Kela hyväksyy perusmenona sen,

selittäkäätämä

mitä kunta ei hyväksynyt edes lisämenona!?


Kelan ohje:

"Muina perusmenoina otetaan huomioon kohtuullisen suuruisena:

välttämättömän henkilötodistuksen, oleskeluasiakirjan tai matkustusasiakirjan hankintamenot."

- hain kunnasta viime vuonna tukea henkilökorttiin koska nykyistä ei tahdota hyväksyä sen huonon kunnon vuoksi (n. 30v vanha ajokortti) eikä tukea myönnetty

16

1690

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kortti_lompakkoon

      Saat uuden henkilökortin, jolla voit matkustaakin EU-maissa. Passin saat myös, jos et halua henkilökorttia.

      Vanhassa systeemissä toimeentulotuen myöntäminen näille oli sattumanvaraista riippuen kunnasta. Suurin piirtein saman hintaisia.

      Kotimaan käyttöön liittyy ajokortti, jos sulla on. Schengen-maat vaativat kuitenkin sen henkilökortin. Muut EU-maat passin. Esimerkiksi Viroon mentäessä pitää olla henkilökortti tai passi. Tämä on kuitenkin älytöntä, koska uudet ajokortit ovat ovat EU-kelpoisia. Jos esimerkiksi Virossa ajaa autolla ja joutuu ratsiaan, voisi joutua todella hölmöön tilanteeseen:

      Antaisi poliisille ajokortin ja poliisi silti tiukkaisi sitkeästi henkilökorttia tai passia. Kun kysyisi, että miksi sitä tarvitaan? Poliisi vastaisi, että se haluaa varmistaa, kuka ajaja on! Sitten ajaja sanoo, että eikös se selviä ajokortista. Poliisi sanoo, siitä selviää pelkkä oikeus ajaa autoa, muttei henkilöllisyys! Siinä sitten ihmeteltäväksi jäisi, miksi autoa saa ajaa, mutta henkilöllisyys ei muka ole selvillä!

      Kuulemma suomessakin siirrytää tietyn ajan kuluessa siihen, että ajokortti ei enää kelpaa mm. pankkiasioissa eikä vastaavissa. Eikä korttipinon kasvu lopu välttämättä tähän. Nämä korttiruljanssit ovat EU-virkamiesten keksintöä a) oman työllisyytensä takaamiseksi ja b) keinotekoisten maksujen keräämiseksi. Vielä voi koittaa sekin päivä, jolloin pitää olla henkilötodistuksen todistus jokaiseen korttiin ja passiin, jolla todistetaan kukin kortti ja passi oikeiksi. Hankkikaa tulevaisuudessa paksu lompakko. Ei rahan takia, mutta se tulee olemaan jatkossa EU-direktiivien pakottamia kortteja täynnä.

      Nyt tehty yhdenmukaistus kortin maksamisesta toimeentulotukena johtuu maahanmuuttajista, kun heille pitää kaikille saada jonkinlaiset paperit. Tässä asiassa yhteiskunta ei näköjään kehdannut kohdella kantaväestöä eri tavoin, kuin maahanmuuttajia.

      • selittäkäätämä

        Niin minäkin ajattelen että ulkomaalaisväestöstä tämä johtuu.


    • kortti_lompakkoon

      Pohjoismainen yhteistyö 1960-luvulta lähtien on ollut kuitenkin hyödyllistä. Suomalainen pääsee Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan ja Islantiin ajokortilla. Henkilökorttia tai passia ei tarvita eikä yleensä henkilöllisyyttä edes kysytä.

      Ei sen puoleen, olen mä aikoinani tehnyt pari Tallinnan reissua ajokortilla, mutta poliisilla kuulemma on oikeus antaa siitä tuntuva sakko siitäkin huolimatta, että he tietävät vuorenvarmasti suomalaisen henkilöllisyyden EU-ajokortin perusteella. Kuitenkin pelkäsin tuota teoreettista tilannetta ja hommasin ajokortin lisäksi passin, kun tulee käytyä muissakin, kuin eu-maissa. Passi on kaikkein monipuolisin henkilötodistus. Jos ei omista ajokorttia lainkaan, kannattaa ainakin matkustelevan silloin hommata passi, joskin se on vähän hankalampi kuljettaa mukana.

    • JepJepJepJep_

      Ajokortin uusimista ei kelakaan myönnä sillä se ei ole virallinen henkilöllisyystodistus. Kelasta saat varmaan samoilla perusteluilla henkilökortin kuin sossustakin sai ja passiin pitää sitten jotain erityisperusteluja löytyä, lomamatka ei sellainen ole.

      • selittäkäätämä

        Sossusta ei saanut mihinkään henkilökorttiin tukea. Miksi puolustelet sossun toimintaa?
        Jos lapsellasi ei ole kuvallista henkilökorttia, saat kunnan lastensuojeluväen kimppuusi! Ehkä he jopa huostaanottavat hänet.
        Mitä tämä eroaa siitä että aikuisella ei ole hyväksyttävää henkilökorttia. Omasta ainoasta henkilötodistuksestani on jopa kuva irronnut.


      • 9888888888
        selittäkäätämä kirjoitti:

        Sossusta ei saanut mihinkään henkilökorttiin tukea. Miksi puolustelet sossun toimintaa?
        Jos lapsellasi ei ole kuvallista henkilökorttia, saat kunnan lastensuojeluväen kimppuusi! Ehkä he jopa huostaanottavat hänet.
        Mitä tämä eroaa siitä että aikuisella ei ole hyväksyttävää henkilökorttia. Omasta ainoasta henkilötodistuksestani on jopa kuva irronnut.

        jotta sossusta sai tukea henkilökorttiin niin piti ensin olla taustalla myönteinen toimeentulotukipäätös

        alaikäisiltä lapsilta ei edellytetä Suomessa henkilökorttia


      • selittäkäätämä
        9888888888 kirjoitti:

        jotta sossusta sai tukea henkilökorttiin niin piti ensin olla taustalla myönteinen toimeentulotukipäätös

        alaikäisiltä lapsilta ei edellytetä Suomessa henkilökorttia

        pyh ja pah


      • kortti_lompakkoon

        Hae muutosta kelasta, jos et ole saanut henkilöpapereita. Hae toimeentulotukea ilman tiliotteita ja sano vaikka, että et voi tulostaa pankissa tiliotteita nähtäväksi, kun vaativat henkilötodistuksen joka kerta!! Kyllä ne silloin myöntävät sen noin 60€ siihen.


      • toukokuussa_kelaan

        Jos ällistyvät siitä, ettei sinulla ole tietokonetta eikä tulostina, niin ota valmiiksi taskuun mukaan hyvä tarjous vaikka Veikon Koneesta kunnon pöytäkoneesta, nettiliittymästä ja hyvästä musta-valko lasertulostimesta. Jos sanovat, että kännykkäkuvat riittävät, niin taskuun mukaan myös tarjous vaikkapa Huawei Honor 8:sta, jossa on erinomaiset kamerat ja pyydä toimeentulotukea lisäksi siihen. Kyllä ne sitten ällistykseltään myöntävät sen noin 60 euroa henkilökorttiin.


    • muuttuimonimuukin

      Kela korvaa aika monta muutakin sellaista asiaa toimeentulotuesta, mitä monet kunnat eivät korvanneet. Eniten toimeentulotukea maksettiin kunta-aikaan Helsingin seudulla. Siellä korvaavuus oli usein myös laajin. Kela-aikaan pitää olla yhdenvertaiset myöntöperusteet koko Suomessa. Jolloin niidenkin kuntien asukkaat, joissa aikoinaan ei toimeentulotukea juuri myönnelty, ovat nyt yhtäkkiä siihen oikeutettuja - jos vain tajuavat hakea.

      • selittäkäätämä

        Olen saanut hyvää ja asiallista kohtelua kelan virkailijoilta. Samaan aikaan sosiaalityöntekijä huutaa minulle puhelimessa vaikka hänen pitäisi olla ammattilainen ihmisten kohtaamisessa.

        Sossussa suhtaudutaan tunteella asioihin ja aivan kuin olisin varastamassa heidän omia henkilökohtaisia rahojaan. Ilmeisesti heidän työyhteisössään on negatiivinen ilmapiiri. Minun puolestani koko ttt saisi siirtyä kelaan tarveharkintoineen kaikkineen.


    • Kohtailmanhenkilötodistu

      Riittääkö perusteeksi passiin kelalle se että passin saa halvemmalla? Ja pitääkö se henkkari tai passi hankkia ensin ja vasta sitten hakea tukea siihen? Vai voiko hankintaan saada tuen etukäteen jos muutenkin myönteinen päätös tulossa? Köyhälle 60e on iso raha etukäteen laittaa ja toivoa sitten myönnetäänkö vai ei sitä passin hankinta kuluja.

      • Hhhhhhjjslslsl

        Henkilökorttiin saa kelasta maksusitoumuksen jos ei riitä omat rahat sen ostoon


    • selittäkäätämä

      Sain maksusitoumuksen sekä pyynnön toimittaa kuitti passikuvien hankkimiskuluista mikäli siihen tarvitsen tukea.

      Selitin vain omin sanoin tilanteen ja sen että sossu oli samaisen anomuksen viime vuonna hylännyt.

    • selittäkäätämä

      En ollut varma, mihin henkilötodistukseen saan maksusitoumuksen, mutta nyt on mustaa valkoisella: passiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      191
      4469
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      120
      2811
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2264
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      132
      2245
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1952
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1516
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      113
      1434
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1352
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1190
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe