Saa nähdä miten Kela suoriutuu v. 2017...

KelaKela

...toimeentulotuen maksamisesta?

"Toimeentulotukihakemusten käsittely siirtyy vuodenvaihteessa kunnilta Kelalle. Kellalla ovat takanaan suuret rekrytoinnit, sillä toimeentulotukihakemuksia käsittelemään on palkattu lähes 600 uutta työntekijää, kertoo MTV.

MTV:n haastattelema, nimettömänä pysyttelevä hakija kertoo kieltäytyneensä saamastaan paikasta, koska työtahti vaikutti liian rankalta.

Hain Kelalle ja olisin päässytkin, mutta päädyin valitsemaan toisen työpaikan. Työurakka- ja tahti kuulosti aikamoiselta ja odotukset työntekijälle olivat kovat. Työntekijän tavoitteena on tehdä 20 päätöstä päivässä ja koska puutteellisia hakemuksia on kuulema paljon, joutuu käsittelemään 30–40 hakemusta päivässä. Siinä ei kovin kauan yhtä hakemusta käsitellä, hakija kertoo MTV:lle.

Hakija myös toteaa MTV:lle, että kukaan ei tiedä miten työ lähtee toimimaan, kun nyt palkatut aloittavat kuukauden koulutuksen jälkeen kovan työn."

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/pikakoulutuksella-paattamaan-toimeentulotuesta-kelalta-toita-hakenut-tyourakka-tahti-ja-odotukset-kuulostivat-aikamoiselta/6162386

26

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ohhoh...

      Pääsisinpä tuohon hommaan. Aika leppoisa on tuo työtahti.

      Normipäätöksiä kyllä tekee 100 päivässä, ja saa vielä välillä huilatakin

      Niin joo - jos osaa :-)

    • Ohhoh...

      Pääsisinpä tuohon hommaan. Aika leppoisa on tuo työtahti.

      Normipäätöksiä kyllä tekee 100 päivässä, ja saa vielä välillä huilatakin

      Niin joo - jos osaa :-)

    • NoMietinVainettä

      Niinhän se on että kela kuvittelee että se on helppoa mutta sossu on sanonut mulle että ei se tule olemaan helppoa että saa nähdä miten siinä käy.

      Sekä ne ketkä laittaa tammikuulle hakemuksen ja jos venähtää ja saakin rahat tammikuun vikalla viikolla niin se tuskin on sitten pois siitä helmikuun hakemisesta eli voivat normaalisti hakea sitä? Eli eivät voi tehdä niin että "sait tammkuun lopussa tammikuun rahat niin et voi hakea helmikuulle kuun alussa" ? :D

      No itseeni ei niin vaikuta kun saan työmarkkinatukea ja sitten täydentävää sossusta eli perustoimeentulotukea en tule saamaan tai jos saankin niin ihan vähän ja sossu maksaa täydentävä loput siihen summaan asti minkä saan nytkin sekä sossu maksaa sähkölaskuni kokonaan lapsista johtuen.

    • SossullPathaan

      Toimistotyöaika on 7,5 tuntia päivässä miinus kahvitauot ja muut ylimääräiset tauot, eli käytännössä 6.5 tuntia eli 390 min päivässä.
      Yhteen hakemukseen olisi aikaa käytössä 10-20 min. Vaikuttaa jopa mahdolliselta kun taas Petun tahti jossa jää noin 4 minuuttia aikaa per hakemus on aika epärealistinen.
      Saas nähdä kuinka tuossa käy.

      Toivottavasti Kela tekee myös pitkiä päätöksiä kuten mulla on nyt 8 kk, usein ollut 3-6 kk.

      PS
      Nimimerkin SossullePataan on joku reksiteröinyt joten sitä en voi käyttää enää.

    • Hhmmmmmmmm

      Olin joskus muinoin etuuskäsittelijänä yhden kesän kotikaupunkini sossussa. Yhden päätöksen tekoon menee keskimäärin se 20min, mutta sitten siellä on 10-20% sellaisia hakemuksia joiden tekemiseen ja selvittelyyn menee se 40-60min ja joka viikko tuli vastaan yli 1h työajankin vaativia hakemuksia. Ainakin suurkaupungissa ihmisten ja perheiden tilanteet saattoivat olla hyvinkin monimutkaisia ja toimeentulotukipäätöksen tekemistä vasten etuuskäsittelijän piti olla usein ensin puhelimitse yhteydessä vuokranantajaan, sosiaalityöntekijään, sähköyhtiöön, perintäfirmaan ja asiakkaaseen.

      Kelan vauhti 20 päätöstä päivässä kuulostaa tuohon verrattuna melko utopistiselta, mutta se kyllä onnistuu jos kela pystyy siirtämään suurimman osan noista 10-20% aikaa vievistä päätöksistä jollekin erikoistiimille ja peruspäätökseen eivät enää tilitapahtumat vaikuta ja etuuskäsittelijän ei tarvitse selvitellä asiakkaan tilannetta sen kummemmin vaan siitä vastaa kunnan sosiaalityöntekijä ja etuuskäsittelijä maksaa käytössännössä kanssalaispalkan kelan muiden etuisuuksien pohjalta.

      • SossullPathaan

        "etuuskäsittelijän piti olla usein ensin puhelimitse yhteydessä vuokranantajaan, sähköyhtiöön, perintäfirmaan"
        Sossun asiakkuus on ehdottomasti salassa pidettävä tieto. Olet rikkonut vaitiolovelvollisuutesi, nuo asiat pitäisi olla ihan perusasoita joka jokaisen virkanilkin tulee tietää ja sitä on noudatettava oli ohjeet sitten millaiset tahansa.


      • Virkanilkki

        Eikö se sossun asiakkuus tule aina ilmi kun sossu maksaa vuokravelat ja avaa katkaistut sähköliittymät?

        Jos haluaa että sossun asiakkuus ei paljastu pitää itse osata hoitaa omat asiansa ja maksaa laskut eikä niin että antaa oman taloudellisen tilanteen kriisiytyä ja hoitaa sen sitten kippaamalla sossuun kilon paperia ja kymmenen maksamatonta laskua joiden päälle laittaa muistilapun "auttakaa!".


      • SossullPathaan

      • xcbxc
        Virkanilkki kirjoitti:

        Eikö se sossun asiakkuus tule aina ilmi kun sossu maksaa vuokravelat ja avaa katkaistut sähköliittymät?

        Jos haluaa että sossun asiakkuus ei paljastu pitää itse osata hoitaa omat asiansa ja maksaa laskut eikä niin että antaa oman taloudellisen tilanteen kriisiytyä ja hoitaa sen sitten kippaamalla sossuun kilon paperia ja kymmenen maksamatonta laskua joiden päälle laittaa muistilapun "auttakaa!".

        No mutta...sillähän on työllistävä vaikutus...ehehehe


    • tämäntäytyymuuttua

      jos ei ole kovin monimutkainen tilanne, eli vaikka työmarkkinatuki vain katkeaa muutamaksi kuukaudeksi karenssin takia kun ei voi matkustaa viikon välein kymmeniä kilometrejä virkailijan luo suunnitelmaa täydentämään..

      kelalla on paremmin taustatiedot kun vuosia saanut sieltä ainoastaan sen rahan mitä saa

      tajuaa kai ne että jos ei toim.tulotukea anna, niin ei ole mitää muuta rahaa, mitä vaikeata siinä on

      kyllähä se vtuttaa jos ne myös panki tiliotteita kysyy ku niillä on verottajaltaki tiedot ym..

      tuon takia en ole toim tulotukea saanut kun annoin vain 10 kk tiedot että muutama tonni vain tilillä yhteenäs käynyt, eli satasia / kk

      se ei riitä, pitäisi ottaa kuva jokaisesta viikosta tiliotteessa tilitapahtumineen

      minusta se rikkoo törkeästi yksityisyyden suojaa , se jo on ihan riittävän liikaa että saisi tietää tuon, että ei siellä ole ku satasia / kk liikkunut

      muu menee rikoksen puolelle tuo urkinta mitä olet ostanut vähil rahoillas

    • TiliotteetPITÄÄANTAA

      ""peruspäätökseen eivät enää tilitapahtumat vaikuta""

      Mitä tää tarkottaa?

      Miten niin peruspäätökseen tilitapahtumat eivät vaikuta?

    • 44.000eTörkeäKUSETUS

      Ainakin Kela on suoriutunut hyvin matukusettajille maksamisessa?

      Vuoden 2011 pakolaisnainen Kokkare/vihree, mukana yli 44 000 euron Kela-huijauksessa – käytti rahat itse, MV-lehti paljastaa.

      Saido Mohamedi osallistui sisarensa Britanniassa asuvien lasten avulla toteutettuun Suomen ja kaikkien suomalaisten veronmaksajien huijaamiseen?!

      Saido Mohamedin sisko Iftin Mohamed on hankkiakseen itselleen tai toiselle oikeudetonta taloudellista hyötyä erehdyttämällä Kelan henkilökuntaan kuuluvaa suorittamaan itselleen perusteettomasti lapsilisää kolmen alaikäisen lapsensa perusteella

      yhteensä 44 231,99 euroa ajalla 1.6. 2003 – 30.11. 2013 salaamalla muuttonsa lasten kanssa Iso-Britanniaan, jossa hänelle on 19.5. 2003 alkaen suoritettu asumisen perusteella vastaavaa perhe-etuutta.

      Petosta on pidettävä törkeänä, koska se on jatkunut yli kymmenen vuoden ajan, sillä on tavoiteltu huomattavaa hyötyä ja aiheutettu huomattavaa vahinkoa ja sitä on myös kokonaisuutena arvostellen pidettävä törkeänä.

      Iftin Mohamed tuomittiin yhden vuoden ja 2 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

      http://mvlehti.net/2016/11/14/saido-mohamed-mukana-yli-44-000-euron-kela-huijauksessa-kaytti-rahat-itse/

      https://www.youtube.com/watch?v=RLrFOCSSEjY

      • ViranomaisetVastuuseen

        Miten toi mamu on voinu saada yli 10 VUOTTA RAHAA eikä ketään viranomaista ole kiinnostanut tarkastaa ONKO SE EDES SUOMESSA?

        Olishan sen lasten pakko ollu mennä jo kouluunkin kun niiden on oltava yli 10 vuotiaita?

        Miksei viranomaisia yhtään kiinnosta vaikka tuhlaavat Suomen ja suomalaisten vaivalla tienaamat verorahat vento vieraille jotka kaiken huipuksi eivät edes asu Suomessa?!


      • ByrokraatinKyynel

        Koska rasismi.

        Viranomaisten pelko leimautua rasistiksi, johti Englannissa, Rotherhamin kaupungissa, kymmeniä vuosia kestäneeseen lapsien hyväksikäyttöön, jota harrastivat pakistanilaiset muslimimiehet. Hyväksi käytettyjä lapsia oli 1400 ja jälkeenpäin teetetyn tutkimuksen mukaan, kävi ilmi että viranomaiset olivat täysin tietoisia hyväksikäytöistä, mutta eivät uskaltaneet avata suutansa, koska pelkäsivät leimautuvansa rasistiksi.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Rotherham_child_sexual_exploitation_scandal


    • Jourukki

      Avovaimo kertoi että heille oli sanottu että kaikki yli 50e yksityiset tilisiirrot otetaan kelassa tulona toimeentulotukilaskelmaan, vaikka kyseessä olisikin laina ja että vain ne palkat jotka tulee maksuun kuun toiseksi viimeinen palkkapäivä ovat seuraavan kuun tuloa. Päätökset tehdään yleensä kahdelle kuulle, vaikka olisi vaihtelevat tulot ja menot.

      Myös palkkatuloista ja monista menoista käytetään jatkossa karkeahkoja arviota joita ei välttämättä enää korjata myöhemmin, vaikka se olisi ollut väärin. Eli aika isoja muutoksia tulossa siis.

      • SossullPathaan

        Kaikki nuo muutokset eivät ole nykyisen lain mukaisia, laki ei noilta osin tiettävästi muutu. Tekevät sitten noin siihen asti kunnes tule HaO:sta "pataan" ja joutuvat muuttamaan käytäntöjään ellei lakia muuteta sitä ennen.


      • Jfjhki

        Koskeeko tämä myös kunniakansalaisia?


    • PelkäänPahinta

      Mitenkäs sitten, kun työttömyyskorvaus sattuu kerran vuodessa kaksi kertaa samalle kuukaudelle? Sosussahan otettettin virkailijasta riippuen 21,5 kerroin käyttöön.

      • aegdfn

        Ei vaikuttanut mihinkää.


    • Nonäintäällämeilllä

      Niin itse saan työmarkkinatukea täydentävää sossusta ja niin tulen saamaan jatkossakin koska eihän kela mulle perustoimeentulotukea myönnä koka saan työmarkkinatukea.

      Sit haen sen täydentävän sossulta kun saan perustoimeentulotuki päätöksen kelata. toikin tyhmää että vaikka kela ja kaikki tietää että en perustukea saa niin joutuu sitä päätöstä sit odottelee ennenkuin saan täydentävää sen 300e kuussa työmarkkinatuen lisäksi. Siiten sähkölaskutkin sossu mulle maksaa aina suoraan sieltä niin pitääköhän mun sekin laittaa eka kelaan ja sitten vasta sossuun maksuun :D

      Onneksi kuitenkin työmarkkinatuella on eri maksupäivät eli en joudu rahattomana olemaan koska se markkinatuki tulee todnäk. ennemmin kuin se päätös perustuesta.

      • SossullPathaan

        Kela maksaa sen sähkölaskun ja paljon muutakin.

        "Kela ottaa tarpeellisen suuruisena muina perusmenoina huomioon:

        asumismenot ja omakotitalon hoitomenot
        välttämättömät muuttoon liittyvät menot
        taloussähköstä aiheutuvat menot
        kotivakuutusmaksu
        muut kuin perusosaan sisältyvät terveydenhoitomenot
        lasten päivähoitomenot sekä koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan menot
        lapsen tapaamisesta lapsen kanssa eri taloudessa asuvalle vanhemmalle aiheutuvat menot siltä osin, kun ne perustuvat kunnan sosiaalihuollon vahvistamaan sopimukseen tai tuomioistuimen päätökseen
        välttämättömän henkilötodistuksen, oleskeluasiakirjan tai matkustusasiakirjan hankintamenot."

        http://www.kela.fi/usein-kysyttya-toimeentulotuesta#Mitä menoja perustoimeentulotuki kattaa

        Tuokin kannattaa lukea
        http://www.kela.fi/documents/10180/0/Totu_Maria Porko ja Heli Kauhanen.pdf/78fc1d3d-2188-4625-b582-7aa23d013da3


    • Nonäintäällämeilllä

      Eikös ne maksa vain jos on oikeutettu perustoimeentulotukeen? Mun sähkölaskut on kuussa siinä 80-100/kk jotka sossu on maksanut kokonaisuudessaan suoraan sieltä.

      En jaksa uskoa et kela kokonaan maksaisi niin sossu maksaa sit loput.

    • Nonäintäällämeilllä

      siis tarkoitan loput jos kela jonkun osan maksaa tai sit kokonaan sossu maksaa. Kun olen käsittäny et sähkölasku kuuluu perustoimeentulotukeen niin siksi olen olettanut että edelleen sossulle lähetän ne edelleen ja sieltä suoraan maksavat täydentävänä.

    • Nonäintäällämeilllä

      kun eikös perustoimeentulotukeen kuulu perusmenot nimeonomaan ja kun en tietenkän tule perustukea saamaan työmarkkinatuesta johtuen. Eli mulla menee niin että haen täydentävän tuen aina kuun alusta sossulta ja sähkölasku kun tulee kuun puolenvälin jälkeen nin aina olen sen sähkölaskun laittanut sähköpostitse sossuun suoraan sille tukien käsittelijälle.

    • Hetetsii

      Itkettää jo valmiiksi kun tietää miten paljon Kelan muiden tukien päätökset venyy nimimerkillä loppukesällä laittettuihin hakemuksiin on joutunut odottamaan päätöstä 4-5kk koska "ruuhkat"

    • Nomuttakuntuotanoin

      Mistä päättelet että venyy? Ei välttämättä. Esim. työmarkkinatuki niin ei se ole mitään uutta kelalle sekä kun hakemuksen netissä tekee niin aika nopeasti tulee se ilmoiutus milloin rahat tilillä niin sen takia olen joskus miettinyt että onko se jotenkin automaattinen se haku joka kuulle tms. Toki perustoimeentulotuki voi venyä koska se on uutta kelalle eikä kela ymmärrä millainen homma se on vaan luulevat sen olevan helppoa. Seikä eikös asumistukikin siellä aseteta niin että tietokone maksaa ne tiettynä päivänä kun eihän sitä tarvi kai joka kuukausi käsitellä kun sitä ei pidä erikseen hakeakkaan joka kuulle.

      Mutta ne joilla venyy se perustoimeentulotuki tammikuulle siten että saavat tuen vaikka vasta 20.päivä niin tuskin saa vaikuttaa helmikuun tuen hakemiseen eli voivat hakea helmikuun tuen melkein heti perään esim. 7 päivää ennen helmikuun ekaa päivää? Itse en saa perustukea mutta tuli vaan mieleen että eihän se saa vaikuttaa koska ei ole hakijan ongelma jos kestää rahojen tulo eli ei saisi tammikuun lopulla tuleva raha minkä olisi pitänyt tulla tammikuun alussa vaikuttaa millään muotoa seuraavan kuun rahojen hakemiseen ja saamiseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      191
      4469
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      120
      2811
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2264
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      132
      2245
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1952
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1516
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      113
      1434
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1352
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1190
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe