Epilepsiadiagnoosi?

Uusepi

Sain epilepsiadiagnoosin viime viikolla. Ainoana oireenani ovat olleet vuoden jatkuneet deja-vu kohtaukset joihin liittyy kova paniikintunne. En ole eläissäni pyörtynyt tai kouristellut. Eeg- tulos oli sama kuin 4 vuotta sitten (kun olin täysin oireeton) mutta tällä kertaa lääkäri päätti antaa lääkityksen! Eeg-eessä näkyi siis jotain epilepsiaan viittavaa. Elämäni on pilalla, en saa mennä autokouluun saati sitten ajaa koskaan. Joudunko syömään lääkkeitä lopun ikäni? Nyt sanoivat että syöt nyt ainakin vuoden. Miten tällaisen kanssa voi edes elää? Auttakaa joku!

12

589

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tottuu

      Kyllähän pelisi on nyt pelattu esim. työmarkkinoilla. Lääkkeitä voi joutua syömään lopun ikää itse olen syönyt noin 35v epilepsialääkkeitä välillä vaihtaen eri lääkkeisiin.

      • Ihanelossa

        Meitä epilepsiaa sairastavia on paljon mukana työelämässä.


    • Mistänäistätietää

      Mistä sitä tietää. Tuttavallani oli tosi usein kouristus- ja poissaolokohtauksia ja hän sai epilepsiadiagnoosin. Myöhemmin magneettikuvaus paljasti, ettei aivoissa ollutkaan mitään vikaa ja epilepsiadiagnoosi peruttiin.

    • Otaihanrauhallisesti

      Oon nyt 21 ja epilepsiaa oon sairastanu 14 vuotta. Pääasiassa oon kohtaukseton, mutta aiemmin lääkkeenpurkua yrittäessä kohtaus on kuitenkin tullut. Ajokorttia epilepsia ei ainakaan omalla kohdallani estä.

    • sinunparhaaksi

      Usein diagnoosin alkuvaiheessa on ajokielto. Se perutaan, kun lääkitys saadaan kohdilleen ja poistamaan kohtaukset.
      Ammattiautoilijaa ei epileptikosta voi tulla.
      Ajokielto on sinun parhaaksesi. Osalla kohtaukset ovat voimakkaampia ja kohtauksen aikana voi ajaa esimerkiksi kolarin.
      Epilepsiaa on todella monen tasoista, sinulla se on lievä.

    • Huoh11

      Ei epilepsia todellakaan aina näy pään MRIssä, se ei ole mikää poissulkututkimus epilepsiassa..

    • Ihanelossa

      Hengähdä syvään ja rauhoitu. Sain epilepsiadiagnoosin kolme ja puoli vuotta sitten. Uskoin että elämäni on ohi. Menin epilepsiavalmennuskursille ja siitä oli todella hyötyä. Vuoden päästä sain ajo-oikeuteni takaisin ja olen edelleen työelämässä. Muistan ottaa lääkkeeni ajallaan ja nukkua riittävästi.
      On ymmärrettävää että olet nyt aluksi paniikissa, mutta epilepsian kanssa voi elää oikein tyydyttävää elämää.

    • Ceda

      Tässä tilateessa vertaisten tuki on todella tärkeää. Tutustu www.epilepsia.fi- sivustoon ja tutki, olisiko lähialueillasi vertaistukiryhmää tai muita kursseja tai tapahtumia, joissa pääset näkemään meitä muita epilepsiaa sairastavia. Ihan tavallista porukkaa ollaan, työelämässä minäkin :) Ja lääkkeiden myötä suurin osa epileptikoista saadaan kohtauksettomiksi ja sitä kautta ajo-oikeus on sekin mahdollinen.

    • Kisuli1133

      Hei! Minkä ikäinen olet?

    • sanitus

      Hei. Itselläni oli 1,5 v sitten paljon kohtauksia (50/kk). Lekurit ei ottanut tosissaan, koska aivosähkökäyrässä ei poikkeavaa vaikeaan krmppasin valoista kahdesti kunnolla. Nyt kohtaukset palanneet. Neurolle aika 1-3kk päästä. Huomaan, et ennen tulleet aurat ei tule nyt joka kerta. Mulla joku absence-atooninen tapaus. Joskus menevät ohi nopeastikin, sanon, kun kirkastuu (jos vaan oon pihalla jamaiskutan). Mut viimeisin oli koulussa, ilman ennakkovaroitusta. Koira merkkasi ja otin lääkkeen (Rivatril ollut onneksi käytössä, mut se on aspergerista johtuviin aistiyliherkkyyksiin oikeasti määrätty, nyt otan ylimääräisen, ku tulee).
      Miksi mulla on niin monimuotoisia nämä? Ja nyt tullut tämä, et pulssi 160, sit laskee ja tulee se uni. Univaihe oli viimeksi 13min, kaverit soitti lanssin.
      Musta nää on aluksi ollut paikallisia, nyt yleistyneitä. Yksi droppi oli silloin aikaisemmin; päässä veti valkoiseksi ja yhtäkkiä olin maassa, ihan velttona enkä voinu huutaa lapsia tuomaan lääkettä. Aina menee puhekyky, useimmiten tiedostan ympäristön. Nyt tullut viimeksi se, etten ole reagoinut herättelyyn. 20 minsaa hävisi johonkin. Kesti kaukana palautua; sanoin nimen väärin, vanhan osoitteen ja väärän koulun.
      Ajokielto tul siitä.
      Ihmettelen, miksei mulla ole otettu näitä vakavasti? Nyt huomaan selkeän eron aikaisempiin kohtauksiin, koska ei ole ennakkoja; valopallo, oksetusolo tms. Ei näin voi elää. Jos nyt kaikki tieteellinen pitää paikkansa, mula on alkanu paikallisesti ja nyt yleistynyt. Ja se hämää, miksi hitossa nämä on nyt niin erilaisia keskenään? Kerran koulussa kramppasi jotenkin yläkroppa, kohtauksen jälkeen sattui lihaksiin ja leukalihakset ihan jumissa. Nyt viimeisin oli ilman hytkyjä; ihan veltoksi, uneen, naps. Kipuja viilsi kohtauksen jälkeen ja tuli helvetillinen päänsärky. Ja välillä tuntuu, ettei "kirkastu" päässä kunnolla ollenkaan, et jää sellaiseen ihme pökkyrään.
      Anyone?

    • sanitus

      Siis aikaisemmin pystyin kertomaan tarkan kohtaukuvauksen, nyt kun nä alkoi niin ne eivät pidä enää paikkansa. Mulla tullut nämä kahden kk.n sisällä olevat yksi poislukien niin välkkyvistä valoista. Kuljen aurinkolasit päässä koko ajan joka paikassa.
      Onko nämä vaarallisia aivoille ja jos on, niin missä menee raja? TK::sta sanottiin, et nyt aina ku tulee, niin lanssi paikalle tai päivystykseen. Olen joutunut jo lapset ohjeistaan, et mitä tehdä, jos mulle tulee toonis-krooninen kohtaus, koska kyllä tässä alkanut olemaan molemmat puolet aivoista kohta mukana enkä halua, et he pelästyy vaan osaavat sitten toimia.

    • sanitus

      sori kirjoitus virheet

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      2632
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      341
      2480
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      95
      2150
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      62
      1835
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1743
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1724
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      64
      1503
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      120
      1487
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe