koira syö lunta

ymmällään

Onko jollakulla hyviä arvauksia siitä, miksi koira syö lunta janoonsa mieluummin kuin juo puhdasta hanavettä? Kyseessä vanha narttukoira, jos sillä nyt on jotain merkitystä. Kuppi on puhdas ja siinä puhdasta vettä joka vaihdetaan päivittäin, joskus kahdestikin, mutta siitä huolimatta koira on mieluummin janoissaan kuin juo johtovettä. Ulos päästessään menee kiireesti lähimpään hankeen ja alkaa rouskuttaa lunta janoonsa. Miksi? Meillä on myös kissa ja toinen koira ja ne juovat johtovettä aivan normaalisti. Miksi tämä vanhus boikotoi hanavettä? Ihmisinä me emme ole havainneet vedessä mitään vikaa, mutta koiravanhukselle se ei kelpaa. Mielipiteitä? Arvauksia? Veikkauksia?

14

5193

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4-kanin-omistaja

      Ehkä sillä ei ole jano? kyllä se juo jos sillä on jano. Lumen syöminen on puolestaan ihan normaalia koirien touhuilua, josta ei ole syytä huolestua, mikäli madotukset ja rokotukset on kunnossa. Sanoit koiran olevan iäkäs. Kuinka vanha se on? kuinka paljon se liikkuu? Mitä ruokaa se syö? Kuinka usein se pyytää ulos/ tekee tarpeensa? Haiseeko pissa, onko karkailua tai onko virtsassa verta? Mikäli se tekee tarpeensa ihan normaalisti, virtsa ei ole tummaa tai haisevaa, se ei ole kuivunut. Myös kirsun väri ja kosteus kertovat kuivumisesta. Vanhojen koirien aineenvaihdunta hidastuu, liikkuminen vaikeutuu ja vähenee, tulee ylipainoa... Joten ne eivät tarvitse niin paljon ruokaa ja vettä, kuin ennen (Tietenkin yksilökohtaista). Puhdasta vettä tulee kuitenkin aina olla tarjolla. Juomattomuus ei ole oire mistään, mikäli koira syö normaalisti ja syö luntakin (paastoaminen on aina oire jostakin), mutta liika juominen ja virtsaamisoireet saattavat viitata mm. virtsatietulehduksiin, kohtuongelmiin tai munuaisongelmiin.

    • sokeus

      Koirallasi lumisokeus. Vaatii leikkauksen ja antibioottikuurin.

    • jäähdytyskoneisto

      Heh. Lumisokeus :D
      Koirahan jäähdyttää kehoaan suun kautta. Arvaisin että vanhuksella on liian kuuma turkkinsa kanssa. Lumi on kylmää ja jäähdyttää nopeammin, kun juotu vesi.

    • ihmetteletkö

      Tietysti joku kussut tai paskonut siihen.

    • ymmällään

      Kiitos asiallisista vastauksista, 4-kanin-omistaja ja Jäähdytyskoneisto.

      Koira on 13,5v collie, rokotukset ja madotukset ovat kunnossa. Ei jaksa enää paljonkaan liikkua, maalla ollessaan lähinnä oleilee pihassa, mitä nyt siinä liikuskelee sen mitä liikuskelee ja joskus innostuu hetkeksi leikkimään nuoremman kanssa. Kaupungissa asuessa käymme lenkillä neljä kertaa päivässä, mutta vauhti on hyvin verkkainen eikä välitä tehdä pidempää lenkkiä kuin korttelin tai pari ympäri.

      Ulos pyytää monta kertaa päivässä, mutta menee syömään lunta. Pissalla käy jokusen kerran lenkillä niin kuin koirilla on tapana, kakalla käy pari kertaa päivässä ja saa aikaan ihan normaalia tavaraa. Maalla en ole niin kiinnittänyt huomiota asiaan kun pääsee itse kulkemaan sisään ja ulos miten haluaa, jos pakkasta ei ole muutamaa astetta enempää.

      Syö kuivanappulaa ja tuoreruokaa sekaisin, ruokinta kolmesti päivässä, normaalipainoinen. Painoa tarkkaillaan ettei pääse lihomaan, kun on steriloitu (syynä märkäkohtu muutama vuosi sitten). Puhdasta vettä on aina tarjolla. Virtsassa ei ole verta eikä haise mitenkään erikoiselta, eikä koirassa ole merkkejä kuivumisesta. Ei se tosin kuivumaan pääsekään kun se syö sitä lunta tämän tästä. Jos sen pitää koko päivän sisällä eikä ulkona päästä syömään lunta, se voi olla juomatta koko päivän. Ja sitten kun se saa tilaisuuden, syö lunta kahta enemmän. Kokeilimme pari kertaa.

      Virtsankarkailua sillä kyllä oli, mutta kävi ilmi, että se johtui lihasjumien aiheuttamista selkäkivuista. Selkää on hoidettu nyt pari kuukautta, ja sitä mukaa kun se on tullut parempaan kuntoon, on virtsankarkailukin vähentynyt ja nyt se on loppunut käytännöllisesti katsottuna kokonaan.

      Vilvoittelu voisi periaatteessa olla mahdollista, mutta en oikein tiedä... Se on juuri pudottanut talviturkkinsa (tekee sen jostain syystä aina tähän aikaan vuodesta) ja on tällä hetkellä suunnilleen kesäkarvassa. Vaikea kuvitella, että sillä olisi kuuma kun lämpötila näyttää miinusta. Ja yleensä se alkaa läähättää jos sille tulee vähänkään kuuma, mutta nyt se ei ole tehnyt niin.

      En minä oikeastaan ole huolissani lumen syömisestä, mutta ihmettelen sitä. Ovathan meidänkin koirat aina lunta maistelleet ohimennen, mutta eivät ne ennen ole sillä juomavettä korvanneet.

    • Kloppu

      Kiinnostaa miten koirasi pärjää lumettomana aikana? Kai se silloin vettä juo?

    • ymmällään

      Anteeksi, sitä en muistanutkaan mainita. Tämä lumen syöminen juomaveden korvikkeena on uusi juttu, ei ole ennen tällä tavalla toiminut. En ole aivan varma milloin se alkoi kun olin useita viikkoja työmatkoilla ja palasin vasta muutama päivä sitten kotiin. Koira oli hoidossa äidilläni kuten aina ennenkin poissaollessani. Äiti taas ei ole niin kiinnittänyt huomiota asiaan. Ennen on juonut normaalisti kesät talvet, mutta nyt yhtäkkiä se boikotoi johtovettä. Kesäisin kyllä helposti pysähtyy sadevesiämpärille juomaan, mutta ei se ole hanavettäkään torjunut niin kuin nyt. Olisi helppo ajatella, että johtovedessä olisi jotakin vikaa, mutta luulisi sitten muidenkin välttelevän sitä?

      Pitää kai ottaa sille lunta kippoon sulamaan, niin saa rauhassa juoda "sadevettä".

    • Kipuja... Lumi on kylmempää, kuin hanavesi ja jos sillä on jotain vaivoja, jotka helpottyy kylmällä, siis oikein kylmällä. Kurkussa, nielussa ym.
      Koita laittaa jäitä veteen ja vesi oikein kylmäksi, muuttaako se asiaa. Tosin välttämättä pitemmän päälle einoin kylmä hyvää ole.

      "Olisi helppo..." Ei välttämättä. Joku koira voi olla vaan tarkempi.

      Voihan tuo olla vain tavaksi tullut myös. Ja kun riittävästi lunta syö, niin ei muuten janota enää. Vanhoilla koirilla kun voi tulla omituisia tapojakin, kuin ihmisilläkin :D

    • lyijynpuute

      Lyijy auttaa kaikkiin vaivoihin, yleislääke rakeille.

      • Havanisti

        Samaa yleislääkettä toivon myös sinulle, lyijynpuute. Jos et koirista tykkää niin miksi lueskelet näitä koirasivuja?


      • Tässä.syy
        Havanisti kirjoitti:

        Samaa yleislääkettä toivon myös sinulle, lyijynpuute. Jos et koirista tykkää niin miksi lueskelet näitä koirasivuja?

        Lukee ja kommentoi siksi, koska saa "vastakaikua" täällä. Tarkoitus on ärsyttää muita. Jos tahdotte kyseisestä kouhosta eroon, älkää vastatko sille. Ignooratkaa mokoma pölvästi, niin se siirtyy trollaamaan jonnekin muualle.


    • ymmällään

      Molossi, tämä koira näyttää yleensä heti jos se edes epäilee että johonkin saattaa ehkä sattua. Jos sitä sattuisi suuhun, kurkkuun tai nieluun, se ei myöskään söisi kunnolla. Mutta ruoka menee normaalisti.

      Pitääpä kuitenkin kokeilla noita jäitä ja katsoa mitä tapahtuu. Kiitos vinkistä!

    • Ilja.Jänistin

      Minäkin syön lunta. Kusen ja paskon siihen ensin.

    • morgalla

      Ilja.Jänistin, jos syöt lumen ohella ne kuset ja paskatkin, muista pitää madotuksesi kunnossa ettet saa vatsanväänteitä. Ja jos tosiaan syöt omat jätöksesi, pisteet sinulle ympäristön siistinäpidosta! Harva viitsii nähdä noin paljon vaivaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      106
      1590
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1062
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      1049
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      153
      839
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      82
      752
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      719
    7. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      646
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      34
      644
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      640
    10. Ihan yleisesti

      Mitä kautta sun pöksyihin pääsee? Pitääkö luvata kuut taivaalta vai riittääkö jokin muu arkisempi asia?
      Ikävä
      42
      620
    Aihe