Tulevaisuus ahdistaa

Tulevaisuuskammottaa

Olen 21-vuotias tyttönen, joka asuu edelleen lapsuuden kodissaan perheen kanssa (kaksi siskoa, vanhemmat). Minulla on miesystävä, joka asuu 10 km päässä. Hänellä on oma maatila, jossa aikoo elää koko elämänsä. Puhuimme jotain puolivuotta sitten tulevaisuudesta, siitä että muutanko hänen kotiinsa asumaan. Haluaisin kovasti asua omassa talossa, olisi ihanaa perustaa perhe miesystävän kanssa mukavaan maatilakotiin. Mutta minua ahdistaa kovasti se, että en koskaan pysty lähtemään lapsuudenkodistani! Haluan pitää sen ns. aina lähelläni. En raaskii hylätä sitä. Täällä on kaikki ihanat lapsuusmuistot, kaikki minun tavarani, minun elämä on täällä.

Minulla kaksi siskoa. Olemme aina olleet kuin kolmoset, aina yhdessä. Hekään eivät haluaisi lähteä kotoaan minnekään, mutta sitä ei tiedä. Yksi heistä seurustelee ja kolmas on sinkku.

Minua on jo puoli vuotta ahdistanut kaikki tämä - mitä teen sitten kun vanhempani kuolevat? Talo jää meille kolmelle siskolle. En voi luottaa siihen, että he pysyvät kotona jos muuttaisin miehen luo, enkä voi sitä heiltä vaatiakaan. Sitä en ainakaan kestä että talo myytäisiin jollekin tuntemattomalle. Ja jos muuttaisin miesystäväni luo, en uskaltaisi tosin jättää kaikkea tavaroitani taloon, joita siskoni saattaisi penkoa/heittää pois (en oikeastaan usko kylläkään siihen). Mutta, jos sisarukseni lähtevät maailmalle, niin minun olisi pakko muuttaa lapsuudenkotiini. Mutta miesystävä asuu kauempana, eikä perhe-elämästäkään tulisi mitään. En kai voi pitää lapsuudenkotianikaan pystyssä ilman että asuisin siellä? Pitäähän taloa lämmittää maksaa kulut.

Olen yrittänyt saada koko asia pois päästäni, mutta en pysty. Minua pelottaa ja ahdistaa tulevaisuus, koska en tiedä mitä teen. Se asia pyörii koko ajan mielessäni. Miten saisin sen pois, että saisin nauttia 'tästä hetkestä'?

2

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 8978

      Jos olisin sinun asemassasi, muuttaisin hyvin pian pois. Ihmisen niinkuin jokaisen luomakunnan jäsenen on tarkoitus lentää pois pesästään ja aloittaa oma elämänsä.

      Olet jo suhteellisen vanha asumaan vanhempiesi nurkissa. Mitä kauemmin vääjäämätöntä lykkäät, sen vaikeammaksi sen toteuttaminen tulee. Et ehkä ole koskaan kuullut naisesta, joka on elämänsä pyhittänyt vanhempiensa kanssa asumiseen. Se ei ole luonnonlaki.

      Tulet huomaamaan myöhemmin, kun olet oman elämäsi aloittanut, miten mukava on elää sellaista elämää kuin on itse halunnut ja ihan itselle ja sille mahdolliselle omalle perheelle. Jos jäät siihen, et tule sitä omaa perhettä saamaan. Elämäsi jää elämättä.

      Vaikka muutat pois, voit siitä huolimatta käydä tapaamassa lapsuuden perhettäsi. Eivät he minnekään katoa. Talosta sinun ei ole syytä huolta kantaa, se ei ole sinun asiasi.

      Kaikkea hyvää sulle elämässä eteenpäin.

    • eienäänuori

      Ne ei minun mielestä 21-vuotias ole vielä vanha asumaan vanhempien kodissa ja olosuhteet sen sallivat. Hienoa että aloittajalla on noin rakas koti ja hyvät suhteet sisaruksiin ja vanhempiin.
      On luonnollista että turvallisesta olotilasta pois muutto tuntuu vaikealta. Kuitenkin on syntynyt jo kiintymys kumppaniin ja kaipaus sinne. Minä en olisi aikoinaan kyllä voinut ajatella edes muuttaisin pysyvästi appivanempien huusholliin vaan koin, että miehellä ja minulla on oltava oma koti.
      Sanon sinulle lohtuna, että sittenkin miehen maatila on noinkin lähellä ja sinä voit elellä lapsuusmaisemissa tästäkin lähtien. Voit hurauttaa autolla, taikka vaikka kävellen tai pyörällä lapsuuden kotiin.
      Uskon että kun ikää tulee, pääset sisälle maatilan töihin ja jos tarkoitus on yhdessä pyörittää farmia, niin paikka alkaa tuntumaan omalta ja kodilta. Silloin vanhempien luona on kiva välistä käydä, mutta ihana palata siihen omaan valtakuntaan.

      Ja onhan se ihan luonnollista, että kun joutuu irrottautumaan rakkaasta ja turvallisesta uuteen, niin kokee ikävää ja eroahdistusta.
      Olin itse jo 28-vutias, kun muutin virallisesti vanhempien kotoa miehen kanssa omaan asuntoon. Kävimme molemmat reissuhommissa toisella paikkakunnalla projektiluontoisessa työssä ja emme hankkineen omaa pysyvää asuntoa. Oli minulla haikea nukkua viimeinen yö vanhempieni kodissa tietoisena että tästä lähtien se pysyvä koti on neljänkymmenen kilometrin päässä kirkonkylässä. Tosin nukuin edelleenkin vielä usein kotona.
      Oli hyvä juttu se etten edeltä tietänyt, milloin nukuin sen vihoviimeisen yön lapsuuden kodissa. Niin tapahtui, kun isä yllättäen kuoli ja olin auttamassa syksyllä äitiä muuttopuuhissa pois maalta. Sitten äidinkin tila muuttui, ettei hän enää seuraavana keväänä pystynyt palamaan kotikonnuille ja vanha talo olisi vaatinut suuren remontin.
      Kyllä se iloksi vielä muuttuu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      439
      2024
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      207
      1730
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      184
      1478
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1471
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      50
      1167
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      2
      1134
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      132
      1078
    8. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      1006
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      96
      978
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      34
      976
    Aihe