pidin myös tervetulotilaisuuksista. Oli myös kiva käydä tarinoimassa oppaiden kanssa heidän hotellivierailuillaan. Monta hyvää vinkkiä heiltä sain.

      Mutta muutosta usein huonompaan suuntaan ei voine välttää...

      • kiinnostunut5555

        No miten on blues brotherin omat lomamatkat sujuneet viime aikoina


    • matkallavcaan

      Tuota... Käykö tänä päivänä vielä joku pakettimatkalla?

      • Minä käyn, eikä loppua näy.


      • nauskista

        Kerro nyt donhyvä 3 HYVÄÄ ravintolaa inglesistä.


      • Kalaa, Rias Bajas Tirajana kadulta Yumbolle, La Toja Tirajana kadulla ja kolmanneksi vaikka Espetada Gran Canaria kadulla Los Molinos rakennuksessa ,Tirajanan kulman tienoolla.Suursyömäreille vaikka Sandia-ostarin Chez Luigi.


      • nauskista

        Kiitos-pitää kokeilla..matka maaliskuussa.Luigissa olen käynyt,ihan hyvä paikka,saa vielä paukkuja lopuksi jos haluaa. Tuttava kehui myös Las Cumbres lammaspaikkaa....oletko käynyt.


      • Tuttusi on oikeassa, erinomainen lammas al Horno. Käyn lähes joka reissulla !!


    • pienipää

      Onneksi matkustan toukokuussa Tjäreborgilla, enkä millään pilipalimatka finnm. ainiin tuilla.

      • Tuiolihuono

        Kannattaa tosiaan boikotoida pilipali Tuita.


    • Harmi,että jotkut hotellit ovat käytännössä,vain TUI:lla.

      • Pienipäät

        Onneksi Tjäreborgilta löytyy hyvä valikoima ja heilläkin omat hotellinsa mm. Sunprime.


    • vaihtelija

      Aikoinaan tein pakettimatkoja ja sitten siirryin omatoimisiin ja nyt taas kaipuuta pakettimatkoihin,jotain yhteenkuuluvaisuuden tunnetta niissä on

    • Ennenkaikkihyvin

      On tullut oltua melkein joka matkanjärjestäjillä.eipä sitä opasta ole oikein tarvinnut.tuilla en ole vielä ollut mutta sekin lähenee.entisellä finnmatkoilla kyllä.tjäreborilla kaksi viimeistä.mistään mitään valittamista.bussiin ohjattu ja perille ja takaisin päästy.nykyään tekstarilla tulee lähtöajat.hyvin pelaa.vanhemmista voi tuntua vaikealta
      Oi niitä entisiä aikoja.

    • Näin se kännykkä(mobiili)aika alkoi.

      • konkari

        Vieläkös donluis jaksaa mennä Inglesiin, meikäläisen matka keväällä. Ikä alkaa jo painaa ainakin dyyneillä kävelyä.


    • Kävely on muuttunut taksilla ajeluksi,osittain.Lokakuussa taas mennään.Ravintolakäynnitkin ovat vähentyneet kun hotelli tarjoaa evästä.

    • holaola

      mikä ihme siinä inglesissä oikein vetää, minä olen käynyt 14 vuotta joka talvi, ja joka reissun jälkeen sanonut että nyt saa riittää,mutta taas tänään tilasin matkan, ja tietysti inglesiin.

      • Kierrän__kaukaa

        "mikä ihme siinä inglesissä oikein vetää"

        Ei mikään. En ole koskaan ollut majoittuneena Inglesiin, mutta kyllä käynyt päiväsaikaan pari kertaa katsomassa paikkaa. Näyttää tuuliselta betoniviidakolta.


      • suosituinkohde
        Kierrän__kaukaa kirjoitti:

        "mikä ihme siinä inglesissä oikein vetää"

        Ei mikään. En ole koskaan ollut majoittuneena Inglesiin, mutta kyllä käynyt päiväsaikaan pari kertaa katsomassa paikkaa. Näyttää tuuliselta betoniviidakolta.

        Mainitsemasi tuulinen betoniviidakko on Kanariansaarien suosituin lomakohde. Ethän sinä tietenkään voi ymmärtää miksi kun olet vain pari kertaa päivällä käväissyt.


      • Inglesinaurinkoon
        suosituinkohde kirjoitti:

        Mainitsemasi tuulinen betoniviidakko on Kanariansaarien suosituin lomakohde. Ethän sinä tietenkään voi ymmärtää miksi kun olet vain pari kertaa päivällä käväissyt.

        Tuosta tuulisuudesta on puhuttu paljon joskus aikaisemminkin. Ihmisillä on vaikea ymmärtää että meren rannalla usein tuulee. Inglesissä kuten muuallakin eteläisellä Gran Canarialla kuitenkin paistaa aurinko 320-330 vrk vuodessa. Muissa kohteissa kuten Puerto Cruzissa sataa hyvin usein.
        Siksi Inglesiä ja Maspalomasin vehreää paratiisia voikin suositella kaikille.


    • paslarmas

      Se Inglesin tuuli on usein niin kovaa että se oikein häiritsee lomailua,kulkee rannalla pää alaspäin ettei tulisi hiekkaa silmiin,ei hyvä.Puerto Rico on ratkaisu..

    • Ualingeeli

      Inglesin tuulet.Karibia helmi maaliskuu,lempeät tuulet ,ei hiekka pöllyä ei ole kylmä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1590
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1258
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe