Rahamaailman polarisoituminen

valtio-orja

Työllisyysluvuilla ei ole merkitystä yhteiskunnalle.

Huolestuttavin asia on rikkaiden rikastuminen ja köyhien köyhtyminen.



Työttömyys on seurausta varallisuuden siirrosta köyhiltä rikkaille.

Nousukauden aikana työllisyys on siedettävissä arvoissa, ja rahaa kerääntyy tällöin myös yhteisiin hankkeisiin.

Laskukausi eli lama alkaa siitä, kun rikkaat ovat siirtäneet rahaa yhteisiltä markkinoilta enemmän kuin kaupankäynti kestää rahojen katoamista.

Rahojen katoaminen yhteisiltä markkinoilta on pumppausliikettä, jota korruptoituneet, ahneet rikkaat harrastavat laillisuuden rajamailla osittain viranomaisten avustuksella.

Kun ihmiset ovat nousuhuumassa, saadaan pankit painamaan vakuustodistuksia enemmän kuin niiden vastineeksi on olemassa rahaa.

Näin arvopaperimarkkinoilta on mahdollista siirtää salassa rahaa yhteisiltä markkinoilta yksityisille yritysten tileille niin, ettei rahan katoamista markkinoilta huomata ennenkuin talous alkaa yskiä markkinoita voitelevan rahan puuttumisesta, ja talouden alamäestä nähdään ensimmäisiä merkkejä kauimmin rahoitusalalla toimineiden ammattilaisten varovaisista huomioista tulevaisuudesta.

Varoituksia lamasta kuunnellaan markkinoilla vakavasti aina myöhässä, sillä nousuhuumaa ei kukaan halua tai uskalla pysäyttää.

Nousukausi muistuttaa aina eläinlauman rynnistystä, ja rahan huumasta pillastunut lauma pysähtyy vasta, kun eteen ilmestyy rotkon reuna, ja useimmat lauman eläimistä ovat pudonneet rotkon pohjalle.

Nousukauden ja sitä seuraavan lamakauden aikana siirrettävän varallisuuden siirtyminen köyhiltä rikkaille on koko tämän perättäisen tapahtumaketjun tarkoitus.

Tämän rahojen pumppaaminen köyhiltä rikkaille ylläpidetään voimakkailla rahamarkkinoiden vaihteluilla, eli rahoitusalalla toimivien ammattilaisten ei anneta tasoittaa jyrkkiä vaihteluja rahamaailmassa tästä syystä, vaikka he voisivat vaikuttaa tervehdyttävästi rahatalouteen säätelemällä markkinoita ja estämällä tasaisin väliajoin tulevien lama-aikojen muodostumisen.

Kaikkein eniten lama-ajoista kärsivät tavalliset ihmiset, joiden harteille siirtyy talouden korjaaminen vyön kiristämisen, säästämisen ja lisääntyneen työnteon avulla.



Miksi työllisyysluvuilla ei oikeastaan ole merkitystä, vaikka positiivisia lukuja ilmoittavat media-alan ihmiset iloitsevat kaikkien työntekijöiden kanssa talouselämän tervehtymisestä ?

Koska työ ei oikeastaan ole koskaan kadonnutkaan mihinkään - ainoastaan yritysten toiminnan mahdollistavaa rahaa kerääntyy jossain vaiheessa takaisin markkinoille, ja tämän kynnyksen ylittämistä seuraa se 'ihme', että työtä alkaa jälleen materialisoitua 'tyhjästä', ja ihmiset siirtyvät jälleen työelämän palvelukseen kuka minnekin omilla tahoillaan.

Työtä on aina olemassa - ainoastaan markkinoille palaava raha mahdollistaa sen tekemisen. Rikkaiden rahan levittäminen tai panttaaminen säätelee työttömyys-/työllisyyslukuja keinotekoisesti, joten tämän ei pitäisi olla tärkein mittari ihmisille yhteiskunnassa.

8

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rahan pumppaus pois vähävaraiselta rahvaalta tarjoaa tosiaan puntaroinnin arvoisen näkökulman. Käytännössä valtio on se toimija, joka verotuksella ja julkinen valta muutoinkin maksuilla ja taksoilla "siirtää" rahaa rahvaalta Ukko Kruunulle ja muille julkistoimijoille yleisen edun nimissä eli vallanpitäjien päätöksillä. Mitä julkinen valta sitten tekee keräämällään rahalla? Kovin yleistä on konsulttien laskujen maksaminen ja hankkeitten kustannusbudjettien ylitykset (jopa moninkertaistuminen), erityisen selkeästi on näinä aikoina tullut esille vientiteollisuuden toiveitten täyttäminen. Kauhulla tavallinen kansa seuraa vaikkapa Suomenlahden alitustunnelin kaavailua, jonka rakentamiseksi jouduttaisiin meren pohjan alle upottamaan ilman muuta valtavat määrät verovaroja. "Hirmuista", saattaisi sanoa Paasikivikin.

    • SammutetuinLyhdyin

      Näin itsenäisyyspäivänä voidaan hyvin miettiä Suomen tilannetta ennen, nyt ja tulevaisuudessa.

      Jatkosodan jälkeen Suomi alkoi vaurastua ja saavuttaa elintasossa muita ns. länsimaita. Työttömyys oli vähäistä ja duunarillakin alkoi raha riittämään muuhunkin kuin vain välttämättömään. Valtion varallisuus kasvoi ja järkevästi sitä jaettiin mm. koko kansan koulutukseen, mikä entisestään kiihdytti vaurastumista. Kasvun aikaa jatkui kunnes tuli 90-luvun lama.

      90-luvun laman myötä alkoi suuren työttömyyden ja epävarmuuden aika, joka kosketti erityisesti suorittavaa työtä tekevää kansanosaa. 2000-luvun alussa meni vielä hetken paremmin, joskin hyvinvoinnin lisääntyminen jakautui jo hyvin epätasaisesti. Nousukausi ei poistanut massatyöttömyyttä ja elämisen epävarmuutta.

      Viimeiset n. 10-vuotta ovat olleet taantuman aikaa, jolloin työttömyys ja epävarmuus ovat alkaneet koskea yhä kasvaa osa kansasta. Entistä pienempi ja edelleen pienenevä kansanosa on kyennyt turvaamaan ja kasvattamaan hyvinvointiaan.

      Tulevaisuus on avoinna mutta mikään ei viittaa siihen, että Suomi olisi valtiona palaamassa kasvu-uralle kohti hyvinvointivaltiota. Vaikka hetkittäisiä kasvupiikkejä tapahtuisikin, siitä syntyvä hyvinvointi jakautuu entistä pienemmälle kansanosalle. Työttömyys tuskin vähenee ja kaikkinainen epävarmuus yhä isomman kansanosan piirissä lisääntyy.

      • Suomi.OLI.hyvä.maa

        Hyvin tiivistetty ja juuri tuon vuoksi olen ottanut tämän nimimerkin käyttöön koska Suomi OLI hyvä maa, ei ole enää.


    • yhteiskuntahaisee

      Kyllä näin on.

      Hyvä syy ryhtyä itsenäiseksi anarkistiksi.

      Kieltäytyy koko systeemistä, häviää yhteiskunnasta jonnekkin korpeen.

      Yksittäinen anarkisti ei kiinnosta ketään, eikä anarkistia kiinnosta koko yhteiskunta.

      Hommaa rahat ja elää oikeaa elämää luonnon ehdoilla.

      Kapinointi ei kannata.

      Irti kapitalismista, irti sosialismista.

      Kyllä henkisille arvoille, P.Saaarikoski,Valamon oma kirjailija.

    • Maantieteellisten ulottuvuuksien amputaatio hankaloittaa Suomen kansantalouden kehittymistä, lähinäkymiä. Yksipuolisuudeksi asti on viime aikoina saatu kuunnella propagandaa, jonka mukaan Suomi on läntinen maa ja meidän on suuntauduttava "Länteen". Suomen ujuttaminen Nato-jäsenyyteen on kiinteässä yhteydessä siihen touhuamiseen. EU- ja euroraha-alueen jäsenyydet kytkevät meitä siihen samaan läntiseen etupiiriin. Joku saattaa tokaista, että eihän kyse ole etupiiristä. Mitä meidän pakko-osallistumisemme Venäjän vastaisiin pakotteisiin sitten on ellei se ole "Lännen" etupiirin pillin mukaan sätkimistä?

      Murheellista on joutua näkemään, kuinka meidän oma valtiojohtomme on ollut amputoimassa Venäjän kanssa harjoitettavaa myönteistä vuorovaikutusta. Selittelyksi olemme saaneet kuulla, että hyvänen aika sentään meidän velvollisuutemme on olla mukana EU-alueen ja USA:n asettamissa pakotteissa. Sen me olemme saaneet, kun 57 prosenttia äänestäjistä sanoi "Kyllä" EU-jäsenyydelle v.1994 EU-kansanäänestyksessä? Silloin 43 prosenttia äänestäjistä ilmaisi "Ei"-kantansa ja heitä on sen jälkeen halveerattu milloin takametsäläisiksi, milloin impivaaralaisiksi ja millooin milläkin mollauksilla. Nyt saamme kuitenkin kantapään kautta havaita tämän maailman todellisuudessa, että väen 43-prosenttinen osa taisikin olla oikeassa.

      Jos me onnistuisimme rakentamaan asetelman, jossa Suomen geopoliittinen oma sijainti pätisi perusteena meidän kansainvälisille suhteillemme, niin silloin meillä olisi vielä toivoa. Lienee selvää, että Iso Raha haluaa meidän kytköksemme yksipuolisesti "Länteen" jäävän iankaikkiseksi ja Venäjän kanssakäymisemme minimointi jäisi sekin pysyväiseksi politiikaksi.

      Ison Rahan ja sielunsa "Lännelle" myyneitten poliitikkojen vallan betonoinnin pahimpana uhkana ovat äänestäjät eli tavallinen kansa on vallanpitäjien kannalta katsottuna suorastaan vaarallista porukkaa. Rahvaan nujertamiseen kuuluu olennaisena operaationa taloudelliseen ahdinkoon saattaminen. Ja kansa pääsee ainakin vielä toistaiseksi vaaliuurnien äärellä ottamaan kantaa vapaasti ja kaikissa vaaleissa kansa on vallanpitäjien pelkäämä uhka. Sitä varten Venäjällä peloittelu kuuluu kuvioon. Aivopesu on meneillään täydessä vauhdissa. "Lännelle" sielunsa myyneille päsmäreille olisi kauhistus, jos meille syntyisi hallitus, joka ottaisi asiakseen hoitaa kansainvälisiä suhteita myönteisessä vuorovaikutuksessa kaikkien naapurimaittemme kanssa. Silloin Venäjä-ulottuvuutemme myötä taloudellinen kanssakäyminen itänaapurimme kanssa toisi meille lisää mahdollisuuksia ja talouskasvua, työpaikkoja ja rahaa myös valtion kirstuun. Myös Iso Raha siitä hyötyisi. Silloin kansa havaitsisi sen viisaaksi politiikaksi ja siitä syntyisi pitkälle tulevaisuuteen johtava omien etujemme mukainen linja. Nato-operoijien intrigointi joutuisi kyllä ylivoimaisiin vaikeuksiin, mutta sepä ei taitaisi olla suurikaan menetys.

    • SammutetuinLyhdyin

      Tässä on aika hyvä kirjoitus aiheesta, kannattaa lukea vaikka sinänsä siinä ei mitään uutta olekaan: http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000004895108.html

      "Näkökulma: Liian pieni osa kasvusta valuu palkkoihin"

      ... ja vastaavasti se mitä "säästyy" jaetaan isolta osin yritysten johtoryhmälle, hallitukselle ja osakkeenomistajille. Näin on tapahtunut hyvin pitkälle ainakin Suomessa. Maamme kulloisetkin päättäjät ovat lyöneet lusikkaansa soppaan alati alentamalla yritysten velvoitteita ja nyt viimemmäksi laskemalla duunarin palkkaa (=lisäämällä työaikaa) ja huonontamalla lähes kaikkia duunarin etuuksia. Samalla ollaan heikennetty ja tullaan heikentään etenkin pienituloisten eläkeläisten ja työttömien etuuksia ymv. Jos näiden heikennysten ainoa tulos on se, miltä se näyttää, hukka meidät perii.

      Ihmisen ominaisuuksiin kuuluu ahneus ja oman edun tavoittelu, sehän on puhdas fakta, mutta kun päätöksistä vastaa maamme älykkäimmät osaajat, kuinka lyhytnäköistä päätöksenteko voikaan olla. Itse olen vielä jossain määrin Isänmaallinen mies ja todella huolissani Suomen tulevasta kehityksestä.

      • Tarkasteluun, analyysiin ja synteesiin täystyy sisältyä oikeaanosuvuutta, kun kerran Karl Marx ja Henry Ford ovat samoilla linjoilla. Kiitokset sinulle "SammutetuinLyhdyin" linkkivinkistäsi Taloussanomiin ja Jan Hurrin kirjoitukseen. Kun Henry Ford tiivisti tilanteen niin, että palkat, ostovoima ja kysyntä vaikuttivat keskeisesti 1920- ja 1930-lukujen taitteen laman aikana. Ford näki palkkojen nostamisen tuovan tulosta, kasvua. Sen sijaan vallanpitäjät (presidenttinä Herbert Hoover) alensivat palkkoja, mikä lisäsi laman syvyttä.

        Tämän päivän Suomen tilanteessa tuo Fordin näkemys pätee sellaisenaan. Meidän taloutemme kaipaisi elvytystä. Jo liki vuosikymmenen kestänyttä taloden alennustilaa on kuitenkin meidän vallanpitäjiemme toimesta yritetty turhaan lääkitä niin, että tavalliselta kansalta on imuroitu ja edelleen imuroidaan rahaa valtion kassaan eli toimitaan juuri päin vastoin kuin Henry Ford suositteli. Elvytys on ollut "tabu" meidän vallanpitäjiemme talouspoliittisessa työkalupakissa. Erittäin osuva on myös huomio, jonka mukaan talouskurjuutta on tulkittu ja "tohtoroitu" makrotalouden näkökulmasta ja sen menetelmin eikä mikrotaloudelliseen pelastustoimeen ole haluttu ryhtyä eli ei ole elvytetty väestön kotitalouksien tasolta asioita katsoen.

        Meillä Suomessa on jälleen kaiken muun lisäksi vaikuttamassa talousongelmien yleisessä tilanteessa itänaapurimme vaikutus. Neljännesvuosisata sitten se oli CCCP-valtakeskittymän romahdus ja meidän idänkauppamme kutistuminen. Nyt EU:n ja USA:n määräämät pakotteet ja meidän siinä sopassa mukana olemisemme kutistavat Venäjän kauppaamme perin haitallisessa mitassa.

        Kun Barack Obama aloitti USA:n presidenttinä kahdeksan vuotta sitten, niin minäkin erehdyin luulemaan, että hänen hallintonsa toimesta Jenkkilän talous elpyisi kasvuraiteelle varsin lyhyellä aikajänteellä ja sen ansiosta myös kansainväliset vaikutukset ulottuisivat myönteisellä tavalla meille Suomeen saakka. Nyt on todettavssa, että ainakin meidän kansantaloutemme osalta nuo toiveet olivat virheellisiä. Toki omaan talouskurjuuteemme on olennaisessa määrin vaikuttanut myös omien vallanpitäjiemme virheellinen talouspolitiikka. Toisinkin olisi voitu tehdä ja toisin voitaisiin tehdä yhä tänäkin aikana. Vaikkapa Henry Fordin viitoittamalla tavalla.


    • EUn.huijaama

      Nuorena ja tyhmänä (olin 19-20v vuonna 1994) taisin äänestää kyllä EU:lle mutta jos olisin tiennyt millaiseksi Suomi menee EU:ssa niin ehdottomasti olisin äänestänyt EI !!
      Jos tulisi uusintaäänestys niin äänestäisin EU:ta vastaan empimättä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1883
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1446
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1394
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      9
      1356
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe