hirsitalot susia joka suhteessa

kylmäsilta

omistan hirsitalon 102m2 kokoisen 23cm seinällä ja ihmettelen lämmitystarvetta talvisin, sähköä menee 15 000kw vuodessa vaikka leivari palaa melkein joka päivä. talo on 3 vuotta vanha ja eristykset on nykytasoa. eli falskaako seinä lämmönläpi kun ei tavallaan ole eristettä kuin yläpohjassa se 400mm. kaverilla on ns, villatalo ja sähkönkulutus 7000 kilowattia vaikka samanverran ihmisiä asuu mökissä.
onko puu 23cm yhtä hyvä kuin 25cm villa eriste?

55

473

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • silkkiuikkut

      menit sitten uskomaan hirsimyyjän kertomuksia"hengittävyydestä"?
      no pitäähän sille"hyvälle sisäilmalle" olla jokin hinta :=)
      ja hinta on nyt tuo kuvailemasi sähkölasku koska seinät ovat villattomat.
      jos olisit vaikka kysynyt myyjältä että miksi villatalossa on ilmanvaihtokone niin kauppasi olisivat ehä peruuntuneet...
      tyhmästä päästä...

    • NickNailer

      Onko seinässä joku eriste? Onko hirsi pyöreä? Oletko laskenut tehollisen paksuuden?

      200 millisellä hirrellä saadaan U arvoksi noin 0,6.

      Laita mitat tänne ja kerro lisää yksityskohtia, niin lasken, jos aikaa on, U-arvon.

      230 mm kokohirsi ei mitenkään täytä vakituiselle asunnolle asetettavia vaatimuksia. Se on käytännössä pakko eristää.

      • nikkinukkuu

        Menehän Nikki nukkumaan pääsi selväksi. Ylipitkiin satuihisi kyllästyy muut keskustelijat. Aamulla virkeänä kaurapuurolle.


      • NickNailer
        nikkinukkuu kirjoitti:

        Menehän Nikki nukkumaan pääsi selväksi. Ylipitkiin satuihisi kyllästyy muut keskustelijat. Aamulla virkeänä kaurapuurolle.

        Olen sekä raivo että raivoraitis.

        Jos Sinulla on jotain asiallista kirjoitettavaa, niin tee se.

        Voi AINA jättää lukematta kaikki tekstini. Jos niissä on asiavirheitä, niin ne voit toki korjata.


      • SinäOletIdiootti

        ja höpö höpö!!


    • poikkivaan

      kiva varmasti asua kun seinässä pelkkä puu, ja muutaman vuodenpäästä saat kattel alimmaisia hirsikiekkoja tai mitä niist on jäljellä kun lahonneet pois.
      hirsi oli joskus 1800 luvulla in kun pesutilat oli poissa ja keskellä mökkiä luonnon tuli kuivamassa, nykyään toisin ja hirsimökin rakenteellinen ikä todella lyhyt.

      • v.oivoi

        Jo on onneton tilanne kun avauksen kirjoittaneen trollin pitää jo itsensä kanssa keskustella kun provot ei tuota toivottua lopputulosta.


      • voi__hhh
        v.oivoi kirjoitti:

        Jo on onneton tilanne kun avauksen kirjoittaneen trollin pitää jo itsensä kanssa keskustella kun provot ei tuota toivottua lopputulosta.

        samoin joten painu sinä vuokralurkki rovoines aloituksineen viduhun täältä jauhamasta pazkaa. sä olet aloittaja ja rölli


    • panekailaa

      laita lisäeristys 100mm villa sisäpuolelle ja höyrynsulku paneeli, vai eikö muka hirsi uskonto salli edes hyvinvoinnin pakosta?
      puuhan on käytänössä kylmäsilta.

      • marttti

        ...ei käy, eriste pilaa hengittävyyden ja rupeaa hometta pukkaamaan.mietinnässä toinen kerros hirtt' esim95 millinen höylähirsi sisäpintaan jolloin hengityskin säilyy ilman homeita. tilavuus pienenenee toki mutta lähes 10cm puu jo eristää aikalailla.
        hengittääpähän ainakin se rakenne.


      • 7979797
        marttti kirjoitti:

        ...ei käy, eriste pilaa hengittävyyden ja rupeaa hometta pukkaamaan.mietinnässä toinen kerros hirtt' esim95 millinen höylähirsi sisäpintaan jolloin hengityskin säilyy ilman homeita. tilavuus pienenenee toki mutta lähes 10cm puu jo eristää aikalailla.
        hengittääpähän ainakin se rakenne.

        ota samalla yläpohjasta villat pois notta hengittänee ja ei tule sitä pelkäämääsi hometta:=)


      • muovilankku

        puusta tehdyt sillat ovat kylmäsiltoja :=), ja asiaan:
        jos lompakkosi kestää niin lisää lämpöä .25 asteeseen jolloin vedon ja kylmäntunnetta ei tule.hirsihän ei ole käytännössä eriste vaan rakennusmateriaali esim vertaa villan ja puun u arvoja niin saatat ylättyä.tarvitaan 3-4x enemmän puuta jotta saadaan villan u arvo. kesämökkinä ihan ok hirsi mutta ei vakinaiseen asumiseen koska sana"hegittävuus" tulee tuolloin ilmi sähkölaskun muodossa :=).
        ja ilmanvaihtokone on ilmansiirron väline,ei seinärakenteen vuotaminen.

        LÄMPIMIÄ TALVIKUUKAUSIA :=)


      • hohhoijjjjaa

        Paljon typeriä provoja. Lämmön lisääminen ei poista vedon tai kylmän tunnetta horo rakenne on horo oli se ranko- tai hirsirakenne. Villa ja hirsi ovat molemmat rakennusmateriaaleja. U-arvot ovat laskennallisia arvoja todellisuuden ollessa jotain ihan muuta. Mitä hengittäminen todellisuudessa tarkoittaa en jaksa lähteä toistamaan tyhjään metsään menee mutta mitä sähkölaskuun tulee se on suurempi muovitalossa vs hirsitalo. Hirsi kun massiivisena rakenteena sitoo tuotettua lämpöä siinä missä muovipullotalo hukkaa kaiken. Ilmanvaihtokone on nykyään paljon paljon muutakin kuin ilmansiirron väline ja seinien vuotaminen ei ole kiinni käytetystä rak.materiaalista.


      • trollitaasvauhdissa

        Typerin mahdollinen rakenneratkaisu. Mitä helvetin järkeä on vuorata massiivihirrellä muovipullotalo? Ko. rakenneratkaisulla menetetään kaikki hirren hyvät ominaisuudet kuten varauskyky ja "hengittävyys". Kirjoita poika parempia provoja. Mikä ihme siinä on ettei muovipullotalo uskonto siedä hirttä rakennusaineena? Elämästä syrjäytynyt teininörtti vuokratussa kerrostaloyksiössä taas suoltaa paskaa aikansa kuluksi.


    • faktojen.vuoro

      Koulut, terveyskeskukset, päiväkodit yleistyksenä kaikki julkiset rakennukset - homeessa tai minimissään sisäilmaongelmia. Ei ihme että uusia päiväkoteja esimerkkinä on alettu tekemään hirrestä. Huom. ilman muoveja.

      • Aasinsillankautta

        "Pudasjärven hirsikoulu palkittiin Pohjois-Suomen parhaana ra­ken­nus­te­ko­na, Kempeleen rau­ta­tie­a­se­mal­le kun­nia­mai­nin­ta
        TYKKÄÄ11KOMMENTOI0JAA:148

        Pudasjärven hirsikoulu avattiin koululaisille tänä syksynä. KUVA: Teija Soini
        POHJOIS-SUOMI 25.11.2016 19:15 KALEVA
        MAINOS

        Pudasjärven hirsikampus on saanut Pohjois-Suomen Paras Rakennusteko 2016 -palkinnon.

        Perustelujen mukaan hirsikampuksen rakentaminen on Pudasjärven kaupungilta rohkea ja ekologinen ratkaisu. Erityistä huomiota raati kiinnitti kaupungin linjaukseen, jonka mukaan kaikessa julkisessa rakentamisessa pyritään selvittämään puurakentamisen mahdollisuus. Pudasjärven hirsikampuksen rakentamisessa on yhdistetty perinteistä hirsirakentamista ja modernia tietomallia.

        Pudasjärven hirsikampus on saanut Suomen ensimmäisen BREEAM for education -sertifikaatin, joka tarkoittaa muun muassa rakennuksen sisäilmalaatu on saavuttanut sisäilmastoluokan S2 vaatimukset, akustiikka on laadukas, vedenkulutusta on tehostettu, kohteessa on toteutettu monimuotoinen luonnonympäristö ja työmaatoiminnot ovat olleet vastuullisia.

        Aiemmin marraskuussa hirsikoulu sai valtakunnallisen puupalkinnon.

        Pohjois-Suomen Rakennusteko valittiin tänä vuonna 16. kerran."


    • 123475

      Ennenaikaista sanoa juuri mitään aloittajan tilanteeseen noilla lähtötiedoilla. Saman kokoiset perheet asukkaina saattavat olla jo peruskulutustavoiltaan- ja tottumuksiltaan kovin erilaisia. Esim. veden, niin lämpimän kuin kylmänkin, kulutuksessa voi olla suuria eroja. Lämminvesivaraaja voi pahimmoillaan olla melkoinen energiasyöppö, sitten ovat astian- ja pyykinpesukoneet, sauna yms.. Ja ihan perusasiana se lämpötila, onko se varmasti sama näissä taloissa. Ja kertooko naapuri varmaan kokonaiskulutuksensa, vaiko vain jonkin arvioimansa lämmityksen osuuden yms. yms.. 15000 kWh (kWh:a kai aloittaja tarkoitti?) kieltämättä vaikuttaa vähän suurelta, toisaalta 7000 kWh taas alakanttiselta. Miten alapohja, onko talo maavaraiselle laatalle vai rossipohjaisesti perustettu, entä naapurissa?. Hirsitalot eivät keskimäärin tuskin mitään varsinaisia susia ole, nimenomaan nämä älyttömät muoviseinätalot ovat susia. Näitä susia korjataan home- sun muiden ongelmien takia korjaamasta päästyäkin. Ainakin julkisissa rakennuksissa enin osa muovipullotaloista on käytännössä käyttökelvottomia, purkukuntoisia. Ja niinhän niitä aina välistä päädytäänkin purkamaan, muutaman vuoden ikäisiä hökötyksiä!.
      Sinänsä koko hirsi- käsite alkaa sekin olla harhaanjohtava, kyse on lähes poikkeuksetta erivahvuisista liimapuupalkeista. Tässä käsitellyn kysymyksen suhteen asialla ei ole merkitystä, mutta outoa miten kummallisiakin rakennevirityksiä kutsutaan hirreksi. Oikea hirsi on hirsi, siis yhdestä ainoasta puusta valmistettu rakenneosa.

      • leikitääntämänkerran

        kokeilit tarttuisiko lamellihirsitalojen omistajat provoon joka on n i i n kulunut ja vanha provo että hohhoijjaa..Tarkoitiko kenties sillä ainolla oikealla hirrellä esim. sorvihirsijärkytyksiä tai pelkkahöylähirsijärkytyksiä? On ihan yksi ja sama millä sinä määrittelet mikä on oikeaa hirttä koska nykymääräykset täyttävää puuta mittojensa puolesta ei tässä maassa kasva..Jos saivartelulinjalle mennään on sama jos alan väittämään kuinka ainoa AITO HIRSI on käsintehty. Ei mikään moottorisahaviritys vaan perinteisillä työmenetelmillä ja -välineillä valmistettu. Käsitteen hirsi, sen suurin ongelma on kaikenmaailman höylättyjen paneli- tai lankkujen myyminen KEVYThirtenä tms.


      • 123475
        leikitääntämänkerran kirjoitti:

        kokeilit tarttuisiko lamellihirsitalojen omistajat provoon joka on n i i n kulunut ja vanha provo että hohhoijjaa..Tarkoitiko kenties sillä ainolla oikealla hirrellä esim. sorvihirsijärkytyksiä tai pelkkahöylähirsijärkytyksiä? On ihan yksi ja sama millä sinä määrittelet mikä on oikeaa hirttä koska nykymääräykset täyttävää puuta mittojensa puolesta ei tässä maassa kasva..Jos saivartelulinjalle mennään on sama jos alan väittämään kuinka ainoa AITO HIRSI on käsintehty. Ei mikään moottorisahaviritys vaan perinteisillä työmenetelmillä ja -välineillä valmistettu. Käsitteen hirsi, sen suurin ongelma on kaikenmaailman höylättyjen paneli- tai lankkujen myyminen KEVYThirtenä tms.

        Entä jos otat käteen ja luettavaksi jonkin vähän iäkkäämmän alan kirjan, sellaisissa mainitaan usein esim. mikä on lauta, mikä lankku, mikä parru jne., ja jopa mikä on hirsi!. Eli ei tarvitse ollenkaan saivarrella. Miksikään provoksi en kirjoitustani tarkoittanut, kirjoitinpa jopa seuraavaa: Tässä käsitellyn kysymyksen suhteen asialla ei ole merkitystä jne.. Eli en yrittänyt väittää, että se aito hirsi lämmöneristyskyvyltään olisi liimalankkua huonompi. Muuten kohta varmaan liimapuupalkkejakin kutsutaan hirsiksi. Olen pari tuollaista erään ison talotehtaan työmaalle toimittamaa mutta ylimääräiseksi jäänyttä ns. hirttä pilkkonut polttopuuksi, paljon niissä oli liimasaumaa ja monesta palikasta olivat kokoon harsitut, nämä hirret.
        Käsitteen hirsi suurin ongelma on, että nykyihmiset eivät enää tiedä ja ymmärrä keskimäärin rakentamisesta. Osin tämän ja osin markkinoinnin seurauksena meillä pidetään yleisesti hirsinä näitä liimalamellipalapelipuita, ei ymmärretä etteivät ne ole hirsiä!.


      • höpsistätaas
        123475 kirjoitti:

        Entä jos otat käteen ja luettavaksi jonkin vähän iäkkäämmän alan kirjan, sellaisissa mainitaan usein esim. mikä on lauta, mikä lankku, mikä parru jne., ja jopa mikä on hirsi!. Eli ei tarvitse ollenkaan saivarrella. Miksikään provoksi en kirjoitustani tarkoittanut, kirjoitinpa jopa seuraavaa: Tässä käsitellyn kysymyksen suhteen asialla ei ole merkitystä jne.. Eli en yrittänyt väittää, että se aito hirsi lämmöneristyskyvyltään olisi liimalankkua huonompi. Muuten kohta varmaan liimapuupalkkejakin kutsutaan hirsiksi. Olen pari tuollaista erään ison talotehtaan työmaalle toimittamaa mutta ylimääräiseksi jäänyttä ns. hirttä pilkkonut polttopuuksi, paljon niissä oli liimasaumaa ja monesta palikasta olivat kokoon harsitut, nämä hirret.
        Käsitteen hirsi suurin ongelma on, että nykyihmiset eivät enää tiedä ja ymmärrä keskimäärin rakentamisesta. Osin tämän ja osin markkinoinnin seurauksena meillä pidetään yleisesti hirsinä näitä liimalamellipalapelipuita, ei ymmärretä etteivät ne ole hirsiä!.

        Jos sinä höyläät tai sorvaat hirren varauksineen ja salvoksineen koneellisesti kyllä silloin lamellihirsi on hirttä. Huomaa termi LAMELLIhirsi jossa kerrotaan kiertelemättä mistä on kyse. Älä sekoita liimapalkkeja ja sieltä täältä pisteliimauksella tuotettua lamellihirttä toisiinsa koska kyseessä on kaksi eri asiaa. Et sinä löydä suomen metsistä enää niin massiivisia runkoja joista saisi niin vahvaa hirttä että ne täyttäisi energiamääritykset mitoituksen puolesta. Edelleen kovin kivuttomasti sinä sivuutit sen tosiasian että lamelli ei elä eikä halkeile kuten myös sen, että ilman sitä suomessa ei voisi enää tehdä hirsitaloja joissa ei ole eristeitä jne. joko sisä- tai ulkopuolella. Jos sinua närästää lamelli se on sinun mielipiteesi mutta se ei tarkoita että kaikkien tulisi olla sinun kanssa samaa mielipidettä ethän sinäkään ole.


      • Tarhakäärme

        Eli jos paksusta liimapuupalkista sorvataan ns. hirsi, vaikka ns. pyöröhirsi, niin onko minulla silloin edessäni lamellihirsi vai liimapuupyöröpötkylä?. Nuo sinänsä jo typeriäkin ulottuvuuksia saavat viranomaismääräykset tiedän, olet oikeassa, hirsirakentaminen ei enää moninaisten vaatimusten takia perinteisessä mielessä ole käytännössä mahdollista, sääli. Itse tein erillisen ulkosaunarakennuksen hirrestä, ja hyväkin siitä taisi tulla, sellaiseen vielä saa hyväksynnän mutta ei ok- taloon. Halkeilevia liimalankkuhirsiä olen nähnyt, taas kerran: Ihan valtakunnan suurimpiinkin kuuluvilta toimijoilta hankituissa taloissa, että kyllä nekin ns. elävät, toki vähemmän kuin oikea hirsi. Eikä se oikeakaan hirsi juuri enempää halkeile ja vääntyile kuin mitä se tekee aivan parina ensimmäisenä vuotenaan.


    • hirressä

      Hei, jos sähkön käyttö (huom myös lämpimän veden käyttö jos se lämmitetään sähköllä) "normaalia", jossain on lämpövuoto / vuotoja. Vaadi talotoimittajaa käymään rakennus läpi esim. pintalämpämittarilla/lämpökameralla niin vuodot löytyy.
      Ja onko rakennus Utsjoella vai Hangossa?
      Eihän se pakkanen hirren läpi tule / lämpö karkaa

    • painovoimaisesti

      Koneellinen ilmanvaihto asentoon nolla, niin säästyy energiaa!

    • okhengitys

      Otin eristeet pois katosta hirsimökistä.hengittääpähän ainakin

      • hirsipus

        joo hengittääpähän ainakin on aika yleinen sanonta hirsiuskovaisten keskuudessa, mikäs siinä uskontohan sekin on ja antaa poikien hengitellä ihan rauhassa:=)


    • åaroc

      ööö tuota 23cm on aika vähän pelkäksi seinäksi? eihän tuolla paksuudella saada lämmintä seinää kuin kesähelteellä aikaiseksi, oletko tehnyt talon ns. "ominpäin" ilman rakennusmestaria vai millainen tapaus on kyseessä?

      • kastepiste44

        minä laitattaisin sispuolelle eristeen 50 milliä uretaania tai 100 milliä karhuntaljaa ja muovi ja kipsilevy tai jokin paneeli niin saisit u-arvon täyttävän seinärakenteen joka ei vedä! huom EI VEDÄ!
        tuo puhe hengittämisestä on täyttä myyntikikkaa, ilmastointireijät on hengittämistävarten, toki saat hirretkin lahoamaan jos on kosteutta liiemmin ja tuuletuksesta ei huolehdita. näin on käynyt monelle saunalle ja pesuhuoneelle.
        muovi on rakennusaineena mitä energiataloudellisin materiaali jos sitä käytetään OIKEIN! HUOM OIKEIN! jos suljet esim leivän pussiin tiedät että se homehtuu mutta jätäppäs raolleen niin ei homehdu, tässä on kyse HALLITUSTA ilmanvaihdosta!
        joten älä pelkää käyttää hyviä materiaaleja jos käytät niitä oikein, EI HIRSI TEE SINUSTA TERVETTÄ TAI TALOSTASI TERVETTÄ JOS SITÄKIN LAIMINLYÖT, hirsi on herkkä sieni-itiöille yms jos on kosteutta ja ei riittävää ilmanvaihtoa.
        PISTE!


      • Pistekaste

        Miksi et laittaisi samalla paksusti muovia myös ulkopuolelle, olisit tietäjämiesten parhaimmistoa!. Muovia sitä olla pitää, ei se mitään vaikka muovipullotaloista toinen puoli on asumiseen kelvottomia muutaman vuoden iässä ja loputkin vähän myöhemmin. Koneellinen ilmastointi, koneellinen sitä ja tätä, tietokoneohjattu talo kaiken kaikkiaan, olisiko elämä muutoin mahdollista, ei kai. Muovia sinne ja muovia tänne ja muovia joka koloon ja joka paikkaan ja lisää ja vielä vähän lisää ja vielä sinnekin lisää elektroniikkaa ja tietsikkaa perään, sillä hyvä tulee. Hyi helvetti...


      • höpsönasu
        Pistekaste kirjoitti:

        Miksi et laittaisi samalla paksusti muovia myös ulkopuolelle, olisit tietäjämiesten parhaimmistoa!. Muovia sitä olla pitää, ei se mitään vaikka muovipullotaloista toinen puoli on asumiseen kelvottomia muutaman vuoden iässä ja loputkin vähän myöhemmin. Koneellinen ilmastointi, koneellinen sitä ja tätä, tietokoneohjattu talo kaiken kaikkiaan, olisiko elämä muutoin mahdollista, ei kai. Muovia sinne ja muovia tänne ja muovia joka koloon ja joka paikkaan ja lisää ja vielä vähän lisää ja vielä sinnekin lisää elektroniikkaa ja tietsikkaa perään, sillä hyvä tulee. Hyi helvetti...

        älähän nyt herneitä vetele, jos laitat muovia molemminpuolin niin sinun hirssikin sinistyy se o jämpti, mutta kun se laitetaan vain toiselle puolelle saadaan sellainen etu että ai ai...no sinulle ei näköjään kannata mitään sanoa koska tietämyksesi rakentamisesta on tuota tasoa...
        no hyviä jatkoja :=)
        kivikautisilla nuijamiehillä oli kivitalot:=)


      • Pistekaste
        höpsönasu kirjoitti:

        älähän nyt herneitä vetele, jos laitat muovia molemminpuolin niin sinun hirssikin sinistyy se o jämpti, mutta kun se laitetaan vain toiselle puolelle saadaan sellainen etu että ai ai...no sinulle ei näköjään kannata mitään sanoa koska tietämyksesi rakentamisesta on tuota tasoa...
        no hyviä jatkoja :=)
        kivikautisilla nuijamiehillä oli kivitalot:=)

        Mutta muista laittaa paljon muovia joka paikkaan, ja vielä lisää muovia ja sitten vielä vähän muovia...ja lisää muovia. Tiesitkö että suomen valtion kansallisomaisuudesta suurin osa muodostuu erilaisista rakennuksista, yksityisten taloista, teollisuusrakennuksista jne., jne.. Tiesitkö että tuosta kansallisomaisuudesta hyvinkin toinen puoli on homevaurioista sontaa. Miksi se on sitä, paremminkin, miksi noin iso osa rakennuskannasta on miltei hetkessä päätynyt purkukondikseen. Olisiko mitään merkitystä sillä, että nim. kastepisteen ohjeita todellakin on jo jonkin aikaa noudatettu, on muovitettu ja taas kelmutettu ja muovitettu ja muovitetuilla lasivilloilla eristetty jne., jne.,jne..No mutta onhan tullut koneellinen ilmanvaihto, kaiken pitäisi siis olla kunnossa...


      • joopajoos
        Pistekaste kirjoitti:

        Mutta muista laittaa paljon muovia joka paikkaan, ja vielä lisää muovia ja sitten vielä vähän muovia...ja lisää muovia. Tiesitkö että suomen valtion kansallisomaisuudesta suurin osa muodostuu erilaisista rakennuksista, yksityisten taloista, teollisuusrakennuksista jne., jne.. Tiesitkö että tuosta kansallisomaisuudesta hyvinkin toinen puoli on homevaurioista sontaa. Miksi se on sitä, paremminkin, miksi noin iso osa rakennuskannasta on miltei hetkessä päätynyt purkukondikseen. Olisiko mitään merkitystä sillä, että nim. kastepisteen ohjeita todellakin on jo jonkin aikaa noudatettu, on muovitettu ja taas kelmutettu ja muovitettu ja muovitetuilla lasivilloilla eristetty jne., jne.,jne..No mutta onhan tullut koneellinen ilmanvaihto, kaiken pitäisi siis olla kunnossa...

        edelleen väärin rakennettu, oikeaoppisesti rakennettu muovi ei ole pahasta vaan hyvästä, usko pois.
        eikai kukaan tahallaan anna vääriä rakennusohjeita jota jopa rakennusmääräykset noudattavat?
        virheet ovat tulleet laiminlyönneistä ei materiaalin syystä.


      • gikkuli
        joopajoos kirjoitti:

        edelleen väärin rakennettu, oikeaoppisesti rakennettu muovi ei ole pahasta vaan hyvästä, usko pois.
        eikai kukaan tahallaan anna vääriä rakennusohjeita jota jopa rakennusmääräykset noudattavat?
        virheet ovat tulleet laiminlyönneistä ei materiaalin syystä.

        tuolla periaatteella kaikki rakennukset missä on muovia tai villaa olisi homeessa:=)
        eli 99% asunnoista:=)
        että silleen.


      • heikkojaprovoja
        joopajoos kirjoitti:

        edelleen väärin rakennettu, oikeaoppisesti rakennettu muovi ei ole pahasta vaan hyvästä, usko pois.
        eikai kukaan tahallaan anna vääriä rakennusohjeita jota jopa rakennusmääräykset noudattavat?
        virheet ovat tulleet laiminlyönneistä ei materiaalin syystä.

        Paitsi että kun uudet energiavaatimukset tuli kaikki insinöörit kuorossa huuti että voi vitun vatipäät seuraava suomalainen tyyppitalo homeelle on syntynyt. Vapaasti lainattuna asiayhteydessä hirsi yhdistettynä erinäisiin tapoihin jokoa ulko- tai sisäpuolisisilla eristyksillä. Ei kaikki mutta osa ohjeista oli ns. riskirakenteita jota alan-asiantuntujat heti ampui alas mutta tyhjään metsään meni varoitukset. Niin että virallisia ohjeistuksia joiden edellä kerrotaan olevan aina oikea tapa rakentaa. Yhtä oikeaoppinen rak.tapa kuin tasakatot aikoinaan.

        Muovi on ok jopa pakollinen kun käytetään "hengittämättömiä" eristeitä rankarakentamisen yhteydessä. Ei missään nimessä saa käyttää hirren kanssa. Asia mikä jaksaa aina ihmetyttää miksi kaksi toisistaan poikkeavaa rak.tapaa pitää väen vängällä liittää yhdeksi? Uretaaniurpojen provot on niin vanhoja ettei niille jaksa edes vittuilla. Mielikuvitusköyhiä poikasia vuodesta toiseen samat lapselliset trollit.

        99% vanhasta rak,kannasta hirsitalojen kohdalla ne tunnetaan termillä peruspilaaminen (peruskorjaus) missä lähtökohdiltaan terve rakennus kirjaimellisesti pilataan esim. energiansäästöt tavoitteena tms. Perinteisin tapa muovit eri muodoissaan ja hengittämättömät eristeet jne jne.

        Heikkoaj provoja mutta pitäähän pikkupoikien kanssa leikkiä kunnes isi tai äiti tulee töistä lämmittämään pikku homopetterille pakastepizzaa


      • hegittänyt

        älähän hermostu, silloin ne pilataan ne hirretkin kun se muovi laitetaan väärälle puolelle eli ulkopuolelle höntti, sisäpuolella muovi estää kosteuden menemästä eteenpäin ja tässätapauksessa hirsi ei kastu ja hengittää ulospäin muovista eteenpäin. eli voisin kertoa tässä esimerkkejä 100 vuotiaasta hirsitalosta jossa oli sisältäpäin lastulevy-muovi -100mm villa- ja sitten hirsi, täysin kuin uudet olivat hirret ja eristeet kun teimme takaoven torppaan, miten selität tämän että se ei ollut homeessa yms vaan täydellisessä kunnossa?villat oli laitettu 70 luvun lopulla sekä muovi.
        ja näitä ko tyylisiä tapauksia on monia!!!!!
        on myös sellaisia uusia rakennuksia missä on lyöty märät kamat sisään ja tulos on sen mukainen,eli kaikki perustuu rakennusvirheeseen.
        mielenkiinnolla odottelen vastausta...


      • ktktkttktk
        hegittänyt kirjoitti:

        älähän hermostu, silloin ne pilataan ne hirretkin kun se muovi laitetaan väärälle puolelle eli ulkopuolelle höntti, sisäpuolella muovi estää kosteuden menemästä eteenpäin ja tässätapauksessa hirsi ei kastu ja hengittää ulospäin muovista eteenpäin. eli voisin kertoa tässä esimerkkejä 100 vuotiaasta hirsitalosta jossa oli sisältäpäin lastulevy-muovi -100mm villa- ja sitten hirsi, täysin kuin uudet olivat hirret ja eristeet kun teimme takaoven torppaan, miten selität tämän että se ei ollut homeessa yms vaan täydellisessä kunnossa?villat oli laitettu 70 luvun lopulla sekä muovi.
        ja näitä ko tyylisiä tapauksia on monia!!!!!
        on myös sellaisia uusia rakennuksia missä on lyöty märät kamat sisään ja tulos on sen mukainen,eli kaikki perustuu rakennusvirheeseen.
        mielenkiinnolla odottelen vastausta...

        eihän muovi mitään lämpöjä estä vaikka muovin laittaakin,samanlail lämpö menee muovin läpi hirteen että hujahtaa, haitallinen kosteus ei pääse sinne ja rakenne pysyy kuivana muovin ansiosta jos ilmastointi on kunnosa.
        eri asia jos ei oo ilmareikiä ni sitten ei kannata asua ku paperi mökisä.
        ja ohan hirrel 3 suuntaa jälel hegitelä jos muovi oiskin toisel puolel.


      • aakkupaovorp
        hegittänyt kirjoitti:

        älähän hermostu, silloin ne pilataan ne hirretkin kun se muovi laitetaan väärälle puolelle eli ulkopuolelle höntti, sisäpuolella muovi estää kosteuden menemästä eteenpäin ja tässätapauksessa hirsi ei kastu ja hengittää ulospäin muovista eteenpäin. eli voisin kertoa tässä esimerkkejä 100 vuotiaasta hirsitalosta jossa oli sisältäpäin lastulevy-muovi -100mm villa- ja sitten hirsi, täysin kuin uudet olivat hirret ja eristeet kun teimme takaoven torppaan, miten selität tämän että se ei ollut homeessa yms vaan täydellisessä kunnossa?villat oli laitettu 70 luvun lopulla sekä muovi.
        ja näitä ko tyylisiä tapauksia on monia!!!!!
        on myös sellaisia uusia rakennuksia missä on lyöty märät kamat sisään ja tulos on sen mukainen,eli kaikki perustuu rakennusvirheeseen.
        mielenkiinnolla odottelen vastausta...

        Ulkopuolisesta muovista se tyypillisin hirsirakennuksien pilaajina tunnetaan ns. muovimaalit joilla pyrittiin suojaamaan ettei puu kastu. No ei kastunut ei mutta koska suomessa on harvemmin 0% kosteus hirteen sitoutunut kosteus oli ja pysyi hirren sisällä koska hirren "hengittäminen " oli muovimaalilla estetty. Vuosien päästä hirsi lusikalla purettavissa sen lahotessa. Ilmoitus maalinvalmistajalle jok kielsi osuutensa kertoen syypään olleen vaakasade joka lahotti hirren joka oli siis suojattu maalilla joka ei läpäise kosteutta sen muodosta riippumatta. Sellainen puunsuoja (-tuhoaja). Sisäpuoli kun oli tavallisesti ajan muodin mukaisesti esim. lakattu (heh heh).

        Miksi hirsi ei ollut homeessa kysymykseen en jaksa vastata koska edellä kerroin kuinka sen käyttäminen on pakollista käytettäessä hengittämättömiä eristeitä. Korvaa paperilla jos uskallat? Sisäpuolinen kosteus ilman muovia päästä kosteuden eristeisiin jotka sitovat mutta eivät luovuta kosteutta ja siitä se sitten alkaa...Jätit oleellisimman kertomatta kuten kuinka hirren ulkopuolinen kastuminen oli estetty koska ilman sitä ei olisi 100v hirsitaloa mihin ovea nysväillä.

        ps. Ei millään pahalla mutta saadessasi vastauksia kysymyksiisi sinun vuoro vastata: Mitä luulet, mitä vitun järkeä on muovipullotalo vuorata hirsillä ja mitä hirren ominaisuuksia ko. eristystavalla menetettiin?

        ps2. Pienenä tarkennuksena mitä insinöörit tarkoitti tulevilla hometalomalleilla ne olivat ns. muovivapaita. Mieti sitä


      • kesäleppis
        aakkupaovorp kirjoitti:

        Ulkopuolisesta muovista se tyypillisin hirsirakennuksien pilaajina tunnetaan ns. muovimaalit joilla pyrittiin suojaamaan ettei puu kastu. No ei kastunut ei mutta koska suomessa on harvemmin 0% kosteus hirteen sitoutunut kosteus oli ja pysyi hirren sisällä koska hirren "hengittäminen " oli muovimaalilla estetty. Vuosien päästä hirsi lusikalla purettavissa sen lahotessa. Ilmoitus maalinvalmistajalle jok kielsi osuutensa kertoen syypään olleen vaakasade joka lahotti hirren joka oli siis suojattu maalilla joka ei läpäise kosteutta sen muodosta riippumatta. Sellainen puunsuoja (-tuhoaja). Sisäpuoli kun oli tavallisesti ajan muodin mukaisesti esim. lakattu (heh heh).

        Miksi hirsi ei ollut homeessa kysymykseen en jaksa vastata koska edellä kerroin kuinka sen käyttäminen on pakollista käytettäessä hengittämättömiä eristeitä. Korvaa paperilla jos uskallat? Sisäpuolinen kosteus ilman muovia päästä kosteuden eristeisiin jotka sitovat mutta eivät luovuta kosteutta ja siitä se sitten alkaa...Jätit oleellisimman kertomatta kuten kuinka hirren ulkopuolinen kastuminen oli estetty koska ilman sitä ei olisi 100v hirsitaloa mihin ovea nysväillä.

        ps. Ei millään pahalla mutta saadessasi vastauksia kysymyksiisi sinun vuoro vastata: Mitä luulet, mitä vitun järkeä on muovipullotalo vuorata hirsillä ja mitä hirren ominaisuuksia ko. eristystavalla menetettiin?

        ps2. Pienenä tarkennuksena mitä insinöörit tarkoitti tulevilla hometalomalleilla ne olivat ns. muovivapaita. Mieti sitä

        meillä on 80 luvun hirsimökki maalattu vinhalla ja ihmettelen kun ei ole lahonnut vielä mistään, se vinhahan oli se lahomaali.


      • KHKHK_FFFF
        kesäleppis kirjoitti:

        meillä on 80 luvun hirsimökki maalattu vinhalla ja ihmettelen kun ei ole lahonnut vielä mistään, se vinhahan oli se lahomaali.

        HENGITTÄÄPÄHÄN AINAKIN!


      • 17p9
        heikkojaprovoja kirjoitti:

        Paitsi että kun uudet energiavaatimukset tuli kaikki insinöörit kuorossa huuti että voi vitun vatipäät seuraava suomalainen tyyppitalo homeelle on syntynyt. Vapaasti lainattuna asiayhteydessä hirsi yhdistettynä erinäisiin tapoihin jokoa ulko- tai sisäpuolisisilla eristyksillä. Ei kaikki mutta osa ohjeista oli ns. riskirakenteita jota alan-asiantuntujat heti ampui alas mutta tyhjään metsään meni varoitukset. Niin että virallisia ohjeistuksia joiden edellä kerrotaan olevan aina oikea tapa rakentaa. Yhtä oikeaoppinen rak.tapa kuin tasakatot aikoinaan.

        Muovi on ok jopa pakollinen kun käytetään "hengittämättömiä" eristeitä rankarakentamisen yhteydessä. Ei missään nimessä saa käyttää hirren kanssa. Asia mikä jaksaa aina ihmetyttää miksi kaksi toisistaan poikkeavaa rak.tapaa pitää väen vängällä liittää yhdeksi? Uretaaniurpojen provot on niin vanhoja ettei niille jaksa edes vittuilla. Mielikuvitusköyhiä poikasia vuodesta toiseen samat lapselliset trollit.

        99% vanhasta rak,kannasta hirsitalojen kohdalla ne tunnetaan termillä peruspilaaminen (peruskorjaus) missä lähtökohdiltaan terve rakennus kirjaimellisesti pilataan esim. energiansäästöt tavoitteena tms. Perinteisin tapa muovit eri muodoissaan ja hengittämättömät eristeet jne jne.

        Heikkoaj provoja mutta pitäähän pikkupoikien kanssa leikkiä kunnes isi tai äiti tulee töistä lämmittämään pikku homopetterille pakastepizzaa

        Sama juttu kuin aikoinaan ministeriö antoi VTT:lle tutkittavaksi voiko eristysvahvuuksia kasvattaa energian säästämiseksi kuten silloin kaavailtiin. VTT tutki n.vuoden vastaten ei voi ilman riskiä kosteusteknisille ongelmille mm. kastepiste. Ministeriö ei tyytynyt vastaukseen tilasi uuden johon kieltäytyi tutkimuslaitokset johtavat tutkijat enää osallistumaan jonka jälkeen pari märkäkorvaa lupautui tutkimaan asian uudestaan. Viikon päästä vastasivat tavalla jonka tutkimuksen tilaaja halusi kuulla ja uudet, kiristyneet lämpöeristysmääräykset astui voimaan.
        Hirisrak. sektorilla sama juttu mutta myöhäisemmässä ajankohdassa. Jonkinsortin yhteenvetona ei huolta jotta suomesta loppuisi hometalorakentaminen.


      • cmoonhaastettakehiin
        kesäleppis kirjoitti:

        meillä on 80 luvun hirsimökki maalattu vinhalla ja ihmettelen kun ei ole lahonnut vielä mistään, se vinhahan oli se lahomaali.

        Hae suojelukohteen arvoa. On nimittäin aihetta jos suomesta löytyy edes 1 muovilla pinnoitettu hirsitalo joka ei olisi muka homeessa tms? Katsos kun se on paitsi teoreettinen myös käytännöllinen mahdottomuus.


      • vesipussit.maalin.alla
        kesäleppis kirjoitti:

        meillä on 80 luvun hirsimökki maalattu vinhalla ja ihmettelen kun ei ole lahonnut vielä mistään, se vinhahan oli se lahomaali.

        En muista maalivalmisteiden nimiä joita aikoinaan puunsuojana kaupattiin niiden todellisuudessa ollessa lähinnä puuntuhoajia.

        Ennen hirsi sai olla sellaisenaan ilman mitään vuosikymmeniä jos ei satoja. Sitten paremman väen silmään alkoi ikävästi pistämään rahvaan harmaat asumukset vaatien niiden värjäämistä varsinkin paremman väen alkaessa viettämään kesiään maalla olevissa huviloissaan. Tai sitten rahvas halusi esittää parempaa kuin on maalaten tönönsä kuten oli nähnyt tehtävän kirkonkylän hienojen ihmisten asumuksille tehdyn? Maalit öljymaaleja tai perinteisemmin punamultaa joka oli lähinnä esteettinen enemmän kuin puuta suojaava mutta huom. turvallinen rakennukselle. Sitten ulkopintaan lätkäistiin tervapaperi ja pystyrimalaudoitus suoraan hirsiin kiinni teollisuuden kehittyessä mahdollistaen sahatavaran saatavuuden ja taas muodin mukana jne.. Sitten, paljon paljon myöhemmin huomattiin, lähinnä tuotevalmistajien toimesta että ne asumusten ulkoseinäpinnat jne. ne täytyy suojata paremmilla maaleilla kuin ennen ilman että ongelmaa koskaan edes oli. Tyypillinen tänäkin päivänä tuotevalmistajien tuotteiden kauppaamisen yhteydessä - keksitään ongelma jolla saadaan kassakone kilisemään.. Tämän suuren kehitysaskeleen myötä pintaan siveltiin muovi maalin muodossa ja loppu on historiaa. Valitettavasti usean rakennuksen kohdalla ihan kirjaimellisesti eikä se ole uusi ilmiö vieläkään. No vaarin pirttihän lahosi voi voi ja seuraavaksi keksittiin lisätä verhoilun taakse koolaus jolla muodostettiin tuuletusrako jotakautta verhoilun kosteus siirtyi koolauksen kautta aiheuttamatta ongelmia koska muovimaali esti kosteuden pääsyn poistumaan maalipinnan läpi.

        Tarinan opetus. Puu ei tarvitse periaatteessa minkäänlaista suojaa pintaansa karkeana yleistyksenä kyseessä on lähinnä ihmisen estetiikan kaipuu ja sen toteuttaminen. Ennen. Nyt ei kiitos suomen tehometsätalouden löytyä suomen metsistä rakennuksiin kelpaavaa puumateriaalia joka kestäisi ilman pintojen suojaamista.


      • Tarhakäärme
        vesipussit.maalin.alla kirjoitti:

        En muista maalivalmisteiden nimiä joita aikoinaan puunsuojana kaupattiin niiden todellisuudessa ollessa lähinnä puuntuhoajia.

        Ennen hirsi sai olla sellaisenaan ilman mitään vuosikymmeniä jos ei satoja. Sitten paremman väen silmään alkoi ikävästi pistämään rahvaan harmaat asumukset vaatien niiden värjäämistä varsinkin paremman väen alkaessa viettämään kesiään maalla olevissa huviloissaan. Tai sitten rahvas halusi esittää parempaa kuin on maalaten tönönsä kuten oli nähnyt tehtävän kirkonkylän hienojen ihmisten asumuksille tehdyn? Maalit öljymaaleja tai perinteisemmin punamultaa joka oli lähinnä esteettinen enemmän kuin puuta suojaava mutta huom. turvallinen rakennukselle. Sitten ulkopintaan lätkäistiin tervapaperi ja pystyrimalaudoitus suoraan hirsiin kiinni teollisuuden kehittyessä mahdollistaen sahatavaran saatavuuden ja taas muodin mukana jne.. Sitten, paljon paljon myöhemmin huomattiin, lähinnä tuotevalmistajien toimesta että ne asumusten ulkoseinäpinnat jne. ne täytyy suojata paremmilla maaleilla kuin ennen ilman että ongelmaa koskaan edes oli. Tyypillinen tänäkin päivänä tuotevalmistajien tuotteiden kauppaamisen yhteydessä - keksitään ongelma jolla saadaan kassakone kilisemään.. Tämän suuren kehitysaskeleen myötä pintaan siveltiin muovi maalin muodossa ja loppu on historiaa. Valitettavasti usean rakennuksen kohdalla ihan kirjaimellisesti eikä se ole uusi ilmiö vieläkään. No vaarin pirttihän lahosi voi voi ja seuraavaksi keksittiin lisätä verhoilun taakse koolaus jolla muodostettiin tuuletusrako jotakautta verhoilun kosteus siirtyi koolauksen kautta aiheuttamatta ongelmia koska muovimaali esti kosteuden pääsyn poistumaan maalipinnan läpi.

        Tarinan opetus. Puu ei tarvitse periaatteessa minkäänlaista suojaa pintaansa karkeana yleistyksenä kyseessä on lähinnä ihmisen estetiikan kaipuu ja sen toteuttaminen. Ennen. Nyt ei kiitos suomen tehometsätalouden löytyä suomen metsistä rakennuksiin kelpaavaa puumateriaalia joka kestäisi ilman pintojen suojaamista.

        En nyt ehdi sivulla pitempään roikkua, mutta asiallinen ja kommentti vesipussilta!


      • 6p4
        vesipussit.maalin.alla kirjoitti:

        En muista maalivalmisteiden nimiä joita aikoinaan puunsuojana kaupattiin niiden todellisuudessa ollessa lähinnä puuntuhoajia.

        Ennen hirsi sai olla sellaisenaan ilman mitään vuosikymmeniä jos ei satoja. Sitten paremman väen silmään alkoi ikävästi pistämään rahvaan harmaat asumukset vaatien niiden värjäämistä varsinkin paremman väen alkaessa viettämään kesiään maalla olevissa huviloissaan. Tai sitten rahvas halusi esittää parempaa kuin on maalaten tönönsä kuten oli nähnyt tehtävän kirkonkylän hienojen ihmisten asumuksille tehdyn? Maalit öljymaaleja tai perinteisemmin punamultaa joka oli lähinnä esteettinen enemmän kuin puuta suojaava mutta huom. turvallinen rakennukselle. Sitten ulkopintaan lätkäistiin tervapaperi ja pystyrimalaudoitus suoraan hirsiin kiinni teollisuuden kehittyessä mahdollistaen sahatavaran saatavuuden ja taas muodin mukana jne.. Sitten, paljon paljon myöhemmin huomattiin, lähinnä tuotevalmistajien toimesta että ne asumusten ulkoseinäpinnat jne. ne täytyy suojata paremmilla maaleilla kuin ennen ilman että ongelmaa koskaan edes oli. Tyypillinen tänäkin päivänä tuotevalmistajien tuotteiden kauppaamisen yhteydessä - keksitään ongelma jolla saadaan kassakone kilisemään.. Tämän suuren kehitysaskeleen myötä pintaan siveltiin muovi maalin muodossa ja loppu on historiaa. Valitettavasti usean rakennuksen kohdalla ihan kirjaimellisesti eikä se ole uusi ilmiö vieläkään. No vaarin pirttihän lahosi voi voi ja seuraavaksi keksittiin lisätä verhoilun taakse koolaus jolla muodostettiin tuuletusrako jotakautta verhoilun kosteus siirtyi koolauksen kautta aiheuttamatta ongelmia koska muovimaali esti kosteuden pääsyn poistumaan maalipinnan läpi.

        Tarinan opetus. Puu ei tarvitse periaatteessa minkäänlaista suojaa pintaansa karkeana yleistyksenä kyseessä on lähinnä ihmisen estetiikan kaipuu ja sen toteuttaminen. Ennen. Nyt ei kiitos suomen tehometsätalouden löytyä suomen metsistä rakennuksiin kelpaavaa puumateriaalia joka kestäisi ilman pintojen suojaamista.

        Valikoitu puuaines ja esim. OIKEA piiluaminen joka tukkii syyt ja hirsi kyllä kestää ilman maaleja. Etelän puoleinen seinä kannattaa kuitenkin suojata esim. puuverhoilulla (uhrikerros) koska hirsipinnat suurin tuhoaja on nopea kastuminen ja kuivuminen ja yleensä juuri se eteläseinä. Muut seinät voivat olla vuosikymmenien jälkeen lähes uutta vastaavassa kunnossa eteläseinän ollessa siinä vaiheessa jo pahasti rispaantunut. Vesi ja aurinko siinä ne hirsiseinän syöjät. Siinä mielessä jokin hengittävä maali on jopa perusteltua koska jossain määrin estää veden imeytymisen puuhun. Ei tarpeellinen mutta voi käyttää. Punamulta ei hirveitä suojaa mutta on TODELLA helppo uusia. Siinäkin on vain se ongelma että "aitona oikeana punamultamaalina" myydään mitä sattuu paskaa sen oikean punamultamaalin rinnalla. Jokin perinteinen öljymaali. Huomioitava että on vaatiessaan uusintaa todella ikävä rapsuteltava hirren pinnalta. Puuverhoilusta helpompi tasaisten pintojen ansiosta. Sekin maali on yllättäen alussa hengittämätöntä mutta ajan kanssa muuttuu hengittäväksi.
        Takerrun vielä tuohon "muovipussi" nimimerkkiin. Uskaltaisin väittää että jokainen meistä on nähnyt ulkovuorauksia joissa on niitä "vesipusseja" ihan kirjaimellisesti tai on ollut. Ne vesipussit ovat "vesipusseja" kosteuden tiivistyessä maalin ja puun väliin kosteuden purkiessä ulos puun huokosista. Ajan kuluessa menevät rikki ja maali roikkuu mutta puu kuivaa.


      • Tarhakäärme

        Muuten hyvää tekstiä/kommentointia varmaan mutta moniko enää lainkaan tietää näitä käsitteitä?. Arvostan!. Noin muutoin olen sivustolla jonkin verran mukana kiukuttelemalla esim. nimimerkillä Tarhakäärme.


    • Eipämuuta

      Otsikosta voi jo päätellä kirjoittajan älyn. Ajatella että sinullakin on äänioikeus, häpeä yhteiskunnalle.

    • kivespussit

      hengittäpähän ainakin

    • MistäTeitäSikiää

      Omistat? Ettei vaan olisi nyt pankin nimi papereissa? Ja ostit vielä paskaa ja paskasta maasta nimeltä suomi? En pidä sinua kovin viisaana.

    • panin_kailaan

      hengittämisellä on hintansa ehe ehe j

      • tervahauta

        käyppäs kattoo sellanen nimi kuin muovihirsi niin yllätyt kun se ei homehdukkaan!


    • jylppios

      Kyllä hirsitalo pitää eristää, muttaa ei missään nimessä sisäpuolelta. Ulkopuolelle koolaus ja siihen selluvilla - täyttää joka rakosen ja vieläpä märkänä puhallettuna. Sen päälle sitten tuulesuojaksi joko Leijona levy tai Hunton. Ilmarako hirsipaneli tai normipaneli. Näin saat lämpöisen talon ja hirsi edelleen toimii seinässä eristeenä. Mikäli eristät sisäpuolelta niin eriste estää hirren normaalin lämpiämisen ja pakkanen jäähdyttää hirren lähelle sisäpintaa. Todellisuudessa lämmöneristävyys huomattavasti huonompi, kuin ulkopuolelta eristäen.

      Tästä saa olla erimieltä. =) Rakenne sellaiseksi kuitenkin ettei muoveja tule mihinkään kohtaan.

      • ytipo

        Siinäpä se ongelma kun sisäpuolisen eristyksen yhteydessä eristevahvuuden kasvaessa se muovi on suorastaan välttämättömyys muuten muodostuu kastepiste jota ei kestä edes hydroskooppiset materiaalikokonaisuudet. Herää vain kysymys mitä järkeä vuorata muovipullotalo ulkopuolelta hirrellä? Järjenvastainen rakennekokonaisuus. Varsinkin täällä "siperiassa" missä massiivinen varaava rakenne pitäisi aina olla sisäpuolella.

        Hirsi ei tarvitse muuta kuin tuulensuojalevyn tai kaksi ulkopuolle eikä silloinkaan ole kyse niinkään eristämisestä vaan tuulensuojasta. Vanhoissa hirsitaloissa joissa on avovaraus ja useinmiten sammaleriste.


    • paninkailaaperceeseen

      joo sammaleesta mökki on paras hengittävyys, ikkunatkin puuta niin hengittääpähän ainakin. muovit on vaarallisia homepommeja, 99% suomen asunnoista on homepommeja kun niis villoi ja muovei on. kattokin kattohuovansijasta päreista jotta hengittää. ei siis mitään eristeitä mihinkään ja ei muoveja

    • herrankukkaro

      juu itselläni hirsitalo joka vie sähköä 32000W vuodessa. talo on 2000 luvun mallia jostain valskaa.Pakkasia kun ei ole ollut näinä vuosina. KOTIMAINEN TUOTE!!!!!!!!!

    • torimiea

      ei ole nyky puu ole hirsi ainesta,kasvaa nopeastija ilmavaa.

    • haukirannasta

      kamul 2010 nimeltä mainitsematon hirs talo,kehu hirveesti miten se hengittää ja on hyvä sisäilma kun ne ei polta ja juo. no mä menin käymään ku oli pakkasta 25 ni oli vaivautunutta porukkaa talos, ihmettelin et mikähän on ja sit näin nurkissa vaahtomuoviviritykset!!! kuulema huvikseen kokeilevat miten vaahtomuovi käyttäytyy nurkissa :=)
      meinasin sanoo että tämä on sitä HENGITTÄVYYTTÄ:=)
      mut jokaisen oma valinta mihin rahansa hassaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5022
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      16
      2332
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      42
      1553
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1185
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe