Hirvenliha on vitun kallista !!!

Hirvenmetsästys

Pitää kyllä sanoa että hirvenlihan kilohinta on tuhottoman kallista. Jos laskee varusteet ja tuntipalkan itselleen niin kyllä hirviliha maksaa perkeleesti. Pidän vammaisena sellaista joka kadehtii hirvimiesten lihasta saamaa kilohintaa.

Eipä taida monikaan hirvimettällä käydä rahan vuoksi .......

9

206

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luomu-tuli

      Kyllä suurin osa "Vain harrastaa"ei siellä montakaan "oikeesti" ole lihan
      pyynnissä.Vuotuinen Syys-rieha/koirille että harrastajille.Ostajille liha on halpaa.
      ei tarvitse olla muuten mukana.Rahamiesten harrastus/aloittelijajoiden rahastus.

    • Maanvuokraaja

      Pitäisikö maanomistajien maksaa metsästjille vielä korvausta, että käyvät tekemässä tuhojaan metsissä ja yksityisteillä? Johan on naurettavaa. Jos ei kiinnosta, niin etsi jokin muu harrastus äläkä valita!

      • Toivottavasti syövät hirvet taimikkos.


    • ettäsellainen

      Niin se v...u on kallista, jos ostaja on tämän tasoinen kyselijä ja voisi jäädä paitsi sitäkin. Mutta hirvenliha ihan kohtuullista siihen nähden mistä kustannukset koostuu. Samoin muidenkin riistaeläinten.

    • marjanpoimijasavosta

      Voin maksaa hirvenlihasta vaikka 200 euroa kg jos ne kaikki ammuttas hirvikärpäsiä levittämästä,taimikoita syömästä ja tieltä koikkelehtimasta. Lisäksi tämä metsämiehiä vaivaava susihukka-ongelma poistuis kun ei oo ennee vasoja ruokana. Ainakin Pohjois-Savossa vois kokeilla hirvetöntä ajanjaksoa, mielellään 50v niin katsottas hyödyt ja haitat verrattuna ylisuureen hirvikantaan.

      • mhymtk

        sä oot ihan oikeessa.suomen hirvikanta päätetään tänäpäivänä liian pienellä porukalla.kyllä tulee kansantaloudelle saatanan kalliiks näitten passimiesten maastoautoilla ajelu.


    • aksrt

      Aivan turha laskea mitään maastureita, metsästysasuja ja mönkijöitä. Pikkurahoja. Suurin kuluerä kaikille, myös ei metsästäville on tolkuttomien hirvi- ja peurakantojen aiheuttaman tuhot niin maanteillä kuin metsissä. Pelkästään hirvikannan kustannukset on arvioitu väitöskirjatyössä tasolle 130-170 milj.€/vuosi.

      Mutta lihantuotantomafiaa ei haittaa enempää kolarit kuin metsänomistajan tuhotkaan. Pääasia on, että kanta pidetään keinolla millä hyvänsä ylikorkeana, jota saadaan mahdollisimman suuri lihantuotanto.
      Hirvelle ja valkohäntäpeuralle pitäisi enimmäislupien sijaan määrittää vähimmäislupamäärä, jonka käyttämättä jättämisestä todella tuntuvat sakot. Näin toimitaan muuallakin euroopassa haittaeläinten kohdalla. Esim. Saksassa ampumaton villisika maksaa 1500€!

      Tosiasia on, että mikään muu kuin riistalihantuotantoa maksimoiva riistalihamafia ei näistä elukoista mitään hyödy, mutta maksajia on jokainen kansalainen, enemmän tai vähemmän.

    • Paljaaksisyöty

      Villisiat on levittäytyneet jo Kainuuseen asti. Hirviä jäi aivan tuhottomasti talvehtimaan. Hirvikoira harrastajien hyvä haukuttaa koiristaan käyttövalioita nyt. Menipä minne vain niin aina haukku raikuu.

    • maanom

      Askrt:n on turha vinkua ainakaan metsästäjille hirvien paljoudesta. Hirvien määräähän fungeeraa sidosryhmäporukka, jossa metsästäjätaho edustaa yhtä viidesosaa. Metsästäjät eivät aiheuta hirvien paljoutta, vaan hirvien vähyyden toimiessaan ainoana konkreettisena tahona pääluvun vähentämisessä. Tämä 100 hirveä vähentäneen maanomistajan mietteenä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe